TBMM 24. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

TBMM 24. Dönem milletvekilleri listesi, 2011 Türkiye genel seçimleri sonucu Türkiye Büyük Millet Meclisi giren ve hâlen görevde olan milletvekillerinin bir listesidir.

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ömer Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Necati Çetinkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Necdet Ünüvar Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatoş Gürkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Küçükaydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Şükrü Erdinç Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Faruk Loğoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ümit Özgümüş Cumhuriyet Halk Partisi
Turgay Develi Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Demirçalı Cumhuriyet Halk Partisi
Muharrem Varlı Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Halaman Milliyetçi Hareket Partisi
Seyfettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi
Murat Bozlak Bağımsız

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Metiner Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Murtaza Yetiş Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Fırat Adalet ve Kalkınma Partisi

Afyonkarahisar[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Veysel Eroğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sait Açba Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Ürün Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Toptaş Cumhuriyet Halk Partisi
Kemalettin Yılmaz Milliyetçi Hareket Partisi

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Kerim Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Ekrem Çelebi Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Salman Kotan Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Aksoy Bağımsız

Aksaray[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Rıza Alaboyun Adalet ve Kalkınma Partisi
Ruhi Açıkgöz Adalet ve Kalkınma Partisi
İlknur İnceöz Adalet ve Kalkınma Partisi

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Naci Bostancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Avni Erdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramis Topal Cumhuriyet Halk Partisi

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Ankara 1. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Babacan Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Gedikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Reha Denemeç Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Selamoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Yalçın Akdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Ülker Güzel Adalet ve Kalkınma Partisi
Sencer Ayata Cumhuriyet Halk Partisi
Emrehan Halıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Aylin Nazlıaka Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Kuşoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Levent Gök Cumhuriyet Halk Partisi
Tuğrul Türkeş Milliyetçi Hareket Partisi
Zuhal Topçu Milliyetçi Hareket Partisi
Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi
Haluk Özdalga Bağımsız

Ankara 2. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemil Çiçek Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk İpek Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Kapusuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Nurdan Şanlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet İyimaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Cevdet Erdöl Adalet ve Kalkınma Partisi
Zelkif Kazdal Adalet ve Kalkınma Partisi
Emrullah İşler Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Sertçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Gülsün Bilgehan Cumhuriyet Halk Partisi
İzzet Çetin Cumhuriyet Halk Partisi
Sinan Aygün Cumhuriyet Halk Partisi
Gökhan Günaydın Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Erdem Milliyetçi Hareket Partisi
Özcan Yeniçeri Milliyetçi Hareket Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Vecdi Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Menderes Türel Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Badak Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Samani Adalet ve Kalkınma Partisi
Gökçen Enç Adalet ve Kalkınma Partisi
Deniz Baykal Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Kaptan Cumhuriyet Halk Partisi
Gürkut Acar Cumhuriyet Halk Partisi
Yıldıray Sapan Cumhuriyet Halk Partisi
Arif Bulut Cumhuriyet Halk Partisi
Tunca Toskay Milliyetçi Hareket Partisi
Mehmet Günal Milliyetçi Hareket Partisi
Yusuf Ziya İrbeç Milliyetçi Hareket Partisi

Ardahan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Orhan Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Ensar Öğüt Cumhuriyet Halk Partisi

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsrafil Kışla Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Bayraktutan Cumhuriyet Halk Partisi

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Semiha Öyüş Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Gültekin Kılınç Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Tezcan Cumhuriyet Halk Partisi
Metin Lütfi Baydar Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Aydın Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Uzunırmak Milliyetçi Hareket Partisi

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Edip Uğur Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Cemal Öztaylan Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Babuşçu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Aydınlıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Namık Havutça Cumhuriyet Halk Partisi
Nedret Akova Cumhuriyet Halk Partisi
Haluk Ahmet Gümüş Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Duran Bulut Milliyetçi Hareket Partisi

Bartın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yılmaz Tunç Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Rıza Yalçınkaya Cumhuriyet Halk Partisi

Batman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi
Ziver Özdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayla Akat Ata Bağımsız
Bengi Yıldız Bağımsız

Bayburt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bünyamin Özbek Adalet ve Kalkınma Partisi

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fahrettin Poyraz Adalet ve Kalkınma Partisi
Bahattin Şeker Milliyetçi Hareket Partisi

