TBMM 19. dönem milletvekilleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

Türkiye Büyük Millet Meclisi 19. Dönem'de (6 Kasım 1991 - 24 Aralık 1995) görev yapmış milletvekillerinin listesi;

Günce[değiştir | kaynağı değiştir]

yasama dokunulmazlıkları, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonlarından kurulu Karma Komisyonca hazırlanan raporun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 2 Mart 1994 günlü 78 inci birleşiminde aynen kabul edilmesine ilişkin 295 sayılı kararı ile kaldırılmıştır.

Hatip Dicle ve Orhan Doğan aynı gün Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından gözaltına alındılar. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dayanak oluşturan Ankara DGM Başsavcısı Nusret Demiral iddianamesinde sanıklar vatan hainliği ile suçlanıyorlardı.

Adana[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Uğur Aksöz Doğru Yol Partisi
Bekir Sami Daçe Doğru Yol Partisi
Mehmet Halit Dağlı Doğru Yol Partisi
Veli Andaç Durak Doğru Yol Partisi
Yılmaz Hocaoğlu Anavatan Partisi
Muhammet Kaymak Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Selahattin Kılıç Doğru Yol Partisi
Mustafa Küpeli Doğru Yol Partisi
Ali Yalçın Öğütcan Doğru Yol Partisi
İbrahim Özdiş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Timuçin Savaş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Ahmet Şanal Doğru Yol Partisi
Orhan Şendağ Doğru Yol Partisi
Turgut Tekin Doğru Yol Partisi

Adıyaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mahmut Kılınç Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Celal Kürkoğlu Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Kemal Tabak Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Abuzer Tanrıverdi Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Afyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmet Attila Doğru Yol Partisi
Baki Durmaz Doğru Yol Partisi
Ethem Kelekçi Doğru Yol Partisi
Halil İbrahim Özsoy Anavatan Partisi
Abdullah Ulutürk Doğru Yol Partisi
Gaffar Yakın Anavatan Partisi

Ağrı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Fecri Alpaslan Anavatan Partisi
Mikail Aydemir Doğru Yol Partisi
Cemil Erhan Doğru Yol Partisi
Yaşar Eryılmaz Anavatan Partisi

Aksaray[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Demir Doğru Yol Partisi
İsmet Gür Refah Partisi
Mahmut Öztürk Doğru Yol Partisi

Amasya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemalettin Gürbüz Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Tahir Köse Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Haydar Oymak Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Ankara[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Nedim Budak Anavatan Partisi
Mehmet Çevik Anavatan Partisi
Ali Dinçer Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Vehbi Dinçerler Anavatan Partisi
Ömer Faruk Ekinci Refah Partisi
Hamdi Eriş Anavatan Partisi
İbrahim Melih Gökçek Refah Partisi
Bilal Güngör Doğru Yol Partisi
Halis Uluç Gürkan Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Salman Kaya Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Kerimoğlu Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Orhan Kilercioğlu Doğru Yol Partisi
İrfan Köksalan Doğru Yol Partisi
Sait Kemal Mimaroğlu Doğru Yol Partisi
Mehmet Seyfi Oktay Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Sağdıç Anavatan Partisi
Yücel Seçkiner Anavatan Partisi
Osman Mümtaz Soysal Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Halil Şıvgın Anavatan Partisi
İbrahim Tez Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mustafa Tınaz Titiz Doğru Yol Partisi
Baki Tuğ Doğru Yol Partisi
Mustafa Dursun Yangın Doğru Yol Partisi

Antalya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Faik Altun Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Veysel Atasoy Doğru Yol Partisi
Adil Aydın Doğru Yol Partisi
Deniz Baykal Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Hasan Çakır Anavatan Partisi
Hayri Doğan Doğru Yol Partisi
Gökberk Ergenekon Doğru Yol Partisi
Ali Karataş Doğru Yol Partisi
Hasan Namal Doğru Yol Partisi

Artvin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Ekinci Doğru Yol Partisi
Süleyman Hatinoğlu Anavatan Partisi

