Vikipedi:Şikâyet/Arşiv/2010

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Reklam içerikli uygun olmayan kullanıcı adı.

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Uyarılarıma rağmen maddelere ısrarla spam link ekliyor. — Pınar [m] 15:03, 1 Ocak 2010 (UTC)

  • engellendi pınar. kolay gelsin. --ki bl 15:04, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Teşekkürler! — Pınar [m] 15:04, 1 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Maddelere spam link verilmesi. Değişiklikleri geri almıştım ama VP:3GDK'ya göre artık geri alamıyorum. --joseph msj 10:36, 3 Ocak 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Karar[kaynağı değiştir]

  • kullanıcıyı uyardım, durdu. tekrarlarsa engelleriz. siz de bir yandan geri alırken bir uyarı yollarsanız, belki şikayet sayfasına gelmeye gerek kalmaz. teşekkürler, kolay gelsin. --ki bl 11:07, 3 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet edilen kullanıcı: Takabeg (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı "sorunlu" bir yazımı, yazının içeriğindeki sorunları "içerik, amaç, söylem" şekillerinde bir ortak karara varmadan yani yazının sorunlarını düzeltmeden tek yönlü olarak yazıyı makalede tutmaktadır. Kullanıcıyı eklemelerini yaparken kaynakta olan bilgileri eksik olarak yansıttığı (tek tek cümleler değişik kaynaklardan toplayarak başını sonunu eklemeyerek konunun içeriğini belirtmediği ve okuyucuyu yanıttığı), kaynak içinden seçme cümlelerle taraflı bölümler oluşturduğu (bir konuyu açıklamak yerine bir bülten gibi yazdığı bilgilerle ön yargı oluşturduğu) sorunlarına cevap vermeyip zaman içinde devamlı olarak bu bölümü geri getirmektedir. --Alma89 15:43, 4 Ocak 2010 (UTC)

Konu olan yazımın zaman içinde kullanıcı tarafından eklenmeleri (kısa zamanım içinde bulabildiğim örnekler):

  • [[1]] 2 Mayıs 2009
  • [[2]] 20 Kasım 2009
  • [[3]] 4 Ocak 2010

Tartışma sayfasında yapıcı iletişime girmemesi:

  • [[4]] Yarattığı tek "cümlelik" bültenlerin kaynağı doğru yansıtmadığına cevabı.
  • [[5]] Sorunlu olan yazımın sorunları giderilinceye kadar tartışma sayfasında olması gerekliliğine cavabı.
  • [[6]] Kaynakdan bu cümlelerin hangi bağlamda nerede, ne zaman, ne içerikli sorusuna cevabı
  • [[7]] Wiki makalelerinin okuyucuyu aydınlatan bilgi veren düz yazı ile yazılan, girişi, gelişmesi ve sonucu bunun artdından da KAYNAK bilgilerinin sunulduğu düzenli bir yazı olduğuna cevabı.

Sorunlu yazıya odaklanmak yerine bena karşı:

  • [[8]] İçinde uyarı işareti olan ve kullanıcımın (benim) yasaklanacağımın belirtilmesi.
  • [[9]] "Yaptiğı geri almanın edit wars a girdiği" uyarısına karşı benim kullanıcımın yasaklanacağı uyarısı.
  • [[10]] Bölümün açıklayıcı olmadığını bu yazı türünü kullanmaması gerektğine uyarısının "hakaret olduğu" --Alma89 15:43, 4 Ocak 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Verdiğiniz tüm örnekler incelenmiştir. Özellikle Ermeni kırımı adlı maddede yapılan tüm geçmiş hareketler incelendiğinde şikayet konusu durumun maddenin tartışma sayfasında sürdürülmesi gereken bir durum olduğuı anlaşılmaktadır.

Takabeg'in ilgili maddede değişiklik yaparken ya da tartışma sayfasında yorumda bulunurken açık bir kural ihlaline rastlanmamıştır. Ancak kendisinin ortayı bulma gibi bir yaklaşımının da olmadığı açıktır. Dolayısıyla kendisine biraz daha empatili bir yaklaşımı tavsiye diyorum.

Ayrıca bir de şikayette bulunan kişinin tartışma sayfasında ilgili kişiyi "kötü olur" "engellenirsiniz" gibi sölerle uyardığı tespit edilmiştir ki bu tip uyarıların bu tip tartışmalarda karşı tarafı sinirlendirmekten öte faydasının olmadığı da tecrübeyle sabittir. Kaldı ki ilgili uyarıların öncesindeki diyalogları incelediğimde bariz biçimde bu tip bir uyarıyı gerektirecek bir yaklaşımın da olmadığı görülmemiştir. Şimdilik bir sefere mahsus olmak kaydıyla bu tip bir korkutmaya yönelik ve kişiyi tartışmadan soğutacak yaklaşıma uyarı vermekle yetineceğim. Ancak bir sonraki tekrarında uyarının dikkate alınmadığı tespit edildiğinde gerekli cezai uygulama yerine getirilecektir. Saygılarımla, --Manco Capac 08:46, 6 Ocak 2010 (UTC)

  • Vandalizme başvuranlar hiçkimsenin engellenmesini istemiyorum aslında. O yüzden engellenme riskine girmiş veya girecek durumda diğer kullanıcılara tavsiyede bulunuyorum. Sadece Kullanıcı:Alma89 için bu tür tavsiyede bulunmuyorum. Açıkça söylemem gerekirse sadece bu sefer değil ve sebebini bilmiyorum ama Kullanıcı:Manco Capac'ın sürekli VP:İNOV ihlal ettiğini düşünmekteyim. Örneğin: A, B. Takabeg ileti 09:03, 6 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Şu sayfada gördüğünüz gibi ilgili köyde vandallık yapıyor. Çok uyarısı var. 2 günlük engel lazım--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:17, 21 Ocak 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

1 hafta süreyle engellendi. Teşekkürler.--Vito Genovese 13:54, 21 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı taslak halinde olan maddelere {{sil}} şablonu eklemektedir. Hedda Gabler'in Vikipedi'de uzun zamandır aktif olması ve bir çok değişiklikle katkıda bulunması Vikipedi'nin tüm potikalarını biliyor anlamına gelmemektedir. Söz konusu kullanıcı, anonim olan 88.233.155.254 Ip no'lu kullanıcının şu(1), şu(2), şu(3) ve şu(4) sayfalarına {{sil}} etiketleri eklemiştir. İlgili maddeler tüm Vikipedi ağında mevcuttur ve ilgili sayfalar taslak olma kriterlerini taşımaktadır. Bu tutumu anonim kullanıcıyı yeteri kadar ürkütmüş ve anonim kullanıcının Vikipedi içerisinde değişiklik yapmasını engellemiştir. Elbetteki taslak kriterleri taşımayan maddelere sil şablonları konmalıdır fakat bu türlü bir dikkatsizliği hiç bir mantık yolu kabul edemez. Kullanıcıyı mesajla bilgiendirmiş olmama rağmen kendisi hiç kimseyi korkutmadığını öznel bir dille dile getirmiştir. Fakat sizce mesaj sayfasında açtığı tüm sayfaların silinmeye aday olduğunu bir çok mesajla öğrenen bir anonim kullanıcı Vikipedi'ye ürkmeden nasıl katkıda bulunabilir. Şikayet edilen kullanıcının Vikipedi kurallarını öznel olarak yorumladığı ve bu doğrultuda hareket ettiği gerçektir. Burada söz konusu kişinin, ne üslubu ne de Vikipedi'ye katkıları söz konusudur. Fakat bir Vikipedist olarak kullanıcıları korkutmaması, taslak kriterleri taşıyan maddelere aşırı mükkemmeliyetçi bir edayla sil şablonları eklememesi gerekmektedir. Kullanıcının savunduğu "Hizmetliler uygun görürse siler" ifadesi bu yanlışı açıkca gözler önüne sermektedir. Bakınız; şahsi mesaj sayfam Hizmetliler uygun görsün yahut görmesin, madde taslaktır, açıkca etiketlendiği üzere. Bu mantıkla hareket edersek hiç bir anonimi Vikipedist olarak kazanamayız. Vikipedi özgürdür, özgür olmalıdır. Merkezcil otorite kesinlikle kabul edilemez.--CnkALTDSmesaj/message 14:30, 28 Ocak 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının katkılarına bakılırsa, maddelerin taslak kriterlerini karşılamadığı görülmektedir (ör: 21 (sayı)). Ayrıca CnkALTDS kullanıcısının bana gönderdiği mesajlarda, "kullanıcıyı korktuma, bak kaçtı gitti, mantıklı düşün" temaları mesajlarına gelince, maddeye sil şablonu eklemeyecek miyiz eğer hızlı sil kriterlerini karşılıyorsa. eğer böyle maddeler taslak olacak ise milyonlarca maddemizin olabileceği gerçeği mevcuttur. Artı kullanıcıya mesaj otomatik gidiyor. Benim üslûmla ne alakası var onu anlayamadım. Kimi korkuttum, maddeleri taslak krtilerini karşılamıyordu, sil şablonu ekledim, twinkle ile otomaik mesajlar gitti. Bu kadar. Kendisine "Hizmetliler uygun görürse siler" dememin nedeni ise, eklediğim sil şablonları çıkarmasıyd, ben de böyle durumda çıkarmak yerine bir hizmetli eğer taslak kriterleri karşılıyorsa maddeyi silmeyeceğini belirtmek amacıyla bunu yazdım. Ayrıca bana "Bakın, mantıklı düşünün" gibi ifadeler yazması nezakete uymaz, benim "mantıksız düşündüğümü" ifade etmeye yöneliktir. Ben de bundan dolayı kullanıcıyı İNOV ve Nezaket ihlalinden dolayı şikayet edyorum.--Hedda Gabler 14:44, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Herkesin yazımlardan algılayabileceği üzere şahsi konuşmalarım kesinlikle ve kesinlikle normal düzeydedir. Sizi mantıklı düşünmeye davet etmem size açıkca mantıksızsınız dediğimi ifade etmez. Artık lütfen öznellikten biraz nesnelliğe doğru ilerleyelim hepimiz. Bunların hiç biri hukuken hakaret olarak algılanamaz bu işin eğitimini almış biri olarak size bunu açıkca dile getiriyorum. O mesajların twinkle tarafından eklendiğini en az bende sizin kadar ilgili biri olarak biliyorum. Fakat bu tarz işleyilerde otomatik programın kullanıcısı üzerine yoğunlaşılır. Mesela, e-posta adresinizden çıkan her mail'in sorumlusu sizsinizdir. İster tarafınızdan olsun, ister olmasın. Bu sadece bir örnektir. Sizin etiketiniz neticesinde o mesajlar gitmiştir. Bakın taslak kendi içinde bir taslaktır. Bu her dilde, her yorumda aynı olmak zorundadır. Belirli ifadelere, öznellik asla yüklenemez. Ne sizin tarafınızdan ne de şahsi tarafımdan. Söz konusu maddeler birer biyografi örneği değildir. Sonuçta "İki cümlelik taslak olmaz" ifadeniz bu madde üzerinde kesinlikle geçerli değildir. Politikaları ve işleyişi doğru anlamakla yükümlüyüz hepimiz burada. Söz konusu kullanıcının henüz ilk değişikliklerinde oraya bir matematik kuramı ekleyip üzerinde yoğunlaşmasını beklemiyorsunuzdur umarım. Böyle bir şey olası değildir. Kullanıcı şimdiye kadar vandalizm yapmamıştır, Vikipedi'ye kötü katkı yapmak istememiştir. Sadece makül değişiklikler yaparak herkesi içeriği geliştirmeye davet etmiştir. Sizce bundan doğal ne olabilir? Koyduğunuz etiket bu mantıkta kesinlikle yanlıştır. Bir çok maddemiz taslak düzeyinde bulunmaktadır. Ayrıca "zilyon tane maddemiz olurdu" ifadeniz gerçekten burada bulunma amacınızı sorgulanmaya yöneltecek bir ifadedir. Hepimiz, tüm Vikipedistlerin amacı burada katkı yapmaktır ve Vikipedi'nin diğer türevlerinden daha üstün olmasını sağlamaktır. Bu da açılan maddeleri mükkemmeliyetçi bir tutumla taslak olarak görmemeyi engellemelidir. Ancak bu şekilde Vikipedi böylesine bir yarış içerisinde bulunabilir. Ayrıca sizde herkes gibi yeniydiniz. Eminim ki bu tutum size sergilense şu anki Hedda Gabler olmayacaktınız. Lütfen bu mükkemmeliyetçi tavrı bırakalım ve nesnelliğe öznellik katarak Vikipedi kurallarını böyle yorumlamaktan vazgeçelim.--CnkALTDSmesaj/message 15:28, 28 Ocak 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Kısaca ilk yorumum şu (ki sonra devam ederim): maddeler açıldığında ben aktiftim, hepsinin açılışını gördüm. Evrensel olarak wikilerde var ve olması gerekiyor. Bazen çok uzun, önemli ve kaçınılmaz maddeler bu haldeyken kısacık bir taslaktan yola çıkılarak bu hale gelebilir. Zamansızlık nedeniyle şimdilik kısa yorumum bu. Diğer konulara değinemiyorum.  Levent İleti Katkılar   15:18, 28 Ocak 2010 (UTC)


Karar[kaynağı değiştir]

Anonim kullanıcıları kaçırmayacağız veya bir madde başka Vikilerde de var diye Vikipedi standartlarından taviz vermiyoruz. Vikipedi genelde bir cümlelik maddeleri barındırmıyoruz, bunların Vikisözlük'te yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Levent'in yukarıda verdiği civata maddesi örneği oldukça istisnai; çoğu tek cümlelik madde geliştirilmiyor. Niteliğin nicelikten önde gelmesi gerektiği ilkesinde yola çıkarak taslak maddelere belli bir alt sınır koyuyoruz. Vikipedi:Taslak madde sayfasında taslak madde şöyle tanımlanmış:

Taslak, çok kısa olan, ancak işe yaramayacak kadar da kısa olmayan maddelere denir. Genel olarak, madde başlığını anlatacak kadar uzun olmalıdır, ki bu da genellikle 3 ile 10 kısa cümle arasındadır. Ancak daha uzun maddeler bile, eğer konuyu tam olarak anlatamıyorlarsa taslak olabilir. Aynı şekilde, kısa içerikli bazı maddeler de, madde başlığını fazlasıyla iyi anlatıp, söylenecek başka şey bırakmıyorlarsa taslak sayılmayabilirler.

Bu tartışmanın konusu olan 14, 15 sayısı gibi konular bence yukarıdaki paragrafta belirtilen "kısa içerikli bazı maddeler" sınıfından sayılabilir. Üstelik, bu maddelere "sil" şablonu konduğunda her birinde üçer cümle vardı ki, teknik olarak taslak tanımını karşılıyordu. Bu yüzden, bu durumda bence Hedda Gabler biraz fazla atik davranmış bulunuyor. Ama aynı miktarda içerik, örneğin İkinci Dünya Savaşı gibi bir madde için konsaydı derhal silinmesi doğru olurdu. Vikipedi kurallarını harfi harfine değil, kuraların arkasında yatan amacı düşünerek uygulamalıyız (Vikipedi bir bürokrasi değildir ilkesi bunu kasteder). Vikipedi topluluğu tabii ki yeni kullanıcılara nazık davranmalıdır, onlara cesaret vermelidir (Vikipedi:Lütfen yeni kullanıcıları ısırmayınız) ama bu demek değildir ki bu yüzden her gelenin açtığı bir cümlelik maddeler de silinmeyecektir. Nezaket, yol gösterme ile sağlanacaktır.

Bu karşılıklı şikayetleşmenin temelinde Vikipedi'nin bazı kural ve amaçlarının tam anlaşılmamış olduğunu ve bu açıklamadan öte bir eyleme gerek olmadığını düşünüyor, şikayeti kapatıyorum. --İnfoCan 16:43, 28 Ocak 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum İfadelerimde neyi kasdettiğim açıkca belli olmaktadır. Taviz verilmesi ya da verilmemesi üzerine herhangi bir anlaşmazlık yoktur. Kuralların daha detaylı olarak algılanması gerektiği vurgulanmıştır. Bilginize.--CnkALTDSmesaj/message 16:55, 28 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Şu sayfada gördüğünüz gibi ilgili köyde vandallık yapıyor. Çok uyarısı var. süresiz engel lazım--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 08:14, 29 Ocak 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:78.178.58.114 küfrediyor. AzelSevan 14:34, 29 Ocak 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Şu sayfada gördüğünüz gibi kaynakca bolumune yaziya kaynak olmayan ve Copyright ihlali yapan bir video paylasim sitesini ekleyerek sitenin reklamini yapmakta. Bunu yaparken de maddenin icerigine asil kaynak olan referansi silerek vandallik yapmakta. Geri almama ragmen baska IP uzerinden ayni site adresi tekrar eklendi. 11:30, 01 Subat 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Keskinoğlu ismi bir yemek şirketine aittir. Tamam sadece Keskinoglu yazsa bir sorun yok ama sonundaki com yazısı uygunsuz ad olma ihtimalini dahada güçlendiriyor. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.-- FinlandiyalıM 11:49, 4 Şubat 2010 (UTC)


Şikayet[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:KirmiziAdam[kaynağı değiştir]

Israrla vandallığa devam[kaynağı değiştir]

--Ali Turan sayfasının geçmiş sürüm kıyaslamalarında da görülecektir aslında ama izahat yapalım.Kendisinin kaynak olarak belirttiği linkte adı geçen oyuncunun bu oyuncuyla tek alakâsı isim ve soyisim benzerliğidir. Tamamen farklı oyunculardır. Kaynak olarak linkini verdiği (sol sürümün üstündeki] şu maçta oynayan Ali Turan ile burada sayfasını sürekli tahrif ettiği Ali Turan kesinlikle aynı kişi değildir ve yine aynı kişi olmadığını kesinlikle bilmelerine rağmen tahrife devam etmektedirler. Burada sözkonusu olan sayfa şuan Kayserispor'da oynayan ve TFF kayıtlarına da buradan ulaşılabilecek ve oradaki "Oyuncu Hareketleri" kısmında Fenrbahçe'nin adı bile geçmeyen Kayserisporlu oyuncu Ali Turan'ın sayfasıdır. İşin kötü tarafı o fanatik arkadaş bunu gayet iyi bilmesine rağmen fanatizminden dolayı kabul edememekte ve sayfaya sürekli alt yapı kariyerini sürekli o tuttuğu takım olarak eklemektedir. Kendisine o başlığın tartışma bölümünde defalarca gerekli izahat yapılmış olunmasına rağmen o arkadaş halâ doğru bilgileri ve kaynakları silip kendi başına buyruk hareketine devam etmektedir.

--Bunun sözlükte tek bir karşılığı var gördüğüm kadarıyla...Vandallık...hemde defalarca uyarıya rağmen yapılan ağır bir vandallık.Lütfen gerekeni yapınız.Zirâ araştırılıp geçerli kaynaklarla teyid edilen bilgilerin silinmesi demek takdir edilmeli ki bu sözlüğün de en dikkat edilmesi gereken şeydir.Biz bir kelimeyi eklemek için kırk yerden kaynaklara bakıp araştırıp yazarken başkalarının aklına estiği gibi yalan yanlış bilgiler yazmasının kabul edilemez olduğuna inanıyorum...Lütfen defalarca uyarıya rağmen davranışına devam edenlere gereğini yapalım....Teşekkürler...

-- Saygılarımla... Aslan Saraylı 04:22, 7 Şubat 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Yapılan şikâyet doğrudur. TFF'de aradığımda, Ali Turan adında tek bir profesyonel futbolcu saptadım. Bunun dışında amatör seviyede mücadele eden 100'e yakın Ali Turan isimli futbolcu var. Bunlarınsa KD olduğunu düşünmüyorum.--вяí¢αи76ileti 13:54, 8 Şubat 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • iki ali turan söz konusu olduğu için bir karışıklık olmuş gördüğüm kadarıyla. kullanıcı bilgilendirildi. madde adı değiştirildi. diğer oyuncu kayda değer ise ayrı madde açılabilir. --ki bl 09:31, 8 Şubat 2010 (UTC)

3 kere engellenmiş ve devam ediyor. [12] --88.236.30.26 09:29, 9 Şubat 2010 (UTC)

  • 6 ay süreyle engellendi. teşekkürler.. --ki bl 09:44, 9 Şubat 2010 (UTC)

Karamağara, Elbistan sayfasında sürekli vandalizm yapıyor. Süresiz engel istiyorum--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 12:55, 9 Şubat 2010 (UTC)

  • Bir IP adresini süresiz engellemek sakıncalıdır çünkü bunu birden fazla kişi kullanmakta. 1 veya 6 ay engel yeterlidir.-- FinlandiyalıM 13:09, 9 Şubat 2010 (UTC)
  • O zaman 6 ay olsun--***Osmanlı98***İyi vikilemeler*** 14:24, 9 Şubat 2010 (UTC)
  • kullanıcı 1 ay süreyle engellendi. --ki bl 11:35, 10 Şubat 2010 (UTC)

78.184.237.217[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--12 Şubat 2010 tarihinde hatalı olduğum bir davranış üzerine şahsıma "zavallı" diyerek küçük düşürücü bir ithamda bulunuyor. Bu ithamı sayfa değişikliği özetinde görebilirsiniz. Taraflı davrandığımı kabul ediyorum. Umarım siz de kendi kurallarınıza bağlı kalarak tarafsız davranırsınız. Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

--Kişisel saldırılar yasaktır


88.224.177.194 10:15, 14 Şubat 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet edilen kişi hakkını bu kısımda savunabilir.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum Güneş balçıkla sıvanmaz. Birisi küfürler yağdıracak, karşılığında da kendisine "zavallı" dendi diye üstüne bir de şikayette bulunacak! Muz cumhuriyetimi burası?  Levent İleti Katkılar   13:02, 14 Şubat 2010 (UTC)

Sayın Levent,

Ben cezamı çektim ve engellendim. Peki ya Pınar'ın şahsıma karşı bulunduğu itham ne olacak? Ben şahsım adına hatalı olduğumu tekrar hatırlatıyorum. Yazı tonunuzdaki "... bulunacak!" ifadeniz ile kişisel hareket ettiğinizi öne sürüyorum ve konuya tarafsız yaklaşacak başka bir hizmetli, mümkünse birden çok hizmetli talep ediyorum. "Muz cumhuriyetimi burası?" yazarken de ne demek istiyorsunuz; daha açık bir şekilde anlatabilir misiniz sayın hizmetli? saygılarımla --Uçanbulut 13:09, 14 Şubat 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • öncelikle kendinize sadece 'taraflı 'diyerek epeyce torpilli davranmışsınız. pınar'a yazdığınız ve ilk de olmayan mesajın neredeyse her kelimesi küfür, hakaret, aşağılama vb. içeriyor. bu kadar kışkırtmaya karşılık pınar'ın değişiklik özetine yazdığı kelimenin kullanılmaması gerekir, evet. pınara bunu ileteceğim. ancak burada 5,5 senedir değişiklik yapan, hizmetlilik yapan pınar'ın bence ilk kez bu tarzda söylediği bu kelimeden ötürü uyarı filan alacağını düşünmeseniz iyi edersiniz. size tavsiyem mesela pınar'ı ya da onun gibi burada sadece ansiklopediye katkı için bulunanları, gerçekten tarafsız olma çabası içinde olanları, küfürle, vandallıkla, trollükle baş ederken, kışkırtmaları sineye çekerken sakin kalmayı başaranları biraz izlemeniz. bu arada levent, bu açıkça trollük içeren şikayeti kaldırmış. bu şikayetle ilgili ya da levent'in bunu kaldırmasıyla ilgili yeni bir şikayete gerek olmadığını, açıkça trollük içeren durumlarda bunun inisiyatif gereği olduğunu da ekleyeyim. --ki bl 13:13, 14 Şubat 2010 (UTC)
küfür içerikli kelimeleri tek tek buraya yazabilir misiniz sayın Kibele? --Uçanbulut 13:16, 14 Şubat 2010 (UTC)

kullanıcıya mesaj sayfasında cevap verildi. --ki bl 13:24, 14 Şubat 2010 (UTC)

Sayın Kibele, tüm sükûnetimle soruyorum: Küfür, hakaret ve aşağılama içerekli kelime ve tümceleri buraya yazabilir misiniz? Gösterdiğiniz ilgili bağlantıda tek bir küfür ve hakaret göremedim. Sadece iğneleyici bir dille yazılmış iletinin var olduğunu görüyorum. Tekrarlıyorum: İlgili kelime ve tümceleri buraya yazabilirseniz konuyu net olarak anlayabilirim. İkincisi şahsıma yönelik soru ya da sorularınız varsa sükûnet içinde yanıtlamaya hazırım. Saygılarımla --Uçanbulut 13:30, 14 Şubat 2010 (UTC)
son kez: şikayet sonuçlanmıştır: ksy, ksy'dir. bu yüzden şikayetçinin mesajının ağırlığının bu şikayet bağlamında bir önemi yoktur, biz hiç bir durumda kişisel yorum yapmıyoruz. şikayetçiye de 'iğneleyici' mesajlar yazmamasını öneriyorum şimdilik. --ki bl 13:39, 14 Şubat 2010 (UTC)
  • şikayetçi kullanıcı burada kendi ifade etmesi üzerine kukla nedeniyle süresiz engellendi.. karardan sonraki yorumlar şikayeti doğrudan ilgilendirmediği için çıkartıldı. --ki bl 14:08, 14 Şubat 2010 (UTC)

bu kullanıcı küfrediyor [13] --88.251.187.33 20:30, 23 Şubat 2010 (UTC)

Engellendi, teşekkürler. --M.M.ileti 20:49, 23 Şubat 2010 (UTC)

vandalı engelleyin lütfen [14] --193.255.141.62 11:36, 24 Şubat 2010 (UTC)


Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

  • Kişisel saldırı, nezaketsizlik, saygısızlık. alaycı yaklaşımla küçük görmek.

Kullanıcı, eklediği içeriğin M.6'dan silinmesi üzerine doğrudan saldırıya geçmiş, uyarılmasına [15] karşın tavrını sürdürmüştür. Ayrıca yazdığı mesaja imza atmadığı gibi; sonradan eklenen imza şablonunu da kaldırmaya çalışmıştır[16]. Gereğinin uygulanmasını rica ederim. Saygılar.  Levent İleti Katkılar   15:53, 1 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şikayete sözkonusu kullanıcının anlayışsız davranmasından ve bunda ısrarcı tutumundan, uğraşmanın boşuna olduğunu görüyor ve şikayetimi geri çekiyorum. Zaman kaybına gerek yok, o süre vikiye harcanmalı.  Levent İleti Katkılar   06:26, 2 Mart 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Şu sayfada görüldüğü gibi, sürekli maddelerin düzenini bozuyor.

--M. Yalçın Yalhı ileti 01:31, 14 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Şikayet edilen kullanıcı defalarca uyarılmış. "M.Yalçın Yalhi"ye katılıyorum... --Berm@nyaİleti 01:36, 14 Mart 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı geçici bir süre için engellenip bilgilendirildi. Teşekkürler.--Gökhan 01:46, 14 Mart 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Uyarılarıma rağmen ısrarla espri amaçlı değişiklik yapmak ve ansiklopedik olmayan bilgi eklemekte. Kanıt:Özel:Katkılar/Buraktaban1907. Gerekenin yapılmasını talep ediyorum.-- FinlandiyalıM 14:31, 15 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı engellendi ve bilgilendirildi. Teşekkürler.--Gökhan 12:26, 17 Mart 2010 (UTC)


KüfürPınar [m] 02:22, 28 Mart 2010 (UTC)

Engellendi, teşekkürler.--Gökhan 09:40, 28 Mart 2010 (UTC)


Küfür[kaynağı değiştir]

--Buradan ve buradan görülebileceği üzere içeriğin büyük kısmını silerek yerine küfür yazıyor. --Codecesim 17:07, 31 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Büyük bir olasılıkla dinamik IP'dir ama yine de 24 saatlik bir engelleme veriliyor. --Manco Capac 06:51, 5 Nisan 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı Haklı gerekçe olmadan maddeyi ve kaynakları kaldırmak ve nezaket sınırı aşıma gibi anormal faaliyet ve nezaket sınırını aşan yazı gördüm. Nazikçe uyarmayı düşündüm. Aslında kullanıcıların engellenmelerini sevmiyorum. Fakat tartışma sayfasına bıraktığım kısa bir uyar mesajımdan sonra kendisinin yazdığı cümle bu oldu. Zaten bu kullanıcı defalarca aynı politika ihlalleri (VP:N ve VP:KSY ihlalleri)'nden dolayı defalarca uyarılmıştır (somut olarak örnekleri göstermem lazım mı ?). Ama hiç değişemedi maalesef. Ne yazık ki, bu sefer de kötü niyetleri vayarak saldırganca davrandığını düşünmek zorundayım. Konulara değil kişilere odakladığını ve odaklamaya devam etmekte olduğunu düşünmek zorundayım, ne yazık ki. Şimdiye kadar engellenmemiş olmasından dolayıdır ki kendisinin yaptığı ciddi kural ihlallerinin farkında olmadığını ve uyarları ciddiye almadığını düşünüyorum. Takabeg ileti 12:42, 1 Mart 2010 (UTC)

Söz konusu kullanıcı Tartışma:Chunwei ve Tartışma:Hiung-nu diğer kullanıcıların görüşlerini yok sayarak sağduyumuzun sınırını ve sabırımızı zorlayacak değişiklikleri devam etmektedir. Aslında bunları tartışma sayfalarında halledilebilirdi. Fakat A, B olmak üzere iki kez asılsız vandalizm şablonu göndererek kendisinin diğer kullanıcıların görüşlerini dinleme ve uyma niyetinin olmadığı anlaşıldı. Böylece kullanıcı Vikipedi:Engelleme politikasının Karşıtlık ve rahatsızlık vermek kuralımızı ihlal ederek Vikipedinin gelişmeye büyük zarar vermektedir. Takabeg ileti 08:15, 16 Mart 2010 (UTC)

Ayreten şunu eklemek istiyorum. Bu kullanıcının saldırgan davranması, kişilere yönelik yorum yapması ve bu davranışlarıyla yeni kullanıcıya kötü örnek gösererek Kullanıcı mesaj:Böri'nin engellenmiş olması dikkatimi çekti. Başka değişiyle sürekli uyarlanmış olduğu hald hiç tavrını değiştirmeyen kullanıcıyla yoğun bir şekilde irtibata geçmiş, onun kötü alışkanlığından etkilenmiş ve onunla aynı şeyi yapmış olan yeni bir kullanınının engellenmiş olması ve bu kullanının hiç engellenmemiş olması Vikipedinin tarafsızlığı ve tutarlığını iyice bozmuştur ve bozmaktadır. Teşekür ederim. Takabeg ileti 04:35, 25 Mart 2010 (UTC)
Şu yukarıda yazılanlardan kimin saldırgan, uzlaşmaz, kişilere yönelik davranışlar içinde olduğu iyice ortaya çıkmıştır. Burada hiç bir somut iddia olmadığı için,artık "yoğun irtibata geçme", "kötü etkileme" gibi fantazi kabahatler uydurmaya başladınız. --CXX 05:49, 25 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Öncelikle hepimiz için geçerli olan bir şeyi, Ad hominem'i hatırlatmak istiyorum. Bir tartışmada konu üzerinden tartışılırsa çözüme daha çabuk varılabileceğine inanıyorum. Ancak Takabeg'in şikayet gerekçelerinde Kullanıcı:CenkX'in ilgili linkte verildiği gibi ve sayfa geçmişinde görüldüğü gibi kaynaklandırma konusunda bir zıtlaşma yaşanmış. Takabeg'in gerekçesinde de CenkX'in tartışmayı şahıslaştırdığına vurgu yapılıyor ki o anlaşılıyor. Fakat bu kanıya, şikayeti yapanın gerekçeleriyle ve tespitlerimle ulaşabildim. CenkX'in savunmasını neden yapmadığını bilmiyorum fakat savunmanın yapılması da vikipediye bir katkıdır.--a[.]med»»ileti 16:11, 11 Haziran 2010 (UTC)

Kaynak silme başkalarını görüşlerini hiçe sayma, nezaket ve kişisel saldırı kurallarına uymama, bunlar takabegin neredeyse her madde de yüzlerce defa yaptığı şeyler. Niye başkasını bunları yaptığı için şikayet etmiş anlamadım. --Balabanpasa 16:50, 11 Haziran 2010 (UTC)

Yorum Yorum Takabeg'in bağlantılarına baktığımda CenkX, etrafı rahatsız ettiği görülüyor. Ama ahzaryamed'in de dediği gibi, CenkX'in de savunma yapması lazımdır. Öte yandan Takabeg, nezaket sınırlarını zorlamakla vs. CenkX'i suçlamış. Takabeg'in arşivlerine, mesajlarına bakın. Sizce Takabeg'in bütün mesajları ve yorumları nezaket kurallarına uyuyor mu? Bence (bence çoğu vikipedist de öyle düşünüyordur) Takabeg mesajlarında ve yorumlarında nezakete uymuyor. Dolayısıyla ahzaryamed'e ve Balabanpasa'ya katılıyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:35, 11 Haziran 2010 (UTC)

Bir şey daha eklemek istiyorum. Takabegin kaç defa bana haksız olarak uyarı şablonu gönderdiğini mesaj sayfamdan görebilirsiniz.--Balabanpasa 17:53, 11 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet edilen kullanıcı aradan epey bir zaman geçmiş olmasına rağmen savunmasını yapmamış aksine bir süre sonra da burada görüldüğü gibi yasal bir tehtit olarak algılanabilecek bir yorumda bulunmuştur. Bilindiği gibi Vikipedi milli bir ansiklopedi değil aksine evrensel bir ansiklopedi olmak için yola çıkmış ve gönüllülük prensiplerinde hareket eden kullanıcılar tarafından işletilen ve geliştirilen bir uygulamadır. Dolayısıyla, Vikipedi içinde VP:YTY'den de görüleceği gibi bu tip tehtitler kabul edilemez tutumlardır. Tehtititin direkt dillendirilmesi ile yasaların hatırlatılması eşdeğerdir ve yasal bir kanunun hatırlatılması da bu tip bir tartışma ortamında tehtit olarak algılanmaktadır. Ayrıca şikayetin ilk konusu olan girişler de incelenmiş ve şikayet konusu kullanıcının tartışmayı kişiselleştirdiği de anlaşılmıştır. Tüm bunların ışığı altında ilk kez olmasından dolayı şikayet edilen kullanıcı 24 saatliğine engellenmişitir. Bir daha tekrarlamaması hem topluluğumuzun hem de kendisinin hayrına olacaktır. Saygılarımla, --Manco Capac 11:38, 17 Haziran 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Bu sayfada görüldüğü gibi, maddenin duzenini bozmak, uyarilara ragmen nezaket kurallarini hice sayarak bu olumsuz tutumunu burada, burada, burada ve burada devam ettirmesi.

Uzlasmaz tavrindan halen taviz vermemektedir. Vikipedi'yi kendi politik gorusleri dogrultusunda, 1930larin Turk tarih tezi adini taktigi anlayisa savas acip maddelere etnik kimlikleri rencide edici ifadeler eklemektedir. En son Tartışma:İskitler'de Türkiye Türklerinin yani Anadolu insanlarının atalarından birinin Etrüskler olduğunu gösteriyor. Anadolu insanlarının atalar ve anneleri çoktur. gibi ifadeler kullanmis, soylediklerinin irkcilik olarak anlasilip Vikipedi hakkinda yasal islem yapilabilecegi uyarilarini dikkate almamistir. --CXX 16:28, 11 Haziran 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Yorum Yorum Bu tür çince yazi yazmak uygun olmuyor, çünkü herkes o "pinyin" yazilarini okuyamiyor!

Bu tür soron Fransiz portalde yasandi ve hemen karar çikdi! "eger bir degisik alfabe kullaniyorsaniz o portalin kullandigi dilin alfabesinin "transcription" yapilmali!

örnek sadece bunu yazmak yanlisdir, herkes okuyamiyor: 庫爾德斯坦
wikipedia bunu öneriyor: 庫爾德斯坦 (Kürdistan), böylece herkes okuyabilir.--Alsace38 16:53, 3 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet konusunda verilen girişler ve uygulamalarda şikayet edilen kullanıcının bir politika ihlali yaptığı duruma rastlanamamıştır. Lütfen maddelerin içeriği ile iligli argümanlarınızı maddelerin tartışma saffalarında çözünüz. Teşekkürler, --Manco Capac 11:48, 17 Haziran 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

İhlal ettiği kural: kaynak kaldırmak --NnVvito 09:25, 20 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Önce Tartışma:Stara Zagora'yı okuyun ve kullanın. Doğru adres burası değil. Takabeg ileti 09:34, 20 Mart 2010 (UTC)

Kaynak kaldırmak Vikipedi kurallarına aykırı! Kaynak kaldırma şikayetleri o verdiğiniz sayfadan yapılmıyor, buradan yapılıyor. Vikipedi kurallarını okuyun. --NnVvito 09:35, 20 Mart 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Takabeg kaynak kaldırmamış, sadece kaynağın yerini değiştirmiş, bu yönden Takabeg'in hatalı olduğu bir alan olduğunu düşünmüyorum. Ancak Takabeg'in bu tür değişiklikler yaparken diğer görüşleri hiçe saydığı ve tartışma sayfalarında yazılanlara (kimi zaman) saygı duymadığını düşünüyorum. Yine de sevgili Takabeg'in burada hatalı bir davranışı yoktur. --Veritasileti 19:31, 22 Mart 2010 (UTC)

  • Yorum YorumGerekçe özet kısımında. Yani kopya olduğu için kaldırdım. Haksız, yersiz ve asılsız gerekçe göstererek şikayet sayfasını kullanmayın. Yenisiniz ya, o yüzden fazla uyar mesajı da göndermek istemedim. VP:İNOV unutmayın. İsterseniz bundan sonra kuralları ihlal ettiniğinizde uyar mesajı gönderebilirim. Takabeg ile

Takabeg cevap olarak bu mesajı göndermiş.

Kendi bilgilerimizi yazsak bilimsel değil diyor, bilimsel kaynak kullansak kopya diye siliyor. HErtürlü karşıt görüşündek yazıyı siliyor. Bir tezden alıntı yapmak yazı kopyalamak (tartışma panosuna) yasakmıdır? Tartışma panosuna bilimsel kaynak ve kendi düşüncemizi bile takabeg yüzünden yazamıyorsak neyi kullanarak tartışacağız.

Çok samimi olarak sormaktayım ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Takabegin sansüründen hangi tip bir cümlenin geçebileceğini anlayabilmiş değilim.


Takabegin yöenticilik yetkilerinini kasti ve isteyerek kötüye kullandığını düşünüyor ve yaptıklarının ayrıntılı bir biçimde incelenmesini talep ediyorum.

Balabanpasa 15:06, 23 Mart 2010 (UTC)


Takabeg hakkında yaptığım şikayet incelemeye alınacakmı acaba,0 --Balabanpasa 07:20, 24 Mart 2010 (UTC)


Bir ekleme daha yapayım, beni nezaketsiz ve kötü niyetli olmakla suçlayan takabeg şikayet bölümüne kendisini şikayet ettkten sonra bana atmış olduğu nezaketsiz mesajı değiştiriyor; Neden acaba? Buda linki; http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Balabanpasa&curid=1078640&diff=7387922&oldid=7387888 --Balabanpasa 10:09, 24 Mart 2010 (UTC)


İyiniyetli olmadığım sizin sukutu hayaliniz. sayfayı boşaltmadım. yanlış olan bilgiyi doğrusu ile değiştirdim, tartışma panıosunda kabul edilmeden değişiklik yapılmz dendi tamam dedim. Tartışma panosuna kendi görüşümle ilgili yazılarımı yazdım sildiniz. Tartışma panosunun son halini buradan inceleyin; sadece benim değil takabegin buradaki bütün yazıları incelensin. Takabeg kendi düşüncesi haricinde hiçbir yazını tartışma bölümüne yazdırmamaktadır. Burası vikipedimi takapeedimi bunu anlayabilmiş değilim. http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:%C4%B0skitler

Haksız yere şikayet etmeyin diye kaba bi mesaj attınız sonra değiştirdiniz, ikidir ama bak uyarı atarım, onumu istiyorsun gibi kaba tehditvari mesajları atan yine sizsiniz. Önyargılı, iyiniyetli olmayan ve asla surette nazik olmayan yine sizsiniz. hem bu yukarıdaki davranışlarınız hemde; Size verilen yöneticilik yetkilerini kötüye kullandığınız için hakkınızda gerekli işlemin yapılması gerektiğini tekrar talep ediyorum.

Saygılarımla.

--Balabanpasa 11:34, 24 Mart 2010 (UTC)


Nedensiz yazı silme, karşıt fikre saygı duymama[kaynağı değiştir]

http://tez2.yok.gov.tr/ buradan aldığım ve tartışma amacıyla iskitler tartışma panosuan eklediğim yazıyı Takabeg herhangi bir neden belirtmeksizin üzerinden 10 dakika bile geçmeden silmiştir.

Tartışma konusuna bile yazı yazamamıyacaksak buraya üye olmamızın nedeni nedir?

Balabanpasa 14:46, 23 Mart 2010 (UTC)

Şikayet eden kullanıcı tamamen VP:İNOV ihlal etmektedir. Şikayet eden kullanıcının ilk ihlalinde (boşaltma) uyar mesajı gönderdim. Fakat uyarının gereksiz olduğunu yazdı. İkinci sefer kopyalanmış yazıyı yapıştırdığını tespit ettiğimde bu kullanıcınının yeni kayıt olan biri olduğunu gözönünde tutarak göndermedim. Kopyalanmış yazıları yapıştırdığını gördüğümüzde yine rutine work olarak şablon gönderiyoruz. Ama kanaatimce Vikipedideki şablonlar biraz ağır olabilir. Şimdi karar verir misiniz ? Bundan sonra yine kuralları ihlal ettiğinizde uyarı mesajı göndermemizi istiyor musunzu ? İstemiyor musunuz ? Takabeg ileti 10:32, 24 Mart 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet konusu bir politika ihlali değildir. Madde içeriği ilgili anlaşmazlıkların çözüm yeri şikayet sayfası değil, maddelerin tartışma sayfalarıdır, lütfen oraları kullanınız. --Manco Capac 11:53, 17 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı:Takabeg[kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--NnVvito 23:49, 25 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Bu bir şikayet sebebi değil. Ayrıca yaptığı şey kural ihlaline girmiyor. Dış bağlantı olarak alınan linklerin nereden geldiğini yazmış. Ama nedense kullanıcı sayfanızda da benzer bir duruma yer vermişsiniz. VP:İNOV lütfen.--Boyalikus 23:55, 25 Mart 2010 (UTC)

Kamuran'ın verdiği linkler arasında Stara Zagora.tr diye bir site mi var? Takabeg başka bir siteyi bambaşka bir site olarak göstermeye çaılıyor. --NnVvito 00:20, 26 Mart 2010 (UTC)

Şu şikayet sayfasının geneline baktığınızda takabegin bir despot gibi davrandığı ve kendi düşüncesi dışındaki diğer düşünceleri dinlemek bile istemediği, bunun içinde bütün yöneticililik yetkilerini diğer insanları hiçe sayarak kullandığı çok açık. Bu şekilde devam ederse vikipedi değidlde takapedi olma yolunda hızla ilerliyor Türkçe vikepedia.

