Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Formula 1 Dünya Sürücüler Şampiyonları listesi, Formula 1'de sezon içindeki yarışlarda en çok puan toplayarak sürücüler şampiyonu olan sürücüleri gösteren liste.

1950'deki ilk şampiyon İtalyan Giuseppe Farina olurken, 2019'daki son şampiyon İngiliz Lewis Hamilton'dır. En çok şampiyon olan isimse 7 kez şampiyon olan Alman Michael Schumacher'dir.

Sezona Göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Sürücü Yaş Takım Lastikler P. Pozisyonu Kazanma Podyum En Hızlı Tur Puan % Points Margin % Margin
Şasi Motor
1950 İtalya Giuseppe Farina [1] 44 İtalya Alfa Romeo Alfa Romeo P 2 3 3 3 30 83.333 (47.619) 3 10.000
1951 Arjantin Juan Manuel Fangio [2] 40 İtalya Alfa Romeo Alfa Romeo P 4 3 5 5 31 86.111 (51.389) 6 19.355
19521 İtalya Alberto Ascari [3] 34 İtalya Ferrari Ferrari F P 5 6 6 6 36 100.000 (74.306) 12 33.333
19531 İtalya Alberto Ascari [3] 35 İtalya Ferrari Ferrari P 6 5 5 4 34.5 95.833 (57.764) 6.5 18.841
1954 Arjantin Juan Manuel Fangio [2] 43 İtalya Maserati2 Maserati P 5 6 7 3 42 93.333 (70.547) 16.857 40.136
Batı Almanya Mercedes2 Mercedes C
1955 Arjantin Juan Manuel Fangio [2] 44 Batı Almanya Mercedes Mercedes C 3 4 5 3 40 88.889 (65.079) 16.5 41.250
1956 Arjantin Juan Manuel Fangio [2] 45 İtalya Ferrari Ferrari E 6 3 5 4 30 66.667 (45.833) 3 10.000
1957 Arjantin Juan Manuel Fangio [2] 46 İtalya Maserati Maserati P 4 4 6 2 40 88.889 (63.889) 15 37.500
1958 Birleşik Krallık Mike Hawthorn [4] 29 İtalya Ferrari Ferrari E 4 1 7 5 42 77.778 (49.495) 1 2.381
1959 Avustralya Jack Brabham [5] 33 Birleşik Krallık Cooper Climax D 1 2 5 1 31 68.889 (41.975) 4 12.903
1960 Avustralya Jack Brabham [5] 34 Birleşik Krallık Cooper Climax D 3 5 5 3 43 89.583 (53.750) 9 20.930
1961 Amerika Birleşik Devletleri Phil Hill [6] 34 İtalya Ferrari Ferrari D 5 2 6 2 34 75.556 (52.778) 1 2.941
1962 Birleşik Krallık Graham Hill [7] 33 Birleşik Krallık BRM BRM D 1 4 6 3 42 93.333 (64.198) 12 28.571
1963 Birleşik Krallık Jim Clark [8] 27 Birleşik Krallık Lotus Climax D 7 7 9 6 54 100.000 (81.111) 21 38.889
1964 Birleşik Krallık John Surtees [9] 30 İtalya Ferrari Ferrari D 2 2 6 2 40 74.074 (44.444) 1 2.500
1965 Birleşik Krallık Jim Clark [8] 29 Birleşik Krallık Lotus Climax D 6 6 6 6 54 100.000 (60.000) 14 25.926
1966 Avustralya Jack Brabham [5] 40 Birleşik Krallık Brabham Repco G 3 4 5 1 42 93.333 (55.556) 14 33.333
1967 Yeni Zelanda Denny Hulme [10] 31 Birleşik Krallık Brabham Repco G 0 2 8 2 51 62.963 (51.515) 5 9.804
1968 Birleşik Krallık Graham Hill [7] 39 Birleşik Krallık Lotus Ford F 2 3 6 0 48 53.333 (44.444) 12 25.000
1969 Birleşik Krallık Jackie Stewart [11] 30 Fransa Matra Ford D 2 6 7 5 63 77.778 (63.636) 26 41.270
