Kullanıcı mesaj:The Emirr/Arşiv A

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi


[[{{{bağlantı}}}|   ]]
[[Dosya:{{{resim}}}|{{{en}}}|{{{boy}}}]]


Arşiv A






Hoşgeldiniz The Emirr![kaynağı değiştir]

Vikipedi
Vikipe-tan
Vikipe-tan

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz !

Burası, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla, 250'den fazla dilde oluşturulmaya çalışılan özgür ansiklopedi Vikipedi'nin Türkçe sürümüdür. Burada, yazar kadrosu gibi kavramlar yoktur; sizin de içinde bulunduğunuz Vikipedi kullanıcıları, yani Vikipedi'den yararlanan herkes, Vikipedi'nin yazarıdır.

Beş temel ilke üzerinde şekillenen bu projeye katkıda bulunmadan önce, Vikipedi'nin politikalarının özetlerini okumanızı öneririz. Ayrıca Vikipedi'nin işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgileri yardım bölümünden alabilirsiniz. Vikipedi hakkındaki sorularınızı Danışma Masası'na iletebilirsiniz.

Küçük bir hatırlatma: Ansiklopedi maddeleri hariç olmak üzere, tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarındaki yazılarınıza, (~~~~) işaretlerini koyarak ya da yandaki yeşil el işaretinin gösterdiği değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini tıklayarak imza atmayı ihmal etmeyiniz.

Unutmayın; burası, okuyucuların katkısıyla gelişen özgür ansiklopedi Vikipedi ve siz de buranın bir yazarısınız. Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin. İyi Vikilemeler... - UmutA. 18:34, 20 Mart 2009 (UTC)


Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Vous ne parlez pas turc ? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
中文: 你不会说土耳其语吗?点击这里
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки   其他語言

Lütfen kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği çıkarmayınız. Herhangi bir sayfayı boşaltmak vandalizm olarak ele alınabilir. Eski mesajlarınızı arşivlemeyi düşünebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına göz atabilirsiniz.

İyi çalışmalar. --UmutA. 18:53, 20 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Metal Militia. Türkiye Cumhuriyeti vilayetlerinin sayfalarında kullanılan haritaların oldukça düşük kalitede olduğu kanısındayım. Eğer yeni ve kaliteli bir harita serisi yüklersem bu kullanılır mı yoksa orjinalinin bozulmaması için sayfanın değiştirilmesine siz yetkililerce izin verilmez mi? Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --Kullanıcı SayfasıTheEmirr mesaj 17:49, 21 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar, bahsettiğiniz bu haritalardan birini örnek olarak Vikipedi'ye yükleyip, köy çeşmesinde diğer kullanıcıların beğenisine sunabilirsiniz. Eğer uygun görülürse tüm maddelerde değişikliğe gidilebilir elbette, neden olmasın? İyi çalışmalar. --M. M. ileti 18:33, 21 Mart 2009 (UTC)

Tekrar mehaba Sayın Metal Militia. En kalabalık beş ili gösteren örnek haritayı (Türkiye-En gelişmiş beş il.png) yayımladım. Köy çeşmesine gitmeye hazır. Umarım beğenilir. Ayrıca 71 ilin haritası da hazır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Kullanıcı SayfasıTheEmirr mesaj 17:00, 22 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar, bahsettiğiniz haritayı henüz yüklememişsiniz galiba. Önce soldaki menüden dosya yükle'yi tıklayıp resminizi Vikipedi'ye yükleyin, sonra da bu sayfada diğer kullanıcıların görüşlerine bir takdim yazısı ile sunun. Beğenilere göre gerekli değişikliklere gidilir. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 16:03, 22 Mart 2009 (UTC)

Yeni olduğum için bu sayfada nasıl bir sunum oluşturmayı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. --Kullanıcı SayfasıTheEmirr mesaj 18:15, 23 Mart 2009 (UTC)

Tekrar merhaba, bu sayfanın en altında; "Türkiye'de il maddeleri için yeni haritalar geliştirdim/oluşturdum, değiştirsek nasıl olur ?" gibi (veya benzer) bir başlık açıp, bana yazdığınız mesajınızdaki ifadeleri de aynen tekrarlayarak, ve resme de bir link vererek (ya da doğrudan resmin kendisini o sayfaya ekleyerek) Vikipedi topluluğunun beğeni ve eleştirilerine sunabilirsiniz. Haydi kolay gelsin, --M. M. ileti 21:22, 23 Mart 2009 (UTC)

Bana çok yardımcı oldunuz. Teşekkürlerim sonsuz. Ayrıca haritalar hakkında bir bürokratın düşüncelerini bilmeyi de çok çok fazla isterim. Tekrar teşekkür eder, yorumlarınızı sabırsızlıkla beklediğimi yinelemek isterim. İyi günler. --Kullanıcı SayfasıTheEmirr mesaj 20:01, 24 Mart 2009 (UTC)

Rica ederim. Harita gerçekten güzel, elinize sağlık. Türkiye'deki her il için haritanız var mı? Varsa bunları da isterseniz Vikipedi'ye yükleyin ve sonra (şimdilik) kullanıcı sayfanızdan bağlantı vererek diğer kullanıcıların görebilmesini sağlayın. Tabii bütün bunları gene Köy çeşmesinde duyurun ki topluluğun haberi olsun. Teşekkürler, kolaylıklar, --M. M. ileti 19:22, 24 Mart 2009 (UTC)

Merhaba,The emir, imzan nasıl oyle renkli oluyor.?----Umut.Amesaj 06:30, 27 Mart 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Metal Militia. Size sanırım biraz fazla başvuruyorum. Kusura bakmayınız lütfen. Fakat sanırım ürettiğim haritalar fazla ayrıntıya girdiği için (yükselti, akarsular vb.) diğer kullanıcılar tarafından yeterli bulunmadı. Acaba bu görselleri Vikipedi'de başka bir alanda kullanabilir miyiz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Kullanıcı SayfasıTheEmirr mesaj 13:47, 27 Mart 2009 (UTC)

Merhabalar, rica ederim, ne kusuru? Tam tersine, Vikipedi bu çalışmalarınızdan dolayı size müteşekkir olmalı diye düşünüyorum. Yaptığı çalışmaları, telif hakkı iddia etmeden Vikipedi'ye bağışlamayı isteyen kaç kişi var ki şunun şurasında.. Fakat dediğiniz gibi, (köy çeşmesindeki yorumlardan da anlaşıldığı üzere), resimler pek fazla rağbet görmedi sanki. Tabii, bu konu hem bir beğeni meselesi, hem de günlük, haftalık, aylık, vb. değişebilen kullanıcı profiline bağımlı olaylar, o nedenle ümitsizliğe kapılmamanızı dilerim. Başka bir kullanım alanı da aklıma gelmiyor maalesef. Dilerseniz şimdilik dursunlar sizde, ileride belki bir fikir gelir aklımıza. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M. M. ileti 13:59, 27 Mart 2009 (UTC)

Öncelikle hoşgeldiniz. Hizmetli seçimlerinde hizmetli olmayanlar da oy kullanabiliyor elbette. Ancak bazı noktaları sağlamak gerekiyor. Detayları buradan bulabilirsiniz. İyi katkılar, teşekkürler. Cat msj 23:16, 27 Mart 2009 (UTC)

OlMuYoR...--Umut.Amesaj 12:42, 28 Mart 2009 (UTC) Ayrıca sizinkindekileri kopyaladıysam bile olmadı.--Umut.Amesaj 12:42, 28 Mart 2009 (UTC)

Hiçbir koşulu yok. Üye olmak istiyorsanız Grafik lab.'daki üyeler kısmının en altına imzanızı atın. Yeni üyelere ihtiyacımız var. Yararlı olursanız iyi olur.--Gökçє Yörük mesaj 14:15, 29 Mart 2009 (UTC)
Şey, şurada bir sorunum vardır. Orada belirttiğim haritayı yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 18:00, 29 Mart 2009 (UTC)
Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 18:46, 29 Mart 2009 (UTC)
  • Merhaba Emirr; vandalizme karşı çalışma yapmak ve "tim" üyesi olmak için hiçbir önkoşul gerekmiyor. Diğer arkadaşların yaptığı değişiklikleri (sil şablonu, düzenle şablonu, uyarı şablonları) bir süre izleyip neyin nerede ve ne zaman kullanılacağına ilişkin fikir edinirseniz sorun olmaz.  Levent İleti Katkılar   13:25, 30 Mart 2009 (UTC)
  • Öncelikle ben şuradaki Rusça haritayı Türkçeleştirip SVG formatına getirmeye karar verdim. SVG formatını biliyorsunuzdur herhalde. Uzun süren bir çalışmanın ardından Dosya:Güney Kafkasya 1801-1878.svg haritasını yaptım. Fakat bu harita kanımca belirli bir ölçeğe göre hazırlanmamış. Yani düzensiz. Bu harita 18. ve 19. yüzyıldaki Azeri hanlıklarını ve çevre devletleri anlatıyor. Bu haritadaki ülkelerin sınırlarını, nehirleri ve şehirleri Dosya:Caucasus-political nl.svg <- bu haritanın üstüne yerleştirmenizi istiyorum. Böylece harita çok daha düzenli ve güncel bir harita üzerinde olacak. Yani iki haritada aynı bölgede. Sadece eski sınırları bu haritaya yerleştirmenizi istiyorum. Tabi yeni sınırları yok ederseniz iyi olur. Bu haritayı yaparsanız bir ricam daha olacak. Bildiğiniz gibi bu harita Azeri Hanlıkları ve çevre devletlerin sınırlarını gösteriyor fakat çoğu hanlık haritada gösterilmemiş. Şu haritada bulunan Dosya:Güney Kafkasya 1801-1878.svg'de bulunmayan hanlıkların sınırlarını da eklerseniz iyi olacak. Şu haritanın büyük boyutlusuna [1] buradan ulaşabilirsiniz. Hayırlı günler.--Gökçє Yörük mesaj 15:22, 30 Mart 2009 (UTC)

Merhaba, vikipediye katkı sağlayacak her türlü çalışmaya açığız. Söyledikleriniz neden yalnış olsun ki. İsteğiniz üzerine projede bu çalışmayla ilgili bir bölüm açacağım. İyi çalışmalar. --Karduelismsj 07:54, 4 Nisan 2009 (UTC)

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar...--Gökçє Yörük mesaj 16:30, 4 Nisan 2009 (UTC)

Orthographic projection[kaynağı değiştir]

Thanks The Emirr, only I made the map for Argentina, the other maps were made by Ssolbergj. Thanks. Alakasam 15:47, 5 Nisan 2009 (UTC)

Olsun. Yüklemenize gerek yok. İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 13:39, 10 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Metal Militia. Şu sayfayı bir ziyaret eder ve oradaki ricayı yerine getirirseniz çok mutlu olurum. Sayın Levent bu isteğimi yerine getirerek beni çok mutlu etti. Umarım siz de edersiniz. İyi günler. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 20:00, 22 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, Turkuaz ile Indigo birbirine çok benziyor. Bunlardan biri yerine, farklı bir renk seti daha yaratırsanız seçenek sayımız artmış olur. Teşekkürler, --M.M. ileti 17:27, 22 Nisan 2009 (UTC)

İndigo yerine Zeytin Yeşili ekledim. Bir bakın isterseniz. Tavsiyeniz için çok teşekkürler. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 21:03, 29 Mart 2009 (UTC)

Zeytin yeşili'ndeki "Ülke sınırlarına girmeyen alanlar" ın grisini bir ton daha koyulaştırırsanız daha güzel olacak sanki. Elinize sağlık. --M.M. ileti 18:18, 22 Nisan 2009 (UTC)


Merhaba, her oneri icin yanina bir ornek resim koymak mumkun mu? Bu sekilde daha rahat karar verebilir oylayanlar. Tesekkurler, Citrat 16:03, 24 Nisan 2009 (UTC)

  • Yeni bir kullanıcı olmanıza rağmen Vikipedi'ye birçok güzel katkıda bulunduğunuzu farkettim. Benim asıl sormak istediğim; acaba proje sayfanızda yer alan Proje:Latrans terimi ve oylama ne hakkında? Bilgisizliğim için kusura bakmayın. Eğer Vikipedi için yararlı bir şeyse destek vermeyi düşünüyorum da. Tekrar teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 10:30, 23 Nisan 2009 (UTC)
  • Anlıyorum. Yanıtınız için teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 11:36, 23 Nisan 2009 (UTC)
  • İlgili sayfada fikrimi belirttim. Bu arada ufak bir hatırlatma, imzalarda bayrak dahil resim kullanmıyoruz (VP:İmza#Resimler gereği). İyivikiler... ho? ni! 14:23, 23 Nisan 2009 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Ricanızı tam olarak anlayamadım ama kastınız renkler ile ilgili tartışma/oylama ise; bu tamamen size ve topluluğun kalanının tercihine kalmış, bu tip tercihsel hususlarda genel tavrım çekimser olmaktır - hangi renk sevilirse olmasında bence bir sakınca yok. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon Θ mesaj 00:40, 25 Nisan 2009 (UTC)

Re: The Emirr[kaynağı değiştir]

Merhaba Emir, bana göre yüksek kalitede üstün metin ve renk desteği sunmasından dolayı ".svg" formatında olması daha yararlıdır. Kolay gelsin.--Muratsahinmesaj 15:28, 26 Nisan 2009 (UTC)

Köy ve beldelerle ilgili maddeler[kaynağı değiştir]

Merhaba Metal Militia. Köy ve beldelerle ilgili maddeler Vikipedi'nin kalitesini büyük oranda düşürüyor. Levent Bey bu konuda gerekli düzenlemenin yapılacağını belirtmişti ama bir ilerleme kaydedilemedi. Baktığım bütün köy ve belde maddelerinin neredeyse hepsinde düzenle şablonu bulunuyor. Ayrıca hiçbirinde kaynak yok. Bu konuda ne yapılacağı hakkında bir bilginiz var mı? Çünkü bu maddelere düzenle ve kaynaksız şablonu koymaktan bıkkınlık geldi :). Şimdiden teşekkür ederim... --Böcürt 19:14, 30 Nisan 2009 (UTC)