Balabanpasa 07:19, 26 Mart 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayete konu edilen değişiklik bir kural ihlali değildir. --Manco Capac 08:39, 17 Haziran 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Şu sayfada [17] ve sonraki sayfada görüldüğü gibi kaynakları çıkarmış. Daha sonra da dikkat çekmemesi için göstermelik editler yapmış. --UBC 01:17, 27 Mart 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

bu tip konuları maddelerin tartışma sayfasında görüşerek halletmeniz daha doğru olacvaktır. Çünkü sonuç olarak bu durum maddenin içeriği ile ilgili bir fikir çatışmasıdır ve çözüm yolu şikayet etmek değil karşılıklı iletişim yollarını seçmektir. Her iki kullanıcıyı da bu tip içerik tartışmalarını yaparken iletişim metodlarını kullanmaya teşvik etmek isterim. Saygılarımla, --Manco Capac 08:47, 17 Haziran 2010 (UTC)

Hakaret[kaynağı değiştir]

  • Şu sayfada görüldüğü gibi kişisel saldırıda bulundu.

katliamı savunup mazur görecek kişinin muhtemelen asıl siz olduğunuzu belirtmek için kullandım. Bu tahminime, iddiama bu şekilde karşı çıkmanız haklılığımı gösteriyor. "Hayır, Ermeni katliamını onaylamıyorum. Bir insanlık suçu olduğunu düşünüyorum" diyemediniz nitekim.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tart%C4%B1%C5%9Fma:%C4%B0skitler

Yazı: La Fontaine'in Cevap Hakkı,

Burada birisine bu şekilde yazı yazılması normal mi? Ermenilele ilgili hiçbirşey söylemememe, herhangi bir katliamı savunmamama rağmen bu arkdaş iftira atıp hakaret etme yetkisini kimden alıyor?

Yine arkadaşın konuya yazdığı başka örnekler. Ben bu kişiyimi iyi niyetli bulup tartışacağım?

Tamamen yanlı, propaganda amaçlı bilimdışı yorumları yine kopyalamışsınız buraya. Okunası şeyler değil gerçekten. Hemen bir kaç cümleyle kendi içerisinde ne kadar çelişkili, ne kadar "sallamasyon" olduğunu göstereyim.


Şu amatör tarihçilere, cahil propagandacılara nasıl itibar ediyorsunuz bu kadar, pes!

  • Kullanıcı:


Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Oldukça ateşlenmiş bir tartışmanın sonunda yapılmış bu şikayete yeni bakıyorum. Bu arada yorgan gitmiş kavga bitmiş görünüyor, dolayısıyla yapılacak pek bir şey kalmamış. Ancak, ileriye yönelik bir tavsiye olarak söyleyeyim, bu kadar ateşli tartışmalarla vakit kaybedip sinirlerinizi yıpratmak yerine başka kullanıcıların görüş belirtmesini istemek bazen daha verimli olacaktır. --İnfoCan 15:36, 15 Haziran 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • İlluminati sayfada görüldüğü gibi birçok sayfa boşaltmada bulundu.--Σuphemia 13:24, 3 Nisan 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Büyük bir ihtimalle dinamik IP'dir ama yine de 24 saatliğine engellendi. --Manco Capac 06:48, 5 Nisan 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--Daha önce acmış olduğum Bir sayfanın silinmesindeki sebebi tartışmaya açmama rağmen hiç bir açıklama yapmadan tartışma sayfamı dahi silmek. --Gösterilen bu ihlale karşılık gelen ilgili Vikipedi kuralını göstermek. --PanfiLov 22:06,(UTC) 5 Nisan 2010 Pazartesi

  • Sorun aslında sadece maddeyi ya da tartışma sayfasını silmeniz değil. Sayfayı geliştirmeye uğraşıyor ve araştırma yapıyordum. Fakat bütün şevkim kırıldı doğrusu.Kayda değerlik ile ilgili kısımları okumustum ama bilgi tazeliği olsun diye tekrar okudum. Maddenin kişisel olarak kayda değer olduğunu düşünüyorum. Tıpkı buradaki gibi tartışılabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde sayfanın silinmesine tamamen karşıyım. Belki gerek sayfanın gerek de tartışma sayfasının silinmiş olmasında haklısınız. Ama en azından nezaketen bir açıklama yapabilirdiniz diye düşünüyorum. sorun muhatap alınmama ve yok sayma sorunu benim için. Mümkünmü bilmiyorum, ama şikayetimi geri çekmek istiyorum. Sonucta anlık tepki göstermiş olabilirim diye düşündüm bi an. İyi Çalışmalar... PanfiLov 10:47, 5 Nisan 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • VP:KD kriterlerini karşılamadığı için silinmiş bir maddenin tartışma sayfası da silinir. bu genel uygulamadır. Kaldıki maddesi olmadan bir tartışma sayfası da olamaz. Vikipedinin uygulamaları bu yönde değildir. Size VP:VND, VP:BTT ve VP:KD sayfalarını okumanızı tavsiye ediyorum. --Manco Capac 07:05, 5 Nisan 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayetçi şikayetini geri çektiğini belirtmiştir. --İnfoCan 15:21, 15 Haziran 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

http://tr.wikipedia.org/wiki/Evanescence sayfasını kafasına göre editleyerek içeriğine zarar vermesi ve son olarak ta kendi reklam baglantısını ekleyerek sayfayı kafasına göre kitlemesi. Dış bağlantılar bölümündeki bana ait olan Evanescence Türkiye Resmi Fan Sitesini ısrarla kaldırarak kendisine ait olan free bir site olan EvHollow.tr.gg'yi yerleştirdi ve sayfayı kitledi. Üzerine www.evaturkey.com'u spam site olarak şikayet ederek spam kayıtlarına yerleştirdi, savunma olarak temin ederim sitem spam site degil tam tersine Google sıralamasında bile 3 yıldır Evanescence Türkiye Fan sitesi sıralamasında ilk sıradadır (http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&q=evanescence). Vikipedi'ye spam yapmak dışında hiç bir katkısı olmadığını belirtirim, bu kullanıcı için olay artık reklam savaşına dönüşmüş durumda, gereğinin yapılmasını arz ederim.

Kural ihlali: "Reklam amaçlı dış bağlantılar koyma. Kişisel reklam yapma." --Şikayeti yapan EvaTurkey (25.04.2010)--

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Öncelikle Şikayetçinin engellendiğini belirtmek durumundayım. Gerekçesi kullanıcı adının politikalarımızla uyuşmamasıdır. Şikayet edilen kullanıcı da yaptığı değişiklikler incelenerek engellenmiştir. Kendisine bir uyarı mesajı atılacaktır. --Manco Capac 09:30, 25 Nisan 2010 (UTC)


http://tr.wikipedia.org/wiki/Se%C3%A7kin_resim_adayl%C4%B1k_sayfas%C4%B1

Kullanıcı Nebeviye seçkin resim adaylığında 十月O: Gay Tanrı xD (^o^) o herkezi seviyor ●(^'o'^) gibi ifadeler kullanması beni rahatsız etti. Ben de bunu size ulaştırmak istedim.

Gereğinin yapılmasını arz ederim...

Sağlıcakla Kalın...

Saygılarımla...


Teababa

  • nebeviye bu şekilde kullandığı imzasını, uyarılar üzerine değiştirdi. --ki bl 20:33, 8 Mayıs 2010 (UTC)

Kullanıcı:gizlilik ihlali, uyarıları dinlememekte ve anlamsız sayfa yazmakta, "Sil" şablonlarını kaldırarak ShaLgam adlı sayfayı yazmakta ısrar etmektedir.

Burada göreceğiniz gibi kişisel sayfama da zarar vermektedir. Önlem alınmasını rica ediyorum.--M. Yalçın Yalhı ileti 16:53, 12 Mayıs 2010 (UTC)

  • gerekli uyarıyı yapmışsınız. tekrarlanırsa ilgilenelim. --ki bl 10:43, 13 Mayıs 2010 (UTC)
  • İlginize teşekkür ederim. Kullanıcı bana e-posta atarak durum hakkında bilgi verdi ve özür diledi. Mesajını aynen naklediyorum:

    Kusura bakmayın, bugün kuzenim tam da vandalizmi temsil eder bir tutum sergilemiş.Benim bilgisayarım ellerine geçmeye görsün.. :} Adımı kullanarak bir madde oluşturmaya çalışmış ve oldukça ciddi olan bu sistemde böyle bir madde oluşturarak saçmalamış.Neyse ki silinmiş... Size karşı herhangi bir saygısızlığı bulundu ise O'nun ve kendim adına özür diliyorum.

    gizlilik ihlali, tarih: 13 Mayıs 2010 01:07

--M. Yalçın Yalhı ileti 10:54, 13 Mayıs 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • VP:KD kriterlerini kaynak göstererek haksız veya taraflı madde silme eylemi gerçekleştirmek.

Şikayetlerin değerlendirilmesi ve karar vericilerinden biri olan Manco Capac'ı yapmış olduğu silme eyleminden dolayı şikayet ediyorum.

  • Buradan [18] aramızda geçen yazışmaları okuyabilirsiniz. Mesajlarımda da yazdığım gibi, adı geçen bu maddelerin silinmesine neden olan VP:KD kriterleri göreceli ve/veya taraflı uygulanmıştır. Benim oluşturmuş olduğum bu maddelere benzer pekçok madde (yani, spor kulüplerinin sezonları) vikipedi'de mevcut. Eğer bu silinen maddeler VP:KD kriterlerine uymuyor ve silinmesi gerekiyorsa, bu durumda diğer kulüplerinde sezon maddeleri silinmesi gerekmezmi(?). Adı geçen kulüp Tokatspor olduğu için ve TFF 2.Lig'de mücadele ediyor olmasından dolayı kayda değer bulunmuyorsa; Türkiye kupası gibi Türkiye'nin en büyük kupasında son yirmi takım içerisinde kalma başarısını göstermesi bu sezonların maddelerin oluşturulmasında yeterli değilmidir?

Ayriyeten silme eylemi gerçekleştirilmeden önce tartışmaya bile açılmamış olması talihsizlik olarak yarumluyorum. --Aoze 19:30, 12 Mayıs 2010 (UTC)


88.235.122.21[kaynağı değiştir]

  • Bu IP'li ısrarla hızlı silme şablonunu kaldırmaktadır. 3'lü geri dönüş kuralınında ihlal etti. Gerekenin yapılmasını talep ediyorum.-- BeşiktaşlıM 18:13, 9 Mayıs 2010 (UTC)
  • Neyse Gökhan engellemiş.-- BeşiktaşlıM 18:16, 9 Mayıs 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

konu zaten kapanmış, ip engellenmiş ve katkıları geri alınmış. --Manco Capac 08:53, 17 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı 212.175.115.226[kaynağı değiştir]

Adıgeçen kullanıcı "Kullanıcı mesaj:212.175.115.226" sayfasında görüleceği gibi birçok uyarıya rağmen sayfalarda deneme yapmaya veya sayfalara zarar vermeye devam etmektedir. İlginize. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:13, 12 Mayıs 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

IP'nin ilgili güncel katkılarında sorun görünmedi. Tekrarladığında yenişden değerlendirilebilir. --Manco Capac 08:58, 17 Haziran 2010 (UTC)

81.212.101.90[kaynağı değiştir]

Leonardo da Vinci sayfasını sürekli vandallıyor,Bu imzasız yazı Taysin (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Uyarıları dikkate almayan kullanıcı engellendi. Bildirim için teşekkürler--Merube 89msj 11:19, 14 Mayıs 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Futbolcu maddelerini kulüp yerlerine, kişi transfer olmadığı halde, sürekli olarak Galatasaray'ı eklemekte. Kullanıcının katkılarına bakılırsa görülebilir.--Rapsar 11:08, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı uyarılmıştır] --Manco Capac 09:05, 17 Haziran 2010 (UTC)

[19] adresindeki kullanıcı sayfasında "Sigaratör" adı verilen ticari bir ürünün reklamı yapılmış uzun uzun. Bu serbest midir acaba? Muhammedcimci 13:28, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Reklam metni çıkarıldı ve kullanıcı uyarıldı. Haber verdiğiniz için teşekkürler--Merube 89msj 13:44, 23 Mayıs 2010 (UTC)

Reality006 adlı hizmetli bilgiden başka hiç bir şey içermeyen ay hırsızı adlı sayfayı silmiştir. Cesur olun bilgilerinizi paylaşın burası vikipedi diyen bir yönetim göremiyorum ben burada. Cesur olmaktan çok sağlam bir sinir sistemi lazım gibi gözüküyor. Reklam sizin için ne ifade ediyor ayrıca sormak ve cevabını almak isterim. Bu imzasız yazı Gercekbilim (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Şikayet ettiğiniz kullanıcı hizmetli değildir, sayfaları silme fonksiyonu bulunmamaktadır. Yaptığı, maddenin silinmesi için sil şablonu koymaktan ibarettir. Gerekçesi de reklam değil, kısa içeriktir. Yapılan bir kural ihlali yoktur. Ayrıca anlaşmazlıkların öncelikle karşılıklı diyalogla çözülmesi beklenir. Şikayet son çare olmalıdır. Uyarı gerektiren bir durum söz konusu değildir. --yabancım 13:10, 24 Mayıs 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

Selam Arkadaslar, dedigim gibi, ben Türkçeyi sürgünde ögrendim, TCyi 4 yasindan beri görmedim, o yüzden Türkçem birak degisik olabilir, veya yanlis anlamalar ola bilir, o yüzden özul dilerim, ama ben bu tür engelleri hiç bir zaman INgilizce Kürtçe Fransica ve Almanca kullandigim katkilarda bulamiyorum: bunu bellirtmek istiyorum ki Wikipedia felsefî yasam târzi degisikdir, yâni TC de çok sayida bilinçsiz insân vardir, ve bir madde-konu açildi zaman hemen çok sayida kisi "hücüm" ediyor tibki bu maddeler gibi: Kürt Kürdistan Kurmanji ....--Alsace38 16:45, 3 Haziran 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Öncelikl Yavuz Sultan Selim'in Kürtlerle ile ilgili cümlede VP:TBA ihlali yoktur. İnternet ortamında dolşıyor ve basılmış kaynak da var. Ancak gerçek olup olmadığına emin değilim. Yine de kullanıcı sayfasında yer alması uygun değildir. Iggydarsa ikna etmeye çalıştı da Rapsar ikna etmeye çalıştı mı ?
  • Portal teklifinde kullanıcının becerisizliği söz konusu. Fakat VP:KSY ihlali sayılan ifadeleri var mı ? Varsa somut olarak gösterebilir misin ? Belki ben kaçırmışımdır.
  • Iggydarsa'ya yönelik KSY ihlali nerede yapıldı ? Aynı kullanıcına yönelik sürekli ve sırarala KSY ihlal eden mesajları yollayan kullanıcı var da. O Alsace değildir.
  • Saldırı mı TC kışkırtması mı? konusuna gelince böyle iddialar piyasada dolaşıyor. Kullanıcının bunu benimsemiş olması sorun değildir. Yine de tartışma sayfaları ne forum ne özgür kürsü. Açıkçası tartışma sayfalarını forum olarak kullanılmaması gerektiğini anlatmamız yeterli.

Bu durumda niye süresiz engellenmesini istediğini anlayamadım. Belki ciddi ihlali kaçırmış olabilirim de farkettiğim kadarıyla süreli engellenmesi için de yeterli sebebi bulamadım.

Takabeg ileti 13:28, 3 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg'e katılarak ekliyorum: Bence kullanıcının sorunu acemilik ve Türkçe. Umarım, bir iki uyarıdan sonra acemiliği geçecektir. --Ykargin 13:54, 3 Haziran 2010 (UTC)
Bakın, benim anlatmak istediğim bu kullanıcının katkılarının "ortamı germek"ten başka amacı yoktur. Bunu söylemeye çalışıyorum. Nedense katkı yaptığı her yerde tartışma sebebi olmuş. Zaman zaman sınırları da aşmış. Saldırı mı TC kışkırtması mı? Buradaki üsluba bir bakın lütfen...--Rapsar 17:52, 3 Haziran 2010 (UTC)
rapstar bu senin öz kisisel görüsün, ben yüzlerce maddede katkida bulundum bu ise Kürtçe Almanca Ingilizce Fransizca, hiç bir sorun yok, gerginlikde yok. Ama ben ne zaman Kürt, Alevi, Kürdistan ve Kürtlerden ilgili maddelere girdigin zaman gerginlik oluyor bu gerginligi gidermek lâzim, yoksa Avrupa Yüsek Wikipedia'ya durumu bellitmek durumda kalacagim.--Alsace38 18:40, 3 Haziran 2010 (UTC)
O son dediğin, "Avrupa Yüsek Wikipedia" nedir açıkçası bilmiyorum. Dediğin doğrudur, bu benim görüşümdür, başkasının görüşlerini burada dile getirecek halim de yoktu, değil mi? Neyse, diğer dillerde sorun olmaması doğal tabii ki de. Çünkü üstte belirttiğim gibi bizim açımızdan "hassas" denilebilecek konularda, tartışmayı körükleyici yorumlarda bulunuyorsun. Düşüncelerine saygın sonsuz, ancak bunları belli ölçütler çerçevesinde dile getirmen gerekli. Bu arada Manco Capac'a söyleyeceğim bir şey var; kullanıcının bariz hatalar yapmasını, yeni olmasına bağlamışsınız. Ancak kişi diğer Vikilerde "yüzlerce" katkı yapdığını defalarca belirtmiş, sanırım gözden kaçırdınız. İyi günler...--Rapsar 07:58, 4 Haziran 2010 (UTC)
Avrupa Yüsek Wikipedia diye bir şey yok :) Onu kendisine de söylemiştim. Konu hassas olabilir ama körükleyici yorumlar mıdır ? Piyasada da dolaşıyor. Kullanıcının kafasında soru işaretlerin oluşturulması gayet normal. Tabi Öyle düşünmemeli diyen de var. Ne olursa olsun VP:İNOV unutmayalım. Takabeg ileti 08:17, 4 Haziran 2010 (UTC)
  • Arkadaşlar lütfen konuyu uzatmayalım. Biraz daha uzatmak trollük ve trolleşmeyi teşvik anlamına gelebilir. Kişinin diğer vikilerdeki katkıları orayı bağlar burayı bağlamaz. Dolayısıyla kişi hakkında karar verilirken öncelikle dikkate alınması gereken yer burasıdır. Eğer karar ile ilgili bir çekinceniz varsa onu aşağıdaki kararın altında belirtebilirsiniz ama lütfen iligli kanıtlarınızı da eklemeyi unutmayın. Ayrıca Alsace38'den ricam tehtit yapmamasıdır. Tehtit vikipedide hoş karşılanan bir dtutum değildir. Saygılarımla, --Manco Capac 08:42, 4 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı defalarca uyarılmış olmasına rağmen kullanıcı sayfasındaki içeriği kaldırmamıştır. Fakat kendisinin nispeten burada yeni olmasına vererek ve iyi niyet olduğunu varsayarak bu seferlik uyarı ile yetinmek olumlu olacaktır. Kişinin yaptığı katkılarda tolpuluğun bir kısmını rahatsız edecek bazı içerik olabilir ancak ben açık bir VP:KSY ihlaline rastlamadım. Bir diğer husus da şikayet eden kullanıcının süresiz engelleme isteğidir. Şikayetlerde uygulanacak karar hizmetliler tarafından aldındığı için şikayetlerde uygulanması gereken yöntem şikayetinize neden olan durumları ve delillerini sıralamak ancak kararın ne olmasını istememektir. Teşekkür ederim. --Manco Capac 14:10, 3 Haziran 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--[20] Maddede yer alan oylamayı bozmuş. başkalarının yaptığı yazıları değiştirmiş. tartışma sayfasna zarar vermiştir. Kullanıcı mesaj:Takabeg#yazılanları silmek

--Vikipedi:Tartışma sayfası#Kabul edilemez davranışlar

  • Diğerlerinin yazılarını değiştirmeyin: Diğerlerinin yazılarını onların bilgisi dışında değiştirmekten kaçının. (Yasaklanmış içerik olan onur kırıcı, karalayıcı, iftira niteliğindeki yazılar ve kişisel bilgiler bu duruma bir istisnadır.) Tartışma sayfalarına yayımlama standartları getirme gereği yoktur ve bu sebeple yazım hatalarını, gramer hatalarını vb. düzeltmeye gerek yoktur. Tartışma sayfalarında yazdıklarını düzelttiğiniz kişiler bunu rahatsızlık verici bulacaklardır. Asla bir diğer kişinin yazdıklarını anlamını değiştirecek şekilde yeniden düzenlemeyin, yazmayın.


  • Kendi yazdığınızı da değiştirmeyin:: Açıkça bilinmektedir ki Vikipedi'de kendi yazdıklarınızı düzeltebilir ya da silebilirsiniz. Ancak bu durum sizin ilk yazdıklarınıza cevap veren kullanıcıların sonradan yazdığı yazıları anlamsız bir hale getirecek ya da anlamını değiştirecektir. Bu yüzden kendi yazdıklarınızı da değiştirmemeli, silmemelisiniz. Hiç kimse henüz yanıt yazmamış olsa dahi yazdığınızı okumuş olabilir. Bu sebeple, yazmadan önce düşünün! Eğer ifadenizi değiştirmek, düzeltmek isterseniz - işareti ile vazgeçtiğiniz yazınızın üzerini boydan boya çiziniz ve artık bu yazınızın geçmişte kaldığını, artık geçerli olmadığını belirtiniz. Yazının üzerini boydan boya çizmek için üzerini çizmeye başlayacağınız yere ve çizginin biteceği yere işaretlerini koyunuz. Örneğin eski yazdığım yazı ifadesi eski yazdığım yazı olarak görünecektir.

--Qwl ye yaz 12:40, 5 Haziran 2010 (UTC)--

Savunma[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Vikipedi ne değildir?'e göre, Vikipedi çoğunluk demokrasisi değildir. Yazıların kendisi silinmedi. Sadece oylama formatları ve oy işaretleri kaldırıldı. Takabeg ileti 12:48, 5 Haziran 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Şikâyet eden ve edilen haricinde kalan Vikipedistler görüş bu başlık altında görüş belirtebilir.

Yorum Yorum Takabeg tarafindna yapilan su değisiklikler tamamen duzenleme amaclidir, kisilerin iletileri degistirilmeden tasinmistir. Dolayisiyla bu sikayetin direkt kapatilmasi gerekmektedir. Tesekkurler--88.233.137.238 12:48, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • ilk başta bir kullanıcı olmanızda yarar var. siz şu anda bi rkullanıcı değilsiniz ve ip ile değişiklik yapıyorsunuz. düzenleme yapmak gibi bir durum söz konusu değil ortada. kullanıcılardan özür dileyerek sayfayı eski haline getirsin. o yeterlidir.--Qwl ye yaz 12:51, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Lutfen kullanicilari sikayet etmeden once Vikipedi kurallarini detayli olarak ogreniniz. Ortada ozur dilenmesini gerektirecek herhangi bir yanlislik yoktur. Kullanici tarafindan yapilan sadece duzenlemedir. Israrci tutum sergilemeyiniz lutfen. Tesekkurler--88.233.137.238 12:54, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • oylama formatı ve oy işaretlerini kaldırman kurallara aykırı. tartışmada girilenleri silemez ve değiştiremezsin. --Qwl ye yaz 12:52, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Oylama formatinda bir degisiklik yok; oy isaretlerin kaldirilmasi da kurallara aykiri degildir. Olmayan kuralin aykirisi olmaz. --88.233.137.238 13:00, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Görüslerinizi aciklamak icin Vikipedi isleyisini aksatmayiniz.--88.233.137.238 13:20, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum Maddenin mülkiyeti sayfasını tartışma sayfasına uyarlayabilir miyiz? Çünkü tartışılan mevzular maddenin sıhhatine yöneliktir ve en az madde kadar önemlidir. Orada oy kullananlardan biri de bendim ama oyum neden kaldırıldı diye itiraz etmiyorum çünkü bu bir süreçti ve denendi, neticesi de olumlu oldu bana göre. Ancak sürekli uygulansın taraftarı değilim. Demek ki biraz ortak kanıyı yakalamakta yarar var.--a[.]med»»ileti 13:03, 5 Haziran 2010 (UTC)
Vikipedi:Maddelerin mülkiyeti#Vikipedi maddelerini hakimiyet altına almak de bahsedilen zararlar söz konusu idi. Bu şikayetin şikayetçisinin maddeye sahip çıktığı, sürekli ortamı karıştığı ve diğer kullanıcıları dinlemediği için oylamaya gitmek zorunda kaldığı anlatıldı. Yine de oylama yöntemiyle madde başlığının seçilmesinin yanlış olduğunu biliyoruz. Takabeg ileti 13:55, 5 Haziran 2010 (UTC)
Yukarıdaki anonim kullanıcının katkılarını incelediğimde, kullanıcının direk bu şikayet sayfasına yazı yazması, başka kullanıcılara da hoşgeldin mesajları atması da ilginç bir şey...--Rapsar 14:16, 5 Haziran 2010 (UTC)
IP'li kullanıcı tecrübeli bir kullanıcıdır. Kendisi benimle bir maddenin tartışma sayfası için görüş alışverişinde bulunmuştur. buradaki ve buradaki IP davranışları benzerdir. Kim olduğuna ilişkin tespit yapılabilir ancak burada tespit etmenin yerinde olduğunu düşünmemekteyim.--a[.]med»»ileti 16:28, 5 Haziran 2010 (UTC)
  • Takabeg'in burada bir şey silmediğini, kullanıcıya defalarca söylememe rağmen kendimin de hiçbir şey silmediğimi anlatamadığımı ve 2. Dünya Savaşı'yla alakalı bir maddeyle uğraşmak zorunda olduğumdan mecburen kullanıcıyla daha fazla polemiğe girmemek için eski sürüme döndürmek zorunda kaldığımı da belirtmek isterim. Kullanıcı çoğunluk (9'da 8 olmalı) kararını eleştiriyor fakat kendi başına maddenin adını değiştirince bir sorun olmadığını düşünüyor. (Her ne kadar madde adı oylamayla belirlenmemeliysede bu yönteme mecbur kaldık maalesef) Buna ek olarak Takabeg'in hatalı bir işlemi olduğunu düşünmüyorum.--Reality 14:45, 5 Haziran 2010 (UTC)
  1. Benim oylama sonucuna karşı çıktığımı nerden çıkardınız? Karşı çıkabilirim de. karşı çıkmak da kurallara aykırı deildir. zaten herkesin belirtildiği şşekliyle oylamaile karar verilmesi doğru değildir.
  2. Takabeg'bir şey silmediğini nasıl söylüyorsunuz? orada kayıtlar mevcut. oylama formatı silinmiştir ve orada bir oylama yapıldığı anlaşılamamakatadır. Bu değişiklği yapmaya kimsenin yetkisi yoktur. yanlış olsun doğru olsun, bu şekilde karar verilsin veya karar verilmesin bu girilen bilgilerin keyfi olarak değiştirilmesi uykarıda belirttiğim tartışma kurallarına aykırıdır.
  3. Tartışma sayfasında bir şeylerin düzgün olması şart değil. bu madde üzerinde bir çalışmadır, bu çalışmaya zaar verilmiştir. Kurallar açık ve net şekilde ilgili madddede yer almaktadır. buna rağmen hala düzeltilmiş değildir.

--Qwl ye yaz 19:00, 5 Haziran 2010 (UTC)

Maddeleri hakimiyeti altına almak gibi bir suçalam var. Benim madde üzerinde çalışmam ve geliştirmeye çalıştırmam maddeyi hakimiyeti altına almam olarak nasıl algılanıyor ben de onu anlamıyorum. Maddeye birilerinin işine gelmediği katkı yaptığınızda direkt byle bir suçlama yapılıyor. Burası birilerinin keyfine göre değişiklikler yaptığı bir yer değil. kurallari ilkeler var. Benim dışımda maddeye bir çokkatkı yapılmış. hangisinde ne yapmışım. sadece başlık konusunda herkesin olduğu gibi benim de sıkıntılarım vardı. ona göre yönelendirme yaptım. bu yönelendirme yapmak için de kimseye soracak değilim. daha sonra tartışma açıldı ve oylama başladı. ondan sonra da bu çalışmaya katıldım. --Qwl ye yaz 19:06, 5 Haziran 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum Şikayet edilen kullanıcının bu tür olumsuz pek çok davranışı ve hakkında buna benzer pek çok şikayet olması dikkat çekici gerçekten.Bu tavrı ile pek çok iyi niyetli kullanıcıyı rahatsız edip caydırdığını da gözlemliyorum.Ben şahsen şikayeti haklı ve yerinde buluyorum.Kolay gelsin iyi çalışmalar.--Kamuran Ötükenli 15:25, 7 Haziran 2010 (UTC)
Israrla kurallara aykırı harekette bulunanları özellikle taraflı davrananları Vikipedi politikası doğrultusunda ikaz ediyorum. İkaz ederkende polemiğe girmek istemediğim için cümlelerim kısa kesiyorum. Kısa olunca ikaz edilenler VP:İNOV ihlal ederek hemen yersiz gerekçeleri gösterip şikayet davasını açıyorlar. Mesele bundan ibarettir. Aslıdna tartışma sayfalarında çözülmesi gereken konunun bu sayfaya taşınmaması lazımdır. Bu sefer şikayetçinin Gazze filosu saldırısı maddesi ve onun tartışma sayfası olan Tartışma:Gazze filosu saldırısı'da tespit edildiği gibi topluluğunun görüşlerini ve fikirlerini hiçe sayarak değişiklikleri yapmaya devam etmiş olması ve burda yaptığı yersiz şikayet yüzünden Vikipedi:Engelleme politikası#Karşıtlık ve rahatsızlık vermek ve Vikipedi:Görüşlerinizi açıklamak için Vikipedi'yi aksatmayın gereğince uyarılması gerekirdi. Takabeg ileti 03:51, 9 Haziran 2010 (UTC)
  • Yorum YorumBu şikayet ne zaman sonuçlanacak ya da sonuçlanacak mı acaba?--Kamuran Ötükenli 15:54, 8 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet edilen kullanıcı kişilerin yazdıklarını değiştirmemiş sadece yorumları oylama formatından çıkarmışdır. Yapılanın etik olmadığı açıktır. Bir daha yapılmaması yerinde olacaktır. Ancak bu davranışı açık olarak yasaklayan bir politikamız da bulunmamaktadır. Dolayısıyla kendisinden bir daha böyle bir şey yapmadan önce konuyu iletişim yokuyla çözmesini rica ediyorum. --Man•Ca 08:26, 27 Haziran 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--[21] --[22] --[23] --[24] Örneklerinde de kolayca görülebileceği gibi şahsıma sürekli olarak zorla değişiklik yapmakla, plan proje yapmakla hatta ve hatta vandallık yapmakla ve bunu meşrulaştırmak için taktik geliştirmekle suçlamaktadır.Yine verdiğim bağlantılardan kolayca görülebileceği gibi kendisini uslup ve suçlamalar konusunda defalarca ikaz etmeme ve rica etmeme rağmen tutumu değişmedi. Defalarca nezakete anlayışa ve işbirliğine davet etmeme rağmen şikayet edilen kullanıcı yukarıda da bahsettiğim olumsuz ve zararlı tutumuna devam etmiştir.

VP:N VP:KSY Kurallarının çeşitli maddelerinde belirtilen kuralların ihlalidir,Ayrıca

--Vikipedi:Tartışma sayfası#Kabul edilemez davranışlar

--Kamuran Ötükenli 11:11, 9 Haziran 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Tartışma:Göktürk Kağanlığı'da kendisi ve başka bir kullanıcının kullandığı "cahil" kelimesi içeren ifadelerinin uygunsuz (VP:N belki de VP:KSY) olduğunu anlatarak ikaz etmiştim. Ancak şikayetçi kabul etmedi.

Şikayetçi Göktürk Kağanlığı maddesinde kaynaklara aykırı keyfi değiklikler (örneğin: A, B) sürekli ve ısrarla yaptı. Eklenen kaynakta geçen Türük kelimesinin yanı sıra alternatiflerinin kaynaklarla birlikte eklenebileceiğini anlattığım halde ısrarla kelimeyi değiştirmeye çalıştı. Bu tür hareketlerinin vandalizm olarak algılanabildiğini anlatarak ikaz ve tavsiyelerde bulundum. Bütün bunlar ansiklopediye cidden zarar veren hareketlerdir. Ama ne yazık ki şikayetçi ikaz ve tavsiyelerimi saldırı ve itham olarak algıladı.

Daha önce de Kür Şad maddesine de aynı şey yaşandı. Önce kendi keyfî yorum yapar ve sonra kaynak ekliyor ama kaynaklar incelediğinde öyle bir şey yazılmadığı anlaşılıyor. Bu durum kaynakları inceleyen her kullanıcının farkına varır. Kaynakta öyle bir şeyin yer almadığı anlarlar. Bazılar da ikaz eder ama şikayetçi umursamaz. Hep böyle oldu. Bazen de (dün mesela) blog niteğindeki web siteleri ekliyor. Kaynak ve metin arasında uyuşmazlıkları yarattı ve yaratıyor. Bu durumda şikayetçinin kaynaklandırma işine yüzde yüz güven verememek doğaldır.

Ayrıca şikayetçinin ihlal ettiği politikaları bağlantılar ile birlikte gösterdiğimde bunu da tehdit olarak algıladı.

Aslına bakarsak şikayetçi Vikipediye kayıt olduğu günlerden beri bana karşı cephe açtığı anlaşılıyor ne yazık ki. taka maka takma kardeşim ne demek ? Maalesef kullanıcı konulara değil kişilere odaklananlardandır. Benimle daha önce tartışmış olan kullanıcıları özellikle bulup irtibat kurması gibi şikayetçinin olumsuz ve politikaları ihlal eden onlarca değişiklikleri buldum ama bu kadar yeter. Umarım artık kişilere değil konulara odaklanacaktır.

Takabeg ileti 11:53, 9 Haziran 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Yorum YorumBahsedilen cahil kelimesi bir soruda geçmekteydi ve ben bu soruya cevap verdim.Cümle incelenebilir herhangi bir kismeyi suçlayıcı bir ifade olmadığı görülür zaten.Şikayet edilen kullanıcının ismini vererek eleştiren kullanıcılara bunu yapmamaları gerektiğini soğukkanlı olmalarını defalarca ben tembih ettim zaten [25] ,söylendiği gibi bir tavır içinde olsam bunu yapmazdım! .Ayrıca ikaz edilmedim kurallardan ve kaynaklama yapmaktan habersiz olduğumu iddia edenalaycı,küçümseyici ve sert bir uslupla yazılmış benim eksik ve yanlış şeyler yaptım izlenimini uyandıracak bir ifadenin özenle yazıldığı mesajlar aldım. [26] [: Dikkat edecek misin etmeyecek misin ? Bence dikkat edersen iyi olacak. Ayrıca üstüme alma ihtimali yok. Biliyorsundur. Bunun dışında kaynaksız iddialarını maddelere eklemezsen çok sevineceğim. Bilgiler hep kaynaklı olsun.]

Türük konusunda gelince kaynak olarak Kurallı Orhun Alfabesi ile yazılıdığı zaman okunuşun bu olduğunu orda aktarılan Orhunca kelimede de zaten Türk yazdığını açıkça anlattım ancak kesinlikle bunu kaale almadı.Bunun üzerine Türkçe kaynak ekledim çünkü Şikayet edilen kullanıcının eklediği kaynak Kazakistana aitti ve kazak Türkçesi ile yazıldığı için yanıltıcıydı.bunu izah ettim onu da anlamak istemedi!

ikaz ve tavsiye olduğunu iddia ettiği yazışmalar okunduğunda ve yapılan değişiklikler incelendiğinde saldırı ve itham olarak algılanmasının doğal olduğunu ve Kendi şahsıma yazıldığı için bunları hala saldırı ve itham ve hatta tehtid olarak algıladığımı belirtmek isterim.Kime yazılsa aynı tepkiyi vereceği de ortadadır.

Görüldüğü gibi kullanıcı savunmasında bile kendini savunmak yerine hala itham etmeye küçümsemeye ve suçlamaya devam etmektedir!
  • "Daha önce de Kür Şad maddesine de aynı şey yaşandı. Önce kendi keyfî yorum yapar ve sonra kaynak ekliyor..."
  • Bazen de (dün mesela) blog niteğindeki web siteleri ekliyor. Kaynak ve metin arasında uyuşmazlıkları yarattı ve yaratıyor
  • Aslına bakarsak şikayetçi Vikipediye kayıt olduğu günlerden beri bana karşı cephe açtığı anlaşılıyor ne yazık ki...
  • Benimle daha önce tartışmış olan kullanıcıları özellikle bulup irtibat kurması gibi şikayetçinin olumsuz ve politikaları ihlal eden onlarca değişiklikleri buldum ama bu kadar yeter. Umarım artık kişilere değil konulara odaklanacaktır.

İşte burda da görüldüğü gibi aslı olmayan,suçlayıcı, itham edici,töhmet altında bırakmaya yönelik subjektiv ve İyi niyet gözetmeyen ifadelerine devam etmektedir. Art niyetli olarak aranıldığında herkes pek çok kanıt ve kendine göre yorumladığı kural ihlalleri bulabilir. Benim hiç bir kullanıcı ile şahsi herhangi bir sorunum olmadığı kimse ile uzun uzun tartışmadığım bilenlerin zaten bildiği ama bilmeyenlerin ufak bir incelemeyle bile anlayacağı bir gerçektir. Ancak şikayet edilen kullanıcının geçmişini incelediğimizde Maddelerdeki uzun yorucu ve vikipediye zarar verecek türden üzücü tartışmaların büyük çoğunluğunda Takabegi göreceklerdir.Saygılarımla.

--Kamuran Ötükenli 13:43, 9 Haziran 2010 (UTC) :Yorum Yorum Bu sayfaya ne zaman baksam kendisinden şikayet edilen kullanıcı şampiyonu sürekli Takabeg oluyor. Çoğu anonimler ve politikalara tam hakim olmayan kullanıcılar tarafından yapılan abuk subuk şikayetler ama kimisi de haklı görünen şikayetler. Örneğin bu Göktürk Kağanlığı maddesinin tartışmasında da görülebileceği gibi Takabeg, Kamuran'a sürekli olarak zıt olmuş (Burada sorun olmayabilir) ve Kamuran ile değişiklik savaşı başlatmış gibi görünüyor. Bu nedenle bu şikayette Takabeg'in (...) görünüyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:53, 9 Haziran 2010 (UTC)Konuyla ilgili güncel ve genel yeni bir eleştiri yapılmıştır. --Berm@nyaİleti 14:36, 9 Haziran 2010 (UTC)

Soru Bermanya değişikliklerini inceledin mi ? Değişiklik savaş mı denir ? Biri kendi inancına göre hareket ediyor. Kaynakları ihmal ediyor ve kaynaklı bilgi kaldırıyor. İse. Kür Şad maddesindede yaşandığını söylemiştim. Hep kaynak - metin uyuşmazlık yaratıldı. İkaz ettim ve diğer kullanıcılar da ikaz ettiler. Dinlemedi. Bu sefer de dinlemedi. Konuyla Göktürkler ilgilenen ile yani başka kullanıcıların da incelemelerini rica ederim. Sorunun ne olduğu hemen anlarlar. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 13:59, 9 Haziran 2010 (UTC)
Birde Bermanya (ve ilgilenmek isteyen diğer kullanıcılar da) şuna bakar mısın ? Yeni örneklerdendir. A, B'e bakar mısın ? Ve eklenen kaynağa bakar mısınız ? Vakit olanlar için ayreten C, D. Eklenen kaynaklar ile metinler kıyaslarsanız sevineceğim. Yine de konuyla ilgilenen ve tecrübeli kullanıcıların farkettiğinde ikaz ve tavsiyede bulunmasını rica ederim. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 14:25, 9 Haziran 2010 (UTC)

Yorum Yorum Takabeg'e ve Kamuran'a gösterdikleri bağlantılar için teşekkür ederim. Çok detaylı olmasa da kullanıcı mesaj sayfalarına kadar incelemeler yaptım. Bunların neticesinde Kamuran'a söylemek istediğim bazı sözler vardır. İlk önce Takabeg'e attığınız mesajlardan başlayalım: Takabeg size bağlantı gösteren mesajlar atarken siz neden VP:N kurallarını çiğneyen mesajlar atıyorsunuz?: A. Bunla da kalmıyor. Kamuran, Göktürk Kağanlığı maddesinde değişiklikler yapmış. Takabeg de, bu değişiklikler üzerine değişiklik yapınca Kamuran'ın Takabeg'e açtığı savaş büyüyor adeta. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:33, 9 Haziran 2010 (UTC)
Cevap Cevap Öncelikle belirtmem gereken şey şudur ki burası Takabegin savunma yeri iken her zaman olduğu gibi kendini savunma yeri değil de beni suçlama yerine döndü.Mesajlarımda VP:N ihlali olduğunu düşünmüyorum çünkü altını çizdiğim nokta gerçektir,uzlaşmacı ve yapıcı tavrıma karşılık gelşinmemesini belirttim sadece.Bahsi geçen tartışmalar incelendiğinde bu tavrıma tavsiyelerime birlikte fikir yürütme tekliflerime hiç karşılık gelmediğini.Karşılık olarak suçlama tehtid ve değişiklik savaşına girişildiğini belirtmek istiyorum.

Örneğin yukarıda yine "Biri kendi inancına göre hareket ediyor." cümlesini kullanarak VP:N ihlali yapılmamışmıdır?

