En yüksek hasılatı yapan filmler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi Avatar'ın afişi

Bu liste dünya çapında tüm zamanlarda en çok gelir elde etmiş filmleri listeler.

Dünya çapında en yüksek hasılat yapan filmler[1]
Sıra En yüksek Adı Küresel hasılat Yıl Kaynak
1 1 Avatar $2,787,965,087 2009 [# 1][# 2]
2 1 Titanic $2,186,772,302 1997 [# 3][# 4]
3 3 Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015 [# 5][# 6]
4 3 Jurassic World $1,671,713,208 2015 [# 7][# 8]
5 3 The Avengers $1,518,812,988 2012 [# 9][# 10]
6 4 Furious 7 $1,516,045,911 2015 [# 11][# 12]
7 5 Avengers: Age of Ultron $1,405,403,694 2015 [# 13][# 12]
8 3 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 $1,341,511,219 2011 [# 14][# 15]
9F 5 Frozen $1.287.000.000 2013 [# 16][# 17]
10 10 Beauty and the Beast film currently playing $1,247,884,156 2017 [# 18]
11 11 The Fate of the Furious film currently playing $1,232,230,142 2017 [# 19]
12 5 Iron Man 3 $1,214,811,252 2013 [# 20][# 21]
13 10 Minions $1,159,398,397 2015 [# 22][# 8]
14 12 Captain America: Civil War $1,153,304,495 2016 [# 23][# 24]
15 4 Transformers: Dark of the Moon $1,123,794,079 2011 [# 25][# 15]
16 2 The Lord of the Rings: The Return of the King $1.120.237.002 2003 [# 26][# 27]
17 7 Skyfall $1,108,561,013 2012 [# 28][# 29]
18 10 Transformers: Age of Extinction $1,104,054,072 2014 [# 30][# 31]
19 7 The Dark Knight Rises $1,084,939,099 2012 [# 32][# 33]
20 4TS3 Toy Story 3 $1,066,969,703 2010 [# 34][# 35]
21 3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066,179,725 2006 [# 36][# 37]
22 20 Rogue One: A Star Wars Story film currently playing $1,056,057,273 2016 [# 38][# 39]
23 6 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $1,045,713,802 2011 [# 40][# 41]
24 1 Jurassic Park $1.029.939.903 1993 [# 42][# 43]
25 22 Finding Dory $1,028,570,889 2016 [# 44][# 45]
26 2 Star Wars: Episode I – The Phantom Menace $1,027,044,677 1999 [# 46][# 4]
27 5 Alice in Wonderland $1,025,467,110 2010 [# 47][# 48]
28 24 Zootopia $1,023,784,195 2016 [# 49][# 24]
29 14 The Hobbit: An Unexpected Journey $1,021,103,568 2012 [# 50][# 51]
30 4 The Dark Knight $1,004,558,444 2008 [# 52][# 53]
31 2 Harry Potter and the Philosopher's Stone $974,755,371 2001 [# 54][# 55]
32 19DM2 Despicable Me 2 $970,761,885 2013 [# 56][# 57]
33 2 The Lion King $968,483,777 1994 [# 58][# 43]
34 30 The Jungle Book $966,550,600 2016 [# 59][# 60]
35 5 Pirates of the Caribbean: At World's End $963,420,425 2007 [# 61][# 62]
36 10 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 $960,283,305 2010 [# 63][# 64]
37 24 The Hobbit: The Desolation of Smaug $958,366,855 2013 [# 65][# 66]
38 26 The Hobbit: The Battle of the Five Armies $956,019,788 2014 [# 67][# 68]
39 8FN Finding Nemo $940,335,536 2003 [# 69][# 27]
40 6 Harry Potter and the Order of the Phoenix $939,885,929 2007 [# 70][# 62]
41 8 Harry Potter and the Half-Blood Prince $934,416,487 2009 [# 71][# 72]
42 4 The Lord of the Rings: The Two Towers $926.349.708 2002 [# 73][# 74]
43 6 Shrek 2 $919,838,758 2004 [# 75][# 76]
44 8 Harry Potter and the Goblet of Fire $896,911,078 2005 [# 77][# 78]
45 10 Spider-Man 3 $890,871,626 2007 [# 79][# 80]
46 15 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs $886,686,817 2009 [# 81][# 72]
47 40 Spectre $880,674,609 2015 [# 82][# 6]
48 6 Harry Potter and the Chamber of Secrets $878,979,634 2002 [# 83][# 84]
49 29 Ice Age: Continental Drift $877,244,782 2012 [# 85][# 33]
50 47 The Secret Life of Pets $875,457,937 2016 [# 86][# 45]

Yıllarına göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gözlüklü orta yaşlı adam bir portre.
Steven Spielberg'in yönettiği filmler altı kez yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştur.