Aydın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cengiz Altınkaya Anavatan Partisi
Tunç Bilget Doğru Yol Partisi
Ali Rıza Gönül Doğru Yol Partisi
Nahit Menteşe Doğru Yol Partisi
İsmet Sezgin Doğru Yol Partisi
Yüksel Yalova Anavatan Partisi

Balıkesir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdülbaki Ataç Doğru Yol Partisi
Hüseyin Balyalı Doğru Yol Partisi
Ekrem Ceyhun Doğru Yol Partisi
Ömer Lütfi Coşkun Doğru Yol Partisi
Melih Pabuçcuoğlu Doğru Yol Partisi
Sami Sözat Doğru Yol Partisi
Mehmet Cemal Öztaylan Doğru Yol Partisi

Bartın[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hasan Akyol Demokratik Sol Parti
Köksal Toptan Doğru Yol Partisi

Batman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Adnan Ekmen Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Nizamettin Toğuç Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Abdülkerim Zilan Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Bayburt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bahattin Elçi Refah Partisi
Ülkü Gökalp Güney Anavatan Partisi

Bilecik[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Seven Anavatan Partisi
Bahattin Şeker Doğru Yol Partisi

Bingöl[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kazım Ataoğlu Refah Partisi
Haydar Baylaz Doğru Yol Partisi
Hüsamettin Korkutata Refah Partisi

Bitlis[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zeki Ergezen Refah Partisi
Edip Safder Gaydalı Anavatan Partisi
Kamran İnan Anavatan Partisi

Bolu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Avni Akyol Anavatan Partisi
Nazmi Çiloğlu Doğru Yol Partisi
Necmi Hoşver Doğru Yol Partisi
Abbas İnceyan Anavatan Partisi
Tevfik Türesin Doğru Yol Partisi

Burdur[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Sayın Doğru Yol Partisi
Ahmet Şeref Erdem Doğru Yol Partisi
Mustafa Çiloğlu Doğru Yol Partisi

Bursa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Feridun Pehlivan Anavatan Partisi
Hüsamettin Örüç Anavatan Partisi
Mehmet Gedik Anavatan Partisi
Mümin Gençoğlu Anavatan Partisi
Beytullah Mehmet Gazioğlu Doğru Yol Partisi
Cavit Çağlar Doğru Yol Partisi
Fethi Akkoç Doğru Yol Partisi
İbrahim Gürdal Doğru Yol Partisi
Kadri Güçlü Doğru Yol Partisi
Şükrü Erdem Doğru Yol Partisi
Turhan Tayan Doğru Yol Partisi
Yılmaz Ovalı Doğru Yol Partisi

Çanakkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Hamdi Üçpınarlar Doğru Yol Partisi
Nevfel Şahin Doğru Yol Partisi
Rahmi Özer Doğru Yol Partisi
Süleyman Ayhan Doğru Yol Partisi

Çankırı[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İlker Tuncay Anavatan Partisi
Nevzat Ayaz Doğru Yol Partisi
İsmail Coşar Refah Partisi

Çorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mustafa Ateş Amiklioğlu Anavatan Partisi
Aslan Adnan Türkoğlu Doğru Yol Partisi
Muharrem Şemsek Milliyetçi Çalışma Partisi
Yasin Hatiboğlu Refah Partisi
Cemal Şahin Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Denizli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Muzaffer Arıcı Anavatan Partisi
Mehmet Gözlükaya Doğru Yol Partisi
Adnan Keskin Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Hasan Korkmazcan Anavatan Partisi
Mustafa Haluk Müftüler Doğru Yol Partisi
Nabi Sabuncu Doğru Yol Partisi

Diyarbakır[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hatip Dicle Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Selim Ensarioğlu Doğru Yol Partisi
Ahmet Fehmi Işıklar Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Kahraman Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Salih Sümer Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mahmut Uyanık Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Sedat Yurttaş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Leyla Zana Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Edirne[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Evren Bulut Doğru Yol Partisi
Şerif Ercan Doğru Yol Partisi
Erdal Kesebir Demokratik Sol Parti
Hasan Basri Eler Demokratik Sol Parti

