En yüksek hasılatı yapan filmler listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Bu liste dünya çapında tüm zamanlarda en çok gelir elde etmiş filmleri listeler.

Dünya çapında en yüksek hasılat yapan filmler[1]
Sıra En yüksek Adı Küresel hasılat Yıl Kaynak
1 1 Avengers: Endgame $2,796,274,401 2019 [# 1]
2 1 Avatar $2,789,679,794 2009 [# 2][# 3]
3 1 Titanic $2,187,463,944 1997 [# 4]
4 3 Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015 [# 5][# 6]
5 4 Avengers: Sonsuzluk Savaşı $2,048,359,754 2015
6 3 Jurassic World $1,671,713,208 2015 [# 7][# 8]
7 3 The Avengers $1,518,812,988 2012 [# 9][# 10]
8 4 Furious 7 $1,516,045,911 2015 [# 11][# 12]
9 5 Avengers: Age of Ultron $1,405,403,694 2015 [# 13][# 12]
10 3 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 $1,341,511,219 2011 [# 14][# 15]
11F 5 Frozen $1.287.000.000 2013 [# 16]
12 10 Beauty and the Beast film currently playing $1,247,884,156 2017 [# 17]
13 11 The Fate of the Furious film currently playing $1,232,230,142 2017 [# 18]
14 5 Iron Man 3 $1,214,811,252 2013 [# 19][# 20]
15 10 Minions $1,159,398,397 2015 [# 21][# 8]
16 12 Captain America: Civil War $1,153,304,495 2016 [# 22][# 23]
17 4 Transformers: Dark of the Moon $1,123,794,079 2011 [# 24][# 15]
18 2 The Lord of the Rings: The Return of the King $1.120.237.002 2003 [# 25][# 26]
19 7 Skyfall $1,108,561,013 2012 [# 27][# 28]
20 10 Transformers: Age of Extinction $1,104,054,072 2014 [# 29][# 30]
21 7 The Dark Knight Rises $1,084,939,099 2012 [# 31][# 32]
22 4TS3 Toy Story 3 $1,066,969,703 2010 [# 33][# 34]
23 3 Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest $1,066,179,725 2006 [# 35][# 36]
24 20 Rogue One: A Star Wars Story film currently playing $1,056,057,273 2016 [# 37][# 38]
25 6 Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides $1,045,713,802 2011 [# 39][# 40]
26 1 Jurassic Park $1.029.939.903 1993 [# 41][# 42]
27 22 Finding Dory $1,028,570,889 2016 [# 43][# 44]
28 2 Star Wars: Episode I – The Phantom Menace $1,027,044,677 1999 [# 45][# 4]
29 5 Alice in Wonderland $1,025,467,110 2010 [# 46][# 47]
30 24 Zootopia $1,023,784,195 2016 [# 48][# 23]
31 14 The Hobbit: An Unexpected Journey $1,021,103,568 2012 [# 49][# 50]
32 4 The Dark Knight $1,004,558,444 2008 [# 51][# 52]
33 2 Harry Potter and the Philosopher's Stone $974,755,371 2001 [# 53][# 54]
34 19DM2 Despicable Me 2 $970,761,885 2013 [# 55][# 56]
35 2 The Lion King $968,483,777 1994 [# 57][# 42]
36 30 The Jungle Book $966,550,600 2016 [# 58][# 59]
37 5 Pirates of the Caribbean: At World's End $963,420,425 2007 [# 60][# 61]
38 10 Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 $960,283,305 2010 [# 62][# 63]
39 24 The Hobbit: The Desolation of Smaug $958,366,855 2013 [# 64][# 65]
40 26 The Hobbit: The Battle of the Five Armies $956,019,788 2014 [# 66][# 67]
41 8FN Finding Nemo $940,335,536 2003 [# 68][# 26]
42 6 Harry Potter and the Order of the Phoenix $939,885,929 2007 [# 69][# 61]
43 8 Harry Potter and the Half-Blood Prince $934,416,487 2009 [# 70][# 71]
44 4 The Lord of the Rings: The Two Towers $926.349.708 2002 [# 72][# 73]
45 6 Shrek 2 $919,838,758 2004 [# 74][# 75]
46 8 Harry Potter and the Goblet of Fire $896,911,078 2005 [# 76][# 77]
47 10 Spider-Man 3 $890,871,626 2007 [# 78][# 79]
48 15 Ice Age: Dawn of the Dinosaurs $886,686,817 2009 [# 80][# 71]
49 40 Spectre $880,674,609 2015 [# 81][# 6]
50 6 Harry Potter and the Chamber of Secrets $878,979,634 2002 [# 82][# 83]

Yıllarına göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir gözlüklü orta yaşlı adam bir portre.
Steven Spielberg'in yönettiği filmler altı kez yılın en çok hasılat yapan filmi olmuştur.
