TBMM 24. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara

TBMM 24. dönem milletvekilleri listesi, 28 Haziran 2011 tarihinden beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan milletvekillerinin listesidir.

İller alfabetik olarak, ilin içinde partiler yurt çapında aldıkları oya göre sıralanmıştır (AKP, CHP, MHP, bağımsız). Partilerin içinde milletvekilleri, seçimlerdeki aday sıralamalarına göre sıralanmıştır.

Milletvekilleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Seçim Bölgesi Milletvekili Siyasi Parti
Adana Ömer Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Necati Çetinkaya
Necdet Ünüvar
Fatoş Gürkan
Ali Küçükaydın
Mehmet Şükrü Erdinç
Osman Faruk Loğoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ümit Özgümüş
Turgay Develi
Ali Demirçalı
Muharrem Varlı Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Halaman
Seyfettin Yılmaz
Murat Bozlak[1] Bağımsız
Adıyaman Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Metiner
Muhammed Murtaza Yetiş
Mehmet Erdoğan
Salih Fırat Cumhuriyet Halk Partisi
Afyonkarahisar Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sait Açba
Halil Ürün
Ahmet Toptaş Cumhuriyet Halk Partisi
Kemalettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Ağrı Mehmet Kerim Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Ekrem Çelebi
Fatma Salman Kotan
Halil Aksoy Bağımsız
Aksaray Ali Rıza Alaboyun Adalet ve Kalkınma Partisi
Ruhi Açıkgöz
İlknur İnceöz
Amasya Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Avni Erdemir
Ramis Topal Cumhuriyet Halk Partisi
Ankara (I) Ali Babacan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yalçın Akdoğan
Bülent Gedikli
Reha Denemeç
Tülay Selamoğlu
Haluk Özdalga
Fatih Şahin
Ülker Güzel
Sencer Ayata Cumhuriyet Halk Partisi
Emrehan Halıcı
Emine Ülker Tarhan
Aylin Nazlıaka
Bülent Kuşoğlu
Levent Gök
Tuğrul Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi
Zuhal Topçu
Ankara (II) Cemil Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk İpek
Salih Kapusuz
Nurdan Şanlı
Ahmet İyimaya
Cevdet Erdöl
Zelkif Kazdal
Emrullah İşler
Seyit Sertçelik
Ayşe Gülsün Bilgehan Cumhuriyet Halk Partisi
İzzet Çetin
Sinan Aygün
Gökhan Günaydın
Mustafa Erdem Milliyetçi Hareket Partisi
Özcan Yeniçeri
Antalya Vecdi Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Çavuşoğlu
Menderes Türel[2]
Sadık Badak
Hüseyin Samani
Gökçen Enç
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Kaptan
Gürkut Acar
Yıldıray Sapan
Arif Bulut
Tunca Toskay Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Günal
Yusuf Ziya İrbeç
Ardahan Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Ensar Öğüt Cumhuriyet Halk Partisi
Artvin İsrafil Kışla Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Mehmet Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Semiha Öyüş
Ali Gültekin Kılınç
Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Lütfi Baydar
Osman Aydın
Ali Uzunırmak Milliyetçi Hareket Partisi
Balıkesir Ahmet Edip Uğur[3] Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Cemal Öztaylan
Tülay Babuşçu
Ali Aydınlıoğlu
Namık Havutça Cumhuriyet Halk Partisi
Nedret Akova
Haluk Ahmet Gümüş
Ahmet Duran Bulut Milliyetçi Hareket Partisi
Bartın Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi
Batman Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Ziver Özdemir
Ayla Akat Ata Bağımsız
Bengi Yıldız
Bayburt Bünyamin Özbek Adalet ve Kalkınma Partisi
Bilecik Fahrettin Poyraz Adalet ve Kalkınma Partisi
Bahattin Şeker Milliyetçi Hareket Partisi
Bingöl Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Eşref Taş
İdris Baluken Bağımsız
Bitlis Vedat Demiröz Adalet ve Kalkınma Partisi
Vahit Kiler
Hüsamettin Zenderlioğlu Bağımsız
Bolu Ali Ercoşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Burdur Bayram Özçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Hami Yıldırım
Ramazan Kerim Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Bursa Bülent Arınç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Öztürk
Hüseyin Şahin
Canan Candemir Çelik
İsmet Su
Mustafa Kemal Şerbetçioğlu
Hakan Çavuşoğlu
İsmail Aydın
Tülin Kara
Bedrettin Yıldırım
Önder Matlı
Sena Kaleli Cumhuriyet Halk Partisi
Turhan Tayan
İlhan Demiröz
Aykan Erdemir
Kemal Ekinci
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Necati Özensoy
