Alaattin Yüksel

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Alaattin Yüksel, (d. 25 Aralık 1950; Salihli, Manisa), Türk girişimci ve siyasetçi.

Ortaokul öğrenimini Çamlaraltı Koleji'nde, lise öğrenimini Erdem Koleji'nde tamamladı. 1973'te Ege Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

1971 yılında henüz üniversiteyi bitirmeden muhasebe ve mali müşavirlik yapmaya başlayarak iş hayatına atıldı. 1974 yılında CHP Gençlik Kollarında ve Salihli ilçe yönetiminde görev alarak siyasi yaşamına başladı. Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyelikleri yaptı.

2000 yılında CHP İzmir İl Başkanlığı'na seçildi. İki dönem üst üste bu görevi yürüttü ve bu dönem içerisinde, biri yerel biri genel olmak üzere iki başarılı seçim geçirdi. CHP'ye İzmir ilinden 18 milletvekili kazandırdı.

1982 yılında Skoda, Lada, Isuzu otomobilleri bayiliklerini alarak Otomotiv sektörüne girdi. 1990 yılında Türkiye'nin ilk Hyundai bayiliğini aldı ve 1998 yılında Türkiye'nin en büyük otomotiv plazasını İzmir'de açtı. Bunun ardından otomotiv grubunda Mitsubishi ve Honda Motosiklet markalarını da Yükseliş Şirketleri bünyesine kattı. 2005 yılında Ege Bölgesi yedek parça tedarikçiliğine başlayarak, yedek parça satışında Hyundai ve Kia bayileri arasında Türkiye 1.'si ve Dünya 2.'si oldu.

1991 yılında kurduğu Yükseliş Sigorta bünyesinde bugün Başak Sigorta, Axa Oyak, Aviva Sigorta, Anadolu Sigorta, Ak Sigorta, Finans Sigorta, Ergo İsviçre Sigorta, Koç Alyans Sigorta, Güneş Sigorta'nın acentelikleri bulunmaktadır. 1999 yılında Efes Pilsen'in Seferihisar, Gümüldür, Özdere, Menderes, Salihli, Alaşehir bölge bayiliklerini aldı.

2000 yılında Tepe Mobil Ege Bölge Bayiliğini Yükseliş Şirketleri bünyesine katarak, dayanıklı tüketim malları alanında da çalışmaya başladı ve bölgesinde kendine bağlı 30 adet bayi ağı kurdu. OYDER Başkan Yardımcılığı ve İZSİAD Başkan Yardımcılığı görevlerini halen sürdürmekte olup, sivil toplum örgütlerinde de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denetmenliği ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Kurucu Üyeliği gibi önemli çalışmalarda yer aldı.

Yükseliş Şirketleri adına pek çok sosyal sorumluluk projeleri de geliştirdi ve farklı bölgelerde 30000'e yakın fidan dikimi ile Yükseliş Ormanı'nı oluşturdu. 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde İzmir 2. Bölge 1. sıra adayı olarak seçilerek TBMM'ye girdi. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 20 Aralık 2015'te tekrar CHP İl Başkanı seçilmiştir.