Çıktığı yıllara göre en çok gişe hasılatı yapan filmler[2][3][4]
Yıl Film Hasılat Bütçe Kaynaklar
1915 The Birth of a Nation &0000000050000000.00000050.000.000R (&0000000010000000.00000010.000.000)R &0000000000110000.000000110.000 [# 84][# 85]
1916 20,000 Leagues Under the Sea &0000000008000000.0000008.000.000* &0000000000200000.000000200.000–&0000000000500000.000000500.000 [# 86][# 87]
1918 Mickey &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000000250000.000000250.000 [# 88]
1919 The Miracle Man &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000120000.000000120.000 [# 89]
1920 Way Down East &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000175000.000000175.000 [# 90][# 91]
1921 The Four Horsemen of the Apocalypse &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000001000000.0000001.000.000 [# 90][# 92]
1922 Robin Hood &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000000986000.000000986.000 [# 93]
1923 The Covered Wagon &0000000005000000.0000005.000.000R &0000000000800000.000000800.000 [# 94]
1924 The Sea Hawk &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000000700000.000000700.000 [# 94]
1925 The Big Parade &0000000018000000.00000018.000.000–&0000000022000000.00000022.000.000R
(&0000000006131000.0000006.131.000)R
&0000000000382000.000000382.000 [# 95][# 96]
Ben-Hur &0000000009386000.0000009.386.000R &0000000003967000.0000003.967.000 [# 97]
1926 Aloma of the South Seas &0000000003000000.0000003.000.000* TBA [# 98]
For Heaven's Sake &0000000002600000.0000002.600.000R &0000000000150000.000000150.000 [# 90][# 99]
1927 Wings &0000000003600000.0000003.600.000R TBA [# 90]
The Jazz Singer &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000003500000.0000003.500.000R &0000000000500000.000000500.000 [# 90][# 100]
1928 The Singing Fool &0000000005900000.0000005.900.000R TBA [# 101]
1929 The Broadway Melody &0000000004000000.0000004.000.000R &0000000000350000.000000350.000 [# 102]
Gold Diggers of Broadway &0000000004000000.0000004.000.000R TBA [# 90]
1930 Tom Sawyer &0000000011000000.00000011.000.000* TBA [# 103]
All Quiet on the Western Front &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001250000.0000001.250.000 [# 90][# 104]
1931 Frankenstein &0000000012000000.00000012.000.000R (&0000000001400000.0000001.400.000)R &0000000000250000.000000250.000 [# 105][# 90]
Şehir Işıkları &0000000004250000.0000004.250.000R &0000000001500000.0000001.500.000 [# 90][# 106]
1932 Shanghai Express &0000000003700000.0000003.700.000R TBA [# 107]
1933 King Kong &0000000004861002.0000004.861.002R (&0000000002361002.0000002.361.002)R &İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ",".İfade hatası: Tanınmayan noktalama karakteri ","672.255 [# 108]
Cavalcade &0000000003500000.0000003.500.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 109]
I'm No Angel &0000000003250000.0000003.250.000R TBA [# 110]
1934 It Happened One Night &0000000001000000.0000001.000.000R &0000000000325000.000000325.000 [# 111]
Viva Villa! &0000000001100000.0000001.100.000* TBA [# 112]
1935 Mutiny on the Bounty &0000000004460000.0000004.460.000R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 113]
Top Hat &0000000003202000.0000003.202.000R &0000000000500000.000000500.000–&0000000000750000.000000750.000 [# 114]
1936 How to Be a Detective &0000000006000000.0000006.000.000* TBA [# 115]
San Francisco &0000000005273000.0000005.273.000R &0000000001300000.0000001.300.000 [# 116]
1937 Snow White and the Seven Dwarfs &0000000371316184.000000371.316.184 (&0000000008500000.0000008.500.000)R &0000000001488423.0000001.488.423 [# 117][# 118]
1938 You Can't Take It With You &0000000002137000.0000002.137.000R &0000000001644000.0000001.644.000 [# 119]
Alexander's Ragtime Band &0000000003000000.0000003.000.000R &0000000001200000.0000001.200.000–&0000000002275000.0000002.275.000 [# 120]
1939 Gone with the Wind &0000000390525192.000000390.525.192 (&0000000032000000.00000032.000.000)R &0000000003850000.0000003.850.000 [# 121][# 122][# 123]
1940 Pinocchio &0000000084300000.00000084.300.000* (&0000000001300000.0000001.300.000)R &0000000002289000.0000002.289.000 [# 124][# 125]
Boom Town &0000000004586000.0000004.586.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 126]
Rebecca &0000000002500000.0000002.500.000R &0000000001288000.0000001.288.000 [# 127]
1941 Sergeant York &0000000006100000.0000006.100.000* R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 128][# 129]
1942 Bambi &0000000268000000.000000268.000.000 (&0000000002000000.0000002.000.000)R &0000000002000000.0000002.000.000 [# 130][# 131]
Mrs. Miniver &0000000005000000.0000005.000.000* R &0000000001344000.0000001.344.000 [# 132][# 133]
1943 This Is the Army &0000000008500000.0000008.500.000* R &0000000001400000.0000001.400.000 [# 134][# 135]
1944 Going My Way &0000000017000000.00000017.000.000R TBA [# 136][# 137]
1945 Mom and Dad &0000000040000000.00000040.000.000–&0000000100000000.000000100.000.000 &0000000000062000.00000062.000 [# 138]
The Bells of St. Mary's &0000000008500000.0000008.500.000* R TBA [# 139]
1946 Song of the South &0000000065000000.00000065.000.000* (&0000000003300000.0000003.300.000)R &0000000002125000.0000002.125.000 [# 140][# 141][# 142]
Duel in the Sun &0000000021000000.00000021.000.000R &0000000005000000.0000005.000.000 [# 143]
The Best Years of Our Lives &0000000019300000.00000019.300.000+ R &0000000002100000.0000002.100.000 [# 144][# 145][# 146]