Çanakkale Mehmet Daniş Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Kaşdemir
Ali Sarıbaş Cumhuriyet Halk Partisi
Serdar Soydan
Çankırı İdris Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Filiz
Çorum Salim Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Bağcı
Murat Yıldırım
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi
Denizli Nihat Zeybekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yüksel
Bilal Uçar
Nurcan Dalbudak
Adnan Keskin Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Cihaner
Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi
Diyarbakır Mehmet Mehdi Eker Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Galip Ensarioğlu
Mine Lök Beyaz
Mehmet Süleyman Hamzaoğulları
Cuma İçten
Oya Eronat
Leyla Zana Bağımsız
Emine Ayna
Altan Tan
Nursel Aydoğan
Şerafettin Elçi[4]
Düzce İbrahim Korkmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevai Aslan
Osman Çakır
Edirne Mehmet Müezzinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Gürkan[5] Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Değirmendereli
Elazığ Zülfü Demirbağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Şuay Alpay
Faruk Septioğlu
Sermin Balık
Enver Erdem Milliyetçi Hareket Partisi
Erzincan Sebahattin Karakelle Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem Işık Cumhuriyet Halk Partisi
Erzurum Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Yılmaz
Fazilet Dağcı Çığlık
Cengiz Yavilioğlu
Muhyettin Aksak
Oktay Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi
Eskişehir Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Koca
Ülker Can
Süheyl Batum Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Kurt[6]
Ruhsar Demirel Milliyetçi Hareket Partisi
Gaziantep Hüseyin Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Şahin[7]
Şamil Tayyar
Abdullah Nejat Koçer
Mehmet Sarı
Mehmet Erdoğan
Derya Bakbak
İbrahim Halil Mazıcıoğlu
Ali Şahin
Ali Serindağ Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Şeker
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi
Giresun Nurettin Canikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Geldi
Adem Tatlı
Selahattin Karaahmetoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Gümüşhane Kemalettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Feramuz Üstün
Hakkâri Selahattin Demirtaş Bağımsız
Adil Zozani
Esat Canan
Hatay Sadullah Ergin Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Karasayar
Mehmet Öntürk
Adem Yeşildal
Hacı Bayram Türkoğlu
Mehmet Ali Ediboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Dudu
Refik Eryılmaz
Hasan Akgöl
Adnan Şefik Çirkin Milliyetçi Hareket Partisi
Iğdır Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi
Pervin Buldan Bağımsız
Isparta Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Özel
Ali Haydar Öner Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Nevzat Korkmaz Milliyetçi Hareket Partisi
İstanbul (I) Recep Tayyip Erdoğan[8] Adalet ve Kalkınma Partisi
Egemen Bağış
İdris Güllüce
Erol Kaya
Mihrimah Belma Satır
Mustafa Ataş
Muhammed Çetin
İsmet Uçma
Gürsoy Erol
Alev Dedegil
Mehmet Domaç
Osman Boyraz
Oktay Saral
Metin Külünk
Ahmet Berat Çonkar
Muhammet Bilal Macit
Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Taney Korutürk
Mehmet Akif Hamzaçebi
Ayşe Eser Danışoğlu
Şafak Pavey
İhsan Özkes
Fatma Nur Serter
Mahmut Tanal
Müslim Sarı
Celal Dinçer
Kadir Gökmen Öğüt
Engin Alan Milliyetçi Hareket Partisi
Durmuşali Torlak
Sebahat Tuncel Bağımsız
İstanbul (II) Nimet Baş Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Nur Bahçekapılı
Burhan Kuzu
Ekrem Erdem
Volkan Bozkır
İbrahim Yiğit
Ahmet Kutalmış Türkeş
İsmail Safi
Türkan Dağoğlu
Şirin Ünal
Sevim Savaşer
Hüseyin Bürge
Osman Aşkın Bak
Ahmet Haldun Ertürk
Ahmet Baha Öğütken
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Bihlun Tamaylıgil
Mustafa Sezgin Tanrıkulu
Aydın Ağan Ayaydın
Sedef Küçük
Ercan Cengiz
Haluk Eyidoğan
Aykut Erdoğdu
Melda Onur
Murat Başesgioğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Celal Adan
Sırrı Süreyya Önder Bağımsız
İstanbul (III) Ömer Dinçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülkadir Aksu
Ünal Kacır
Hakan Şükür
Halide İncekara
Mustafa Şentop
Feyzullah Kıyıklık
Tülay Kaynarca
Nureddin Nebati
Mehmet Doğan Kubat