  • Burda [27] görüleceği gibi "Bu vandal hareketini meşrulaştırmak için uyar mesajları göndermen çok yanlıştır. Senin taktiğin herkes ugulamaya başlarsa burası propaganda sahasına dönebilecektir" cümleleri ihlal değil midir?Vandallıkla ve benim taktiğimin olduğu yönündeki ithamlar ve karalamalar kural ihlali değil midir?
  • Gerçenktende yukarıda belirtildiği gibi "şikayet edilme şampiyonu" olan Takabeg neden beni kendisine kafayı takmakla suçlamaktadır.Benim kimse ile sorunum olmadığını yukarıda verdiğim örneklerle zaten açıklamıştım tekrar etmeme gerek yok sanıyorum.

burda [28] burda [29] verilen bağlantılarda madenin önceki halindeki eksik ve yetersiz tanımlarını geliştirmeye yönelik olduğunu çünkü Orjinal Göktürkçe olarak verilmiş yazının kurallı okuyuşunun Türük değil Türk olması gerektiği açıklanmıştır.Takabegin verdiği Türük olarak tanımlayan kaynak Kazakçadır ve yanıltıcıdır!Ben de Türkçelerini bulup ekledim böylece bilgideki yanıtlma sona ermişti.Burda [30] rahatlıkla görülebilinir ve kontrol edilebilir.Verdiğim kaynaklar ve maddenin son hali açıklayıcı ve ansiklopediktir. Gelelim şurda [31] verilen örneğe.Herkes iyi incelesin hatta maddedeki tüm değişikliklerin sürecini iyi incelesin görülür ki benim çalışmalarım ve yapıcı eleştirilerim sayesinde madde --Kamuran Ötükenli 09:16, 10 Haziran 2010 (UTC)Türkçedeki yaygın kullanıma uygun hale gelmişti!Şikayet edilen kullanıcı önce silinmeye aday gösterdi ama bu tutmayınca başka bir isimde madde açtı ve madde aylarca bir kaç cümleden ibaret iken olumlu eleştirilerim sayesinde birden bire gelişme gösteriverdi!Gerçi verilecek isim konusunda pek çok değişiklik yaptılar ve yine beni haklı çıkardılar ama neyse konu bu değil zaten. Kürşad konusunda benim bir türlü anlatamadığım şey onun Türkiyede ve Türkçede bilinen tek ve yaygın kullanım olduğudur!Ben sürekli bunun altını çizdim.onun hakkında bilgi edinmek isteyecek kişiler onu Küşat diye arayacaklar bu isme yöneleceklerdir.Siz onu hangi isimle tanıtırsanız tanıtın Kürşad ismine mcbursunuz!Bu saatten sonra ister Ashina jiesheshuai deyin ister Koşeko deyin ister Geşeşay deyin bu hiç bir şey değiştirmeyecektir Kürşad ismini referans vermeden yapacağınız tanımlar anlaşılmayacka ve kabul görmeyecektir.Görmemektedir de zaten hakkında yazılan her makalede ve hatta burda Takabeg tarafından oluşturulan maddede bile [32] hep Kür şad ismi referans verilir,verilmezse konu ve madde anlamsız kalır!Bu benim anlatmak istediğimi ve çabalarımı tamamen özetleyen ve doğrulayan bir gerçektir.

Ayrıca kaynak olarak verdiğim "Melek Tekin:Türk tarihi ansiklopedisi,Milliyet yayınları, 1991; sf 86" Adlı Ansiklopedi sürekli silindi bu ansiklopediye ulaşmak kolaydır hemen her sahafta veya kütüphanede vardır ve orda Kürşad ismi verilmiş,saray baskınını yapan kişinin Kürşad olduğu söylenmiş.Bu kaynak sürekli silindi ama ben kimseyi Vandallıkla suçlamadım itham etmedim.Söylendiği gibi kötü art niyetli kafayı takmış biri olsam kural bilmezlikle forumculukla iyi niyet gözetmemekle ve hatta en kötüsü Vandallıkla suçlardım.Ama ben asla kimseye böyle bir şey yapmadım.Yazışma geçmişim ortadadır polemiklerle tartışmalarla ve hatta engellenmelerle dolu değildir! Bu gerçeği dile getirdim ve bu doğrultıda çalıştım bunda hiç bir yanlış ve kötü bir şey yok.Ayrıca bu çalışmalarımı yaparken kimseye hakaret ve suçlamada bulunmadım töhmet altında kalmasına vesile olacak mesajlar atmadım! Saygılarımla--Kamuran Ötükenli 09:16, 10 Haziran 2010 (UTC) Yorum YorumAyrıca bu [33] ve [34] ve benzeri mesajlardaki kullanıcıları bana karşı yönlendirici ve teşvik edici ifadeleri de anlamakta zorluk çektiğim gibi şikayetimde ne kadar haklı olduğumu da tekrar tekrar görüyorum. Saygılarımla--Kamuran Ötükenli 09:35, 10 Haziran 2010 (UTC)


Takabeg herşeyin en iyisini kendisini bildiğini düşünür. Tarih konusunda herşeyi en iyi o bilir. Onun fikrine karşıt görüşler komiktir tartışılamamlıdır, milli tarih tezidir, vikipedide yeri yoktur. Maddede onun düşündüğüne farklı bir şey yazılsa geri alır, komiktir der, saçmadır der, vikipedi standartlarına uygun değildir der, bunlarla kalmaz değişiklik yapana uyar gönderiri, kural ihlali yapıyorsunuz der, korkutur, vikipediden soğutur. Tüm bunlara rağmen hala daha vikedide de bulunması bile düşündürücüdür.

--Balabanpasa 16:32, 10 Haziran 2010 (UTC)

Sikayetci, Takabeg'i VP:N ve VP:KSY'ye uymadigi icin sikayet etmis peki sizin bu yukarida Takabeg icin soyledikleriniz de VP:N ve VP:KSY'ye uygunmudur? -- Iggydarsamesaj 16:38, 10 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg zaten bu baştan söylediklerinize uygun değilki. Ben buraya önyargı, birini karalama veya kendimi kanıtlama amacıyla bir yazı yamadım. Sizin hoşunuza "gitse" veya "gitmese" gerçekler budur. Eğer "gerçekleri yazmak" kural ihlali ise yaptığımda kural ihlalidir. Bunu sizin beğenip beğenmemeniz veya takabegin aşağıya yaptığı gibi konuyu değiştirip kendini haklı çıkarma çabası "gerçekleri" değiştirmez. --Balabanpasa 17:29, 10 Haziran 2010 (UTC)

Bunlar aslında maddeler ile iligi konular. Mesela demin İskitler A, B değişikliklere tanık oldum. A ise vandalizm sayılır. B ise VP:TBA ihlalidir. Vikipedi:Güvenilir kaynaklar tekrar okusunlar. VP:TBA tekra okusunlar. Kendi savunduğu iddiları sanki yaygın tezmiş gibi göstermesinler. O tür girişimlerini meşrulaştırmak için Şikâyet sayfasını kullanmasınlar. Takabeg ileti 16:54, 10 Haziran 2010 (UTC)

"Takabeg herşeyin en iyisini kendisini bildiğini düşünür. Tarih konusunda herşeyi en iyi o bilir. Onun fikrine karşıt görüşler komiktir tartışılamamlıdır, milli tarih tezidir, vikipedide yeri yoktur" dedim ; takabeg yukarıdaki yazısıyla söylediklerimi bir kere daha haklı çıkardı. Takabegin savunduğu görüş güvenilir kaynaktır. Onun savunduğu görüş yagın görüştür maddlerde o olmaldır.Karşısındaki görüşleri yazmak ve savunmak kendisinide gösterdiği gibi kural ihlalidir.

Yorum sizin.

--Balabanpasa 17:32, 10 Haziran 2010 (UTC)

  • Yorum Yorum Arkadaslar, lütfen çok zaman kayibina ugruyosunuz, çünkü her bir davada biraz daha geriye gidiyorsunuz, dil bilincilik üzeine kâvga etmeyin eger yetegeniz yok ise! Türük kelimesi kesinlikle Türk kelimesinin kökenin degirdir, Türk kelemesi çince bir kavramdir! --Alsace38 12:40, 16 Haziran 2010 (UTC)
Konu bu değil ama sayın Alsace38 Türk kelimesi çince filan değildir siz bunu nerden çıkardınız?İsim değil de kavram olduğunu da iddia etmişsiniz??Buna dair kanıtınız derinlemesine bir dilbilim incelemeniz ya da kaynağınız var ise bizimle paylaşırmısınız?Kesinlikle dediğinize göre kesin vardır!Ancak yok ise haksız duruma düştüğünüz gibi itibarınız da zedelenebilir!Demedi demeyin sonra.--Kamuran Ötükenli 20:12, 25 Haziran 2010 (UTC)
  • Yorum YorumVe tekrar ediyorum konu bu değil lütfen konudan sapmayalım ,saptırılmasına müsade etmeyelim.Ben şikayetimi ortaya koydum şikayet edilen tarafta kendini savunsun.Herkese iyi çalışmalar saygılar.--Kamuran Ötükenli 20:30, 25 Haziran 2010 (UTC)


  • Yorum YorumHerkese iyi akşamlar,tüm vikipedistlere selamlar.Ne zamandır içimdedir,şikayet başlığını gördüm,söylemeden edemeyeceğim.

Takabeg herşeyin en iyisini kendisini bildiğini düşünür. Tarih konusunda herşeyi en iyi o bilir. Onun fikrine karşıt görüşler komiktir tartışılamamlıdır, milli tarih tezidir, vikipedide yeri yoktur. Maddede onun düşündüğüne farklı bir şey yazılsa geri alır, komiktir der, saçmadır der, vikipedi standartlarına uygun değildir der, bunlarla kalmaz değişiklik yapana uyar gönderiri, kural ihlali yapıyorsunuz der, korkutur, vikipediden soğutur. Tüm bunlara rağmen hala daha vikedide de bulunması bile düşündürücüdür.

resmen içimdeki şeyleri anlattı bu paragraf.Milli olan en ufak bir olguya direk taraflı bakış açısı diyerek yaklaşan,az da olsa çaba gösterdiğim bu platformda,insani vikipediden ve insan ilişkilerinden soğutan bir karakter. Tartışma kazanmanızın bir imkanı yok.Tek haklı ve mutlak bilgi sahibi kendisidir.Ve onun doğrularının dışına asla çıkamazsınız.Kanıt istenirse ispata da hazırım.En ufaklarından bir örnek vereyim:

Yanlış. Şimdilik böyle kalsın. Çok isterseniz değişiklik yapmadan Kullanıcı:Totenkopf division ile konuşun. Takabeg ileti 13:44, 21 Ocak 2010 (UTC)

Yanlış. Şimdilik böyle kalsın.

Ben demiyorum ki gelmiş geçmiş tüm tarih bilgisine sahibim.Ben bu konuda otoriteyim.Değilim tabiki.Ama insan,birilerine faydalı olsun,insanlar iki şey daha fazla öğrensin diyerek,böyle bir platformda;en ufak bir kar gütmeden,herhangi bi fayda gözetmeden,aksine kendinden,zaman gibi bir hazineden toplumsal fayda için vazgeçen, saatlerini,günlerini, kimi zaman yıllarını verebiliyorsa,iki dakika da sıcak ol onlara karşı,ya kardeşim şöyle şöyle bir yanlış var,istersen böyle kalsın,bak bu konuda çok bilgili de bir arkadaşımız var.ona da bir danışalım gel.. Tatlılıkla çöz değil mi ama?

Yok.Soğuk,katı ve uzlaşmaz bir tutum.Açık konuşayım vikipediden ısınamadığım tek yazar. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler.Bu kadar çok adam aynı şeyi söylüyorsa,nerden uyarı yazsam diyerek vikipedi kurallarının yağını çıkartmak değil de,biraz olsun öz eleştiri yapmanın faydalı olacağı kanaatindeyim. Tepki mi çekeceğim,benimle daha mı çok uğraşılacak?Mesele değil..

Mesaj sayfama Ateş olmayan yerden duman çıkmazKaynak Belirtilmeli diye bir uyarı mesajı yollama gafletine düşülmesin de... ;)

Yazdığım her cümlenin,herhangi bir vikipedi politikasına karşıt olmadığını şimdiden belirtmek istiyorum.vikipedi kişisel görüşlerin zorla uygulanmasını,taraflı bakış açılarının empoze edilmesini,kişilere hakarette ve saldırıda bulunmasını reddeden bir politika güder evet,zaten burada da Takabeg'e bir hakaret yok.Onun benim hakkımda düşüncelerini öğrenmekten ben de mutluluk duyacağım.Çünkü bu bir kişisel saldırı değil yorum dur.Vikipedi yorum,uzlaşı ve insanların birçok farklı bilim dalında Kendi bilgileriyle katkıda bulundukları bir yerdir.Bu da bize konular,kişiler ve maddeler hakkında yorumda bulunabilme hakkını verir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Anla%C5%9Fmazl%C4%B1klar%C4%B1n_giderilmesi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Fikir_birli%C4%9Fi

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Nezaket

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Hakemlik_politikas%C4%B1

ve eğer,bu kuralları uygulayacağım derken,kendiniz aynı hatalara düşüp,oraya yazılan,geri getirilmesi her zaman mümkün,konuşup,ortak bir irade gözterip,insanları mutlu ederek değil de,kalp kırıklığı ve mutsuzlukla bu sayfaları kapatmaya başladıysanız da vikipedinin ilk temel kuralı hepimize yeter.Çünkü biz,vikipedistlikten önce,insanız...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:B%C3%BCt%C3%BCn_kurallar%C4%B1_yoksay%C4%B1n

Herkese iyi akşamlar ve iyi vikilemeler diliyorum.Umarım hepimiz huzurla kapatırız bu sayfaları birgün =) UnicornuS 18:49, 21 Eylül 2010 (UTC)UnicornuS

Karar[kaynağı değiştir]

Bu ve başka şikayetler nedeniyle kullanıcı 2 ay engellenmiştir [35]. --İnfoCan 13:38, 22 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfama bir kez daha benzeri şekilde müdahale etmiştir.

  • VP:KSY kuralını ihlal etti.
  • dYn$m 18:14, 10 Haziran 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Yorum Yorum "dayanisma" ve "filistin" bayrakini eklemek bir tür politik propagandadir! Bunu çok bilinçli bir şekilde yapmak "dayanisma" tarafindan bir suçdur! O zaman yarin ben bir sayfa açayim ve "dayanisma 2" olacak ve "Kürdistan" bayrakini ekleyecegim?! O zaman ne diyeceksiniz?! Dayanisma hâla kendine düzen vermek istemiyor, ve inadindan vaz geçmiyor! Dayanismaya anlatmak istedigim, Wikipedia politika propaganda âleti degirdir! Bunu bilgisine!--Alsace38 18:58, 10 Haziran 2010 (UTC)

Yorum Yorum 2 . Sayin deger arkadaslar, wikipedia'nin sanal âlemi politik ve dinsel olaylardan uzak durmakdadir, çünkü her seyden önce defalarca bellitdigim gibi burasi bir ansiklopedidir! "dayanisma" hâla inatla anlamamak istiyor, ve kâtkida bulunmak istiyorsa bu tür hareket ile bir yola çikirmas. Eger gerçekden filistinlere dayanisma yapmak istiyorsa, bineydi gemiye giderdi... Ama öyle bir niyetden uzakda, dayanisma bizler ile kirir geçiyor ve "kedi -fare" oyunu oynuyor! Bu filistin bayraki veya her hangi bir bayrak (Kürdistan, Tibet...) ve dayanisma isim anlami bir provokatif olaydir! Bundan vazgeçmeli, ve o arap baykari kardirilmali!--Alsace38 18:47, 11 Haziran 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

VP:KSY ihlali söz konusu mudur ? Kişiye yönelik saldırı yok. Kişiye yöneli yorum yok. Ancak Vikipedi:Kullanıcı sayfası'na göre,

Nezaket gereği olarak başkalarının sayfalarında izin almadan büyük değişiklikler yapmaktan kaçınılmalıdır....Çok önemli olmadıkça başkalarının sayfalarına müdahale edilmemeli, değişiklik yapmanın gerekli olduğu durumlardaysa (telif hakkı ihlalleri, kişisel saldırılar vs.) kullanıcının mesaj sayfasına açıklaması yazılmalıdır.

Yani doğru haraket değildir. Takabeg ileti 18:28, 10 Haziran 2010 (UTC)

Bence bu karsilikli hatalar zinciridir:

  • dyn$ma'nin hatasi: dyn$m'nin koydugu bayrak politika/propaganda yapmak amaciyla konulmussa kaldirilmalidir. Eger politika/propaganda amacli konulmamissa o bayragin orda olusunun sebebi anlatilsaydi iyi olurdu. Ornegin Takabeg'in kullanici sayfasinda "Ziyaret ettiğim ülkeler" altinda envai cesit bayrak var ve o bayraklarin neden kullanici sayfasinda olduguda kullanici tarafindan zaten bolumun basligindan da anlasilacagi uzere aciklanmis. Bir baskasi politika amacli Israil, Kurdistan vs bayragi koyarsa VP politikasinca ne yapilmasi gerekirse o yapilmalidir.
  • Alsace38'in hatasi: Takabeg'in de belirttigi gibi VP:N kuralini ihlal etmistir. Oncelikle kullaniciyi mesaj yoluyla uyarmali (ki dyn$m'nin verdigi baglantiya gore oyle yaptigi da goruluyor) eger uyariya ragmen kullanici hala rahatsiz oluyorsa bu sayfada sikayet etmelidir. Kisaca Alsace38ye Nezaket kuralinin ihlal ettigi icin VP politikasinca ne yapilmasi gerekirse o yapilmalidir. -- Iggydarsamesaj 20:41, 10 Haziran 2010 (UTC)
  • Dyn$ma'nın bir hatası filan yoktur. Herkes istediği bayrağı koyuyor, bu bayrağı koyması sorun değildir... Ama Alsace38'in kürt meselesi ile ilgili sürekli bir kışkırtma halinde olmasından rahatsızlık duyuyorum. Gerekli önlem, uyarı, ceza verilmeli.--Boyalikus 15:22, 13 Haziran 2010 (UTC)
    • Dyn$ma'nın hatası yok mudur? "Alsace38'in kürt meselesi ile ilgili sürekli bir kışkırtma halinde olmasından rahatsızlık duyuyorum" diyorsunuz da Dyn$ma'nın yaptığı "filistin meselesi ile ilgili sürekli bir kışkırtma" değil mi? -- Iggydarsamesaj 15:50, 14 Haziran 2010 (UTC)
Kışkırtma ? Bence değildir. Sadece rahatsızlık duyanlar ile farklı pencereden olaylara bakıyordur. Okudukları kitap, makal ve yazılarıyla burda ya da başka yerdeki yazılar arsında uçurumu görünce şaşırıyor. Sonuçta neyin gerçek olduğunu bilmek itiyor. Yani VP:İNOV'a dayanırsak böyle. Aslında Vikipedide Türkçü kışkırtmaları çok fazladır. Fakat farkdenler azdır. Alsace'nın dünya görüşü Vikipedi ortamında yaygın olmayablir ama kendisine özgü görüşler de değildir. Kendisinin ürettiği görüşler değildir. Yine de başka kullanıcınının kullanıcı sayfasına müdahale etmemelidir. Gereken uyar mesajı gönderdim. Etmeyecektir herhalde. Takabeg ileti 16:24, 14 Haziran 2010 (UTC)
Dyn$ma'nın durumu da buna benziyor. Kimine göre kışkırtma amaçla eklediği propagana logosu kaldırılınca Filistin bayrağı ısrarla ekliyor ve bu kışkırtmasındn rahatsız oluyor. Kimine göre Filistin'i sevdiği için Filistin bayrağı ekliyor. Yine de bayraklar Commonsda KM olduğu için Dyn$ma'nın da kullanma hakkı vardır. VP:İNOV'a dayanırsak böyle. Takabeg ileti 16:29, 14 Haziran 2010 (UTC)

Birileri Türk lafını duysa bile bunu Türkçü kışkırtma olarak algılıyor. Yine benzeri kişilerin bütün Türk düşmanı konuları desteklemeside manidar sanırım. Vikepedi de bırakın Türkçü kışkırtmayı bilakis Türk düşmanlığına rastlamanız çok olası. --Balabanpasa 16:50, 14 Haziran 2010 (UTC)

Takabeg'in belirttiği noktalar oldukça anlamlı ve katıldığım noktalar. Her kullanıcının farklı düşün dünyası olabilir ve her kullanıcı farklı hissiyatların sahibi olabilir. Bence önemli olan nokta, Vikipediye ve tartışmalara katkının VP:TBA'dan uzaklaşmadan yapılmasıdır. Kullanıcı sayfaları elbette siyasi propaganda amaçlı kullanılamaz. Örneğin ben de kullanıcı sayfamda zaman zaman EZLN bayrağına yer veriyorum fakat Meksika'da ne olup bitmiş bunun propagandasını yapmıyorum. Unutulmamalı ki Vikipedi'de çoğulcu bir yapı vardır.--a[.]med»»ileti 16:52, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Iggydarsa o halde kullanıcı sayfanızdaki 10 emirde, benzer birçok şablon varken, propaganda amaçlı değerlendirilebilir mi ? Dyn$ma'nın bayrak koyması ile ilgili yorum yaptım ben, bu sorun değil, kişisel başka bir sorununuz varsa bilemem.. Bir seneden uzun bir zamandır Filistinle ilgili bir şey benim sayfamda da şablon olarak duruyor... Alsace38'in ise bu konu dışında yaptığı kışkırtıcı tavır ve edası mevcuttur. Yani kibar cümleler kullanarak düşüncelerini açıklıyor gibi yapması,çaktırmadan aslında KÜRT milliyetçiliğine kayan davranışları da VP:EP#2'yi ihlaldir. VP:İNOV demek, iyi niyetiniz saflığa varsın demek değildir. Başka bir tartışma açıp kendisini şikayet edebilirdim ama zaten bu tür birden fazla şikayet durumu çok fazla yukarda görebileceğimiz gibi.. Ayrıca yukardaki görüş benim kişisel görüşümdür, bunun sorgulanması gerekmiyor, ben kimseye ima yollu göndermeler yapmadığım gibi bu tür konularda da kimseyi, kendim sorgulanmadıkça sorgulamaya çalışmıyorum.. Katkılarınızı uzun zamandır ilgiyle izleyen ve beğenen biri olarak, bu tür soru cevap dialogların tartışmayı alevlendirdiğini ve genel olarak amacı sırf tartışmak olan başkalarına da ortam hazırladığını düşünüyorum. Kolay gelsin...--Boyalikus 17:04, 14 Haziran 2010 (UTC)
  • Tekrar herkese selam,
-Takabeg'e: 1- Sadece bir Filistin bayragi koymayi bir propaganda olarak gormuyorum fakat bunun VP:İNOV olmayisinin dusunmemin sebebi kullanici sayfasinin gecmisine bakilirsa orada gorunen politik slogandir. 2- Aslinda bende bunun bir "kiskirtma" oldugunu dusunmuyorum, Sevgili Boyalikus Alsace'nin yaptigini kiskirtma olarak gordugu icin onun (Alsace'nin) yaptiklarina kiyasla dyn$m'nin yaptiginin ne oldugunu dusundugunu merak ettim. 3- Ayrica bir resmin Commons'da yer almasi kullanici sayfasina politika aaraci olarak kullanilmadiginin gerekcesi sayilabilirmi? (bilmedigim icin soruyorum) Mesela birisi (eminim commons'da da bulunan) bir Nazi bayragi koysa bu bir sorun degilmidir?
-Boyalikus'a: 1- Kullanici sayfamdaki "10 Emir" VP'nin daha dogru islemesi icin gereken maddeleri listelemistir, "Musa ve 10 Emir" ise sadece mizah amaclidir (en azindan ben oyle goruyorum) ama bu birilerini rahatsiz ediyorsa cikarmakta sorun gormuyorum cunku amacim polemik yaratmak degil. 2- Hayir dayanisma ile kisiel bir sorunum yok, bir kere politika yaptigi icin uyarilarimi dikkate almadi ve sikayet etmek zorunda kaldim ve geregi zaten yapildi ama asla kisisel bir durum degildi, tamamiyle VP politikalarina aykiri geldigi icindi. 3- Sizinde dediginiz gibi boyle ileri geri konusmalar durumu alevlendireceginden konuyla ilgili bu son yazim olacak.
-Kissadan hisse: Alsace'nin yaptiginin dogru oldugunu dusunmuyorum ve kesinlikle cezalandirilmali ama dyn$m'nin da polemik yaratacak seyler yaptigini dusunuyorum. Eger boyle bir donemde Filistin bayragi koymak "politika degil" olarak gorunuyorsa bir baskasi Israil, Kurdistan, Tibet, Uygur Turk, vs bayraklari koydugu zaman da ayni sekilde davranilmalidir. Sevgiler. -- Iggydarsamesaj 18:04, 14 Haziran 2010 (UTC)
Anlıyorum. olsun olsun olsun olsun kullanılabilirler, elbette. Fark yok. Mesela Kürtçe Vikide böyle bir kullanıcı sayfası mevcuttur. Kimine göre kışkırtmadır. Kimine göre değildir. Eninde sonunda torelans da önemlidir, bence. Takabeg ileti 02:54, 15 Haziran 2010 (UTC)
Kurâl ihlali bu tür ola bilir: Kürtçe (kurmanjî sorani zazaki gorani) bilmedigi halde wiki-kurd da safya açamas. Ama ismi ve Türk bayraki veya Atatürk eklemesi bir provokasyon degirdir! çünkü "khutuk" ve Türk bayraki anlami provokatif bir olay degirdir. Ve Kürt wikipediada sayfa silinmesi veya politik kavgalar pek yasanmas, o yüzden seslenmiyoruz! Ama "dayanisma ve filistin" bayraki bir provokasyondur! Wikipedia yasakdir. Filistin ile dayanisma akla geliyor, ve zaat onun amacidir! Birisi "mazlum" ismini alir ve "kibris tek yunan haritasi eklerse o da bir provokasyon. Dayanisma herkese zaman kayibi veriyor! --Alsace38 12:41, 15 Haziran 2010 (UTC)
Yâ hosgörü (tolerans) meselesi degir bir isim ile bir resim bir olay yaratmak meselesi vardir, bu yönle anlamak lazim! --Alsace38 17:29, 15 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet edilen kullanıcının yani Kullanıcı:Alsace38'nin yaptığı açık bir kural ihlalidir. Yaptığı bu hareket iyi niyet çerçevesinde kabul edilemez. Eğer sadece sayfadaki bayrağı kaldırmakla yetinse o zaman bunun bir iyiniyetli davranış olabilebiceğini düşünebilirdik ancak bayrağı kaldırıp şikayet eden kullanıcıyı yani Kullanıcı:Dayanisma'yı tahrik etmeye yönelik olarak yerine kendi seçtiği diğer bayrakları koyması ise iyi niyet olarak algılanabilecek bir tutum değildir.

Kullanıcıların sayfalarına istedikleri bayrakları eklemelerini engelleyecek bir politikamız yok. Ancak kullanıcılar bu bayraklarla birlikte sloganlar da kullanıyorlarsa bu konuda dikkatli olamaları gerekmektedir çünkü unutmayalım ki vikipedi, her ne kadar biz burada Türkçe kısmında faal olsakta, aslında uluslararası bir projedir ve işin temeli de karşıklı saygıdır. Zaten VP:TBA'nın gereği ve hatta özü de, karşılıklı fikirlere gösterilen saygıdır. Sonuç olarak yaptığı bu kışkırtıcı hareketten ötürü Kullanıcı:Alsace38 bu seferlik 24 saatliğine engellenmiştir. Bundan sonra daha dikkatli olması ve özellikle Kategori:Vikipedi resmi politikaları kategorisindeki politikalrı özümseyerek okuması faydalı olacaktır. Saygılarımla, --Manco Capac 08:34, 17 Haziran 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Evet, bu Takabeg hakkında yapılan kaçıncı şikayet bilmiyorum. Ama artık sabrım tükendi. (...) Şimdi ayrıntılı olarak anlatıyorum:

  • Sezerpalın davasında kuklacılık politikası ile ilgili bir çalışma yaptığımı, yorumla belirttim. Takabeg de yorum yaptı. Buraya kadar sorun yok. Sonra ben de Takabeg'e IRC'ye gelmesi ve bu politika çalışmaları hakkında konuşup, onun fikrini almak için bu mesajı attım. Takabeg'in cevabı bu oldu. Görebileceğiniz gibi IRC kanalını dedikodu ve zaman kaybetme mekânı olarak görüyor. Ona bir şey demedim, bu mesajı atarak oranın dedikodu mekânı olmadığını ve girmek isterse ne yapabileceğini söyledim. Ama Takabeg yine nezaket sınırlarını geçen şu mesajı attı. E artık sabrım taştı. IRC kanalında olanları dedikoduyla suçluyor. Buna ben, vikidostlarım ve birçok hizmetli vikidostum da dahil. Bunun yanında "Zaman kaybetmek" ile de suçladı. Anlayışlı davranmaya çalışıp, nezakete uyarak öyle olmadığını belirttim ama yine laf atan bir mesajı sakınmadı. Laf bana değil de vikidostlarıma hele de saygın vikidostlarıma gelince artık dayanamadım ve şikayette bulundum. Şunları da söylemek isterim: Ben bugüne kadar hiç şikayette bulunmadım. Her zaman sabırlı ve anlayışlı davranmaya çalıştım. Takabeg'e de öyle. Ben Takabeg'e zeytin dalı uzatırken, o böyle mesajlar atıyor. Artık bu nezaket sınırlarını da geçti, kişisel saldırıya döndü. Sabrım kalmadı ve vikipedi hayatımda yaptığım ilk şikayeti Takabeg üzerine yapıyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 23:17, 14 Haziran 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

IRC Wikimedia'nın gayrî resmî kanalıdır. Şahsen IRC'yi olumsuz bakıyorum. Verimli taraf da vardır ama verimsiz hatta zararlı tarafı da vardır. Orayı dedikodu mekânı olarak kullananlar da var Vikipedi için kullnanlar da var. Bu tercih meselesidir. Diğer vikilerdeki durumları da biliyorum. İlla IRC'ye girmek zorunda değiliz. Takabeg ileti 23:29, 14 Haziran 2010 (UTC)

Cevap Cevap Takabeg, buradaki şikayetin amacı IRC kanalına nasıl baktığınız değildir. Amacımız gösterdiğim bağlantılardaki nezaket sınırlarını geçen ve belki de kişisel saldırı yapan mesajlarınız için savunma yapmanız, bunun doğrultusunda karar alınmasıdır. --Berm@nyaİleti 23:37, 14 Haziran 2010 (UTC)
Yorum Yorum Öteden beri IRC'nin hoş ortam olmadığını diğer kullanıcılardan duyuyordum ve girmedim. Teknik olarak da java'yı halledemedim. Ancak Levent davası (burda ne kadar VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlalleri var ? sayamadım :) esnasında IRC ortamı görme şansım oldu. Aslında görmek istemedim. Yine de IRC hakkında Vikipedideki statü ve ordaki kurallar, logların taşınabilmesi v.s. gibi öğrenmem gerektiği için araştırmalarda bulundum. O dönemde dedikoduların yapıldığını biliyorum. O zaman hoş ortam olmadığını söyleyen kullanıcılara hak verdim. IRC ortamında beklemediğim kişilerin beklemediğim davranışlarından rahatsız da oldum. Daha önemlisi IRC'de VP:KSY, VP:N v.s. sağlam politikalarının olmaması ve ordaki logların sadece bütün muhattapların onayladığı takdirde Vikiye taşınabileceğini öğrendim. Durumu öğrendikten sonra daha da sıcak bakmayaya başladım. Nezaket ve KSY konusuna gelince dedikodu ortamı olduğunu belirtmem sorun değildir. Kimine göre dedikodu yapmak normaldır. Kimine göre nahoştur. Dolayısıyla dedikodunun yapılmasından bahsetmemin politika ihlali sayılma ihtimali yoktur. Ondan sonra Bermanya bana dedikodunun yapılmadığını söyledi. Demek ki artık yapılmıyordur. IRC'de dedikodu ortamına dönüştürmesine sıcak bakmayan bir kullanıcı olarak buna sevindim ve yanıt olarak Bermanya'ya IRC'nin de biraz faydalı olmaya başlamış mesajını gönderdim. Burda da sorun yoktur. Aşırı bir şekilde VP:İNOV ihlal etmediği müdetçe şikayet edilmesi olanaksızdır. Yine de Bermanya'yı kırdıysam özür dilerim. Bermanya'nın yapmaya çalıştığı politika teklifini dört gözle bekliyorum. Eğer danışmak isterse açık ortamda danışmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 00:56, 15 Haziran 2010 (UTC)
P.S. Yukarıda yer alan Takabeg yine yaptı yapacağını... ifadesi VP:N ve VP:İNOV ihlalidir. Takabeg ileti 03:11, 15 Haziran 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Bu sayfa takip ettiğim sayfalardan değildir. Takabeg engellenince okumak istedim. Eskiden (küfür şikâyetleri hariç) birkaç gün kalabiliyor, izleyebiliyorduk.
Uzun süredir sayfaya uğramadığım için şikâyetleri ve -bir kısmı zaten zamanında izlemiş olduğum tartışma içeriklerinden bu sayfaya taşınmış- linkleri izleye izleye son şikâyete kadar geldim. Tümünü izledikten sonra dedikodu kelimesi ile yapılan VP:N politikasının ihlali nedeniyle Takabeg'in bir aylık engellenme kararını okudum. Kendisinin vikipedinin en nazik kullanıcılarından biri olduğunu iddia etmeyeceğim. Ama bu sayfayı ve linkleri bir defada okuyunca, yalnız bu içeriklerde bile, dedikodu ithamından biraz veya çok daha ağır 30-40 kadar örnek bulunabilir. Nezaket konusunda daha özenli olmak konusunda aynı fikirdeyim ama öncelikle bu tavrı alışkanlık haline getirenlerden başlanması gerektiğini düşünüyorum. İyi çalışmalar. --iazak 12:28, 15 Haziran 2010 (UTC)
  • Bu şikayetin kapatılması biraz acaleye gelmiş bence. IRC'de dedikodu yapılıyor diye bir görüş neden nezaket dışı veya saldırı olarak sayılıyormuş? Ben pek IRC'ye uğramam ama uğradığım birkaç seferinde orada bulunmayan kişilerden bahsedildiğine şahit oldum. Hatta bahsi geçen kişilerden biri Takabeg'di, onun Türkçesinin bozukluğuna bir atıf yapılıyordu. IRC'de gerçekten orada bulunmayan kişiler hakkında bazen konuşulduğu tek bana mı rastladı yoksa başkaları da bunu doğrulayabilir mi? Benim kişisel gözlemim bu doğrultuda. Yani karar alınmadan önce olguların doğruluğunun tespiti gerekir. Yukarıda "diğer kullanıcıların yorumları" bölümünde kimse bu konuda bir görüş belirtmediğine göre, "IRC'de dedikodu yapılır" önermesinin yanlış olduğu bence malum değildir.
İkinci bir konu olarak "İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil" argümanı bu duruma bence uymuyor. IRC ortamı bir "katılımcı" değildir ki hakkında yorum yapılması nezaketsizlik olsun. Belli bir kişinin dedikodu yaptığı söylenmemiş, tüm Vikipedistlerin de dedikoducu olduğu söylenmemiştir. Benim anladığım, IRC ortamında bazı kişilerin bazen dedikodu yaptığı kastedilmiştir.
Şikayet prosedürünün tam şekilde uygulanabilmesi için topluluğun görüş belirtmesine fırsat verilmesini, dava sonucunun bunun ardından açıklanmasını rica ederim. --İnfoCan 14:48, 15 Haziran 2010 (UTC)
Şikayetlerin kapatılmasında kullanıcıların görüşünün her zaman alınmadığı doğrudur. Ama burada tartışılması gereken, IRC'de dedikodu yapıldığının mesnetsiz bir iddia mı, yoksa bir olgu mu olduğudur. Şikayetin kapatılmasında bunun bir mesnetsiz iddia olduğu kabul edilmiş görünüyor, oysa ben bunun doğruluğunu sorguluyorum. Eğer IRC'de bazı kişiler bazen orada olmayanların gıyabında konuşuyorsa Takabeg bunu bir olgu olarak kabul etmiş olabilir. Bir olgunun ifadesi suç olamaz. Normal bir hukuk davasında gerçeklerin, olguların tespiti için bilirkişilerin görüşü alınır, buna benzer şekilde, ben de IRC'de bulunan başka kişilerin görüşünün alınarak gerçekten dedikodu yapılıyor mu yapılmıyor mu bunun tespitinin gerektiğini öne sürüyorum. --İnfoCan 02:00, 16 Haziran 2010 (UTC)
  • Usul üzerine bir önerim var. Karşılıklı tartışmak yerine basit soruların yanıtlarını birlikte vermenin daha verimli olabileceğini düşünüyorum.
  1. IRC'deki kullanıcıların bazıları, orada olmayanlar hakkında konuşuyor mu? (IRC'ye hiç girmediğim için ilk soru hakkında gerçekten bilgim yok.)
  2. Başkaları hakkında yokluklarında konuşulması, dedikodu olarak tanımlanabilir mi?
  3. Başkaları hakkında yokluklarında konuşmak veya eğer tanımı buysa dedikodu yapmak, kendi başına bir kabahat sayılır mı, yoksa yalnızca basit bir nezaketsizlik örneği midir?
  4. Bunu yazmak da -isim yazmadan yapılsa bile- yine dedikodu sayılır mı?
  5. Dedikodu yapıldığını söylemek, yazmak hakaret midir, yoksa düşük ölçüde bir nezaketsizlik midir?
  6. Dedikodu yapılmadığı halde ve isim verilmese bile birilerini dedikodu yapmakla itham etmek nezaketsizlik midir, yaptırım gerektiren bir suça mı girer. (Aslında, tartışmalı bir konuda, delilsiz bir iddianın doğruluğu veya yanlışlığından bağımsız düşünmek zorundayız sanırım.)
  7. Eğer bu suçsa veya hatalı bir tavır ise, hemen her zaman tercih edildiği üzere uyarı ile yetinilebilecek bir konu mudur, yoksa bir ay engelleme kararı yerinde midir?
  8. Eğer bir ay süreli engelleme, bu nezaketsizlik için yerinde bir karar ise, yokluğunda isim verilerek veya tartışma ve mesaj sayfalarında doğrudan hitap ederek hakaret düzeyine varan, üstelik bunda aylarca ısrar edilen durumlarda neden daha ağır bir yaptırım uygulanmıyor, hatta büyük çoğunlukla bu düzeyin altında bir yaptırım bile uygulanmıyor.

Ne dersiniz, yanıtlamaya değer mi? --iazak 08:35, 16 Haziran 2010 (UTC)

Cevap Cevap Sorularınızda anlatım bozuklukları var. Hiçbir şey anlayamadım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:30, 16 Haziran 2010 (UTC)
Yorum Yorum Selam Bermanya. Hiçbir şey anlamamak mümkün mü gerçekten? Okuyacak kadar zamanınız varsa, anlatım bozukluklarımın olduğu noktaları belirtirseniz memnun olurum, yararlanmak isterim. Teşekkürler. --iazak 14:03, 16 Haziran 2010 (UTC)
Yorum Yorum Özellikle son sorularda ne demek istediğinizi anlamadım. 6. soruda delilsiz tartışma gibi bir ibare kullanmışsınız. Delilsiz tartışmada kastınız bu tartışma mı? İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:06, 16 Haziran 2010 (UTC)
Yorum Yorum Sanırım hızlı okuma yapıyorsunuz. Delilsiz tartışma yazmamıştım. Tartışmalı bir konu Delilsiz iddia yazmıştım. Elbette bu tabirleri Takabeg'in dedikodu isnadı için yazmıştım, yoksa buradaki tartışma dedikodu demesinin sonuçları üzerine. Takabeg'in dedikodu dediği ise tartışmalı veya delilsiz değil, açıkça görünüyor. IRC'de dedikodu olup olmadığına burada karar vermek mümkün olmayacağı için, buna odaklanmamak gerektiğini düşünüyorum. Olsa olsa, dedikodu isnadının ne ölçüde bir nezaketsizlik sayılacağı tartışılabilir. Neyse, tek örnek olduğuna göre, hiçbir şey anlaşılmıyor değilmiş, sevindim. Teşekkür ediyorum. --iazak 14:27, 16 Haziran 2010 (UTC)
Cevap Cevap Biraz geç anlıyorum galiba . Kusura bakmayın. Şimdi anladım demek istediğinizi. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:34, 16 Haziran 2010 (UTC)
Cevap Cevap Rica ederim, hepimizin başına gelebilir. --iazak 15:07, 16 Haziran 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

VP:KSY bize özetle şunu söyler: "İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil." IRC'yi verimli, yararlı ya da işlevsel bulmamak ve bunu dile getirmek ayrı bir şeydir, orada dedikodu yapıldığını söyleyerek kullanıcılar hakkında Vikipedi sayfalarında dedikodu yapmak ayrı. Eleştiriler Vikipedi kuralları temelli olarak ve kim kastediliyorsa onun görüp okuyabileceği sayfalarda yapılıyorsa işlevseldir. Ötesine Vikipedide yer yoktur. Şikayete konu ifadeler aynı zamanda VP:N ihlalidir. Bu politikalara defalarca dikkati çekildiği halde ısrarla politika ihlali yapması nedeniyle Takabeg 1 aylığına engellendi. Bermanya'nın şikayetindeki hoş olmayan ifade de kaldırıldı. Kendisine önerim konuyu bize anlatmaya doğrudan hizmet etmeyen bu gibi ifadeleri kullanmaktan mümkün olduğunca kaçınması. Burası birileriyle ilgili fikirlerimizi açıklayacağımız bir yer değildir. Sayfaları gereği gibi kullanmaya özen gösterirsek, sorunların bu sayfaya taşınmadan halledilme olasılığı da artacaktır. --yabancım 10:06, 15 Haziran 2010 (UTC)

Şikayet prosedürü her zaman diğer kullanıcıların fikir bildirmesinin beklenmesini gerektirmez. Böyle kapatılmış pek çok şikayet örneği gösterilebilir. Yorum içerik üzerine değil, katılımcıların yaptığı üzerinedir. ("IRC ortamı bir "katılımcı" değildir" ne demek? IRC'nin dedikodu yaptığı mı iddia edilen? Öyleyse ben yanlış anlamışım.) İlgili politika tam da bunu söylemektedir. Kişilerin bunu yapıp yapmaması bir yana; asıl mesele bunun nerede, nasıl dile getirildiğidir. IRC'ye giren kullanıcıları zan altında bırakan bir iddianın Bermanya'nın mesaj sayfasında dile getirilmesi dedikodudur. Zira ilgililerin kendilerini savunma fırsatları yoktur. Ayrıca ifade bir nezaketsizlik örneğidir. Şikayet edilen kullanıcı savunmasını yaptıktan sonra şikayet kapatılmıştır. Usul doğrudur. Her karar gibi bu da tartışılabilir. Ancak şu ana dek öne sürülen argümanların beni epeyce şaşırttığını söylemem gerek. --yabancım 15:19, 15 Haziran 2010 (UTC)
Kararı verirken göz önüne aldığım hususları açıklayayım sorular üzerine. Takabeg kişisel saldırı, iyi niyet varsayma ve nezaket kuralları üzerine en çok yazıştığım kullanıcıdır belki de. Bu kural ihlalleri nedeniyle daha önce uyarıldığı da oldu, yapılan ihlalleri bildirdiği de. Bunların ne olduğunu iyi biliyor, bilmesi gerekir. Bu kurallar, birbirinden bunca farklı kullanıcılar yan yana karşılıksız katkıda bulunabilsin diye var. Kimse birilerinin topluluğun gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek ifadeler kullanamaz politikaya göre. Bu nedenle konumuz IRC'de konuşulanlar değil. Karar verirken araştırılacak olan da bu değil. Herkes kendi gördüğü yanlışa müdahil olabilir. Bunu da usulünce yapar, yapmalıdır. Ben de orada burada "Takabeg şunu dedi, bunu dedi" desem, "sahiden de demişti" mi denilecek? Sınırı nereden çizeceğiz? Kimi kastettiğiniz belli olmadan, hele de alakasız sayfalarda bunları dile getiremezsiniz. Vikipedi böyle bir ortam değildir. Buna karşılık "ama IRC'de de bunlar oluyor" gibi bir argümanı öne sürebilenler, politikaları baştan okumalı kanımca. (Yaptığımız bir yargılama da değildir. Hukuk sistemi farklı işler; Vikipedinin kendisine özgü kuralları ve işleyişi vardır.) Sürenin neden uzun olduğuna gelince, Takabeg'in önceden almış olduğu engelleri ve aynı politikaları ihlal etmesi nedeniyle daha önce engellenmiş (bir kez kişisel saldırıdan, iki kez de nezaket kuralı ihlalinden) olmasını göz önüne aldım. Açıklanacak başka bir şey kalmadığını sanıyorum. --yabancım 20:23, 21 Haziran 2010 (UTC)


Giresun alsan maddesinde reklam yapıyor.Ayrıca silme şablonunu sürekli çıkarıyor ve kullanıcı adı da reklam içerikli.----Âkhilleus mesaj 13:25, 16 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı silme şablonunu bir kere çıkarmış, siz onu uyarmışsınız, ondan sonra da kullanıcı başka bir değişiklik yapmamış. Bu noktada Şikayet sayfasına gelmeniz gereksiz olmuş. Genelde Şikayet sayfasını kullanmadan önce sorunu kendiniz çözmeye çalışmalısınız. Kullanıcı ile temasa geçin, yaptığı şeyin hatalı olduğunu anlatın, mümkünse başka kullancıların da yardımını isteyin. Başka çareniz kalmadığı zaman Şikayet sayfasına gelin. Kullanıcı isminin uygunsuzluğuna gelince, Alsan ismi pek çok şirket ve şahsın ismi olabileceği için onun uygunsuz sayılabileceğini düşünmüyorum. Eğer topluluktan bu konuda ek şikayet gelirse bu meseleyi tekrar değerlendirebiliriz. --İnfoCan 13:49, 16 Haziran 2010 (UTC)

Volkanavci98 vandalizm yapıyor.[kaynağı değiştir]

Volkanavci98 birçok uyarıya rağmen vandalizme devam ediyor. Uyarıların hiçbirini kale almıyor. Gerekenin yapılması rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 00:51, 21 Haziran 2010 (UTC)

  • kullanıcı bir haftalığına engellenmiş. --Manco Capac 07:17, 21 Haziran 2010 (UTC)

Daha önce telif ihlali ile ilgili bir çok kez uyarılmış ve bilgilendirilmiş olmasına rağmen kullanıcı telif ihlali yapmaya devam etmektedir (örnek: silinmek üzere işaretlediğim bu ve bu maddeler). Yaptığı diğer değişikliklerde de telif ihlali olduğundan yoğun şüphe duyuyorum. -- Güzelonlu (mesaj) 15:32, 26 Haziran 2010 (UTC)

Kullanıcı 24 saat süre ile engellenmiştir. --Eldarion 18:28, 26 Haziran 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--[36] Reklam yapma ve vandalizm yapmakla suçlanıp 1 Ekim 2008'de uyarı almam.