1947 Forever Amber &0000000008000000.0000008.000.000R &0000000006375000.0000006.375.000 [# 147][# 148]
Unconquered &0000000005300000.0000005.300.000* R &0000000004200000.0000004.200.000 [# 149][# 150]
1948 The Red Shoes &0000000005000000.0000005.000.000* R TBA [# 151]
The Snake Pit &0000000004100000.0000004.100.000* R TBA [# 152]
1949 Samson and Delilah &0000000012000000.00000012.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 153]
1950 Cinderella &0000000085000000.00000085.000.000* (&0000000004300000.0000004.300.000)* R &0000000002900000.0000002.900.000 [# 154][# 155]
King Solomon's Mines &0000000005600000.0000005.600.000* R &0000000003500000.0000003.500.000 [# 155][# 156]
1951 Quo Vadis &0000000021037000.00000021.037.000R &0000000007000000.0000007.000.000 [# 157][# 158]
1952 The Greatest Show on Earth &0000000018350000.00000018.350.000R &0000000004000000.0000004.000.000 [# 159]
1953 Peter Pan &0000000145000000.000000145.000.000 &0000000003000000.0000003.000.000–&0000000004000000.0000004.000.000 [# 160]
The Robe &0000000025000000.00000025.000.000R &0000000004500000.0000004.500.000 [# 161]
1954 White Christmas &0000000012000000.00000012.000.000R TBA [# 162]
Denizin Altında 20.000 Fersah &0000000011000000.00000011.000.000R (&0000000006800000.0000006.800.000)R &0000000005000000.0000005.000.000–&0000000009000000.0000009.000.000 [# 163][# 164]
1955 Lady and the Tramp &0000000093600000.00000093.600.000* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 165][# 166]
Mister Roberts &0000000021200000.00000021.200.000* TBA [# 167]
1956 The Ten Commandments &0000000060000000.00000060.000.000R &0000000013500000.00000013.500.000 [# 168]
1957 The Bridge on the River Kwai &0000000030000000.00000030.000.000R &0000000003000000.0000003.000.000 [# 169]
1958 South Pacific &0000000017000000.00000017.000.000R &0000000006000000.0000006.000.000 [# 170]
1959 Ben-Hur &0000000066000000.00000066.000.000R (&0000000046996984.00000046.996.984)R &0000000015000000.00000015.000.000 [# 171]
1960 Spartacus &0000000060000000.00000060.000.000 &0000000012000000.00000012.000.000 [# 172]
Psycho &0000000050000000.00000050.000.000+ (&0000000014000000.00000014.000.000)R &0000000000800000.000000800.000 [# 173]
Swiss Family Robinson &0000000040400000.00000040.400.000* &0000000004500000.0000004.500.000 [# 174][# 175]
1961 One Hundred and One Dalmatians &0000000215880014.000000215.880.014 (&0000000014000000.00000014.000.000)* &0000000004000000.0000004.000.000 [# 176][# 177]
West Side Story &0000000043700000.00000043.700.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 178]
1962 Lawrence of Arabia &0000000069995385.00000069.995.385 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 179]
1963 From Russia with Love &0000000078900000.00000078.900.000 &0000000002000000.0000002.000.000 [# 180]
1964 Goldfinger &0000000124900000.000000124.900.000 &0000000003000000.0000003.000.000 [# 181]
Mary Poppins &0000000102300000.000000102.300.000* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 182]
1965 The Sound of Music &0000000286214286.000000286.214.286 (&0000000112481000.000000112.481.000)R &0000000008100000.0000008.100.000 [# 183][# 184]
1966 The Bible: In the Beginning &0000000034900023.00000034.900.023* TBA [# 185]
Hawaii &0000000034562222.00000034.562.222* &0000000015000000.00000015.000.000 [# 186]
Who's Afraid of Virginia Woolf? &0000000033736689.00000033.736.689* &0000000007500000.0000007.500.000 [# 187][# 188]
1967 The Jungle Book &0000000205843612.000000205.843.612 &0000000004000000.0000004.000.000 [# 189][# 190]
The Graduate &0000000104397102.000000104.397.102* &0000000003000000.0000003.000.000 [# 191][# 192]
1968 2001: A Space Odyssey &0000000190000000.000000190.000.000 (&0000000015000000.00000015.000.000)* R &0000000010500000.00000010.500.000 [# 193]
Funny Girl &0000000058500000.00000058.500.000* TBA [# 194]
1969 Butch Cassidy and the Sundance Kid &0000000102308900.000000102.308.900* &0000000006000000.0000006.000.000 [# 195]
1970 Love Story &0000000136397186.000000136.397.186 &0000000002200000.0000002.200.000 [# 196][# 197]
1971 Diamonds Are Forever &0000000116000000.000000116.000.000 &0000000007200000.0000007.200.000 [# 198]
Billy Jack &0000000098000000.00000098.000.000* TBA [# 199]
Fiddler on the Roof &0000000080500000.00000080.500.000* &0000000009000000.0000009.000.000 [# 200]
1972 The Godfather &0000000268500000.000000268.500.000 &0000000006000000.0000006.000.000–&0000000007000000.0000007.000.000 [# 201][# 202]
1973 The Exorcist &0000000402735134.000000402.735.134 (&0000000100000000.000000100.000.000)R &0000000012000000.00000012.000.000 [# 203][# 204]
1974 The Towering Inferno &0000000156000000.000000156.000.000+ (&0000000088650000.00000088.650.000)R &0000000014000000.00000014.000.000 [# 205][# 206]
Blazing Saddles &0000000119500000.000000119.500.000* &0000000002600000.0000002.600.000 [# 207]
1975 Jaws &0000000470700000.000000470.700.000 (&0000000400000000.000000400.000.000) &0000000012000000.00000012.000.000 [# 208]
1976 Rocky &0000000225000000.000000225.000.000 &0000000001000000.0000001.000.000 [# 209]
1977 Star Wars &0000000775398007.000000775.398.007 (&0000000530000000.000000530.000.000)SW &0000000011000000.00000011.000.000 [# 210][# 211]
1978 Grease &0000000387513770.000000387.513.770 &0000000006000000.0000006.000.000 [# 212]
1979 Moonraker &0000000210300000.000000210.300.000 &0000000031000000.00000031.000.000 [# 213]
Kramer vs. Kramer &0000000106260000.000000106.260.000* TBA [# 214]