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cevdet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Eşref Taş Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Baluken Bağımsız

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Vedat Demiröz Adalet ve Kalkınma Partisi
Vahit Kiler Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüsamettin Zenderlioğlu Bağımsız

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Ercoşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Fehmi Küpçü Adalet ve Kalkınma Partisi
Tanju Özcan Cumhuriyet Halk Partisi

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bayram Özçelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Kerim Özkan Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Hami Yıldırım Bağımsız

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bülent Arınç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Öztürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Canan Candemir Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmet Su Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Kemal Şerbetçioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hakan Çavuşoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülin Kara Adalet ve Kalkınma Partisi
Bedrettin Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Önder Matlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Aykan Erdemir Cumhuriyet Halk Partisi
Sena Kaleli Cumhuriyet Halk Partisi
Turhan Tayan Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Demiröz Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Ekinci Cumhuriyet Halk Partisi
İsmet Büyükataman Milliyetçi Hareket Partisi
Necati Özensoy Milliyetçi Hareket Partisi

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Daniş Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Kaşdemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Sarıbaş Cumhuriyet Halk Partisi
Serdar Soydan Cumhuriyet Halk Partisi

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İdris Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Filiz Adalet ve Kalkınma Partisi

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Salim Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Cahit Bağcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Tufan Köse Cumhuriyet Halk Partisi

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nihat Zeybekçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Bilal Uçar Adalet ve Kalkınma Partisi
Nurcan Dalbudak Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Keskin Cumhuriyet Halk Partisi
İlhan Cihaner Cumhuriyet Halk Partisi
Emin Haluk Ayhan Milliyetçi Hareket Partisi

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Mehdi Eker Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Galip Ensarioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mine Lök Beyaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Süleyman Hamzaoğulları Adalet ve Kalkınma Partisi
Cuma İçten Adalet ve Kalkınma Partisi
Oya Eronat Adalet ve Kalkınma Partisi
Leyla Zana Bağımsız
Emine Ayna Bağımsız
Altan Tan Bağımsız
Nursel Aydoğan Bağımsız
Şerafettin Elçi Bağımsız

Düzce[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İbrahim Korkmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Fevai Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Müezzinoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Gürkan Cumhuriyet Halk Partisi
Kemal Değirmendereli Cumhuriyet Halk Partisi

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zülfü Demirbağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Şuay Alpay Adalet ve Kalkınma Partisi
Faruk Septioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sermin Balık Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Erdem Milliyetçi Hareket Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sebahattin Karakelle Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem Işık Cumhuriyet Halk Partisi

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Recep Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Adnan Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Fazilet Dağcı Çığlık Adalet ve Kalkınma Partisi
Cengiz Yavilioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhyettin Aksak Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Öztürk Milliyetçi Hareket Partisi

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nabi Avcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Salih Koca Adalet ve Kalkınma Partisi
Ülker Can Adalet ve Kalkınma Partisi
Süheyl Batum Cumhuriyet Halk Partisi
Kazım Kurt Cumhuriyet Halk Partisi
Ruhsar Demirel Milliyetçi Hareket Partisi

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatma Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Şamil Tayyar Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdullah Nejat Koçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Sarı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Derya Bakbak Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Halil Mazıcıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Serindağ Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Şeker Cumhuriyet Halk Partisi
Edip Semih Yalçın Milliyetçi Hareket Partisi

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nurettin Canikli Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Geldi Adalet ve Kalkınma Partisi
Adem Tatlı Adalet ve Kalkınma Partisi
Selahattin Karaahmetoğlu Cumhuriyet Halk Partisi

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kemalettin Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi
Feramuz Üstün Adalet ve Kalkınma Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Selahattin Demirtaş Bağımsız
Adil Kurt Bağımsız
Esat Canan Bağımsız

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sadullah Ergin Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Karasayar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Öntürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Adem Yeşildal Adalet ve Kalkınma Partisi
Hacı Bayram Türkoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ali Ediboğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Mevlüt Dudu Cumhuriyet Halk Partisi
Refik Eryılmaz Cumhuriyet Halk Partisi
Hasan Akgöl Cumhuriyet Halk Partisi
Adnan Şefik Çirkin Milliyetçi Hareket Partisi

Iğdır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sinan Oğan Milliyetçi Hareket Partisi
Pervin Buldan Bağımsız