Savunma[kaynağı değiştir]

Çok eski bir tarih olmasına rağmen ben daha yeni fark ettim. Biliyorum belki daha önce yazmam gerekiyordu ama beni bu suçlar ile suçlayan kişilerinde kuklalık yaparak kendi çıkarları doğrultusunda iş yaptığını okudum. Hatırladığım kadarı ile vbulletin ile ilgili bir dökümanda site adı eklemiştim. Kaldı ki ekledigim site vbulletin için bir çok eklenti geliştirip resmi sitesindede yayınlayan kişilerin sitesi idi. Kaldıki bende vbulletin üzerine geliştirmeler ve eklentiler yazan birisiyim. Eğer vbulletin Türkiye sayfası olacak ise wikipedia'da, bu siteninde adı bulunmalıydı. Ben yanlış bir şey yaptığımı sanmıyorum. Reklamda yapmama hiç gerek yok. Yanlız Türkiye için değil, diğer tüm ülke kullanıcıları tarafından ismim biliyor. Beni böyle küçük düşürücü bir itham ile uyarmanız ve beni engellemeniz utanç verici. wikipedia'ya yakışmayan bir tutum. Ayrıca yazı da geçici olarak engellendiğim yazıyor. wikipedia'nın geçiciligi sanırım ömür boyu "Kaldı ki benim haberim olmadığı halde" bir ismi lekelemek.

Karar[kaynağı değiştir]

Yapılan uyarılar yerindedir ve iyi niyetle yapıldığı ortadadır. Öte yandan aldığınız uyarıların temel nedeni, maddelere seri halde ansiklopedik olmayan bağlantılar eklemeniz. Bunun Vikipedi politikalarına aykırı olduğu açıktır. Yapılan katkılar ansiklopediyi geliştirmeye yönelik olmalı. --yabancım 18:52, 16 Temmuz 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

--Gizli vandalizm Kullanıcı katkılarında da görüldüğü gibi sürekli olarak gizli şekilde sporcu maddelerinde vandalizm yapmakta... Üstelik sinsice yaptığı için yaptığı değişiklikler uzun süre kalmakta...Bu imzasız yazı 78.172.164.127 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının bazı sayfalarda özellikle GS ile alakalı vandalizm yaptığını gördüm. Ancak Emre Toroman gibi bazı sayfalarda da doğru bilgiler eklemiş. Uyarı verilebilir bence.--Reality 23:08, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • Reality'nin de belirttiği gibi eklediği doğru bilgi yok değil; ancak sergilenen vandalizm de göze çarpar biçimde ortada. Şikayet konusunu haklı buluyorum. - Utku Tanrıvere 30/09/2010 01:52

Karar[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcıya öncelikle bir hoşgeldin iletisi dahi gönderilmemiş. İşleyişe vakıf olmayan bir kullanıcı sorumluluk hissetmeyebilir. FB ve Konyaspor ile ilgili maddelerde kısmen olumlu katkıları mevcut ancak rakip takımlara ait olarak gördüğü maddelere zarar vermiş. Kullanıcı Vandalizm ile ilgili uyarılmamış. Kullanıcı mesaj:AlTuN-GfB sayfasında deneme ile ilgili uyarılar mevcut. Doğrudan şikayeti gerektirecek bir durum oluşabilmesi için ve buna istinaden karar verilebilmesi için uyarı ve bilgilendirme yollarının tüketilmesi gerekir kanaatindeyim. Kullanıcının bilgilendirilmesi ve uyarılması şimdilik makul karar olacaktır. Aksi tutum devam ederse gereği yapılır. Teşekkürler.--[ahzaryamed]₪.ileti 09:16, 9 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

1- En az iki kez uyarıldığı halde kullanıcı sayfasında bir millete yönelik aleni saldırgan ifade bulundurmak.

2- Vikipedi kullanıcı sayfasını bir forum ya da blog sayfası gibi kullanmak. 78.179.13.101 22:32, 8 Ağustos 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Tabii haklısınız. Daha önce uyarılmıştım bir daha tekrarlamamaya dikkat edeceğim. Sayfamda bulunan İslam ile ilgili şeyleri çıkartacağım. İyi vikiler.--Burak Pala 14:19, 9 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Sayfasını blog olarak kullanmak demişsiniz, sanırım Kur'an'dan ayetlerden bahsediyorsunuz... Hemen hemen bir kaç hafta önce deneyimli diyebileceğimiz bir vikipedistin kullanıcı sayfasında İncil'den ayetler vardı. Aradım ancak sanırım resim olarak yüklendi ya da bir hizmetli tarafından temizlendi geçmişi.. Anlaşılan o ki yaşı küçük. Ben sayfasındaki vikipedi politikalarına aykırı kısımları çıkarttım, zaten bir süre giremeyeceğini yazmış... Kolay gelsin. --Boyalikus 22:41, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • Aynı şekilde deneyimli bir kullanıcıyla da defalarca imza problemi yaşamıştık. Bu tarz olaylar çok sık yaşandığından engelden ziyade uyarıda değilde konunun kibarca anlatılması. Ayrıca her vikipedistin farklı yaşlarda olduğunu da unutmamalıyız bence.--Reality 22:52, 8 Ağustos 2010 (UTC)
  • E tabi burası bir ibadethane değil elbette, tarafsızlık zırhı ile Vikipedi, kendini saldırgan tutumlu kişilerden ve eylemlerinden koruyor. Lakin bu; Vikipedi'nin en büyük silahlarından da. Şu eski K.S.'mdaki geçmişimde eklediğim ibareler Hristiyanlığı yahut mezheplerini, İsa Meshi'i övme amacı gütmüyordu, (ki sadece din üzerine çalıştığım bazı başlıklarda bana yardımcı olması adına öylesine ekledim) lakin ben tartışma zemini oluşmaması adına bu ifadeleri çalışmamın ardından günler sonrasında çıkardım. (ha deneme sayfamada koyabilirdim ancak, göz önünde olsun istedim) Ki bir arada imza polemiği vardı. Gay God yazılı imza-m ibaresinin din üzerine hakaret amaçlı yazdığım vs. iftiraları havada uçuştu ki Kull. sayfamı iğrenç boyutlara varan yazanı değil yazan için beni utandıran boyutlardaki rezil hakaretler vs vs. Bu kullanıcı yaş itibari ile küçük lakin ben büyüğüm bir abisi yaşıtındayım. Tabi o kdar da yaşlanmadım. Ancak ben şahsen geçmiş kayıtlarında sayfasına eklediği İslami inanışın kutsalı Kuran'da yer alan ayetleri pek de düşmancıl olarak görmedim. Yani saldırgan bir tutum olmadığı fikrideydim, lakin Filistin söylemleri ve söylemleri ayrıca İslam'a ait şablonların fazlalığı ve de ayetler üzerine eklenince ister istemez olumsuz bir izlenim oluştu. Lakin kötü niyetli olduğu kanaatinde katiyyen değilim. Yaşı büyüdkçe bu tip Filistin propagandalarını eklemesinin, davranışının çocuksu olduğunu anlayacaktır. Bir hatadır yahut gelip geçer. Sevgiyle. - Omlet: Nebeviye 12:20, 9 Ağustos 2010 (UTC)
  • Dini butun bir cocuk gibi gozukuyor, Allah dualarini kabul etsin fakat VP tarafsiz olmalidir o yuzden:
"Eger Incil ve Tevrattan ayetler konsaydi VP'nin tavri ne olurdu":Bence bu VP'ye aykiri degil o yuzden mahsuru yok
"Baska ulkelerin (Israil, Ermenistan vs) propogandasi yapilsaydi VP'nin tavri ne olurdu": Bence burada biraz puruz var.

Saygilar -- Iggydarsamesaj 17:59, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet sebebi, gerekli kanıtları yeterince içermemekle birlikte şikayet edilen kullanıcının dini içerikli kullanıcı sayfası ile ilgili düzenlemelerin yapıldığı aşikardır. Bu nedenle uyarı, engelleme vb. bir yaptırım gereksizdir, şartları da oluşmamıştır. Savunmasında da bu ölçüde dikkatli olacağını belirtmiş. Şikayet etmekten ziyade önce uygun bir üslupla kullanıcı ile diyalog kurulsa iyi olurdu. Benzer bir husus Kullanıcı:Nebeviye için yapılan şikayette de gözlemlenmekte. Teşekkürler.--[ahzaryamed]₪.ileti 22:40, 9 Ekim 2010 (UTC)

Kullanıcı:H yildirim08, mesaj] sayfasında görüleceği üzere, yapılan ikazları ısrarla dinlememekte ve aynı telifli maddeyi (Özel eğitim, İlk Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel eğitim ve rehabilitasyon gibi) değişik isimler altında tekrar yazmakta ve uyarı şablonlarını devamlı kaldırmaktadır. Ayrıca İlk Günebakan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi adı altında reklam yapmaktadır. İlginiz rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 23:15, 13 Ağustos 2010 (UTC)

kullanıcıyı uyarmışsınız, açtığı maddeler de silinmiş. daha sonra katkı yapmamış. tekrarlarsa yeniden bakılır. teşekkürler. --ki bl 13:08, 4 Eylül 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

1- Kendisi milletleri aşağılıyor ve sayfasında olsun, sözleri ve eylemleriyle herkese acımasızca saldırıyor. Ayrıca etnik durumunu ve fikirlerini açıkca kimseyi düşünmeden belirterek herkese zarar veriyor. Sayfasında Gay propagandası yapıyor. Vikipedi'yi politik tartışmalara sokmaya çalışıyor. Bir şey yapın.Bu imzasız yazı 78.187.210.246 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Savunma[kaynağı değiştir]

  • Kanıtı ve ispatı olmayan, belirtilen hususların (Propaganda yapıyor vs. gibi iftiralara gerekçe) olmadığı ve zaten böyle bir şeyin olmadığı bunun için kanıtının da mümkün olmadığı bir İ.P kulan. tarafından yapılmış bir şikayet. Fazla üstelemeyeceğim. Madem bu kadar ihlal barındıran bir kullanıcıyım, o halde lütfen katkı geçmişimden sizce yaptığı ihlaller ve propagandaya benzer hususlarını bana belirtin. Teşekkürler. - II. Dürt 17:45, 7 Eylül 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • "sayfasında" kismina istinaden: gozumden mi kaciyor bilemiyorum ama sozleriyle (ve eylemleri(!) ile) kimseye saldirdigini goremedim henuz. Ayrica "etnik" durumundan ziyade "cinsel tercih" durumundan bahsetmis ki evli ve cocuklu biri olarak Nebeviyenin Gay olma ve onun bundan gurur duyma hakkina destek veriyorum. Sonucta kimseye "gay olun" diye propaganda yaptigini dusunmuyorum. Saygilar -- Iggydarsamesaj 17:48, 26 Ağustos 2010 (UTC)
  • "Aşağılama", "saldırma", "zarar verme" gibi ithamlara örnek gösterilmeli. Şikayet kanıt göstermeden, bağlantı vermeden yapılmaz. Bu, sayfanın en başında da belirtilmiş zaten: "Eğer şikâyet nedeniniz bir tür kişisel saldırı ise, bunu somut bir şekilde kanıtlamanız gerekir." --yabancım 19:17, 26 Ağustos 2010 (UTC)
  • Şikayete konu kullanıcı tarafıma daha önce bir uyarı vermişti. Verdiği uyarıdaki üslubundan sonra hakkında böyle bir şikayet görmek beni şaşırttı. Kullanıcı sayfası, katkılar gibi rastgele birkaç sayfa inceledim ve şikayet konusunu haksız buluyorum. Utku Tanrıvere 30/09/2010, 01:57

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şikayet edildiği tarihten bu yana 1 aylık bir süre geçmiş. Şikayet sahibi IP kullanıcı gerekli şikayet sebeplerini ve kanıtlarını ortaya koymamıştır. Nebeviye kullanıcı sayfasının durumunu halihazırda kendi yorumlarımızla değerlendirecek değiliz. Mevcut şikayetin sebebi burada belirtilen şartlara denk düşmemektedir. IP kullanıcı, "Eğer şikâyet nedeniniz bir tür kişisel saldırı ise, bunu somut bir şekilde kanıtlamanız gerekir" idi. Ancak Kullanıcı:Nebeviye, İ.P kulan. tarafından yapılmış bir şikayet. Fazla üstelemeyeceğim gibi bir ifadeden uzak durmakta yarar var. Zira özgür ansiklopedi Vikipedi'ye Vikipedi:Beş temel taş asgari müştereğinde buluşan herkes katkıda bulunabilir. Her kullanıcının şikayeti de katkısı da önemlidir. Teşekkürler.--[ahzaryamed]₪.ileti 10:07, 9 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Pınar [m] 08:02, 4 Eylül 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

kullanıcı, daha önceki engellerine ve uyarılmasına rağmen sürdürdüğü konu dışı ve kışkırtıcı yorumları yüzünden engellendi. --ki bl 13:02, 4 Eylül 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

*4 Mart 2010 Vikipedi'de hesap açtım

  • 4 Mart 2010 Mike.lifeguard adlı kullanıcı bana uyarı şablonu gönderdi. (İngilizce Vikipedide) (kendi sitemden www.kmoksy.com ile başlayan pdf dosyalarını dış bağlantılara eklediğim için) (META'daki SPAM davası: [37])
  • 5 Eylül 2010 : Takabeg benim mesaj sayfamda bana gönderilmiş Mike.lifeguard'ın uyarı şablonuna Do not delete ([38]) şablonunu ekledi.

Bana altı ay önce başkasından gelen mesaja altı ay sonra bir başkası yılgı verici ekleme yapıyor. Bunu yapabilen Vikipedide başka neler yapabilir ? Bu davranış bir "kukla" hareketi değil midir? Bunun yanıtını bekliyorum. --Kmoksy 09:03, 8 Eylül 2010 (UTC)

  • Burada belirtildiği gibi, İngilizce Wiki'deki anlaşmazlıklar için oradaki prosedüre uymanız gerekiyor. Kullanıcı olası kural dışı davranışlarını Türkçe Wiki'ye taşımadığı sürece hizmetlilerin burada bir yaptırım uygulamaları olanaksız. — Pınar [m] 09:17, 8 Eylül 2010 (UTC)

Spam Media Black List bize maddi zararlar vermektedir![kaynağı değiştir]

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Vikipedia sebebini bilmediğimiz bir nedenden dolayı spam black list sayfasına web sitemizin adresi olan www.tekrardusun.com u kaydetmiş, Google'da arama sonuçlarında web sitemizin karalistede olduğu görülmektedir. Vikipedia bize derhal cevap vermelidir. Dün burada bir şikayet yazmıştık silinmiş! Tekrarı halinde aynı şikayeti Cumhuriyet Savcılığına bir dilekçe vererek tekrar yazarak tutanak altına aldıracağımızı bilin! Lütfen ilgili vikipedia sorumlu yöneticisi bizimle derhal irtibat kursun, ve ivedi biçimde kara listeden adresimizi çıkartsın!

Sitemize zarar veren ilgili google arama sayfasının linki: http://www.google.com.tr/search?q=tekrardusun.com&hl=tr&client=firefox-a&hs=mSV&rlz=1R1GGLL_tr___TR392&ei=pKKQTOrOEtCFOPTGufcM&start=30&sa=N Sitenizde bulunan kara liste sayfanız: http://tr.wikipedia.org/wiki/MediaWiki_tart%C4%B1%C5%9Fma:Spam-blacklist Mağdur edilen site: www.tekrardusun.com iletişim: bilgi@tekrardusun.com

  • Kullanıcı:Şikâyetçi 15 Eylül 2010

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Spam list listemizin bundan sonra Goolge ve diğer arama motorları tarafından indekslenmemesi için gerekli teknik düzenleme yapılmıştır. Birkaç güne kadar sonucun elde edilmesi gerekir. --İnfoCan 13:51, 15 Eylül 2010 (UTC)

Vikipedia Yetkilileri[kaynağı değiştir]

18 Eylül 2010 tarihinde Vikipedia da bulunan köyümüze ait alana girdiğimde, köyümüzüde yaşayanlarla ilgili ve kültürümüze yönelik küfürlü şeyler yazıldığını gördüm. 18 Eylül 2010 akşam saat 21:00 dan sonra bilgileri deiğiştirdim ama veri tabanınızdan da incelerseniz dediğim bilgileri göreceksinizdir. Bu ahlaksız şeyleri yazan kişinin tespit edilip yasal işlemlerin başlatılması için sizden yardım rica ediyorum. İzlememiz gereken yasal süreci bana gondermenizi istiyorum.

İyi çalışmalar Bu imzasız yazı Ozdilc (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Vikipedi'ye herkes yazabildiği için maalesef bu tür küfürlü yazılar yazıldığı oluyor. Bunu yazan kişiler (sizin gibi) anonim kişiler olduğu için bu tür küfürleri silip metnin eski biçimini geri getirmekten başka bir çaremiz yok, yasal bir işlem söz konusu olamıyor. Sitemizi bakımını önemli bir bölümü bu iş ne yazık ki. Bu arada şunu da belirtmeliyim, yazdığınız Çadıryeri, Develi maddesini inceleyince bunun köyünüzün internet sitesinden [39] aynen kopyalanmış olduğunu gördüm. Vikipedi'de başka sitelerden aynen kopyalanmış metinlerin girilmesine izin vermiyoruz çünkü hukuken o yazının ilk bulunduğu site o yazının telif haklarına sahip oluyor. Bu yüzden Vikipodi'ye bilgi girdiğinizde kendi kelimleriniz kullanarak bilgileri yeni baştan yazmanız gerekmektedir. Tabii bilgilerinizin kaynağı olarak köyünüzün Web sitesini yine belirtebilirsiniz. Teşekkürler. --İnfoCan 15:19, 22 Eylül 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Vikiçizer engellemiş. --İnfoCan 14:43, 22 Eylül 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Bır haftalığına engellendi. --İnfoCan 13:57, 23 Eylül 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Takabeg'le ilgili iki tane şikayetim var.

  • İkincisi: Türkçe adı olan (ve yaygın) olan Eski Cuma adını yabancı bir dille değiştirmektedir. Benim bildiğim Türkçesi olan adların Türkçeleri kullanılmalı, üstelik Eski Cuma Türkçede kullanılmaktadır. Üstüne üstelik bu denildiğinde şöyle iftiralarda bulunuyor. Osmanlıcası getrilmeye çalışılıyor. Hayır da, burası birincisi Türkçe vikipedi, Osmanlıcasını napalım, ikincisi zaten Hürriyet, Milliyet, NTVMSNB gibi gazeteler de Eski Cuma demektedirler. Kısaca, Takabeg'in Eski Cuma dını kasıtlı olarak kaldırmaya çalıştığını görüyoruz.

Özet: Takabeg Eski Cuma maddesini kendi bildiğince Tırgovişte olarak değiştirmeye çalışıyor. --Pussy 13:07, 25 Eylül 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Doğru adres burası. Takabeg ileti 13:21, 25 Eylül 2010 (UTC)
6 Ekim 2008'de kendince madde ismini değiştirmişsin, ben düzelttim ve sürekli geri alıyorsun. Seni durduramıyorum. Vandallık yapıyorsun. Senden şikayetçiyim.

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Tırgovişte kasabası Eski Cuma'nın yaygın adı, ki özgün adı bilinmediğinden yahut krolonijik kullanımı pek araştırılmadığından her iki isim ile kullanılmakta. Vikipedi'de ise şehrin adı bugün ancak haber, bulgu ve site başlıklarına istinaden Tırgovişte veya Eski Cuma olduğu-olmadı yönünde tartışılmakta. Yani Tırgovişte-Eski Cuma'nın tartışma sayfasında isimlendirme konusundaki tartışma ve değişiklikler tartışma sayfalarında olağan bir durum. Engelleme gibi bir isteğin söz konusu olmayacağı açık. Bence tartışmalara devam edilmeli, kimbilebilir belkide özgün ad çıkar. - Nebe?viye mesaj 11:56, 26 Eylül 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı:Pussy, incelenen maddelerde, tartışma sayfalarında VP:KSY sınırlarında dolaşmıştır ve şurada gereken uyarıları ve bilgilendirmeleri almıştır. Ancak Trgovişte maddesinin geçmişinde ve Bulgaristan'ın illeri maddesinin geçmişinde yoğun biçimde Takabeg ve Darkhorn kullanıcısının kuklası olduğundan şüphelenilenler arasında değişiklik anlaşmazlığı yaşandığı açıktır. Bu adlandırma anlaşmazlığı 13 Temmuz 2008 ve sonrasını kapsamaktadır. Bu açıdan adlandırma konusunda öncelikli yer tartışma sayfası olmalıydı. Oysa tartışma sayfası 11 Ağustos 2008 sonrasında aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır. Aynı noktadan devamla Eski Cuma adı ile açılan maddeye Kullanıcı:Takabeg tarafından eklenen ve ertesi gün yine Takabeg tarafından değiştirilen şablonların mahiyetinin öncelikle tartışma sayfasında belirtilmesi, itiraz edenin de buna icabet etmesi daha makul olurdu.

VP:AG, VP:DŞ önlenmesi açısından Mantıklı fikir birliğinin oluşturulması önemlidir. VP:3GDK Takabeg ve diğer kullanıcılar için de önemlidir ve göz önünde bulundurulması, uyulması zaruridir. Çünkü kullanıcılar günlük 3GK kuralını ihlal etmeseler de, rahatsızlık verme veya değişiklik savaşına girmiş olma nedenleriyle de yasaklanabilirler.

Hatırlatmak isterim ki; Düzenleme savaşları bir çok nedene sahip olabilir. Bu nedenler arasında, şunlar gösterilebilir (fakat sadece bu nedenlerle sınırlı olmadığı unutulmamalıdır): Politik görüş, dini görüş ve diğer inançlarla ilgili sebepler; aşırı boş zaman; dargörüşlülük/önyargı; kendini üstün görme ve belli bir kullanıcıdan hoşlanmama.

Vikipedideki tecrübeli kullanıcıların tavsiyesi şudur: Sadece bir kez geri alın ve daha sonra konuşun.

  • Görüş ayrılığı yaşayan kişiler, farklı bir yaklaşımla sağduyu gösterebilir.
  • Tarafsız kullanıcılar bu değişiklikleri engellemek için dikkat eder ve rahatlıkla tedbir alabilirler.
  • Duygusal olarak ortalık ısındığında, kendi duygu ve düşüncelerini incele ve soğukkanlı kalabilmek için sıklıkla konudan uzaklaş.
  • Unutmayın, 24 saat içinde kasıtlı olarak dört defa geri alma işlemi yapmak (VP:3GD kuralı) Vikipedi ilkelerinin ihlali ve engellenme riski taşır.

Şikayet edilen ve eden kullanıcılar için gereken uyarı karar metninde mevcuttur. Teşekkürler.--[ahzaryamed]₪.ileti 15:54, 10 Ekim 2010 (UTC)

Spam Media Black List sorunumuz![kaynağı değiştir]

Sayın yetkili

Buradan 15 gün kadar önce www.tekrardusun.com yönetimi olarak Spam media blacklist sayfanızda bilmediğimiz nedenlerden dolayı yer aldığımızı, google arama sonuçlarında çıktığını ve bize maddi zarar verdiğini belirtmiştik. Vermiş olduğunuz karar ile birkaç güne kadar etkili olacağını ve arama motorları sonuçlarında çıkmayacağını söylemiştiniz. Ancak, 15 gün geçmiş olmasına rağmen hala arama sonuçlarında 3.Sayfada çıkmaktadır. Bu soruna derhal bir çözüm getirmenizi bekliyoruz. Eğer bir çözüm getirmeyecekseniz bunu açıkça belirtmenizi istiyoruz. Lütfen bizimle en kısa sürede iletişime geçiniz. bilgi@tekrardusun.com

İlgili Google araması linki : http://www.google.com.tr/#q=www.tekrardusun.com&hl=tr&biw=1280&bih=643&ei=p_OfTMD-K8qw4AbvxMnKDg&start=20&sa=N&fp=43605098f76d8398

  • Yapılan düzenlemenin çalışmış olması gerekirdi :-) Şimdi farklı bir yol denedim, robots.txt sayfamızı oluşturdum. Birkaç gün daha bekleyin lütfen... --İnfoCan 14:54, 27 Eylül 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Burada ve burada yaptığı gibi uyarılara rağmen ısrarla küfür yazıyor. İlgilenilmesi rica olunur. --M. Yalçın Yalhı ileti 16:15, 30 Eylül 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]


Takabeg'in önceki engelenmeleri

Şikayet sebebi[kaynağı değiştir]

Takabeg, açtığım Eskimo halkları ve dilleri maddelerine (Örnek: [40]) teker teker "VP:ÖAY" diyerek adlandırma sorunu olduğunu belirten şablonlar koydu. Daha önce kimsenin araştırmadığı, incelemediği bir dilin maddelerini açtım. Dolayısıyla Türkçesi de yoktu ve İngilizce "Nunivak Cup'ig" adını "Nunivak Çupikçesi" olarak çevirdim. Eskimo dillerinin yapısını bilmeyen Takabeg'in üzerinde çalıştığım bu maddelere şablon yapıştırmasını HAKARET olarak algılıyorum. Daha önce (Yukarıda)) dedim; şimdi de diyorum: Ben, Vikipediye yazmaya geldim, Takabeg'in hakaretlerine katlanmaya değil. Israrla kendi bildiğini doğru kabul ediyor. Türkçe Vikipedi'de Kiril harfleri için İngilizcenin transkripsiyonu mu kullanılıyor? Son örnek: Rusça Николай Иванович Крылов isminin transkripsiyonu Nikolay Ivanovich Krylov mudur yoksa Nikolay İvanoviç Krılov mu ([41])? Takabeg'in bana karşı olan bu saldırgan tutumu dünkü olayla birlikte üç oldu. Yapanın yanına kâr kalmasını kabul edemiyorum. Yeter artık; bıraktım, gidiyorum. --Kmoksy 09:48, 5 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Nerede hakaret. Böylece siz VP:KSY ve VP:İNOV ihlal etmiş oluyorsunuz, ne yazık ki... Takabeg ileti 10:02, 5 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Aslında bu tartışmanın yeri burası değil, ilgili maddelerin tartışma sayfalarıdır. Tüm topluluğa hitaben bir sorunu gündeme getiriyorsanız, bunu ilgili kuralları işaret ederek yapmanız daha doğru olur. Siz de takdir edersiniz ki, yanlış hatta kasıtlı olarak bile olsa maddelere şablon konulması hakaret sayılamaz. Vikipedinin belli kuralları vardır. Kullanıcının bunlardan hangisi ya da hangilerini ihlal ettiğini ortaya koyarsanız topluluk da ona göre fikir belirtecektir. Kimsenin yaptığı kural ihlali kimsenin yanına kâr kalmaz, yeter ki mesele doğru şekilde ortaya konulmuş olsun. (Bu arada kullanıcının köy çeşmesine bıraktığı bu mesajın başlığı "Hakaret 3 oldu; Yeter artık" idi, formata uygun olması için değiştirildi.) --yabancım 10:18, 5 Ekim 2010 (UTC)
Yabancı. Kmoksy'nin şikayet etme niyetinin olup olmadığını sordunuz mu acaba ? Takabeg ileti 10:21, 5 Ekim 2010 (UTC)
  • Sormadım. Amacım köy çeşmesinin şikayet sayfası gibi kullanılmasını önlemeye çalışmaktan ibarettir. Şikayet sayfası dışında yapılan başka kullanıcıları şikayet amaçlı mesajların en başta kendisinden şikayet edilen kullanıcıya zarar verebileceği, bu sayfanın kendisini savunması ve topluluğun görüşünün alınması için daha uygun olduğu kanısındayım. Bu nedenle "ben şikayet etmek istemiyorum sadece bunları dile getirmek istemiştim" argümanını da anlamsız buluyorum. Bu argümanı kullanarak ilgisiz sayfalarda "o şunu dedi, bu şunu yaptı" diyen kullanıcılara da, varolan mekanizmaları çalıştırmayacaklarsa bunları dile getirmenin bir yararı olmadığını hatırlatmak isterim. --yabancım 10:31, 5 Ekim 2010 (UTC)

Soru:Kürtçüdür önyargı konusunda Yeşilyurt Dışkı Yerdirme Davası'nda yaşanmış olanlardan ders almalısınız. Tehdit mi var burada ? Ders alır almaz kime ne sorusu sorulabilir mi ? Peki bu, ideolojik bir taciz midir ?--Boyalikus 04:24, 10 Ekim 2010 (UTC)

Birbirleriyle bağlantılı olduğu için Alaska'daki yer adlarıyla birlikte seri olarak açtığım ve henüz yazılması tamamlanmamış Eskimo dilleri ve halkları maddelerine şablon yapıştırılması apaçık HAKARET'tir. Daha önce bir husumet yaşanmışsa, hiç bir şekilde İNOV olarak görülemez. "Viki icadı" olarak gördüğü Çupik (Cup'ik ve Cup'ig orijinal biçimleriyle iki ayrı dil ve halk) gibi madde adlandırmaları gibi bir adlandırmayı yıllar önce 2008 Mart'ında yaptı ((fark | son) 04:21, 1 Mart 2008 Takabeg (Mesaj | Katkılar) k (3.694 bayt) (Iguaçu sayfasının yeni adı: Iguasu: her dilde okunusu SU'dur:)))) ve ancak benim son olaydan sonra buraya ([42]) yazdığım uyarı üzerine 9 Ekim 2010'de "sessizce" ([43]) değiştirdi. İki yıldır kimse Takabeg'e ses çıkarmamış. Daha benim yazılarım tamamlanmadan kışkırtıcı şablon konuyor. Tesadüfen rastladığım bu örnek gibi başka örnek var mı bilmiyorum. Şablonlarına "misilleme" olarak aynı gün onun açtığı Nikolay Krylov maddesini Türkçe transkripsiyona uygun olarak Nikolay Krılov biçiminde düzeltip madde adını değiştirdim ve bu değişikliğimi geri aldı ve şu ([44]) "akıl almaz" gerekçeyi ileri sürdü. Böyle bir gerekçe süren kişiyle oturup neyi konuşabilirsiniz. --Kmoksy 22:47, 10 Ekim 2010 (UTC)

Bunlar maddelerin tartışma sayfalarında konuşulması gerekiyor. Ayraca Iguazú Şelalesi] dahil olmak üzere tahalı uygulama bulduğumuzda düzeltmemiz lazım. İki yıldır kimse Takabeg'e ses çıkarmamış. gibi yaklaşım yanlıştır. Maddeye ses çıkmamış olabilir kişiye değil. Kişilerle değil maddelerle odaklanmalı. Ayrıca "misilleme" olarak öyle faaliyette bulunmak da çok ama çok yanlıştır. Takabeg ileti 00:48, 11 Ekim 2010 (UTC)

Sitemin anasayfasında yer alan üç hilal ve yıldız için "Sayfanın başkında Üç Hilâl görünüyor da VP:GÜVEN kapsamına giriyor mu ?" demesi apaçık ideolojik saldırıdır ve bu sözüne karşı benim "Ne demek bu ya. Terbiyesizlik resmen be. Bir sürü madde açtım hangi birinde "Üç Hilâl" izi var." demem ([45]) normal bir tepkidir. Takabeg'in daha önce de -katkılarımı takip ettiği anlaşılıyor- başkasının mesaj sayfasında ([46]) böyle bir nezaketsizliği olmuştu. Benim "Dil ve Tarih-Coğrafya fakültesinde Farsçayı ben boşuna okumuşum o zaman öyle mi" serzenişimi "Boşuna okuyup okmamanızı bilmiyorum" demesi nezaketten yoksunluk göstergesidir. Ne gariptir, Caracas'ın açtığı İran coğrafyasına ait yer adlarının kimisi Türkçeye (Osmanlıcaya) uygun kimisi de İngilizce transkripsiyonlu, fakat kimse onun maddelerine bu zamana kadar adlandırma şablonu yapıştırmadı. --Kmoksy 22:47, 10 Ekim 2010 (UTC)

'Farsçadaki izafe (ezafe) -e, -ye diye okunur. İngilizceye has değildir. Türkçede ise sadece -i' değil -ı da olabilir. Duruma bağlı. Senin için en doğru iş sağlam kaynaklara başvurmaktur. cümlem tavsiyemden başka bir şey değişldir. Boşuna okuyup okumadığını bilmediğini dile getirdiğim gibi sözümü kötüye yorumlamak VP:İNOV ihlalidir. Takabeg ileti 00:48, 11 Ekim 2010 (UTC)

BU BİR SUÇLAMADIR: Benim mesajlarımı ([47]) Takabeg farklı bir sayfaya yönlendiriyor. Hemen görevlileri davet ediyorum. Gerekeni yapınız.

  • Benim mesajımdaki asıl yönlendirme budur: Şablonlarına "misilleme" olarak aynı gün onun açtığı Nikolay Krylov maddesini Türkçe transkripsiyona uygun olarak Nikolay Krılov biçiminde düzeltip madde adını değiştirdim ve bu değişikliğimi geri aldı ve şu ([48])"akıl almaz" gerekçeyi ileri sürdü.
  • Takabeg'in mesajıma yaptığı müdahale ise şudur: Şablonlarına "misilleme" olarak aynı gün onun açtığı Nikolay Krylov maddesini Türkçe transkripsiyona uygun olarak Nikolay Krılov biçiminde düzeltip madde adını değiştirdim ve bu değişikliğimi geri aldı ve şu ([49]) "akıl almaz" gerekçeyi ileri sürdü. --Kmoksy 10:18, 11 Ekim 2010 (UTC)
Burada yanıtladım. Keşke VP:İNOV ihlal etmeseydiniz. Takabeg ileti 11:17, 11 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Bu ve başka şikayetler nedeniyle kullanıcı 2 ay engellenmiştir [50]. --İnfoCan 13:40, 22 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

kullanıcı engellendi. teşekkürler. --ki bl 18:39, 7 Ekim 2010 (UTC)

Allah aşkınıza 24 tane hizmetli ne işe yaramakta bu vikide anlayamıyorum.Bu zât sırf kendi öz emelleri doğrultusunda maddeleri ekleyip değiştirip duruyor.Üstelik kendisine karşı çıkanı ya kukla olmakla itham ediyor ya da (...) anlamsızlaştırıyor maddeleri.Lazlar makalesinde Lazların nüfusu üzerinde AB'nin resmî Türkiye raportürünün ihtevasını Takabeg efendi beğenmiyor.Mübalagaymış ona göre.(...) Ayrıca alanında dünyada tek kuruluş olan minority rigths yine şahıslarının gözüne batmakta.Çok abartıyormuş onlar rakamları.Karar mercisi yine Takabeg bey ! 1970 yılından kalma anlamsız bir resmi de olmayan sayısal veriyi ekleme eğiliminde sürekli.Biz Türküz, yani tarihsel toponimlerin Türkçe adlarını kullanmamız gerekiyor.Bulgaristan gibi osmanlı mıntıkalarında hele.Ama Takabeg yine takabegliğini yapıp Bulgarizme soyunup şehirlerin Türkçe adlarına mukavemet gösteriyor !!! BU KULLANICI HAKKINDA HERKES DERT YANIYOR BİRİSİ BU ŞAHISA MUKAYET OLA*Kullanıcı:Jumong

Tartışma:Lazlar sayfası, Tartışma:Türkiye'de yaşayan etnik gruplar#İHF-FR ve Minorityrights.org gibi yerlerde konuşuldu. Türkçe Vikide de en:Wikipedia:Reliable sources/Noticeboard olsaydı .... Takabeg ileti 04:33, 9 Ekim 2010 (UTC)

Bu konu, maddenin tartışma sayfasında halledilmesi gereken bir meseledir. --İnfoCan 14:12, 12 Ekim 2010 (UTC)

Takabeg'in önceki engelenmeleri

Şikayet nedeni[kaynağı değiştir]

Şu ana kadar bu sayfayı kullanmamak için her şeyi denedim. Artık sabrımı zorlamaya başlayan davranışları var ne yazık ki bu kullanıcının. VP:EP'deki 10. kurala dikkat çekerim. Bugüne kadar bu sayfadaki şikayetlerin büyük çoğunluğu bu kullanıcıya ait. Çoğu genellikle saçma; ama bir anormallik yok mu? İşte birkaç savım:

  • [51]: Burada, topluluk kararıyla aktarılmasına karar verilmiş olan Zilan Katliamı maddesini yeniden açmakta ısrar etmektedir. Bu, topluluk kararına saygısızlıktır. Burada, dolaylı olarak hangi kullanıcıları kastetiiği de açıktır.
  • [52]: Burada, başka kullanıcılar, maddenin adının değiştirilmesi üzerine öneride bulunuyorlar. İlginçtir, Takabeg, bunları hiçe sayıyor ve diğer başlıkların tamamını TBA ve D ihlali olarak görüyor. Bu sabır zorlayıcı değil mi?
  • Şu tartışma: Bu tartışmada Takabeg dışındaki kullanıcılar tarafından da yapılan ihlaller bulunabilir. Fakat, Takabeg'inkiler diğerleriyle birleşince sabır zorlayıcı bir noktaya geliyor. Nelerdir bunlar:
Maddeye eklenen etiketleri ekleyenleri troll zararlısı olarak görmek, bunu hangi politikaya sığdırabiliriz?
Bir daha tekrarlamayın. Çocuk mu azarlıyor? Nezaket politikası ihlalidir.
  • Son olarak bu... {{Silinsin}} diyen kullanıcılar gerçekten habersiz mi acaba ? Topluluğa karşı, özellikle de belli kullanıcılara karşı (dolaylı) N ihlali.