1980 The Empire Strikes Back &0000000538375067.000000538.375.067 (&0000000413562607.000000413.562.607)SW &0000000023000000.00000023.000.000 [# 215]
1981 Raiders of the Lost Ark &0000000384140454.000000384.140.454 (&0000000351328121.000000351.328.121) &0000000020000000.00000020.000.000 [# 216]
1982 E.T. the Extra-Terrestrial &0000000792910554.000000792.910.554 (&0000000619000000.000000619.000.000) &0000000010500000.00000010.500.000 [# 217][# 211]
1983 Return of the Jedi &0000000475106177.000000475.106.177 (&0000000385845197.000000385.845.197)SW &0000000032500000.00000032.500.000 [# 218]
1984 Indiana Jones and the Temple of Doom &0000000333080271.000000333.080.271 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 219]
1985 Back to the Future &0000000383874862.000000383.874.862 &0000000019000000.00000019.000.000 [# 220]
1986 Top Gun &0000000353786701.000000353.786.701 &0000000015000000.00000015.000.000 [# 221]
1987 Fatal Attraction &0000000320100000.000000320.100.000 &0000000014000000.00000014.000.000 [# 222][# 223]
1988 Rain Man &0000000412800000.000000412.800.000 &0000000025000000.00000025.000.000 [# 224]
1989 Indiana Jones and the Last Crusade &0000000474171806.000000474.171.806 &0000000048000000.00000048.000.000 [# 225]
1990 Ghost &0000000517600000.000000517.600.000 &0000000022000000.00000022.000.000 [# 226]
1991 Terminator 2: Judgment Day &0000000516816151.000000516.816.151 &0000000100000000.000000100.000.000 [# 227]
1992 Aladdin &0000000504050219.000000504.050.219 &0000000028000000.00000028.000.000 [# 228]
1993 Jurassic Park &0000000914691118.000000914.691.118 &0000000063000000.00000063.000.000 [# 41]
1994 The Lion King &0000000951583777.000000951.583.777 (&0000000767355561.000000767.355.561) &0000000045000000.00000045.000.000 [# 57]
1995 Die Hard with a Vengeance &0000000364480746.000000364.480.746 &0000000090000000.00000090.000.000 [# 229]
1996 Independence Day &0000000817400891.000000817.400.891 &0000000075000000.00000075.000.000
1997 Titanic &0000001843201268.0000001.843.201.268 &0000000200000000.000000200.000.000
1998 Armageddon &0000000554600000.000000554.600.000 &0000000140000000.000000140.000.000 [# 230]
1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace film currently playing &0000001021959758.0000001.021.959.758 (&0000000924317558.000000924.317.558) &0000000115000000.000000115.000.000 [# 45]
2000 Mission: Impossible II &0000000546388105.000000546.388.105 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 231]
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone &0000000974755371.000000974.755.371 &0000000125000000.000000125.000.000 [# 53]
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers &0000000926047111.000000926.047.111 (&0000000921780457.000000921.780.457) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 72]
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King &0000001119929521.0000001.119.929.521 (&0000001119110941.0000001.119.110.941) &0000000094000000.00000094.000.000 [# 25]
2004 Shrek 2 &0000000919838758.000000919.838.758 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 74]
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi &0000000896911078.000000896.911.078 &0000000150000000.000000150.000.000 [# 76]
2006 Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı &0000001066179725.0000001.066.179.725 &0000000225000000.000000225.000.000 [# 35]
2007 Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu &0000000963420425.000000963.420.425 &0000000300000000.000000300.000.000 [# 60]
2008 Kara Şövalye &0000001001921825.0000001.001.921.825 (&0000000999615879.000000999.615.879) &0000000185000000.000000185.000.000 [# 51]
2009 Avatar &0000002789679794.0000002.789.679.794 (&0000002749064328.0000002.749.064.328) &0000000237000000.000000237.000.000 [# 2][# 232]
2010 Oyuncak Hikayesi 3 &0000001063171911.0000001.063.171.911 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 33]
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2 &0000001328111219.0000001.328.111.219 &0000000250000000.000000250.000.000HP [# 14]
2012 The Avengers &0000001511757910.0000001.511.757.910 &0000000220000000.000000220.000.000 [# 9]
2013 Frozen film currently playing &0000001275772511.0000001.275.772.511 &0000000150000000.000000150.000.000
2014 Transformers: Kayıp Çağ &0000001077734000.0000001.077.734.000 &0000000210000000.000000210.000.000 [# 29]
2015 Star Wars: The Force Awakens $2.068.223.624 &0000000245000000.000000245.000.000 [# 5]
2016 Captain America: Civil War $1.153.304.495 &0000000250000000.000000250.000.000 [# 22]
2017 Star Wars: The Last Jedi $1.332.539.889 &0000000200000000.000000200.000.000 [# 233]
2018 Avengers: Infinity War $2.048.359.754 &0000000316000000.000000316.000.000–&0000000400000000.000000400.000.000 [# 234][# 235]
2019 Avengers: Endgame film currently playing $2.790.275.676 &0000000356000000.000000356.000.000
[# 1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "All Time Worldwide Box Office Grosses". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  2. ^ "Yearly Box Office". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  3. ^ "Movie Index By Year". The Numbers. Nash Information Services. 17 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  4. ^ Dirks, Tim. "All-Time Box-Office Hits By Decade and Year". Filmsite.org. American Movie Classics. 21 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Avengers: Endgame (2019)". Box Office Mojo. 22 Temmuz 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Temmuz 2019. 