Çıktığı yıllara göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[2][3][4]
Yıl Film Hasılat Bütçe Kaynaklar
1915 The Birth of a Nation &0000000050000000.00000050.000.000R (&0000000010000000.00000010.000.000)R &0000000000110000.000000110.000 [# 87][# 88]
1916 20,000 Leagues Under the Sea &0000000008000000.0000008.000.000* &0000000000200000.000000200.000–&0000000000500000.000000500.000 [# 89][# 90]
1918 Mickey &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000000250000.000000250.000 [# 91]
1919 The Miracle Man &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000120000.000000120.000 [# 92]
1920 Way Down East &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000175000.000000175.000 [# 93][# 94]
1921 The Four Horsemen of the Apocalypse &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000001000000.0000001.000.000 [# 93][# 95]
1922 Robin Hood &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000000986000.000000986.000 [# 96]
1923 The Covered Wagon &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000800000.000000800.000 [# 97]
1924 The Sea Hawk &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000700000.000000700.000 [# 97]
1925 The Big Parade &0000000018000000.00000018.000.000–&0000000022000000.00000022.000.000R
(&0000000006131000.0000006.131.000)R
&0000000000382000.000000382.000 [# 98][# 99]
Ben-Hur &0000000009386000.0000009.386.000R &0000000003967000.0000003.967.000 [# 100]
1926 Aloma of the South Seas &0000000003000000.0000003.000.000* TBA [# 101]
For Heaven's Sake &0000000002600000.0000002.600.000R &0000000000150000.000000150.000 [# 93][# 102]
1927 Wings &0000000003600000.0000003.600.000R TBA [# 93]
The Jazz Singer &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000003500000.0000003.500.000R &0000000000500000.000000500.000 [# 93][# 103]
1928 The Singing Fool &0000000005900000.0000005.900.000R TBA [# 104]
1929 The Broadway Melody &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000000350000.000000350.000 [# 105]
Gold Diggers of Broadway &0000000004000000.0000004.000.000R TBA [# 93]
1930 Tom Sawyer &0000000011000000.00000011.000.000* TBA [# 106]
All Quiet on the Western Front &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001250000.0000001.250.000 [# 93][# 107]
1931 Frankenstein &0000000012000000.00000012.000.000R (&0000000001400000.0000001.400.000)R &0000000000250000.000000250.000 [# 108][# 93]
Şehir Işıkları &0000000004250000.0000004.250.000R &0000000001500000.0000001.500.000 [# 93][# 109]
1932 Shanghai Express &0000000003700000.0000003.700.000R TBA [# 110]
1933 King Kong &0000000004861002.0000004.861.002R (&0000000002361002.0000002.361.002)R &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","672.255 [# 111]
Cavalcade &0000000003500000.0000003.500.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 112]
I'm No Angel &0000000003250000.0000003.250.000R TBA [# 113]
1934 It Happened One Night &0000000001000000.0000001.000.000R &0000000000325000.000000325.000 [# 114]
Viva Villa! &0000000001100000.0000001.100.000* TBA [# 115]
1935 Mutiny on the Bounty &0000000004460000.0000004.460.000R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 116]
Top Hat &0000000003202000.0000003.202.000R &0000000000500000.000000500.000–&0000000000750000.000000750.000 [# 117]
1936 How to Be a Detective &0000000006000000.0000006.000.000* TBA [# 118]
San Francisco &0000000005273000.0000005.273.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 119]
1937 Snow White and the Seven Dwarfs &0000000371316184.000000371.316.184 (&0000000008500000.0000008.500.000)R &0000000001488423.0000001.488.423 [# 120][# 121]
1938 You Can't Take It With You &0000000002137000.0000002.137.000R &0000000001644000.0000001.644.000 [# 122]
Alexander's Ragtime Band &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001200000.0000001.200.000–&0000000002275000.0000002.275.000 [# 123]
1939 Gone with the Wind &0000000390525192.000000390.525.192 (&0000000032000000.00000032.000.000)R &0000000003850000.0000003.850.000 [# 124][# 125][# 126]
1940 Pinocchio &0000000084300000.00000084.300.000* (&0000000001300000.0000001.300.000)R &0000000002289000.0000002.289.000 [# 127][# 128]
Boom Town &0000000004586000.0000004.586.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 129]
Rebecca &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000001288000.0000001.288.000 [# 130]
1941 Sergeant York &0000000006100000.0000006.100.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 131][# 132]
1942 Bambi &0000000268000000.000000268.000.000 (&0000000002000000.0000002.000.000)R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 133][# 134]
Mrs. Miniver &0000000005000000.0000005.000.000* R &0000000001344000.0000001.344.000 [# 135][# 136]
1943 This Is the Army &0000000008500000.0000008.500.000* R &0000000001400000.0000001.400.000 [# 137][# 138]
1944 Going My Way &0000000017000000.00000017.000.000R TBA [# 139][# 140]
1945 Mom and Dad &0000000040000000.00000040.000.000–&0000000100000000.000000100.000.000 &0000000000062000.00000062.000 [# 141]
The Bells of St. Mary's &0000000008500000.0000008.500.000* R TBA [# 142]
1946 Song of the South &0000000065000000.00000065.000.000* (&0000000003300000.0000003.300.000)R &0000000002125000.0000002.125.000 [# 143][# 144][# 145]
Duel in the Sun &0000000021000000.00000021.000.000R &0000000005000000.0000005.000.000 [# 146]
The Best Years of Our Lives &0000000019300000.00000019.300.000+ R &0000000002100000.0000002.100.000 [# 147][# 148][# 149]
1947 Forever Amber &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000006375000.0000006.375.000 [# 150][# 151]
Unconquered &0000000005300000.0000005.300.000* R &0000000004200000.0000004.200.000 [# 152][# 153]
1948 The Red Shoes &0000000005000000.0000005.000.000* R TBA [# 154]
The Snake Pit &0000000004100000.0000004.100.000* R TBA [# 155]
1949 Samson and Delilah &0000000012000000.00000012.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 156]
1950 Cinderella &0000000085000000.00000085.000.000* (&0000000004300000.0000004.300.000)* R &0000000002900000.0000002.900.000 [# 157][# 158]
King Solomon's Mines &0000000005600000.0000005.600.000* R &0000000003500000.0000003.500.000 [# 158][# 159]
1951 Quo Vadis &0000000021037000.00000021.037.000R &0000000007000000.0000007.000.000 [# 160][# 161]
1952 The Greatest Show on Earth &0000000018350000.00000018.350.000R &0000000004000000.0000004.000.000 [# 162]
1953 Peter Pan &0000000145000000.000000145.000.000 &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000004000000.0000004.000.000 [# 163]
The Robe &0000000025000000.00000025.000.000R &0000000004500000.0000004.500.000 [# 164]
1954 White Christmas &0000000012000000.00000012.000.000R TBA [# 165]
Denizin Altında 20.000 Fersah &0000000011000000.00000011.000.000R (&0000000006800000.0000006.800.000)R &0000000005000000.0000005.000.000–&0000000009000000.0000009.000.000 [# 166][# 167]
1955 Lady and the Tramp &0000000093600000.00000093.600.000* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 168][# 169]
Mister Roberts &0000000021200000.00000021.200.000* TBA [# 170]
1956 The Ten Commandments &0000000060000000.00000060.000.000R &0000000013500000.00000013.500.000 [# 171]
1957 The Bridge on the River Kwai &0000000030000000.00000030.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 172]
1958 South Pacific &0000000017000000.00000017.000.000R &0000000006000000.0000006.000.000 [# 173]
1959 Ben-Hur &0000000066000000.00000066.000.000R (&0000000046996984.00000046.996.984)R &0000000015000000.00000015.000.000 [# 174]
1960 Spartacus &0000000060000000.00000060.000.000 &0000000012000000.00000012.000.000 [# 175]
Psycho &0000000050000000.00000050.000.000+ (&0000000014000000.00000014.000.000)R &0000000000800000.000000800.000 [# 176]
Swiss Family Robinson &0000000040400000.00000040.400.000* &0000000004500000.0000004.500.000 [# 177][# 178]
1961 One Hundred and One Dalmatians &0000000215880014.000000215.880.014 (&0000000014000000.00000014.000.000)* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 179][# 180]
West Side Story &0000000043700000.00000043.700.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 181]
