Kullanıcı mesaj:Vito Genovese: Revizyonlar arasındaki fark

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
İçerik silindi İçerik eklendi
61. satır: 61. satır:
:[[Kullanıcı:Vito Genovese|<span style="color: green;">'''Vito Genovese'''</span>]] 22.46, 6 Mayıs 2021 (UTC)
:[[Kullanıcı:Vito Genovese|<span style="color: green;">'''Vito Genovese'''</span>]] 22.46, 6 Mayıs 2021 (UTC)


[https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Vito_Genovese/Ar%C5%9Fiv/2021/03#Global_blok_engeli_hakk%C4%B1nda Bu olay] nüksetti ve geçen sefer GGT adlı kullanıcı sağolsun yardımcı olup eski kullanıcı sayfamı yeni hesaba yönlendirme vermiş Bl haklarını taşımış ve kullanıcı sayfamı yeni hesaba taşımıştı. Kendim yapamadığım için sormuştum geri döndüğünüz için teşekkür ederim. [https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Kizilokwave Hesap 1], [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Tarik298&redirect=no Hesap 2] [[Kullanıcı:Kiziloksea|Kiziloksea]] ([[Kullanıcı mesaj:Kiziloksea|mesaj]]) 08.51, 7 Mayıs 2021 (UTC)
::[https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Vito_Genovese/Ar%C5%9Fiv/2021/03#Global_blok_engeli_hakk%C4%B1nda Bu olay] nüksetti ve geçen sefer GGT adlı kullanıcı sağolsun yardımcı olup eski kullanıcı sayfamı yeni hesaba yönlendirme vermiş Bl haklarını taşımış ve kullanıcı sayfamı yeni hesaba taşımıştı. Kendim yapamadığım için sormuştum geri döndüğünüz için teşekkür ederim. [https://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Kizilokwave Hesap 1], [https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1:Tarik298&redirect=no Hesap 2] [[Kullanıcı:Kiziloksea|Kiziloksea]] ([[Kullanıcı mesaj:Kiziloksea|mesaj]]) 08.51, 7 Mayıs 2021 (UTC)

::E bu yeniden engellenmene neden olmayacak mı?
::[[Kullanıcı:Vito Genovese|<span style="color: green;">'''Vito Genovese'''</span>]] 14.33, 8 Mayıs 2021 (UTC)


== Katalitik ==
== Katalitik ==

Sayfanın 14.33, 8 Mayıs 2021 tarihindeki hâli

:en:Wikipedia:Veganism parable
:en:Wikipedia:Veganism parable
Arşiv

Telif ihlalleri

Merhaba, Vito. Rastgele madde butonuna basıyordum, ilk olarak şu madde önüme geldi. Telif hakkı dedektöründen kontrol ettim. Daha sonra maddeyi açan kullanıcının 2016-2017 arası oluşturduğu maddeleri listeledim ve bir tane daha telif ihlali çıktı. Daha sonra şu maddeye baktım, Hepsiburada ve YKY Yayınları'nın bizden almış olma ihtimallerini göz önünde bulundurdum. Bahsettiğim ilk iki maddenin, telif ihlali teşkil ettiği sayfalar, maddelerin açıldığı tarihten önce yayımlanmış. Dolayısıyla kesin olarak telif var diyebilirim sanırım. Mirasyedi (roman) maddesi için HS'ye ilgili siteyi eklediğimde Spam Filter sorunu çıkıyor, ekleyemiyorum yani.

Kullanıcının 2016-17 yılları arasında oluşturduğu maddelere göz atılmalı, gerekirse oluşturduğu 329 madde incelenmeli. Zamanımın kısıtlı olması nedeniyle kontrol etmem mümkün görünmüyor. --Victor Trevor (mesaj) 10.03, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Chansey ne kadar olduğunu bilmediğim ölçüde müdahil olmuş gibi ama ne noktadayız bilgisini ondan rica edelim ki yapacak bir şey kalmış mı anlayalım. :)
Vito Genovese 11.31, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Özel veya sistemli bir çalışma olmadı Vito, kullanıcının katkılarına denk geldikçe kontrol edip işlem yapıyorum. chansey mesaj? 11.32, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Eline sağlık. Ben de birikmiş işleri biraz kolaylayınca yardımına gelmeye çalışayım o vakit.
Vito Genovese 11.43, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Memnun olurum! :) chansey mesaj? 13.11, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Vikipedi:Kayda değerlik