  2. ^ a b Avatar
  3. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  4. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 16 Temmuz 2001 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  5. ^ a b "Star Wars: The Force Awakens (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2016. 
  6. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  7. ^ "Jurassic World (2015)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Kasım 2015. 
  8. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  9. ^ a b "The Avengers (2012)". Box Office Mojo. 18 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2012. 
  10. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ekim 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  11. ^ "Furious 7 (2015)". Box Office Mojo. 14 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Aralık 2015. 
  12. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  13. ^ "Avengers: Age of Ultron (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ocak 2016. 
  14. ^ a b "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2011. 
  15. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ekim 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  16. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  17. ^ "Beauty and the Beast (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  18. ^ "The Fate of the Furious (2017)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Haziran 2017. 
  19. ^ "Iron Man 3 (2013)". Box Office Mojo. 6 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ekim 2013. 
  20. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  21. ^ "Minions (2015)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Ocak 2016. 
  22. ^ a b "Captain America: Civil War (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ekim 2016. 
  23. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ağustos 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  24. ^ "Transformers: Dark of the Moon (2011)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ocak 2014. 
  25. ^ a b The Lord of the Rings: The Return of the King
  26. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 5 Haziran 2004 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  27. ^ "Skyfall (2012)". Box Office Mojo. 6 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Nisan 2013. 
  28. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Mart 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  29. ^ a b "Transformers: Age of Extinction". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mayıs 2015. 
  30. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  31. ^ "The Dark Knight Rises (2012)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2012. 
  32. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 3 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  33. ^ a b "Toy Story 3 (2010)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2010. 
  34. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 30 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  35. ^ a b "Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ocak 2010. 
  36. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Aralık 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  37. ^ "Rogue One: A Star Wars Story (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Haziran 2017. 
  38. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 19 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  39. ^ "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides". Box Office Mojo. 20 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Ağustos 2011. 
  40. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 31 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  41. ^ a b Jurassic Park
    • Total: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 8 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Eylül 2013. Worldwide: $1,029,153,882; Production Budget: $63 million 
    • Original release: "Jurassic Park (1993)". Box Office Mojo. 19 Ocak 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2013. $914,691,118 
    • As of 2010: Block & Wilson 2010, ss. 756–757. "Production Cost: $70.0 (Unadjusted $s in Millions of $s) ... Jurassic Park was a smash at the box office, bringing in $920 million in worldwide box office and spawning two sequels."
  42. ^ a b Krämer, Peter (1999). "Women First: Titanic, Action-Aventure Films, and Hollywood's Female Audience". Sandler, Kevin S.; Studlar, Gaylyn (Edl.). Titanic: Anatomy of a Blockbuster. Rutgers University Press. ss. 108–131. ISBN 9780813526690. p. 130: The list has Jurassic Park at number one with $913 million, followed by The Lion King... 
  43. ^ "Finding Dory (2016)". Box Office Mojo. 19 Kasım 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Nisan 2017. 
  44. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 25 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  45. ^ a b Star Wars Episode I: The Phantom Menace
  46. ^ "Alice in Wonderland (2010)". Box Office Mojo. 7 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  47. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Temmuz 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  48. ^ "Zootopia (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2017. 
  49. ^ "The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2013. 
  50. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  51. ^ a b The Dark Knight
  52. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  53. ^ a b "Harry Potter and the Philosopher's Stone (2001)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  54. ^ Bloomberg News (19 Şubat 2002). "'Harry Potter' Moves Into No. 2 Position". Los Angeles Times. Erişim tarihi: 20 Ekim 2014. 
  55. ^ "Despicable Me 2 (2013)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Şubat 2013. 
  56. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 21 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  57. ^ a b The Lion King
  58. ^ "The Jungle Book (2016)". Box Office Mojo. 24 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2016. 
  59. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 24 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  60. ^ a b "Pirates of the Caribbean: At World's End (2007)". Box Office Mojo. 12 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Haziran 2011. 
  61. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 1 Ekim 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  62. ^ "Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 (2010)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  63. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Şubat 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  64. ^ "The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2014. 
  65. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  66. ^ "The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)". Box Office Mojo. 2 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2015. 