1962 Lawrence of Arabia &0000000069995385.00000069.995.385 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 182]
1963 From Russia with Love &0000000078900000.00000078.900.000 &0000000002000000.0000002.000.000 [# 183]
1964 Goldfinger &0000000124900000.000000124.900.000 &0000000003000000.0000003.000.000 [# 184]
Mary Poppins &0000000102300000.000000102.300.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 185]
1965 The Sound of Music &0000000286214286.000000286.214.286 (&0000000112481000.000000112.481.000)R &0000000008100000.0000008.100.000 [# 186][# 187]
1966 The Bible: In the Beginning &0000000034900023.00000034.900.023* TBA [# 188]
Hawaii &0000000034562222.00000034.562.222* &0000000015000000.00000015.000.000 [# 189]
Who's Afraid of Virginia Woolf? &0000000033736689.00000033.736.689* &0000000007500000.0000007.500.000 [# 190][# 191]
1967 The Jungle Book &0000000205843612.000000205.843.612 &0000000004000000.0000004.000.000 [# 192][# 193]
The Graduate &0000000104397102.000000104.397.102* &0000000003000000.0000003.000.000 [# 194][# 195]
1968 2001: A Space Odyssey &0000000190000000.000000190.000.000 (&0000000015000000.00000015.000.000)* R &0000000010500000.00000010.500.000 [# 196]
Funny Girl &0000000058500000.00000058.500.000* TBA [# 197]
1969 Butch Cassidy and the Sundance Kid &0000000102308900.000000102.308.900* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 198]
1970 Love Story &0000000136397186.000000136.397.186 &0000000002200000.0000002.200.000 [# 199][# 200]
1971 Diamonds Are Forever &0000000116000000.000000116.000.000 &0000000007200000.0000007.200.000 [# 201]
Billy Jack &0000000098000000.00000098.000.000* TBA [# 202]
Fiddler on the Roof &0000000080500000.00000080.500.000* &0000000009000000.0000009.000.000 [# 203]
1972 The Godfather &0000000268500000.000000268.500.000 &0000000006000000.0000006.000.000–&0000000007000000.0000007.000.000 [# 204][# 205]
1973 The Exorcist &0000000402735134.000000402.735.134 (&0000000100000000.000000100.000.000)R &0000000012000000.00000012.000.000 [# 206][# 207]
1974 The Towering Inferno &0000000156000000.000000156.000.000+ (&0000000088650000.00000088.650.000)R &0000000014000000.00000014.000.000 [# 208][# 209]
Blazing Saddles &0000000119500000.000000119.500.000* &0000000002600000.0000002.600.000 [# 210]
1975 Jaws &0000000470700000.000000470.700.000 (&0000000400000000.000000400.000.000) &0000000012000000.00000012.000.000 [# 211]
1976 Rocky &0000000225000000.000000225.000.000 &0000000001000000.0000001.000.000 [# 212]
1977 Star Wars &0000000775398007.000000775.398.007 (&0000000530000000.000000530.000.000)SW &0000000011000000.00000011.000.000 [# 213][# 214]
1978 Grease &0000000387513770.000000387.513.770 &0000000006000000.0000006.000.000 [# 215]
1979 Moonraker &0000000210300000.000000210.300.000 &0000000031000000.00000031.000.000 [# 216]
Kramer vs. Kramer &0000000106260000.000000106.260.000* TBA [# 217]
1980 The Empire Strikes Back &0000000538375067.000000538.375.067 (&0000000413562607.000000413.562.607)SW &0000000023000000.00000023.000.000 [# 218]
1981 Raiders of the Lost Ark &0000000384140454.000000384.140.454 (&0000000351328121.000000351.328.121) &0000000020000000.00000020.000.000 [# 219]
1982 E.T. the Extra-Terrestrial &0000000792910554.000000792.910.554 (&0000000619000000.000000619.000.000) &0000000010500000.00000010.500.000 [# 220][# 214]
1983 Return of the Jedi &0000000475106177.000000475.106.177 (&0000000385845197.000000385.845.197)SW &0000000032500000.00000032.500.000 [# 221]
1984 Indiana Jones and the Temple of Doom &0000000333080271.000000333.080.271 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 222]
1985 Back to the Future &0000000383874862.000000383.874.862 &0000000019000000.00000019.000.000 [# 223]
1986 Top Gun &0000000353786701.000000353.786.701 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 224]
1987 Fatal Attraction &0000000320100000.000000320.100.000 &0000000014000000.00000014.000.000 [# 225][# 226]
1988 Rain Man &0000000412800000.000000412.800.000 &0000000025000000.00000025.000.000 [# 227]
1989 Indiana Jones and the Last Crusade &0000000474171806.000000474.171.806 &0000000048000000.00000048.000.000 [# 228]
1990 Ghost &0000000517600000.000000517.600.000 &0000000022000000.00000022.000.000 [# 229]
1991 Terminator 2: Judgment Day &0000000516816151.000000516.816.151 &0000000100000000.000000100.000.000 [# 230]
1992 Aladdin &0000000504050219.000000504.050.219 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 231]
1993 Jurassic Park &0000000914691118.000000914.691.118 &0000000063000000.00000063.000.000 [# 42]
1994 The Lion King &0000000951583777.000000951.583.777 (&0000000767355561.000000767.355.561) &0000000045000000.00000045.000.000 [# 58]
1995 Die Hard with a Vengeance &0000000364480746.000000364.480.746 &0000000090000000.00000090.000.000 [# 232]
1996 Independence Day &0000000817400891.000000817.400.891 &0000000075000000.00000075.000.000 [# 233]
1997 Titanic &0000001843201268.0000001.843.201.268 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 3]
1998 Armageddon &0000000554600000.000000554.600.000 &0000000140000000.000000140.000.000 [# 234]
1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace film currently playing &0000001021959758.0000001.021.959.758 (&0000000924317558.000000924.317.558) &0000000115000000.000000115.000.000 [# 46]
2000 Mission: Impossible II &0000000546388105.000000546.388.105 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 235]
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone &0000000974755371.000000974.755.371 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 54]
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers &0000000926047111.000000926.047.111 (&0000000921780457.000000921.780.457) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 73]
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King &0000001119929521.0000001.119.929.521 (&0000001119110941.0000001.119.110.941) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 26]
2004 Shrek 2 &0000000919838758.000000919.838.758 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 75]
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi &0000000896911078.000000896.911.078 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 77]
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı &0000001066179725.0000001.066.179.725 &0000000225000000.000000225.000.000 [# 36]
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu &0000000963420425.000000963.420.425 &0000000300000000.000000300.000.000 [# 61]
2008 Kara Şövalye &0000001001921825.0000001.001.921.825 (&0000000999615879.000000999.615.879) &0000000185000000.000000185.000.000 [# 52]
2009 Avatar &0000002782275172.0000002.782.275.172 (&0000002749064328.0000002.749.064.328) &0000000237000000.000000237.000.000 [# 1][# 236]
2010 Oyuncak Hikayesi 3 &0000001063171911.0000001.063.171.911 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 34]
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 &0000001328111219.0000001.328.111.219 &0000000250000000.000000250.000.000HP [# 14]
2012 The Avengers &0000001511757910.0000001.511.757.910 &0000000220000000.000000220.000.000 [# 9]
2013 Frozen film currently playing &0000001275772511.0000001.275.772.511 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 16]
2014 Transformers: Kayıp Çağ film currently playing &0000001077734000.0000001.077.734.000 &0000000210000000.000000210.000.000 [# 30]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 1,0 1,1 Avatar
  2. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. November 3, 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20101103063039/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  3. 3,0 3,1 Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; titanic isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  4. 4,0 4,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. July 16, 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20010716094602/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  5. ^ "Star Wars: The Force Awakens (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626065218/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=starwars7.htm. Erişim tarihi: August 15, 2016. 