Elazığ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Küçükel Doğru Yol Partisi
Ali Rıza Septioğlu Doğru Yol Partisi
Ahmet Cemil Tunç Refah Partisi
Tuncay Şekercioğlu Refah Partisi

Erzincan[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yıldırım Akbulut Anavatan Partisi
Ali İbrahim Tutu Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Mustafa Kul Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Erzurum[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
İsmail Köse Doğru Yol Partisi
Abdülmelik Fırat Doğru Yol Partisi
Abdulilah Fırat Refah Partisi
Lütfü Esengün Refah Partisi
Oktay Öztürk Milliyetçi Çalışma Partisi
Rıza Müftüoğlu Refah Partisi
Şinasi Yavuz Refah Partisi

Eskişehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Hüseyin Aksoy Anavatan Partisi
Mustafa Balcılar Anavatan Partisi
Hüsamettin Cindoruk Doğru Yol Partisi
İbrahim Yaşar Dedelek Doğru Yol Partisi
Muammer Fevzi Yalçın Doğru Yol Partisi

Gaziantep[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ayvaz Gökdemir Doğru Yol Partisi
Hannan Özüberk Doğru Yol Partisi
Mehmet Batallı Doğru Yol Partisi
Mehmet Özkaya Doğru Yol Partisi
Abdülkadir Ateş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Bahattin Alagöz Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Hikmet Çetin Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mustafa Doğan Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mustafa Yılmaz Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Giresun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Burhan Kara Anavatan Partisi
Ergun Özdemir Doğru Yol Partisi
Rasim Zaimoğlu Anavatan Partisi
Yavuz Köymen Anavatan Partisi

Gümüşhane[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mahmut Oltan Sungurlu Anavatan Partisi
Lütfi Doğan Refah Partisi

Hakkari[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Esat Canan Anavatan Partisi
Mustafa Zeydan Doğru Yol Partisi

Hatay[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Kınalı Doğru Yol Partisi
Bestami Teke Doğru Yol Partisi
Nurettin Tokdemir Doğru Yol Partisi
Ali Uyar Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Fuat Çay Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Dönen Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Nihad Matkap Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Onur Kumbaracıbaşı Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Isparta[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Süleyman Sami Demirel Doğru Yol Partisi
Ertekin Durutürk Doğru Yol Partisi
Mustafa Fikri Çobaner Doğru Yol Partisi
Abdullah Aykon Doğan Doğru Yol Partisi

İçel (Mersin)[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Er Anavatan Partisi
Rüştü Kazım Yücelen Anavatan Partisi
Ahmet Bilyeli Doğru Yol Partisi
Ali Su Doğru Yol Partisi
Asım Kaleli Doğru Yol Partisi
Yusuf Fevzi Arıcı Doğru Yol Partisi
Aydın Güven Gürkan Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Durmuş Fikri Sağlar Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mustafa İstemihan Talay Sosyal Demokrat Halkçı Parti