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Süreyya Sadi Bilgiç Adalet ve Kalkınma Partisi
Recep Özel Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Haydar Öner Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Nevzat Korkmaz Milliyetçi Hareket Partisi

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

İstanbul 1. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi
Egemen Bağış Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Güllüce Adalet ve Kalkınma Partisi
Erol Kaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Mihrimah Belma Satır Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Ataş Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammed Çetin Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmet Uçma Adalet ve Kalkınma Partisi
Gürsoy Erol Adalet ve Kalkınma Partisi
Alev Dedegil Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Domaç Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Boyraz Adalet ve Kalkınma Partisi
Oktay Saral Adalet ve Kalkınma Partisi
Metin Külünk Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Berat Çonkar Adalet ve Kalkınma Partisi
Muhammet Bilal Macit Adalet ve Kalkınma Partisi
Gürsel Tekin Cumhuriyet Halk Partisi
Osman Taney Korutürk Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Akif Hamzaçebi Cumhuriyet Halk Partisi
Ayşe Eser Danışoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Şafak Pavey Cumhuriyet Halk Partisi
İhsan Özkes Cumhuriyet Halk Partisi
Fatma Nur Serter Cumhuriyet Halk Partisi
Mahmut Tanal Cumhuriyet Halk Partisi
Müslim Sarı Cumhuriyet Halk Partisi
Celal Dinçer Cumhuriyet Halk Partisi
Kadir Gökmen Öğüt Cumhuriyet Halk Partisi
Engin Alan Milliyetçi Hareket Partisi
Durmuşali Torlak Milliyetçi Hareket Partisi
Sebahat Tuncel Bağımsız

İstanbul 2. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nimet Baş Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Nur Bahçekapılı Adalet ve Kalkınma Partisi
Burhan Kuzu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ekrem Erdem Adalet ve Kalkınma Partisi
Volkan Bozkır Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Yiğit Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Kutalmış Türkeş Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Safi Adalet ve Kalkınma Partisi
Türkan Dağoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Şirin Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Sevim Savaşer Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Bürge Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Aşkın Bak Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Haldun Ertürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Baha Öğütken Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Bihlun Tamaylıgil Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Sezgin Tanrıkulu Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Ağan Ayaydın Cumhuriyet Halk Partisi
Sedef Küçük Cumhuriyet Halk Partisi
Ercan Cengiz Cumhuriyet Halk Partisi
Haluk Eyidoğan Cumhuriyet Halk Partisi
Aykut Erdoğdu Cumhuriyet Halk Partisi
Melda Onur Cumhuriyet Halk Partisi
Murat Başesgioğlu Milliyetçi Hareket Partisi
Celal Adan Milliyetçi Hareket Partisi
Sırrı Süreyya Önder Bağımsız

İstanbul 3. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ömer Dinçer Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdülkadir Aksu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ünal Kacır Adalet ve Kalkınma Partisi
Halide İncekara Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şentop Adalet ve Kalkınma Partisi
Feyzullah Kıyıklık Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Kaynarca Adalet ve Kalkınma Partisi
Nureddin Nebati Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Doğan Kubat Adalet ve Kalkınma Partisi
Bülent Turan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Muş Adalet ve Kalkınma Partisi
Gülay Dalyan Adalet ve Kalkınma Partisi
Enver Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Karaca Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdoğan Toprak Cumhuriyet Halk Partisi
Umut Oran Cumhuriyet Halk Partisi
Süleyman Çelebi Cumhuriyet Halk Partisi
Oktay Ekşi Cumhuriyet Halk Partisi
Binnaz Toprak Cumhuriyet Halk Partisi
Sabahat Akkiraz Cumhuriyet Halk Partisi
Faik Tunay Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Özgündüz Cumhuriyet Halk Partisi
Ferit Mevlüt Aslanoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Meral Akşener Milliyetçi Hareket Partisi
Atila Kaya Milliyetçi Hareket Partisi
İhsan Barutçu Milliyetçi Hareket Partisi
Abdullah Levent Tüzel Bağımsız
Hakan Şükür Bağımsız