Merhabalar, 120.000 küsur maddeli Vikipedi'nin 30.000 küsur maddesi bu tür köy ve belde maddeleri, yani yaklaşık dörtte biri civarında. Düzenlenmeleri gerektiği de çok açık. Fakat nasıl olacağı konusunda hiçbir fikrim yok ne yazık ki. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --M.M. ileti 19:29, 30 Nisan 2009 (UTC)
Selamlar. Bir fikrim var. Şimdi siz ilçe ve il haritaları yapacaksınız. Ben de bugünlerde Türkiye'nin eski il ve ilçeleri maddesini açacağım. Bu konu ile ilgili haritaları tedarik edebilirim. Siz de bu haritaları daha sonra yeni projeniz dahiline katabilir misiniz? Yani bulduğum haritaları yeni düzene uyarlamanız gerekecek. Ayrıca bulabildiğimiz belde ve köy haritalarını da bu projeye daha sonra dahil etsek iyi olur.--Gökçє Yörük mesaj 19:38, 30 Nisan 2009 (UTC)

Merhaba Sayın Muratsahan. Tarafımdan tasarlanmakta olan Latrans serisi haritalardın amacı illeri konumlandırmak, Türkiye üzerindeki konumlarını göstermek. Bu yüzden bu haritalarda sizce Van ve Tuz Gölü gibi büyük göller yer almalı mı? Görüşünüzü bir grafik tasarımcı olarak iletirseniz sevinirim. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarProjeler 20:42, 15 Mayıs 2009 (UTC)

Belirtmen il sınırlarının kapsadığı alanı gösterme bakımından yararlı olabilir. Sonuçta karar senin, bu projeyi sen gerçekleştiriyorsun. :) Çalışmalarında kolay gelsin, bol bol görüşmek dileği ile..--Muratsahinmesaj 22:32, 16 Mayıs 2009 (UTC)

Anonim kullanıcı hk.[kaynağı değiştir]

  • Kullanıcı 28/4 tarihinden beri değişiklik yapmamış ama izleme listemde. Tekrarında gereği uygulanır; içiniz ferah olsun.  Levent İleti Katkılar   23:38, 19 Mayıs 2009 (UTC)
  • Valla çok iyi bir fikir Vikipedi:VikiProje Zooloji/Ayın projesi içerisinde çalışmaya başlanabilir. Yeterli katılım olur mu bilemiyorum kullanıcıları ikna etmek size düşüyor. Ben payıma düşeni yaparım emin olun. --Karduelismsj 12:49, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Projenin fikir babası siz olduğunuz için istediğiniz şekilde çalışmaları yürütebilirsiniz. Size bırakıyorum.... --Karduelismsj 13:04, 24 Mayıs 2009 (UTC)
  • Bu projeye herkes katılabilir yeterki katılım olsun bu çok önemli. Eskiden bunu başarabiliyorduk şimdilerde bu sayı oldukça azaldı. Benim düşüncem daha önce maddesi açılmamış sayfalardan yana. Gerisi sana kalmış. --Karduelismsj 09:35, 30 Mayıs 2009 (UTC)
  • Elbette uygundur, görev dağılımına başlayabilirsiniz... --Karduelismsj 09:48, 31 Mayıs 2009 (UTC)
  • Merhaba The Emirr. Yardımcı olmayı çok isterim fakat şu an için kesin katılımda bulunabileceğimi söyleyemiyorum. Bir süredir vikipediye katılımım vakitsizlik yüzünden çok kısıtlı. Projeyi canlandırdığınız için çok mutlu oldum fakat dediğim gibi şu sıralar size yardımcı olmam zor görünüyor. Şimdilik affınızı rica ediyorum. İlerleyen dönemlerde umarım yardımcı olabilirim. Kolay gelsin.--Noctiluca 12:29, 6 Haziran 2009 (UTC)
  • Haritalar ne zaman gelir? Gelse de Viki şenlense :D--Gökçє Yörük mesaj 11:50, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Ne demek. Bir de bir sorum olacak. İlçe haritaları da var mı?--Gökçє Yörük mesaj 11:54, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Yani iller gibi ilçe haritaları da berbat. Bütün ilçelerden bahsediyorum. Yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 12:00, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Teşekkürler.--Gökçє Yörük mesaj 12:07, 17 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhabalar The Emirr;
    Hazırladığınız haritalar gerçekten çok hoş. Size önerim her şey için oylama vb. açmamanızdır; çünkü Vikipedi oylamalardan çok, uzlaşmaya dayanır. Hele ki 5-6 kullanıcının sadece kaydolup hemen oy kullandıkları ve başka bir değişiklik yapmadıkları bir ortamda...
    Elbette konular tartışılabilir ve tartışılmalıdır; ancak Vikipedi'ye yararı bariz olan ve geniş bir mutabakatın hissedildiği bir noktada cesur katkılar çok iyi gelecektir.
    Çalışmalarınızı çok beğeniyorum. İlerideki farklı çalışmalarda, renk çeşitlemeleri çoğaltılabilir. Hazırladığınız bu harita projesi gelecek için önemli bir kaynak olacaktır bence.
    Katkılarınızın devamı dileklerimle... --DsMuratileti 22:03, 17 Haziran 2009 (UTC)
Tabi, ilgilenirim. Haritalarını heyecanla bekliyoruz.--Gökçє Yörük mesaj 16:16, 21 Haziran 2009 (UTC)

Png değil de svg olsa?[kaynağı değiştir]

Merhaba The Emirr. Resimler hakkında gerçekten çok çok yararlı bir projen var. Ancak bu resimleri png değil de svg formatında işlesen olmaz mı? Böylelikle daha kaliteli resimler oluşmuş olur ve vikipediye yıllarca yeter bu. Yanıtını bekliyorum, iyi çalışmalar. --Veritas ileti 16:03, 22 Haziran 2009 (UTC)

Bilmem ki. Özür dilerim ama yardımcı olamayacağım. Ölye yüklüyorum hiç dikkat etmedim boyutlarına.--Gökçє Yörük mesaj 18:29, 22 Haziran 2009 (UTC)
Merhaba The Emirr. SVG resminde resme küçük bakıldığında sanki

png ile aynı gibi, ama resmi büyütünce svg farkını belli ediyor açıkçası. Commonsta resimler tek tek svg'ye dönerken biz png yüklemeyelim diye düşündüm. Baştan svg yüklersek bir sorun çıkmaz. Resimlerkonusundaki çabanızdan dolayı sizi takdir ediyorum. İyi günler. --Veritas ileti 08:40, 23 Haziran 2009 (UTC)

Bence gayet güzel olmuş. PNG'ye gerek yok. SVG olsun. Elinize sağlık. Kıyılardaki siyah çizgiler de kalsın bence.--Gökçє Yörük mesaj 10:42, 23 Haziran 2009 (UTC)
  • Bence bir tane ayrıntılı SVG resim eklenebilir Türkiye'yi kapsayan; diğerleri PNG olmalıdır. Çünkü PNG'leri SVG hâliyle yüklediğinizde arada negatif bir fark oluşuyor. PNG ile görsel olarak daha güzel çalışmalara imza atılabiliyorken, SVG de buna temel olmalı. Saygılar... --DsMuratileti 12:12, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Merhaba Sayın Dsmurat. Kastettiğiniz durumu henüz anlayamadım. Ancak png'leri svg'ye dönüştürmüyorum. Dosyaları png yerine svg olarak kaydediyorum. Sizin söylemeye çalıştığınız bu muydu acaba?  The Emirr İletiKatkılarTasarılar 17:22, 24 Haziran 2009 (UTC)
  • Bahsetmek istediğim şey sizin PNG haritalarınızın SVG'lerinden daha hoş durduğuydu. İyi çalışmalar... --DsMuratileti 00:49, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Bu projeden dolayı size ellerinize sağlık diyorum. Çok iyi bir iş çıkardınız. İlçeler konusunu konuşalım mı?--Gökçє Yörük mesaj 15:12, 26 Haziran 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Bir de İstanbul'un merkez ilçelerinin sınırlarını ince yaparsan iyi olur. Çünkü onlar direkt ilçe değiller.--Gökçє Yörük mesaj 09:43, 27 Haziran 2009 (UTC)
  • Şimdi, öncelikle Türkiye illeri ve ilçelerinin adlandırılması ile ilgili bir projem var. Bu projenin ardından Türkiye idari birimleri için yeni bir bilgi kutusu yapmayı düşünüyorum. Artık ne zaman olur bilemem. Siz bir de o isimle yüklerseniz iyi olur. İstanbul haritası için tamam. Dediğim gibi merkez ilçelerini ince sınırlar ile gösterirseniz iyi olur. Bütün illerin ilçe haritalarını yapacak mısınız?--Gökçє Yörük mesaj 11:42, 28 Haziran 2009 (UTC)
  • Peki tamam. Bir de yakında Balıkesir maddesi üzerinde çalışacağım. Elimde ayrıntılı bir harita var. Onu da yapabilirseniz sevinirim. Gönül ister tüm iller olsun. Vikipedi'deki haritaların durumu berbar. İnternetin heryerinde de bu haritalar var. İstanbul'un da tüm ilçeleri olsaydı iyi olurdu. Bir de Ankara haritasında Pursaklar belirtilmemiş. O da merkez ilçesi. Onu da eklerseniz-tabi ileride-sevinirim. Pursaklar için ek haritayı ben tedarik ederim. Siz Ankara haritasına başlayacağınız zaman beni bilgilendirirseniz iyi olur.--Gökçє Yörük mesaj 08:52, 29 Haziran 2009 (UTC)
  • Balıkesir haritası için elimde ayrıntılı bir broşürün haritası var. Bugün yükleyip size bildiririm. Ankara haritasını internetten buldum. Onun da birazdan linkini veririm. İstanbul haritasını yüklediniz mi?--Gökçє Yörük mesaj 18:10, 29 Haziran 2009 (UTC)

Acaba buradaki tartışmaya katılabilir misiniz? Durkin 19:31, 29 Haziran 2009 (UTC)

Ankara için elimde belirli bir harita yok da netten birkaç tane buldum. Umarım işinize yarar. Yenimahalle için. Pursaklar, Çubuk merkez ilçesinden ayrılarak kurulmuş galiba. Keçiören ile Pursaklar arasındaki harita için bunu buldum. Bunun dışında Ankara'ya dair elime ayrıntılı harita geçmedi. Bir de Dosya:Ankara haritası-arka boş.svg bu haritayı yapmıştım. Ama sınırları ayrıntısız.--Gökçє Yörük mesaj 21:43, 29 Haziran 2009 (UTC)
Bence tüm ilçeler bulunmalı. Keşke o haritaya göre yapmasaydınız. O eski harita galiba. Şu haritayı kullansaydınız iyi olurdu. Yine de siz İstanbul için bence şu haritayı kullanın. Oldukça ayrıntılı. Haritaların rengini il haritalarındaki renkelr gibi yapmalısınız. Bir de haritaların üzerinde yazı olacak mı? Bir tane yazılı, diğerleri ise il haritaları gibi bir ilçe kırmızı ile boyanmış olursa iyi olur. Her ilçeye kendi haritasının boyanmışını ekleriz. Bilmem zor olur mu? Zor olur diyorsanız siz bir tane yapın gerisini belki ben hallede bilirim. Anladınız mı?--Gökçє Yörük mesaj 12:15, 30 Haziran 2009 (UTC)
İzmir için belki harita bulabilirim, ama Ankara ile ilgili yok. İnternetin her yerini aradım. Belki gözümden kaçanlar vardır ama bulabileceğimi sanmıyorum. Yazdıklarınızı anladım ama ben yine de tek renkten yanayım. Çünkü il haritalarına uyum sağlaması için. Türkiye haritaları dışında çok renkli harita var mı yok mu bilmem. Yani ben tek renk olsun diyorum. Siz bilirsiniz ama. Bir de resmin SVG olması daha iyi. PNG daha iyi gözüküyordur ama tercih etmemin sebepleri var. Örneğin ileriki dönemlerde Vikipedi'de aktif olamayabilirsiniz. İnsanlık hâli. Türkiye'deki bu il ve ilçe sınırları da her an değişebilir. Bu PNG resimlerinin sınırlarını düzenlememiz zor. Ama SVG olursa işimiz çok kolay olacak. Ayrıca bütün Vikiler SVG formatını seçiyor. O yüzden. İzmir haritasını bulmaya çalışacağım. Ankara için bir şey diyemiyorum. Bir de Balıkesir haritasını yapabilirseniz sevinirim. Size ayrıntılı bir harita göndereceğim, İnşallah. İsterseniz yaptığınız haritaları hemen yükleyin. Merak ettim ayrıca :)))--Gökçє Yörük mesaj 17:15, 30 Haziran 2009 (UTC)
İstanbul'dan başlayalım mı?--Gökçє Yörük mesaj 17:26, 30 Haziran 2009 (UTC)
Peki onlar da olur.--Gökçє Yörük mesaj 17:29, 30 Haziran 2009 (UTC)
Dosya:Adana ilceler.svg çok güzel olmuş ama kenarlık biraz kalın olmuş. İl haritası gibi inceltebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 17:55, 30 Haziran 2009 (UTC)
Dedim ya benim fikrim diğeri ile aynı olmalı. Bir de Büyük Şehir içeren İllerde örneğin Ankara, Adana, bunların Büyük Şehir Belediyesine bağlı ilçelerinin sınırlarını Dosya:Ankara haritası-arka boş.svg'de olduğu gibi yapar mısınız? Çünkü onlar tam ilçe değil.--Gökçє Yörük mesaj 13:10, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Henüz araştırmadım ama bir iki güne kadar kesin bir şeyler bulurum.--Gökçє Yörük mesaj 13:31, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Ne yapabiliriz peki?--Gökçє Yörük mesaj 13:39, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Sonuna kadar yardım etmeye çalışırım.--Gökçє Yörük mesaj 13:54, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Ben sadece renklendirilmiş (kırmızı ile) versiyonlarını yükleyeceğim. Malesef zor kısmı size kalıyor. Ama size iyi haritalar bulmaya çalışacağım. Olmazsa Tapu ve Kadastro'ya baş vururum.--Gökçє Yörük mesaj 14:05, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Yok :) Hiç mi duymadınız? Türkiye'deki haritalar ile ilgilenen kurumun adı.--Gökçє Yörük mesaj 14:11, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Arsalar, tarlalar ile ilgili tüm haritalar mevcut. İller ile ilgili de çok ayrıntılı haritalar mevcuttur. Osmanlı dönemi haritaları bile var.--Gökçє Yörük mesaj 14:40, 1 Temmuz 2009 (UTC)
İnşallah, olmazsa başvururuz.--Gökçє Yörük mesaj 14:47, 1 Temmuz 2009 (UTC)
Bazı haritaları bulmak gerçekten zor ama. Örneğin Ankara.--Gökçє Yörük mesaj 15:08, 1 Temmuz 2009 (UTC)
  • Selamlar. Uzun zamandır görüşemiyoruz. Haritaları da gönderemedim ama çok güzel haritalar buldum. Nasılsınız?--Gökçє Yörük mesaj 13:05, 27 Ağustos 2009 (UTC)
  • Dosya:Adana ilceler.svg haritasından bahsedeyim. Haritada güncel sınırlar yok. Aşağıdaki ricalarımı yerine getirirseniz sevineceğim.
  1. Yukarıda bahsettiğim haritada Sarıçam ilçesinin sınırları belirtilmemiş. Bu ilçe Ceyhan ilçesinin batısında Yüreğir ilçesinden bölünmüş ve onun kuzey doğrusunda. Yine Çukurova ilçesi de belirtilmemiş. O da yine Yüreğir'den ayrılmış. Şu haritada Yüreğir ile Çukurova'yı ayıran harita mevcut. Sarıçam ilçesi de mevcut. Sarıçam ilçesi renkli olan yer. Çukurova ve Sarıçam'mı haritada Yüreğir'den ayırırsanız sevineceğim. Yukarıda da söylemiştim, Adana'nın Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinin birbirleri ile olan sınırlarını ince yapmanız lâzım. Çünkü bunlar merkez ilçeleri. Bu 5 ilçe Adana ilçesine bağlı. Bu ilçelerin dış sınırlarını yani Yüreğir'in Ceyhan ile olan sınırını kalın yani şimdiki gibi yapmanız lâzım. Bu şekilde Seyhan, Yüreğir, Karaisalı, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinden oluşan Adana merkez ilçesi diğer ilçelerden ayrılacak ve iç ilçeleri ince sınırlar ile olacak. Bunu da hallederseniz harita sorunsuz olacak.
  2. Diğer bir isteğim Dosya:Adana ilceler.svg haritasının çerçevesi biraz kalın. İnceltirseniz sevinirim.
  • Ayrıca Türkiye ilçeleri için burada güzel haritalar var. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 14:21, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Merhaba, isim değişikliğini yapabiliriz. Logoyu tasarlayacak kullanıcılar bulabilirsek neden olmasın. Çok çok iyi olur... --Fagusmsj 15:51, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Elbetteki sizin tasarı yapabilecek kullanıcılar arasında ilk sırada olduğunuzu biliyorum ama alternatiflerin olması karar verme açısından her zaman iyidir. Ama şunuda biliyorum ki bizden başka ilgilenende pek çıkmayacaktır... --Fagusmsj 21:07, 27 Ağustos 2009 (UTC)

