ASAN hizmet

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Asan hizmet
Asan xidmət
Genel bilgiler
Kuruluş tarihi13 Temmuz 2012
Türüdevlet kurumu
Web sitesiasan.gov.az

Asan hizmet (azerbaycanca: Asan Xidmət), Bakü, Azerbaycan merkezli bir devlet kurumudur. Ajansın amacı, tek durak hizmet noktası sistemi ve modern teknolojileri kullanarak hizmetleri vatandaşlar için daha kolay erişilebilir hale getirmektir. Vatandaşlara Hizmet ve Sosyal Yenilikler Devlet Ajansı'na bağlıdır.[1] “ASAN” kısaltması, "Azerbaijan Service and Assessment Network" (Azerbaycan Hizmet ve Değerlendirme Ağı) anlamına gelir. Ayrıca "Asan" kelimesi Azericede "kolay" anlamına gelmektedir. Kurum Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası, uluslararası antlaşmalar, Cumhuriyet kanunları, Cumhurbaşkanı kararnameleri ve emirleri, Azerbaycan Kabinesinin kararları ile yönlendirilir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jafarov, Kamal (31 Temmuz 2013). "Azerbaijan's one-stop public service shop is driving up efficiency". the Guardian (İngilizce). 7 Temmuz 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2023. 
  2. ^ "State Agency for Public Services and Social Innovations under President established in Azerbaijan". 14 Temmuz 2012. 14 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Ocak 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

4 Aralık 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

25 Eylül 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]