Transformers: Kayıp Çağ

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Transformers: Kayıp Çağ
Transformers: Age of Extinction
Film Afişi
YönetmenMichael Bay
Yapımcı
YazarEhren Kruger
UyarlamaTransformers
Hasbro
Oyuncular
MüzikSteve Jablonsky
Görüntü yönetmeniAmir Mokri
Kurgu
Stüdyo
DağıtıcıParamount Pictures
Çıkış tarih(ler)i19 Haziran 2014 (2014-06-19) (Hong Kong prömiyeri)
27 Haziran 2014 (2014-06-27) (ABD)
Süre165 dakika[2]
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Bütçe210 milyon $[3][4]
Hasılat1,104,054,072 $[4]
Önceki filmTransformers: Ay'ın Karanlık Yüzü
Devam filmiTransformers: Son Şövalye

Transformers: Kayıp Çağ (Özgün ismiyle: Transformers: Age of Extinction), yönetmenliğini Michael Bay'ın yaptığı, senaryosunu ise Ehren Kruger'ın yazdığı 2014 Amerikan yapımı bilimkurgu filmi. Transformers serisinin dördüncü devam filmi olup başrolünde Mark Wahlberg görev almıştır.

Seri dünya çapında 1 milyar doların üzerinde hasılat yapmıştır. Beşinci devam filminin Transformers: Son Şövalye (Özgün ismiyle: Transformers: The Last Knight) olarak 23 Haziran 2017 tarihinde gösterime girmesi öne sürülüyor. Ardından Bumblebee (Özgün ismiyle: Transformers 6) ve Transformers 7 filminin 9 haziran 2023 tarihinde gösterime girmesi planlanıyor. Filmin dünya çapında hasılat rekoru kırması üzerine çalışmalara devam edildiği Michael Bay tarafından açıklanmıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Autobot ve Decepticon'lar arasında yaşanan son savaşın ardından dört yıl geçer. Savaşta Chicago şehri yerle bir edilmiş ve binlerce insan öldürülmüş olsa da dünya ve insanlık büyük bir tehditten kurtulmuş olur. İnsanlık yaralarını sarmaya çalışırken Amerikan Hükûmeti de Autobotlar ile arasındaki ilişkiye iyice koparmış, hatta hayatta kalanları yok etmeleri için CIA'de Mezar Rüzgarı adlı özel bir birim dahi kurulmuştur. Teksas'ta kendi halinde bir tamirci olan Cade Yeager, eline geçen hasarlı bir kamyoneti, parçalarını satma umuduyla kabul eder. Ne var ki bu kamyonetin yaralı bir Optimus Prime'dan başkası olmadığını anlaması uzun sürmez. Optimus Prime'dan aldıkları sinyallerle yola çıkan CIA ajanlarıyla başının derde girmesi de çok yakındır. Cade Yeager bir şekilde Optimus Prime'ı Chicago'ya ulaştırmak ve diğer Autobotlar ile iletişime geçmesini sağlamak zorundadır. Zira dünyayı tehdit eden güçlü bir düşman yola çıkmak üzeredir. Optimus Prime ve Autobotlar, Cade Yeager başta olmak üzere kendilerine destek olan insan topluluğunun yardımıyla başlarına gelen en korkutucu düşmanla yüzleşmek zorundadır...

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Mark Wahlberg - Cade Yeager

Nicola Peltz - Tessa Yeager

Jack Reynor - Shane Dyson

Stanley Tucci - Joshua Joyce

Kelsey Grammer - Harold Attinger

Titus Welliver - James Savoy

Bingbing Li - Su Yuerning

Sophia Myles - Darcy Tirrel

T.J. Miller - Lucas Flannery

Dublaj Sanatçıları (Orijinal Sesler)[değiştir | kaynağı değiştir]

Peter Cullen - Optimus Prime

John Goodman - Hound

Ken Watanabe - Drift

John DiMaggio - Crosshairs

Robert Foxworth - Ratchet

Reno Wilson - Brains

Frank Welker - Galvatron

Mark Ryan - Lockdown

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Franich, Darren (2 Nisan 2013). "Paramount co-producing 'Transformers 4' with Chinese company". Entertainment Weekly. 15 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Ekim 2014. 
  2. ^ "Transformers 4 Age Of Extinction Official Classification & Running Time Revealed - Transformers News". TFW2005. 20 Haziran 2014. 27 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Temmuz 2014. 
  3. ^ McClintock, Pamela (29 Haziran 2014). "Box Office: 'Transformers 4' Hits $100 Million for $301.3 Million Worldwide Debut". 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Temmuz 2014. 
  4. ^ a b "Transformers: Age of Extinction (2014)". Box Office Mojo. 5 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Ekim 2014.