Çok güzel olmuş tebrik ediyorum. Zooloji yerine hayvanbilimi kullanmayı siz istemiştiniz görüyorum ki logoda bu isim geçmiyor. Yoksa vaz mı geçtiniz... --Fagusmsj 14:55, 28 Ağustos 2009 (UTC)

Birde dosya:Kingdom of animals.png bir kademe daha resim ekleyebilirmisin. Sayfada kısa görünüyor. --Fagusmsj 15:08, 28 Ağustos 2009 (UTC)

Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme buraya başvuruda bulunabilirsin arkadaşlar değerlendirmeye alacaklardır. İyi çalışmalar... --Fagusmsj 12:50, 29 Ağustos 2009 (UTC)

  • Selamlar. Eline sağlık çok güzel olmuş. Bu günlerde yerleşim birimlerini düzenlemeyi planlıyoruz. İlçelerin sayfalarını da açabiliriz. Bir de Adana'yı da yapacak mısınız?--Gökçє Yörük mesaj 13:08, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Tamam. Bir de Balıkesir maddesini SM adayı gösterdim. Yeni harita lâzım. Ben size göndersem yapabilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 13:24, 30 Ağustos 2009 (UTC)
  • Selamlar. İstanbul ilinin toplam 39 ilçesi var. Bu ilçelerin tamamı merkez ilçesi. Yani İstanbul'un merkez ilçeleri dışında ilçe yok. Burada da görebileceğiniz gibi bu bir istisnai durum. Sadece İstanbul ve İzmit illerinde merkez ilçeleri dışında ilçe yok. Balıkesir haritasını da birazdan göndereceğim.--Gökçє Yörük mesaj 12:10, 1 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba, fikirlerinize katıldığımı her türlü katkıya hazır olduğumu daha öncede belirtmiştim. Yeterli katkıda bulunabilecek kullanıcıları bulabilirsek bahsettiğiniz projeleri gerçekleştirme imkanına sahip oluruz. Bu bağlamda bana projeye üşenmeden her türlü yardımda bulunacağını kabul eden kullanıcıların bir listesini verirsen başlayabiliriz. Kimse kabul etmezse yapacak bir şey yok. Ancak ikimiz için yeni bir projeye adım atabiliriz. (örneğin Bütün yırtıcı kuş maddelerini yazmak gibi.) İkna etme görevi sana düşüyor... --Fagusmsj 08:22, 6 Eylül 2009 (UTC)

Selamlar. Tam performans ile katkı yapabileceğim konusunda garanti veremiyorum maalesef, temizlikçi işleri oldukça vakit alıyor bildiğiniz gibi. Ancak söz konusu sayfayı takip edip yardım edebileceğim konularda katkıda bulunabilirim. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:54, 7 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba. Güzel bir teklif sunmuşsunuz. Eşlik etmekten memnuniyet duyarım. Elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışırım. --Oktaytanhu 07:10, 7 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba sayın Pinar. Sayın Fagus ile görüşüp onayladığımız bir proje var. Şöyle ki: Seçkin madde yaratmak amacıyla Hayvanbilim projesi çerçevesinde zoolojik içerikli maddeler seçerek bu maddelerin başlıklarını kullanıcılar arasında paylaştıracağız. Örneğin tırtak ile ilgili bir madde yazarken bir kullanıcı morfoloji bölümünü, bir başka kullanıcı coğrafi dağılım başlığını geliştirecek. Bu projede sayın Fagus ve bana eşlik ederseniz çok mutlu oluruz. Yanıtınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 09:45, 07 Eylül 2009 (UTC)

  • Merhaba. Projenizin aktif kullanıcılarından biri olmak isterdim ama biyolojik konular hakkında çok az bilgi sahibiyim. Bu nedenle çevirilerde zorlanabileceğimi düşünüyorum. Yinede üstesinden gelebileceğim türden başlıklar varsa yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin. — Pınar [m] 08:38, 7 Eylül 2009 (UTC)
  • Teşekkürler. Bir ricam daha olacak. Acaba Balıkesir ilinin tüm ilçelerini gösteren, yani herhangi bir ilçenin işaretlenmemiş hâli bulunan harita yapabilir misiniz? Veya var mı?--Gökçє Yörük mesaj 15:55, 7 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba sayın Onurkayabasi. Sayın Fagus ile görüşüp onayladığımız bir proje var. Şöyle ki: Seçkin madde yaratmak amacıyla Hayvanbilim projesi çerçevesinde zoolojik içerikli maddeler seçerek bu maddelerin başlıklarını kullanıcılar arasında paylaştıracağız. Örneğin tırtak ile ilgili bir madde yazarken bir kullanıcı morfoloji bölümünü, bir başka kullanıcı coğrafi dağılım başlığını geliştirecek. Bu projede sayın Fagus ve bana eşlik ederseniz çok mutlu oluruz. Yanıtınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 09:42, 07 Eylül 2009 (UTC)

  • Hayatımdaki yoğunluktan dolayı uzun süredir tek bir madde bile yazamadım ancak böyle bir teklifi geri çeviremem :) Haber verdiğiniz için teşekkürler.--Onur Kayabaşı sms 18:54, 7 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba sayın Pinar. Ana dil düzeyinde bildiğiniz dilde (İngilizce) şuan 3 milyondan fazla madde bulunmakta. İçerik yönünden çeşitli başlıkları zenginleştirebilirsiniz diye düşünmüştüm. Zoolojik yetersizliğiniz eğer dediğiniz gibi mevcutsa bile çeviremediğiniz terimleri ingilizce Vikipedi'den arayarak Türkçe sürümünü açabilirsiniz. Lütfen bunu bir zorlama olarak algılamayınız. Ben yalnızca öne sürdünüz sorunun bir çözümü olarak bu fikri ortaya atıyorum. İyi niyetinize ve yardım etme isteğinize minnettarım. Teşekkürler, iyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 18:19, 07 Eylül 2009 (UTC)

  • Peki öyleyse. Türkçe karşılığını bilmediklerimi size danışırım. Proje için seçtiğiniz bir madde var mı? — Pınar [m] 08:32, 8 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba sayın JokeRocK. Sayın Fagus ile görüşüp onayladığımız bir proje var. Şöyle ki: Seçkin madde yaratmak amacıyla Hayvanbilim projesi çerçevesinde zoolojik içerikli maddeler seçerek bu maddelerin başlıklarını kullanıcılar arasında paylaştıracağız. Örneğin tırtak ile ilgili bir madde yazarken bir kullanıcı morfoloji bölümünü, bir başka kullanıcı coğrafi dağılım başlığını geliştirecek. Bu projede sayın Fagus ve bana eşlik ederseniz çok mutlu oluruz. Yanıtınızı bekliyorum. İlginize şimdiden teşekkürler.  The Emirr İletiKatkılarTasarılar 09:43, 07 Eylül 2009 (UTC)

tabiki ben de isterim yardım etmek ufak tefekte olsa, ama şu sıralar biraz yoğunum maruz görün. biraz da acemiyim daha çözemediğim şeyler de var hani viki'de. bu arada benim de bir önerim olacak size, denizel canlıları da geliştirebiliriz, o konuda biraz daha geniş bir bilgim var; balıklar, yumuşakçalar, donakslar, patellalar, mollusklar vesaire... bir sürü deniz canlısı var bilinmeyen.--JǿkéЯǿcK 02:57, 9 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba sayın Pinar. Öncelikle kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Şuan kesin seçilmiş bir madde yok ancak madde sayısını yükseltmek amacıyla bunun şuan yazılmış olan bir madde olmayacağını, yeni bir madde başlatarak onun üzerinde değişiklik yapacağımızı söyleyebilirim. Burada tek istisna Ülkelere göre direy. Bu madde üzerinde değişiklik yapma olasılığımız da var. Sizin özellikle istediğiniz bir başlık var mı acaba (morfoloji, sınıflandırma, beslenme vb.)? İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 21:03, 08 Eylül 2009 (UTC)

  • Rica ederim. Sınıflandırma hariç diğer başlıklardan herhangi biri olabilir. — Pınar [m] 09:10, 9 Eylül 2009 (UTC)
  • Selamlar. Balıkesir'in ilçelerini Dosya:Balıkesir location districts.svg adı ile yükledim. Eğer diğer illerin ilçe haritalarını yükleyecekseniz. Dosya:İladı_location_districts.svg ile yüklemeniz iyi olur. Esenlikler dilerim.--Gökçє Yörük mesaj 19:43, 9 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba iyi fikir Macaroni pengueni ile başlayabiliriz, bölüştürme işlemi yapmadan önce tanıdığım bir kaç kullanıcıya teklifte bulunup katkı sayısını artırmaya çalışacağım... --Fagusmsj 08:33, 10 Eylül 2009 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Zooloji/Ayın projesi burada başlıkları genişletebilirsin. Bir kaç kullanıcıdan cevap bekliyorum. Ardından çalışmalara başlayacağız. Bölüştürme işlemini biz mi yapalım yoksa kullanıcılar kendilerimi seçsin ? --Fagusmsj 15:36, 10 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba. İstediğiniz bir kategori var mı (sınıflandırma, beslenme, üreme, insanla ilişkisi, korunma durumu, düşmanlar vb.)?