  6. 6,0 6,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 5, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160405200403/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  7. ^ "Jurassic World (2015)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170618084510/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=jurassicpark4.htm. Erişim tarihi: November 24, 2015. 
  8. 8,0 8,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. November 26, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20151126172916/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  9. 9,0 9,1 "The Avengers (2012)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150618101605/http://www.boxofficemojo.com:80/movies/?id=avengers11.htm. Erişim tarihi: October 7, 2012. 
  10. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. October 1, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20121001185608/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  11. ^ "Furious 7 (2015)". Box Office Mojo. 14 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170614055718/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=fast7.htm. Erişim tarihi: December 23, 2015. 
  12. 12,0 12,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. June 26, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20150626115331/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  13. ^ "Avengers: Age of Ultron (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626072537/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=avengers2.htm. Erişim tarihi: January 3, 2016. 
  14. 14,0 14,1 "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626031016/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter72.htm. Erişim tarihi: October 7, 2011. 
  15. 15,0 15,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. October 31, 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20111031012438/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  16. 16,0 16,1 Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; Frozen isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  17. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. July 2, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140702050222/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  18. ^ "Beauty and the Beast (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170621074828/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=beautyandthebeast2017.htm. Erişim tarihi: June 13, 2017. 
  19. ^ "The Fate of the Furious (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170621074833/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=furious8.htm. Erişim tarihi: June 13, 2017. 
  20. ^ "Iron Man 3 (2013)". Box Office Mojo. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170606173604/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=ironman3.htm. Erişim tarihi: October 28, 2013. 
  21. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. August 31, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20130831013559/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  22. ^ "Minions (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626090940/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=minions.htm. Erişim tarihi: January 2, 2016. 
  23. ^ "Captain America: Civil War (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170624211517/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=marvel2016.htm. Erişim tarihi: October 24, 2016. 
  24. 24,0 24,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. August 1, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160801231148/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  25. ^ "Transformers: Dark of the Moon (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626100514/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=transformers3.htm. Erişim tarihi: January 18, 2014. 
  26. 26,0 26,1 The Lord of the Rings: The Return of the King
  27. 27,0 27,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. June 5, 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20040605104640/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  28. ^ "Skyfall (2012)". Box Office Mojo. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170206173057/http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=bond23.htm. Erişim tarihi: April 1, 2013. 
  29. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. March 3, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20130303064100/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  30. 30,0 30,1 "Transformers: Age of Extinction". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626082052/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=transformers4.htm. Erişim tarihi: May 17, 2015. 
  31. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. November 2, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20141102142043/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  32. ^ "The Dark Knight Rises (2012)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626020219/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=batman3.htm. Erişim tarihi: December 14, 2012. 
  33. 33,0 33,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. December 3, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20121203161005/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  34. 34,0 34,1 "Toy Story 3 (2010)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151207140742/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=toystory3.htm. Erişim tarihi: March 17, 2010. 
  35. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. November 30, 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20101130115049/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  36. 36,0 36,1 "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212083818/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=piratesofthecaribbean2.htm. Erişim tarihi: January 11, 2010. 
  37. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. December 1, 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20061201034741/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  38. ^ "Rogue One: A Star Wars Story (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170624084311/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=starwars2016.htm. Erişim tarihi: June 11, 2017. 
  39. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 19, 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20170419162412/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  40. ^ "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170620175410/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=piratesofthecaribbean4.htm. Erişim tarihi: August 22, 2011. 
  41. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. July 31, 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20110731223423/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  42. 42,0 42,1 Jurassic Park
  43. 43,0 43,1 Krämer, Peter (1999). "Women First: Titanic, Action-Aventure Films, and Hollywood's Female Audience". Sandler, Kevin S.; Studlar, Gaylyn. Titanic: Anatomy of a Blockbuster. Rutgers University Press. ss. 108–131. ISBN 9780813526690. "p. 130: The list has Jurassic Park at number one with $913 million, followed by The Lion King..." 
  44. ^ "Finding Dory (2016)". Box Office Mojo. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161119055251/http://www.boxofficemojo.com:80/movies/?page=main&id=pixar2015.htm. Erişim tarihi: April 24, 2017. 
  45. 45,0 45,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. December 25, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20161225234827/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  46. 46,0 46,1 Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  47. ^ "Alice in Wonderland (2010)". Box Office Mojo. 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170607072217/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=aliceinwonderland10.htm. Erişim tarihi: July 17, 2011. 
  48. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. July 1, 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20100701022108/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  49. ^ "Zootopia (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170624081222/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=disney2016.htm. Erişim tarihi: January 7, 2017. 
  50. ^ "The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170621062448/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=hobbit.htm. Erişim tarihi: April 22, 2013. 
  51. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 2, 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20130402221510/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  52. 52,0 52,1 The Dark Knight
  53. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. February 28, 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20090228223109/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  54. 54,0 54,1 "Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151207141457/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter.htm. Erişim tarihi: February 5, 2009. 
  55. ^ Bloomberg News (February 19, 2002). "'Harry Potter' Moves Into No. 2 Position". Los Angeles Times. http://articles.latimes.com/2002/feb/19/business/fi-nurup19.5. Erişim tarihi: October 20, 2014. 
  56. ^ "Despicable Me 2 (2013)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170621135328/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=despicableme2.htm. Erişim tarihi: February 24, 2013. 
  57. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. February 21, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140221101228/http://boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  58. 58,0 58,1 The Lion King
  59. ^ "The Jungle Book (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170624075817/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=junglebook2015.htm. Erişim tarihi: December 12, 2016. 
  60. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. September 24, 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20160924152331/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  61. 61,0 61,1 "Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151212061201/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=piratesofthecaribbean3.htm. Erişim tarihi: June 15, 2011. 
  62. 62,0 62,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. October 1, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20071001010147/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  63. ^ "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170602032010/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter7.htm. Erişim tarihi: July 17, 2011. 
  64. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. February 28, 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20110228124415/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  65. ^ "The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626015550/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=hobbit2.htm. Erişim tarihi: June 21, 2014. 
  66. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 4, 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20140404141045/http://boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  67. ^ "The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170602031733/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=hobbit3.htm. Erişim tarihi: April 23, 2015. 
