Azerbaycan çalışma ve ahalinin sosyal güvenliği bakanları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla
Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Ahalinin Sosyal Güvenlik Bakanı
Görevdeki
Sahil Babayev

21 Nisan 2020 tarihinden beri
Atayan İlham Aliyev
Görev süresi Sınırlama yok
Açılışı yapan Akif Kerimov
Oluşum 10 Aralık 1992
Bağlılık Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Websitesi sosial.gov.az

Aşağıdaki liste Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Ahalinin Sosyal Güvenlik Bakanları listesidir.

Bakanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bakan Görev Başlangıcı Görev Bitişi Parti
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Tarım ve Emek Bakanları
1 Ekber Ağa Şeyhülislamov 28 Mayıs 1918 17 Haziran 1918 Himmet (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal Teminat Bakanları
1 Hudadat Bey Refibeyli 17 Haziran 1918 6 Ekim 1918 Bağımsız
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Sosyal Teminat ve Dini İtikad Bakanları
1 Musa bey Refiyev 6 Ekim 1918 7 Aralık 1918 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Posta, Telegraf ve Çalışma Bakanları
1 Aslan Bey Sefikürdski 24 Aralık 1918 14 Mart 1919 Halkçı Partisi (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Sosyal Teminat Bakanları
1 Rüstem Han Hoyski 26 Aralık 1918 14 Mart 1919 Bağımsız
2 Viktor Klenevski 14 Mart 1919 22 Aralık 1919 Slav-Rus Fraksiyonu
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Adliye ve Çalışma Bakanları
1 Aslan Bey Sefikürdski 14 Mart 1919 22 Aralık 1919 Halkçı Partisi (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Sosyal Teminat ve Sağlık Bakanları
1 Musa bey Refiyev 24 Aralık 1919 1 Nisan 1920 Müsavat
Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti Çalışma ve Tarım Bakanları
1 Ahmet Bey Pepinov 24 Aralık 1919 1 Nisan 1920 Himmet (Sosyalistler Fraksiyonu)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk Çalışma Komiserleri (1920-1927)
1 Seyitcafer Yakubov 3 Mayıs 1920 20 Haziran 1927 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Halk İçtimai Teminat Komiseri (1927)
1 M.Hacıyev 20 Haziran 1927 - Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti İçtimai Teminat Bakanları
1 Züleyha Seyidmammadova 1952 1975 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
2 Mammad Gazıyev 1975 1982
Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti Sosyal Teminat Bakanları
? Lidiya Rasulova 1988 18 Ekim 1991 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Azerbaycan Cumhuriyeti Sosyal Teminat Bakanlığı (1991-1992)
1 Lidiya Rasulova 23 Mayıs 1991[1] 10 Aralık 1992 Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Çalışma ve Sosyal Teminat Komitesi Başkanlığı (1991-1992)
1 Svetlana Kasımova 23 Mayıs 1991[2] 17 Aralık 1992[3] Azerbaycan Komünist Partisi (1920)
Bağımsız
Azerbaycan Cumhuriyeti Çalışma ve Ahalinin Sosyal Güvenlik Bakanları (1992-günümüz)
1 Akif Kerimov 10 Aralık 1992 10 Kasım 1993 Bağımsız
- Fezail Ağamalı 1993 1994 Ana Vatan Partisi
2 Ali Nağıyev 5 Noyabr 1996 7 Şubat 2006 Yeni Azerbaycan Partisi
3 Füzuli Alekperov 7 Şubat 2006 22 Ekim 2013
4 Selim Müslümov 22 Ekim 2013 21 Nisan 2018
5 Sahil Babayev 21 Nisan 2018 Görevde

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]