Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda ülkeler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
2003 yılından beri katılan ülkeler:
  En az bir kez katılan ülkeler
  Katılabilecek durumda oldukları halde hiç katılmamış ülkeler
Kazandıkları sayısına göre Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nı kazanan ülkeler.

Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması, 10 ile 15 yaşları arasındaki çocuklar(2003-2006 yılları arasında 8 ile 15) için düzenlenen şarkı yarışmasıdır. Yarışma, 1956 yılından beri Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleyen EBU tarafından düzenlenmektedir. Yarışmaya yalnızca Avrupa Yayın Birliği üyesi ülkeler katılabilmektedir. 2003 ve 2010 yılları arasında 28 ülke katılmıştır. Yarışmadan çekilen ülkeler gri renk ile gösterilmiştir.

Katılımcılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülke İlk yılı Katılımları Galibiyet Yayıncı(lar) Kaynak
Arnavutluk Arnavutluk 2012 5 0 RTSH
Azerbaycan Azerbaycan 2012 3 0 İTV [1]
Avustralya Avustralya 2015 4 0 SBS
Belçika Belçika 2003 10 0 VRT [A] [2]
Beyaz Rusya Beyaz Rusya 2003 16 2 BTRC [2]
Birleşik Krallık Birleşik Krallık 2003 3 0 ITV (UKIB) [2]
Bulgaristan Bulgaristan 2007 6 0 BNT [2]
Danimarka Danimarka 2003 3 0 DR [2]
Ermenistan Ermenistan 2007 12 1 ARMTV [2]
Fransa Fransa 2004 2 0 France Télévisions [2]
Galler Galler 2018 1 0 S4C [2]
Gürcistan Gürcistan 2007 12 3 GPB [2]
Hırvatistan Hırvatistan 2003 5 1 HRT [2]
Hollanda Hollanda 2003 16 1 AVRO [2]
İrlanda İrlanda 2015 4 0 TG4
İspanya İspanya 2003 4 1 TVE [2]
İsrail İsrail 2012 3 0 IBA [3]
İsveç İsveç 2003 11 0 SVT, TV4 [B] [2]
İsviçre İsviçre 2004 1 0 SF DRS [2]
İtalya İtalya 2014 5 1 RAI [2]
Karadağ Karadağ 2014 2 0 RTCG [2]
Kazakistan Kazakistan 2018 1 0 Khabar Ajansı [2]
Kıbrıs Cumhuriyeti Kıbrıs 2003 8 0 CyBC [2]
Letonya Letonya 2003 5 0 LTV [2]
Litvanya Litvanya 2007 4 0 LRT [2]
Makedonya Cumhuriyeti Makedonya 2003 14 0 MKRTV [2]
Malta Malta 2003 14 2 PBS [2]
Moldova Moldova 2010 4 0 TRM [2]
Norveç Norveç 2003 3 0 NRK [2]
Polonya Polonya 2003 5 0 TVP [2]
Portekiz Portekiz 2006 4 0 RTP [2]
Romanya Romanya 2003 7 0 TVR [2]
Rusya Rusya 2005 14 1 RTR [2]
San Marino San Marino 2013 3 0 SMRTV
Sırbistan Sırbistan 2006 10 0 RTS [2]
Sırbistan-Karadağ Sırbistan-Karadağ 2005 1 0 UJRT [2]
Slovenya Slovenya 2014 2 0 RTVSLO [2]
Ukrayna Ukrayna 2006 13 1 NTU [2]
Yunanistan Yunanistan 2003 6 0 ERT [2]

Önceden katılmış ama 2018'deki yarışmaya katılmayacak ülkeler gri renkle gösterilmiştir.

Yıllara göre katılımcı ülkeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Tablo anahtarı[değiştir | kaynağı değiştir]

     Kazanan - Ülke o yıl yarışmayı kazanmıştır.
     İkinci - Ülke o yıl ikinci olmuştur.
     Üçüncü - Ülke o yıl üçüncü olmuştur.
     Aradaki dereceler - Ülke o yıl dördüncü ile sondan ikinci arası bir derece almıştır.
     Sonuncu - Ülke o yıl sonuncu olmuştur.
     Kararsız - Ülkenin önümüzdeki sene katılımı onaylanmıştır, ancak bunu gerçekleştirmemiştir.
     İlk katılım - Ülke ilk kez bu on yıl içinde katılmıştır.
     Katılmadı - Ülke o yıl yarışmaya katılmamıştır.
(X) ülkenin o yıl yarışmaya katıldığını gösterir.

2000ler[değiştir | kaynağı değiştir]

2010lar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarışmaya henüz katılmamış EBU üyeleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdaki listede Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na katılma hakkı olan ama henüz katılmamış ülkeler bulunmaktadır.

  • Almanya Almanya
  • Andorra Andorra
  • Avusturya Avusturya
  • Bosna-Hersek Bosna-Hersek
  • Cezayir Cezayir
  • Çek Cumhuriyeti Çek Cumhuriyeti
  • Estonya Estonya
  • Fas Fas
  • Finlandiya Finlandiya
  • İzlanda İzlanda
  • Libya Libya
  • Lübnan Lübnan
  • Lüksemburg Lüksemburg
  • Macaristan Macaristan
  • Mısır Mısır
  • Monako Monako
  • Slovakya Slovakya
  • Tunus Tunus
  • Türkiye Türkiye
  • Ürdün Ürdün

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • A ^ Önceki yarışmalarda VRT ve RTBF yarışmayı beraber yayınlıyordu. Ancak, şu anda sadece VRT Belçika'nın Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması temsilcisidir.
  • B ^ Sveriges Television (SVT) yarışmayı 2003 ve 2005 yılları arasında yayınlıyordu. 2006'dan 2009'a kadar yarışmayı TV4 yayınladı. 2010'dan itibaren tekrar SVT yarışmayı yayınlamaya başladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Junior Eurovision: 12 countries to take part in Amsterdam edition". escdaily.com. 1 Eylül 2012. 29 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2012. 
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag History | Junior Eurovision Song Contest - Yerevan 2011
  3. ^ "Israel to debut in Junior Eurovision 2012". ESCDaily. 10 Temmuz 2012. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2012.