1970 Avusturya Jochen Rindt [12] 28 Birleşik Krallık Lotus Ford F 3 5 5 1 45 45.455 (38.462) 5 11.111
1971 Birleşik Krallık Jackie Stewart [11] 32 Birleşik Krallık Tyrrell Ford G 6 6 7 3 62 76.543 (62.626) 29 46.774
1972 Brezilya Emerson Fittipaldi [13] 25 Birleşik Krallık Lotus Ford F 3 5 8 0 61 67.778 (56.481) 16 26.230
1973 Birleşik Krallık Jackie Stewart [11] 34 Birleşik Krallık Tyrrell Ford G 3 5 8 1 71 60.684 (52.593) 16 22.535
1974 Brezilya Emerson Fittipaldi [13] 27 Birleşik Krallık McLaren Ford G 2 3 7 0 55 47.009 (40.741) 3 5.455
1975 Avusturya Niki Lauda [14] 26 İtalya Ferrari Ferrari G 9 5 8 2 64.5 59.722 (51.190) 19.5 30.233
1976 Birleşik Krallık James Hunt [15] 29 Birleşik Krallık McLaren Ford G 8 6 8 2 69 54.762 (47.917) 1 1.449
1977 Avusturya Niki Lauda [14] 28 İtalya Ferrari Ferrari G 2 3 10 3 72 53.333 (47.059) 17 23.611
1978 Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti [16] 38 Birleşik Krallık Lotus Ford G 8 6 7 3 64 50.794 (44.444) 13 20.313
1979 Güney Afrika Cumhuriyeti Jody Scheckter [17] 29 İtalya Ferrari Ferrari M 1 3 6 0 51 70.833 (44.444) 4 7.843
1980 Avustralya Alan Jones [18] 34 Birleşik Krallık Williams Ford G 3 5 10 5 67 74.444 (56.349) 13 19.403
1981 Brezilya Nelson Piquet [19] 29 Birleşik Krallık Brabham Ford M G 4 3 7 1 50 50.505 (37.037) 1 2.000
1982 Finlandiya Keke Rosberg [20] 34 Birleşik Krallık Williams Ford G 1 1 6 0 44 44.444 (30.556) 5 11.364
1983 Brezilya Nelson Piquet [19] 31 Birleşik Krallık Brabham BMW M 1 3 8 4 59 59.596 (43.704) 2 3.390
1984 Avusturya Niki Lauda [14] 35 Birleşik Krallık McLaren TAG M 0 5 9 5 72 72.727 (50.000) 0.5 0.694
1985 Fransa Alain Prost [21] 30 Birleşik Krallık McLaren TAG G 2 5 11 5 73 73.737 (52.778) 20 27.397
1986 Fransa Alain Prost [21] 31 Birleşik Krallık McLaren TAG G 1 4 11 2 72 72.727 (51.389) 2 2.778
1987 Brezilya Nelson Piquet [19] 35 Birleşik Krallık Williams Honda G 4 3 11 4 73 73.737 (52.778) 12 16.438
1988 Brezilya Ayrton Senna [22] 28 Birleşik Krallık McLaren Honda G 13 8 11 3 90 90.909 (65.278) 3 3.333
1989 Fransa Alain Prost [21] 34 Birleşik Krallık McLaren Honda G 2 4 11 5 76 76.768 (56.250) 16 21.053
1990 Brezilya Ayrton Senna [22] 30 Birleşik Krallık McLaren Honda G 10 6 11 2 78 78.788 (54.167) 7 8.974
1991 Brezilya Ayrton Senna [22] 31 Birleşik Krallık McLaren Honda G 8 7 12 2 96 56.875 24 25.000
1992 Birleşik Krallık Nigel Mansell [23] 39 Birleşik Krallık Williams Renault G 14 9 12 8 108 67.500 52 48.148
1993 Fransa Alain Prost [21] 38 Birleşik Krallık Williams Renault G 13 7 12 6 99 61.875 26 26.263
1994 Almanya Michael Schumacher [24] 25 Birleşik Krallık Benetton Ford G 6 8 10 8 92 57.500 1 1.087