  68. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. March 28, 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20150328004631/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  69. ^ "Finding Nemo (2003)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170621112238/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=findingnemo.htm. Erişim tarihi: August 20, 2016. 
  70. ^ "Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170528193729/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter5.htm. Erişim tarihi: February 5, 2009. 
  71. ^ "Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626030632/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter6.htm. Erişim tarihi: May 5, 2010. 
  72. 72,0 72,1 "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. December 4, 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20091204104206/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world. 
  73. 73,0 73,1 The Lord of the Rings: The Two Towers
  74. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. December 7, 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20031207144634/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  75. 75,0 75,1 "Shrek 2 (2002)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151207125510/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=shrek2.htm. Erişim tarihi: February 5, 2009. 
  76. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. February 4, 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20050204002441/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  77. 77,0 77,1 "Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)". Box Office Mojo. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151209071442/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter4.htm. Erişim tarihi: March 13, 2010. 
  78. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 4, 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20060404162334/http://boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  79. ^ "Spider-Man 3 (2007)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626014351/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=spiderman3.htm. Erişim tarihi: March 13, 2010. 
  80. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. June 30, 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20070630074011/http://boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  81. ^ "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)". Box Office Mojo. 6 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20161206094032/http://www.boxofficemojo.com:80/movies/?id=iceage3.htm. Erişim tarihi: March 13, 2010. 
  82. ^ "Spectre (2015)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170528115035/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=bond24.htm. Erişim tarihi: April 21, 2016. 
  83. ^ "Harry Potter and Chamber of Secrets (2002)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170626055732/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=harrypotter2.htm. Erişim tarihi: February 5, 2009. 
  84. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. April 2, 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. https://web.archive.org/web/20030402135656/http://www.boxofficemojo.com/alltime/world/. 
  85. ^ "Ice Age: Continental Drift". Box Office Mojo. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170206214559/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=iceage4.htm. Erişim tarihi: January 18, 2012. 
  86. ^ "The Secret Life of Pets". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20170624081413/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=illumination2015.htm. Erişim tarihi: March 16, 2017. 
  87. ^ Rucker, Walter C.; Upton, James N., haz. (2007). Encyclopedia of American race riots. Greenwood Publishing Group. s. 35. ISBN 978-0-313-33301-9. "...earning more than $10 million at the box office in 1915. By 1949, it had earned $50 million" 
  88. ^ Lang, Robert, haz. (1994). The Birth of a nation: D.W. Griffith, director. Rutgers University Press. s. 30. ISBN 978-0-8135-2027-8. 
  89. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140819103025/http://www.the-numbers.com/movies/1916/020LU.php. Erişim tarihi: January 5, 2012. 
  90. ^ "20,000 Leagues Under the Sea (1916) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120814225634/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/5894/20-000-Leagues-Under-the-Sea/notes.html. Erişim tarihi: January 5, 2012. 
  91. ^ Coons, Robin (June 30, 1939). "Hollywood Chatter". The Daytona Beach News-Journal: s. 6. 
  92. ^ Shipman, David (1970). The great movie stars: the golden years. Crown Publishing Group. s. 98. 
  93. 93,0 93,1 93,2 93,3 93,4 93,5 93,6 93,7 93,8 "Biggest Money Pictures". Variety: s. 1. June 21, 1932.  Cited in "Biggest Money Pictures". Cinemaweb. July 8, 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20110708155503/http://www.cinemaweb.com/silentfilm/bookshelf/7_v_32_4.htm. Erişim tarihi: July 14, 2011. 
  94. ^ Dirks, Tim. "Way Down East (1920)". Filmsite.org. American Movie Classics. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151122074110/http://www.filmsite.org/wayd.html. Erişim tarihi: July 14, 2011. 
  95. ^ Quin, Eleanor. "The Four Horsemen of the Apocalypse (1921) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120217104550/http://www.tcm.com/tcmdb/title/3234/The-Four-Horsemen-of-the-Apocalypse/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  96. ^ Brownlow, Kevin (1968). The parade's gone by .... University of California Press. s. 255. ISBN 978-0-520-03068-8. 
  97. 97,0 97,1 "Business: Film Exports". Time. July 6, 1925. November 5, 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20101105030518/http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,728553,00.html. Erişim tarihi: July 12, 2011. 
  98. ^ May, Richard P. (Fall 2005), "Restoring The Big Parade", The Moving Image 5 (2): 140–146, DOI:10.1353/mov.2005.0033, ISSN 1532-3978, "...earning somewhere between $18 and $22 million, depending on the figures consulted" 
  99. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Big Parade
  100. ^ Hall & Neale 2010, s. 163 (Google Kitaplar'da Online copy)
  101. ^ "Alamo (sic) of the South Seas". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818044645/http://www.the-numbers.com/movies/1926/0AOSS.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  102. ^ Miller, Frank. "For Heaven's Sake (1926) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141221175542/http://www.tcm.com/tcmdb/title/410794/For-Heaven-s-Sake/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  103. ^ Fristoe, Roger. "The Jazz Singer (1927) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141221095933/http://www.tcm.com/tcmdb/title/3140/The-Jazz-Singer/articles.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  104. ^ Bradley, Edwin M. (1996). The First Hollywood Musicals: A Critical Filmography of 171 Features, 1927 Through 1932. McFarland & Company. ss. 10–12. 
  105. ^ Looney, Deborah. "The Broadway Melody (1929) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120217104514/http://www.tcm.com/tcmdb/title/12482/The-Broadway-Melody/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  106. ^ "Tom Sawyer". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818013536/http://www.the-numbers.com/movies/1930/0TOMS.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  107. ^ Feaster, Felicia. "All Quiet on the Western Front (1930) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150512092435/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/67079/All-Quiet-on-the-Western-Front/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  108. ^ Feaster, Felicia. "Frankenstein (1931)". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141221174009/http://www.tcm.com/this-month/article/373967%7C18617/Frankenstein.html. Erişim tarihi: July 4, 2011. 
  109. ^ "City Lights (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120217120233/http://www.tcm.com/tcmdb/title/324720/City-Lights/notes.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  110. ^ Baxter, John (2010). Von Sternberg. University Press of Kentucky. s. 152. ISBN 978-0-8131-2601-2. 
  111. ^ "King Kong (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151117145708/http://www.tcm.com/tcmdb/title/2690/King-Kong/notes.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  112. ^ "Cavalcade (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616043613/http://www.tcm.com/tcmdb/title/70523/Cavalcade/notes.html. Erişim tarihi: July 17, 2011. 
  113. ^ "I'm No Angel (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150705234411/http://www.tcm.com/tcmdb/title/79021/I-m-No-Angel/notes.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  114. ^ "It Happened One Night". The Numbers. Nash Information Services. 19 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140419012838/http://www.the-numbers.com/movies/1934/0THNN.php. Erişim tarihi: July 17, 2011. 