İstanbul[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bülent Akarcalı Anavatan Partisi
Yıldırım Aktuna Doğru Yol Partisi
Bedrettin Doğancan Akyürek Doğru Yol Partisi
İmren Aykut Anavatan Partisi
Mustafa Baş Refah Partisi
Mukadder Başeğmez Refah Partisi
İsmail Cem Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Osman Ceylan Anavatan Partisi
Kadir Ramazan Coşkun Anavatan Partisi
İbrahim Nami Çağan Demokratik Sol Parti
Gurhan Çelebican Anavatan Partisi
Tansu Çiller Doğru Yol Partisi
Bedrettin Dalan Doğru Yol Partisi
Hüsnü Doğan Anavatan Partisi
Halit Dumankaya Anavatan Partisi
Kemal Naci Ekşi Anavatan Partisi
Elaattin Elmas Anavatan Partisi
Halil Orhan Ergüder Anavatan Partisi
Salih Ergün Anavatan Partisi
İsmail Safa Giray Anavatan Partisi
Temel Gündoğdu Anavatan Partisi
Engin Güner Anavatan Partisi
İbrahim Gürsoy Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Algan Hacaloğlu Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Melike Tugay Hasefe Anavatan Partisi
Fevzi İşbaşaran Anavatan Partisi
Adnan Kahveci Anavatan Partisi
Ercan Karakaş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Cavit Kavak Anavatan Partisi
Coşkun Kırca Doğru Yol Partisi
Recep Ercüment Konukman Anavatan Partisi
Cem Kozlu Anavatan Partisi
Leyla Yeniay Köseoğlu Anavatan Partisi
Emin Kul Anavatan Partisi
Ziyaeddin Selçuk Maruflu Anavatan Partisi
Hasan Mezarcı Refah Partisi
Mehmet Moğultay Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Yusuf Namoğlu Anavatan Partisi
Ali Oğuz Refah Partisi
İbrahim Özdemir Anavatan Partisi
Hasan Hüsamettin Özkan Demokratik Sol Parti
Sabri Öztürk Anavatan Partisi
Yusuf Pamuk Anavatan Partisi
İsmail Sancak Anavatan Partisi
Mehmet Sevigen Demokratik Sol Parti
Gürol Soylu Anavatan Partisi
Güneş Taner Anavatan Partisi
Tunca Toskay Anavatan Partisi
Şadan Tuzcu Anavatan Partisi
Mehmet Bahattin Yücel Anavatan Partisi

İzmir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Veli Aksoy Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Esat Yıldırım Avcı Doğru Yol Partisi
Cengiz Bulut Anavatan Partisi
Işın Çelebi Anavatan Partisi
Nevzat Çobanoğlu Doğru Yol Partisi
Halil Çulhaoğlu Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Timur Demir Anavatan Partisi
İsmet Kaya Erdem Anavatan Partisi
Ersin Faralyalı Doğru Yol Partisi
Erdal İnönü Sosyal Demokrat Halkçı Parti
İlhan Kaya Anavatan Partisi
Mehmet Köstepen Doğru Yol Partisi
Atilla Mutman Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Özkan Doğru Yol Partisi
Işılay Saygın Anavatan Partisi
Rifat Serdaroğlu Doğru Yol Partisi
Erkut Şenbaş Doğru Yol Partisi
Suha Tanık Anavatan Partisi
Cemal Tercan Anavatan Partisi

Kahramanmaraş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Esat Bütün Refah Partisi
Hasan Dikici Refah Partisi
Ahmet Dökülmez Refah Partisi
Selahattin Karademir Doğru Yol Partisi
Recep Kırış Refah Partisi
Ökkeş Şendiller Refah Partisi
Saffet Topaktaş Refah Partisi

Karaman[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Seyit Osman Sevimli Refah Partisi
Zeki Ünal Refah Partisi

Kars[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdülkerim Doğru Doğru Yol Partisi
Mehmet Sabri Güner Doğru Yol Partisi
Atilla Hun Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Alp Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Zeki Naci Tarhan Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Kastamonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Murat Başesgioğlu Anavatan Partisi
Refik Arslan Anavatan Partisi
Münif İslamoğlu Doğru Yol Partisi
Nurhan Tekinel Doğru Yol Partisi

Kayseri[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdullah Gül Refah Partisi
Aykut Edibali Refah Partisi
Mustafa Dağcı Refah Partisi
Osman Develioğlu Refah Partisi
Salih Kapusuz Refah Partisi
Seyfi Şahin Refah Partisi
Şaban Bayrak Refah Partisi