Selam Vito. Vikipedi:Kayda değerlik sayfasının Kayda değerlik kriterleri alt başlığına İngilizce Wikipedia'dan çevirdiğim birkaç şey ekledim. Çevirdiklerimin önceden olmaması beni bir tereddüt etti. Bazı şeyler bilerek eklenmemiş olabilir, sonuçta her projenin politikaları aynı olmak zorunda değil. Bi bakarsan sevinirim. Ki zaten ben bunu yazarken @Kadıköylü tarafından geri alınmış. Teşekkürler. ~Styyx Evet? 18.30, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Tabi şimdi ikinci kez bakınca bir iki anlatım bozuklukları gözüküyor. :D ~Styyx Evet? 18.34, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Selamlar @Styyx. Seslendiğin için yazıyorum. Ben sayfanın en üstünde kutu içinde yazan açıklamaya dayanarak geri alma işlemi yaptım. Orada da politikaya ekleme -çıkarma işlemleri yapılırken topluluktan onay alınması gerektiği yazıyor. Bana göre şuan için en doğru yol geri aldığım değişikliğin bağlantısını ilgili politikanın tartışma sayfasında belirtip konu hakkında görüş istemek olacaktır. İyi çalışmalar dilerim. Kadıköylümesaj 18.35, 1 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Genel olarak politika ve yönergelerin fikir birliğini yansıtması gerekiyor, o yüzden çok mantıklı ve gerekli güncellemeler söz konusu olsa bile önce bir tartışma sayfasında önerilmesi ve en azından itiraz gelmemesi için bir süre bekledikten sonra güncellemeleri yapmak gerekiyor. Akıl akıldan üstündür, ikinci bir kullanıcı gelir ve önemli bir noktaya daha parmak basar, ortaya daha da iyisi çıkar.
Vito Genovese 11.33, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Çağatay Özdemir

Merhabalar Vito. 28.04.2021 Tarihinde Çağatay Özdemir isimli bürokratın sayfasından Doğum Tarihi ve Evli ve iki çocuk babası ibaresini kaldırmıştık. Onay aşamasında red cevabı aldık. Daha sonra itirazda bulunduk ve konunun sizin tarafınızdan silindiğini gördük. 12.51, 28 Nisan 2021 Vito Genovese mesaj katkılar, Çağatay Özdemir sayfasını sildi (Madde 6: Kayda değerlik ölçütlerini sağlamayan kişi) (teşekkür et)