1995 Almanya Michael Schumacher [24] 26 Birleşik Krallık Benetton Renault G 4 9 11 8 102 63.750 33 32.353
1996 Birleşik Krallık Damon Hill [25] 36 Birleşik Krallık Williams Renault G 9 8 10 5 97 60.625 19 19.588
1997 Kanada Jacques Villeneuve [26] 26 Birleşik Krallık Williams Renault G 10 7 8 3 81 47.647 39 4 48.1484
1998 Finlandiya Mika Häkkinen [27] 30 Birleşik Krallık McLaren Mercedes B 9 8 11 6 100 62.500 14 14.000
1999 Finlandiya Mika Häkkinen [27] 31 Birleşik Krallık McLaren Mercedes B 11 5 10 6 76 47.500 2 2.632
2000 Almanya Michael Schumacher [24] 31 İtalya Ferrari Ferrari B 9 9 12 2 108 63.529 19 17.593
2001 Almanya Michael Schumacher [24] 32 İtalya Ferrari Ferrari B 11 9 14 3 123 72.353 58 47.154
2002 Almanya Michael Schumacher [24] 33 İtalya Ferrari Ferrari B 7 11 17 7 144 84.706 67 46.528
2003 Almanya Michael Schumacher [24] 34 İtalya Ferrari Ferrari B 5 6 8 5 93 58.125 2 2.151
2004 Almanya Michael Schumacher [24] 35 İtalya Ferrari Ferrari B 8 13 15 10 148 82.222 34 22.973
2005 İspanya Fernando Alonso [28] 24 Fransa Renault Renault M 6 7 15 2 133 70.000 21 15.789
2006 İspanya Fernando Alonso [28] 25 Fransa Renault Renault M 6 7 14 5 134 74.444 13 9.701
2007 Finlandiya Kimi Räikkönen [29] 28 İtalya Ferrari Ferrari B 3 6 12 6 110 64.706 1 0.909
2008 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 23 Birleşik Krallık McLaren Mercedes B 7 5 10 1 98 54.444 1 1.020
2009 Birleşik Krallık Jenson Button [31] 29 Birleşik Krallık Brawn Mercedes B 4 6 9 2 95 55.882 11 11.579
2010 Almanya Sebastian Vettel [32] 23 Avusturya Red Bull Renault B 10 5 10 3 256 53.895 4 1.563
2011 Almanya Sebastian Vettel [32] 24 Avusturya Red Bull Renault P 15 11 17 3 392 82.526 122 31.122
2012 Almanya Sebastian Vettel [32] 25 Avusturya Red Bull Renault P 6 5 10 6 281 56.200 3 1.068
2013 Almanya Sebastian Vettel [32] 26 Avusturya Red Bull Renault P 9 13 16 7 397 83.579 155 39.043
2014 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 29 Almanya Mercedes Mercedes P 7 11 16 7 384 76.800 67 17.448
2015 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 30 Almanya Mercedes Mercedes P 11 10 17 8 381 80.211 59 15.486
2016 Almanya Nico Rosberg [33] 31 Almanya Mercedes Mercedes P 8 9 16 6 385 73.333 5 1.299
2017 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 32 Almanya Mercedes Mercedes P 11 9 13 7 363 72.600 46 12.672
2018 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 33 Almanya Mercedes Mercedes P 11 11 17 3 408 77.714 88 21.569
2019 Birleşik Krallık Lewis Hamilton [30] 34 Almanya Mercedes Mercedes P 5 11 17 6 413 75.641 87 21.065
Sezon Sürücü Yaş Şasi Motor Lastikler Pol Pozisyonu Kazanma Podyum En Hızlı Tur Puan % Points Margin % Margin
Constructor