Bülent Turan
Mehmet Muş
Gülay Dalyan
Enver Yılmaz[9]
Harun Karaca
Erdoğan Toprak Cumhuriyet Halk Partisi
Umut Oran
Süleyman Çelebi
Oktay Ekşi
Binnaz Toprak
Sabahat Akkiraz
Faik Tunay
Ali Özgündüz
Ferit Mevlüt Aslanoğlu[10]
Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi
Atila Kaya
İhsan Barutçu
Abdullah Levent Tüzel Bağımsız
İzmir (I) Ertuğrul Günay Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sayım Tekelioğlu
İlhan İşbilen
İlknur Denizli
Ali Aşlık
Rıfat Sait
Güldal Mumcu Cumhuriyet Halk Partisi
Rıza Türmen
Oğuz Oyan
Hülya Güven
Erdal Aksünger
Aydın Özcan
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
İzmir (II) Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Aydın Şengül
Erdal Kalkan
Nesrin Ulema
Hamza Dağ
Alaattin Yüksel Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Balbay
Mehmet Ali Susam
Rahmi Aşkın Türeli
Aytun Çıray
Birgül Ayman Güler
Mustafa Moroğlu
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Kahramanmaraş Mehmet Sağlam Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevzat Pakdil
Mahir Ünal
Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu
Sevde Bayazıt Kaçar
Sıtkı Güvenç
Durdu Özbolat Cumhuriyet Halk Partisi
Mesut Dedeoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Karabük Mehmet Ali Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Kahveci
Karaman Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Akgün
Kars Ahmet Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yunus Kılıç
Mülkiye Birtane Bağımsız
Kastamonu Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Gökhan Gülşen
Emin Çınar Milliyetçi Hareket Partisi
Kayseri Taner Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Yakut
Mustafa Elitaş
Yaşar Karayel
Pelin Gündeş Bakır
Ahmet Öksüzkaya
İsmail Tamer
Mehmet Şevki Kulkuloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Halaçoğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Kilis Fuat Karakuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Salih Dal
Kırklareli Şenol Gürşan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Siyam Kesimoğlu[11] Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Dibek
Kırıkkale Beşir Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Oğuz Kağan Köksal
Ramazan Can
Kırşehir Abdullah Çalışkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Aslan
Kocaeli Nihat Ergün Adalet ve Kalkınma Partisi
Fikri Işık
Sibel Gönül
Muzaffer Baştopçu
Zeki Aygün
İlyas Şeker
Mehmet Ali Okur
Hurşit Güneş Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Hilal Kaplan
Haydar Akar
Lütfü Türkkan Milliyetçi Hareket Partisi
Konya Ahmet Davutoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Kerim Özkul
İlhan Yerlikaya
Ayşe Türkmenoğlu
Cem Zorlu
Hüseyin Üzülmez
Mustafa Baloğlu
Mustafa Kabakcı
Gülay Samancı
Mustafa Akış
Harun Tüfekci
Atilla Kart Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Bal Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Kalaycı
Kütahya Soner Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Fehmi Kinay
İdris Bal
Vural Kavuncu
Alim Işık Milliyetçi Hareket Partisi
Malatya Mahmut Mücahit Fındıklı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şahin
Öznur Çalık
Hüseyin Cemal Akın
Ömer Faruk Öz
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi
Manisa Hüseyin Tanrıverdi Adalet ve Kalkınma Partisi
Recai Berber
Uğur Aydemir
Muzaffer Yurttaş
Selçuk Özdağ
Hasan Ören Cumhuriyet Halk Partisi
Özgür Özel
Sakine Öz
Sümer Oral Milliyetçi Hareket Partisi
Erkan Akçay
Mardin Muammer Güler Adalet ve Kalkınma Partisi
Gönül Bekin Şahkulubey
Abdurrahim Akdağ
Ahmet Türk[12] Bağımsız
Gülser Yıldırım
Erol Dora
Mersin Mehmet Zafer Çağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Tevfik Uzun
Nebi Bozkurt
Çiğdem Münevver Ökten
Aytuğ Atıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Vahap Seçer
İsa Gök
Ali Rıza Öztürk
Mehmet Şandır Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Öz
Ertuğrul Kürkçü Bağımsız
Muğla Ali Boğa Adalet ve Kalkınma Partisi
Yüksel Özden
Tolga Çandar Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Demir
Ömer Süha Aldan
Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi
Muş Faruk Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Çakar
Sırrı Sakık[13] Bağımsız
Demir Çelik