--82 ~145 ileti 19:36, 8 Ekim 2010 (UTC)

Ek olarak[kaynağı değiştir]

  • Nihan'ın aşağıda belirttiklarinden bir kısmına daha önce rastlamamıştım; fakat isteyenler bir bakabilir. --82 ~145 ileti 12:47, 10 Ekim 2010 (UTC)


Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Her zamanki gibi VP:TBA ihlal ederek iddialarını meşrularştırmak ve taraflı iddiaları maddeye sokmak isteyen kullanıcılar, kaynaklara sadık davranmayan kullanıcıların şikayet sayfanı kullandığını gördüm ve görüyorum. Bazılar ise aynı maksat için Köy Çeşmesini kullanıyorlar. Kural ihlaller mevcut olmadığı halde... Taraflı yaklaşamayan kullanıcıların sabırları, Vikipedide ideolojik ve siyasi amaçla yakılaşanların sabırları ve sistemik önyargılarla dolu olan kullanıcıların sabırları belki zorlanmış olabilir. Fakat kurallara sadık olanların sabırları zorlanmamıştır ve zorlanmayacaktır. Zilan Katliamı konusuna gelince, kaynakların GÜVEN olup olmadığı tartışılması gerekirken PKK propagandasıdır propagandası yapıldı. Benim diyebileceğim bu kadar.Takabeg ileti 02:05, 9 Ekim 2010 (UTC)

Bir daha yapmayın. cümlesi hakkında ne diyeceksiniz? Şahsen içlerinde en raatsız edici ve nezaketsiz bulduğum ifade bu. Bunu söylemenin daha değişik yolları varken çocuk azarlarmış gibi bir cümle kurmak, beni rahatsız ediyor açıkçası. --82 ~145 ileti 11:32, 9 Ekim 2010 (UTC)
Bir daha yapmayın nerede söylediğimi hatırlayamıyorum. Nerede söylediysem Please don't do it again anlamına gelen sözün VP:N ihlal ettiğini ve edeceğini düşünmüyorum. Osmanlı Müslümanlarına karşı etnik temizlik maddesi ile ilgili miydi acaba ? Maddede kullanılan kaynaklarda sorunlar vardı. Bariz sorunlar. O kaynaklardan dolayı madde aşırı derecede taraflı idi. Ona rağmen siz Şu an için maddeden o kaynak çıkarılırsa, vandalizm olarak değerlendirilip geri alacağım. Şu an için Bermanya'nın yazdıklarından gördüğün kadarıyla yazarın kullandığı kaynaklar iyi. Ysrın maddesini açsın, o zaman yorum yaparız (17:59, 14 Eylül 2010) diye yazdınız. Bu VP:TBA, VP:GÜVEN kurallarını çiğneyen nezaketsiz mesajınız tuhafıma geldi, açıkçası. Yine de diğer kullanıcıların çözümü bulabileceğini yani daha tarafsız kaynakları bulabileceğini düşünerek dokunmadım. On gün kadar geçti. Hiç kimse çözüm bulamadı. Taraflılıktan kurtarmak için temizledim. Fakat siz geri aldınız. Neden maddenin taraflı kalmasını ve sorunlu olduğu kaynaklara dayanılarak yazılan kısımların kaldırılmasını önlemeye çalıştığını bir türlü anlayamadığım için doğal olarak ikinci kez geri aldım yani tarafsızlaştırdım. Ona rağmen siz tekrardan taraflılaştırdınız. Orada mı söylemişim ? Temizlenmeye başladık ve diğer kullanıcı da tekrardan VP:GÜVEN konusunda yorum yapınca sonuçta siz de temizlediniz. Gerç hâlâ güvenilmeyen kaynaklara dayalı kısımlar duruyor. Zaten orada sorunlar ortadaydı. Tarafsızlaştırma, GÜVEN'e dayanmayan kısımlar ve maddeyle doğrudan alakalı olmayan kısımların kaldırılma işlerimizi önleyen davranışlara ikaz etmek doğaldır. Bir daha tekrarlanmasını istemek de doğaldır. Çocukça davranma, Çocuklık yapma gibi sözlerim olmadığı halde çocuk azarlarmış gibi bir cümle olduğunu iddia etmeniz VP:İNOV ihlali sayılabilir. Bana kalırsa, yukarıda gösterdiğim gibi VP:GÜVEN'e girmediği dile getirilmiş kaynaklar ve o kaynaklara dayanılarak yazılan cümlelerin kaldırılmasını vandalizm olarak değerlendirmeniz ve böylece Vikipedi okurlarının on gün gibi uzun süredir taraflı içerikleri okumalarına meydan vermeniz çok ama çok rahatsız edicidir, maalesef. Takabeg ileti 12:33, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Merhaba, eğer önceden bir ihlal vardıysa neden beklemeyi tercih ettiniz? Öncekiler de şikâyet unsuru barındırıyorduysa onları da şikâyet etmeliydiniz. Buradaki şikâyetlerin çoğu kullanıcı üzerine olması kullanıcıyı kötülemek için yetmez. Belirtilen bağlantılarda, örneğin silinen bir madde bir daha açılamaz diye bir kural var mıdır Vikipedi'de? Uzlaşı denilen isim başlığında katılan kullanıcı sayısına bakarsak iki kullanıcının uzlaşı içine girmesi ve maddenin ona göre isimlendirilmesi, bilgilerin düzenlenmesi için yeterli değildir. yani 2 kişi uzlaşı içinde bir maddeyi değiştirmesi ardından başka biri onlardan farklı bir şekilde değiştirmesi, gelip buraya "uzlaşı yapıldı fakat o bu uzlaşıyı bozdu" demeye yetmez. herkes istediği değişikliği yapabilir, uzlaşı içine girenler aynı fikirdeyse farklı fikirdeki biri geliyor ve değişiklik yapıyorsa onun fikirleri de anlınmalı. alınmasa bile kullanıcı uzlaşıyı bozdu diyemez kimse. Vikipedi maddeleri 2 kişinin uzlaşıyla sonsuza kadar aynı kalamaz. Ben bu şikayette pek bir şey bulamadım. ordan burdan genel bilgiler verilmiş, şurdaki tutumu şöyle burdaki şöyle zaten Takabeg şikayet sayfasının gözdesi, varın engelleyin kıvamında. Kolay gelsin. -- hedda+gabler 12:20, 9 Ekim 2010 (UTC)
Yorum Yorum Şikayet sayfasının şampiyonu Takabeg'dir, fakat bu onun için dezavantaj sayılmaz. Ben bu yazımda, birçok şeye değinmek istiyorum. Takabeg, VP:TBA hakkında çok hassas bence. Bu iyi bir şeydir, zira Özgür Ansiklopedinin tarafsızlaşması açısından. Ancak kuşkusuz ki Takabeg, nezaketten nasibini almamıştır. Osmanlı Müslüman Kırımı maddesi bugünlerde en tartışmalı maddelerden. O maddeyi kim açtı, ben açtım. Açtığıma da pişman oldum. Tam hadi uzlaşalım derken birisi bir şey çıkarıyor, uzlaşma bozuluyor. Maddenin adı defalarca değiştirildi mi, değiştirildi. Madde baştan aşağı değişti mi, değişti. Takabeg, çok komik ifadelerde de bulundu: "Yunanlı birlikler sivil Türkleri öldürmüştür" gibi ibareleri hoş bulmadığını açıklamıştı. Şimdi ne dediğini tam olarak hatırlamıyorum, gerçekten o yorumu görünce çok güldüm. Ne diyelim canımın içi, "Türkler Yunanlı birlikler tarafından vefat ettirilmiştir" mi diyelim? Aynı maddede Takabeg: "(...)maalesef anlatım hep etnik Türkün gözüyle anlatılmaktadır." yazmış. Bu yorumu yazdığında maddenin %99'u benim tarafımdan oluşturulmuştu. Yani laf bana, dolayısıyla etnik kimliğime geldi. Sadece bu değil, keşke bu kadar olsa. Takabeg, maddede yaptığı son yorumlardan birinde: "Bermayna'nın emeği maalesef aşırı taraflıydı. VP:İNOV'u önemsediğim için Bermanya'nın taraflı olduğunu söylemedim ve seçtiği kaynakların taraflı olduğunu söyledim." demiş. Allah Allah, bak sen şu işe (?). Bundan birkaç gün önce de: "Fakat maalesef anlatım hep etnik Türkün gözüyle anlatılmaktadır. Yani tarafsız ansiklopedinin bir maddesi olabilmesi için üçüncü kişinin bakış açısıyla anlatılması lazım. Yani objektif yazılmalıdır." demiş. Hani Takabeg beni kırmamak için kaynakların taraflı olduğunu söylüyordu? Bu yorumda ise emeği geçenlerin taraflı olduğunu belirtmiş. Bununla beraber Takabeg, çok ta anlayışlı davranmıyor bence. O maddede birçok kullanıcı sorunları dile getiriyor, sonra da bunun için çözüm üretmeye çalışıyor. Takabeg ise sadece sorunları dile getiriyor, tartışmada uzlaşmayı beklemeden maddeyi değiştiriyor. Tartışmada uzlaşma için verilen önerilere de yoğun bir eleştiri yaparak safdışı bırakıyor, öyle yapacağına o öneriyi geliştirip te uzlaşma için şans yaratsa çok daha iyi olmaz mıydı? Aylar önce de Kullanıcı:Levent'in davası tartışması uzuyordu. Görüşlerimi yazıyordum. Takabeg, her görüş yazdığımda bana mesaj atıyor, "Hoş değil", "Bu nedir?" gibisinden şeyler yazıyordu. Görüş yazımda değişiklik yapmamı istiyordu. Ama Takabeg'den başka hiçbir kullanıcı, bana böyle mesaj yazmıyordu. Bununla beraber tartışmada bile yazılarımın hoş olmadığına dair görüş belirtilmiyordu. Bu çok önemli değil. Ama Takabeg, yazılarımın hoş olmadığını belirtiyorsa tartışmada bunu belirtmeliydi, mesaj sayfamda değil. Birkaç gün önce de Kullanıcı:Kmoksy, Takabeg'i şikayet etti ve Vikipediyi bıraktığını açıkladı. Ona mesaj yazdım rahatlaması için ama cevap bile gelmedi. Ciddi ciddi gitti. Takabeg sağolsun, Kmoksy'nin gitmesi yetmezmiş gibi bir de onu şikayet etmiş. Bence şikayeti pek te bir şey ifade etmiyor. Halbuki ben olsam (Eminimki çoğu Vikipedist öyle yapardı) bir kullanıcı benim yüzümden Vikiden gittiğini belirtmişse, onu haklı bile olsam şikayet etmek yerine ona mesaj yazıp, kırgınlığı bitirmeye çalışırdım. Hedda'nın yorumuna ise anlam vermeye çalışıyorum, ne demek niçin gecikmiş? Gerekli kanıtları varsa kullanıcıyı şikayet edebilir, niçin geciktiğini soruyorsun? Neyse. Takabeg'in sabır zorladığı görüşüne katılıyorum. En son Haziran ayında nezaketsizlik nedeniyle 1 aylığına engellenmişti. Koca 1 ay. O 1 ayın ona pek yarar sağlamadığını düşünüyorum, daha uzun zamanlı bir düşünme fırsatı kendisine iyi gelecektir. (Not:Bu bir eleştiridir. Eleştirimle ilgili mesaj atmayın, cevap verilmeyecektir ve silinecektir. Görüşünüzü buraya yazın) İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 15:17, 9 Ekim 2010 (UTC)
Kullanıcının Vikipedi'yi terkedip etmemesi, diğer kullanıcıların değil kullanıcının kendi kararına bağlıdır. Zorlama güzel olmaz. Birde Koca 1 ay dediğin engellenmem konusunda VP:N ihlali var mıydı ? Kullanıcı:İnfoCan, Kullanıcı:İazak, Kullanıcı:Reality006 gibi kullanıcılar itiraz eden kullanıcılar da vardı. Ne olursa olsun burada tekrar geçmiş konu dile getirmesi ve Takabeg sağolsun gibi laf atması kendi başına VP:KSY ve VP:N ihlalidir. Ayrıca "Yunanlı birlikler sivil Türkleri öldürmüştür" gibi ibareleri hoş bulmadığını açıklamadım. Mesele o ibareler değil. Bu bile yersiz suçlamadır maalesef. Takabeg ileti 15:44, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Evet, vardı, bu yüzden engellendiniz. (Size göre olmaması doğal, elbette ki insan kendini savunacak.) Bu arada onu Zilan Katliamı maddesinin tartışma sayfasında, maddenin adının Zilan Olayları olarak değiştirilmesinden sonra söylemiştiniz. Bana karşı söylediğinize gelince, sözkonusu şeyi bir anonim kullanıcı yapınca, ona Vandal Olma uyarısı göndermiyor muyuz? Gönderiyoruz. Yaptığım şey, orada bunu hatırlatmaktı ve bu tip davranışların genellikle vandalizm olarak değerlendirildiğini belirtmekti. Sorayım size, bir kullanıcının Vikipedi'yi terk etmesi için, ya çok yoğun olması, ya da bir şeyden çok rahatsız olması gerekmektedir. Herhalde doğru cevap ikincisi. Şurada benim dışımda, Bermanya, Nihan ve Gökçe Yörük'ün de kullanıcının oldu-bittici tavrından rahatsız olduğu anlaşılıyor. Bermanya'nında dediği gibi, Bermanya'nın madde üzerinde yaptığı değişiklikler karşısında, oldu-bittici bir tavır sergiliyor ve tartışmayı beklemiyor, yani topluluğa saygı göstermiyor. Bu rahatsız edici değil mi? Bunun dışında, SAS'tan yeni çıkmış ve hakkında sert tartışmalar yaşanmış maddeyi ısrarla yeniden açmaya çalışmak, rahatsız edicidir ve etik değildir. Bermanya'nın da belirttiği gibi, kullanıcı çoğu zaman rahatsız edici derecede sert ve nezaketsiz. Bu arada, Takabeg TBA'ya çok özen gösteriyor derken ve kendi fikrinde olmayan herkesi taraflılıkla suçlarken (bu bile rahatsız edici), her zaman tarafsız olduğunu kimse garanti etmiyor. Hedda Gabler'in sorusuna cevaben, şikayet sayfasının tepesine bakarsanız, şikayetlerin geriye dönük olması yasaktır demiyor. Şikayet etmeen önce bayağı düşündüm; çünkü sözkonusu Takabeg olunca, tartışmalar uzayıp gidiyor ve ya Takabeg'in dediği oluyor (taraflı veya tarafsız) ya da sürüncemede kalıyor. Bu Takabeg'in sert ve rahatsız edici tutumundan olmasın? --82 ~145 ileti 17:03, 9 Ekim 2010 (UTC)
Takabeg, zorlamadan kastın nedir? Ayrıca VP:N ihlalim yoktu demişsin. Bkz. Takabeg'in engel kaydına, Kullanıcı:Yabancı tarafından VP:KSY ve VP:N ihlalleri suçundan 1 aylığına engellendi. Bazı kullanıcılar engellenmene karşı çıkmış olabilir ama engellenmeni uygun bulanların sayısı (Ben de dahildim) az değildi, olayları yanlış aktarmayalım toplumumuza. Takabeg sağolsun sözü laf atma da değildir. Sana göre VP:N ihlali olabilir, ama bu bir düşüncedir. Konuyu kaynatmayalım, şikayet konusuna ve görüşlere dönelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:06, 9 Ekim 2010 (UTC)
Yorum YorumEski defterleri açmak istemem. Ama Takabeg'in geçmişten bugüne bazı politikalara hakim olup olmamasıyla alakalı olduğu için engel kaydını göstermek istedim.
  • 10:06, 15 Haziran 2010 Yabancı (Mesaj | Katkılar) "Takabeg (Mesaj | Katkılar)" engellendi. Detaylar: (hesap yaratımı engellendi). Süre: 1 ay Sebep: ‎ (#12-Politika ihlali: VP:KSY, VP:N)
  • 20:09, 29 Aralık 2009 Noumenon (Mesaj | Katkılar) "Takabeg (Mesaj | Katkılar)" engellendi. Detaylar: (hesap yaratımı engellendi). Süre: 4 days Sebep: ‎ (VP:EP #13: VP:N, olası VP:EP #2)
  • 18:48, 31 Ekim 2009 Vito Genovese (Mesaj | Katkılar) "Takabeg (Mesaj | Katkılar)" engellendi. Detaylar: (hesap yaratımı engellendi). Süre: 1 hafta Sebep: ‎ (#2-Karşıtlık ve rahatsızlık vermek: VP:EP 2)
  • 08:48, 6 Temmuz 2009 Metal Militia (Mesaj | Katkılar) "Takabeg (Mesaj | Katkılar)" engellendi. Detaylar: (hesap yaratımı engellendi). Süre: 4 days Sebep: ‎ (#4-Yoğun geri dönüş)

Şimdi de Takabeg'in geçmişten bugüne VP:KSY, VP:N, VP:3GD politikalarına hakim olup olmamasına değineceğim. Takabeg, özellikle tarih maddelerinde katkıları bulunuyor. Maddelerde VP:TBA ihlali yapmamaya çalışıyor (Bazılarına göre "Tarafsız" olduğu söylenemez). Birçok kullanıcıyla sorun yaşıyor. Özellikle yeni kullanıcılarla çok sorun yaşıyor. Genellikle kendisini şikayet edenler de deneyimsiz ve yeni kullanıcılar oluyor. Ama hep değil. Bazen kendisini yeni olmayan, deneyimi olan kullanıcılar da şikayet ediyor. Örneğin; Kullanıcı:Hedda Gabler, Kullanıcı:Dsmurat, Kullanıcı:Kmoksy, Ben ve şimdi de Kullanıcı:Seksen iki yüz kırk beş... Bu çok önemli değil. Önemli olan kullanıcının tutumu. Takabeg, bugüne kadar defalarca VP:N, VP:KSY ve VP:3GD hakkında uyarılmış, birkaç defa da engellenmiş. Eski kayıtları da inceledim, pek bir değişim olmadığını düşündüm. Engellenme kötü bir şey değildir, kullanıcının düşünmesi için bir fırsattır (Engelleme ile Takabeg'i kastetmiyorum). İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 17:33, 9 Ekim 2010 (UTC)

Hedda'nın ikinci sorusuna cevap olarak da bunu yazıyorum. Bermanya'nın da belirtiği gibi, burada kastım, tecrübesiz kulanıcıların yaptığı ve genellikle ciddiye alınmayan şikayetler değildir. Daha tecrübeli kullanıcıların yaptığı, ciddi şikayetlerdir. Bermanya'nın belirttikleri ve bu şikayetten de anlayabileceğimiz gibi, kullanıcı söz konusu poltikalara hakim değil ve bu nedenle olaylara önyergılı yaklaşmayıp enine boyuna incelemek gerekiyor. --82 ~145 ileti 17:40, 9 Ekim 2010 (UTC)
Bu arada, Takabeg'in o kısacık ve engellenmesine neden olan cümlesinde KSY vs. ihlali olmadığını düşünmesini doğal karşılıyorum, herkes kendini savunur ve savunmalı. Önemli olan, engellenmek, şikayet edilmek değil bundan ders çıkarmaktır. Yoksa engellemenin ne anlamı var ki? Bunları kabul etmeli, kimseye düşman olmamalı, yeni fikirlere açık olmalı. Bu, herkes için geçerlidir. --82 ~145 ileti 19:44, 9 Ekim 2010 (UTC)
Bir de "Bir daha tekrarlamayın" cümlesinin İngilizcesinde "please", yani lütfen ibaresi vardır. Türkçesinde "lütfen"i kullanmayınca oldukça sert bir ifade haline geliyor. "Bir daha tekrarlamayın" ve "Lütfen bir daha tekrarlamayın". Karşılaştrın lütfen. --82 ~145 ileti 20:11, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Sonuçta sizin mesele ettiğiniz Bir daha tekrarlamayın sözü değil mi ? Bunun VP:N olup olmadığını konuşmak için iyice ve defalarca VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV kurallarını ihlal ettiniz ne yazık ki. Bir daha tekrarlamayın ile Bir daha tekrarlama kıyasladığımızda Bir daha tekrarlamayın daha kibar değil mi ? Ben bunu kullandığımda please manasında -ın ekledim. Zaten Bir daha tekrarlamayın yerine Bir daha tekrarlama demiş olsaydım yine de VP:N ihlali sayılamaz. Takabeg ileti 20:18, 9 Ekim 2010 (UTC)
Yapmayın yerine yapma diyen, değiştirmeyin yerine değiştirme diyen kullanıcıları bulup şikayet mi edeceğiz ? Bu tür ifadeleri bulmamız kolaydır. Zira çok kaba yazanlar vardır. Bence çok yanlış yapıyorsunuz. Açıkıçası çok rahatsızım. Takabeg ileti 20:21, 9 Ekim 2010 (UTC)
Merak etmeyin, ben de rahatsızım. O kullanıcıların da şikayet edilmesi lazımdır. Fakat yukarıdaki gerekçeme bakarsanız, diğer bazı sebeplerle bunun birleştiğini göreceksiniz. --82 ~145 ileti 20:23, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • N ihlallerini gösterin lütfen. Benim dert ettiğim -ın eki değil, cümleye kesin bir emir anlamı katan lütfen ibaresinin yokluğudur. Bu, sizce nazik bir ifade midir? İngilizcesinin çevirisi olsaydı, "Please", yani "Lütfen" in olması gerekmez miydi? --82 ~145 ileti 20:20, 9 Ekim 2010 (UTC)
Olur mu Takabeg, "Bir daha tekrarlama" demiş olsaydın, VP:N ihlali sayılmaz mıydı? Bu anlayışa bakarak kullanıcının nezaket politikası değerlendirmesini görüyoruz. Öte yandan 82, "Lütfen" ibaresine de değinmiş. Takabeg ise başka konuya değiniyor. Konu farklılığı oluşmasın lütfen, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:24, 9 Ekim 2010 (UTC)
Mesela hemen aşağıda şikayette bulunduğum Kmoksy'nin terbiyesizlik suçlaması bariz bir şekilde VP:N ihlalidir. Ancak aynı kullanıcının takılmayın kullanmadan takılma demesi VP:N ihlali sayılır mı ? Takabeg ileti 20:27, 9 Ekim 2010 (UTC)
Maddelerde ve cümlelerde farklılık yaratabilir. Takabeg bana bunu, mesela gösterdiği maddenin tartışmasında, takılma şeklinde söyleseydi, hiç dert etmezdim. Yine de bu, kullanıcıdan kullanıcıya değişebilir, konu çok hassas ve kullandığı kelimeler bir daha tekrarlamayın kadar sert olmadığı için (mesela "Güvenilir kaynaklara dayanmadan madde adını değiştirme." demiş olsaydı yine sorun değildi.), girebilir de girmeyebilir de. Diğerlerini görüyoruz. "Lütfen" konusunda ne diyeceksiniz? --82 ~145 ileti 20:31, 9 Ekim 2010 (UTC)
Kullandığım - ın eki please manasındadır. Daha önce de söylemiştim. Baştan VP:İNOV ihlal etmeseydiniz sorun çıkmazdı. Takabeg ileti 20:34, 9 Ekim 2010 (UTC)
Değildir, lütfen bir sözlüğe bakın. İNOV ihlalini gösterininz lütfen. --82 ~145 ileti 20:35, 9 Ekim 2010 (UTC)
İngilizcede "you", hem tekil, hemde çoğul veya kibarlık için kullanıldığından, orada sorun yoktur. O hem "yapmayın" hem de "yapma" demektir. Yine de please, yani lütfen deme ihtiyacı duyuyor.--82 ~145 ileti 20:36, 9 Ekim 2010 (UTC)
Tartışma gerçekten komikleşmeye başladı, lütfen asıl konumuza dönelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:41, 9 Ekim 2010 (UTC)
Komik olan neresi acaba ? Yine Bermanya kişiyle odaklayıp VP:N ihlal etti, ne yazık ki. Başta {{Tartışma}} olmak üzere Vikpedideki şablonlara bakıldığında tartışma sayfasında yeni bir başlık açın, Mesajınıza imza ve tarih ekleyin, Aklınıza takılanları sorun, Nazik olun, İyi niyetinizi koruyun, Kişisel saldırı yapmayın, Yeni kullanıcıları korkutmayın, Özgün araştırma eklemeyin, Tarafsız bir bakış açısı ile katkıda bulunun deniyor. Bu ifadelerin nezaketsizlik söz konusu olmadıkları gibi Bir daha yapmayın ifadesinin de nezaketsizlik söz konusu değildir. Artık ne yapmak istediğinizi anlayamıyorum, maalesef. Takabeg ileti 20:58, 9 Ekim 2010 (UTC)
Nasıl VP:N ihlal etmişim canım, Takabeg'in VP:N hakkında pek bilgisi yok maalesef. Takabeg, lütfen şu sayfayı baştan aşağı okur musun? Burada dilbilgisi tartışması yapmaya başladınız, ben de bunun bana göre komik olduğunu belirttim, konu amacından iyice saptı. --Berm@nyaİleti 21:01, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Konumuza dönelim. Bu sayfada, göebileceğiniz gibi değişik isim önerileriyle, değişik çözüm öneriyle gelen iki-üç kullanıcı var. Takabeg'in madde adı olmasını savunduğu ismi bu kişiler desteklemiyor. Buraya kadar normal. Başa dönersek, Takabeg maddenin adını tartışmaya bakmadan değiştirmiş ve bunu TBA'ya sığdırmış. Tamam. Daha sonra tartışmadaki kişiler Takabeg'e aynı şekilde; fakat farklı çözüm önerileriyle cevap veriyor. Takabeg bunlara da TBA ihlalidir diyor (kendisinin tarafsızlığından şüpheliyim). Ve hep madde ismini belirli bir isimle değiştiriyor, aksini savunan kullanıcılara karşı rahatsız edici bir tavır sergiliyor. VP:EP'nin 2. kuralına bakın. Bu, karşıtlık ve rahatsızlık vermek değil midir? Bumun dışında, dilbilgisi tartışmaya gerek yok. Takabeg, "bir daha" ve "tekrarlamayın" gibi kesin sözcükler kullanıp "lütfen"i kullanmadığndan, sözkonusu cümle, nazik değildir. Bilmiyorum, başkasının kulağına nasıl geliyor? Dilbilgisi tartışmasının nedeni, Takabeg'incümleyi İngilizceden almış olduğunu söylemesidir. --82 ~145 ileti 10:19, 10 Ekim 2010 (UTC)
Rahatsız edici derken ? Özgün adlandırmaları düzeltmek mi ? Maddenin taraflılığının kitaplardan kaynaklandığını dile getirip course critique yapmak mı ? Vikipedi’nin genel yönetmeliklerine karşı davranan, ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunan... mı oluyor. Maddenin tarafsızlaştırmamı gerekçe göstermeden (sonra açıkladınız) önlemeye çalışan kullanıcıyı ikaz etmek mi kural ihlali ? Hayır. Takabeg ileti 10:37, 10 Ekim 2010 (UTC)
Hala anlamamakta ısrar ediyorsun, lütfen bütün yorumları baştan aşağı okur musun? Verilen bağlantılara da dikkat etmelisin, buradaki eleştirilerin odak noktası farklı. --Berm@nyaİleti 10:47, 10 Ekim 2010 (UTC)
Gereken bağlantıları, gerekçeleri yukarıda verdim. Şimdi görüşlerime daha geniş yer vereceğim. Takabeg, aşağıdaki bir yazısında Bermanya konuya değil kişiye yorumluyor demiş. Çok ilginç, ben bu şikayette ne yorumlayacağım? Bu şikayetin konusu nedir: Takabeg gerçekten politikaları ihlal etti mi ve onun hakkında görüşler. Takabeg, bu yazısıyla kendisini eleştirenlere taşla sopayla saldırdığını kanıtlamış oldu. İlginç bir tesadüf olmalı ki Takabegin bu şikayetinden sonraki 24 saat içinde Kmoksy, ben ve Nihan şikayet edildik. Üçümüzün de ortak bir yanı var: Bazı madde tartışmalarında Takabeg ile anlaşmaya varamamış olmamızdır. Hepsini de VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlalinden ve karşıtlık ve rahatsızlık vermek ile suçlamış. Ayıptır, insan çuvaldızı biraz kendine batırır. Kendisini eleştirenlere taşla sopayla saldırıyor, kendisi hakkındaki bütün şikayetleri yersiz buluyor. Alttaki şikayet yazılarında bunun örneği görülüyor. Takabeg galiba şikayetlere karşı savunma ve şikayetçileri safdışı bırakma faaliyetlerini gerçekleştirmek istiyor. Belki de değil. Ama şurası kesin ki; Bugüne kadar toplamda yaklaşık 40 gün kadar engellenen Takabeg, eleştirilere ve şikayetlere hiç kulak vermemiş ve bugüne kadar zerre kadar kendisinde değişiklik ihtiyacı duymamış. Bu gelişmeler kötüye gidecektir kullanıcı için. Takabegin karşıtlık ve rahatsızlık verdiği, bununla beraber VP:Troll benzeri hareketlere başladığı, VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ve VP:3GD politikalarını ısrarla ihlal ettiği barizdir. Kendisine hele ki VP:Troll suçlaması gelince çok kızıyor. Ama VP:Troll sayfasına bakarsa haksız olmadığımızı görecektir. Canımı sıkmaya başladı bu şikayet, kötüye gitmesinden korkuyorum. Şikayetçinin gerekçeleri ve sözkonusu kişinin savunması hazırsa karara bağlansın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:35, 10 Ekim 2010 (UTC)
Hayır. Tartışmalarda kişilerle değil konularla odaklıyorum. Gerektiğinde mesaj atıyorum. Mesajlarımı kötüye yorumlayarak hele Bir daha tekrarlamayın gibi normal sözümün N:VP ihlal ettiğini iddia etmek çok ama çok yanlıştır. Aşağıda kötüye yorumlamamız gerekmeyen bariz ihlalleri göstermiştim. Takabeg ileti 10:46, 10 Ekim 2010 (UTC)
Ayrımcılığa karşıyım. Birkaç yıl önce, henüz bir anonim kullanıcıyken, Arjantim Milli Futbol Takımı sayfasındaki yanlış bilgileri çıkarınca Vandal Olma uyarısı almıştım. Uyarının o bilgileri ekleyene değil de bana gelmesi garibime gitmişti ve Vikiden uzaklaşmıştım. Bu da aynıdır. Taraflı olan maddeleri tarafsızlaştırma gerekçesiyle silebiliriz demek ki. Anonim yanlış bilgileri silince vandallık yapma diyorsak, ayrımcılık yapmayıp aynısını Takabeg'e de söylemek lazımdır. --82 ~145 ileti 10:49, 10 Ekim 2010 (UTC)
(not: O size göre yanlıştır.) --82 ~145 ileti 10:52, 10 Ekim 2010 (UTC)
Ne demek istediğinizi anlayamadım.... Takabeg ileti 10:53, 10 Ekim 2010 (UTC)
Takabeg, cevap bulamadığın yerde konuyu değiştirdiğini görüyorum. Basit bir örnek: Aşağıda beni şikayet ettin, ben de savunma yazımı hazırladım ve neye göre karşıtlık ve rahatsızlık verdiğimi düşündüğünü sordum, Takabegden cevap gelmiyor. Burada bir konu hakkında eleştiri yapıyoruz, Takabeg ise başka konu hakkında savunma yapıyor. Bu da ciddi bir sorun sayılabilir. --Berm@nyaİleti 10:55, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Takabeg, Bermanya, kim olursa olsun, konuyu değiştirmeyelim. Takabeg'e açıklayayım: Anonim kullanıcı ile kayıtlısını eşit tutmalıyız, zaten altta bunu savunuyorsunuz. Ben de diyorum ki, anonim yanlış bilgileri çıkarınca vandalizm oluyorsa, siz çıkarınca o da vandalizm olmalı, yoksa ayrımcılık olur, değil mi? Ayrıca, yaptığınız tarafsızlaştırma değildir ve olmamalı; çünkü buna göre tüm taraflı maddeleri tarafsızlaştırma adına silmek gerekecek. İşte bu nedenle Takabeg'in tarafsızlığından da kuşkulanmaya başladım.--82 ~145 ileti 11:01, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Nihan'ın aşağıda belirttiklerinden Ahzaryamed'in hizmetlilik başvuruzu üzerinde burada durmak istiyorum. Zira, aklımdaydı; ama yazarken unutmuşum. Şurada, kullanıcıların çoğunun aktarılması veya silinmesi yönünde oy kullandığı Zilan Deresi Katliamı maddesinin SAS'a sunulmasını Vikipedi'yi kirletme faaliyeti olarak görüyor. Bu, özellikle de oylamada aktarılsın veya silinsin yönünde oy kullananlara karşı nezaket ihlali değil midir? --82 ~145 ileti 12:59, 10 Ekim 2010 (UTC)
Aşağıda Nihanın şikayetinde Takabegin "Levent davası"yla ilgili cevabı çok ilginç: "O davada ben de dahil olmak üzere çok kullanıcının ihlal ettiğini biliyoruz. Anormal hava vardı. Öyle bir olay bir daha yaşanmasın.". Ne demek oluyor bu şimdi? VP:KSY ihlal ettiğini kabul etmiş, bir de ilginçtir bunu savunma niyetine belirtmiş. Takabeg, ağzından kaçırdı nihayet VP:KSY ihlal ettiğini. Bağlantılar, gerekçeler ve görüşler de bunu gösteriyor. Gereği yapılmalıdır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 13:25, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Ayrıca, aşağıdaki Nihan'a yönelik karalama kampanyasının başını çekiyor ifadesi de KSY ihlalidir. --82 ~145 ileti 13:59, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Aşağıdaki Nihan şikayetinde de Takabeg'e yönelik suçlamalar var, bunlar da dikkate alınmalı. Takabeg hakkındakilerin tartışılması gerken yer burasıdır. --82 ~145 ileti 14:04, 10 Ekim 2010 (UTC)
Henüz Türkçeye çevirilmemiş Harrasment - Wikihounding kapsamına giriyor. Yanlış ve uygunsuz hareketi yaptığını dile getirmek KYS değildir. Takabeg ileti 00:01, 11 Ekim 2010 (UTC)
Ha, bir de yorum bölümünün en üstünde bulunanları da eklemeyi unutmuşum. Sistematik önyargıyla dolu kullanıcılar. Bunun zaten kendisi önyargı ve aynı zamanda nezaket ile KSY ihlali değil midir? --82 ~145 ileti 14:05, 10 Ekim 2010 (UTC)
Aşağıdaki tartışma, resmen bu şikayetin devamı gibi. Yine de buraya taşınacağına umut ediyorum. Takabeg, aşağıdaki bir ifadesinde: "Kmoksy'nin yaşındakilerin bildiği olaydır. Kendisinin de bildiğini düşündüm ve düşünüyorum. Daha gençler de biliyor." demiş. Bu neyin nesidir? Takabeg, kullanıcıların yaşını da göz önünde bulunduruyor ve bunu ciddi kriterlerden sayıyor. Yaşa göre yargı yapacak kullanıcılar, Vikide işi yoktur. Yaşın ne önemi var bilgi eklemek için? Ben de en genç kullanıcılardanım ama ne vandalizm ne de benzeri bir kural ihlali yapmadım. Güzelce bilgi eklemeye çalışıyorsa, o kullanıcının yaşının önemi ne? Kendisini eleştirenleri de VP:KSY ihlaliyle suçladığı aşağıda görülmektedir. Takabegi politika ihlali yaptığına dair gerekçeler oldukça artmış ve kesinleşmiştir. Önceden 1 ay gibi engeller almıştı. Ama pek bir değişim yok maalesef. Daha uzun süreli bir engel ona düşünme fırsatı verecektir, Vikipedi toplumumuz için en hayırlısı olacaktır. Umarım bu yazım da yanlış anlaşılmaz. Engel kötü bir şey değildir, kullanıcının düşünme fırsatını yakalayabileceği süreçtir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:12, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Aşağıda uzun uzun VP:KSY, VP:MİLLİ, VP:N, VP:Troll, VP:GÖRÜŞ ihlallerini yaptığını yazdım zaten. Zilan Katliamı'nda, Gazze Filosu saldırısı'nda, Ergenekon efsanesi'nde, Orta Anadolu Kürtleri'nde, Bulgaristan ile ilgili maddelerde, Hunlarla ilgili maddelerde ve diğer birçok maddede Madde mülkiyeti ihlali yapmaktadır. Hatta üzerinde çalışma var şablonu olan maddelerde bile, madde gözünün önünde yazılırken tartışma sayfalarında kaynak eleştirisine başlamaktadır. Bu zaten projenin aksaması için başlı başına bir nedendir. Ayrıca çok sık yaptığı şey madde mülkiyetine bağlı VP:GÖRÜŞ ihlalidir ki bazen ciddi sıkıntılar yaratıyor. Maddeyi veya kaynağı eleştirir görünüp aslında kişi odaklı yorum yapıyor. Bir kimse bir kaynak eklediği zaman kaynak üzerinden yorum yapar gibi davranıp aslında kaynağı ekleyen kişilere başkalarının mesaj sayfalarında da olmak üzre VP:KSY ihlal ediyor. Bir Türk tarihçinin ifadelerine yer verildiğinde, bizzat tarihçi ünvanını almış adamı Türk Tarih Tezi'nin bir parçasından sayıp konu hakkında herhangi bir otoritesi olmayan Mehmet Pamak, Mümtazer Türköne vs. isimleri kaynak olarak kullanmakta israr ediyor... Hepsi tamam tüm bu rahatsızlıklara karşılık "yersiz eleştiri" diyip, cümlelerini kurarken god's perspective de ihmal etmiyor. Kolay gelsin. --Boyalikus 14:39, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Bir aşağıda da şahsıma yönelik kural ihlali görülebilir. Burası şikayet sayfası olduğundan elbette şikayet edilen kullanıcılar hakkında konuşacağız. Benim yaptğım ise yukarıda dediğimi aşağıda tekrarlamak ve Takabeg ile ilgili şikayetlerin bu başlıkta belitilmesi gerektiğini hatırlatmaktır. İlginçtir, Takabeg kendisine yöneltilen eleştirileri kabul etmiyor ve eleştirenlere de saldırıyor. Bu rahatsız edici ve sabır zorlayıcıdır. Bir şikayet yaptım ve benim üzerime döndü. Olmaz böyle diyorum. --82 ~145 ileti 15:09, 10 Ekim 2010 (UTC)
Hiç ilginç değildir. Siz Bir daha tekrarlamayın sözümü VP:N ihlal olduğunu iddia ettiniz. Ayrımcılığa karşıyım. Birkaç yıl önce, henüz bir anonim kullanıcıyken, Arjantim Milli Futbol Takımı sayfasındaki yanlış... iddianızla kendinizin yanlışlıkla ve haksızlıkla engellendiğinizi ileri sürerek için başkası da yanlışlık ve haksızlıkla engellenmesi gerektiğini savunuyorsunuz. VP:TBA vs kuralları ihlaliniz için aldığınız mesajımdan rahatsız olduğunuzu anlasam da şimdi böyle yersiz gerekçeler ile yapılan suçlamaları kabul etmem mümkün değil. Kabul edilirse hiç kimse uyarı mesajı gönderemez olacaktır. Şikayet sayfasının bu şekilde kullanılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Aslında Şikayet sayfasını kullanmayı sevmeyen bir kullanıcım. Fakat yaptığınız gibi yazılan sözleri kötüye yorumlayarak dava açmalarının yanlış olduğunu göstermek için de bariz kural ihlalleri göstererek aşağıdaki davaları açmaya kadar verdim. Takabeg ileti 00:01, 11 Ekim 2010 (UTC)
Yanlış anlamayın. Aşağıda Bermanya ve Balabanpasa şikayetlerinde yorum yaptım, Nihan şikayetini de dün incelemekle meşguldüm. Dediğimi anlayan anlamıştır. Demek istediğim, anonm kullanıcıların bölüm boşaltması vandallıksa, sizin yaptığınız da değil midir? Taraflı, düzenlenmesi gereken maddeleri silelim mi? Neyse, hakkınızda engellenmenizi getiren suçlamalara da yersiz diyordunuz, buna da diyorsunuz; fakat bence yersiz değildir. Takabeg'in kendisine yapılan eleştirilere karşı tepkisi, doğrudur ilginç değildir, yanlıştır. Bir de, bana o konuda mesaj atmadınız, sözkonusu ithamı ilgili maddenin tartışma sayfasında ve az yukarıda yaptınız, sizin de ne kadar tarafsız olduğunuz hiç tartışılmayarak. Bir de, engellenmemiştim, şu an ismini vermeyeceğim; fakat tecrübeli olan bir kullanıcı tarafından uyarılmıştım. Lütfen doğru yönde anlaşılsın sözlerim. --82 ~145 ileti 13:55, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • İlginç olan şey Takabeg 15 kere engenlenmiş bir kullanıcı ancak hiçbir zaman süresiz engellenmemiş. Süresiz engellediğiniz vikipedistlerle neden bu kadar sabırlı değildiniz ?? --Khis 18:22, 13 Ekim 2010 (UTC)
Yorum Yorum Takabeg savunmasını tartışma sayfasına çekerek yapmaya çalışıyor, fakat mağlesef bu onun lehine oluyor. Ortada açıkça bir sorun olduğu aşikar; şikayetlerin kabaca yarısı Takabeg'e ait ve hep aynı kısır döngü mevcut: "sorunu tartışma sayfasında halledilsin", ama orda sorun halledilmiyor, Takabeg yaramazlığıa devam ediyor, herzaman kendi bildiğini okuyor, kendi bildiğini doğru sayıyor. Bu "tartışma sayfasında halledilsin" sorunu çözülmeli, çünkü tartışma sayfasında hiç birşey halledilmiyor, bilakis Takabeg ha bire istediğini yapıyor, yaptığından vazgeçmiyor. --6bin6bir 22:26, 13 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet sayfasını okuduğumda şunu gördüm, vikipedi için çalıştığımız ve emek verdiğimiz bunca yıl içerisinde, büyümek ve gelişmek için çabalarken, kendimizi yıpratmayı da başardık. Bu üzücüdür. Şikayet sayfasına her baktığımda Takabeg ile ilgili bir şikayet mutlaka oluyor. Topluluğun sabrı zorlandıkça yapılan katkılar azalıyor, hevesler kaçıyor. Tüm şikayet sayfasında belirtilen durumların analizi sonucunda, kullanıcının Engelleme politikası 2. maddede yer alan Karşıtlık ve rahatsızlık vermekten, daha önceki engellemeleri de göz önünde bulundurularak 2 ay süre ile engellenmesine karar verilmiştir. Herkese iyi çalışmalar, sevgiler. --e.c. 01:04, 14 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

A, B'de bariz VP:N ihlali söz konusu. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim. Takabeg ileti 09:03, 10 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Beni şikayet eden kullanıcı vikepediyi politik ve siyasi amaçları doğrultusunda bir propoganda aracı olarak kullanamaktadır. Bunu söylediğim için ceza alacaksam alayım. Sistematik Türk düşmanlarını ifşa ettiğim için alacağım ceza, ceza değil ödüldür. --Balabanpasa 09:09, 10 Ekim 2010 (UTC)

VP:KSY de ihlal ettiniz. Maalesef ne politik / sıyasi görüşlerim yok. Dolayısıyla politik / siyasi amaçlarım yok. Sadece tarihte gömülmüş ve gizlenmiş olaylarla ilgileniyorum. Kaynaklara dayanarak aktarıyorum. Takabeg ileti 09:16, 10 Ekim 2010 (UTC)

Başkaları kaynak koyarken bunları milli diye "suçlarken" kendi yazdıklarınızı pirü-pak ilan ediyorsunuz. Siyasi ideolojim veya görüşüm yok diyorsunuz ama nedense yazdıklarınız bunun tam tersini gösteriyor. Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz.

Ben buraya yeni gelmiş değilim. Dünkü çocuk hiç değilim. Kimin ne olduğu apaçaık ortada da nedese kimse dillendirmek istemiyor.

--Balabanpasa 09:24, 10 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Yukarıda verilen linklerde, ne olursa olsun, N ihlali olduğu kesindir. Hatta kullancı, biraz yukarıda da kişisel saldırı yapmıştır. --82 ~145 ileti 10:33, 10 Ekim 2010 (UTC)

yazdıklarımda yanlış varmı?

--Balabanpasa 13:37, 10 Ekim 2010 (UTC)

  • Yanlış olsun, olmasın, kullandığınız tavır yanlış. --82 ~145 ileti 13:41, 10 Ekim 2010 (UTC)


Peki ya takabeginkisi?

--Balabanpasa 13:51, 10 Ekim 2010 (UTC)

Yukarıda Takabeg hakkında yapmış olduğum şikayet durmaktadır. --82 ~145 ileti 13:56, 10 Ekim 2010 (UTC)

Tamamdır o zaman.

--Balabanpasa 13:57, 10 Ekim 2010 (UTC)

  • Bu nedir? Resmen bana ve Takabeg'e karşı suçlama yapıyor. Şark kurnazlığıymış. Hadi canım. Hakkımızda en ufak bir bilgisi olmamasına rağmen bu ithamları kullanmak çok kolay. Kendisinin en yakın arkadaşı dahi olabilirim, hakkımda hiçbir bilgi sahibi olmadan bu gibi laflarda bulunması gerçekten çok yanlış ve üzücü...--Rapsar 13:45, 12 Ekim 2010 (UTC)

Şark kurnazı terimini tam yerinde kullandığımı düşünüyorum. Olmayan bir devleti hiçbir kanıtta öne sürmeden KKTC ile aynı imiş gibi göstermek güzel bir şark kurnazlığıdır.