Takıma göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Takım Ülke Şampiyonluk(lar) Sezon(lar)
Ferrari  İtalya 15 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007
McLaren  Birleşik Krallık 12 1974, 1976, 1984, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1991, 1998, 1999, 2008
Mercedes1  Almanya 8 1954, 1955, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Williams  Birleşik Krallık 7 1980, 1982, 1987, 1992, 1993, 1996, 1997
Lotus  Birleşik Krallık 6 1963, 1965, 1968, 1970, 1972, 1978
Red Bull  Avusturya 4 2010, 2011, 2012, 2013
Brabham  Birleşik Krallık 1966, 1967, 1981, 1983
Renault  Fransa 2 2005, 2006
Cooper  Birleşik Krallık 1959, 1960
Benetton  Birleşik Krallık 1994, 1995
Tyrrell  Birleşik Krallık 1971, 1973
Alfa Romeo  İtalya 1950, 1951
Maserati1  İtalya 1954, 1957
BRM  Birleşik Krallık 1 1962
Matra  Fransa 1969
Brawn  Birleşik Krallık 2009

Motor üreticisine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Üretici Şampiyonluk(lar) Sezon(lar)
Ferrari 15 1952, 1953, 1956, 1958, 1961, 1964, 1975, 1977, 1979, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2007
Ford 13 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1976, 1978, 1980, 1981, 1982, 1994
Mercedes 12 1954, 1955, 1998, 1999, 2008, 2009, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
Renault 11 1992, 1993, 1995, 1996, 1997, 2005, 2006, 2010, 2011, 2012, 2013
Honda 5 1987, 1988, 1989, 1990, 1991
Climax 4 1959, 1960, 1963, 1965
TAG 3 1984, 1985, 1986
Alfa Romeo 2 1950, 1951
Maserati 1954, 1957
Repco 1966, 1967
BMW 1 1983
BRM 1962

Lastik üreticisine göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıra Üretici Şamp. Sezonlar
1 G Goodyear 24 (7) 19661967, 1971, 19731978, 1980, 1982, 19851997
2 P Pirelli 15 (9) 19501954, 1957, 20112019
3 B Bridgestone 11 (6) 19982004, 20072010
4 D Dunlop 8 19591965, 1969
5 M Michelin 6 1979, 1981, 19831984, 20052006
6 F Firestone 4 1952, 1968, 1970, 1972
7 C Continental 2 19541955
E Englebert 1956, 1958

Parantez içindeki değerler sezonun tek lastik üreticisi olunan şampiyonlukları belirtir.

Sürücü uyruğuna göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Şampiyonluklar Sürücüler Sezonlar Şampiyonlar
 Birleşik Krallık 19 10 1958, 19621965, 19681969, 1971, 1973, 1976, 1992, 1996, 20082009, 20142015, 20172019 Lewis Hamilton (6)
Jackie Stewart (3)
Graham Hill (2)
Jim Clark (2)
Jenson Button (1)
Mike Hawthorn (1)
Damon Hill (1)
James Hunt (1)
Nigel Mansell (1)
John Surtees (1)
 Almanya 12 3 19941995, 20002004, 20102013, 2016 Michael Schumacher (7)
Sebastian Vettel (4)
Nico Rosberg (1)
 Brezilya 8 3 1972, 1974, 1981, 1983, 19871988, 19901991 Nelson Piquet (3)
Ayrton Senna (3)
Emerson Fittipaldi (2)
 Arjantin 5 1 1951, 19541957 Juan Manuel Fangio (5)
 Finlandiya 4 3 1982, 19981999, 2007 Mika Häkkinen (2)
Kimi Räikkönen (1)
Keke Rosberg (1)
 Avustralya 4 2 19591960, 1966, 1980 Jack Brabham (3)
Alan Jones (1)
 Avusturya 4 2 1970, 1975, 1977, 1984 Niki Lauda (3)
Jochen Rindt (1)
 Fransa 4 1 19851986, 1989, 1993 Alain Prost (4)
 İtalya 3 2 1950, 19521953 Alberto Ascari (2)
Giuseppe Farina (1)
 ABD 2 2 1961, 1978 Mario Andretti (1)
Phil Hill (1)
 İspanya 2 1 20052006 Fernando Alonso (2)
 Yeni Zelanda 1 1 1967 Denny Hulme (1)
 Güney Afrika 1 1 1979 Jody Scheckter (1)
 Kanada 1 1 1997 Jacques Villeneuve (1)

Kalın yazılan sürücüler 2020 sezonunda yarışmaktadır.