  67. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 28 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  68. ^ "Finding Nemo (2003)". Box Office Mojo. 21 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Ağustos 2016. 
  69. ^ "Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  70. ^ "Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Mayıs 2010. 
  71. ^ a b "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  72. ^ a b The Lord of the Rings: The Two Towers
  73. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 7 Aralık 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  74. ^ a b "Shrek 2 (2002)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  75. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Şubat 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  76. ^ a b "Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)". Box Office Mojo. 9 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  77. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 4 Nisan 2006 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  78. ^ "Spider-Man 3 (2007)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  79. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 30 Haziran 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  80. ^ "Ice Age: Dawn of the Dinosaurs (2009)". Box Office Mojo. 6 Aralık 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Mart 2010. 
  81. ^ "Spectre (2015)". Box Office Mojo. 28 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Nisan 2016. 
  82. ^ "Harry Potter and Chamber of Secrets (2002)". Box Office Mojo. 26 Haziran 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Şubat 2009. 
  83. ^ "All Time Worldwide Box Office". Box Office Mojo. 2 Nisan 2003 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  84. ^ Rucker, Walter C.; Upton, James N., (Edl.) (2007). Encyclopedia of American race riots. Greenwood Publishing Group. s. 35. ISBN 978-0-313-33301-9. ...earning more than $10 million at the box office in 1915. By 1949, it had earned $50 million 
  85. ^ Lang, Robert, (Ed.) (1994). The Birth of a nation: D.W. Griffith, director. Rutgers University Press. s. 30. ISBN 978-0-8135-2027-8. 
  86. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  87. ^ "20,000 Leagues Under the Sea (1916) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Ocak 2012. 
  88. ^ Coons, Robin (30 Haziran 1939). "Hollywood Chatter". The Daytona Beach News-Journal. s. 6. 
  89. ^ Shipman, David (1970). The great movie stars: the golden years. Crown Publishing Group. s. 98. 
  90. ^ a b c d e f g h i "Biggest Money Pictures". Variety. 21 Haziran 1932. s. 1.  Cited in "Biggest Money Pictures". Cinemaweb. 8 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  91. ^ Dirks, Tim. "Way Down East (1920)". Filmsite.org. American Movie Classics. 22 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2011. 
  92. ^ Quin, Eleanor. "The Four Horsemen of the Apocalypse (1921) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  93. ^ Brownlow, Kevin (1968). The parade's gone by ... University of California Press. s. 255. ISBN 978-0-520-03068-8. 
  94. ^ a b "Business: Film Exports". Time. 6 Temmuz 1925. 5 Kasım 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Temmuz 2011. 
  95. ^ May, Richard P. (Fall 2005), "Restoring The Big Parade", The Moving Image, 5 (2), ss. 140–146, doi:10.1353/mov.2005.0033, ISSN 1532-3978, ...earning somewhere between $18 and $22 million, depending on the figures consulted 
  96. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Big Parade, s. 105,
  97. ^ Hall & Neale 2010, s. 163 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 163,)
  98. ^ "Alamo (sic) of the South Seas". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  99. ^ Miller, Frank. "For Heaven's Sake (1926) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  100. ^ Fristoe, Roger. "The Jazz Singer (1927) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  101. ^ Bradley, Edwin M. (1996). The First Hollywood Musicals: A Critical Filmography of 171 Features, 1927 Through 1932. McFarland. ss. 10–12. 
  102. ^ Looney, Deborah. "The Broadway Melody (1929) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  103. ^ "Tom Sawyer". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  104. ^ Feaster, Felicia. "All Quiet on the Western Front (1930) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  105. ^ Feaster, Felicia. "Frankenstein (1931)". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Temmuz 2011. 
  106. ^ "City Lights (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  107. ^ Baxter, John (2010). Von Sternberg. University Press of Kentucky. s. 152. ISBN 978-0-8131-2601-2. 
  108. ^ "King Kong (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  109. ^ "Cavalcade (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  110. ^ "I'm No Angel (1933) – Notes". Turner Classic Movies. 5 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  111. ^ "It Happened One Night". The Numbers. Nash Information Services. 19 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Temmuz 2011. 
  112. ^ "Viva Villa!". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  113. ^ Toole, Michael. "Mutiny on the Bounty (1935) – Articles". Turner Classic Movies. 3 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  114. ^ "Top Hat (1935)". Turner Classic Movies. 4 Eylül 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  115. ^ "How to Become (sic) a Detective". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  116. ^ Turk, Edward Baron (1998). Hollywood Diva: A Biography of Jeanette MacDonald. University of California Press. 
  117. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs (1931) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources add that as of 1987, the picture had grossed $330,000,000 
  118. ^ "Snow White and the Seven Dwarfs". The Numbers. Nash Information Services. 26 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Temmuz 2011. 1993 release: $41,316,184 
  119. ^ "You Can't Take It With You". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  120. ^ "Alexander's Ragtime Band (1938) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Kasım 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  121. ^ "Gone with the Wind". The Numbers. Nash Information Services. 6 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  122. ^ Miller, Frank; Stafford, Jeff (5 Ocak 2007). "Gone With the Wind (1939) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  123. ^ "Cinema: G With the W". Time. 25 Aralık 1939. s. 2. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2011. 
  124. ^ "Pinocchio". The Numbers. Nash Information Services. 24 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  125. ^ Barrier, Michael (2003). Hollywood Cartoons: American Animation in Its Golden Age. New York: Oxford University Press. s. 602. ISBN 0-19-516729-5. 
