Azerbaycan tarım bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanı
AR Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi loqo.png
Görevdeki
İnam Kerimov

21 Nisan 2018 tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Ekper Ağa Şeyhülislamov
Oluşum 28 Mayıs 1918
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi agro.gov.az

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanları listesidir.

Bakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Tarım ve Emek Bakanları
1 Ekber Ağa Şeyhülislamov 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Himmet (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Tarım Bakanları
1 Hosrov Bey Sultanov 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Tarım ve Devlet Emlakı Bakanları
1 Hosrov Bey Sultanov 6 Ekim 1918 14 Mart 1919 Müsavat
2 Aslan Bey Kardeşov 14 Mart 1919 22 Aralık 1919 Ehrar Partisi
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Erzak Bakanları
1 Konstantin Lizqar 26 Aralık 1918 14 Mart 1919 Slav-Rus Fraksiyonu
- Hudadat Bey Melikaslanov 22 Aralık 1919 1 Nisan 1920 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Tarım Bakanları
1 Ahmet Bey Pepinov 24 Aralık 1919 1 Nisan 1920 Himmet (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Toprak (Tarım) Komiserleri (1920-1921)
1 Samed Ağa Ağamalıoğlu 28 Nisan 1920 Mayıs 1921 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Gazanfer Musabeyov Mayıs 1921 Mart 1922
3 Dadaş Bünyatzade Mart 1922 14 Mart 1930
4 Haydar Vezirov 14 Mart 1930 1933
5 Möhsün Poladov 1933 1947
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Teknik Bitkiler Bakanlığı (1947)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tarım Bakanları (1947-1985)
1 İmam Mustafayev Ocak 1947 27 Mart 1950 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 İlyas Abdullayev 27 Mart 1950 1953
3 Hasan Seyidov Mart 1955 1959
4 Alekper Aliyev 1960 1962
5 Şamil Rasizade 1963 1970
6 Saleh Hacıyev 1971 1974
7 Nadir Hüseyinbeyov 1976 1977
8 Mammad Alaskerov 1977 1985
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Meyve-Sebze Tarımı Bakanları (1981)
1 Telman Orucov 1981 1981 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Et ve Süt Sanayisi Bakanları (?-1985)
1 Sattar Zülfikarov ? 1971 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Arif Mammadov 1971 1985
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Gıda Sanayisi Bakanları
1 Sevil Zeynalova ? ? Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Pamuktemizleme Sanayisi Bakanları
1 Sevil Zeynalova ? ? Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Köy İnşaatı Bakanları
1 Dadaş Asanov 1978 1982 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Şair Hasanov 1983 1986
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Üzümcülük ve Şerapçılık üzere Devlet Komitesi Başkanları
1 Yunis Rzayev 1973 24 Ocak 1985 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Agrar Sanayi Komisyonu Başkanları
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Tahıl Mahsulleri Bakanları
Azerbaycan Cumhuriyeti Tahıl Mahsulleri Bakanı (1991-1993)
1 Rahim Celilov 18 Ekim 1991 28 Aralık 1991 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
2 Zakir Abdullayev 28 Aralık 1991 18 Mayıs 1992 Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım ve Erzak Mahsulleri Bakanları (1964-1988)
1 Müzamil Abdullayev 18 Ekim 1991 30 Temmuz 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
2 Rahim Eşrefov 30 Temmuz 1992 5 Mayıs 1993 Bağımsız
- Tevfik Hüseyinov 5 Mayıs 1993 12 Mayıs 1993 Azerbaycan Halk Cephesi
Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanları (1993-günümüz)
1 Müzamil Abdullayev 30 Temmuz 1993 15 Ekim 1994 Bağımsız
2 İrşat Aliyev 16 Ekim 1994 23 Ekim 2004
3 İsmet Abasov 23 Ekim 2004 22 Ekim 2013 Yeni Azerbaycan Partisi
4 Haydar Esedov 22 Ekim 2013 21 Nisan 2018 Bağımsız
5 İnam Kerimov 21 Nisan 2018 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]