  115. ^ "Viva Villa!". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130928090330/http://www.the-numbers.com/movies/1934/00297.php. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  116. ^ Toole, Michael. "Mutiny on the Bounty (1935) – Articles". Turner Classic Movies. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150403084705/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/15288/Mutiny-on-the-Bounty/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  117. ^ "Top Hat (1935)". Turner Classic Movies. 4 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120904090940/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/2293/Top-Hat/notes.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  118. ^ "How to Become (sic) a Detective". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818030938/http://www.the-numbers.com/movies/1936/0HTBD.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  119. ^ Turk, Edward Baron (1998). Hollywood Diva: A Biography of Jeanette MacDonald. University of California Press. 
  120. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616043610/http://www.tcm.com/tcmdb/title/90631/Snow-White-and-the-Seven-Dwarfs/notes.html. Erişim tarihi: July 9, 2011. "Modern sources add that as of 1987, the picture had grossed $330,000,000" 
  121. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs". The Numbers. Nash Information Services. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140626144919/http://www.the-numbers.com:80/movies/1937/0SWSD.php. Erişim tarihi: July 5, 2011. "1993 release: $41,316,184" 
  122. ^ "You Can't Take It With You". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818020256/http://www.the-numbers.com/movies/1938/0YCWY.php. Erişim tarihi: July 13, 2011. 
  123. ^ "Alexander's Ragtime Band (1938) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141107110616/http://www.tcm.com/tcmdb/title/66978/Alexander-s-Ragtime-Band/notes.html. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  124. ^ "Gone with the Wind". The Numbers. Nash Information Services. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131106022549/http://www.the-numbers.com/movies/1939/0GWTW.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  125. ^ Miller, Frank; Stafford, Jeff (January 5, 2007). "Gone With the Wind (1939) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150626123841/http://www.tcm.com/tcmdb/title/414427/Gone-With-the-Wind/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  126. ^ "Cinema: G With the W". Time: s. 2. December 25, 1939. http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,762137,00.html. Erişim tarihi: July 6, 2011. 
  127. ^ "Pinocchio". The Numbers. Nash Information Services. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140524060221/http://www.the-numbers.com:80/movies/1940/0PINO.php. Erişim tarihi: July 7, 2011. 
  128. ^ Barrier, Michael (2003). Hollywood Cartoons: American Animation in Its Golden Age. New York: Oxford University Press. s. 602. ISBN 0-19-516729-5. 
  129. ^ "Boom Town". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130910071253/http://www.the-numbers.com/movies/1940/0BMTW.php. Erişim tarihi: January 8, 2012. 
  130. ^ Miller, Frank. "Rebecca (1940) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140714083302/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/87781/Rebecca/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  131. ^ Reid 2006, s. 25 (Google Kitaplar'da Online copy)
  132. ^ "Sergeant York (1941) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616043149/http://www.tcm.com/tcmdb/title/1386/Sergeant-York/notes.html. Erişim tarihi: July 7, 2011. 
  133. ^ "Bambi". The Numbers. Nash Information Services. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140313150008/http://www.the-numbers.com:80/movies/1942/0BAMB.php. Erişim tarihi: July 7, 2011. 
  134. ^ "Bambi (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616043553/http://www.tcm.com/tcmdb/title/68039/Bambi/notes.html. Erişim tarihi: July 9, 2011. "Modern sources report that the film, which cost over $2,000,000 to produce, did not turn a profit during its initial release, largely because the European market was inaccessible during World War II" 
  135. ^ Reid 2006, s. 26 (Google Kitaplar'da Online copy)
  136. ^ "Mrs. Miniver (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120701082453/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/329/Mrs-Miniver/notes.html. Erişim tarihi: January 8, 2012. 
  137. ^ Reid 2006, s. 27 (Google Kitaplar'da Online copy)
  138. ^ "This Is the Army (1943) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150715004430/http://www.tcm.com/tcmdb/title/92968/This-Is-the-Army/notes.html. Erişim tarihi: July 9, 2011. 
  139. ^ "Going My Way (1944) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616044058/http://www.tcm.com/tcmdb/title/76588/Going-My-Way/notes.html. Erişim tarihi: July 13, 2011. 
  140. ^ Reid 2006, s. 28 (Google Kitaplar'da Online copy)
  141. ^ "Mom and Dad (1945) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150616043104/http://www.tcm.com/tcmdb/title/496972/Mom-and-Dad/notes.html. Erişim tarihi: July 13, 2011. 
  142. ^ Reid 2006, s. 30 (Google Kitaplar'da Online copy)
  143. ^ "Song of the South". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131029213335/http://www.the-numbers.com/movies/1946/0SOTS.php. Erişim tarihi: July 10, 2011. 
  144. ^ Gabler, Neal (October 31, 2006). Walt Disney: The Triumph of the American Imagination. Alfred A. Knopf. ss. 432–9, 456, 463, 486, 511, 599. ISBN 0-679-43822-X. 
  145. ^ Solomon, Charles (1989). Enchanted Drawings: The History of Animation. Alfred A. Knopf. s. 186. ISBN ISBN 0-394-54684-9. 
  146. ^ "Hollywood Pioneer, David Griffith, Dies". Sun Journal: s. 11. July 24, 1948. 
  147. ^ "The Best Years of Our Lives (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150511184839/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/68507/The-Best-Years-of-Our-Lives/notes.html. Erişim tarihi: January 8, 2012. "US:$11.3 million; UK:$8 million" 
  148. ^ "The Best Years of Our Lives". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130910095308/http://www.the-numbers.com/movies/1946/0BEYE.php. Erişim tarihi: January 8, 2012. 
  149. ^ Miller, Frank. "Duel in the Sun (1946) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150223152844/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/73733/Duel-in-the-Sun/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. "Despite pretty awfulreviews, the picture grossed $10 million, making it the second-highest-grossingfilm of the year (behind The Best Years of OurLives) [sic]" 
  150. ^ "Forever Amber". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818033840/http://www.the-numbers.com/movies/1947/0FOAM.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  151. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da (note 6.56) Online copy
  152. ^ Reid 2006, s. 31 (Google Kitaplar'da Online copy)
  153. ^ "Unconquered (1947) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150715003119/http://www.tcm.com/tcmdb/title/4415/Unconquered/notes.html. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  154. ^ Reid 2006, s. 32 (Google Kitaplar'da Online copy)
  155. ^ "The Snake Pit". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131029212806/http://www.the-numbers.com/movies/1948/0SNPI.php. Erişim tarihi: January 7, 2012. 
  156. ^ Wood, Bret. "Samson and Delilah (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150419054501/http://www.tcm.com/tcmdb/title/88977/Samson-and-Delilah/articles.html. Erişim tarihi: January 15, 2012. 