Kocaeli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Bülent Atasayan Anavatan Partisi
Alaettin Kurt Doğru Yol Partisi
Halil İbrahim Artvinli Doğru Yol Partisi
İsmail Amasyalı Doğru Yol Partisi
İsmail Kalkandelen Doğru Yol Partisi
Kazım Dinç Doğru Yol Partisi
Şevket Kazan Refah Partisi

Konya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Keçeciler Anavatan Partisi
Ali Günaydın Doğru Yol Partisi
Hasan Avşar Doğru Yol Partisi
Mehmet Ali Yavuz Doğru Yol Partisi
Osman Özbek Doğru Yol Partisi
Ömer Şeker Doğru Yol Partisi
Vefa Tanır Doğru Yol Partisi
Abit Kıvrak Refah Partisi
Ahmet Remzi Hatip Refah Partisi
Musa Erarıcı Refah Partisi
Mustafa Ünaldı Refah Partisi
Necmettin Erbakan Refah Partisi
Servet Turgut Refah Partisi

Kütahya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Rauf Ertekin Anavatan Partisi
Mustafa Kalemli Anavatan Partisi
Hüseyin Cahit Erdemir Doğru Yol Partisi
İsmail Karakuyu Doğru Yol Partisi
Ahmet Derin Refah Partisi

Kırklareli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cemal Özbilen Anavatan Partisi
Ahmet Sezal Özbek Doğru Yol Partisi
İrfan Gürpınar Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Kırşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Coşkun Gökalp Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Hilmi Yükselen Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Sabri Yavuz Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Kırıkkale[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Abdurrahman Ünlü Doğru Yol Partisi
Hacı Filiz Doğru Yol Partisi
Muhammet Sadık Avundukluoğlu Doğru Yol Partisi

Malatya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Gazi Barut Anavatan Partisi
Metin Emiroğlu Anavatan Partisi
Münir Doğan Ölmeztoprak Anavatan Partisi
Yusuf Bozkurt Özal Anavatan Partisi
Oğuzhan Asiltürk Refah Partisi
Mustafa Yılmaz Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Manisa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ekrem Pakdemirli Anavatan Partisi
Faruk Saydam Anavatan Partisi
Akın Gönen Doğru Yol Partisi
Cengiz Üretmen Doğru Yol Partisi
Rıza Akçalı Doğru Yol Partisi
Sümer Oral Doğru Yol Partisi
Tevfik Diker Doğru Yol Partisi
Ümit Canuyar Doğru Yol Partisi
Yahya Uslu Doğru Yol Partisi

Mardin[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Türk Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Ali Yiğit Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Gülcegün Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Sincar Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Muzaffer Arıkan Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Muğla[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Nevşat Özer Anavatan Partisi
İrfettin Akar Doğru Yol Partisi
Latif Sakıcı Doğru Yol Partisi
Muzaffer İlhan Doğru Yol Partisi
Erman Şahin Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Muş[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mehmet Emin Sever Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Muzaffer Demir Sosyaldemokrat Halkçı Parti
Sırrı Sakık Sosyaldemokrat Halkçı Parti

Nevşehir[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Esat Kıratlıoğlu Doğru Yol Partisi
Osman Seyfi Doğru Yol Partisi
Mehmet Elkatmış Refah Partisi

Niğde[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Doğan Baran Doğru Yol Partisi
İbrahim Arısoy Doğru Yol Partisi
Rıfat Yüzbaşıoğlu Doğru Yol Partisi

Ordu[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Cavit Şadi Pehlivanoğlu Anavatan Partisi
Mustafa Bahri Kibar Anavatan Partisi
Nabi Poyraz Anavatan Partisi
Şükrü Yürür Anavatan Partisi
Hasan Kılıç Doğru Yol Partisi
Refaiddin Şahin Doğru Yol Partisi

Rize[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Kabil Anavatan Partisi
Ahmet Mesut Yılmaz Anavatan Partisi
Mustafa Parlak Anavatan Partisi

