Halide İncekara

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Halide İncekara
Türkiye Büyük Millet Meclisi
22., 23. ve 24. dönem milletvekili
Seçim bölgesi 2002 – İstanbul
2007 – İstanbul
2011 – İstanbul
Kişisel bilgiler
Doğum 18 Eylül 1959 (64 yaşında)
Antalya, Türkiye
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi (2001-günümüz)
Bitirdiği okul İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Mesleği Yönetici

Halide İncekara (d. 18 Eylül 1959, Değirmenlik, Akseki, Antalya, Türkiye), Türk siyasetçi.

Yönetici; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede uluslararası işletmecilik alanında tamamladı.

Özel sektörde üst düzey yönetici olarak çalıştı. Gazete ve dergi köşe yazarlığı, televizyon'da program danışmanlığı yaptı. Gençlik, çocuk, kadın-aile ile ilgili dernek ve vakıf kuruculuğu ile yöneticilikleri görevlerini üstlendi. 1999 yılında İstanbul Küçükçekmece'den İl Genel Meclis Üyeliği'ne seçildi. Gönüllülük adında yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.

TBMM 22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. TBMM'de 22. Dönemde Avrupa Konseyi ve BAB üyeliklerinde bulundu. Çocuk Hakları İzleme Komitesinin kurucuları arasında yer aldı. 22. Dönemde çocuklarda ve gençlerde artan şiddet eğilimi ile 23. Dönemde kayıp çocukların sorunları araştırılması ve gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonlarının Başkanlığını yaptı. 23 ve 24. Dönemde Türkiye-AB KPK Üyesi oldu. 24.Dönemde Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

İncekara, AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı görevini de yürütmektedir. Ayrıca Üsküdar Üniversitesinde projelerden sorumlu rektör danışmanı olarak görev yapmaktadır.[1]

İngilizce bilen İncekara, evli ve 3 çocuk annesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Aralık 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Kasım 2015.