  157. ^ "Cinderella". The Numbers. Nash Information Services. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140203152914/http://www.the-numbers.com/movies/1950/0CNDR.php. Erişim tarihi: July 11, 2011. 
  158. 158,0 158,1 Reid 2006, s. 34 (Google Kitaplar'da Online copy)
  159. ^ Arnold, Jeremy. "King Solomon's Mines (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150111015723/http://www.tcm.com/tcmdb/title/3254/King-Solomon-s-Mines/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  160. ^ Hall & Neale 2010, s. 139 (Google Kitaplar'da Online copy)
  161. ^ Reid, John (2006). Films Famous, Fanciful, Frolicsome & Fantastic. Lulu. ss. 165–166. ISBN 978-1-4116-8915-2. 
  162. ^ "The Greatest Show on Earth (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150714222444/http://www.tcm.com/tcmdb/title/4608/The-Greatest-Show-on-Earth/notes.html. Erişim tarihi: January 8, 2012. 
  163. ^ "Peter Pan (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150903110329/http://www.tcm.com/tcmdb/title/86554/Peter-Pan/notes.html. Erişim tarihi: July 24, 2011. 
  164. ^ "The Robe (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150511072641/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/88469/The-Robe/notes.html. Erişim tarihi: January 10, 2011. 
  165. ^ Arnold, Jeremy. "White Christmas (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141221214920/http://www.tcm.com/tcmdb/title/95631/White-Christmas/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  166. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109214216/http://www.the-numbers.com/movies/1954/020LE.php. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  167. ^ Miller, John M. "20,000 Leagues Under the Sea (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141221175536/http://www.tcm.com/tcmdb/title/20642/20-000-Leagues-Under-the-Sea/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  168. ^ "Lady and the Tramp". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140116101352/http://www.the-numbers.com/movies/1955/0LDTR.php. Erişim tarihi: July 27, 2011. 
  169. ^ "Lady and the Tramp (1955) – Notes". Turner Classic Movies. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150928004123/http://www.tcm.com/tcmdb/title/80607/Lady-and-the-Tramp/notes.html. Erişim tarihi: July 27, 2011. 
  170. ^ "Mister Roberts". The Numbers. Nash Information Services. 29 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130929014810/http://www.the-numbers.com/movies/1955/00219.php. Erişim tarihi: January 10, 2011. 
  171. ^ "The Ten Commandments (1956) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151117024213/http://www.tcm.com/tcmdb/title/92507/The-Ten-Commandments/notes.html. Erişim tarihi: July 27, 2011. 
  172. ^ Nixon, Rob. "The Bridge on the River Kwai (1957) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150614224929/http://www.tcm.com/tcmdb/title/69690/The-Bridge-on-the-River-Kwai/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  173. ^ Miller, Frank. "South Pacific (1958) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20141026122922/http://www.tcm.com/tcmdb/title/90961/South-Pacific/articles.html. Erişim tarihi: July 31, 2011. 
  174. ^ "Ben-Hur (1959) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150607003956/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/415095/Ben-Hur/notes.html. Erişim tarihi: August 9, 2011. 
  175. ^ "Spartacus". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109213944/http://www.the-numbers.com/movies/1960/0SCUS.php. Erişim tarihi: August 10, 2011. 
  176. ^ Nixon, Rob. "Psycho (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150912071710/http://www.tcm.com/tcmdb/title/24944/Psycho/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  177. ^ "Swiss Family Robinson". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818062343/http://www.the-numbers.com/movies/1960/0SWFR.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  178. ^ Passafiume, Andrea. "Swiss Family Robinson (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20120217120331/http://www.tcm.com/tcmdb/title/25093/Swiss-Family-Robinson/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  179. ^ "101 Dalmatians (1961)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905090252/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=101dalmations.htm. Erişim tarihi: August 11, 2011. 
  180. ^ "One Hundred and One Dalmatians". Variety. December 31, 1960. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20121109003703/http://www.variety.com/review/VE1117793715/. Erişim tarihi: August 23, 2011. 
  181. ^ "West Side Story". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140110162249/http://www.the-numbers.com:80/movies/1961/0WSSY.php. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  182. ^ "Lawrence of Arabia". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140810204006/http://www.the-numbers.com/movies/1962/0LWRN.php. Erişim tarihi: August 15, 2011. 
  183. ^ "From Russia With Love". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130910074036/http://www.the-numbers.com/movies/1964/0FRLW.php. Erişim tarihi: August 16, 2011. 
  184. ^ "Goldfinger". The Numbers. Nash Information Services. 15 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131015221035/http://the-numbers.com/movies/1964/0GOFI.php. Erişim tarihi: August 17, 2011. 
  185. ^ "Mary Poppins". The Numbers. Nash Information Services. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140122135654/http://www.the-numbers.com:80/movies/1964/0MAPO.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  186. ^ "The Sound of Music". The Numbers. Nash Information Services. 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131211020007/http://www.the-numbers.com:80/movies/1965/0SOMU.php. Erişim tarihi: April 26, 2011. 
  187. ^ Thomas, Bob (November 23, 1969). "'Sound of Music' Sound Finance". Pittsburgh Post-Gazette: s. 22. 
  188. ^ "The Bible". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818005651/http://www.the-numbers.com/movies/1966/0BBLE.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  189. ^ "Hawaii". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131029205716/http://www.the-numbers.com/movies/1966/0HWII.php. Erişim tarihi: August 18, 2011. 
  190. ^ "Who's Afraid of Virginia Woolf?". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130928091248/http://www.the-numbers.com/movies/1966/0WAVW.php. Erişim tarihi: August 18, 2011. 
  191. ^ Landazuri, Margarita. "Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150614072825/http://www.tcm.com/tcmdb/title/95743/Who-s-Afraid-of-Virginia-Woolf-/articles.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  192. ^ "The Jungle Book (1967)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150905092625/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=junglebook.htm. Erişim tarihi: August 11, 2011. 
  193. ^ "The Jungle Book". Variety. December 31, 1966. http://www.variety.com/review/VE1117792229. Erişim tarihi: August 23, 2011. 
  194. ^ "The Graduate". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109215939/http://www.the-numbers.com/movies/1967/0GRAD.php. Erişim tarihi: March 17, 2012. 
  195. ^ Nixon, Rob. "The Graduate (1967) – Articles". Turner Classic Movies. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151016064426/http://www.tcm.com/tcmdb/title/18530/The-Graduate/articles.html. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  196. ^ Miller, Frank. "2001: A Space Odyssey (1968) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150223132047/http://www.tcm.com:80/tcmdb/title/628/2001-A-Space-Odyssey/articles.html. Erişim tarihi: August 24, 2011. 