Nevşehir Ahmet Erdal Feralan Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Göktürk
Ebubekir Gizligider
Niğde Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Selvi
Doğan Şafak Cumhuriyet Halk Partisi
Ordu İdris Naim Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Hamarat
Fatihhan Ünal
İhsan Şener
Harun Çakır[14]
İdris Yıldız Cumhuriyet Halk Partisi
Osmaniye Suat Önal Adalet ve Kalkınma Partisi
Durdu Mehmet Kastal
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Hasan Hüseyin Türkoğlu
Rize Hayati Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Karal
Nusret Bayraktar
Sakarya Hasan Ali Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayhan Sefer Üstün
Şaban Dişli
Ayşenur Külahlıoğlu İslam
Ali İhsan Yavuz
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi
Münir Kutluata Milliyetçi Hareket Partisi
Samsun Mustafa Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Kılıç
Cemal Yılmaz Demir
Tülay Bakır
Akif Çağatay Kılıç
Ahmet Yeni
Ahmet Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet İhsan Kalkavan
Cemalettin Şimşek Milliyetçi Hareket Partisi
Siirt Afif Demirkıran Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Ören
Gültan Kışanak[15] Bağımsız
Sinop Mehmet Ersoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi
Sivas İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mesude Nursuna Memecan
Hilmi Bilgin
Ali Turan
Malik Ecder Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi
Tekirdağ Tevfik Ziyaeddin Akbulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Yemişçi
Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Candan Yüceer
Emre Köprülü
Bülent Belen Milliyetçi Hareket Partisi
Tokat Zeyid Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şükrü Ayalan
Dilek Yüksel
Orhan Düzgün Cumhuriyet Halk Partisi
Reşat Doğru Milliyetçi Hareket Partisi
Trabzon Faruk Nafiz Özak Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Bayraktar
Aydın Bıyıklıoğlu
Safiye Seymenoğlu
Volkan Canalioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Koray Aydın Milliyetçi Hareket Partisi
Tunceli Kamer Genç Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Aygün
Urfa Faruk Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Eyyüpoğlu
Mehmet Kasım Gülpınar
Mehmet Akyürek
Zeynep Karahan Uslu
Halil Özcan
Mahmut Kaçar
Abdulkadir Emin Önen
Yahya Akman
Abdulkerim Gök
İbrahim Ayhan Bağımsız
İbrahim Binici
Şırnak Mehmet Emin Dindar Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasip Kaplan Bağımsız
Selma Irmak
Faysal Sarıyıldız
Uşak İsmail Güneş Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Altay
Dilek Akagün Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Van Burhan Kayatürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Çiftci
Mustafa Bilici
Gülşen Orhan
Kemal Aktaş Bağımsız
Aysel Tuğluk
Özdal Üçer
Nazmi Gür
Yalova Temel Coşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi
Yozgat Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertuğrul Soysal
Yusuf Başer
Sadir Durmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Zonguldak Köksal Toptan Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdal Candan
Özcan Ulupınar
Mehmet Haberal Cumhuriyet Halk Partisi
Ali İhsan Köktürk

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Dönem içinde 4 Ocak 2015 tarihinde vefat etti.
  2. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
  3. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
  4. ^ Dönem içinde 25 Aralık 2012 tarihinde vefat etti.
  5. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanı seçildi.
  6. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Odunpazarı Belediye Başkanı seçildi.
  7. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
  8. ^ Dönem içinde 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye Cumhurbaşkanı seçildi.
  9. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
  10. ^ Dönem içinde 16 Mayıs 2014 tarihinde vefat etti.
  11. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kırklareli Belediye Başkanı seçildi.
  12. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
  13. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Ağrı Belediye Başkanı seçildi.
  14. ^ Dönem içinde 28 Ekim 2011 tarihinde vefat etti.
  15. ^ Dönem içinde 29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.