Sürücülere göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Michael Schumacher beşi Ferrari, ikisi Benetton'la olmak üzere toplam 7 kezle en çok şampiyon olan isim.
Lewis Hamilton beşi Mercedes, biri McLaren'le olmak üzere toplam 6 kezle aktif sürücüler arasında en çok şampiyon olan isim.
Juan Manuel Fangio kazandığı 5 şampiyonlukla 1955'ten 2003 yılına kadar en çok şampiyon olan sürücü rekorunu elinde bulunduran isim.
Sürücü Şampiyonluk Sezon(lar)
Almanya Michael Schumacher 7 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004
Birleşik Krallık Lewis Hamilton 6 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019
Arjantin Juan Manuel Fangio 5 1951, 1954, 1955, 1956, 1957
Fransa Alain Prost 4 1985, 1986, 1989, 1993
Almanya Sebastian Vettel 2010, 2011, 2012, 2013
Avustralya Jack Brabham 3 1959, 1960, 1966
Birleşik Krallık Jackie Stewart 1969, 1971, 1973
Avusturya Niki Lauda 1975, 1977, 1984
Brezilya Nelson Piquet 1981, 1983, 1987
Brezilya Ayrton Senna 1988, 1990, 1991
İtalya Alberto Ascari 2 1952, 1953
Birleşik Krallık Graham Hill 1962, 1968
Birleşik Krallık Jim Clark 1963, 1965
Brezilya Emerson Fittipaldi 1972, 1974
Finlandiya Mika Häkkinen 1998, 1999
İspanya Fernando Alonso 2005, 2006
İtalya Giuseppe Farina 1 1950
Birleşik Krallık Mike Hawthorn 1958
Amerika Birleşik Devletleri Phil Hill 1961
Birleşik Krallık John Surtees 1964
Yeni Zelanda Denny Hulme 1967
Avusturya Jochen Rindt 1970
Birleşik Krallık James Hunt 1976
Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti 1978
Güney Afrika Cumhuriyeti Jody Scheckter 1979
Avustralya Alan Jones 1980
Finlandiya Keke Rosberg 1982
Birleşik Krallık Nigel Mansell 1992
Birleşik Krallık Damon Hill 1996
Kanada Jacques Villeneuve 1997
Finlandiya Kimi Räikkönen 2007
Birleşik Krallık Jenson Button 2009
Almanya Nico Rosberg 2016

Koyu yazılanlar 2020 sezonunda yer alacaktır.

Üretici uyruğuna göre[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke Şampiyonluklar Takım Takım İsimleri
 Birleşik Krallık 37 9 Cooper (2)
BRM (1)
Lotus (6)
Brabham (4)
Tyrrell (2)
McLaren (12)
Williams (7)
Benetton (2)
Brawn (1)
 İtalya 19 3 Alfa Romeo (2)
Ferrari (15)
Maserati (2)
 Almanya 8 1 Mercedes (8)
 Avusturya 4 1 Red Bull (4)
 Fransa 3 2 Renault (2)
Matra (1)

Kalın yazılan takımlar 2020 sezonunda yarışmaktadır.

Rekorlar[değiştir | kaynağı değiştir]

En Genç Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürücü Yaş Sezon
1 Almanya Sebastian Vettel 23 yıl, 134 gün 2010
2 Birleşik Krallık Lewis Hamilton 23 yıl, 300 gün 2008
3 İspanya Fernando Alonso 24 yıl, 58 gün 2005
4 Brezilya Emerson Fittipaldi 25 yıl, 273 gün 1972
5 Almanya Michael Schumacher 25 yıl, 314 gün 1994
6 Avusturya Niki Lauda 26 yıl, 197 gün 1975
7 Kanada Jacques Villeneuve 26 yıl, 200 gün 1997
8 Birleşik Krallık Jim Clark 27 yıl, 188 gün 1963
9 Finlandiya Kimi Räikkönen 28 yıl, 4 gün 2007
10 Avusturya Jochen Rindt 28 yıl, 140 gün 1 1970

Kalın yazılan sürücüler 2020 sezonunda yarışacaktır.