--Balabanpasa 13:50, 12 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcının kullandığı tabirler VP:N politikasına aykırıdır. Daha önce almış olduğu cezalar göz önünde bulundurularak 2 hafta süre ile engellenmesine karar verilmiştir. İyi çalışmalar, sevgiler. --e.c. 01:26, 14 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Uyarı mesajlarına rağmen Katkılarında görüleceği üzere bildiğini okumakta devam etmektedir. Buradaki gibi vandalizm de yapmaktadır. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:21, 13 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Silinen kullanıcı katkılarında, kullanıcının son değişikliğini 13 Ekim'de yaptığı görülmektedir. O tarihte de kibele tarafından 24 saatliğine engellenmişti. Sonrasında bir değişiklik yapmadığından, yeni bir engele gerek yoktur. --yabancım 10:18, 18 Ekim 2010 (UTC)

Küfürlü değişiklikPınar (mesaj) 07:28, 19 Ekim 2010 (UTC)

24 saatliğine engellendi, teşekkürler. --yabancım 10:20, 19 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcının mesaj sayfasınde görüleceği üzere, tüm uyarılara rağmen yorulmadan Vikipedi'ye zarar vermeye devam etmektedir. --M. Yalçın Yalhı ileti 12:22, 20 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kişisel saldırı (daha önce uyarılmış). — Pınar (mesaj) 10:36, 21 Ekim 2010 (UTC)

Kişisel saldırı ve nezaket ihlali nedeniyle 48 saatliğine engellendi. Teşekkürler. --yabancım 19:31, 21 Ekim 2010 (UTC)

Selam Vikidostlar. Bu şikayeti üzülerek ve göz yumamayacağım bir sebeple veriyorum. Konuya girmeden önce değinmek istiyorum: İnfoCan, değerli bir kullanıcımızdır, hizmetlimizdir ve bürokratımızdır. Emekleri azımsanamaz ve çalışkanlığı takdire değerdir. Ancak yaptığı birden fazla hatayı görünce bu şikayeti hazırlama kararı aldım. Vukuatlar, Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları maddesinde ortaya çıktı. İnfoCan, birkaç gündür maddeye oldukça katkı yaptı ve maddeyi zenginleştirdi. Emekleri için de teşekkür ederim. Ama "Kazakların cevabı" bölümü dikkatimi çekti. İnfoCan, "Orijinalliğe bağlı kalınması sebebiyle" mektubu aynen aktarmış. Mektupta ağza alınmayacak küfürler, hakaretler vs. var (Belirtmeden geçemeyeceğim, insanın midesi bulanıyor o küfürleri görünce). İnfoCan'ın dayanağı doğru gelebilir ama o küfürleri %100 olarak aktarması kesinlikle yanlıştır. İşte İnfoCan'ın olay yaratan değişikliği. İlk gördüğüme inanamadım gerçekten. Biliyorsunuz ki bu aralar pek etkin değilim. Fakat kaderin cilvesi olmalı ki oturum açıp ta son değişikliklere göz atınca bu değişiklik karşıma çıktı. Şimdi soruyorum: "Orijinalliği bozulmasın" diye aynen yazmış o küfürleri ama benim yaptığım o değişiklik gibi bir katkı yapması daha doğru olmaz mıydı? Sonuçta burası Özgür Ansiklopedi. Küfürleri, hakaretleri öyle aynen aktarması doğru değil. O vukuatı gördükten sonra da İnfoCan'a bir mesaj attım. Durumu anlattım ve değiştirdiğimden haberdar ettim. Yine de vukuatı kafama çok takmamaya çalıştım. İnfoCan'ın cevabı bu oldu (Alttaki yazı). Cevabında sorun yok, fakat yeni bir şüphe uyandı bende. Sansürleme olarak nitelendirdi (Birçoğumuza göre bu gerçekten bir sansürleme olabilirdi de). Örnek te vermiş; "(...) tablolarda çıplak kadın göğüslerine siyah kareler koymak (...)". Bu örnek biraz garibime gitti. Örnek olarak bu maddeyi verdim. Maddedeki resimde siyah noktalama veya bulanıklaştırma gibi bir sansürleme yok. Gizleme var. Bu karar da tartışma sonucunda çıkmıştı. Bu da İnfoCan'ın bazı şeylerden pek haberdar olmadığını göstermiş oldu bana. Saadete geleyim: İnfoCan, böyle tam uygun olmayan ifadeleri (Bazılarımıza göre uygun da olabilir, ama burası Özgür Ansiklopedi) pat diye yazmış. Gerekçesi "Özgünlük". Anladık ta, benim yaptığım değişikliği yapsa çok daha doğru olurdu ve şikayet hazırlamak zorunda kalmazdım. Sadece bu olay için şikayet hazırlamadım. Olayı sansürleme olarak nitelendirdi, Vikide çıplak resimlere sansür uygulanmadığına dair örnek te verdi. Şu maddeyi bir örnek olarak gösterdim az önce, bu da İnfoCan'ın bu konudan çok haberdar olmadığının bariz kanıtıdır. Şimdi lütfen ek açıklamamı dikkatlice okuyun Vikidostlar.

Ek açıklama[kaynağı değiştir]

Sevgili Vikipedistler, bildiğiniz gibi 2 - 3 haftadır pek etkin değilim. Bunun sebebi liseye geçiş dönemi işlerimdir. Ama şunu da bilin ki ben hiç etkin olmadığım zamanlarda bile Vikimize mutlaka girerim, yalnız bırakmam. Önemli gelişmeleri takip ederim, son değişikliklere bir müddet bakarım, kimler bu aralar etkin öğrenmeye çalışırım. Biraz daha zamanım varsa oy kullanırım, tartışmaya da katılırım vs. Olayların gerçekleştiği gün de aynen böyle yaptım ve bu değişiklikleri gördüm. İnfoCan bence çok yardımsever, çalışkan, sorumluluk sahibi bir Vikipedist arkadaşımızdır. Onu üzmeyi hiç istemiyorum, beni anlayacağını umuyorum. Sadece o küfürlü değişiklik işi olsa, güvensizliğim artmaz ve şikayeti de düşünmezdim. Fakat sansürleme / gizleme olayından pek haberdar olmadığını da görünce şikayeti hazırlamayı sorumluluk olarak hissettim. Kararı Viki politikalarımız versin, görüşleri de Vikidostlar belirtsin. Görüşleriniz önemlidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:17, 27 Eylül 2010 (UTC)


Yorum Yorum

  • Berm@nya'ya hak veriyorum bu tür küfürlü yazıların vikipedide bulunmaması gerektiği fikrini benimsiyorum. İnfoCan kendince haklı olabilir ama ansiklopedi sınırlarınıda aşmamak gerekir. --Fagusmsj 19:37, 27 Eylül 2010 (UTC)

Yorum Yorum Bu şikayettin yapılmasından yaklaşık yarım saat önce söz konusu metni değiştirmiştim, bunu yapmamın nedeni, çeviri için kullandığım metnin yeterince özgün olmaması ve ondan daha eski başka bir metnin varlığını farketmiş olmamdı. Yeni metin o kadar çok müstehçen sözcük içermiyor [53] Dolayısıyla bu dava bakımından konu kapanmıştır. Bu değişikliği bu şikayet nedeniyle yapmadığımın altını çizmek isterim ve aktarılan mesajımda belirtilen gerekçelerimi [54] aynen savunuyorum. Vikipedi'de hangi bilginin okuyucularımız için uygun olduğuna karar vermek sansürcülüktür, ön yargısaldır, ve VP:TBA ile uyumsuzdur. VP:SANSÜR bağlantısında belirtildiği üzere,

Vikipedi azınlıktaki düşüncelerin korunması için sansür edilmez
Vikipedi kimi okuyuculara göre saldırgan ya da taraflı nitelendirilebilecek yazılar içerebilir. Okuyan herkesin değiştirebildiği ve değişiklikler bir kontrolden geçmeden anında gösterildiği için, Vikipedi, maddelerin ya da resimlerin çocukların ya da belli bir sosyal grubun okumasına uygun olacağını garanti edemez. Genelde ilgisiz içerik ve bağlantılar diğer okuyucular tarafından temizlense de, bazı maddeler tartışmaya açık yazı, resim, grafik veya bağlantı içerebilir.

Bu vesile ile belirtmeliyim ki Vikipedi'de anüs veya cinsel organların gizlenmesi de bu bağlama giriyor ve hatalıdır. Vikipedi'nin diğer dillerdeki versiyonlarına bakınız, hiç biri bizde yapıldığı gibi resimleri gizlemeli kutular içine koymamış.

Saygılar, --İnfoCan 20:29, 27 Eylül 2010 (UTC)

Hizmetli şikayetleri sayfasının ilk satırında yazan cümleyi buraya aynen kopyalayıp bilgileri şikayet sayfasına taşıyorum. Bu sayfada hizmetlilerin hizmetli fonksiyonları olan silme, koruma altına alma ve engellemeyi, ilgili ve genel politikaları ihlâl ederek kullanmalarına dair şikâyetler yapılır.--Eldarion 20:30, 27 Eylül 2010 (UTC)

Yorum Yorum Yukarıda bazı kullanıcıların yapmış olduğu "sınırları aşmamak gerekir/ansiklopedi sınırları" tarzı yorumlar kişilerin kendi fikirleridir ve Vikipedi'yi bağlamaz. Vikipedi'yi topluluk yönetir. Konuyu şikayet olarak ortaya getirmeden önce topluluğun fikirlerini almanız daha uygun olurdu. --Eldarion 20:34, 27 Eylül 2010 (UTC)

  • şikayet sayfasına nelerin geleceği bu sayfanın başında yazıyor: "vikipedi'nin resmi politikalarından birini veya birden fazlasını ihlal etmek, veya bu politikalardan birine veya birden fazlasına itaatsizlik ya da kişisel saldırı." tartışma sayfalarında ya da ilgili politika sayfalarında konuşulması gereken detaydaki bir fikir ayrılığının buraya getirilmesini, yeni olmayan bir kullanıcıya yakıştıramadığımı söylemek durumundayım. içerikle ilgili düşüncelerimizi gereken yerlerde belirtp buraya taşımasak iyi olur. --ki bl 10:20, 28 Eylül 2010 (UTC)
  • Yorum Yorum -- Şikayetçinin olay yaratan değişikliği olduğunu iddia eden değişikliği olay yaratmadı. Zaten doğrudan çevirildiğinde öyle oluyor. Tartışma:Zaporojtsi sayfasında Takabeg sürümü, Mskyrider sürümü ile de kıyaslama yapılabilir. Orada isabetsiz eleştiriler de görüyoruz ama yine de konuşarak ve kaynaklara dayanarak halletmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Şikayetçi'nin başvuracak sayfa burası değil Tartışma:Türk Sultanına Mektup Yazan Zaporojya Kazakları idi. Takabeg ileti 10:31, 28 Eylül 2010 (UTC)
Cevap Cevap Konu sadece o değişiklik değil ki Takabeg. İnfoCan'ın bu konudan pek haberdar olmadığını da görmüş olduk, o da var. Anladığım kadarıyla ek açıklamam dikkatli okunmamış. Eldarion, "Konuyu şikayet olarak ortaya getirmeden önce topluluğun fikirlerini almanız daha uygun olurdu." demiş. Ek açıklamamda ne demiştim: "Kararı Viki politikalarımız versin, görüşleri de Vikidostlar belirtsin. Görüşleriniz önemlidir". Ayrıca Eldarion, aynı sözü İnfoCan'a söylemek doğru olmaz mıydı? İnfoCan birilerine danışıp yapsaydı, iş buraya gelmezdi. Kibele'nin açıklamasını anlamış değilim. Burada sadece bir sorun yok. İnfoCan'ın bana göre uygunsuz değişikliği, bunun gibi şeylerden haberdar olmaması vs. sorunları var. Kibele'ye göre belki de bu yazının yeri burası değil ama bu Kibele'nin düşüncesi. İnfoCan, Anüs vb. maddelerindeki "Resim"lere yanlış uygulama yapıldığını söylemiş. Sevgili İnfoCan, o maddelerdeki "Resim gizleme" ibareleri tartışmadan çıkan uzlaşma neticesinde gerçekleşmişti. Şimdi lütfen şikayet yazımdaki belirttiğim sorunlara eğilelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:05, 28 Eylül 2010 (UTC)
  • olmayan bir sorundan karışıklık yarattığınızı düşünmektense, kafanızın vikipedi politikaları konusunda karışık olduğunu düşünmeyi tercih ediyorum. kararı vikipedi politikaları versin demişsiniz, hangi politikanın çiğnendiğini söyleyin ya da bu gereksiz şikayeti geri çekip tartışmak istediğiniz konuyu gereken yere taşıyın. kişileri değil konuyu odak noktanıza alarak elbette. ek olarak, herkes vikipedinin tüm uygulamalarından haberdar olmak zorunda olmasa da, infocan'ın sansürleme gizleme konularından habersiz olmadığını, sadece bu tür uygulamalara karşı olduğunu da mesajlarından açıkça görmek mümkün. --ki bl 13:21, 28 Eylül 2010 (UTC)
  • Şikayet sayfasının kullanılma nedenini anlaşılır gibi değil ne yazık ki, karar olarak ne gibi bir sonuç bekleniyor ki? Eğer konu İnfocan'ın politikalardaki güncellemeleri takip etmemesi ise -ki böyle bir durum olmadığı gözleniyor- bu bir şikayet sebebi değil. Eğer sansürlenen kelimeleri açıklamayla geri alması ise bu da politikalara uygun -bakınız VP:SANSÜR-. Zaten infocan'ın attığı mesajlara bakarsanız bu konuda bir iyileştirme çabası içinde olduğu, çeşitli kullanıcılarla görüş alışverişinde bulunduğu görülmekte ([55], [56]). Kaldı ki böyle bir durumun olup olmaması da hiçbir şeyi değiştirmez. Size atılan mesaj [57] durumu gayet güzel açıklamış ve özetlemiş. Ancak siz diyalog kurmak ve karşıt görüşlerinizi bildirmek için tartışma ve/veya köy çeşmesi gibi ortamları kullanmanız gerekirken şikayet sayfasını kullanmışsınız ne yazık ki.

Şimdi şu geçmiş resim gizleme konusuna girelim. O tartışma sadace belli resimler üzerineydi ve metinsel içerikler tartışma konusu değildi. Resimler konusunda o zaman öyle bir uzlaşı olsa da -İnfocan'ın da belirttiği gibi ben de bu uygulamaya pek katılmıyorum açıkçası- bu konu hakkında çeşitli görüş ayrılıkları olabilir ki o zaman da vardı. Şimdi bana göre rahatsızlık vermeyen bir ampute uzuv resmi bir diğerine göre rahatsızlık verici olabilir, yahut dekolteli bir kişinin resmi de bir başkasına göre rahatsız edici olabilir. Bu nedenle de bu bir politika değil zaten. Konu özelinde tartışılan ve karara bağlanan bir konu. Cinsel organ resimlerinin konmaması için -birden fazla madde olması- bir tartışma başlatılmış ve böyle bir karara varılmış olması bir başka resmi bağlamaz hele ki metinsel bir içeriği hiç bağlamaz. Sizin yaptığınız rahatsız edici bulduğunuz metinleri gizlemek değil ilgili kelimelerin ortalarına nokta koymaktan ibaretti. Yani o tartışmada metinsel konularda da genel bir karar alındığını varsaysak bile -ki yok- bu durum yine uygun olmazdı. Zira o halde bu mektubu gizle göster şekline getirmeniz gerekirdi. Ayrıca size belirtildiği üzere VP:SANSÜR sayfası da bu konuya eğilen resmi vikipedi politikası. Orada da dendiği üzere vikipedide sansür uygulanmaz. Alıntı yaparsak: Vikipedi kimi okuyuculara göre saldırgan ya da taraflı nitelendirilebilecek yazılar içerebilir. Okuyan herkesin değiştirebildiği ve değişiklikler bir kontrolden geçmeden anında gösterildiği için, Vikipedi, maddelerin ya da resimlerin çocukların ya da belli bir sosyal grubun okumasına uygun olacağını garanti edemez. Genelde ilgisiz içerik ve bağlantılar diğer okuyucular tarafından temizlense de, bazı maddeler tartışmaya açık yazı, resim, grafik veya bağlantı içerebilir. Bu size İnfocan tarafından belirtilmiş zaten. İnfocan'ın mesajlarına bakarsak, bilakis İnfocan'ın genel politikaları çok iyi bildiğini, köy çeşmesinde konuşulan özel konudaki karardan da haberdar olduğunu ancak buna vikipedi resmi politikasına (VP:SANSÜR) aykırı gördüğü için onaylamadığını görebiliriz.

Bu şikayete neden olan metinsel içeriğin kaldırılması için öncelikle tartışma sayfasını kullanmanız eğer ilgi görmezse köy çeşmesinde konuya dikkat çekmeniz uygun olurdu. Eğer böyle metinsel içerikler konusunda genel olarak topluluk görüşünü istiyorsanız yine köy çeşmesi uygun adres olacaktı, ki bu zaten yukarıdaki mesajlarda belirtilmiş.

Ayrıca rahatsız verici olarak gördüğünüz metin de zaten sonradan değiştirilmiş İnfocan tarafından. Keşke diyalog kurmayı tercih etseydiniz. Bildiğiniz üzere bu sayfa en son çare olarak kullanılacak bir yer. Bu olaya talihsiz bir durum demek en uygunu belki de. Sizin gibi deneyim sahibi bir kullanıcıdan böyle bir davranış hiç beklemezdim doğrusu ve çok da üzüldüğümü belirtmek isterim. Anlık bir heyecanınıza vermek istiyorum, çünkü sizin böyle bir davranışta bulunmayacak bir vikipedist olduğunuza inanıyorum. Çok uzun bir mesaj olduğu için lütfen kusuruma bakmayınız, konuya iyice boş yer kalmaksızın değinmek istedim. Saygılarımla --Merube 89msj 15:43, 28 Eylül 2010 (UTC)

  • Soru Allah aşkına objektif cevap verin: "S.k, s.kici, k.ç, ç.kümüzün" kelimeleri sadece bir kesime göre mi uygunsuz? Vikidostlar, bu kelimeler hiçbirinize uygunsuz gelmiyor mu? --Berm@nyaİleti 17:17, 28 Eylül 2010 (UTC)
  • Cevap Cevap Bu tartışmanın yerinin burası olmadığı yukarıdaki yorumlarda da görülebilir. Kısa ve öz bir biçimde yazılmış olan VP:SANSÜR'ü bir kez daha incelemeniz gerekmekte. Bu politikanın yanlış olduğunu düşünüyorsanız konuyu ilgili tartışma sayfasında dile getirebilirsiniz. --Superyetkinileti 17:25, 28 Eylül 2010 (UTC)
  • Vikipedi, sansür yeri değildir. Mektubun orijinali öyleyse öyle kalmalıdır. Siz hangi hakla mektubu değiştirerek sansürlersiniz ben onu anlayamadım? Vikipedi, mektuptan sorumlu değildir, maddede yer alması gerekirse eklenebilir zannımca. İngilizce Viki'de sayfasında Muhammed peygamberi tasvir eden resimler mevcut ama bizim sayfada yok mesela. Neden? çünkü sansürlüyoruz. Bu tür şeyleri doğru bulmuyorum ve sansüre "hayır" diyorum. -- hedda+gabler 14:55, 29 Eylül 2010 (UTC)
  • Bir sayfayı, hele de bu sayfayı kullanmadan önce bir okusak: "Şikâyet etmeden önce ve ederken yukarıda belirtilen nedenlerden (Vikipedi'nin resmi politikalarından birini veya birden fazlasını ihlal etmek ya da Kişisel saldırı) en az birinin olduğunu somut bir şekilde kanıtlamak şarttır. Lütfen başka bir nedenle şikayette bulunmayınız, zira topluluk tersi karar almadığı sürece bu türden bir şikayet geçersiz sayılır." (Konuya ilişkin Merube ve Hedda'nın yorumlarına katılıyorum; ancak bu tartışmanın yeri burası olmamalı.) Öte yandan artık şunu söylemenin tam yeri sanıyorum: Okunması gerekirken okunmayan cümleleri kopyalamaktan fena halde sıkıldım. --yabancım 17:52, 29 Eylül 2010 (UTC)
  • Bu hususla ilgili yapacağım yorumlarda yukarıdaki bazı arkadaşların söylediklerini tekrar edeceğim kusura bakmayın ama fikirlerimi de paylaşmak istiyorum: Birincisi Bermanya bu hususu Infocan ile tartışmak yerine burada şikayet etmesini pek doğru bulmadığımı söylemek isterim. İkinci olarak da her ne olursa olsun sansürlemeyi doğru bulmuyorum. Mimar77 19:27, 13 Ekim 2010 (UTC)
Tartışmak tabii ki aklıma geldi Mimar, ama kişisel saldırıya veya nezaketsizliğe dönüşmesinden korktum. Zira böyle örnekleri çok gördük. Neyse, sonuç olarak ben İnfoCan'ın cezalandırılmasını veya uyarılmasını hiç istemedim. Sadece sansür konusunu dile getirdim. Yine de üzülerek belirtiyorum ki bazı kullanıcılar bunu anlamakta güçlük çekiyor. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:28, 21 Ekim 2010 (UTC)
Benim size kişisel saldırı ve nezaketsizlik yapacağımdan korktuğunuz için benimle tartışmaktan kaçındınız mı?! Teessüf ederim. --İnfoCan 13:46, 22 Ekim 2010 (UTC)
  • Sevgili Bermanya. Bu tartışmayı çok uzatmak istemiyorum ve de iyi niyetine şüphe etmiyorum ama ama birisi ile tartışmak yerine şikayet etmeyi tercih etmek tercih edilen bir yöntem olmamalı bence. İnfocan’ın adına konuşamam ama en azından onun bugüne kadar hiçkimseye kişisel saldırı veya nezaketsizlik yaptığına şahit olmadım. Ayrıca eğer sansürü gündeme getirmek istiyorsan birisini şikayet ederek değil de, konuyu tartışma sayfasında yapmanı önerirdim sana. Mimar77 17:28, 22 Ekim 2010 (UTC)
Canım benim, neden bir lafımdan bin laf çıkarılıyor? İnfoCan ile tartışsaydım, VP:KSY veya VP:N ihlali olmasından korktum ama neden? Çünkü çok deneyimli vs. olan birçok kullanıcı, maalesef bu konularda çok hassas. Mesajlar birdenbire VP:KSY ve VP:N ihlalleriyle dolabiliyor. Bu ihlali ben de yapabilirdim, İnfoCan da... Bu benim ne yapacağıma dair fikrimdi, sorun yoksa kimse müdahele edemez. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:28, 22 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

[Kullanıcı:Bermanya]] daha önce defalarca VP:N ihlal etmiş ve defalarca uyarılmış bir kullanıcıdır. Çok eski olanları göstermiyorum ama örneğin burada yaptı. IP'li bir kullanıcı düzelttiğinde VP:KSY olduğunu kabul etmihyor. hizmetli düzeltince KYS ihlalinden vazgeçiyor. Şikayet ederken de VP:N ihlal etmeyi ihmal etmiyor. Takabeg yine yaptı yapacağını diyor. Ve VP:İNOV kısa bir cümlemi ihlal edip abartarak son derece kötüye yorumlıyor. Köy çeşmesinde Vikipedi:Kmoksy'nin başlattığı VP:KSY ihlal eden saldırısında ise Burada rahatsız edici VP:KSY ihlali söz konudur. Diğer kullanıcıların nazikçe ikaz etmesine rağmen VP:KSY ihlal ettiğini kabul etmiyor. eleştiri olduğunu söylüyor. Ancak bildiğimiz gibi kişilere yönelik eleştiri de VP:KSY kapsamına giriyor. Konularla odaklamamız gerekiyor, kişilerle değil. Sürekli Bermanya'nın hakkımdaki kişilere yönelik yorumları görüyorum.

Geçen gün içerikteki tartışma bile yeterince yapmadan Kullanıcı:InfoCannezaketsizce şikayet etti. (Yukarıda görebileceğimiz için bağlantı vermiyorum). Konularla odaklaması gerekirdi ama hep kişiye gidiyor bu kullanıcı.YiBu davranışı topluluğu iyice rahatsız etti.

Bu seferde ise yine yukarıda görebileceğimiz gibi 82 ~145'in açtığı şikayette de istediği kadarVP:KSY ihlal ederek söylemediğim şeyleri ortaya atıp söylediğim şeyleri kötüye yorumlayarak kişisel yorumları yapmaktadır.

Anladığım kadarıyla bu kullanıcı konularla odaklamamız gereken Vikipedi ortamında kişilere giriyor. Bu kullanıcını ve diğer bazı kullanıcının bariz kişilere yönelik saldırı ve yorum yapmak serbest mi ?

VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal etmekle birlikte Böyle belli kullanıcılara cephe alıp sürekli VP:KSY ihlal eden yorum yapmak Vikipedi:Engelleme politikası#Engelleme kuralları bölümünün 2. nolu maddede belirtildiği gibi karşıtlık ve rahatsızlık vermiş oluyor, ne yazık ki. Bu kadar ihlal ettiği halde ihlal ettiğini kabul etmediği için artık gereken işlemlerin yapılması lazımdır. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 17:56, 9 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Şikayetçi kullanıcı: "(...)önce defalarca VP:N ihlal etmiş ve defalarca uyarılmış bir kullanıcıdır." demiş. Mesaj sayfama bakınız, bugüne kadar bir tane uyarı bile almadım. Bazen bazı kullanıcılar tartışma sayfalarında böyle düşünmüş olabilir, ancak bugüne kadar Kullanıcı:Takabeg dışında kimsenin bana VP:N ihlali yaptığımı söylediğini hatırlamıyorum. Şikayetçi kullanıcı, Kullanıcı:İnfoCan'a dair şikayet yazımda nezaketsiz bir tutum sergilediğimi, topluluğu rahatsız ettiğimi belirtmiş. O şikayet yazımda ben daha çok "Sansür" konusunu dile getirmeye çalışmıştım, ek açıklamamda da bunu belirtmiştim. Üzülerek belirtiyorum ki bunu bazı kullanıcılar anlayamamış. Bir tane kullanıcının bile bu "Bu yazın nezaketsizdir" dediğini görmedim, çünkü o yazıyı kibarca ve kolayca yazmaya çalıştım. Bir değişiklikte anonimin değişikliğini kabul etmediğimi, hizmetli değiştirince de kabul ettiğimi söylemiş şikayetçi kullanıcı. Mesaj sayfamın arşivlerinde vardı, hatırlıyorum, sağolsun hizmetli arkadaş beni ikna eden bir mesaj atmıştı. Ayrımcılığa elbette karşıyım. Ayrıca bu olayın şikayet yazısında belirtilecek değerde olmadığını düşünüyorum, çünkü halledilmiş bir olaydı. Şikayetçi kullanıcı beni VP:KSY ihlali yapmakla suçlamış. VP:N ihlali olsa, tamam ona nezaketsiz gelmiş olabilir derdim ama VP:KSY de biraz abartılı kalmıyor mu? Kimseye yönelik saldırı amaçlı mesaj yazmadım. Bazen eleştirdim, görüş belirttim. Şu sayfada da görebilirsiniz, birçok kullanıcıyı uzlaşmaya varması için uğraştım. Aynı sayfada "Lütfen VP:İNOV'u anayasayımız sayalım." görüşümle de VP:İNOV'un ne kadar önemli olduğunu hep vurgulamaya çalıştım. Bir kullanıcı Takabeg ile o madde sebebiyle sorun yaşamıştı, şu mesajı yazarak ortamın yumuşamasına çalıştım. Şikayetçi kullanıcı: "82 ~145'in açtığı şikayette de istediği kadarVP:KSY ihlal ederek söylemediğim şeyleri ortaya atıp söylediğim şeyleri kötüye yorumlayarak kişisel yorumları yapmaktadır." demiş. O olayı şikayetçi kullanıcı, ısrarla topluluğumuza yanlış olarak aktarıyor, üzülerek bildiyorum. O olayı da kısaca anlatayım; şikayetçi kullanıcı Osmanlı Müslüman Kırımı sayfasının tartışmasında "(...)maalesef anlatım hep etnik Türkün gözüyle anlatılmaktadır." demişti. Bu yazıyı yazdığında maddenin büyük çoğunluğu benim emeğimdi. Kısaca söz bana geliyordu. Sonra ise "Bermayna'nın emeği maalesef aşırı taraflıydı. VP:İNOV'u önemsediğim için Bermanya'nın taraflı olduğunu söylemedim ve seçtiği kaynakların taraflı olduğunu söyledim." demişti. Benim de aklım karıştı ve bu ne çelişki demek amacıyla bu iki yazıyı belirttim. Anlaşılan şikayetçi kullanıcı bu olayı yanlış anlamış. İki cümle arasında çelişki olduğu barizdir. Bu da tamam. Yazının sonunda ise "Bu kadar ihlal ettiği halde ihlal ettiğini kabul etmediği için artık gereken işlemlerin yapılması lazımdır." demiş. Bu yazıyı görünce lütfen yanlış anlamayın ama çok güldüm. Bir tartışmada Takabeg'in 1 aylığına engellenmesi söz konusu oldu, Takabeg ise "Birde Koca 1 ay dediğin engellenmem konusunda VP:N ihlali var mıydı ?" dedi. Kullanıcı:Yabancı, Takabeg'i 1 aylığına niçin engelledi? Gerekçesi VP:KSY ve VP:N ihlaliydi. Şikayetçi kullanıcı komik derecede inkar ediyor, beni de inkarcılıkla suçluyor. İlginç doğrusu. Yazıdaki en ağırıma giden ise "Karşıtlık ve rahatsızlık vermiş" yazısıdır. "Ben topluluğu rahatsız mı ediyorum, topluluğun sinir olduğu birisi miyim yoksa?" dedim kendi kendime. Şikayetçi kullanıcı bunu neye dayandırarak söyledi? VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV ihlallerine dair iddialarını yanıtladım, peki "Karşıtlık ve rahatsızlık vermiş" iddiası nedir? Şikayetçi kullanıcı bunu lütfen açıklasın, ona da savunmamı veya kabullenmemi sunacağım. Unutmayalım; "Savunma" başlığının altında sadece karşıt görüşte bir savunma değil, bazen de kabullenme gerekir. Takabeg bu konuyu detaylandırırsa ya savunma yaparım ya da kabullenirim. Görüşleri Vikipedi topluluğu, kararı da Vikipedi politikaları versin. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 19:57, 9 Ekim 2010 (UTC)
Lütfen VP:KSY sayfasını tekrar okuyun. Vikipedi'de hiçbir yerde kişisel saldırıda bulunmayınız. İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil. deniyor. Kullanıcının yaptığı katılımcı üzerine yaptığı yorumlar VP:KSY kapsamına giriyor. Çok sayıda kullanıcıların bu kuralı yanlış algıladığını düşünüyorum. Ayrıca yukarıda Bermanya'nın bahsettiği etnik Türkün gözüyle anlatılmaktadır ifade içerik üzerine yaptığım yorumdur. O zamanda söylediğim gibi yazan kullanıcının etnik kökenini bilmiyorum bile. Madde içeriği etnik Türkün gözüyle anlatılmanın sebebinin kullanıcının seçtği ve istifade ettiği taraflı kitaplardan kaynaklandığını düşünmek istedim ve istiyorum. Takabeg ileti 21:12, 9 Ekim 2010 (UTC)
Peki neye göre "Karşıtlık ve rahatsızlık" verdiğimi düşünüyorsun, öğrenebilir miyim? Ona göre de savunma veya kabullenme yapmak istiyorum, cevapsız kalsın istemiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:15, 9 Ekim 2010 (UTC)
Her fırsatta hakkımda kişilere yönelik yorum yapmak ve saldırıda bulunmak (bağlantılar verilmiştir). Sorunsuz sözlerimi kötüye yorumlamak. Vikipedi’nin genel yönetmeliklerine karşı davranan, ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunan... kapsamına giriyor. Takabeg ileti 11:00, 10 Ekim 2010 (UTC)
Belirttiğin için teşekkür ederim. Her fırsatta demişsin, ne fırsatı? Benim işim gücüm yok mu ki şikayetçi kullanıcıyı hep eleştirmek için fırsat bekleyeyim? Kendisine saldırı amaçlı yorumda bulunduğumu ve sorunsuz sözleri kötüye yorumladığımı belirtmiş. Bunları zaten yukarıda bağlantılar ile belirtmiş ve cevaplamıştım. Dolayısıyla o dedikleri başka bir kapsama girmiştir, savunmam ile hepsinin üstü çizilmiştir. Zira hayatımda ilk defa ve hiç şaşırmadığım bir şekilde Takabeg tarafından şikayet edildim. Bana yönelik fazla eleştiri gelmedi, gelse de hepsine çözüm getirmeye ve gerekirse kendimde değişiklik yapmaya her zaman için hazırdım. Takabeg dışında hiçbir kullanıcı benim karşıtlık ve rahatsızlık verdiğimi düşünmemektedir (Bunu eleştirilere, mesajlara ve tartışmalara bakarak söylüyorum). Eğer ki benim karşıtlık ve rahatsızlık verdiğimi düşünen bir kullanıcı varsa, lütfen belirtsin. Asla gücenmem, darılmam ve yukarıdaki bazı şikayetler gibi taşla sopayla saldırmam. Takabegin bu son açıklaması ve benim de savunma yazım ile şikayetin yersiz olduğu kanıtlanmıştır. Bütün şikayet gerekçeleri ve savunmaları hazırdır, şikayetin karara bağlanmasını rica ediyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 11:27, 10 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Cevap Cevap 6 dakika sonra geri almışım, demek ki doğru olmadığını o zaman da görmüşüm, tartışılacak bir bağlantı değildir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:52, 9 Ekim 2010 (UTC)
  • Şikayet etmek ne zamandan beridir politika ihlali oldu? TakabeG2in o cümlede KSY ihlali olmdığını söylemesi doğal (herkes kendini savunacak - bence ihlal vardır); fakat bu kadar ısrarcı bir şekilde, şikayet eden kullanıcıyla "şikayetin doğru değildir, engellemeyi yapan tecrübeli kullanıcı da yanlış karar vermiştir" diyerek zıtlaşması ve bir şikayeti şikayet konusu yapması, rahatsız edicidir. İnfoCan şikayetindeki N ihlalleri gösterilebilirse iyi olur. Yukarıdaki şikayette kişiler üzerndeki yorum yapmayacak da ne yapacak? Bariz KSY ihlali yoktur, Takabeg rahatsız olduğu noktaları gösterse iyi olacak. "Sütten çkmış ak kaşık", Türkçede yaygın olarak kullanılan bir deyimdir ve Bermanya bunu, Takabeg'in masum olmadığını düşündüğünü ifade etmek için söylemiştir. --82 ~145 ileti 10:54, 10 Ekim 2010 (UTC)
Takabeg'e hizmetliler de, ben de, Bermanya da söyledi ki, sözleri sorunsuz değildir. Lütfen bırakınız artık onu. --82 ~145 ileti 11:02, 10 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet edilen kullanıcının genel tavrındaki yer yer sivrilmeler dikkat çekmekte, İnfoCan'ı şikayet ettikten sonra kullandığı bazı tabirler (Mesela, "İnfoCan ile tartışsaydım, VP:KSY veya VP:N ihlali olmasından korktum ama neden? Çünkü çok deneyimli vs. olan birçok kullanıcı, maalesef bu konularda çok hassas. Mesajlar birdenbire VP:KSY ve VP:N ihlalleriyle dolabiliyor. Bu ihlali ben de yapabilirdim, İnfoCan da...) göze batabiliyor. Bu tip konularda daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Kullanılan kelimeler topluluğu kaosa sürüklememeli. Topluluk yıpratılmamalı. Kullanıcının genel tavrıyla ilgili olarak mesaj sayfasına bir uyarı bırakılacak ve daha dikkatli olması istenecek. Sevgilerimle... --e.c. 23:48, 1 Kasım 2010 (UTC)

Nihan'ın önceki engelenmeleri

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Vikipedi tartışma:Kukla şüphelileri/Levent davası ve ilgili sayfalardaki saldırgan tavırları göstermeme gerekmiyordur herhalde. Burada (başka yerden buraya taşındı) hakkımda troll suçlamasında bulundu. Bu asılsız suçlaması Vikipedi:Kişisel saldırılar yasaktır#Kişisel Saldırıya Örnekler'de gördüğümüz gibi kural ihlalidir. Gerekirse tek tek gösterebilirim.

  • Kmoksy'nin Köy çeşmesinde başlattığı açtığı yersiz suçlamasında A ve B ve C gibi Vikipedi kuralına dayalı ikazlara rağmen ortalığı kızıştırmaya çalıştı. Her zamanki gibi VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal ederek yersiz suçlamalarda bulundu. Türkler ve Kürtler ile ilgili maddelerde yoğunlaşma yaşayıp... gibi yersiz yorum yaptı da benim ilgilendiğim konular sadece bu iki millet ile sınırlı değildir. Ayrıca Vikipedi kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunun ilgilendiği konudur. Nihan, topluluğun sabrını zorlayan kullanıcılar noktasına ulaşır dedi. Taraflı ve ideolojik bilgileriyle doldurmak isteyen kullanıcıların sabırını zorluyor olabilirim ama taraflı ve Vikipedi kurallarına sadık kullanıcıların sabırlarını zorlamamışımdır ve zorlamıyorum. Yorumun içeriği ne olursa olsun yine VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal ederek ortalığı kızıştırmaya çalışarak Vikipedi:Görüşlerinizi açıklamak için Vikipedi'yi aksatmayın yönergesini ihlal etti.
  • Aslında Nihan benim ilk kayıt olduğumda çok yardım eden kullanıcıdır. O yüzden de sevdiğim kullanıcılardan biriydi. Usta diye hitap ederdim. Ancak son aylarda gördüğüm taraflı ve saldırgan faaliyetleri ihmal edemiyorum. Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı ve tartışmalarda da ulusalcılık argümana çekmeye çalıştığı kanısına vardım. Vikipedide gerçek hayatta, diğer ortamlarda kullanıcının (kullanıcıların) siyasi görüşleri, dini inançları önemli değildir. Fakat Vikiye yanstılmamalıdır. Kendi VP:MİLLİ, VP:TBA ihlallerini meşrulaştırmak için ve diğer kullanıcıları susturmak için (daha doğrusu bıktırmak için) konularla değil kişilerle odakladığı ve sürekli sağdan soldan saldırdığı anlaşıldı, ne yazık ki. İşin ilginç tarafı Nihan'ın kuralları ihlal etmeye devam ettiğinde hiçkimsenin ikaz bile etmemiş olmasıydı. O yüzden mi yeni kullanıcıların VP:TBA, VP:MİLLİ ihlal eden faaliyetleri sıkça görüldü ve Vikipedi eskisine nazaran taraflı hale geldi. Rahatlıkla VP:N, VP:KSY, VP:İNOV ihlal eden ve ihlal ettiği halde kendini meşrulaştıran kullanıcılar çoğaldı, ne yazık ki. Vikinin eski kullanıcılardan biri olan Nihan'ın kendini kötü örnek göstermiş olması ve bazen de onları kızıştırarak kural ihlallerini teşvik etmemiş olması kendi başına büyük suç teşkil ediyor. Sürekli VP:N, VP:KSY, VP:İNOV, VP:TBA, VP:MİLLİ kurallarını da ihlal ederek kendi ideolojik yaklaşımıyla projenin projenin gidişatını aksatan bu kullanıcıya gereken engellemenin uygulanması lazımdır, kanımca. Teşekkür ederim. Takabeg ileti 01:30, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Ek olarak: yeterli kanıt olmadan yersiz dava açmakla Vikipedi:Engelleme politikası#Engelleme kuralları'nın 2. maddesinde belirtilen Karşıtlık ve rahatsızlık vermek - Vikipedi’nin genel yönetmeliklerine karşı davranan, ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunan kullanıcı olduğunu bir daha kanıtlamış oldu, ne yazık ki. Takabeg ileti 07:09, 10 Ekim 2010 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

21 Eylül 2010'dan bu yana burada değildim. Bu tarihten önce belli bir döneme kadar hemen hemen her gün giriyordum. Gördüm ki kendisine karşı olan Kmoksy, Bermanya ve beni ardı ardına şikayet sayfasına taşımış. Heralde canına tak demiş 20 gündür burada olmamam... Hemen konuya gireyim:

