Azerbaycan ekonomi bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı
The logo of the Ministry of Economy of Azerbaijan.jpg
Görevdeki
Mikail Cabbarov

23 Ekim 2019 tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Nesip Bey Yusufbeyli
Oluşum 28 Mayıs 1918
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi economy.gov.az

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanları listesidir.

Bakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanları
1 Mammad Yusuf Caferov 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Bağımsız
Müsavat
2 Ağa Aşurov 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Bağımsız
3 Behbud Han Cevanşir 6 Ekim 1918 26 Aralık 1918 Müsavat
4 Mirza Asadullayev 26 Aralık 1918 14 Nisan 1919
5 Ağa Eminov 14 Nisan 1919 22 Aralık 1919
- Hudadat Bey Melik-Aslanov 24 Aralık 1919 18 Şubat 1920 Bağımsız
- Mammadhasan Hacınski 18 Şubat 1920 28 Nisan 1920 Müsavat
Azerbaycan Cumhuriyeti Yerli Sanayi Bakanlığı (1991)
1 Ağababa Abdullayev 23 Mayıs 1991 4 Aralık 1991 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti

Tekel Karşıtı Politika ve Girişimcilik Desteği için Devlet Komitesi Başkanları (1991-1993)

1 Ragıp Guliyev 2 Temmuz 1992[1] 18 Ekim 1998[2] Bağımsız
- Ragıp Guliyev 18 Ekim 1998[3] 30 Nisan 2001[4]
Azerbaycan Cumhuriyeti Dış Yatırımlar Komisyonu Başkanları (1992)
1 Ali Mesimli 11 Ağustos 1992[5] 19 Kasım 1992[6] Azerbaycan Halk Cebhesi
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Ekonomi ve Planlama Komitesi Başkanları (1991-1993)
1 Rahim Hüseynov 18 Ekim 1991 16 Mayıs 1993[7] Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
2 Ziyad Sametzade 18 Mayıs 1992[8] 19 Kasım 1992[9] Bağımsız
3 Ali Mesimli 19 Kasım 1992[10] 18 Mayıs 1993[11] Azerbaycan Halk Cebhesi
Azerbaycan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı (1992-1997)
1 Hafız Babayev 2 Haziran 1992 5 Ekim 1992 Bağımsız
2 Rauf Karayev 5 Ekim 1992 13 Temmuz 1993
Azerbaycan Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı (1991-2001)
1 Ağaselim Bağırov 23 Mayıs 1991 18 Mayıs 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
2 Rizvan Hüseyinov 5 Haziran 1992 16 Ekim 1994 Bağımsız
3 Miri Ganberov 16 Ekim 1994 24 Haziran 1997 Yeni Azerbaycan Partisi
4 Ferhat Aliyev 12 Şubat 1998 18 Nisan 2000
5 Hüseyingulu Bağırov 18 Nisan 2000 30 Nisan 2001 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti İlim ve Teknik Komitesi Başkanları (1993-2001)
1 Azad Mirzecanzade 25 Ocak 1993[12] 18 Ekim 1998[13] Bağımsız
- Azad Mirzecanzade 18 Ekim 1998[14] 27 Aralık 2001[15] Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanları (1993-2001)
1 Ali Mesimli 29 Nisan 1993 1 Eylül 1993[16] Azerbaycan Halk Cephesi
2 Samet Sadıkov 1 Eylül 1993 18 Kasım 1996 Bağımsız
3 Namık Nesrullayev 18 Kasım 1996 30 Nisan 2001
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Emlak Bakanlığı (1999-2001)
1 Ferhat Aliyev 1999 30 Nisan 2001 Yeni Azerbaycan Partisi
Azerbaycan Cumhuriyeti Standartlaştırma, Metroloji ve Patent üzere Devlet Acentesi Müdürleri (2001-2005)
1 Halide Mensimova 6 Aralık 2002[17] 14 Aralık 2005[18] Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma Bakanları (2001-2013)
1 Ferhat Aliyev 2001 19 Ekim 2005 Yeni Azerbaycan Partisi
2 Haydar Babayev 19 Ekim 2005 30 Ekim 2008 Bağımsız
3 Şahin Mustafayev 31 Ekim 2008 22 Ekim 2013
Azerbaycan Cumhuriyeti Standartlaştırma, Metroloji ve Patent üzere Devlet Komitesi Başkanları (2005-2018)
1 Rövşen Hasanov 14 Aralık 2005 20 Nisan 2018 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi ve Sanayi Bakanları (2013-2016)
1 Şahin Mustafayev 22 Ekim 2013 15 Ocak 2016 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanları (2016-günümüz)
1 Şahin Mustafayev 15 Ocak 2016 22 Ekim 2019 Bağımsız
2 Mikail Cabbarov 23 Ekim 2019 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]