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 18:30, 10 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba. Belli bir başlıkla sınırlandırmak istemem. Uygun göreceğiniz herhangi bir kategori olabilir. --Oktaytanhu 17:38, 10 Eylül 2009 (UTC)

Vikipedi:VikiProje Zooloji/Ayın projesi içerisinde görev dağılımını yaptım. Memnun olmayan veya değiştirmek isteyenler olursa değiştiriz. Ayrıca kullanıcıları bilgilendirirsen sevinirim... --Fagusmsj 09:41, 11 Eylül 2009 (UTC)

  • Görev dağılımı için teşekkürler =) İlk paragrafı bitirdim sayılır akşama benim kısmın en azından bir paragrafını daha bitirmeye çalışacağım. Türkçe kaynak hiç bulamam diye zaten uğraşmadım, İngilizce kaynak olarak da pek elle tutulur birşey bulamayınca seçkin madde olan ingilizce versiyonunu tercüme ettim. Pek ayrıyeten bi kaynağa ihtiyaç olmadığını düşünüyorum çünkü cidden birçok kaynağa başvurulmuş maddede.--Onur Kayabaşı sms 12:43, 11 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Pinar. Görev dağılımı burada verilmiştir. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 13:28, 11 Eylül 2009 (UTC)

  • Teşekkürler. En kısa zamanda çeviriyi tamamlarım. Kolay gelsin, — Pınar [m] 13:17, 11 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Gökhan. Görev dağılımı burada verilmiştir. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 13:29, 11 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Emirr. Teşekkür ederim, çeviriye en kısa zamanda başlıyorum. İyi çalışmalar. --G Ö K H A N 16:42, 11 Eylül 2009 (UTC)

Gökhan'a Adlandırma (Etimoloji) başlığını verdim. --Fagusmsj 22:17, 12 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba Emirr ben "Avlanma ve Beslenme" başlığını çevirdim ama sonra başlıklarda çakışma çıkınca Fagus "Adlandırma" konusunu da bana verdi. Adlandırma taksonomi başlığı altındaki ilk 2 paragraftan oluşuyor, İngilizce Vikipedi'de onun için ayrı bir başlık açılmamış ama isterseniz açabiliriz.--KHAN 07:44, 14 Eylül 2009 (UTC)

Merhaba gecikmeden dolayı özür dilerim, bir kaç günlüğüne uzak bir yere gitmek zorundayım, cevap veremedim. Bu arkadaşlarla iletişime geçip yardım talebini iletebilirsin. Verilen cevaba göre gereken yapılır. Ayrıca bu aylık bir proje olduğu için kısa bir sürede bitirmek gibi mecburiyet yok. Belki arkadaşların çok önemli işleri vardır ya da zaman bulamıyorlardır. Bir sonraki ay için düşündüğün bir madde var bu bir yılan türü olacak. Zamanı gelince açıklayacağım... --Fagusmsj 18:55, 18 Eylül 2009 (UTC)

Selamlar. Haritanız çok güzel olmuş, çok teşekkür ederim hem kendi adıma hem Vikipedi adına ama nasıl söylesem, haritada birkaç hatacık var. Şöyle birkaç bilgi vereyim ve akabinde gereken düzenlemeleri söyleyeyim;

  • Adana'nın ilçeleri: Merkez, Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Yumurtalık'tır.
  • Adana'nın merkez ilçeleri: Çukurova, Karaisalı, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir'dir.

Ve şimdi de yapılması gerekenleri söyleyeyim.

  1. DALİAS (Dosya:Adana location ilçe adı.svg) haritalarındaki önemli sorun Çukurova ve Sarıçam'ın sorunu. Normalde Çukurova, Seyhan ilçesinin kuzeyinde. DALİAS haritalarında da bu böyle ama Çukurova'nın topraklarını Karaisalı ilçesinin topraklarından oluşturmuşsunuz. Normalde Çukurova, Seyhan'nın bu haritadaki kuzey toprakları ile Yüreğir'in batı ucundaki topraklardan oluşur. Örnek harita yalnızca bu var. Bu haritada yalnışlıkla Çukurova'ya Seyhan denilmiş. Sizin yapmanız gereken Karaisalı'nın sınırlarının bu haritadaki sınırlarını değiştirmeden Seyhan ve Yüreğir'in topraklarını yukarıdaki linkteki gibi oluşturmanız. Yine Sarıçam'ın sınırları da tam olmamış aslında. Yani Yüreğir'in güney sınırına dokunmamış. Kısa olmuş diyeyim ben size. Eğer bunları yaparsanız harita sorunsuz olacaktır.
  2. Ortaya çıkan haritadaki Çukurova, Karaisalı, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri merkez ilçeleri olduğu için birbirleri ile olan sınırlarını Antalya haritası serisindeki gibi yaparsanız ve Adana Merkezi de bir bütün olarak yaparsanız sevinirim.

İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 18:26, 23 Eylül 2009 (UTC)

  • Peki o zaman, Valiliğin sitesinden yaptıysanız Sarıçam konusunu atlayabilirsiniz.--Gökçє Yörük mesaj 14:09, 24 Eylül 2009 (UTC)

Selam. Su yeni hariyatya olan hayranligini anliyorum da macarca vikipedideki türk portalina bunu koymamani rica ederim. Fazla büyük ve yuvarlak oldugundan dolayi sayfayi bozuyor. Rica ederim, lütfen. Tesekkürler. --Timish mesaj 15:07, 25 Eylül 2009 (UTC)

İlçe haritaları[kaynağı değiştir]

Selam. Adana, Yalova, İstanbul, İzmir gibi iller için yaptığın haritalar gayet güzel. Acaba, projemizin bir alt dalı olan ilçeler için yani Türkiye'nin diğer ilçelerinin de haritasını yavaş yavaş yapar mısın?--вяí¢αи76ileti 14:36, 9 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba sayın Dsmurat. Yeni başlattığım tasarıyla ilgilendiğinize çok sevindim. Ayrıca bunu bir hizmetlinin yapmış olması beni çok daha mutlu etti. Umarım katkılarınız sürer. Teşekkürler. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 15:58, 10 Ekim 2009 (UTC)

  • Merhabalar. Rica ederim ama umarım bu konuyla ilgili Köy Çeşmesi'nde yazdığım yazıyı da okumuşsunuzdur. Yani bu sadece bilinçlendirme ve bilgilendirme amaçlı bir çalışma olabilir, Vikipedi'deki sözcüklerin değiştirilmesi değil... --.dsm. 13:15, 10 Ekim 2009 (UTC)

Şuan Türkçe'de kullandığımız çoğu sözcük yabancı kökenli olmasına karşın artık Türkçeleşmiştir. Böyle bir amacım yok rahat olun. Ben yalnızca genel kültür amaçlı, sözcükleri tanıtmak ve gerçek Türkçe olan sözcüklerin diğerlerinden ayrılmasına yardım etmek istiyorum. Diğer bir hedef ise aşırı yabancı sözcük kullanımını önlemek. Yani tüm Vikipedi'de fakatları silerek yerine ancak yazmayı planlamıyorum. Yalnızca dediğim gibi aşırıya kaçınılmasını önlemeyi amaçlıyorum. Örneğin fauna yerine direy sözcüğünü kullanabiliriz. Çünkü direy her ne kadar bilinmeyen bir sözcük olsa da fauna da ondan geride kalmıyor. Ancak istatistik artık Türkçeleşmiş, hatta devlet tarafından da kullanımda olan bir sözcüktür. Yani köklü bir Türkçecilik değil, yalnızca bir bilgilendirme yapmaya çalışıyorum. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:22, 10 Ekim 2009 (UTC)

  • Ben de zaten bu iyi niyetinizi görerek, belirtmiştim Köy Çeşmesi'nde. Kolaylıklar dilerim, iyi çalışmalar... --.dsm. 13:24, 10 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba sayın Metal Militia. Yoğun olduğunuzu biliyorum ancak u sayfaya deneyimli bir Vikipedist olarak katkıda bulunursanız gerçekten çok mutlu olacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:29, 10 Ekim 2009 (UTC)

Merhabalar, vakit buldukça ilgilenmeye çalışırım, teşekkürler. --M.M.ileti 14:00, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • "Temiz Türkçe"? Bahsettiğiniz sayfada kullanılmamasını önerdiğiniz kelimelerin tamamı Türkçe sözlükte yer alan Türkçe sözcükler. Bunların Türkçeyi kirleten sözcükler olduğunu söylemek hatalı olur. Bunların Vikipedi'de kullanılmamasını önermeyi de doğru bulmuyorum. Türkçeyi daha da Türkçeleştirmek, temizlemek, paklamak gibi bir misyonu yok Vikipedi'nin. Vikipedi bir ansiklopedidir, dil kurumu değildir. Kendi yazdığınız maddelerde tercihen belirli kelimeleri kullanabilirsiniz ancak bazı sözcüklerin kullanılmamasına yönelik kampanya başlatmamalısınız. Hatta belli sözcüklerde (biyoloji, zooloji vb.) "temiz Türkçe" sözcükler yerine dile çoktan yerleşmiş ve ezici biçimde yaygın olan sözcüklerin kullanılması da Vikipedi'de genel kabul görmüş bir uygulamadır. İyivikiler... [ho? ni!] 18:16, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Homonihilis'e aynen katılıyorum. Kendisine yazdığınız yanıtta "Yalnızca genel kültür amaçlı kullanıcılara farklı bir konuya odaklanan sözlük sunmak istiyorum." demişsiniz. Çağrınız için teşekkürler, ancak kendi adıma bunun ansiklopedinin içeriğini geliştirmeye katkıda bulunacağını sanmıyorum. --yabancım 18:35, 10 Ekim 2009 (UTC)
  • Merhaba. İlginiz için teşekkürler. Oluşturduğunuz sözlüğe zamanım elverdiğince katkıda bulunacağım. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 14:26, 11 Ekim 2009 (UTC)

Merhaba sayın K.bele. Yoğun olduğunuzu biliyorum ancak u sayfaya deneyimli bir Vikipedist olarak katkıda bulunursanız gerçekten çok mutlu olacağım. İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 16:52, 11 Ekim 2009 (UTC)

  • şuraya birşeyler yazmıştım. değiştirmişsiniz, teşekkürler. bunun dışında, homonihilis ve yabancı'nın söylediklerine katıldığımı eklemeliyim. bir de konu başlığı olarak her zaman isminizi yazmasanız şahane olacak.. hep emir alıyormuşuz gibi oluyor.. :) kolay gelsin. --ki bl 14:46, 11 Ekim 2009 (UTC)

Matematikle ilgileniyorsanız bu sayafayı ziyaet edin.Eğer siz ilgilenmeyip, tanıdığınız başka kullanıcılar ilgileniyosa onlara bu sayfayı gösterin --Osmanlı98 18:09, 12 Ekim 2009 (UTC)

  • Sevgili Emirr; duygu ve düşüncelerinizi destekliyor, ancak zamansızlık nedeniyle -şimdilik- destek olamıyorum. Yine de en kısa sürede iletişim kuracağımıza inanarak, Vikipediye katkılarınız için teşekkürlerimle.  Levent İleti Katkılar   21:21, 13 Ekim 2009 (UTC)

Kullanmak, standart kılmak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ben sizin tanımınızdan "standart olsun demiyorum" anlamını çıkarmıştım; standart kılmak ile kullanmamak arasında fark var tabii. Ben yanlış anlamışım, özür dilerim.
  • Fakat bu daha büyük bir sorun doğuruyor: madem Vikipedi'de kullanılacak değil, neden Vikipedi'de var? Kullanıcı sayfaları ve alt sayfalarınız Vikipedi ile ilgili işleriniz içindir; bu sınırı biraz aşmanız kötü görülmez ama eğer tamamen Vikipedi ile ilgisiz bir ek fikir/proje için kullanıyorsanız, bu cidden uygunsuzdur, VP:KS politikasına aykırıdır. Yani eğer Vikipedi'de kullanılmayacaksa o sözlüğünüzün (ki içindeki tüm karşılıkların kullanılmasının mümkün olmadığını zaten belirttim), Vikipedi'de yer alması mümkün değildir. Size tavsiyem bunu Vikipedi dışındaki bir bloga vs. taşımanız; arzu ederseniz kullanıcı sayfanızdan bu kampanya/proje/fikre bağlantı verebilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 22:41, 15 Ekim 2009 (UTC)

Yüklediğiniz resim[kaynağı değiştir]

yabancım 11:53, 18 Ekim 2009 (UTC)
  • Ayrıca yukarıdaki resim logo olduğundan {{logo}} etiketiyle lisanslanmalıydı. Bu düzeltme yapıldı. Lütfen telif hakkı size ait olmayan resimlere kişisel etiketi koymayınız. --yabancım 11:53, 18 Ekim 2009 (UTC)

Sayfa anlam ayrımına yardım edebilir misiniz? ----GôkTR001 15:47, 23 Ekim 2009 (UTC)

  • Şuan aklıma bir şey gelmiyor. Sizin düşünceniz var mı?--Gökçє Yörük mesaj 12:27, 24 Ekim 2009 (UTC)
  • Soyut ögeler daha iyi olur kanımca. Çünkü öbür türlü resimler Commons'ta da var.--Gökçє Yörük mesaj 12:31, 24 Ekim 2009 (UTC)

Tebrik ve rica[kaynağı değiştir]

  • Şu güzel çizimi yapmışsınız. Elinize sağlık ancak bu resim ansiklopedi maddelerinde kullanıldığı için şahsi logonuzu koymasanız daha iyi olabilir. Zatem resmin güzelliğini gören kullanıcılar, resmin sayfasına gittiğinde sizin yaptığınızı görecektir. --.dsm. 19:07, 6 Kasım 2009 (UTC)

Ankara kolajı[kaynağı değiştir]

  • Elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş fakat alışveriş ve iş merkezleri ne kadar temsil ediyor Ankara'yı? Ankara'nın çok daha karakteristik yerleri var bence... --.dsm. 17:29, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Ankara zaten çağdaş; müzeleriyle, meydanlarıyla, her şeyiyle... Bu arada grafik meselesini halletmişsiniz teşekkürler. --.dsm. 17:51, 7 Kasım 2009 (UTC)
  • Selamlar. Maalesef kordinatları kaldırmam lâzım. Çünkü ilçeler şehir veya kasaba değildir. İçinde şehirler, köyler kasabalar vardır. Belediye başkanını da eklememiz doğru değil. Çünkü ilçeyi belediye başkanı yönetmez. Kaymakam yönetir. Bu çok karıştırılan bir konudur. Belediye başkanı şehirleri ve kasabaları yönetir. İlçenin tamamına karışamaz. İlçenin tamamını kaymakam yönetir. Ayrıca mülki idareye göre de böyledir. Belediye başkanları yerel idarecilerdir.--Gökçє Yörük mesaj 18:59, 7 Kasım 2009 (UTC)

Vikipedi:Çeviri grubu[kaynağı değiştir]

