Azerbaycan ulaşım, iletişim ve yüksek teknolojiler bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanı
Ministry of Communications and High Technologies of the Republic of Azerbaijan logo.svg
Görevdeki
Reşat Nebiyev

26 Ocak 2021 tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Nesip Bey Yusufbeyli
Oluşum 28 Mayıs 1918
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi mincom.gov.az

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanları listesidir.

Bakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Yollar, Posta ve Telegraf Bakanları
1 Hudadat Bey Melikaslanov 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Yollar Bakanları
1 Hudadat Bey Melikaslanov 17 Haziran 1918 1 Nisan 1920 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Posta ve Telegraf Bakanları
- Hudadat Bey Melikaslanov 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Bağımsız
1 Ağa Aşurov 6 Ekim 1918 7 Aralık 1918 Bağımsız
2 Aslan Bey Sefikürdski 26 Aralık 1918 14 Mart 1919 Halkçı Partisi (Sosyalistler Fraksiyonu)
3 Camo Bey Hacınski 14 Mart 1919 1 Nisan 1920 Sosyalistler Fraksiyonu
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Rabıta Bakanlığı (1953-1991)
Azerbaycan Cumhuriyeti Otomobil Bakanlığı (1991-1992)
1 Arif Aslanov 18 Ekim 1991 29 Ocak 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1993)
Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Basın Komitesi Başkanları (1991-1993)
1 Sabir Rüstemhanlı 18 Ekim 1991 18 Mayıs 1993 Azerbaycan Halk Cephesi
Vatandaş Dayanışması Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim Bakanları (1993-2001)
1 Şamil Musayev 18 Ekim 1991 15 Mayıs 1992 Bağımsız
2 Abdul Kahramanzade 15 Mayıs 1992 17 Haziran 1992 Bağımsız
3 Siruz Abbasbeyli 17 Haziran 1992 16 Temmuz 1997 Bağımsız
4 Nadir Ahmedov 16 Temmuz 1997 20 Şubat 2004 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti Basın ve Enformasyon Bakanları (1993-2001)
1 Sabir Rüstemhanlı 12 Mayıs 1993 1995 [a] Vatandaş Dayanışması Partisi
2 Sirus Tebrizli 17 Kasım 1998 25 Kasım 2000 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım Bakanları (1998-2017)
1 Ziya Mammadov 8 Ağustos 2002 13 Şubat 2017 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Enformasyon Teknolojiler Bakanları (2001-2014)
1 Ali Abbasov 20 Şubat 2004 7 Mart 2014 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanları (2014-2017)
1 Ali Abbasov 7 Mart 2014 12 Kasım 2015 Yeni Azerbaycan Partisi
2 Ramin Guluzade 15 Ocak 2016 13 Şubat 2017 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ulaşım, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanları (2017-günümüz)
1 Ramin Guluzade 13 Şubat 2017 26 Ocak 2021 Bağımsız
2 Reşat Nebiyev 26 Ocak 2021 Görevde

Notlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ İstifa etti

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]