Silme sebebi de M6 maddesini sunmuşsunuz. Bu kişi kariyerinde hızla yükselen ve kısa sürede iletişim başkan yardımcı olan ayrıca ilerde bakanlık görevlerinden birine aday olabilecek bir kişidir. Kendisi bir çok kurum, kuruluş, ülke ve topluluk tarafından tanınmakta ve sevilmektedir. Kendisi yaptığı bir çok çalışma ile de isimden söz ettirmeyi başarmıştır. Diğer kaynakları araştırırsanız kayda değer kişi olduğunu görebilirisiniz. Daha önce onaylanmış kaynağın, istediğimiz iki güncellemeyi yapmamak için kaldırmanızı üzüntü ile karşıladık. Kişinin tanınmamış kişi olması her kese göre değişiklik gösterebilir. Bu kişi ülke genelinin %30-35 tarafından tanınmakta ve görevi bilinmektedir. Sizden ricamız konuyu tekrar değerlendirmeniz. Eğer mümkünse kaynağın geri alınması. Eğer geri alınamıyorsa sayfayı tekrar oluşturabilir miyiz? Konu hakkında destek olursanız çok seviniriz. İyi çalışmalar. Bu imzasız yazı Vagonteknoloji (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 10.46, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Merhaba Vagonteknoloji, birkaç farklı konuya değinmem gerekiyor.
Öncelikle, "güncellemeyi yapmamak için kaldırma" gibi bir durum söz konusu değil. Madde karşıma rastgele çıktı ve VP:HS#M6 doğrultusunda hızlı silme işlemi uyguladım. Sözü edilen talebi daha sonra gördüm, dolayısıyla talebe yönelik bir reaksiyon söz konusu değil. Maddenin mevcut ölçütler doğrultusunda değerlendirilmesi daha ziyade burada olan.
İkincisi, "kayda değerlik" kavramı sözcüklerin aklımıza getirdikleri, çağrışım yaptırdıklarından ziyade, spesifik olarak bazı ölçütlere gönderimde bulunuyor. Bu ölçütler sağlandığı zaman maddeleri tutuyor, sağlanmadığı zaman siliyoruz. Bu ölçütler için de VP:KD'deki temel yönergeyi ve VP:KİŞİ'deki özel yönergeyi gösterebilirim. Bu ölçütler tanınmaktan, bilinmekten, sevilmekten bağımsız; "kaynaklara konu olmuş olmak" ile ilgili daha ziyade. Bu yönergeler doğrultusunda, Çağatay Özdemir kayda değerlik ölçütlerini sağlamıyor, bu nedenle maddenin geri getirilmesi veya yeniden oluşturulması uygun değil, böyle bir durumda yeniden silme işlemi uygulanır.
Üçüncüsü, VP:KA uyarınca firma isimlerinin Vikipedi kullanıcı adı olarak seçilmesi mümkün değil. Kullanıcı hesaplarının bireyi temsil etmesi, hiçbir kurum veya kuruluşun temsiline yönelim bir izlenim doğurmaması gerekiyor. Bu nedenle bu hesaba şu anda bir engelleme uyguluyorum, ancak engel bilgi mesajındaki gibi kullanıcı ad değişikliği talebinde bulunulması veya yeni bir hesap açılmasını engelleyecek ek tedbirler koymuyorum. Yalnızca bu hesap adının kullanılmaması gerekiyor.
Dördüncüsü, incelemiş olduğum şirket profili ve buna ek olarak almış olduğum e-postadan anladığım kadarıyla, maddi ilişki içerisinde olduğunuz kişi veya kurumların Vikipedi sayfalarında değişiklik yapma hizmeti veriyorsunuz. Bunun önünde bir engel yok, ancak bunun Wikimedia Vakfı Kullanım Koşulları uyarınca açıkça belirtilmesi zorunluluğu var. Buna uyulmaması da kullanıcı hesabının erişiminin durdurulması ile sonuçlanıyor. Bu nedenle ricam, hesabınızın adı değiştikten veya yeni hesap açtıktan sonra, ücret karşılığı değişiklik yaptığınız maddelerde değişiklik özetinde bu durumu açıkça belirtmeniz.
Vito Genovese 11.42, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Vagonteknoloji (diğer hesap henüz açılmamış görünüyor), e-posta için teşekkürler. Konu dağılmasın ve bu yazdıklarımı gören diğer yeni kullanıcılar da bilmedikleri varsa öğrenebilsin diye buradan devam ediyorum.
Ücretli değişiklik konusu, yalnızca "Ben maddemde değişiklik yapmanızı istiyorum, buyrun falan TL'yi takdim edeyim" denmesinden biraz daha kapsamlı bir konu. İki kişi arasında herhangi bir maddi ilişkinin olması bunun için yeterli. Diyelim ki ben Turkcell'de çalışıyorum. Turkcell bana herhangi bir talimat vermiyor maddesinde değişiklik yapmam için, ama ben şirketimi seviyorum ve değişiklik yapmak istiyorum. Turkcell bana olağan işim için bir maaş ödüyorsa, aramızda finansal bir ilişki var demektir ve daha önce belirttiğim Kullanım Şartları uyarınca ben bu durumu belirtmeden Turkcell'in maddesinde değişiklik yapamam. Buradan denebilir ki, "Eğer ben devlet memuruysam hiçbir Türkiye Cumhuriyeti kurumunun maddesine dokunamaz mıyım? İlla mesleğimi ifşa etmek zorunda mıyım?" Yanıt hayır. Bu konuda çok dar bir yorumlamaya gerek yok, yani devletin kurumları bağımsız oluşumlar olarak düşünülebilir. Emniyet Müdürlüğü çalışanıysa örneğin, Ticaret Bakanlığı maddesi için bir beyanda bulunmanın gereği yok doğal olarak ama Emniyet Müdürlüğü maddesi için var.
Çağatay Özdemir ile ilgili bağlantılar için de teşekkür ederim. Maddeyi silmeden önce araştırma yapmadığımı varsaymışsınız, hatalı bir varsayım olmuş bu. Bu tür bir işlemi araştırmadan yapmam mümkün değil. Üstelik bana yazdıklarınızdan VP:KD ve VP:KİŞİ'yi okumamış olduğunuzu anlayabiliyorum. Kitap yazarı olmak, köşe yazarı olmak, üniversitelerde akademik çalışan olmak kayda değerlik ölçütü değil. Kabul görmüş analizler, yorumlar, tebliğler, konferanslar, projeler de burada faktör kabul edilmiyor. Bizi ilgilendiren yegâne şey, "bağımsız, güvenilir ve ikincil kaynaklara konu edilmiş olmak". Dolayısıyla değerlendirdiğimiz tek şey, "Konu Gazeteler ve Sayfaları" başlığıyla gönderdiğiniz haberler (çünkü haber dışında kitap gibi dergi gibi kaynaklar açısından kullanabileceğimiz bir şey yok). Haberlere baktığımızda da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı görevine atama haberi dışında hiçbir şey yok. Yönergeleri inceleyince göreceğiniz üzere, tek bir olayla kayda değerlik ölçütleri sağlanmış kabul edilmiyor. İşte tam olarak bu nedenden dolayı Çağatay Bey kayda değerlik ölçütlerini sağlamamaktadır ve maddesi şu an için açılamaz. Ancak elbette gelecekte bu durum değişebilir. Varsayılan olarak kayda değerlik sağladığını kabul ettiğimiz bir göreve gelebilir ya da yeni ve farklı konuda kaynaklara konu olabilir. Ancak şu an için yapacak bir şey yok.
Ben silmeden önce maddeyi kimin nasıl onaylamış olabileceği konusuna gelecek olursak da, varsayılan olarak her madde için bir "Burada olmalı mı olmamalı mı" değerlendirmesi yapılması söz konusu değil. Bir noktada bir kişi politika ve yönergeler uyarınca bunun gerekli olduğu kanaatine kapılırsa, VP:HS, VP:SÖ ve VP:SAS süreçlerini işleterek silinme talebinde bulunabiliyor ya da benim de aralarında yer aldığım hizmetliler bu işlemi doğrudan uygulayabiliyor. Neyin silinmesi gerektiğiyle ilgilenmeyip önüne gelen uygunsuz durumdaki maddeyi düzeltip biçimlendirmekle uğraşan iyilik meleği kullanıcılarımız da var, yani diğer bir ifadeyle herkesin işi maddelerin silinip silinmemesi kararını vermek değil. Bir diğer mantıkla bakarsak, biz burada maddeleri uygunluk doğrulamasından geçirmekten ziyade uygunsuzluk yanlışlamasından geçiriyoruz. Bakış açınıza göre bir noktadan sonra maddeler silinmesi gerekenler ve silinmemesi gerekenler olarak ikiye ayrılmaya bile başlayabiliyor. Bu da silinmesi gereken bir maddeydi ve fark edildiğinde silindi. Elbette silinmesi gereken başka maddeler de mevcuttur, görüldüklerinde onlar da silinir.
Vikipedi kullanıcısı olarak gelişim vurgusu yaptığınız için ayrıntılı bir açıklama yapmak istedim. Yararlı olmasını umarım ve ek sorunuz olursa buradayım.
Vito Genovese 21.06, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Monitör