  • Bu dosyaya acaba şu dilleri de eklesek olur mu? Bence güzel olur diye düşünüyorum.
  • Polonya Mówisz po polsku
  • İtalya Farla parla l'italiano
  • Hollanda Spreekt u Nederlands
  • İspanya Habla usted español
  • Portekiz Você fala Português
  • Çin 你会讲葡萄牙语
  • Norveç Snakker du norsk
  • Finlandiya Puhutko suomea
  • Katalonya Parla català
  • Ukrayna Ви розмовляєте українською
  • Macaristan Beszél magyarul
  • Çekya Mluvíte česky
  • Romanya Vorbiţi româneşte
  • Şablon:Ülke veri Esperanto Vi parolas Esperanton
  • Güney Kore 당신이 한국 말로 해
  • Endonezya Apakah anda berbicara Bahasa Indonesia
  • Sırbistan Да ли говорите српски
  • NOT:Bu isteğimi Vikipedi:Grafik Laboratuvarı/İstekler sayfasına yazdım.--FinlandiyalıИлети 16:20, 21 Kasım 2009 (UTC)

--Merhaba The Emirr/Arşiv A! Arşiv şablonunu geliştirme takımına katılmak isterseniz buraya adınızı ekleyip, buradan geliştirmeye başlayabilir veya şablonu kullanabilirsiniz. Teşekkürler. ----GôkTR001

  • EN vikipedi de arşivleme şablon üzerinden yapılıyor ve ben bu şablonuda oradan aldım. Bu şablon resmi şablonumuz olup, otomatikleştirilirse gayet iyi olır diye düşündüm. ----GôkTR001 17:34, 30 Kasım 2009 (UTC)

Merhaba,
VP:HS#Dosyalar'daki 10. kriter gereği, svg formatında yüklenen adil kullanım dosyaları Vikipedi'de kullanılamıyor ve hızlı siliniyor. Detayları VP:AKP#Adil kullanım kriterleri bölümünde 12 numaralı açıklamada bulabilirsiniz. Bu tür resimleri, düşük çözünürlüklü png ya da jpeg dosyası olarak yüklerseniz sorun çıkmaz. (Tabii ki düzgün biçimde gerekçelendirmek koşuluyla) İyivikiler... [ho? ni!] 07:12, 4 Aralık 2009 (UTC)

Öncelikle, "rahatsız etmiyorsunuz", hepimiz zaman zaman yardıma ihtiyaç duyduk ve diğer kullanıcılardan çok şeyler öğrendik. O yüzden, sorularınız sorun değil benim için. Ülke armaları, tıpkı bayraklar gibi, kamu malı sayılıyor ve Commons'a yükleniyor. Kamu malı olan arma ve bayrakların svg formatında olmasında sorun yok. Bu kriterdeki kural kamu kurumu olması ya da olmaması değil, logonun kamu malı olması ya da olmaması. Türkiye için, kamu kurumlarının ya da idari birimlerin logoları ve armalarının kamu malı olduğuna dair bir düzenleme mevcut değil. O yüzden bu dosyaları biz adil kullanım dosyası olarak kullanıyoruz. Yani belediyelerin logolarını svg olarak yüklememiz mümkün değil. Örnek verdiğiniz dosya gözden kaçmış, şimdi silindi. İyivikiler... [ho? ni!] 10:49, 4 Aralık 2009 (UTC)

Ankara ili karayolları[kaynağı değiştir]

Merhaba. Ankara ili için bir karayolları haritası çizebilir misiniz acaba? Şurda karayollarından bahseden sıkıcı bir paragraf var, anlatılan bilgi bir resimle sunulsa daha anlamlı olur diye düşündüm. Basit bir şema yeter, ayrıntıların muhafaza edilmesi şart değil, belirtilen kentler arasında düz çizgiler dahi olabilir, ama yollar il sınırlarından dışarı doğru uzanırsa iyi olur. Google Maps'de karayolları görünüyor. İlginiz çeker mi böyle bir harita yapmak? Keyfe keder bir fikir sadece, zamanınız yoksa sorun olmaz. --İnfoCan 21:22, 4 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba, haritalarla ilgilendiğinizi gördüm. Sizden bir kaç düzeltme ricasında bulunacaktım. şu adreste bulunan güncel resmî İstanbul il haritasındaki verilere göre commons'taki haritaları güncelleyebilir misiniz. Mümkünse ve zahmet olmayacaksa tek ilçe haritalarının yanı sıra; bir boş bir de tüm ilçe adlarının yazılı olduğu bir harita hazırlayabilir misiniz? size verdiğim adresteki haritada belirtilen sınırlara göre. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Kolay gelsin. --Stambouliote ileti 20:14, 7 Aralık 2009 (UTC)

Ankara coğrafi harita[kaynağı değiştir]

Merhaba, geçenlerde bir ricam olmuştu, o iş daha bitmeden bir ihtiyacımdan daha bahsedeyim. Aslında kendimde de uğraşsam yapabilirim belki ama sizin elinizin daha yatkın ve tecübeli olacağınızı tahmin ettim. Ankara ili ilgili bir coğrafi harita arzu ediyorum. Bilmem özel bir program mı kullanıyorsunuz yoksa elle mi çiziyorsunuz, ama görünüm olarak şurda Kaliforniya eyaleti için verilen örnekteki gibi bir şey ideal olur [2]. Fazla kalabalık yapmadan iki büyük şehir (Ankara ve Polatlı), şurda belirtilen yeryüzü şekilleri [3] ayrıca büyük baraj gölleri (Hirfanlı barajı, Sarıyar Barajı, Çamlıdere Barajı) olmalı. Karayoları ve ilçe sınırları olmasın. Haritanın üzerine il sınırı oturtulmalı, sadece il sınırı içindeki yeryüzü şekilleri etiketlenmeli. GMT'ye alternatif olarak Nasa World Wind [4] programı kullanılıp üzerine il sınırları ve etiketleri elle de eklenebilir herhalde, siz daha iyi bilirsiniz. Ne dersiniz? --İnfoCan 11:53, 17 Aralık 2009 (UTC)

Belki biliyorsunuzdur ama, eğer gerek duyarsanız, yeryüzü şekillerinin koordinatları için Geonames.org'dan yararlanabilirsiniz. Örneğin [5]. Teşekkürler. --İnfoCan 16:27, 18 Aralık 2009 (UTC)
  • Yeni yılınız kutlu olsun. 2010'a girdik.--FinlandiyalıMesaj 22:16, 31 Aralık 2009 (UTC)
  • Sizin de yeni yılınız kutlu olsun. Ayrıca yeni logonuz güzel olmuş. Saygılar. Esenlikler dilerim.--Gökçє Yörük mesaj 22:58, 31 Aralık 2009 (UTC)

Merhaba Emir,

Ben de yeni yılını kutluyorum.

İmzandaki tarihte bir sorun var yalnız, ona dikkatini çekmek isterim. Sanırım tercihlerimden imzanı girerken CURRENTMONTH gibi değişkenleri de eklemişsin. Ancak bunları mevcut anı gösterecek şekilde eklediğin için doğal olarak tarih de sürekli olarak güncelleniyor, yani imzaya eklediğin tarih imzayı attığın tarihten farklılaşıyor.

Tilde (~) kullanımı zaten o tarihi otomatik olarak atacaktır, o yüzden ileti sayfasına, katkı sayfana verdiğin bağlantılardan sonra tarih için özel bir kod kullanmana gerek yok. Ama diyorsan ki "Font ayarlarımın tarih için de geçerli olmasını istiyorum, o yüzden dört yerine üç tilde kullanıyorum", o zaman {{CURRENTMONTH}} yerine {{subst:CURRENTMONTH}} şeklinde kullanman gerekecek kodları, bu sayede sürekli güncelleme olmayacak ve kodun sonucu otomatik olarak sayfaya yapıştırılacak.

Sevgiler

Vito Genovese 01:22, 1 Ocak 2010 (UTC)

  • Aynı iyi dileklerle, 2010'da daha çok katkıda bulunacağımız umuduyla.. Sevgiler.  Levent İleti Katkılar   07:35, 1 Ocak 2010 (UTC)
  • Vikipedi için verimli bir yıl olması dileğinize katılarak, size de güzel bir yıl dilerim. Teşekkürler. --yabancım 13:44, 1 Ocak 2010 (UTC)

Yeni yılınız kutlu olsun. Vikipedi için verimli bir yıl olması dileğiyle. Bu arada Ankara haritasını bitirdim. Yakında yayınlayacağım. Başka ricanız varsa çekinmeyin. İyi seneler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 12:35, 3 Mayıs, 2024 (UTC)

Ben de yeni yılınızda herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Haritanızı görmeyi dört gözle bekliyorum. Aslında bir coğrafî harita, bir de karayolu haritası (acaba demiryollarını da karayolları ile birlikte mi göstersek?) rica etmiştim. İkisini de yapabilirseniz çok makbule geçer. --İnfoCan 13:43, 1 Ocak 2010 (UTC)

Demiryollarını gösteren ayrı bir harita daha iyi olur. İkisini birlikte yapabilirim ancak harita karmaşık ve anlaşılmaz bir hal alabilir. Coğrafi harita üzerinde de çalışmalara başlayacağım. Ancak Lupus projesi ve ilçelerin konumlarını gösteren proje nedeniyle biraz yoğunum. Bu arada karayolları haritasını png olarak mı svg olarak mı yükleyeyim? İyi günler.

 The Emirr İletiKatkılarTasarılar 15:51, 1 Ocak, 2010 (UTC)

Aslında demiryolları fazla karışık değil (Dosya:Türkiye demiryolları haritası 2007.jpg) ama siz bilirsiniz. Genelde ise SVG her zaman daha makbul sayılıyor Vikipedi'de. Teşekkürler. --İnfoCan 13:56, 1 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 18. haftası için proje olarak Vikipedi'de yer almayan heykeltıraş maddelerinin açılması ve geliştirilmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--Vito Genovese 01:36, 4 Ocak 2010 (UTC)

Selam The Emirr,

İmza yönergemizin şu kısmını gözden kaçırdığını düşünüyorum, sevgilerimle, iyi çalışmalar... --e.c. 18:31, 11 Ocak 2010 (UTC)

Elinize sağlık, teşekkürler. Yalnız, en azından Ankara ili maddesi gibi genel bakış açılı bir madde için bu harita fazla karışık olmuş, öyle ki etiketlerin hangi yollara ait olduğu belli olmuyor. Acaba tâli yolları silip sadece E- ve D- numaralı yolları gösteren bir versiyon daha hazırlayabilir misiniz? Google Maps'e bakarsanız bunların diğerlerinden biraz daha geniş gösterildiğini görebilirsiniz. Örneğin, Ankara-Polatlı-Hayman üçgeni içinde yaklaşık kuzey-güney doğrultulu üç yol var, bunlar olmasın. Resim açıklamasında haritanın sadece ana yolları gösterdiği belirtilebilir. Bir de, bence yolların tam il sınırında bitmesi biraz garip görünüyor. Bence yol şebekesi tüm haritayı kaplamalı ki karayolları Ankara ilinden çıktıktan sonra nereye bağlandıkları görülebilsin. Bu değişiklikleri yapabilirseniz çok makbule geçer. --İnfoCan 17:35, 14 Ocak 2010 (UTC)

Ankara şehri[kaynağı değiştir]

Merhaba, yakında Ankara'nın adını duymak istemeyeceksiniz diye size yazmaktan çekiniyorum ama, Ankara şehrinin maddesine Ankara ilinin haritasını koyacaksanız hiç olmazsa şehrin sınırlarını belli etmelisiniz. Ankara Büyükşehir Belediyesini oluşturan merkez ilçeler Akyurt, Altındağ, Ayaş, Bala, Çankaya, Çubuk, Elmadağ, Etimesgut, Gölbaşı, Kalecik, Kazan, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle'dir [6]. Haritada onları bir ton daha koyu gösterebilir misiniz? --İnfoCan 17:17, 21 Ocak 2010 (UTC)

Yardımınız dokunursa çok sevinirim yaptığınız harita ve resim kolajları oldukça güzel olmuş. Ne gibi yardım yapabilirsiniz ve ne zaman yapabilirsiniz?--Aycanileti 20:19, 31 Ocak 2010 (UTC)

  • Yardım için çok teşekkürler --Aycanileti 11:01, 3 Şubat 2010 (UTC)
  • Oldukça güzel olmuş elinize sağlık. Eğer yardım ararsanız çekinmeden banada söyleyebilirsiniz.--Aycanileti 17:11, 4 Şubat 2010 (UTC)
VikiProje Din Portalı Davetiyesi
İyi günler...
Din ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen Din Portalı ile ilgilenebileceğinizi düşünüyoruz. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz...a[.]medileti 01:01, 5 Şubat 2010 (UTC)
Grafik tasarımcısı Yıldızı
Yaptığınız görkemli haritalar, kolajlar ve logo ve armalar için Grafik tasarımcısı Yıldızı ile ödüllendirildiniz! Katkılarınızıın devam etmesi dileğiyle. Teşekkürler, iyi vikilemeler. FinlandiyalıM 17:31, 18 Şubat 2010 (UTC)

Renk Skalası[kaynağı değiştir]

Merhaba. Şablonlar, isimler için kullanılan renkleri gösteren bir kodlar şeması var mıdır? Kullanmak istediğim renklerin kodunu bulmakta zorlanıyorum. Bunu nereden edinebilirim? tıl 10:27, 26 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.
--CnkALTDSmesaj/message 03:08, 2 Mart 2010 (UTC)

File:Dirus-Roads of Ankara.svg[kaynağı değiştir]

Merhaba, commons'da çalışmalarınızı incelerken şu harita gözüme çarptı. Bunun İstanbul için hazırlanmış versiyonuna Boğaziçi Köprüsü maddesinde kullanmak üzere ihtiyaç duyuyordum. Grafik Laboratuvarında başvuru yaptıysam da ne ben derdimi anlatab.ildim ne kullanıcılar ilgi gösterdi. Acaba yakın zamanda bu yol ağı haritasının İstanbul versiyonunu hazırlayabilir misiniz? Şimdiden ellerinize sağlık. İyi çalışmalar.--Stambouliote ileti 10:29, 7 Mart 2010 (UTC)