  197. ^ "Funny Girl". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140116134944/http://www.the-numbers.com/movies/1968/0FG68.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  198. ^ "Butch Cassidy and the Sundance Kid". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818070423/http://www.the-numbers.com/movies/1969/0BCSK.php. Erişim tarihi: August 24, 2011. 
  199. ^ "Love Story". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818043848/http://www.the-numbers.com/movies/1970/0LOST.php. Erişim tarihi: August 24, 2011. 
  200. ^ "Love Story". Variety. December 31, 1969. http://www.variety.com/review/VE1117792794. Erişim tarihi: August 24, 2011. 
  201. ^ "Diamonds Are Forever". The Numbers. Nash Information Services. 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140811095857/http://the-numbers.com/movies/1971/0DAFE.php. Erişim tarihi: August 25, 2011. 
  202. ^ "Billy Jack". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818011533/http://www.the-numbers.com/movies/1971/0BJAC.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  203. ^ "Fiddler on the Roof". The Numbers. Nash Information Services. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140527213123/http://www.the-numbers.com/movies/1971/0FOTR.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  204. ^ "The Godfather". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109221056/http://www.the-numbers.com/movies/1972/0GDFT.php. Erişim tarihi: August 26, 2011. 
  205. ^ "The Godfather (1972) – Notes". Turner Classic Movies. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151104202702/http://www.tcm.com/tcmdb/title/443184/The-Godfather/notes.html. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  206. ^ "The Exorcist". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109213311/http://www.the-numbers.com/movies/1973/0XRCS.php. Erişim tarihi: August 26, 2011. 
  207. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Exorcist
  208. ^ "The Towering Inferno". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130910021151/http://www.the-numbers.com/movies/1974/0TWRN.php. Erişim tarihi: August 28, 2011. "North America:$116,000,000" 
  209. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Towering Inferno; North America:$48,650,000; Overseas:$40,000,000 (gross rentals)
  210. ^ "Blazing Saddles". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130818071950/http://www.the-numbers.com/movies/1974/0BSAD.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  211. ^ "Jaws". The Numbers. Nash Information Services. 31 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131231080246/http://www.the-numbers.com/movies/1975/0JWS.php. Erişim tarihi: August 31, 2011. 
  212. ^ "Rocky". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131109221009/http://www.the-numbers.com/movies/1976/0RKY1.php. Erişim tarihi: September 1, 2010. 
  213. ^ "Star Wars (1977)". Box Office Mojo. 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151216022839/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=starwars4.htm. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  214. 214,0 214,1 Wuntch, Philip (July 19, 1985). "Return of E.T.". The Dallas Morning News. March 6, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.google.com/search?hl=en&tbs=cdr%3A1%2Ccd_max%3A1990&tbm=nws&q=e.t.+gross+%24619+million. Erişim tarihi: March 6, 2012. "Its worldwide box-office gross was $619 million, toppling the record of $530 million set by Star Wars." 
  215. ^ "Grease". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220154202/http://www.the-numbers.com/movies/1978/GREAS.php. Erişim tarihi: September 6, 2011. 
  216. ^ "Moonraker". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20130910083136/http://www.the-numbers.com/movies/1979/0MORA.php. Erişim tarihi: September 12, 2011. 
  217. ^ "Kramer vs. Kramer". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220155018/http://www.the-numbers.com/movies/1979/0KRKR.php. Erişim tarihi: January 9, 2012. 
  218. ^ The Empire Strikes Back
  219. ^ "Raiders of the Lost Ark (1981)". Box Office Mojo. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20150906182056/http://www.boxofficemojo.com/movies/?page=main&id=raidersofthelostark.htm. Erişim tarihi: January 29, 2012. "Total: $384,140,454; North America: $209,562,121 (original run); Overseas: $141,766,000" 
  220. ^ "E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151207123237/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=et.htm. Erişim tarihi: January 10, 2012. 
  221. ^ Return of the Jedi
  222. ^ "Indiana Jones and the Temple of Doom". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220160945/http://www.the-numbers.com/movies/1984/0NDN2.php. Erişim tarihi: October 10, 2011. 
  223. ^ "Back to the Future". The Numbers. Nash Information Services. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140808073932/http://www.the-numbers.com:80/movies/1985/0BCK1.php. Erişim tarihi: October 10, 2011. 
  224. ^ "Top Gun". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220155009/http://www.the-numbers.com/movies/1986/0TGUN.php. Erişim tarihi: October 10, 2011. 
  225. ^ "Fatal Attraction". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220160014/http://www.the-numbers.com/movies/1987/0FAAT.php. Erişim tarihi: October 11, 2011. 
  226. ^ Green, Tom (January 31, 1989). "Selleck: A new `Alibi,' lullaby;Career proceeds at magnum speed". USA Today. January 31, 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.google.com/search?hl=en&biw=1024&bih=607&tbs=ar%3A1&tbm=nws&q=%22three+men+and+a+baby%22+worldwide+%24238+million. Erişim tarihi: January 31, 2012. "Since Three Men and a Baby became a megahit ($238 million worldwide) and Magnum, PI retired to top ratings last spring, he can hardly catch his breath." 
  227. ^ "Rain Man". The Numbers. Nash Information Services. http://www.the-numbers.com/movies/1988/0RNMN.php. Erişim tarihi: October 11, 2011. 
  228. ^ "Indiana Jones and the Last Crusade". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220161000/http://www.the-numbers.com/movies/1989/0NDN3.php. Erişim tarihi: October 11, 2011. 
  229. ^ "Ghost". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220154757/http://www.the-numbers.com/movies/1990/0GHOS.php. Erişim tarihi: July 11, 2011. 
  230. ^ "Terminator 2: Judgment Day". The Numbers. Nash Information Services. 10 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20140410155439/http://www.the-numbers.com:80/movies/1991/0TRM2.php. Erişim tarihi: October 12, 2011. 
  231. ^ "Aladdin". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220160423/http://www.the-numbers.com/movies/1992/0LDDN.php. Erişim tarihi: October 12, 2011. 
  232. ^ "Die Hard: With a Vengeance". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131220160320/http://www.the-numbers.com/movies/1995/0DH3.php. Erişim tarihi: October 17, 2011. 
  233. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; id4 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  234. ^ "Armageddon". The Numbers. Nash Information Services. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20131031051631/http://www.the-numbers.com/movies/1998/ARMAG.php. Erişim tarihi: October 21, 2011. 
  235. ^ "Mission: Impossible II". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://web.archive.org/web/20151207130426/http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=mi2.htm. Erişim tarihi: January 6, 2012. 
  236. ^ Patten, D. (December 3, 2009). "'Avatar's' True Cost – and Consequences". The Wrap. December 16, 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. http://www.webcitation.org/5m4EySibe. Erişim tarihi: December 12, 2009.