Benim monitörümde kullanıcı sayfan hilkat garibesi gibi gözüküyor. (!) Monitörün kaç inç?

Leaply 💬 12.43, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Uuu beybi. Bende birden fazla masaüstü bilgisayarda da mobilde de o kutular çerçeveyi tam doldurmakta olan resmin üzerinde görünüyor, ama senin monitör biraz büyük galiba. Bir de görünüm farkı olsa gerek, ben şu an yeni Vector görünümü varsayılan olduğu için genişliği de ona göre daraltmış durumdayım. Eski Vector varsa o da bu garibeliğe hilkatıyordur.
Vito Genovese 20.34, 2 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Evet, eski Vector'denmiş. :o Leaply 💬 04.54, 3 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Hesap taşınması isteği.

Merhabalar öncelikle iyi akşamlar. Bir şekilde etliye sütlüye karışmadan 2. defa global lockun tadına Türkçe Vikide dahil olmak üzere baktım ve sizden bu doğrultuda son kez bir istekte bulunmak üzere yazmaya karar verdim. Geçen Seksen iki yüz kırk beş / GGT'in yaptığı gibi sayfaları taşıyıp beyaz listeyle beraber diğer eski iki hesabıma bağlantı verebilir misiniz? Bir de bu global locku Ebedi Barış (1686) maddesini yazarken yedim bu sebepten de sayfayı onaylarsanız çok iyi olur. İyi çalışmalar, iyi geceler. Kiziloksea (mesaj) 21.48, 5 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Talebi biraz daha açmana ihtiyacım var ne yazık ki.
Vito Genovese 22.46, 6 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
Bu olay nüksetti ve geçen sefer GGT adlı kullanıcı sağolsun yardımcı olup eski kullanıcı sayfamı yeni hesaba yönlendirme vermiş Bl haklarını taşımış ve kullanıcı sayfamı yeni hesaba taşımıştı. Kendim yapamadığım için sormuştum geri döndüğünüz için teşekkür ederim. Hesap 1, Hesap 2 Kiziloksea (mesaj) 08.51, 7 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]
E bu yeniden engellenmene neden olmayacak mı?
Vito Genovese 14.33, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Katalitik

Kolay gelsin Vito, Katalitik aracında tercihlere ne kadar bassamda hehangi bir menü açılmıyor ve tercihleri seçemiyorum Vikipedi:Araçlar/Katalitik sayfasını senin açtığını gördüm de sorayım dedim Türkçe vikideki kataltikte bu özellik yokmu çünkü Commonsta var gözüküyor da sorayım dedim. OvaThunder9💬 11.46, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]

Maalesef, orada teknik bir sorun vardı. Toprak ile mi Evrifaessa ile mi baktığımızı ve o an göremediğimizi hatırlıyorum. İşlevi pek etkilemediği için üzerinde durmadık. Bir noktada bakılır yine.
Vito Genovese 14.33, 8 Mayıs 2021 (UTC)[yanıtla]