Tekrar merhaba. İlgilendiğiniz için tekrar çok teşekkürler. Ve evet sizi yakın gelecekte tekrar rahatsız edeceğim birkaç harita ricasıyla daha :) bu kategoride bulunan adaları, liste hâline getirerek bir madde oluşturmayı düşünüyorum. Sizin de büyük katkılarınız sonucu SL seçilen bu liste gibi, onun da şansını deneyeceğim. Ama öncelik şimdilik yol ağında ^^ Bir de genel yol ağının yanısıra köprü için özelleştirilmiş (köprü yolu ve bağlantı yolları gibi) bir harita hazırlamak çok mu uğraştırıcı olur acaba sizin adınıza? --Stambouliote ileti 14:10, 7 Mart 2010 (UTC)

Benden de merhaba. Acaba Ankara yol haritasını karayolları il sınırlarından dışarı çıkıp tüm haritayı kaplayacak şekilde yapmaya fırsatınız olacak mı? Bir de Ankara'nın yeryüzü şekilleri haritası vardı.. Ankara ili maddesi anasayfaya çıkmadan (yaklaşık bir ay sonra) bu haritalar hazır olsa çok iyi olurdu. --İnfoCan 17:44, 8 Mart 2010 (UTC)

Peki siz yolları yapın lütfen, ben de yeryüzü şekillerini yapmayı bir deneyeyim. Ankara maddesi muhtemelen Mayıs'ta Ana Sayfa'ya çıkar. --İnfoCan 14:23, 9 Mart 2010 (UTC)
Ellerinize sağlık. Hem Vikipedi adına hem kendi adıma çok teşekkürler. --Stambouliote ileti 17:26, 9 Mart 2010 (UTC)
  • Bence güzel olur. Fakat önce Türkiye ilçelerini tamamlasaydınız daha iyi olurdu. Ayrıca illerin eski haritaları Yurt Ansiklopedisi'nde var. Onlar da Latrans projesine dahil edilse süper olur.--Gökçє Yörük mesaj 21:04, 13 Mart 2010 (UTC)
  • Eski haritalar derken Cumhuriyetin ilanından sonra illerin sınırları bayağı değişmiş. Onları kastettim.--Gökçє Yörük mesaj 13:16, 14 Mart 2010 (UTC)
  • İşte Yurt Ansiklopedisi'nde tüm haritalar var da o kitap elimde değil. Bulursam göndereceğim İnşallah. Tabi bu projeden önce dediğim gibi ilçe projesi tamamlansa daha iyi olur. Mesela Adana ilçeleri.--Gökçє Yörük mesaj 13:46, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Tamamlandı da hani sınırlarda bozukluk vardı. İsterseniz sorun olan kısımları tekrar tespit edip size bildireyim.--Gökçє Yörük mesaj 13:51, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Tamam o da iyi olur. İsterseniz Adana ilçelerini sonra düzeltin çünkü hâlâ nette doğru dürüst harita yok.--Gökçє Yörük mesaj 14:03, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Elinize sağlık o da güzel olmuş.--Gökçє Yörük mesaj 14:24, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Güzel bir harita fakat nedense il yolları yok. Bir ilin yol haritası nede olsa:) Onlarda olursa daha ayrıntılı olur.-- FinlandiyalıM 20:30, 15 Mart 2010 (UTC)

Ankara topografya[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kusura bakmayın harita biraz gecikti. Ancak sonunda yetiştirmeyi başardım. Ufak tefek eksiklerini de giderdiğimde çok güzel olacak. Umarım faydalı olur. Başka ricanız olursa çekinmeden bildirin. İyi günler.  The Emirr İleti 16:11, 14 Mart 2010 (UTC)

Elinize sağlık. Bence bu haritada da karayolları haritasındaki sorun var, ayrıntıların il sınırlarında kesilmesi coğrafi konteksti bozuyor. Topografik ayrıntılar bütün haritayı kaplasa ama sadece il sınırları içindeki yeryüzü şekilleri etiketlenirse daha iyi olacak kanımca. Ankara ilini ön plana çıkarmak istiyorsanız il dışına şeffaf gri veya şeffaf beyaz bir maske ekleyebilirsiniz belki (örneğin şurdaki gibi [7]). Gölleri de eklecek misiniz? Örneğin, Ankara ile Kırşehir arasındaki Hırfanlı baraj gölü epey büyük. Bir de, en yüksek yerlerin kahverengisini biraz açıklaştırsak nasıl olur? Yazıların okunmasını zorlaştırabilir diye düşündüm... Tekrar elinize sağlık, sonunda çok güzel olacak eminim. --İnfoCan 20:42, 14 Mart 2010 (UTC)
  • Selam acaba Arnavutluk'taki otoyollar ile ilgili bir harita yapabilirseniz sevinirim. Arnavutluk maddesi için gerekli. Şuna benzer bir şey olsun. Otoyol ve ulusal karayollarını içersin. İyi vikilemeler.-- FinlandiyalıM 19:40, 16 Mart 2010 (UTC)

Vandala mesaj[kaynağı değiştir]

Merhaba. Söz konusu mesajın tarih ve saati şöyle: 10:54, 28 Ekim 2008. Yani mesajı 1,5 yıl kadar önce o IP'yi kullanan kişiye göndermişim :) Ancak IP adresleri bizim haberimiz olmadan sürekli değişebiliyor, benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Dolayısıyla, mesajın sizinle hiçbir ilgisi yok. Kolay gelsin. --yabancım 17:29, 20 Mart 2010 (UTC)

Tekrardan merhaba[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle Vikipedi'de 1. yılınız kutu olsun:) Bu harita için elinize sağlık fakat haritayı Türkçeleştirebilirseniz ve karayolu numaralarını (Otoyol, ulusal ve E-yolu) buradaki gibi yapabilirseniz çok iyi olacak. Nice yıllara:) Teşekkürler iyi çalışmalar.-- FinlandiyalıM 22:18, 20 Mart 2010 (UTC)
  • Harita yok fakat yolların nerede geçtiğini gösteriyor en azından. Şimdilik siz sadece E ve ulusal yollarını ekleyin. Gösterdiğim E yolları haritasında Arnavutluk kısmına bakabilirsiniz. Oradan bakıp hangi yollara E numarası gerekiyorsa ekleyebilirsiniz. de:Liste der Nationalstraßen und Autobahnen in Albanien'de de yardımcı olabilir. Umarım yeterince açıklayabildim:)-- FinlandiyalıM 11:51, 21 Mart 2010 (UTC)

Macaroni pengueni[kaynağı değiştir]

Merhaba Emirr. Macaroni pengueni güzel bir işbirliği çalışması olmuştu ve SM olan İngilizcesinden çevrilmişti sanıyorum. Acaba eksik kalan yerlerin çevrilmesi ve kırmızıların açılması için yeniden bir çalışma yapılması mümkün mü? Böylece bir SM daha kazanmış oluruz. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 10:29, 21 Mart 2010 (UTC)

Logo çalışmaları[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Commons'taki belediyeler için logo çalışmalarınızı gördüm. Hepsi çok güzeller ancak telif hakları saklı olduğu için Commons'ta bulundurulamazlar. Adil kullanım lisansı ile Vikipedi'ye yüklemek gerek. Ayrıca ufak bir görüşüm olacak bu logo hakkında. Bu logonun orijinalinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yazısı daha kalın fontlarla yazılmış ve harfler birbirine temas etmiyor. Düzeltebilme imkanınız olursa, orijinaline uygun hâle getirebilirseniz daha güzel olacaktır bence. İyi çalışmalar... --.dsm. 13:50, 21 Mart 2010 (UTC)
  • Hmm. Aslında bildiğim kadarıyla bu tarz amblemler kamu malıdır aslında. Siz yinede Dsmurat'a danışın.-- FinlandiyalıM 07:46, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba. Acaba bu resimdeki yazıları Türkçe'ye çevirebilirmisiniz. Birde resimde mor kümeyi de içine alacak şekilde yeni bir turuncu küme oluşturup oraya da Kazakistan ve Beyaz Rusya bayrağı ekleyip yanına da Avrupa ülkeleri yazabilirmisiniz. Biraz fazla istek olmamıştır umarım:) Resim Avrupa maddesi için gerekli olacaktır. Onunda SM olması için uğraşacağım. Neyse teşekkürler iyi çalışmalar.-- FinlandiyalıM 20:27, 21 Mart 2010 (UTC)
  • Aktif değilseniz Gökhan'dan yardım alacağım.-- FinlandiyalıM 07:43, 27 Mart 2010 (UTC)
  • Bu ve buna benzer bir şekilde bu haritaların Tiran İli versiyonunu yapabilirmisiniz? Oldukça harika görünüyorlar:) Ama bundan farklı olarak biraz daha kırmızıya yakın olsun. İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 15:31, 30 Mart 2010 (UTC)

Merhaba. Yani şimdi Commons'taki dosyalar silinecek mi?  The Emirr İleti 17:14, 21 Mart 2010 (UTC)

  • Telif hakkı saklı dosyalar Commons'ta saklanamıyor bildiğim kadarıyla. Ancak adil kullanım esaslarına göre Vikipedi'de kullanılabilirler. Teşekkürler, kolaylıklar... --.dsm. 14:17, 10 Nisan 2010 (UTC)

Haritacılık[kaynağı değiştir]

Merhabalar, öncelikle haritacılıktaki başarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Acaba, haritaları oluştuturken hangi programı kullanıyorsunuz? Teşekkürler; ~--Berkay-Mesaj--~ 16 Nisan 2010, Cuma - 01:11 (UTC)

Adil kullanım dosyaları[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar Emir, VP:AK gereği SVG formatlı adil kullanım dosyalarını kullanamıyoruz. Bu nedenle maddelerinden çıkardım. Eğer yüklediğinz başka logolarda var ise lütfen çıkarın. İyi çalışmalar.--Muratsahinileti 02:54, 16 Nisan 2010 (UTC)

viki meraklısıyım[kaynağı değiştir]

selamlar bende kendi meslektaşlarımın kullanabileceğin(bil.teknis.)bir viki hazırlamayı düşünüyorum. Hazırlayacağım site içersinde hem videolar hem bilgiler hem resimler olacağı için başvuru kaynağı gibi olsun düşüncesindeyim. Buna uyacağını düşünerekden viki yazılımını tercih ettim. Ama ufak tefek sıkıntılarda yaşamıyor değilim iyi bir kaynağa ihtiyacım var mesela http://tr.wikipedia.org/wiki/Ana_Sayfa gibi bir sayfa yapmak için neler lazım kodlara bakıyorum ama o kadar kod bilgim yok acaba bilgi ekliyebileceğim ve düzenleyebileceğim bir editör veya buna benzer birşeyler varmı? varsa yol gösterirseniz bu viki acemisineçok yardımcı olucaksınız şimdiden teşekkürler irtibat içinmail adresimi yazmak isterim. askindemir@gmail.com

  • Selam The Emirr. Acaba b:Kitaplık:Dil için bir banner oluşturabilirmisiniz?-- BeşiktaşlıM 20:33, 26 Mayıs 2010 (UTC)
  • Güzel olmuş fakat en üste Dil kitaplığına Hoş geldiniz yazsa daha iyi olur. Banneri İzlandaca'daki gibi daha geniş ve ince yapabilirseniz sevinirim. Arka plandaki renklerde buradaki kutucuklar gibi olmalı. Birde dil kelimesi, İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince, İspanyolca, Rusça, Portekizce, İtalyanca, Japonca, Hintçe, Hollandaca, Endonezce, Korece, Farsça, Ukraynaca, Lehçe, Yunanca, İsveççe, Danca, Tagalogca, Vietnamca, İbranice ve Esperantoca yazılmalı. Bannerin en ortasında bir kitap olmalı ve kitabında ortasında bu logo olmalıdır. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 18:07, 28 Mayıs 2010 (UTC)
  • Bannerin yeni versiyonu hayırlı olsun. Aynısının birde dil portalı sürümünü yapabilirseniz sevinirim. Tek fark bu sefer Dil portalına hoş geldiniz olacak.-- BeşiktaşlıM 20:09, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Ankara fizikî[kaynağı değiştir]

Merhaba. Kusura bakmayın, harita bayağı gecikti. Ancak estetik bir görünüm kazandırmak epey zaman aldı. Fiziki haritaya buradan ulaşabilirsiniz. Bu arada Vikiproje:Ankara iyi olmaz mı? Başka bir isteğiniz olursa çekinmeyin. Merak etmeyin, bu kadar gecikmez:) İyi günler.

 The Emirr İleti 20:55, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Çok teşekkürler, elinize sağlık. Rica etsem yazılarını da ekleyebilir misiniz? Bir de renklerin hangi yüksekliklere karşılık geldiği hakkında bir skala lazım. --İnfoCan 18:03, 29 Mayıs 2010 (UTC)

Eurovision 2010[kaynağı değiştir]

  • Selam acaba Eurovision 2010 maddesi için bu, bu (Toplam Puan) ve bu (Katılımcılar demek) tarz resimler yükleyebilirmisiniz? Commonsa yüklenmesi şart değil.-- BeşiktaşlıM 14:06, 30 Mayıs 2010 (UTC)
  • Gerçekten teşekkürler fakat GKRY BM tarafından Kıbrıs adıyla tanınmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kıbrıs Cumhuriyeti maddesine bakabilirsiniz. Ayrıca harfler üstüste olsa daha iyi olur. Şu an Eurovision 2010 maddeside tam korumada. Hizmetlilere söylerim kendileri eklerler artık:) Bannerde mükemmel olmuş. Teşekkürler iyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 16:20, 1 Haziran 2010 (UTC)
  • Bu kolajı gördüm. Öncelikle güzel olmuş fakat 3 tane resim daha eklemek gerekli. Bu, bu ve bu fotoğraflarda kolajda olursa daha iyi olur.-- BeşiktaşlıM 15:47, 30 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba. Yazıları da haritaya ekledim. Başka bir isteğiniz olursa lütfen çekinmeyin. Bir de yakında Vikipedi 150.000 maddeye ulaşacak. Logoyu biz tasarlayabilir miyiz acaba? İyi günler.