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

İzmir 1. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Sayım Tekelioğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
İlhan İşbilen Adalet ve Kalkınma Partisi/Bağımsız
İlknur Denizli Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Aşlık Adalet ve Kalkınma Partisi
Rıfat Sait Adalet ve Kalkınma Partisi
Güldal Mumcu Cumhuriyet Halk Partisi
Rıza Türmen Cumhuriyet Halk Partisi
Oğuz Oyan Cumhuriyet Halk Partisi
Hülya Güven Cumhuriyet Halk Partisi
Erdal Aksünger Cumhuriyet Halk Partisi
Aydın Özcan Cumhuriyet Halk Partisi
Oktay Vural Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Günay Bağımsız

İzmir 2. Bölge[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Binali Yıldırım Adalet ve Kalkınma Partisi
Aydın Şengül Adalet ve Kalkınma Partisi
Nesrin Ulema Adalet ve Kalkınma Partisi
Hamza Dağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Alaattin Yüksel Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Balbay Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Ali Susam Cumhuriyet Halk Partisi
Rahmi Aşkın Türeli Cumhuriyet Halk Partisi
Aytun Çıray Cumhuriyet Halk Partisi
Birgül Ayman Güler Cumhuriyet Halk Partisi
Mustafa Moroğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Ahmet Kenan Tanrıkulu Milliyetçi Hareket Partisi
Erdal Kalkan Bağımsız

Kahramanmaraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Sağlam Adalet ve Kalkınma Partisi
Nevzat Pakdil Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahir Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Sevde Bayazıt Kaçar Adalet ve Kalkınma Partisi
Sıtkı Güvenç Adalet ve Kalkınma Partisi
Durdu Özbolat Cumhuriyet Halk Partisi
Mesut Dedeoğlu Milliyetçi Hareket Partisi

Karabük[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Ali Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Kahveci Adalet ve Kalkınma Partisi

Karaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Lütfi Elvan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mevlüt Akgün Adalet ve Kalkınma Partisi

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Arslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Yunus Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Mülkiye Birtane Bağımsız

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hakkı Köylü Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Gökhan Gülşen Adalet ve Kalkınma Partisi
Emin Çınar Milliyetçi Hareket Partisi

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Taner Yıldız Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadık Yakut Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Elitaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Yaşar Karayel Adalet ve Kalkınma Partisi
Pelin Gündeş Bakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Öksüzkaya Adalet ve Kalkınma Partisi
İsmail Tamer Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Şevki Kulkuloğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Yusuf Halaçoğlu Milliyetçi Hareket Partisi

Kırıkkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Beşir Atalay Adalet ve Kalkınma Partisi
Oğuz Kağan Köksal Adalet ve Kalkınma Partisi
Ramazan Can Adalet ve Kalkınma Partisi

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Şenol Gürşan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Kesimoğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Turgut Dibek Cumhuriyet Halk Partisi

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Çalışkan Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi

Kilis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fuat Karakuş Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Salih Dal Adalet ve Kalkınma Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nihat Ergün Adalet ve Kalkınma Partisi
Fikri Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Sibel Gönül Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Baştopçu Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeki Aygün Adalet ve Kalkınma Partisi
İlyas Şeker Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Ali Okur Adalet ve Kalkınma Partisi
Hurşit Güneş Cumhuriyet Halk Partisi
Haydar Akar Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Hilal Kaplan Cumhuriyet Halk Partisi
Lütfü Türkkan Milliyetçi Hareket Partisi

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Davutoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Kerim Özkul Adalet ve Kalkınma Partisi
İlhan Yerlikaya Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşe Türkmenoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Cem Zorlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Üzülmez Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Baloğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Kabakcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Gülay Samancı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Akış Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Tüfekci Adalet ve Kalkınma Partisi
Atilla Kart Cumhuriyet Halk Partisi
Faruk Bal Milliyetçi Hareket Partisi
Mustafa Kalaycı Milliyetçi Hareket Partisi

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Soner Aksoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Fehmi Kinay Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Bal Bağımsız
Vural Kavuncu Adalet ve Kalkınma Partisi
Alim Işık Milliyetçi Hareket Partisi

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mahmut Mücahit Fındıklı Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Şahin Adalet ve Kalkınma Partisi
Öznur Çalık Adalet ve Kalkınma Partisi
Hüseyin Cemal Akın Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Faruk Öz Adalet ve Kalkınma Partisi
Veli Ağbaba Cumhuriyet Halk Partisi