  1. ^Öldüğü gün hesaplandı.

En Yaşlı Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sürücü Yaş Sezon
1 Arjantin Juan Manuel Fangio 46 yıl, 41 Gün 1957
2 İtalya Giuseppe Farina 43 yıl, 308 Gün 1950
3 Avustralya Jack Brabham 40 Yıl, 155 Gün 1966
4 Birleşik Krallık Graham Hill 39 Yıl, 262 Gün 1968
5 Birleşik Krallık Nigel Mansell 39 Yıl, 8 Gün 1992
6 Fransa Alain Prost 38 Yıl, 214 Gün 1993
7 Amerika Birleşik Devletleri Mario Andretti 38 Yıl, 193 Gün 1978
8 Birleşik Krallık Damon Hill 36 Yıl, 26 Gün 1996
9 Avusturya Niki Lauda 35 Yıl, 242 Gün 1984
10 Almanya Michael Schumacher 35 Yıl, 239 Gün 2004

Arka Arkaya Şampiyonluk[değiştir | kaynağı değiştir]

Sadece 10 sürücü arka arkaya şampiyonluk kazanabilmiştir. Bu 10 sürücüden Micheal Schumacher ve Lewis Hamilton 2 set yapabilmiştir.

Şampiyonluklar Sürücü Sezonlar
5 Almanya Michael Schumacher 20002004
4 Arjantin Juan Manuel Fangio 19541957
Almanya Sebastian Vettel 20102013
3 Birleşik Krallık Lewis Hamilton 20172019
2 İtalya Alberto Ascari 19521953
Avustralya Jack Brabham 19591960
Fransa Alain Prost 19851986
Brezilya Ayrton Senna 19901991
Almanya Michael Schumacher 19941995
Finlandiya Mika Häkkinen 19981999
İspanya Fernando Alonso 20052006
Birleşik Krallık Lewis Hamilton 20142015

Kalın yazılan sürücüler 2020 sezonunda yarışacaktır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Nino Farina". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  2. ^ a b c d e "Juan Manuel Fangio". formula1.com. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  3. ^ a b "Alberto Ascari". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  4. ^ "Mike Hawthorn". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  5. ^ a b c "Jack Brabham". formula1.com. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  6. ^ "Phil Hill". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  7. ^ a b "Graham Hill". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  8. ^ a b "Jim Clark". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  9. ^ "John Surtees". formula1.com. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  10. ^ "Denny Hulme". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  11. ^ a b c "Jackie Stewart". formula1.com. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  12. ^ "Jochen Rindt". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  13. ^ a b "Emerson Fittipaldi". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  14. ^ a b c "Niki Lauda". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  15. ^ "James Hunt". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  16. ^ "Mario Andretti". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  17. ^ "Jody Scheckter". formula1.com. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  18. ^ "Alan Jones". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  19. ^ a b c "Nelson Piquet". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  20. ^ "Keke Rosberg". formula1.com. 6 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  21. ^ a b c d "Alain Prost". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  22. ^ a b c "Ayrton Senna". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  23. ^ "Nigel Mansell". formula1.com. 5 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  24. ^ a b c d e f g "Michael Schumacher". formula1.com. 2 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  25. ^ "Damon Hill". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  26. ^ "Jacques Villeneuve". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  27. ^ a b "Mika Häkkinen". formula1.com. 4 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  28. ^ a b "Fernando Alonso". formula1.com. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  29. ^ "Kimi Räikkönen". formula1.com. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  30. ^ a b c d e f "Lewis Hamilton". formula1.com. 28 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  31. ^ "Jenson Button". formula1.com. 3 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  32. ^ a b c d "Sebastian Vettel". formula1.com. 25 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020. 
  33. ^ "Nico Rosberg". formula1.com. 27 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mayıs 2020.