 The Emirr İleti 19:33, 02 Haziran 2010 (UTC)

  • Koyduğunuz yazılar değil, 17 Aralık tarihli mesajımda belirttiğim bilgiler lazımdı.
  • Logoyu biz tasarlayabiliriz. Logo resmen Wikipedia vakfının tescilinde olsa da, geleneksel olarak böyle durumlarda birkaç gün için logonun değiştirilmesine göz yumuluyor.

--İnfoCan 18:34, 2 Haziran 2010 (UTC)

Fotoğraf Arkaplanı[kaynağı değiştir]

Fotoğraflarda arka planı nasıl şuradaki gibi yapabilirim acaba??? ~--Berkay-Mesaj--~ 24 Haziran, 2010, Perşembe, 08:49 (UTC)

Evet, sadece belirttiğiniz resimde Fier İli maddesindeki haritayı kullanarak değiştirmiştim. Onun dışındaki çalışmalarımı Paint'ten bir şekilde yapmaya çalışıyorum... Yani, birinin haritası üzerinde değişiklik yaparsam, ondan izin almam mı gerekir? Ve acaba hangi programı kullanıyorsunuz, Picture It! mi? Kolaj çalışmalarında ben PhotoScape'i kullanıyorum... ~--Berkay-Mesaj--~ 24 Haziran, 2010, Perşembe, 14:43 (UTC)

Peki bir daha bir çalışmanın üstünden gidersem atıf olayını yaparım... Peki siz hangi programı kullanıyorsunuz??? Picture It! mi? ~--Berkay-Mesaj--~ 25 Haziran, 2010, Cuma, 12:21 (UTC)

Program[kaynağı değiştir]

Tasarladığınız programı herhangi bir şekilde edinebilir miyim? ~--Berkay-Mesaj--~ 28 Haziran, 2010, Pazartesi, 20:01 (UTC)
Peki siz bana e-posta vb. yoluyla gönderemez misiniz? Grafik, harita vb. şeyler oluşturmayı çok istiyorum da. Eğer göndermek istemiyorsaızda lütfen söyleyin... ~--Berkay-Mesaj--~ 30 Haziran, 2010, Çarşamba, 10:17 (UTC)
Peki, teşekkür ederim. Kolaj için ben zaten PhotoScape'i kullanıyorum. Inkspace'i de daha önce indirmiştim ancak kullanamıyorum. Haritalar için bir öneriniz var mı? Grafik Labarotuvar'ındaki yazılım bölümünde yapabilecekleriniz bölümünde, harita ile ilgili birşey yazmıyor da. ~--Berkay-Mesaj--~ 30 Haziran, 2010, Çarşamba, 17:21 (UTC)

Tamam madem siz haritalarınızda Inkspace kullanıyorsunuz, bende öğrenmeye çalışıyım. Sizi örnek alıcam sorun olmazsa :) ~--Berkay-Mesaj--~ 30 Haziran, 2010, Çarşamba, 17:29 (UTC)

Çok teşekkür ederim... ~--Berkay-Mesaj--~ 30 Haziran, 2010, Çarşamba, 19:31 (UTC)

Peki yaptığınız logoları nerede yapıyorsunuz, kendi tasarladığınız proframdamı? Yapıcağımdan değilde, merakımdan soruyorum, çünkü, eğer Inkspace'te yaptıysanız ben büyük bir şey kaçırmışımda :P ~--Berkay-Mesaj--~ 1 Temmuz, 2010, Perşembe, 08:23 (UTC)

Pekala, tekrar teşekkür ederim. İyi vikiler... ~--Berkay-Mesaj--~ 1 Temmuz, 2010, Perşembe, 08:23 (UTC)

Inkscape'i kullanmayı baya öğrendim. Birkaç çalışma yaptım Inkscape'teki görüntü gayet kaliteli ve hiç bir sorun yok ancak Commons'a yüklediğimde, sonuç bu, bu ve bu... Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Oluşturma aşamasındamı hata yapıyorum acaba? ~--Berkay-Mesaj--~ 3 Temmuz, 2010, Cumartesi, 17:07 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılın!
2010'un 31 ve 32. haftaları için proje olarak Vikipedi:VikiProje Ana Sayfa/SM Oluşturma sayfasındaki bazı maddeleri, kırmızı bağlantılarını gidererek Seçkin Madde yapmak seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

Kolaj isteği[kaynağı değiştir]

  • Tel Aviv maddesi için (1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10) resimlerle bir kolaj oluşturabilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 14:55, 10 Ağustos 2010 (UTC)


Merhabalar. Geri geldim. İhtiyaçlar nedir?

 The Emirr İleti 10:40, 22 Ağustos 2010 (UTC+2)

Hoşgeldiniz! Biraz zahmetli olacak isteyeceğim iş ama şuradaki haritada olduğu gibi, İstanbul'un ilçeleri için mahalle ve köy haritaları üretmeniz mümkün mü? Şu haritanın serisinden olması bütünlük açısından iyi olabilir diye düşündüm. Çok mu imkânsız bir şey acaba?--Stambouliote ileti 12:37, 22 Ağustos 2010 (UTC)

Ekleme: En azından ilk etapta Eyüp, Silivri ve Sarıyer ilçesinin köyleri ile, Adalar, Bahçelievler, Fatih, Beyoğlu, Kadıköy, Bakırköy ve Zeytinburnu'nun mahallelerinden başlayabilirsiniz. Tekrar teşekkürler.--Stambouliote ileti 20:25, 22 Ağustos 2010 (UTC)

  • Mrb. Şu maddenin Renkler, forma ve arma başlığı altında sağda bir forma bulunmakta. Formanın gövdesindeki mavi ile kolundaki mavi aynı tonda değil. Biliyorum biraz saçma bir istek ama koldaki tonu, formadaki gibi yapabilir misiniz rica etsem? :) Teşekkürler...--Rapsar 14:56, 23 Ağustos 2010 (UTC)
Yapmışsınız bile, teşekkürler :)--Rapsar 16:15, 23 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Mahalleler tamam ancak köylerle ilgili kaynak sorunu var. Siz köyleri gösteren bir kaynak biliyor musunuz?

 The Emirr İleti 14:09, 24 Ağustos 2010 (UTC+2)

Size verdiğim link köy ve mahalleleri gösteriyor. Mahalleler siyah adla yazılmış, köyler kahverengi. isterseniz köylerle mahallelerin listesini ayrı ayrı oluşturabilirim.--Stambouliote ileti 12:45, 24 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Renkler arası farklar bazı yerlerde neredeyse farkedilmiyor. Zor biliyorum bir liste yaparsanız çok iyi olur. Bir de köyleri gösterirken mahalleleri ayrı bir renkle ayıracak mıyız? Aksi takdirde mahalleler köylerle karışabilir de.

 The Emirr İleti 13:33, 25 Ağustos 2010 (UTC+2)

Biraz kolaya kaçtım sanki ama, burada köylerin alfabetik listesi; burada da mahallelerin alfabetik listesi bulunuyor. Bağlantıya tıkladığınızda her ilçenin kendi bağlantısını göreceksiniz. Göreceğiniz şablonlardaki köy ve mahalle listeleri eksiksiz. Bence renkleri ya da yazıları ayrı ayro yapmaya gerek yok. bölge, il, ilçe haritası gibi, mahalle ve köyler de aynı seriden olsun. daha iyi bir fikriniz varsa elbette uygulayabilirsiniz sonuçta asıl emeği siz veriyorsunuz. İlgilendiğiniz için çok teşekkürler. İlk örnekleri görmek için sabırsızlanıyorum.--Stambouliote ileti 18:11, 25 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Kadıköy mahallelerinin haritalarına Dosya:Kadıköy_location_MahalleAdı.svg şeklinde ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 12:17, 26 Ağustos 2010 (UTC+2)

  • Merhabalar, ellerinize sağlık. Haritalar çok güzel. Tahmin ettiğim gibi aynı seriden olması hoş oldu. Yalnız kadıköy'ün caddebostan mahallesini atlamışsınız. Bir de acaba tüm mahalleleri bir arada gösteren şunun gibi bir harita da yapabilir misiniz? Harita boyutları biraz küçük, sığar mı, nereye sığar bilmiyorum. Siz daha iyi bilirsiniz tabii :/ Şimdiden teşekkürler. Gelecek çalışma hangi ilçe olacak, büyük bir merakla bekliyorum! Kolay gelsin.--Stambouliote ileti 14:54, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. Onu da hallettim. .svg formatında büyüklük önemsizdir çünkü boyut değişkenine piksel gibi bağlı olmaksızın sayısal olarak büyüyebilen vektörler kullanılır. Bir de mahallelerle birlikte köyleri de olan bir ilçenin, köylerini yaparken mahallelerini, köy olmadıklarını göstermek için daha pasif bir renk ile boyamayı düşünüyorum. Ne dersiniz?

 The Emirr İleti 18:02, 26 Ağustos 2010 (UTC+2)

  • Caddebostan için teşekkürler. Renk konusunda dediğiniz aslında mantıklı. Aynı seriden haritalar da mahalleler kırmızıyla, köyler daha açık bir renkle belirtilebilir. Ama köyler ve mahalleler ile ilgili haritalar ayrı ayrı maddelerde kullanılacağı için karışıklık olacağını sanmıyorum. Şimdiden teşekkürler. Eğer ekstra yük olmayacaksa size, bitirdiğiniz ilçeleri bana bildirirseniz, siz haritaları tasarladıkça ben de maddelere eklerim. --Stambouliote ileti 15:16, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Evet ancak mahallelerde kullanırken eğer renk farkı uygulamazsak insanlar köyleri de mahalle sanabilir. Ve haritalarda seriyi bitirip arka arkaya yüklüyorum. Yani bölme olmadığı için seri bittikten sonra haber verebiliyorum. Bir sonraki ilçe olarak da Bakırköy'ü düşünüyorum. Sizin bir ricanız olursa lütfen bildirmekten çekinmeyin.

 The Emirr İleti 18:23, 26 Ağustos 2010 (UTC+2)

  • Bakırköy olabilir evet. Onun dışında Adalar, Bahçelievler, Beşiktaş ve Zeytinburnu ilçelerinin tüm mahallelerinin maddeleri açılmış durumda. Onların haritaları oluşturulursa hemen maddelere ekleyebilirim. --Stambouliote ileti 15:38, 26 Ağustos 2010 (UTC)

Merhaba. İlçelerin mahallelerini teker teker konumlandırmak yükleme esnasında çok büyük zaman kaybına neden oluyor. Düşündüm de acaba ben ilçenin mahallelere ayrılmış dilsiz haritasını yapsam da, siz de maddeye ekleyip üzerine bir işaret koyarak mahalleyi işaretleseniz (buradaki haritada olduğu gibi) sonuca daha çabuk ulaşmaz mıyız? Ayrıca, rica ederim, ne rahatsızlığı, sizin gibi kullanıcılar Vikipedi'yi daha değerli hale getiriyor. İstediğiniz haritaya buradan ulaşabilirsiniz. İyi günler.

 The Emirr İleti 16:42, 02 Eylül 2010 (UTC+2)

  • Merhaba, öncelikle bitmez tükenmez harita isteklerim yüzünden sinirlenmiyor olmanıza çok sevindim :) Amacım maddeleri resimlendirmek ve özgürce kullanılabilecek haritaları internet ortamına sizin sayenizde kazandırmak. Harita/görsel üretiminden çok anlamadığım için, güçlükleri de sizin kadar bilemiyorum tabii. Ama bunların hiç acelesi yok. O yüzden ne zaman boş vaktiniz varsa o zaman yapmanızda hiç bir mahsur yok. Öneriniz hakkında biraz düşündüm:
  • Dilsiz haritalarda biliyorsunuz ki koordinat bilgileri mutlaka tam olarak gerekiyor ve her mahallenin koordinat bilgilerini bulabileceğimiz bir kaynak var mı bilmiyorum.
  • Dilsiz haritada mahallenin olduğu konumu daha büyük görmek için resmin üstüne tıkladığımızda işaret noktacığı kayboluyor ve mahallenin yerini göstermesi için hazırladığımız haritanın işlevselliği kayboluyor.
  • Dilsiz haritaların kullanımı biraz zor. Koordinatları girmek, noktayla söz konusu mahalleyi işaretlemek deneyimsiz kullanıcılar için imkânsız değil mi? Var olan şablonlar da sanırım buna göre düzenlenmek gerekecek...