Sakarya[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ersin Taranoğlu Anavatan Partisi
Mustafa Kılıçaslan Anavatan Partisi
Ahmet Neidim Doğru Yol Partisi
Mehmet Gölhan Doğru Yol Partisi
Nevzat Ercan Doğru Yol Partisi
Cevat Ayhan Refah Partisi

Samsun[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adem Yıldız Anavatan Partisi
Hüseyin Özalp Anavatan Partisi
Ali Eser Doğru Yol Partisi
Cemal Alişan Doğru Yol Partisi
İhsan Saraçlar Doğru Yol Partisi
İlyas Aktaş Doğru Yol Partisi
İrfan Demiralp Doğru Yol Partisi
Mehmet Çebi Doğru Yol Partisi
Nafiz Kurt Doğru Yol Partisi

Siirt[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Zübeyir Aydar Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Naif Güneş Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Mehmet Erdal Koyuncu Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Sinop[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kadir Bozkurt Doğru Yol Partisi
Cafer Sadık Keseroğlu Doğru Yol Partisi
Yaşar Topçu Doğru Yol Partisi

Sivas[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ahmet Arıkan Refah Partisi
Musa Demirci Refah Partisi
Ziya Halis Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Azimet Köylüoğlu Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Abdullatif Şener Refah Partisi
Muhsin Yazıcıoğlu Büyük Birlik Partisi

Şanlıurfa[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Sedat Edip Bucak Doğru Yol Partisi
Necmettin Cevheri Doğru Yol Partisi
İbrahim Halil Çelik Refah Partisi
Seyit Eyyüpoğlu Anavatan Partisi
Eyyüp Cenap Gülpınar Anavatan Partisi
Ferit Aydın Mirkelam Doğru Yol Partisi
Mahmut Fevzi Şıhanlıoğlu Doğru Yol Partisi
Abdurrezak Yavuz Doğru Yol Partisi

Şırnak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Mahmut Alınak Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Orhan Doğan Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Selim Sadak Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Tekirdağ[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Halil Başol Doğru Yol Partisi
Muhtar Mahramlı Doğru Yol Partisi
Fethiye Özver Doğru Yol Partisi
Hasan Peker Doğru Yol Partisi

Tokat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Ali Şevki Erek Doğru Yol Partisi
Güler İleri Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Ahmet Fevzi İnceöz Refah Partisi
İbrahim Kumaş Refah Partisi
Ahmet Özdemir Refah Partisi
Şahin Ulusoy Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Trabzon[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Koray Aydın Refah Partisi
Eyüp Aşık Anavatan Partisi
Ali Kemal Başaran Anavatan Partisi
Kemalettin Göktaş Refah Partisi
Fahrettin Kurt Anavatan Partisi
Mehmet Ali Yılmaz Doğru Yol Partisi

Tunceli[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Kamer Genç Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Vahdet Sinan Yerlikaya Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Uşak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Fahri Gündüz Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Ender Karagül Sosyal Demokrat Halkçı Parti
Ural Köklü Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Van[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Şerif Bedirhanoğlu Anavatan Partisi
Fethullah Erbaş Refah Partisi
Mustafa Kaçmaz Doğru Yol Partisi
Nadir Kartal Doğru Yol Partisi
Remzi Kartal Sosyal Demokrat Halkçı Parti

Yozgat[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Yaşar Erbaz Refah Partisi
Hüseyin Erdal Refah Partisi
Lütfullah Kayalar Anavatan Partisi
Mahmut Orhon Anavatan Partisi
Alparslan Türkeş Refah Partisi

Zonguldak[değiştir | kaynağı değiştir]

Milletvekili Seçildiği Siyasi Parti
Adnan Akın Doğru Yol Partisi
Şinasi Altıner Doğru Yol Partisi
Ömer Barutçu Doğru Yol Partisi
Mustafa Bülent Ecevit Demokratik Sol Parti
Güneş Müftüoğlu Doğru Yol Partisi
Ali Uzun Doğru Yol Partisi
Necdet Yazıcı Doğru Yol Partisi

Kaynak[değiştir | kaynağı değiştir]