  • Önce benim dediğim lafa bakalım sonra suçlamaya bakalım: Nihan'ın Bir çok kişi dediği Kullanıcı:Qwl adı kullanıcı ve kendisiBurada oylama neden kaldırıldı diye bir başlık var ve şikayette bulunan kullanıcının ani ve her zamanki "kural öğretici" tavrı var. Ayrıca Hedda Gabler ve Gökhan ve bazı kullanıcılar da baskın olsun olmasın gibi tartışmalara girmişler. Dolayısıyla "israrlı madde adı değiştirme gibi" kendisinde sık rastladığımız olayı ben bir kere yapmışım ve sanırım 50 farklı yerde dile getirmiştir. Zaten topluluktan bir ses yükselmediği için madde adına da itirazımı sürdürmedim. 50 farklı yerde yazarken ve buraya taşırken yaptığı bariz VP:İNOV ihlalidir.. Önce sen al diğerlerinin fikirlerini, bu değişim yapılmışsa bu değişim üzerinden tartışırsın.. Önce değiştirip sonra direktif veremezsin. Burada bu tartışılacak. Senin direktiflerinle ya da yönlendirmelerinle değil. Eğer topluluk (yani senin dışındakiler) bu ismi kabul etmezse başka isim bulunur, anlam kayması var. Ayrıca ben diğer üzerine gittiğin insanlara benzemem. bu cümlem durumların iç yüzünü bilmeyen insanlara sert gelse bile ben bu cümlemin ve bir sonraki şikayete konu 1. maddenin 3. babında cümlemin altına imzamı tekrar atıyorum. Gazze filosu kabak tadı verdiği için geçiyorum.
  • Burada Alsace38'in ifadelerini okumaya davet ediyorum öncelikle. Daha sonra benim Abdullah Öcalan'ı tanımlamak için çok sık kullanılan Terörist başı kelimemden dolayı, şikayet eden kullanıcının şikayet sayfasında belirttiği gibi Yazısındaki gerekçenin şoven olduğunu gibi bir ifade yerine ŞOVEN GEREKÇESİ lafını kullandığını önemle belirtirim. Kendisinin Türkçe'yi bilmemesi benim sorunum değildir beni ırgalamaz. Ancak faydalı olması açısından: Gerekçenin Şoven olması tamlamasıyla, Şoven Gerekçesi tamlamalarının aynı anlama gelmediğini belirtmekten haz duyarım. Burası da Gazze Filosu ile ilgiliymiş ama olsun: Burada maddeye aktivistlerin komandolara saldırılarının da bulunması gerekir gibi topluluğu kışkırtıcı bir ekleme yapılmasını istediği tartışma sayfasına bakmakta yine yarar var. Kendisinin dalga geçer bir tavırla : Aydaaa. Rahmetliye çok ayıp oldu. ifadesinden sonra yazdığım mesajın da altına imzamı tekrar atıyorum.
  • Zilan meselesi ile ilgili Burada yazdığım bir mesajdan sonra "ciddi olun" gibi bir uyarı da bulunmuş. Yine kişilerin Türkçe'ye hakim olamamasının sorumluluğunu üzerime almayarak Zilan meselesi defalarca kere aynı şeyleri söylememe/mize rağmen, israrla anlamamazlıktan geldiği için VP:Troll'ü işaret ediyorum.
  • Şimdi bu yazacaklarım diğer yazdıklarına toplu bir cevap sayılsın: Burada ilk katkılarını yapmaya başladığı sırada yeni gelenlerin kulakları hassastır diye Sağlamcı'yı uyaran bendim. Kendisine yardım etmeye çalıştım. Usta kelimesini ondan sonra kullanmaya başladı. Son aylarda gördüğüm taraflı vs. laflarıyla yalan söylemiş kendisi. Benimle olan husumeti eski hizmetli, kuklacılıktan engellenen Levent'in davasından sonra başlar. Aslında meselesi Levent'in davasında göstermiş olduğum tavır değil kendisinin başka bir kullanıcıyla olan husumetine dayanmaktadır. Hatta o husumeti olan kullanıcı ile başka bir platformda konuşmaları ve sorunu halletmeleri konusunda aracı olmuşumdur ve bunda bile art niyet aramıştır. Kendisiyle başka platformda konuşmam ise Levent olayından sonra mailimi istemesi ile başladı, benim bir talebim olmadı. Bu davanın hemen sonrasında mesajlaşmalarımıza dikkat çekmek istiyorum. Ben yaptıklarını buraya taşımayacağım, Ota Benga'ya oy verdin kuklasın gibi imaları diyip geçeceğim. Ancak kendisiyle iletişimimi tamamen kesmemin nedenini kendisi bilir, söylemekte sakınca görmüyorum bana küfür etmesidir (imalı filan değil direkt). Bu çok basit bir biçimde ispat edebileceğim bir durumdur, söylememin nedeni de aşağıdadır.. Ayrıca burada bariz bir göndermeyle IRC dedikoducuların mekanıdır, Nihan nereye gitsem sürekli peşimde gibi şimdi araştırıp linklerini bulmaya üşendiğim başkalarına "milliyetçiliğin gözünü kör etmiş" (bknz:Yabancı'nın mesaj sayfası) gibisinden daha nicesi de vardır. Bunun dışında Türkiye ile ilgili maddelerde birçok insanı taciz ettiği kullanıcının katkılarına bakılırsa net olarak ortadadır. Bunları neden yazma gereği hissettim: Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı Bu nedir çamur at izi kalsın mı? Başka bir argüman daha sunulabilirdi değil mi ? Çünkü kocaman bir yalan bu, çok da kötü sırıtmış. Çünkü herkes biliyor ki kendisi sürekli burada, buraya gelmeden önce varolanların katkılarını çoktan inceledi :) Ayrıca benim hakkımda başka bir yerde (burada olsa görürdük hepimiz :) dedikodumu yapması da beni hayrete düşürdü, çünkü kendisi dedikoduyu sevmezdi. Dolayısıyla bende özel bilgiler var filan gibi tehditvari açıklamasından sonra kendisi ile iletişimimi kesme nedenimi ve bunun neticesinde bana usta demeyi kestiğini ve cephe aldığını açıklamayı reva gördüm.. (sadece bu cümle savunma) Kendisi vikiye gelmeden önce yaptığım katkılar, kural ihlalleri ve engellemeler ortadadır. Bunun dışında Vikipedi IRC dışında özel olarak Gtalk'da konuştuğum kendisi hariç, bugüne kadar 3 kişi vardır. Eski vikipedistlerle konuştum hakkında bilgi aldım demesi merak uyandırma çabası mıdır yoksa karalama kampanyasının bir parçasıdır kendisi cevap verir herhalde. Şikayeti yapan kullanıcının "bildiği bir Nihan" yoktur kendisine sadece "bilmesi tarafımdan istenilen verilmiştir" Ancak, sanırım bilmediği bir Nihan vardır: IRC'de, Vikipedi'de, Gtalk'da orada ya da burada kime ne söylediyse altına aynen imzasını atar. İdeolojik görüşüm hakkında atılmış bir çamur daha var o da Ulusalcı olduğum (Acaba gündemde sevilen bir laf olduğu için mi kullanıyor anlamadım? Kaka Yafta) Ben Ulusalcı değilim ancak Kürt milliyetçisi de değilim. Burada sevmediğim insanlar da dahil olmak üzere kim tacize uğradıysa müdahale ettim ve bir konu hakkında bilgim-düşüncem ne ise, onu savundum. Başka yerde, şımarık çocuğa haddini bildireceğim diyip burada başka türlü konuşmadım. KANIMCA olayların ve bu toplu şikayetlerin VP:MİLLİ vs. ile hiç ilgisi bulunmamakta, projenin aksamaması için bir feveran; olmanın dışında başka anlamlar içermektedir. Tüm tartışmalara yazdım Kürtçe uyduruk dergileri makalaleri kaynak kabul edip, Türkçe her kaynağa bir laf yetiştirmek ansiklopediyi tarafsızlaştırmak değildir. Konuyla doğrudan ilgisi olmayan, polemiklerin (bknz:Türköne) israrla maddelerde yer verilmesi de ansiklopedinin selameti için mantıklı değildir. Bu şikayeti yapan kullanıcıya "Vikinin eski kullanıcılardan biri olan Nihan'ın kendini kötü örnek göstermiş olması" cümlesini kullanma hakkını vermedim. İş bu nedenle bu alt başlığın savunma yerine yorum ya da topluluğa duyuru olarak kalmasını rica ediyorum. Burada yapılanlar herkes tarafından incelendiğine, görüldüğüne göre benim hakkımdaki konuşmanın sadece Vikipedi ile sınırlı kalmayıp başka noktalara kaydığını bilerek, şikayeti yapan kullanıcı ile daha önce yapmış olduğum konuşmalara ve öngörülerime dayanarak, "Nihan hakkında bilgi aldım" gibi kişi haysiyet, şeref, mahremiyetine ulaşma noktasında, değil Vikipedi Allah'ı gelse tanımam, bu da böyle biline. --Boyalikus 03:49, 10 Ekim 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Anlaşılan o ki bütün bu şikayetlerin ard arda gelmesi kullanıcılar arasındaki kişisel sorunların son duyum noktasına ulaşması neticesidir. Herkes bir şekilde sorunlu olduğu şahısları zapt edebilmek ya da saf dışı bırakmak için şikayet sayfasına yöneliyor. Engelleme politikasının #2. maddesine göre karşıtlık ve rahatsızlık vermek suçundan Toplu halde belli süreliğine engelleme yoluna gidilebilir. --Fagusmsj 09:55, 10 Ekim 2010 (UTC)
Fagus, size soruyorum. Nihan'ın kuralı ihlallerini farkettiniz mi hiç ? Kendisine hiçbir ikaz mesajının gönderilmemiş olması cidden tuhafıma geldi de size de sormak istedim. Takabeg ileti 10:00, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • 3 İkaz var, görebilen göz için. 1. dolaylı yoldan Yabancı'nın bana mesajı ve kendisine mesajı. Diğer ikisi ise yine Yabancı tarafından üzerinde çok tartışma yaşanan maddelerin tartışma sayfasında. Ama görmediği ve görmek istemediği, ikazları önemsemediği ve asıl amacın başka olması nedeniyle bunun üzerinde duruluyor. VP:Troll olduğu ise apaçık ortada çünkü buraya benimle ilgili yazdığı şikayetleri daha önce hizmetlilerde dahil olmak üzere birçok kişiye yazdı, dolaylı yoldan imalarda bulundu, başkalarının mesaj sayfalarından VP:KSY ihlal eden birçok olaya girdi. Bunun üzerine ardı ardına buraya şikayette bulunmuş, bu tavrın bariz ne davranışı olduğunu soruyorum. Eğer bahsettiği gibi kural ihlallerinde bulunmuşsam başkalarına yakınmak yerine girip direkt şikayet edebilirdi. Bundan sonraki sırımlar şimdilik yazmıyorum ama Nihan'ın sürekli hakkımdaki karalama kampanyasının başını çektiği söyleyebilirim tanık olan kullanıcıların sayısı az değildir Örneğin bu ağır bir ithamdır. Öncelikle hakkında karalama kampanyası başlattığımı ispatlaması gerekir, yoksa kendisi iftiracıdır. Ardından burada toplu bir hareketten bahsetmektedir ve bu toplu hareketin başını benim çektiğimi söylemeketedir ki bu da bir anlamda canlı kuklacılıkla suçlamaktır. Tanık olan az sayıda kullanıcı diye yarattığı kutuplaşmada tanık olanları belirtmesi ya da tanık olanların kendisini belirtmesi de gerekir. Kendisi sürekli burada bulunan bir kullanıcıdır ben ise belli aralıklarla burada olan bazen burda bulunmayı sıklaştıran biriyim. Dolayısıyla değer vermediğim ve hakkında karalama kampanyası başlatmaya zamanım olmayan biridir. Kullanıcı:Fagus'un düşüncesinden hareketle, bu toplu şikayeti yapan kullanıcının, herhangibir şekilde bunalım haline getirdiği tartışmalarına maruz kalan kullanıcılar,
  • Kullanıcı:Kmoksy (dışkı yedirme davasından ders al vs. gibi ifadelerinden sonra her zaman bir şekilde yaptığı şablonlama saldırıları ve Kmoksy'i bezdirip burdan ayrılmaya zorlama)
  • Kullanıcı:Kamuran otukenli (bu kullanıcıya yaptığı şey daha kimse ne olduğunu anlamadan inceleme fırsatı bile bulmadan sistemli saldırıları ve madde mülkiyeti ihlali)
  • Kullanıcı:Bermanya (sistemli olarak defalarca kere saldırdı, imalı yolla hakaretleri mevcut)
  • Kullanıcı:Gökçe Yörük (Milliyetçiliğin gözünü kör etmiş gibi VP:MİLLİ'yi öne sürerek yaptığı VP:KSY)
  • Kullanıcı:Balabanpasa (Madde mülkiyeti ihlali )
  • Eldarion (bunun dışında mesaj sayfalarında defalarca kere uyardı)
  • Kullanıcı:Ahzaryamed (hizmetli adaylığı sayfasına bakılabilir )
  • Yabancı (Derhal yap et gibi laflar)
  • Kibele'nin kendisine yaptığı uyarı buradadır.
  • Noumenon'un uyarısı buradadır.
  • Bu Manco Capac'ın uyarısıdır.
  • Burada da homonihilis'in rahatsızlığına dikkat çekmek isterim.
  • Rapsar'a burada yaptığı nezaketsizlik ortadadır (Benim emir cümlelerimi bold halde yazmak :) Emir kipi kullandığımız zaman hep emir verici şekilde algılandığı yeni öğrendim lafı da kendi lafıdır. )
  • Kullanıcı:Türk Süvarisi ile yaşadığı gerginlikler vardır.
  • 82 ~145'in şikayeti yukarıdadır.
  • İhlallerden bir demet...Tüm bunların dışında anonimlerle girdiği tartışmalar da mevcut. Ayrıca Kullanıcı:İazak, Kullanıcı:Coriolis gibi tartışma sayfasında, maddeleri tartışırken hem fikir olduğum kullanıcılar var. Kendisinin aktif olup en azından ufak da olsa gerginleşme yaşamadığı kullanıcı sayısı 4-5 kişidir. Hemen hemen yukardaki tüm kişiler kendisi ile ilgili benzer sıkıntılara ve şikayetlere sahiptir. Diyelim ki ben yanılıyorum ve kişisel olarak husumetim var. Yukarıdaki Herkes mi böyle ? Herkes mi Ulusalcı yoksa Herkes mi aptal ? Ben başı çekiyorsam ve ansiklopediyi millileştirmeye çalışıyorsam nasıl oluyor da Türkiye ile ilgili belli konuların tartışma sayfaları ve birkaç madde dışında katılımım yok. Ve ben yine başı çekiyorsam nasıl oluyor da sürekli benimle mesajlaşırken ve fikir alırken yukardaki bazı kullanıcılara saldırı halindeydi ? Tekrar yine ben başı çekiyorsam nasıl oluyor da benim tartışmasına bile katılmadığım maddelerde kişilerle tartışmalar yaşıyor ? Acaba bunlar farkedilmiş midir ? Yoksa kendisi zaman mı çalmak istemektedir sürekli ? Benimle ilgili şikayetinin nedeni yukardaki açıklamamın son paragrafındadır. 20 gündür burada olmayan biri olarak, kendisinin başka bir sorunundan dolayı herkesi şikayet edip hazır etmişken Nihan'ı da aradan çıkartayım, çıkartırken de gizemli 3-5 laf edeyim tavrı ve metnindeki ifadeler VP:İNOV, VP:KSY, VP:N,VP:Troll, VP:GÖRÜŞ davranışlarına bariz örnektir. Herkese kolay gelsin. --Boyalikus 12:41, 10 Ekim 2010 (UTC)
Bağlantı verilmiş sorulara yanıtım
  • Erdalion'un uyarı daha doğrusu fikri belirtme konusu Köy Çeşmesinde tartışıldı.
  • Yabancı konusu dava ile ilgileneceğini düşündüm ve ilgilenmesini istemek sorun teşkil etmiyor. Yap filan demedim yapıp yapmaması kendisine bağlı zaten.
  • Kibele de neticede siyasi davrananmalarının yanlış olduğunu dile ketirdi ve sonuçta hemen açmamaya karar verdim.]
  • Noumenon'un uyarı Levent davasıyla ilgili.
  • Manco'nun uyar ve ricası aslında aynı şey yani Vİkide oylama yasak olduğu için oy işaretlerini kaldırma işi hizmetli yapsaydı sorun çıkmayabilirdi. Yine de Manco'nun dediği gibi yapılırsa daha güzel olacağını anlıyoruz.
  • Homonihilis ile dialogumuz kendisinin şaka yaptığını düşündüm. Kendisi dedikodu kelimesi kullansada sorun çıkmamış olması tuhafıma geldi. Ama Homonihilis'in espri seven kullanıcı olarak algıladım. Bundan sonra engellendim.
  • Rapsar ile hep samimi konuşurdum ve konuşuyorum. Ancak aşırı bir şekilde şablonlara sil etiketi eklediği dönem vardı. Orada Rapsar'ın neden aniden kızdığını anlayamadım. Konuştuk ve anlaştık. Rapsar da artık şablonlara o kadar sil etiketi eklemiyor ve gerektiğinde SAS'a başvuruyor.

Sorulan soruların büyük çoğunluğu konuşarak hallettiğimiz konular, önceki engellememin gerekçesi olarak gösterilen konudan ibarettir. Takabeg ileti 13:34, 10 Ekim 2010 (UTC)

Bu iş artık sınırı geçti. Sağolsun Nihan, önemli noktalara değinmiş. Bu şikayet, kesinlikle yukarıdaki benim ve Takabegin şikayetiyle bağlantılıdır. Takabegin, 24 saat içinde Barbarossa Harekatı gibi bir faaliyete başladığına tanık oldum, ama hatırlatırım o harekatı başlatan tarafın sonu acı olmuştu. Bu tarihi olayı niçin örnek verdim, çünkü harekatı başlatan tarafa yönelik eleştiriler vardı ve onlar da eleştirenleri safdışı bırakmak için harekata girişmişti. Demek istediğim; kişiler kendilerine gelen eleştirileri mutlaka dinlemelidir, Trollükten vazgeçmelidir. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:57, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • İlk olarak gözüme şu çarptı "Tartışma:Zilan Katliamı sayfasında Zilan Katliamı'nın yaşanmış olmasından habersiz midir bilmem" ne demek oluyor? Yani aslında yaşandı da kullanıcının haberi mi yok diyorsunuz? Kaynaklarınız neredeydi o vakitler? Yine Takabeg'e bir sorum da VP:MİLLİ kurallarını siz çiğnemiyor musunuz? Nihan'ın yukarıda örnek verdiği gibi ben dahil sayısız kullanıcıyı Milliyetçilik ile suçladınız. Size karşı buna benzer bir ifade kullanıldığında soluğu burada alıyorsunuz. Bizlere söylediğiniz sözler hakkında ne düşünüyorsunuz?--Gökçє Yörük mesaj 13:06, 10 Ekim 2010 (UTC)
Zilan Katliamı'nın kaynakları vardır. en:Zilan massacre maddesinde bulabilirsiniz. Birde VP:MİLLİ çiğnemiyorum. Zilan Katliamı gibi konular millî konum değildir. Takabeg ileti 13:29, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Birnebun gibi KD olmayan dergilerden Orta Anadolu Kürtleri diye bir madde hazırlayıp, İç Anadolu bölgesinde ne kadar köy varsa Kürt köyü yansıtılması ve bunun tek bir kaynağa dayandırılması VP:MİLLİ değil mi ? Nuri Dersimi maddesinde ve benzer biyografik maddelerde sadece Kürt kaynaklarının kullanılması VP:TBA ihlali değil midir ? Ayrıca benzer birçok madde bulunabilir. Bir kimsenin milliyetinin Kürt olması/olmaması Kürt milliyetçiliği yapacağı/yapmayacağı anlamına gelmez. Zaten VP:MİLLİ'de ; Vikipedi beş temel taşından biri olan tarafsızlık politikası sebebiyle hiçbir millet veya devletin ansiklopedisi olarak tanımlanamaz denilmiştir. Milli konunuz mu diye sorulmamıştır. Aslolan VP:TBA'dır. Ayrıca kullanıcı:Kmoksy için cımbızla seçilmiş bir cümle:Kürtçüdür önyargı konusunda Yeşilyurt Dışkı Yerdirme Davası'nda yaşanmış olanlardan ders almalısınız. Öğretmen midir ders aldırıyordur ? İdeolojik taciz VP:KSY değil midir ? Genelde maddelerin tartışma sayfasında Kürtlerle ilgili bir olayın karşısına Türklerle ilgili bir olayın getirilmesi gibi ( malum maddede rastladığımız Muratağa katliamını dile getirmek ) ortalığı kızıştırmaya çalışmak, konuyu başka yönlere çekmek ve VP:Troll davranışı değil midir ? --Boyalikus 13:41, 10 Ekim 2010 (UTC)
Hayır. Ders almasını çok istedim ve hepimiz almalıyız. İdeoloji ile alakasız bir olay. O olayda Ordu ve hükûmeti mağdurları PKK'lı, Kütrçü göstererek olayı halletmeye çalıştı. Ancak onlar ne PKK'lı ne Kütrçü çıktı. Kmoksy'nin yaşındakilerin bildiği olaydır. Kendisinin de bildiğini düşündüm ve düşünüyorum. Daha gençler de biliyor. Herşeyi PKK'lı ve Kürtçü düşünürek önyargılı davranmalarının ne kadar zararlı olduğunu gösteren güzel bir örnektir. Diğer katliamlar ile kıyasalamak sorun değildir. Asla VP:Troll davranışı değildir. Aynı şekilde Azerbaycan'daki katliamlar dile getiren kullanıcı vardı. Bunlarla da kıyaslama yapılabilir ve VP:Troll davranışı değildir. Takabeg ileti 13:48, 10 Ekim 2010 (UTC)
Orta Anadolu Kürtleri maddesini mevcut olan kaynaklardan istifade ederek VP:MİLLİ değildir. Ayrıca içindeki bilbiler hatalı değildir. Kürt kaynaklar ne demek ? Türkçe kaynaklarıdır. Kürtlerin yazdıkları taraflıdır gibi önyargım yok. 14:16, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • *Kişilerin isteklerine göre vikipedi işleyişi sağlanmamaktadır. Dolayısıyla ders almak isteyen var ise alır yoksa almaz. Kişilerin tercihlerine müdahale edilemez. Bir ülkenin bir döneminde yaşanılan krizden yola çıkarak, ordunun ve hükümetin yaptığı yanlışlığı öne sürerek Vikipedideki bir kişiye açılımı şimdi böyle düşünüyorsun ama ordu ve hükümet senin zihniyetindeydi insanlara dışkı yedirdi sonra haksız olduğu ortaya çıktı bundan ders al biraz gibi haddini aşan laflar edilemez. Edilirse bu ideolojik tacizdir. Daha önce Bermanya'ya yapılan yaş vurgulamasını başka bir kullanıcıya tekrarlamak yine had meselesi ile alakalıdır. Herşey PKK lı diye düşünülmemekle beraber izlenilen tutumlar, kaynak kullanımı seçilen dil ve üslupdan neyin ne olduğunu anlamak zor değildir, Kürtçü olmak suç değildir ancak VikipedideVP:MİLLİ yapılamaz. Dolayısıyla Kürt bakış açısı ile madde hazırlanamaz. Başka konuları başka yerlere taşımak sürekli tartışma ortamı yaratmaya çalışmak, maddelerin bizzat kendi maddeleri dışında sırf kullanılacak bir koz olması gerekçesiyle başka maddelerin tartışma sayfalarına yansıtılması VP:Troll davranışıdır.--Boyalikus 13:59, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Burada Takabeg hakında görüş bildirenler, yukarıdaki şikayete de bir baksa iyi olacak. Dediğim gibi, Takabeg'in tarafsızlığı konusunda uzunsüredir ciddi şüphelerim vardı zaten; fakat artık tarafsız olmadığı konusunda emin oldum, bunu söyleyeyim. Bunun dışında, Nihan'ı KSY ihlalleriyle suçlayan Takabeg'in, o karalama kampanyası cümlesiyle nezaken ve KSY ihlali yaptığını da söyleyeyim. --82 ~145 ileti 13:55, 10 Ekim 2010 (UTC)


82 haklı, Takabeg hakkındaki eleştirileri yukarıdaki şikayette paylaşsak daha iyi olacak. Bu şikayette Nihan hakkındaki eleştirilere ve savunmalara yer verelim. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:02, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Hakkımda yapılan yersiz suçlamalar, Nihan'ın yaptığı bariz kural ihlallerini meşrulaştıramaz. Takabeg ileti 14:04, 10 Ekim 2010 (UTC)
"Yine yersiz suçlamalar" lafı, eleştirileri anlamak bu kadar zor olmamalı. Lütfen Takabeg hakkındaki eleştirilerimizi yukarıdaki şikayete aktaralım. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:14, 10 Ekim 2010 (UTC)
Birer birer incelerseniz ne demek istediğimi anlayabilirsiniz. Burası Nihan'ın bariz kural ihlallerinin tartışılması gereken yerdir. Fakat ne yazık ki Bewrmanya ve Seksen iki yüz kırk beş gibi kullanıcılar Nihan'ın bariz kural ihlallerinden bahsetmeden sürekli tarafıma yorum yapmış oldu. Burada da tarafgir davranışları söz konusu ve Vikipedi:Engelleme politikası'nda belirtilen ısrarla ve sürekli belli kişi veya kişilere saldırıda bulunmış oldular, ne yazık ki. Takabeg ileti 14:58, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Neden gocunuluyor anlamış değilim :) Buraya bir şikayet başlığı açılmış. İsmim çok sevilmiş sürekli tekrarlanmış. Ayrıca bir alt başlık açılıp diğer kullanıcıların yorumları istenilmiş. Bu yeni bir prosedür değil. Diğer kullanıcılardan ikisi Nihan'ın değil şikayeti yapan kullanıcının tavırlarından ve ihlallerinden rahatsız olduklarını belirtmişler. Yani Takabeg'in bariz kural ihlali var demişler. Hatta eğer farkında değilse bazı şeyler, şikayet sayfası ve arşivinde 30 tane TAKABEG'İN KURAL İHLALLERİ başlıklı şikayetler de tek tek buraya taşınabilir. Demek ki Takabeg'in tarafında BARİZ KURAL İHLALİ sorunu bulmuşlar, Nihan'ın tarafında değil :) Hakkındakilere yersiz suçlamalar diyip, bold harflerle neonlayıp ardından meşrulaştırmaz gibi god's perspective tavrın ile çaktırmadan her zaman yaptığın VP:KSY bangır bangır ben buradayım diyor. Ayrıca 3-4 kişi hakkında ardı ardına şikayet sayfasında başlık açman da, çünkü zamanında başka yerlerde hizmetlilerde dahil olmak üzere söylemiştin, benim hakkımda sağda solda dedikodu yapman da (ben sadece benimle ilgili olmadığını da biliyorum :), kişiye odaklı olduğunu VP:KSY, VP:N ihlaline çok meyilli olduğunu gözler önüne seriyor. Sen benim olmadığım yerlerde benimle ilgili konuşmaya, dedikodu yapmaya devam edebilirsin, ancak benim sana daha fazla ayıracak vaktim yok. --Boyalikus 15:39, 10 Ekim 2010 (UTC)
  • Burada, Takabeg'in kural ihlleri konuşulacak değildir, Takabeg'in muhtemel ihlalerini tartışma yeri yukarısıdır. Konuya gelirsek, insan karşısında ne kadar sert tutumlu biri olursa olsun soğukkanlılığını korumalı, zaten politikalarımızda nefs-i müdafaa gibi bir kural yok, şuna bakın. Nihan'ın yukarıdaki ifadeleri nazik midir? Hiç değildir. Kullanıcının daha kibar olması gereklidir. Çünkü, kullandığı ifadeler inciticidir, ne olursa olsun, bir tartışma bu boyuta gelmemelidir. --82 ~145 ileti 14:07, 11 Ekim 2010 (UTC)
  • Bir de, Bundan sonraki sırımlar şimdilik yazmıyorum ama Nihan'ın sürekli hakkımdaki karalama kampanyasının başını çektiği söyleyebilirim tanık olan kullanıcıların sayısı az değildir. cümlesinde Bundan sonraki sırımlar ifadesiyle ne demek istediğinizi anlayamadım. --82 ~145 ileti 18:16, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Yazılanlar ve kullanıcıların geçmişlerinden belirtilen bu ibareler, açıklamalar; inanılır gibi değil. Gerçekten bir kutuplaşma ve lehi için bir başkalarının aleyhine yapılan husus ve çok dikkat gerektiren noktalar. Üslup denilen birşeyin kalmadığıda üstteki tartışmalardan çok açık. Şikayet eden ya da edilen her ne olursa olsun, ister aleyhine ister lehine engellenmeyi, ya da sınırsız engeli bile göz almalı; ki yukarıdaki ve benzeri üslup engellenmeseler bile üslubu apaçık kirleten bu benzer kullanıcı ya da kullanıcıların Vikipedi içerisindeki itibarını zaten zedeleyecektir. Ki sanal saygınlığına kocaman bir leke sürecektir. Umarım üslup hususunda bir an önce saygınlık sınırı çizilir. Ki ben de aynı ağır üsluplarla karşılaşmıştım birçok kullanıcıyla ancak saygınlığımı yitirmemek adına gereken yerde sınırımı koyma ya da susma hakkımı kullandım. Şikayet sebebine ek olarak verilen ihlaller çok açık, ancak edilenin savunmalarıda gözle bir köşeye atılacak cinsten değil. Engel çözüm mü? Elbette hayır. Bu ortamda şayet herşeyi engellerle çözecek olsaydık burası özgür paylaşım, birikim ve katkı ortamı olmazdı. Korkum şu ki; inanılmaz bir şekilde Vikipedi içerisinde taraflar kutuplaşmakta, bu ve benzer şikayetler vs. alt etme düşüncesi izlenimi vermekte, bence. Bir an önce dostane bir yaklaşım olması gerek. - Nebe?viye mesaj 18:30, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Öncelikle Bundan sonraki sırımlar ifadesi ile "Bundan sonraki kısımlar" demek istemiş. Kendisinin dilini iyi bilenlerden biri olduğuma inanıyorum. Teröristbaşı ifadesinden sonra "şoven gerekçesi" lafının ne anlama geldiğini bildiğini de düşünüyorum mesela.. Gerekçeye değil kişiye şoven dediğinin farkında. Aslında ne dediğini (hakaretini) bir kenara bırakırsak, bir kimsenin bir sorusu üzerine yazdığım cevaptaki hitabı beğenmeyip tartışma ortamı yaratan ve yukardaki ifadelerle saldıran kendisidir. Bu halde ben VP:İNOV düşünemem. Eğer şöyle söylemiş olsaydı "teröristbaşı lafını kullanman bana göre yanlış" kabul edilebilir bir tarafı olabilirdi. Nefsi müdafayı bilmem ama meşru müdafa olduğunu iddia edebilirim. Burada ansiklopedi yazacağım diye sırf yazdığım metinden ya da eklediğim kaynaktan dolayı milliyetçi, şoven ve hatta saçma bir biçimde ulusalcı damgası yemek zorunda değilim. Özellikle rica ediyorum, kendisiyle eski mesajlaşmalarıma bakın bana yazdıklarına bakın... Neden o sıralarda bu ifadeleri kullanmıyordu da belli bir dönemden sonra bu ifadeleri kullanmaya başladı :) Yukarıya şikayetin en üstüne ben bir şeyleri yazdıktan sonra Nihan'ın geçmiş engellemeleri diye bold harflerle link bıraktı. Hiç gerek yok bence, ben en son engelimi PhilippoBruno mesajı (.... olan kısım) nedeniyle aldım sanırım :) Buradaki mesajıma bakalım: Referans verdiğin özgürgündem gazetesi tarafsız kaynak değil.--Boyalikus 01:47, 23 Ekim 2007 (UTC). 2007'de de özgürgündemin tarafsız ve VP:GÜVEN'e uymayan bir kaynak olduğunu söyledim, şimdide benzer yayınların uymadığını söylüyorum. Sadece engellenme nedenlerime baksaydı bile (ki baktığını biliyorum :) şu ifadeleri kullanmazdı: Geçen gün birden fazla eski kullanıcılar benim bilmediğim Nihan, benim Viki'ye gelmemden önceki Nihan'ı anlattı. O kullanıcıların görüşülerine göre, geçmiş kayıtlarını incelediğimde arada bir böyle davrandığı anlaşıldı. Katkıları incelediğimde kendisinin ulusalcılık ideolojisine dayanarak Vikipedi'de değişiklik yaptığı ve tartışmalarda da ulusalcılık argümana çekmeye çalıştığı kanısına vardım Ben böyle şikayet nedenini saptırmaya çalışan bir ifadeye karşı nazik olmak zorunda değilim. Bu ifadeleri, ancak bir kişi kendisine yöneldiği zaman tam ve derin manasıyla anlayabilir. Hele yöneltenle geçmişte bir dialogu varsa birden fazla anlam dahi yükleyebilir. Bu nedenle, "geçen gün" hangi gündür ? birden fazla eski kullanıcılar hangi eski kullanıcılardır ? benim bilmediğim Nihan bildiği Nihan hangi Nihan'dır ? O kullanıcıların görüşülerine göre o kullanıcıların görüşleri nelerdir ?..Meselenin Ulusalcılık argümanı olmadığını katkılarıma bakarsanız anlarsınız, Türkiye ile ilgili kaç madde yazmışım bakılsın.. Ulusalcılık argümanına çektiğimi iddia ettiği ancak tartışmalar olabilir ki bu tartışmalarda açılıp bakılsın varolan kaynaklara göre, daha önce benden hep çok tartışılan konularda yorum isterdi, yaptığım yorumlar vardır. Şimdi yukardaki sorularım ve attığı iftiralara, sürekli gereksiz ikazlarına, God's Perspective tutumuna karşılık her yaptığı eylemi bir kılıfına uydurup, politika bazlı hareket ediyorum demesi, mesaj bombardımanı yapması halinde bile böyle tavırlar takınmasına nazik olmak zorunda değilim. Saygı duyduğu ölçüde saygı duyuyorum, nezaket gösterdiği ölçüde nezaket gösteriyorum. "Nihan sürekli benim peşimde" ifadesinden sonra hangi nezaket ? Bu bağlamda yukarda Nebeviye'nin üslup kaygısına katılıyorum bu üslubuma maruz kalan tüm masumlardan özür diliyorum ama yine söylediği sanal saygınlık konusunda yukardaki sorularıma cevap vermediği sürece iftiracı, dedikoducu (çünkü masum bir şekilde IRC'ye gelin teklifine IRC'de dedikodu yapılıyor diye orada bulunan herkesi töhmet altında bırakan ifadelerinden sonra yukarda tekrarladığım cümleyi kurmuyor olması gerekirdi. ) olduğunu tekrar ediyorum. Eski kullanıcılarla konuştum diyerek eski kullanıcıların hepsini töhmet altında bıraktığını da hatırlatmama gerek yok heralde. 82 ~145 ve Bermanya, eğer yukarda Nihan geri dönüş kuralı ihlal etti, Nihan küfür etti, Nihan VP:KSY yaptı, Nihan VP:N ihlal etti, Nihan habire taraflı kaynak ekliyor maddeden bilgi siliyor diye devam eden bir Şikayet silsilesi yazılmış olsaydı hiçbir şey yazmazdım bile. Ancak yukardaki mesaj şikayetin dışına çıkıp şahsi suçlamaya, karalamaya, başkalarını da dahil ettiği (açıklamadığı için iftira) spekülasyona dönüşmüş. Dolayısıyla 20 günden sonra ne var ne yok bakayım diye girdiğim bir anda (5 ay sonra da girebilirdim ve dava kapanmış olabilirdi ve söz hakkım kalmayacaktı) daha önce hizmetlilerin sayfalarına yazdıklarını sistemik bir biçimde , sağ baştan say mantığı ile buraya taşımışsa ben VP:İNOV filan düşünmem, art niyet ararım. Bu yüzden şikayeti aşıp, yoruma, kişinin itibarına yönelmiş tavırlara, açıklayamacağı için iftiraya şikayet adını vermeyiniz ve sanki kendisi hakkında şikayet ediyormuşum ya da ihlallerini sayıyormuşum gibi düşünmeyin. Bir yerde hakkında şikayet sayfasını kullanmak istemediğimi söylemiştim. Ama ben de oyunu kuralına göre oynayabilirim sanırım. Kolay gelsin herkese. --Boyalikus 19:57, 12 Ekim 2010 (UTC)
  • Takabeg'in gerekçesinin tamamına katılmadığımı belirteyim. Özellikle kukla ve kendisi politika ihlali olan karalama kampanyası iddiasına. Zira, her kukla davası engellemeyle sonuçlanmaz, bu da yeterli kanıt yoktur demektir, davayı açan da engellenmez. Bunlar dışında, politikalar KSY, N, İNOV, Troll, burayı artık kısaltma doldurayım, ne olursa olsun, politika ihlal ederek yapılan nezaketsiz savunmayı meşru kılmamaktadır. Ben diğer üzerine gittiğin kullanıcılara benzemem ifadesi nazik midir? KSY ve N politikalarının bir madde üzerindeki görüşlerle, TBA'yla falan ilgisi yoktur, önemli olan tartışmada kullanılan tavırdır. --82 ~145 ileti 18:30, 13 Ekim 2010 (UTC)

Bence gayet nazik bir ifade : "Ben diğer üzerine gittiğin kullanıcılara benzemem".. Mesela Kmoksy bezdi ve katkıda bulunmuyor, sıkıldı artık. Bilmediği Nihan'ı anlatıyorum. Anlamamakta israr etmesi, tartışmaları gereksiz yere uzatması VP:Troll davranışıdır ve buna burada kimse sürekli katlanmak zorunda da değildir. Yani sürekli birileri taciz etsin (ideolojik ya da sistemi kötü kullanmak olarak düşünülebilecek, sürekli politika hatırlatması yapmak, şurayı oku burayı oku diye talimat vermek ki bu da bir çeşit tacizdir), sürekli Türkçe kaynakları küçümseyecek tabirler kullansın, vikipedi ile alakasız kurumlara laf söylesin, yazarı belirgin ölçüde taraflı ve konuyla alakasız olan kaynakları ekleyip ben VP:TBA'ya uyuyorum desin, ardından şoven desin vs. desin, sakin olalım filan öyle mi ? Ben bundan 6 ay önce de 1 sene önce de defalarca gereksiz tartışmadan kaçın dedim zaten. Hadi banane Ergenekon'undan Kürt'ünden diyeceğim ancak şahsi suçlamaya, çamur atmaya yönlendiriyor. Nihan sürekli benim peşimde ifadesi için bile engel alması gerekirken, başkalarının mesaj sayfalarında habire Nihan'ı suçlarken buna katlanmak zorunda mıyım ? Hiç sanmıyorum. Ben biraz daha açayım meseleyi:

  • Nihan Yoldaşım! Kullanıcı:Takabeg 31 Ekim 2007'de kendisinin yoldaşıymışım.
  • Nihan yol kazasında 27 Kasım 2007'de hakkımda fikir edinmiş olması lazım :)
  • Takabeg'i hizmetli adayı göstermişim 15 Temmuz 2008, :))
  • Şimdi dikkat: Selam ustacım ile başlayan bu mesajın tarihi 5 Mart 2010 yani 6 ay öncesine denk geliyor. Beni yukarda ulusalcı olarak suçluyor, VP:MİLLİ ihlal ettiğimi söylüyor. Ben, Berlin Kürt Enstitüsü silindiği zaman dsmurat'a mesaj atıp geri getirmesini istedim, sağolsun Infocan buraya ekledi ve 2 Ağustos'a kadar orada durdu. (Ulusalcı argümanını çürüten vikipedi etkinliğime bir örnek.) Haaa unutmadan Bu ustacığı olduğum zaman da Ermeni soykırımı veya Cezayir hakkında benzer şeyler söylemişim :))
  • Şimdi daha da dikkat: Sadece son değişikliklerde değil hep peşime düşüyor maalesef. (buna benzer birkaç mesaj daha var başkalarının msj sayfasında ) :))
  • Kimsenin stres topu değilim, kendime hakaret ettirmem, başkaca anlamlara gelecek sözcükleri kendime sarfettirmem. Buranın kurallarının uygulanması, benim meşru müdafa yapmamı dolayısıyla VP:N ihlal etmemi önemli ölçüde engeller. Neticede ben önce insanım. Neyse işim var. Kolay gelsin. --Boyalikus 21:37, 13 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

bu şikayetin burada bunca zamandır duruyor olması kötü. ama çok şeyi de açıklıyor. şikayet ilk yapıldığında 'toplu halde belli süreliğine engelleme yoluna gidilebilir' denmiş. engelleme ya da uyarı ya da hiçbiri.. ancak tansiyonun karşılıklı yükseltildiği doğrudur. şu anda ikisi de pek aktif olmayan kullanıcıların gıyabında herhangi bir engelleme ya da uyarı yoluna gitmenin bir anlamı ya da yararı olduğunu düşünmüyorum. benzer durumlarda bu sayfayı hatırlamak, hatırlatmak ve meseleleri düğümlemeden çözme yoluna gitmek için kendi üzerine düşeni yapmak herkesin boynunun borcu olmalı. içerik olarak ve üslup açısından. --ki bl 18:04, 6 Mayıs 2011 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

Kullanıcı:OsmanRus [58] uyarılara rağmen 1-Bosna Savaşı 2-Bosna Soykırımı 3-Srebrenitza katliamı 4-Deliberate Force Operasyonu 5-Markale Katliamı maddelerindeki bilgileri, gerçeğe dayanmayan içeriklerle değiştiriyor. Sırpların yaptığı ne kadar insanlık suçu ise bu alanda onları masum göstermek o derece insanlık suçudur. Adı geçen maddelerin İngilizce ve Almanca sayfalarının aksine Türkçe wikipedia'da bütün medeni dünyanın kabul ettiği gerçeklerin aksine Sırp faşist askeri liderlerinin masum oldukları, ülkelerini savundukları ve bu mealde wikipedia'ya kendi dünya görüşünüzü alakasız yere empoze etmeye çalışıyor. Güvenilir kaynak diye ne idüğü belirsiz Türkiye'de siyasi taraf olarak görülen internet sitelerinden alıntılar yapıyor. Srebrenitza katliamı'nı bile Srebrenitza çatişmaları olarak yönlendiriyor. Wikipedia'yı ilköğretim öğrencileri bile ödevlerinde yardımcı kaynak olarak kullanmaktalar. Televizyonda çocuklar Srebrenitza'da katliam görüntülerini izliyecek Rusyada Türkçe bilen birinin keyfi istiyor diye ansiklopedide çatışma yazacak. Bu wiki'ye olan güveni azaltır. Kesbay 23:10, 22 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Bu şikayeti değerlendirecek olan hizmetli belki "bu konunun yeri burası değil, tartışma sayfasına bu meseleyi halledin" diyebilir. Ama konunun bu kadar basit olduğunu düşünmüyorum. Sırpların Markale pazarında yaptığı katliamların bile Bosna Hersek ordusu ve CIA'in organize ettiği açıkça yazılmıştı ve bu bilgi aylardır bu maddede yer alıyordu. Ben maddenin İngilizce versiyonunda uluslararası savaş suçları mahkemesinde Sırpların mahkum olduğunu görüp bu bilgiyi maddeye aktardım. Bu sefer de maddede "bu olay hakkında iki farklı görüş vardır" tezini işlemeye başladı. {{Yugoslavya'nın dağılması}} şablonunda Srebrenitza katliamı ve Bosna Soykırımı maddelerini "psikolojik savaş" başlığına yerleştirmiş. "Katliam/Soykırım yok Sırplara psikolojik savaş uygulanıyor" demek istiyor her halde. Ben Viki'de bu güne kadar onlarca taraflı madde gördüm. Bir maddede belli bir siyasi görüşün hakim olduğunu farkettiğimde de taraflı veya yanlış etiketi koyar geçerim. Ama burada insanlığa karşı işlenen suçlar söz konusu. Günümüzde "Yahudi soykırımı yoktur" demek nefret suçu sayılıyorsa bu mesele de aynı bağlamda değerlendirilmelidir. Taraflı etiketi koymayı da çözüm olarak görmüyorum. Derhal madde içinde temizlik yapılmalı. Yugoslav savaşları konusuna hakim olamadığım için fazla birşey yapamıyorum. İngilizce intervikilere bakıldığında Sırp yanlısı olduğu açık olduğu görülen bu maddelere konuya hakim kullanıcıların bir an önce eğilmesi gerektiğini düşünüyorum.--Oğuzhan 13:24, 23 Ekim 2010 (UTC)

Ek iddia

NATO'nun Yugoslavya'yı bombalamasının kronolojisi maddesinin çoğunu BYEGM ayın tarihi ve Hürriyet gazetesinin bir haberinden kopyalamış. Telif ihlali nedeniyle de engellenebilir.--Oğuzhan 14:16, 23 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

  • Bu şikayetin üzerinden çok zaman geçmiş ve maalesef ihmale gelmiş. Bu aşamada şikayeti kapatıyorum, eğer Vikipedi politikalarını ihlal eden bir durum hâlen mevcutsa yeni bir şikayet açılabilir. Madde içeriği konusunda anlaşmazlık varsa bunun maddenin tartışma sayfasında halledilmesi gerekmektedir, gerekirse Köy Çeşmesi'ne not düşüp diğer kullanıcıları maddenin tartışma sayfasında görüş belirtmeye davet edebilirsiniz. Eğer Vikipedi politikaları ihlal ediliyorsa (3 geri dönüş, nezaketsizlik, telif ihlali gibi) burada şikayet edebilirsiniz ama lütfen kanıt olarak ilgili değişiklik bağlantılarını (iki sürüm arasındaki fark şeklinde) veriniz. --İnfoCan 15:45, 15 Mayıs 2011 (UTC)

VandalizmPınar (mesaj) 11:46, 29 Ekim 2010 (UTC)

  • inci vandalizmi.. 1 hafta engellendi. teşekkürler pınar.. --ki bl 11:49, 29 Ekim 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

  • Selam Vikidostlar. Şikayetimdeki kanıtlardan önce açıklama yapmak istiyorum; Kullanıcı:Nebeviye Vikide çalışkan kullanıcılardandır. İyi bir şekilde katkı yapıyor. Fakat bir süredir Vikipedi Topluluğunu rahatsız ettiğini düşünüyorum. Zaten önceden bir kez VP:KSY ihlalinden engellenmişti, bu çok önemli değil. Fakat engel süresinde pek düşünme süresi kazanmamış büyük olasılıkla. Çünkü aşağıda göstereceğim kanıtlarda görülebileceği gibi VP:N - VP:İNOV - VP:KSY ihlalleri yaptığı barizdir. Yakın zamandan geriye doğru gideceğim. Şimdi kanıtlara geçelim;
  • Kullanıcı:Osmanlı98'e attığı şu mesaj oldukça rahatsız ediciydi. Zaten Kullanıcı:Osmanlı98 de bu olaydan oldukça rahatsız oldu, Nebeviyeye attığı mesajda görülmektedir.
  • Diğer örneklerde görülebileceği gibi portal adaylığında olumsuz oy verenlere saldırı yapıyor. Bunun örneği hem mesaj sayfasında hem de portal sayfasında vardır. Şu yorumu ile resmen bana yönelik kişisel saldırı yaptı. Aradan biraz süre geçmiş, fakat bu önemli değildir, çünkü biraz zaman geçmesini istedim.
  • Arşivde VP:KSY başlığı altındaki mesajlaşmada açıkça VP:N ve VP:KSY ihlali yapmıştır. Özellikle "Siz gerçekten haddinizi aşıyorsunuz, çirkin iftiralarınız bitmiyor, öyleki iftiralarınızı söylem şaşırtmaları ile VP:İNOV'a bağlamanız gerçekten söze gerek bırakmıyor. (...) bir nevi aynı çatıda olduğumuz böylesi bir ortamda sizinle karşılaşmayacağım ve sizden uzak duracağım." sözleri bunu kanıtlar niteliktedir.
  • Arşivde Neb. başlığı altındaki mesajda VP:KSY ihlali yaptığı açıktır. "Sanırım siz geçmişe ve bugüne dayalı asılsız ve mantıksız ön yargı ve suçlamalarınızdan kurtulamadığınız sürece siz ve Vikipedi'de ki tüm işlevleriniz sizin adınıza kutsal ve asla yorum kabul edilemez olacak. (...) Sizin gibi eleştiri yahut soru ya da yorum kabul etmeyen kişiler için pek de fazla birşey demeyeceğim." sözlerinde bu görülmektedir.
  • Arşivde Üslup başlığı altındaki (Önceki Üslup, Kullanıcı:Yabancı ile gerçekleşen) mesajlarında görüldüğü gibi anlayışsız bir tavır sergiliyor. Kullanıcı:Yabancı, Nebeviye'yi nazikçe uyarmış ve tavsiye vermiş. Biraz da örnekle zenginleştirmiş bu mesajını. Fakat Nebeviye sözleri anlamazlıktan geliyor, bu işi de bir sorun haline getiriyor. "(...) ancak şahısla tüm irtibatımıda koparıyorum." sözü de tamamen anlayışsızlıktan ibarettir.
  • Arşivde Üslup başlığı altındaki (Sonraki Üslup, Kullanıcı:Koc61 ile gerçekleşen) yazılarında açıkça VP:N ihlal etti. Sonra bu yazılar VP:KSY ihlaline dönüştü. Mesajlaştığı kullanıcının tek suçu portal adaylığında olumsuz oy vermekti. Görüldüğü gibi Nebeviye, herhangi bir adaylığında olumsuz oy verenlere taşla sopayla saldırıyor. Çok önemli olmayan şeyleri büyütüyor, ciddi bir sorun haline getiriyor.