  126. ^ "Boom Town". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  127. ^ Miller, Frank. "Rebecca (1940) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  128. ^ Reid 2006, s. 25 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 25,)
  129. ^ "Sergeant York (1941) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  130. ^ "Bambi". The Numbers. Nash Information Services. 13 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Temmuz 2011. 
  131. ^ "Bambi (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. Modern sources report that the film, which cost over $2,000,000 to produce, did not turn a profit during its initial release, largely because the European market was inaccessible during World War II 
  132. ^ Reid 2006, s. 26 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 26,)
  133. ^ "Mrs. Miniver (1942) – Notes". Turner Classic Movies. 1 Temmuz 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  134. ^ Reid 2006, s. 27 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 27,)
  135. ^ "This Is the Army (1943) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Temmuz 2011. 
  136. ^ "Going My Way (1944) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  137. ^ Reid 2006, s. 28 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 28,)
  138. ^ "Mom and Dad (1945) – Notes". Turner Classic Movies. 16 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2011. 
  139. ^ Reid 2006, s. 30 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 30,)
  140. ^ "Song of the South". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Temmuz 2011. 
  141. ^ Gabler, Neal (31 Ekim 2006). Walt Disney: The Triumph of the American Imagination. Alfred A. Knopf. ss. 432–9, 456, 463, 486, 511, 599. ISBN 0-679-43822- |isbn= değerini kontrol edin: length (yardım). 
  142. ^ Solomon, Charles (1989). Enchanted Drawings: The History of Animation. Alfred A. Knopf. s. 186. ISBN ISBN 0-394-54684-9 |isbn= değerini kontrol edin: invalid character (yardım). 
  143. ^ "Hollywood Pioneer, David Griffith, Dies". Sun Journal. 24 Temmuz 1948. s. 11. 
  144. ^ "The Best Years of Our Lives (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. US:$11.3 million; UK:$8 million 
  145. ^ "The Best Years of Our Lives". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  146. ^ Miller, Frank. "Duel in the Sun (1946) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. Despite pretty awfulreviews, the picture grossed $10 million, making it the second-highest-grossingfilm of the year (behind The Best Years of OurLives) [sic] 
  147. ^ "Forever Amber". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  148. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da (note 6.56) Online copy, s. 285 (note 6.56),
  149. ^ Reid 2006, s. 31 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 31,)
  150. ^ "Unconquered (1947) – Notes". Turner Classic Movies. 15 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  151. ^ Reid 2006, s. 32 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 32,)
  152. ^ "The Snake Pit". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ocak 2012. 
  153. ^ Wood, Bret. "Samson and Delilah (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 19 Nisan 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ocak 2012. 
  154. ^ "Cinderella". The Numbers. Nash Information Services. 3 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  155. ^ a b Reid 2006, s. 34 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 34,)
  156. ^ Arnold, Jeremy. "King Solomon's Mines (1950) – Articles". Turner Classic Movies. 11 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  157. ^ Hall & Neale 2010, s. 139 (Google Kitaplar'da Online copy, s. 139,)
  158. ^ Reid, John (2006). Films Famous, Fanciful, Frolicsome & Fantastic. Lulu. ss. 165–166. ISBN 978-1-4116-8915-2. 
  159. ^ "The Greatest Show on Earth (1946) – Notes". Turner Classic Movies. 14 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ocak 2012. 
  160. ^ "Peter Pan (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 3 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Temmuz 2011. 
  161. ^ "The Robe (1953) – Notes". Turner Classic Movies. 11 Mayıs 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  162. ^ Arnold, Jeremy. "White Christmas (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  163. ^ "20,000 Leagues Under the Sea". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  164. ^ Miller, John M. "20,000 Leagues Under the Sea (1954) – Articles". Turner Classic Movies. 21 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  165. ^ "Lady and the Tramp". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  166. ^ "Lady and the Tramp (1955) – Notes". Turner Classic Movies. 28 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  167. ^ "Mister Roberts". The Numbers. Nash Information Services. 29 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2011. 
  168. ^ "The Ten Commandments (1956) – Notes". Turner Classic Movies. 17 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Temmuz 2011. 
  169. ^ Nixon, Rob. "The Bridge on the River Kwai (1957) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  170. ^ Miller, Frank. "South Pacific (1958) – Articles". Turner Classic Movies. 26 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Temmuz 2011. 
  171. ^ "Ben-Hur (1959) – Notes". Turner Classic Movies. 7 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ağustos 2011. 
  172. ^ "Spartacus". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ağustos 2011. 
  173. ^ Nixon, Rob. "Psycho (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 12 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  174. ^ "Swiss Family Robinson". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  175. ^ Passafiume, Andrea. "Swiss Family Robinson (1960) – Articles". Turner Classic Movies. 17 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  176. ^ "101 Dalmatians (1961)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  177. ^ "One Hundred and One Dalmatians". Variety. 31 Aralık 1960. 9 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  178. ^ "West Side Story". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  179. ^ "Lawrence of Arabia". The Numbers. Nash Information Services. 10 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ağustos 2011. 
  180. ^ "From Russia With Love". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ağustos 2011. 
  181. ^ "Goldfinger". The Numbers. Nash Information Services. 15 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2011. 