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Tanrıverdi Adalet ve Kalkınma Partisi
Recai Berber Adalet ve Kalkınma Partisi
Uğur Aydemir Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Yurttaş Adalet ve Kalkınma Partisi
Selçuk Özdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Ören Cumhuriyet Halk Partisi
Özgür Özel Cumhuriyet Halk Partisi
Sakine Öz Cumhuriyet Halk Partisi
Sümer Oral Milliyetçi Hareket Partisi
Erkan Akçay Milliyetçi Hareket Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Muammer Güler Adalet ve Kalkınma Partisi
Gönül Bekin Şahkulubey Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdurrahim Akdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Türk Bağımsız
Gülser Yıldırım Bağımsız
Erol Dora Bağımsız

Mersin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Zafer Çağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Tevfik Uzun Adalet ve Kalkınma Partisi
Nebi Bozkurt Adalet ve Kalkınma Partisi
Çiğdem Münevver Ökten Adalet ve Kalkınma Partisi
Aytuğ Atıcı Cumhuriyet Halk Partisi
Vahap Seçer Cumhuriyet Halk Partisi
İsa Gök Cumhuriyet Halk Partisi
Ali Rıza Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Şandır Milliyetçi Hareket Partisi
Ali Öz Milliyetçi Hareket Partisi
Ertuğrul Kürkçü Bağımsız

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Boğa Adalet ve Kalkınma Partisi
Yüksel Özden Adalet ve Kalkınma Partisi
Tolga Çandar Cumhuriyet Halk Partisi
Nurettin Demir Cumhuriyet Halk Partisi
Ömer Süha Aldan Cumhuriyet Halk Partisi
Mehmet Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Faruk Işık Adalet ve Kalkınma Partisi
Muzaffer Çakar Adalet ve Kalkınma Partisi
Sırrı Sakık Bağımsız
Demir Çelik Bağımsız

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Erdal Feralan Adalet ve Kalkınma Partisi
Murat Göktürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Ebubekir Gizligider Adalet ve Kalkınma Partisi

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Alpaslan Kavaklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Ömer Selvi Adalet ve Kalkınma Partisi
Doğan Şafak Cumhuriyet Halk Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Hamarat Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatihhan Ünal Adalet ve Kalkınma Partisi
İhsan Şener Adalet ve Kalkınma Partisi
Harun Çakır Adalet ve Kalkınma Partisi
İdris Yıldız Cumhuriyet Halk Partisi
İdris Naim Şahin Bağımsız

Osmaniye[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Suat Önal Adalet ve Kalkınma Partisi
Durdu Mehmet Kastal Adalet ve Kalkınma Partisi
Devlet Bahçeli Milliyetçi Hareket Partisi
Hasan Hüseyin Türkoğlu Milliyetçi Hareket Partisi

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hayati Yazıcı Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasan Karal Adalet ve Kalkınma Partisi
Nusret Bayraktar Adalet ve Kalkınma Partisi

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Ali Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayhan Sefer Üstün Adalet ve Kalkınma Partisi
Şaban Dişli Adalet ve Kalkınma Partisi
Ayşenur Külahlıoğlu İslam Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali İhsan Yavuz Adalet ve Kalkınma Partisi
Engin Özkoç Cumhuriyet Halk Partisi
Münir Kutluata Milliyetçi Hareket Partisi

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Suat Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Cemal Yılmaz Demir Adalet ve Kalkınma Partisi
Tülay Bakır Adalet ve Kalkınma Partisi
Akif Çağatay Kılıç Adalet ve Kalkınma Partisi
Ahmet Yeni Adalet ve Kalkınma Partisi
Haluk Koç Cumhuriyet Halk Partisi
İhsan Kalkavan Cumhuriyet Halk Partisi
Cemalettin Şimşek Milliyetçi Hareket Partisi

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Afif Demirkıran Adalet ve Kalkınma Partisi
Osman Ören Adalet ve Kalkınma Partisi
Gültan Kışanak Bağımsız

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Ersoy Adalet ve Kalkınma Partisi
Engin Altay Cumhuriyet Halk Partisi

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmet Yılmaz Adalet ve Kalkınma Partisi
Mesude Nursuna Memecan Adalet ve Kalkınma Partisi
Hilmi Bilgin Adalet ve Kalkınma Partisi
Ali Turan Adalet ve Kalkınma Partisi
Malik Ecder Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi

Şanlıurfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Faruk Çelik Adalet ve Kalkınma Partisi
Seyit Eyyüpoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Kasım Gülpınar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Akyürek Adalet ve Kalkınma Partisi
Zeynep Karahan Uslu Adalet ve Kalkınma Partisi
Halil Özcan Adalet ve Kalkınma Partisi
Mahmut Kaçar Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulkadir Emin Önen Adalet ve Kalkınma Partisi
Yahya Akman Adalet ve Kalkınma Partisi
Abdulkerim Gök Adalet ve Kalkınma Partisi
İbrahim Ayhan Bağımsız
İbrahim Binici Bağımsız

Şırnak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Emin Dindar Adalet ve Kalkınma Partisi
Hasip Kaplan Bağımsız
Selma Irmak Bağımsız
Faysal Sarıyıldız Bağımsız

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Tevfik Ziyaeddin Akbulut Adalet ve Kalkınma Partisi
Özlem Yemişçi Adalet ve Kalkınma Partisi
Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi
Candan Yüceer Cumhuriyet Halk Partisi
Emre Köprülü Cumhuriyet Halk Partisi
Bülent Belen Milliyetçi Hareket Partisi

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zeyid Aslan Adalet ve Kalkınma Partisi
Şükrü Ayalan Adalet ve Kalkınma Partisi
Dilek Yüksel Adalet ve Kalkınma Partisi
Orhan Düzgün Cumhuriyet Halk Partisi
Reşat Doğru Milliyetçi Hareket Partisi

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Faruk Nafiz Özak Adalet ve Kalkınma Partisi
Aydın Bıyıklıoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Safiye Seymenoğlu Adalet ve Kalkınma Partisi
Volkan Canalioğlu Cumhuriyet Halk Partisi
Koray Aydın Milliyetçi Hareket Partisi

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kamer Genç Cumhuriyet Halk Partisi
Hüseyin Aygün Cumhuriyet Halk Partisi

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmail Güneş Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Altay Adalet ve Kalkınma Partisi
Dilek Akagün Yılmaz Cumhuriyet Halk Partisi

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Burhan Kayatürk Adalet ve Kalkınma Partisi
Fatih Çiftci Adalet ve Kalkınma Partisi
Mustafa Bilici Adalet ve Kalkınma Partisi
Gülşen Orhan Adalet ve Kalkınma Partisi
Kemal Aktaş Bağımsız
Aysel Tuğluk Bağımsız
Özdal Üçer Bağımsız
Nazmi Gür Bağımsız

Yalova[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Temel Coşkun Adalet ve Kalkınma Partisi
Muharrem İnce Cumhuriyet Halk Partisi

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bekir Bozdağ Adalet ve Kalkınma Partisi
Ertuğrul Soysal Adalet ve Kalkınma Partisi
Yusuf Başer Adalet ve Kalkınma Partisi
Sadir Durmaz Milliyetçi Hareket Partisi

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Köksal Toptan Adalet ve Kalkınma Partisi
Erdal Candan Adalet ve Kalkınma Partisi
Özcan Ulupınar Adalet ve Kalkınma Partisi
Mehmet Haberal Cumhuriyet Halk Partisi
Ali İhsan Köktürk Cumhuriyet Halk Partisi

Milletvekilliği Sona Erenler[değiştir | kaynağı değiştir]

No Milletvekili Sona Erme Sebebi
1 Harun Çakır 28.10.2011 Vefat
2 Şerafettin Elçi 25.12.2012 Vefat
3 Ferit Mevlüt Aslanoğlu 16.05.2014 Vefat
4 Menderes Türel 06.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
5 Recep Gürkan 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
6 Ahmet Edip Uğur 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
7 Gültan Kışanak 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
8 Fatma Şahin 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
9 Kazım Kurt 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
10 Mehmet Siyam Kesimoğlu 07.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
11 Ahmet Türk 08.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
12 Enver Yılmaz 08.04.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
13 Sırrı Sakık 09.06.2014 Belediye Başkanlığını Tercih Etme
14 Recep Tayyip Erdoğan 28.08.2014 Cumhurbaşkanı Seçilme