Ek açıklama: Aslında çok daha fazla bağlantı verecektim. Fakat iyice uzamasını istemedim. Görüldüğü gibi Nebeviye, herhangi bir adaylığında olumsuz oy kullananlara mesaj sayfası veya tartışma üzerinden saldırıyor. Hiçbir gerek yokken kullanıcıları bir şey sebebiyle rahatsız ediyor. Sözleri VP:N - VP:İNOV ihlalleriyle dolu. Mesajları biraz ilerleyince VP:KSY ihlalleriyle doluyor. Kullanıcının topluluğu rahatsız ettiği açıktır. Birkaç defa da imzası ve kullanıcı sayfası sebebiyle uyarıldı. VP:KSY ihlalinden ve topluluğa rahatsızlık vermesinden dolayı gerekenin yapılmasını rica ediyorum. Düşünmek için süre tanıyabiliriz, o zaman sorun hallolacaktır. Not:Çoğu şikayette olduğu gibi sakın burada olmasın, sen de şunu bunu yaptın gibisinden sözler kaldırılacaktır. Söz konusu kullanıcıyı savunan - eleştiren yazılar bulunmalıdır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 10:09, 31 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Önceliklele belirtiyorum; Üslubumun bu olduğu ve değiştiremeyeceğim bir husus olduğunu belirtiyorum. Her şahsın kendi üslub vardır bu da benim üslubum. Kalbimin sesi. Vikipedi politikalarınca bu hakaret, aşağılama, ırkçı ifade ve söylemler olmadğı sürece toplulukça çokca normal karşılanan bir durum. Sevgili Yabancı tarafından şahsıma bu hususta uyarı müeyyidesi uygulanmıştır. Ancak ben her defasında söylüyorum; bu benim ve bu benim dilim. Belkide lehçemin farklı olmasından kaynaklanıyordur. Ancak kesinlikle bu denli iftira niteliği talıyan saldırgan, kuraltanımaz gibi ithamları kabul etmiyorum. Ve üslup üzerine ilk deneyimlerim 27 Mayıs-19 Haziran 2009 hariç kesinlikle yanlışımın ve ağır ithamlarımın olduğunu kabul etmiyorum.

Çok açık ve kısaca belirtip söyleyeceğim; hiç kimse kalbinden geçen ve öz benliğinden çıkan bir konuşma şekli ile saldırgan olarak nitelendirilemez ve bu denli ağır VP:İF'larla kanıtsız, bulgusuz konu içeriğinden alıntı yapılarak belirtilen saptırmalarla suçlanamaz. Ne yani şimdi "Arabayları seviyorum" yerine Düt dütleri seviyorum', "Bana iftralarda bulunuyorsunuz" yerine "Bana kirli çamur atıyorsunuz" diyeneleri (bu şive ya da lehçesinden kayanaklanıyor olabilirde) bu durumda dili yüzünden insanlar ve burada; kullanıcılar saldırgan olarak nitelendirilebilir mi? Açıkca diyorum Bu tür bir ithamla (saldırgan, anlayışsız) asılsız yargılama hakkını kim veriyor bu kullanıcıya? bu da çok açık bir engel sebebi o halde. Unutmayın; İnsanların içetenliğini kimse değiştiremez.

Doğru ve sebgi dolu insanlar saygınlığı ve güzel ithamları hak eder. Bu zaten sanal bir ortamda dahi olsa belli eder sevgi dolu olanları. Her zaman sevgiyle başladığım sözlerim için bu denli bir ithamla suçlanmam inanın çok kırıcı.

Engele 23 Mayıs-14 Haziran 2009 tarihilerinde 2 defa tabi tutulduğum çok doğru; ancak ilk deneyimlerinde olan her vikipedistin hataları vardır ve olacaktır. Doğal olanda budur zaten. Burada sayın Bermanya tarafından belirtilmesinin nedenini henüz anlamış değilim.

Sevgili Boyalikus ile madde ismi üzerine tartışma sayfasında tartışılan bir konunun burada üslup üzerine örneklendirilmesi de çok garip. Tartışmadan bahsediyoruz; hakaret, ırkçılık ve devlet-ülke, konu milliyetçiliği hitapta da ya konuşmada olmadığı sürece bu konuşmaların garip olan yanı ne olabilir? Koc61'i oylama hususunda zorladığım iddia edilmiş; sayın kullanıcı bütününü lütfen okuyun. Hiçbir husus ya da problem yok.

Haddini bilmek: (v gv g | b e co en gct sw) (Snırınızı bilin, sınırınızı aşmayanız) söz öbeği ise kullanıcıyıaşağılama değil özel üzerine olan ve ithamlara karşılık bir ithamdır.

Herneyse suçlandığım bu hususlarda üstteki ismi geçen kullanıcıların doğruyu açkca belirteceğinden kuşkum yok. Şahsıma yönelik engel benim için mühim değil; bence mühim olan bu tartışma ve ileride olacak tartışmalarda suçlananların kanıtsız, bulgusuz bir şekilde suçlanmaması. Çünkü bu insanlara değer kaybettirir. Değerli kullanıcıların fikirlerine sığınarak; naçizane bir suçlamaya, suçlamasız bir savunmamdır. Sağlıcakla kalın. - Nebe?viye mesaj 10:36, 6 Kasım 2010 (UTC)

Şikayet edilen kullanıcı, savunmasında sadece görüş yazmış. Bir savunmada, şikayetçinin gösterdiği kanıtları ve görüşleri çürütecek nitelikte ibareler bulunmalıdır. Fakat şikayet edilen kullanıcı, bunu yapmak yerine "Bu iddia asılsızdır ... Bunlar iftiradır ... Bunu yapanın değeri küçülmektedir" gibi niteliksiz yazılar yazmış. Savunma yazısının neredeyse %95'i görüşten ibarettir. Bağlantı verilmemiş, savunma yapılmamış. İlla savunma yapacak ta değil, kabullenebilir de. Fakat bunun yerine sadece suçsuz olduğunu söyleyen görüş yazıları yazmış. Nerede savunma bağlantıları? Maalesef bu yazıyı yeterli bir savunma olarak bulmuyorum. İddialarımı çürütecek nitelikte bağlantılar içeren yeni bir savunma rica ediyorum, eğer ki bu nitelikte bir savunma bulamıyorsa kabullenmek zorundadır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 12:05, 6 Kasım 2010 (UTC)
Sayın kullanıcı; yeterli bir savunma olarak görüp görmemek sizi değil kanaatini gösterecek olan topluluğu ilgilendirmektedir. Sizi tatmin etmek gibi niyetim esasında yok. Toplum zaten kimin ne olduğu ve neler yaptığının iyi bilmekte. Savunma yapmadığım hususunda kesin görüşlerimi tekrarlıyorum. Tıpkı şimdi yaptığınız gibi şahsımın üstte şikayete olan gerekçeleriniz esasen hiçbir mantığı olmadğı üzerine söylemlerimi saptırma yolunu tercih etmektesiniz. Size göre görüş olabilir yazdıklarım, ancak sizin şikayete konu olan üslup üzerine yazdğınız asılsız suçlamalar bana göre de hakaret ve asılsız ibarelerdir. Bu şikayet üzerinde savunma yapmamın tek manası da asılsız suçlamanızın üzerine, yorumda bulunan kullanıcıların nasıl bir konu ve hedef şaşırtmasını anlamalarıdır. Kullanıcılara, dolayısıyla insanlara özgü içten bir konuşma dilinin, saldırgan olarak nitelendirilebileceğini ya da nitelendirilemeyeceğini topluluk kararı belirleyecektir. Eğer sizin bu suçlamınızda yaptığınız hedef ve konu şaşırtma gibi ince ince hitaplarınıza değinecek olursam; şurada hitap şekli, bir de şurada geçen olaylar, Neresi sö-etnik? gibi sert bir ifadeyi Takebeg'e yöneltmeniz ve ifade şekliniz, pekde göz ardı edilecek cinsten değil ha nedersiniz? Bu şeikilde hakkınızda bir üslup saldırganı diyerek şikayet açmak mantıklı olacak mıdır sizce? Evet; olmayacaktır. Kş Vikipedi'nin katkıya ihtiyacı var. Uzun tartışmalar katkıları azaltacaktır.

Değinmem gerekirse açık konuşuyorum; şahsımla bu konudan ziyade herhangi bir sorununuz varsa çekinmeden şahsıma belirtiniz. Ki bu alanda da içerik üzerine olan tartışamada saldırıyor diye ağır bir şekilde itham ettiğiniz, üzerinde yoğun tartışmaların sürdüğü Teklif/Alacakaranlık Portalı'nı bu alandaki tartışma sırasında ani bir şekilde sevgili SİYKB'e attığınız bir mesajla, Seksen İki Yüz Kırk.'in; "Hmm. Fikir birliği kesinlikle oluşmamış. Açıkçası numunesi hazırlanan bir portal adaylığını olumsuz yönde kapatmak emeğe saygısızlık olacaktır; fakat daha önce sanırım hiçbir portal adaylığında böylesi bir durum olmamış. Böyle durumlarda genellikle süre uzatılır ve katılım beklenir; fakat daha ne kadar katılım olabilir bilmiyorum. Bence köy çeşmesinde duyurulabilir. Yine de süre dolduğu için ve destek oranı düşük olduğundan olumsuz olarak da kapatabilirsin. Ben de kararsızım, seçim senin :)" demesine karşın[59] aniden kapatma cesaretini göstermeniz[60] art niyet aranmayacak bir konu katiyyen değildir. Bu belirttiğim yaptıklarınız sizce mantıklı mı? Hali hazırda bu alan bir dava varken bu eylem risk taşımıyor muydu? Herneyse; özetlemekde fayda var, savunmadan ziyade iftiranız karşısında kendimi haklıyorum bu alanda. Gerisi topluluğun takdiri. Ancak birini şayet Vikipedi'de en sorunlu ve detay isteyen bu alanda suçlarken ilk önce katkı aynanıza göz gezdirmelisiniz. Açıkca şunu söylüyorum; varsa bir sorununuz şahsımla ilgili çekinmeyin, hatta E-Mail ile benimle açıkca konuşun. Benim herhangi biriyle alıp veremedğim yok. Sizde dahil. Ancak üstte yaptığınız bir hususa işaret eedyor. Birde suçlamalarınıza esasen gerekçenize rağmen üslup salırganlığı olarak iddia ettiklerinize benzer hitaplarda yok değil bu durumda. Esasen bir de Sevgili Boyalikus ile üstte belirttiğim Filo saldırısı üzerine olan tartışmalarımızda tartışma sayfasında başlamış, tartışma sayfasında son bulmuştur ve burada yaşanılanlar belki biraz yoğundu ama tartışmalara hastı. VP:TS

Üslubumun savunulacak yahut savunulmayacak bir yanının olmadığı belirtiyorum. Şayet kırılanlar olmuş ise ki sevgili Hedda Gabler kırılmış, darılmış ise ki aşağda belirtmiş özürü suçlu ya da suçsuz olsamda her zaman borç biliyorum. Benim üslubum bu işte diyorum ancak seviyemi koruyorum, herkesin koumasını rica ediyorum. Sizin için demeliyim; Üstte savunmama karşılık suçunuzu kabullenin demeniz tek bir amaca yöneldiğiniz kesin bir ifadesi. Ancak unutmayın ben engellere, vandallara da uğrasam bile; ortak amacım insanlık, insan kazanmak; dost kazanmak, sevgi kazanmak ve kalp kazanmak. O kalplerden birisinin de sizin olduğunuzu unutmayın. Sevgiyle. - Nebe?viye mesaj 13:47, 6 Kasım 2010 (UTC)

Sevgili Nebeviye, ben ne demiştim yukarıdaki yazımda; "(...) Çoğu şikayette olduğu gibi sakın burada olmasın, sen de şunu bunu yaptın gibisinden sözler kaldırılacaktır. Söz konusu kullanıcıyı savunan - eleştiren yazılar bulunmalıdır (...)". Fakat görüyorum ki benim iddialarımı kesin olarak çürütecek bağlantılar sunmak yerine beni suçlayan bağlantılar veriyorsun. Bunu heyecanına bağlıyorum. Ayrıca Alacakaranlık Portalını olumsuz olarak arşivlemem şahsına yönelik bir hareket değildir. 2 aydan uzun süredir sürmekte olan bir adaylıktı, olumsuz oyların fazlalığı ve nitelikli eleştiriler vardı. Emeğe saygısızlık yapsaydım, portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım, şikayet edilen kullanıcının alt sayfası olarak devam etmesini en doğrusu olarak buldum. Dolayısıyla o olayda hiçbir sorun yoktur, geçelim. Şikayet edilen kullanıcı, başka konulara değinmekte ısrar ediyor. O zaman tek tek sorayım: Osmanlı98'e attığın mesaj o kullanıcıyı rahatsız etti, bunun hakkında ne diyeceksin? Sana yapılan nazik uyarılara anlayışsız davrandığın ortadadır (Örneğin Yabancı'nın uyarısı), bunun hakkında ne diyeceksin? Şikayet edilen kullanıcı, ona karşı bir kırgınlığım veya kızgınlığımın olduğunu düşünüyor. Kalbimi kazanmak istediğini belirtiyor. Kimseye kırgın veya kızgın değilim, niye kızgın olayım ki? Lütfen asıl konulara dönelim. Ayrıca şikayet edilen kullanıcının "Ben böyleyim, beni böyle kabul edin" demesi kesinlikle doğru değildir. Ortada ciddi bir üslup sorunu var, yukarıdaki gösterdiğim bağlantılardaki gibi burada da anlayışsız davranıyor. II. Savunma yazısında (Tam olarak savunma değil bence) "(...) ziyade iftiranız karşısında (...)" sözündeki aşırı VP:N ve VP:İNOV ihlali görülmektedir. Tekrar belirteyim; şikayet edilen kullanıcı, savunma yazısında beni suçlamak istiyorsa hiç uygun olmaz. Çünkü savunma yazısında kendini savunmalıdır. Beni suçlamak için şikayet etmelisin. "Savunma" yazısında olacak iş değildir maalesef. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:11, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bermanya,

Yukarıda yazdığın yazıda " portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım " şeklinde talihsiz bir yazı ile karşılaştım, kaldıracak mısın yoksa daha sonraki değerlendirmelerde sürekli aklımızda mı kalsın? --e.c. 14:51, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bknz. --Berm@nyaİleti 15:02, 6 Kasım 2010 (UTC)

Tamam, cümleyi tam olarak ele alalım,

"Emeğe saygısızlık yapsaydım, portal sayfasını kökten kapattırırdım. Fakat dokunmadım, şikayet edilen kullanıcının alt sayfası olarak devam etmesini en doğrusu olarak buldum." derken,

1- Eğer söylediğiniz gibi saygısızlık yapsaydınız, kökten kapattıracak gücü nereden bulacaktınız? Kökten kapattırmak ne demektir? Vikipedide hiç bir madde kökten kapanmaz.

2- Fakat dokunmadım derken buradaki asıl anlatmak istediğiniz nedir?

3- Sayfanın devam etmesini topluluk kararı karşısında mı doğru buldunuz yoksa bu sizin insiyatifiniz miydi? Vikipedi topluluk tarafından ayakta tutulan bir proje ise bu kelime doğru mudur?

Tekrar söylüyorum Bermanya, sözleriniz inciticidir. Bu tutumunuzdan vazgeçin, Nebeviye'nin durumu burada tartışılıyor ve adını verdiğiniz kullanıcılar da bu durumu dile getirdikleri sürece gerekli sonuç elde edilecektir. Sevgiler... --e.c. 16:24, 6 Kasım 2010 (UTC)

Niçin demek istediğim bir şey 180 derece yanlış anlaşılıyor? Elma, düşünüyorum ki o cümlede demek istediğimi çok iyi biliyorsun. Emeğe saygısızlık olsaydı, kullanıcının bütün emekleri kaldırılırdı (Zira böyle bir güç yok). Sadece adaylık olumsuz kapatıldı, o kadar. Kullanıcı istiyorsa devam etsin, geliştirsin ve tekrar aday göstersin. Gören de zannedecek ki adaylığı olumsuz kapatıp "Bir daha bu portalın adaylığı konmayacak" dedim. Böylece sevgili Elma'nın bütün sorularına cevap verdiğimi düşünüyorum. Kullanıcı sayfamdaki babil kulesinde de belirtildiği gibi, hatalarımı bildirmekten çekinmeyin, hataların telafisini yapmaya çalışacağım. Fakat benle ilgili eleştirilerinizi lütfen Nebeviye'nin şikayetinde değil, mesaj sayfamda veya şikayet ederek paylaşın. Burada Nebeviye hakkında eleştiriler ve savunma yazıları bulunmalı. Sağolsun Nebeviye, son yazısında üslubunda düzeltme yapacağını belirterek anlayışlı bir tavır sergiledi. Bunu bekliyordum zaten. Kırgınlıklar olmasın, kalpler kırılmasın. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 20:43, 6 Kasım 2010 (UTC)

Bence kullanıdığın tabirlere bir cevap vermedin, bir kullanıcıyı uslubundan dolayı şikayet ederken, kendin aynı hataları nasıl gerçekleştirebilirsin anlamaya çalıştığım nokta budur. Ben vikipedinin düzeninden sorumluyum o yüzden seni eleştirmiyor yaptığın hatayı göstererek seni uyarmaya çalışıyorum, tekrar söylüyorum, sözlerin incitici ve tekrarlamamalısın. Burası topluluk tarafından yönetiliyor ve arkasında ne demek istersen iste bir sayfanın devamını sen doğru bulabilirsin ama uygulayamazsın, topluluk kararı uygular, kullandığın kelimelerin arkasında ne yattığını herkes bilmeyebilir, yeni bir kullanıcı yazdığın cümleyi okursa ne düşünür bir hayal et bakalım. Kendini yeni bir kullanıcı, işleyişten hiç bir haberi olmayan birisinin yerine koy ve yukarıdaki cümleyi o gözle oku, o zaman belki endişemi anlarsın. Beni şikayet ederek paylaşın demişsin, şikayet sayfası her kafana estiğinde birilerini şikayet edebileceğin bir yer değildir, burayı kullanmak son zamanlarda rekor düzeye ulaştı, bu hiç iyi bir şey değil, hatanı kabul etmek yerine hala kendini savunacak isen söyleyecek sözüm yok. --e.c. 14:09, 7 Kasım 2010 (UTC)

Yukarıdaki şikayet yazımda Nebeviye'nin VP:KSY, VP:N ve VP:İNOV politikalarını ihlal ettiğini belirttim. Bir iki savunma yazısından sonra Nebeviye, anlayışlı tavrını sergiledi. Anlayamadığım nokta, şikayet yazımda Nebeviye'nin hatalarına düştüğümün söylenmesi. Kişisel saldırı yapmadığım açık, onu geçiyorum (Zira söz konusu bu değil). VP:N ve VP:İNOV ihlalleri yaptığım düşünülmüş. Ben açık sözlüyümdür, söyleyeceğim. Söylediğim iki cümle, kesilerek yazıldı ve farklı bir manzara oluştu. Ardından bir mesajla dikkat edilmesini rica ettim, iki cümleye dikkat çektim, sivri dilli olduğum ve heves kırdığım belirtildi. Uyarı atan kullanıcıya uyarı için teşekkür ettim, sorunun hallolduğunu umuyordum. Ama ilginçtir, buraya da eklenmiş. Eleştirilere ve uyarılara açığım, fakat olmayan bir şeyle suçlanıyorsam (Ne zaman heves kırıcı olduğumu lütfen gösterin) çok hassas olacağımı belirtmek isterim. " (...) kendini savunacak isen söyleyecek sözüm yok. " sözü ise "Heves kırıcısın, kabul et!" manasını açıkça taşımaktadır. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:34, 7 Kasım 2010 (UTC)

Bermanya, sorduğum sorulara elle tutulur bir cevap vermek yerine başka şeyler yazıyorsun, yukarıda şikayet ettiğin kullanıcı için söylediğin kelimelere kendin düştüğünün farkında değilsin, sana tekrar açıkça soruyorum umarım bu sefer cevap verirsin, bir sayfanın alt sayfa olarak devam etmesini hangi yetkine dayanarak doğru buldun? Bu bir topluluk kararı mıydı? Benim istediğim cevap bu, bu arada söylediğim kelimenin ne mana taşıdığını kendine göre yorumlayıp sanki öyleymiş gibi lanse edemezsin, seni uyarıyorum, açıkça taşımaktadır diyerek lanse etmekle VP:KSY sınırlarında dolaşıyorsun. --e.c. 14:48, 7 Kasım 2010 (UTC)

Bir kullanıcının alt sayfasına müdahele edilebilir mi? Alacakaranlık Portalı sayfası, o anda da şu anda da Nebeviye'nin kullanıcı alt sayfasıdır. Bir ara emeğe saygısızlık yaptığım söylendi. Ben de emeğe saygısızlık olmadığını, emeğe saygısızlık yapsaydım emeğe yönelik hareket (Emeği ortadan kaldırmak, böyle bir güç yok) yapmış olmamın gerektiğini belirttim. Bir şey diyeceğim: Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama iki cümle için kilobaytlar dolusu yazı yazıyoruz. Garibime giden ise bu kadar basit bir yazının ısrarla anlaşılamaması. Elmacenderesi, bu yazıların "Diğer kullanıcıların yorumları" başlığı altına taşınmasını istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 14:58, 7 Kasım 2010 (UTC)

Ben hala sorduğum sorulara cevap alamadım, bunu geçelim yazdığın cümleye basit demişsin, bu beni daha da şaşırttı, kullanıcıyı şikayet etme sebebini okuduğumda bu cümleyi kullanmakla kendinle çeliştiğini görüyorum, VP:KSY sınırlarında dolaşan bir cümleyi basit olarak nitelendiriyorsan o zaman herkes böyle cümleler kurmalı sana göre, çünkü senin kurma hakkın var! O zaman kullanıcıyı şikayet ederken kendinle çelişiyorsun. Kullanıcı için düşünme süresi talep etmişsin, İnfoCan'ı şikayet ederken kurduğun cümleler ve buradaki genel tavrına bakılırsa senin de düşünme süresine ihtiyacın var. Bunun için engellenmene gerek yok. Çünkü engelleme her zaman çözüm değildir. --e.c. 18:48, 8 Kasım 2010 (UTC)

Elmacenderesi, yazdığın cümleleri okudukça hayretler içinde kalıyorum maalesef. İki defa okudum inanamadığım için. Birincisi; burada bana yönelik yazılar ile konuyu dağıtıyorsun. Çünkü konuyla doğrudan alakalı olmayan içerik var. Önceki yazımda "Diğer kullanıcıların yorumları" bölümüne taşınmasını istemiştim. İkincisi; burada Nebeviye'yi savunan veya eleştiren yazılar bulunmalıdır. Bermanya'yı değil. Beni eleştirmek te istiyorsan aşağıdaki böümü veya mesaj sayfamı veya şikayet sayfasını kullanmalısın. Üçüncüsü; yazdığın yazılar artık konuyu geçtiği için cevap vermek gibi bir yükümlülüğüm kalmamıştır. Cümlelerin artık baskıcı bir nitelik kazanmaya başladı bana göre, ünlemli cümlene inanamadım. Artık cümlelerin eleştiri veya görüş değil, azarlama cümleleridir. Şunu da unutma ki kimsenin kimseyi azarlamaya hakkı yok. Azarlanacak bir şey de yapmadım. Yetki diyorsun, Vikipedi'de yetki yok. Sorumluluk var. Hayret içinde kaldığımı bir kez daha belirtmek istiyorum. İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:23, 8 Kasım 2010 (UTC)

Sayın Bermanya, üstte belirttiğim hususa karşılık hususları gözden geçiriniz. Heyecan? Burada heyecan ortamı yok, heyecana neden bir olayda yok. Heyecanlanan hiç yok. VP:İNOV'la tekrar suçlamışsınız, burada İNOV'luk bir durum yok yüzünüze söylemek yerine hatalarınızı söylüyorum. ve bunlar; tekrarlıyorum VP:İF'ya giriyor. Sizi suçladığımıda düşünmüyor ve birilerini suçlarken katkı aynanızı süzmüş olmanız gerektiğini belirtiyorum. Kızgın olmadğınızı açık bir şekilde ifade ettiğiniz için de teşekkürler ancak eylemleriniz sanırım tutarsız kökünden kapatacaktım da ne demek, bu açık bir saldırı değil mi? Yapmayın lütfen!

Burada hala savunmamı yargılıyorsunuz. Benimle, şikayete konu olan ismi geçen sevgili Yabancı Koc61, Hedda Gabler vs. kullanıcıların yaşadıklarını tüm topluluk önünde işte böyle bir üslubu var, dolayısıyla böyle izlenimi verip, konularıda saptırarak yazmanız bile kişisel bir saldırının apaçık göstergersi. Tekrarlıyorum aşağıda görüşlerini belirten sevgili; SİYKB, Rapsar, Hedda'nın yalnış anladığını düşünüyor ve üstte belirttiğim gibi üslubum, yani kişiliğim bu ama kullanıcılar rahatsız oluyorlarsa özür diliyor ve hitap, içerik konuşmalarını daha etik bir konuma çekme yoluna gidiyorum. Bu suçluluk hissiyatı katiyyen değil VP:İNOV'un açık bir hususudur. - Nebe?viye mesaj 15:02, 6 Kasım 2010 (UTC)

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcının üslubundan ben de çok rahatsızım, buraya sadece örnek amaçlı yazıyorum herhangi bir şikâyet için değil ki bundan dolayı Yabancı kendisine uygun bir mesaj çekmişti. Bana "sıcak başınıza vurdu"; Rapsar'a "Bana dil dersi vermek zaten sizin haddinize zaten olmayan birşey" demişti. Dediğim gibi burada şikâyet etmek için değil de kullanıcının üslubunun herkese karşı böyle olduğunu eğer okuyorsa yazdıklarına biraz dikkat etmesi gerektiğini önerebilirim. (tabi rapsar'a verdiği cevabı bana da verir mi bilemem) -- hedda+gabler 10:59, 31 Ekim 2010 (UTC)
Bu arada benim ona dil dersi vermek gibi bir amacım da yoktu. Kendisi bariz yanlış isme sahip bir kategori oluşturmuştu. İsimn yanlış olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledim. Türkçesi kötü olduğu halde (benim lafım değildir, kendisi sık sık dile getirmektedir) oluşturduğu kategorinin doğru adlandırıldığında aşırı ısrarcı oldu. Uzun uğraşlar sonucunda kendisini ikna ettim, konu kapandı. İlgili tartışmayı şuradan görebilirsiniz. Kullanıcının tavrına rağmen şikayet edilecek bir durum görmüyorum, üslubunun bu olduğunu düşünüyorum, iyi niyetli olduğunu varsayıyorum. Belki uygun bir dille ikaz edilebilir...--Rapsar 11:08, 31 Ekim 2010 (UTC)
  • Maalesef kullanıcının üslubu bu ise KSY ve N politikaları gereğince kabul edilebilir değildir. Kendisi daha hoşgörülü ve nazik olmalı. Bermanya'nın gösterdiği cümlelerdeki ihlaller barizdir, örnekler de çoğaltılabilir. Kendisinin poltikalara daha fazla dikkat etmesi gerek; fakat zaten daha önce engellenmiş. --82 ~145 ileti 21:18, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Yukarda benimle ilgili tartışmalarından 2 örnek verilmiş. Biri Gazze Filosu sldırısı diğerinde ise Türkiye'de eşcinsellikle ilgili bir konuda tartışmanın AKP boyutuna gelmiş olmasıydı. Bağlantılar takip edilerek bulunabilir. Ben o konularda beni rahatsız eden noktalarda gerekli cevapları vermiştim. Ama sonradan kendisinden bana karşı düşmanca bir tavır görmedim. (karşıtlık rahatsızlık vermek vs.) Görseydim de farketmezdi.. Başka konularda da takip etmişliğim oldu. Gözlemlediğim şu ki, bazı meselelerde din konusunda mesela ön yargılı davrandığını görüyorum. Daha başka, birçok şeyi kendi üzerine alıp alınganlık gösterdiği oluyor. Kendisine göre hassas olduğu meselelerden dolayı bu tavrı gösteriyor olabilir. Ancak ben Nebeviye'nin herhangi bir uyarı ya da engel almasını istemiyorum. Bu konuda biraz daha dikkatli olması istenilebilir, ancak bir engel alması gerekmiyor. Yukarda benimle ilgili örnekler verildiği için bu yorumu yapıyorum... Kolay gelsin. --Boyalikus 18:46, 7 Kasım 2010 (UTC)
  • Konuyu dağıtmayalım. Burada Bermanyaile ilgili yersiz yorumların yaplmaya başladığını gördüm. Tek söyleyeceğim, Elmacenderesi'nin de dediği gibi gerekenin her zaman engelleme olmadığı. Kaldı ki, Nebeviye son yorumunda daha dikkatli olacağını söylemiş, yani bu durumda zaten gerekli uyarı verilmiş gibi görünüyor. --82 ~145 ileti 20:23, 8 Kasım 2010 (UTC)
Sevgili SİYKB, konunun dağıltılmadığını belirtmeliyim. Burada beni üslubumdan dolayı şikayette bulunan ancak şikayet gerekçesinde sarf ettiği sözlerinde açık şiddet unsuru bulunan Bermanya'nın bariz bir açığı görüldü. Daha dikkatli olacağımı; alınan, yalnış anlayan ve sanırım benim gibi bir üslubu olan pek fazla insan yahut kullanıcı görmeyen kullanıcılar olduğundan ötürü daha titiz davranarak üslubumu değiştireceğimi söyledim. Bunu gerçekleştireceğim. Ancak yine tekrarlıyorum. Buradaki şikayet de geçen (saldırgan, tavır almaz, kötü üslup, söz dinelemez vs.) suçlamalarını kabul etmiyor lakin rahatsız olduğunu söyleyen siz değerli dostların belirtmelerinden ötürü hitap ve üslup şeklim üzerine daha farklı davranacağımı ve eski üslup hitaplarımı, içeriğini değiştireceğimi beyaan ediyorum. Kolay gelsin.. - Nebe?viye mesaj 14:53, 11 Kasım 2010 (UTC)
Burası Bermanya'nın şikayeti değildir. İlgili konu başka yerde, mesela kullanıcının mesaj sayfasında tartışılmalıdır. Burada belirtilebilir; fakat tartışma burada olmamalıdır. Açıkçası Nebeviye ile ilgi yorumları okumak için gelen bir kimse, yorumların yarısının Bermanya üzerine yapıldığını görünce bunu pek de hoş karşılamayacaktır. --82 ~145 ileti 21:48, 12 Kasım 2010 (UTC)
  • İlk kanıtta Osmanlı98'in kullanıcı sayfasından dolayı attığı mesaj bulunmakta. Fakat kendi kullanıcı sayfasında Şeadet kelimesi üzerine çarpı işareti koyarak açıkca karşı olduğunuzu belirtmiştiniz. Osmanlı98 kendi inancından dolayı o resim tartışma başlatıyor da sizin koyduğunuz resim hiç mi tartışma başlatmıyacak? ¨E M P E R Y A N¨ ⇨⌨ 21:32, 7 Ocak 2011 (UTC)
Sayın Emperyan şeadet adlı kelimesi üzerine çarpı işareti koymak ve karşı olmaktan şunu kasttetiniz sanırım. Bknz: Sağ Üstte Görsel 1. Resim alt açıklamasında gayet açık bir belirtme var, şahsımca. Şiddet ya da karşı olma durumu yok. Tartışılacak bir husus yok, şahsımca karşı olma gibi bir ırkçı eylem yok.. Saygıyla. - Nebe?viye mesaj 07:03, 13 Ocak 2011 (UTC)
  • Çoktan arşivlenmiş olması gereken bu şikayetin artık kapatılmasını rica ediyorum. --82 ~145 ileti 07:55, 19 Ağustos 2011 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayet edilen kullanıcının yukarıda da yer alan bazı ifadelerinin nezaket sınırlarını zorladığı anlaşılmaktasdır. Sözkonusu ifadelerin kullanıldığı tarihten bu yana geçen sürenin Nebeviye'ye Vikipedi ortamında kullanılan dil üzerinde kafa yorma konusunda yardımcı olduğu kullanıcının yakın tarihli katkılarında açıkça görülmektedir. Bu nedenle, herhangi bir cezai yaptırım uygulanmasına gerek kalmamıştır. --Superyetkinileti 17:20, 13 Kasım 2011 (UTC)


Şikâyet edilen kullanıcı: Xberger (mesajkatkılarsayfa taşımaengelleengel kaydı)

Şikâyet nedeni[kaynağı değiştir]

Şuradaki ifadeleri. -- hedda+gabler 14:07, 4 Kasım 2010 (UTC)

  • bi de bu var ki gerçek amacımı ortaya dökmüş. iyi niyet yoksunluğu, iftira, nezaketsizlik vs. -- hedda+gabler 14:20, 4 Kasım 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

Kullanıcı bağlantısı verilen mesajlarında VP:KSY, VP:İNOV ve VP:N'yi ihlal ettiğinden, bir mesajla uyarıldı. --yabancım 16:45, 9 Kasım 2010 (UTC)


Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

5 Eylül, 10 Eylül ve 16 Eylül tarihlerinde Üç geri-dönüş kuralını ihlal etti. 30Eylüldeki uyarıma rağmen Kullanıcı:Kesbay 30Eylülde Bosna Savaşı maddesindeki bilgileri, gerçeğe dayanmayan içeriklerle değiştirerek Doğrulanabilirlik kuralını da ihlal etti. Çünkü güvenilir bir kaynaklar silindi.--عثمان روس 02:14, 6 Ekim 2010 (UTC)

Benim başlattığım ve yazdığım yazılar (Markale Katliamı, Deliberate Force Operasyonu ve Bosna Savaşı) Kullanıcı:Kesbay tarafından sürekli yok edilir. Bu vandalizm ne kadar devam edecek?عثمان روس 01:34, 18 Ekim 2010 (UTC)
Kullanıcı Kesbay Markale Katliamı, Deliberate Force Operasyonu ve Bosna Savaşı maddelerine hiçbir katkıda bulunmadı. Acaba bu sayfaların içini silmeye hakkı var mı?--عثمان روس 01:26, 19 Ekim 2010 (UTC)

Savunma[kaynağı değiştir]

Sırpların yaptığı ne kadar insanlık suçu ise bu alanda onları masum göstermek o derece insanlık suçudur. Adı geçen maddelerin İngilizce ve Almanca sayfalarının aksine Türkçe wikipedia'da bütün medeni dünyanın kabul ettiği gerçeklerin aksine Sırp faşist askeri liderlerinin masum oldukları, ülkelerini savundukları ve bu mealde wikipedia'ya kendi dünya görüşünüzü alakasız yere empoze etmeye çalışıyorsunuz. Güvenilir kaynak diye ne idüğü belirsiz Türkiye'de siyasi taraf olarak görülen internet sitelerinden alıntılar yapıyorsunuz. Srebrenitza katliamı'nı bile Srebrenitza çatişmaları olarak yönlendiriyorsunuz. Wikipedia'yı ilköğretim öğrencileri bile ödevlerinde yardımcı kaynak olarak kullanmaktalar. Televizyonda çocuklar Srebrenitza'da katliam görüntülerini izliyecek Rusyada Türkçe bilen birinin keyfi istiyor diye ansiklopedide çatışma yazıcak. Olurmu? Olur diyorsanız olsun...Kesbay 22:57, 22 Ekim 2010 (UTC) Sırp milliyetçisi kullanıcıya daha önceki uyarım: Kullanıcı:OsmanRus [61]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Öncelikle Üç geri-dönüş kuralını tekrar okumanızı tavsiye ederim. Söz konusu kullanıcının üç geri dönüş kuralını ihlal ettiği tespit edilmedi. Ancak söz konusu kullanıcının bunun gibi kayfi ve yapıcı olmayan değişiklikleri söz konusu. Eninde sonunda yeni bir kullanıcı (kuklaları yok ise). Önce ikaz edilmeli. Gördüğüm kadarıyla Kullanıcı:Kumul ikaz etmiştir. Tartışma:Bosna Savaşı sayfasının kullanılmış olması da dikkatimi çekti. Tartışma sayfasında konuşsunlar. Takabeg ileti 03:05, 6 Ekim 2010 (UTC)

Karar[kaynağı değiştir]

Şikayetin ana gerekçesi olarak sunulan üç geri-dönüş kuralına ilişkin bir kural ihlaline rastlanmamıştır. Bunun yanında, bir kullanıcıyı şikayet etmeden önce onunla diyalog yolunu açık tutma gerekliliğinin önemini anımsatmak isterim. Maddelerin tartışma sayfaları bunun içindir ve değişiklik savaşlarının önlenmesinde birincil araçlardandır. İlgili kullanıcılar uygun biçimde bilgilendirilecektir. --Superyetkinileti 22:08, 5 Aralık 2010 (UTC)

Şikâyet sebebi[kaynağı değiştir]

27 Şubat 2010 tarihinden itibaren Ultima Online başlığı altında oyunun yasal olmayan programlarının ve sunucularının reklamını yapıyor, bir çok kez düzelttim ve tartışma alanında bunun yasal olmadığını EA GAMES Ultima Online EULA gereğince EA GAMES izni olmadan oyunun orijinal olmayan, illegal sunucularını açmak ve bunun reklamını yapmak yasaktır. Bu kullanıcı ısrarla orijinal olmayan(illegal) sunucuların ve bu sunucuların programlarının reklamlarını yapmaktadır.

--Kural ihlali yapılan yazıya bağlantı vererek delil göstermek. http://tr.wikipedia.org/wiki/Ultima_Online

--Gösterilen bu ihlale karşılık gelen ilgili Vikipedi kuralını göstermek.

Telif: http://www.ea.com/2/legal-notices http://legal.ea.com/legal/legal.jsp?language=en

--Şikâyeti yapanın imzası ve tarih Reob 15 Kasım 2010 Pazartesi

Savunma[kaynağı değiştir]

Diğer kullanıcıların yorumları[kaynağı değiştir]

Karar[kaynağı değiştir]

  • Şikayet edilen kullanıcı aktif biçimde değişikliklerde yer almamış. Bunun yerine IP katkılarla ısrarlı linkler eklenmiş. Önemli olan uyarı süreci. Kullanıcı:Tcpip etkin biçimde bilgilendirilmemiş. Bunun yanında IP katkıların varlığı da süreci belirsizleştirmiş. Böyle durumlarda doğrudan şikayet sayfasının kullanılmasındansa bir hizmetliye maddenin durumu kontrol ettirilmeli idi. Zira 15 Kasım'dan 22 Kasım'a kadar değişiklik savaşı yaşanmış. Kullanıcılar arası art niyettten çok politikalara ve kurallara hakim olamamanın sıkıntısı yaşanmış. Bu, Kullanıcı:Reob'un 3GDK'nı bilmediğinden de anlaşılıyor. Kullanıcı:Tcpip kurallar ile ilgili olarak bilgilendirilecektir.--[ahzaryamed]₪.ileti 19:36, 4 Aralık 2010 (UTC)