  182. ^ "Mary Poppins". The Numbers. Nash Information Services. 22 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  183. ^ "The Sound of Music". The Numbers. Nash Information Services. 11 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2011. 
  184. ^ Thomas, Bob (23 Kasım 1969). "'Sound of Music' Sound Finance". Pittsburgh Post-Gazette. s. 22. 
  185. ^ "The Bible". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  186. ^ "Hawaii". The Numbers. Nash Information Services. 29 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  187. ^ "Who's Afraid of Virginia Woolf?". The Numbers. Nash Information Services. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Ağustos 2011. 
  188. ^ Landazuri, Margarita. "Who's Afraid of Virginia Woolf? (1966) – Articles". Turner Classic Movies. 14 Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  189. ^ "The Jungle Book (1967)". Box Office Mojo. 5 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ağustos 2011. 
  190. ^ "The Jungle Book". Variety. 31 Aralık 1966. Erişim tarihi: 23 Ağustos 2011. 
  191. ^ "The Graduate". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Mart 2012. 
  192. ^ Nixon, Rob. "The Graduate (1967) – Articles". Turner Classic Movies. 16 Ekim 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  193. ^ Miller, Frank. "2001: A Space Odyssey (1968) – Articles". Turner Classic Movies. 23 Şubat 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  194. ^ "Funny Girl". The Numbers. Nash Information Services. 16 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  195. ^ "Butch Cassidy and the Sundance Kid". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  196. ^ "Love Story". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  197. ^ "Love Story". Variety. 31 Aralık 1969. Erişim tarihi: 24 Ağustos 2011. 
  198. ^ "Diamonds Are Forever". The Numbers. Nash Information Services. 11 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Ağustos 2011. 
  199. ^ "Billy Jack". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  200. ^ "Fiddler on the Roof". The Numbers. Nash Information Services. 27 Mayıs 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  201. ^ "The Godfather". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  202. ^ "The Godfather (1972) – Notes". Turner Classic Movies. 4 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  203. ^ "The Exorcist". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ağustos 2011. 
  204. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Exorcist, s. 358,
  205. ^ "The Towering Inferno". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Ağustos 2011. North America:$116,000,000 
  206. ^ Hall & Neale 2010, Google Kitaplar'da The Towering Inferno, s. 354,; North America:$48,650,000; Overseas:$40,000,000 (gross rentals)
  207. ^ "Blazing Saddles". The Numbers. Nash Information Services. 18 Ağustos 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  208. ^ "Jaws". The Numbers. Nash Information Services. 31 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ağustos 2011. 
  209. ^ "Rocky". The Numbers. Nash Information Services. 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Eylül 2010. 
  210. ^ "Star Wars (1977)". Box Office Mojo. 16 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  211. ^ a b Wuntch, Philip (19 Temmuz 1985). "Return of E.T." The Dallas Morning News. 6 Mart 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Mart 2012. Its worldwide box-office gross was $619 million, toppling the record of $530 million set by Star Wars. 
  212. ^ "Grease". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Eylül 2011. 
  213. ^ "Moonraker". The Numbers. Nash Information Services. 10 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Eylül 2011. 
  214. ^ "Kramer vs. Kramer". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Ocak 2012. 
  215. ^ The Empire Strikes Back
  216. ^ "Raiders of the Lost Ark (1981)". Box Office Mojo. 6 Eylül 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Ocak 2012. Total: $384,140,454; North America: $209,562,121 (original run); Overseas: $141,766,000 
  217. ^ "E.T.: The Extra-Terrestrial (1982)". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ocak 2012. 
  218. ^ Return of the Jedi
  219. ^ "Indiana Jones and the Temple of Doom". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  220. ^ "Back to the Future". The Numbers. Nash Information Services. 8 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  221. ^ "Top Gun". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Ekim 2011. 
  222. ^ "Fatal Attraction". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  223. ^ Green, Tom (31 Ocak 1989). "Selleck: A new `Alibi,' lullaby;Career proceeds at magnum speed". USA Today. 31 Ocak 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 31 Ocak 2012. Since Three Men and a Baby became a megahit ($238 million worldwide) and Magnum, PI retired to top ratings last spring, he can hardly catch his breath. 
  224. ^ "Rain Man". The Numbers. Nash Information Services. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  225. ^ "Indiana Jones and the Last Crusade". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Ekim 2011. 
  226. ^ "Ghost". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2011. 
  227. ^ "Terminator 2: Judgment Day". The Numbers. Nash Information Services. 10 Nisan 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  228. ^ "Aladdin". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Ekim 2011. 
  229. ^ "Die Hard: With a Vengeance". The Numbers. Nash Information Services. 20 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ekim 2011. 
  230. ^ "Armageddon". The Numbers. Nash Information Services. 31 Ekim 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Ekim 2011. 
  231. ^ "Mission: Impossible II". Box Office Mojo. 7 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ocak 2012. 
  232. ^ Patten, D. (3 Aralık 2009). "'Avatar's' True Cost – and Consequences". The Wrap. 16 Aralık 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2009. 
  233. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; sw8 isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  234. ^ Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; infinity war isimli refler için metin temin edilmemiş (Bkz: Kaynak gösterme)
  235. ^ Rubin, Rebecca (30 Nisan 2018). "'Avengers: Infinity War' Officially Lands Biggest Box Office Opening of All Time". Variety. 2 Mayıs 2018 tarihinde kaynağından Arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2018.