O yüzden sizden ricam, hiç acelesi olmayan bu haritaları vaktiniz olduğunda yavaş yavaş kadıköy haritalarında olduğu gibi yüklemeniz :/ Bencillik ettiğimi düşünmeyin lütfen, sonuçta hiçbir çıkarım yok :/ Adalar konusunda ise oluşturduğunuz haritanın dışında birkaç haritaya daha ihtiyaç var İstanbul iline bağlı adalar listesi için. Maddede görüldüğü üzere İstanbul'un aslında hiç bilinmeyen pek çok adası var ve o adaların hiç haritası yok. Yalnızca uydu görüntülerinde görülüyorlar. Bakın mesela şu linkteki bağlantıda İstanbul'un tuzla açıklarında bilinmeyen bir adası var Bunun haritaya dökülmesi mümkün mü? bu ya da bu gibi. Bu haritaları yaparsanız internet ortamında ilk olacaklar :) Adaların sırali listesi bağlantısını verdiğim maddede var. Koordinatları kopyalayarak, sitedeki arama kutusuna yapıştırırsanız, haritanın yerini ve yakın görünümünü bulabilirsininiz. Kusura bakmayın, gerçekten artık yüzüm kızarıyor birşey isterken. Ama İstanbul'un ilçeleri maddesi sizin sayenizde seçkin madde olmuştu, darısı bunun başına :)

Ekleme: Biraz önce yaptığınız haritaların üzerinde kolayca değişiklik yapıldığını keşfettim :) siz dediğiniz gibi dilsiz harita yaparsanız ben, sizin haritanıza atıfta bulunarak gerekli mahalle haritalarını oluşturabilir ve commons'a yükleyebilirim. Teşekkürler! --Stambouliote ileti 15:12, 2 Eylül 2010 (UTC)

Kolaj isteği[kaynağı değiştir]

resimleriyle bir kolaj oluşturabilirseniz sevinirim.-- BeşiktaşlıM 19:33, 2 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba The Emirr, Dosya:İzmir location districts.svg haritasında bazı problemler var (1, 2). İlgilenebilirseniz sevinirim. Teşekkürler, elinize sağlık. --Gökhan 16:04, 3 Eylül 2010 (UTC)

Avrupa ülkeleri[kaynağı değiştir]

  • Şablon:Avrupa ülkeleri ve Avrupa ülkeleri listesi için harita lazım. Tüm haritalar şekil olarak aynı olmalı. Haritalar; Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Güney Avrupa, Kuzey Avrupa, Aslında başka kıtalarda olan fakat Avrupa'nın sistemine entegre olan devletler, BM üyesi olmayan tanınmayan veya kısmen tanınmayan devletler, Bağımlı bölgeler, Özerk bölgeler olmalı. Hangi yerlerin boyanacağı zaten şablonda yazıyor. İyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 13:48, 5 Eylül 2010 (UTC)
  • Ankara'nın sadece merkez ilçelerini gösteren bir blank harita yapabilirmisiniz? Birde bu haritanın Ankara versiyonunu yapabilirseniz iyi olur. Teşekkürler, iyi vikilemeler.-- BeşiktaşlıM 21:24, 6 Eylül 2010 (UTC)

150.000 Logosu[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık. Bayraklı olanı Vikipedi için uygun değil çünkü Vikipedi millî ansiklopedimiz değil, evrensel bir ansiklopedinin Türkçe kısmı sayılıyor. Ama bayraksız olanı gayet iyi, onu kullanabiliriz. Lütfen bir de Köy Çeşmesi'nde sergileyin, topluluk da fikir belirtsin. Teşekkürler. --İnfoCan 15:40, 3 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Sanırım (neyse ki) beğenildi. Ana sayfaya konulması için başka birşey yapmamamıza gerek var mı?

 The Emirr İleti 12:16, 04 Eylül 2010 (UTC+2)

Anasayfadaki logonun nasıl değiştirildiğini bilmiyorum, ama diğer hizmetliler arasında bilenler olduğunu biliyorum. Köy çeşmesinde logonuz göründüğüne göre onlardan biri 150.000'e ulaşınca ana sayfadaki gereken değişikliği yapar sanırım. --İnfoCan 14:34, 8 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Tartışmadan haberdarım. Nasıl yapıldığını bilmiyorum, ama araştırıyorum. Teşekkürler. --yabancım 09:52, 19 Eylül 2010 (UTC)

  • ru::Файл:Iran ostanha.PNG'ya benzer bir Arnavutluk haritası yapabilir misiniz? Bir de San Marino ve dediğim haritalar ne zamana tamamlanır? Teşekkürler iyi çalışmalar.-- BeşiktaşlıM 19:38, 19 Eylül 2010 (UTC)
  • Yalnız harıtanın dış çizgilerini kaldırırsanız ve haritaya göller de ekleyebilirseniz iyi olur. İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 15:20, 20 Eylül 2010 (UTC)

Kolaj isteği[kaynağı değiştir]

Gaziantep maddesi için bir kolaj hazırlayabilirseniz gerçekten çok sevinirim.PALAmsj 14:13, 20 Eylül 2010 (UTC)

Ana sayfa logosu[kaynağı değiştir]

Halloldu, teşekkürler. --yabancım 16:10, 20 Eylül 2010 (UTC)

Merhaba. Dosya:İzmir location districts.svg'deki yanlışları düzelttiğiniz için size yazıyorum. "Seferhisar"ın "Seferihisar" olarak düzeltilmesi gerekiyor. Bir de Torbalı, Ödemiş gibi bazı adlar sanki ortalanabilecekken ilçe sınırlarından taşmış. Mümkünse bunları da düzeltebilirseniz iyi olur. Şimdiden teşekkürler. --yabancım 20:25, 4 Ekim 2010 (UTC)

Kullanılmayan resimler[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Kullanılmayan resimleri inceliyordum da, kullanılmayan TE Latrans portakal.png TE Latrans turkuaz.png TE Latrans zeytinyesili.png TE Latrans bayrakkırmızısı.png dosyalarının silinmesinde bir sakınca yoksa etiketleyebilir misiniz? Ve buradaki ülke adları resimleri commonsa yüklense daha iyi olmaz mı? Sevgiler ve saygılar. --Veritasileti 19:57, 11 Ekim 2010 (UTC)

Hangi programlar kullanıyorsunuz?[kaynağı değiştir]

Baktım ki resim düzenleme de baya ustasınız acaba hangi programları kullanıyorsunuz. İyi vikiler. Emperyan»»ileti 13:28, 29 Ekim 2010 (UTC)

  • Arnavutluk haritasına göllerde eklenirse daha iyi olacak. Birde dediğim AK-47 animasyonu, San Marino kolajı ve haritalar ne zamana hazır olurlar? İyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 10:19, 30 Ekim 2010 (UTC)
  • Öncelikle haritalar mavi renkli olmalı. Güney Avrupa haritasında Kıbrıs eklenmeli ve Bulgaristan ve Romanya çıkmalı. Onlar Doğu Avrupa haritasına eklenmeliler. Doğu Avrupa haritasınada Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan eklenmelidir. Ayrıca Rusya, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye'nin Asya'da kalan toprakları daha açık bir renkle renklendirilmelidir. Ermenistan ve Kıbrıs ise tamamen açık renkle renklendirilmelidir. Birde Tamamen Avrupa'da olmayan devletler, BM tarafından tanınmayan devletler, Bağımlı bölgeler, Özerk bölgeler ve İsrail'in Avrupa'daki konumu içinde haritalar gerek.
  • Tamamen Avrupa'da olmayan devletler için;
    • Bu ülkelerin Asya toprakları daha açık bir maviyle renklendirilecek.
    • İsrail'de renklendirieleck.
  • Teşekkürler, iyi vikilemeler.-- BeşiktaşlıM 13:57, 30 Ekim 2010 (UTC)
  • Yani o resmin aynısının hareketli bir versiyonu lazım. Buradaki video'dan örnek alabilirsiniz. Teşekkürler iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 15:04, 31 Ekim 2010 (UTC)

Wikimania 2012 davetiyesi[kaynağı değiştir]

Emperyanileti 13:28, 15 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012[kaynağı değiştir]

Selam Emir. 2012 yılı Wikimania Konferansı için İstanbul'u hazırlıyoruz. Davetiyede de görmüşsündür, yapılacaklar var. Daha 2 yıl zamanımız var, iyi bir süre. Bu zamanda her şeyi halledebiliriz. Öncelikle yapılacak işler: Tr. Wikipedia sayfasındaki sunum sayfamızı geliştirmek, İstanbul'un cezbedici özelliklerini sıralamak, MetaWiki adaylık sayfamızda İstanbul'un bütün avantajlarını ve kolaylıklarını sıralamak, Wikimedia vakfı ile irtibata geçmek ve harika bir logo hazırlamak... Bunların hepsini de halledebileceğine inanıyorum, ama senden en çok istediğim şey logo hazırlaman. Çünkü 150.000. madde logosunda iyi bir sınav vermiştin, bunu çok iyi yapacağına eminim. Wikimania 2012 hazırlıkları, Türkçe Vikipedi'miz için önemli bir vazife niteliğinde. Umarım bu logo işini kabul edersin, şimdiden teşekkürler, iyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 15:08, 15 Kasım 2010 (UTC)

  • Merhaba The Emirr. Avrupa ülkeleri listesi SM olacak. Tamamen Avrupa'da olmayan devletler, BM tarafından tanınmayan devletler, Bağımlı bölgeler, Özerk bölgeler ve İsrail'in Avrupa'daki konumu içinde haritalar gerek. Tokyo, New York, Moskova ve Şanghay için kolaj yapabilirseniz sevinirm. Arnavutluk haritasına göllerde eklenirse daha iyi olacak. Birde AK-47 animasyonu ne zamana hazır olur? Teşekkürler, iyi vikiler.-- BeşiktaşlıM 14:27, 16 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 için harita[kaynağı değiştir]

Merhaba.

  • Dosya:Location haifa.png'a benzer bir şekilde İstanbul içinde bir harita yapılabilir mi?
  • Logo tasarımı hakkında size bilgi verilmiş zaten umarım güzel bir çalışma olur eğer katıldıysanız. Eğer yapmak istiyorsanız Wikimania'nın logosu İstanbul boğazına benziyor buna uyarlanabilir ama aklınızdan ne geçtiyse yapın tabii. (Eğer katıldıysanız) Emperyanileti 17:59, 17 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba. Logo hazır. Bir hata veya sorun olursa lütfen bildiriniz. İyi bayramlar.

 The Emirr İleti 12:20, 18 Kasım 2010 (UTC+3)

  • Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Acaba Dosya:Wikimania istanbul.jpg'ye resminiz yüklenebilir mi? Emperyanileti 11:11, 18 Kasım 2010 (UTC)
  • Sorun değil ben o resmin bağlantı verdiği sayfalara sizin resminizi koydum zaten. Tekrar teşekkürler. Birde zahmet olmassa yukarıda belirttiğim harita gibi İstanbul için de harita yapabilir misiniz? Emperyanileti 18:58, 18 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania 2012 İstanbul için yardım duyurunuz[kaynağı değiştir]

Duyurunuz çok güzel olmuş sizi öncelikle tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. O duyuruyu Kullanıcı:İnfoCan'a söleyip botuyla tüm kullanıcılara göndermesini isteyeceğim. Fakat ilk önce sizden onay almak istiyorum. Emperyanileti 19:20, 18 Kasım 2010 (UTC)

Merhaba hine sizi rahatsız ediyorum kusura bakmayın... Tasarımlarınız harika acaba hangi programları kullanıyorsunuz ve nerden öğrendiniz ? Emperyanileti 12:15, 19 Kasım 2010 (UTC)

Wikimania katılımı[kaynağı değiştir]

Vikipedi:VikiProje Wikimania İstanbul 2012#Gönüllüler kısmına imzanızı atarsanız sevinirim. Birde Vikipedi tartışma:VikiProje Wikimania İstanbul 2012 burada logo tartışması var sizide ilgilendiren bir tartışma. İyi vikiler. Emperyanileti 11:05, 20 Kasım 2010 (UTC)

  • Tasarım için de olsa sonuçta katkıda bulunuyorsunuz:) Ve orada amaçlanan seçmek ama ayriyetten birlikten kuvvet doğar 2-3 tasarımcı var (sizde dahil) onlarla beraber de bir tasarım yapabilirsiniz. Amaç o zaten çünkü 3 ayrı bir fikrin birleşmesi iyidir diye düşünüyorum. Emperyanileti 12:38, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Selamlar. Elimde bir bayrak var. Acaba SVG formatına getirebilir misiniz?--Gökçє Yörük mesaj 12:56, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Birazdan yükleyip size haber veririrm.--Gökçє Yörük mesaj 13:02, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • İşte bu resim. Resimin sol üst köşesi tam dikdörtgen şeklinde değil gibi. Bunun sebebi tarayıcı ile taranırken resmin kayması. Resmi SVG formatına getirebilirseniz sevinirim. Resmin kaynağı: İbrahim Hakkı Konyalı (1936). "Topkapı Sarayında deri üzerine yapılmış eski haritalar", Zaman Kitaphanesi, s. 182.--Gökçє Yörük mesaj 13:23, 20 Kasım 2010 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Bir küçük isteğim daha olacaktı. Bayrağın püsküllerinin arkası kremrengi yerine şeffaf olabilir mi?--Gökçє Yörük mesaj 13:53, 20 Kasım 2010 (UTC)

Evet bir avantaj olarak kullanabiliriz. Mantıklı 3B Galeri adında bir başlık atarak bu resimleri koyabiliriz. Ayriyetten güzel hazırlamışsınız tebrikler. Emperyanileti 13:59, 20 Kasım 2010 (UTC)

Sanal Buluşma[kaynağı değiştir]

  • Selamlar. Dosya:Ankara location districts.svg için yeni haritalar buldum. T.C. Ankara Valiliği'nin resmi websitesinde ilçelerin haritaları var. Hepsinin sınırları ayrıntılı gösterilmiş. Buradan içlere tıklayarak haritalara ulaşabilirsiniz. Bizde haritayı da buradaki haritalara göre yeniden hazırlayabilirseniz çok iyi olur. Ayrıca merkez ilçelerinin aralarındaki sınır ince, normal ilçelerin aralarındaki sınır kalın olmalı ki ayırt edilebilsin. Esenlikler dilerim, saygılar.--Gökçє Yörük mesaj 21:15, 3 Aralık 2010 (UTC)

Eğer imkanımız varsa Dosya:İzmir location Foça.svg'ye Karabağlar'ı ve Bayraklı'yı ekleyebilir misiniz?

Eğer imkanınız varsa Lupus-Collage Gaziantep'i yaparmısın ?

[kaynağı değiştir]

Merhaba eğer işiniz yoksa Vikiçocuk için bir logo hazırlayabilir misiniz? Logo adayları meta:Wikijunior/Logo sayfasında bulunuyor. Birde siz hazırlayın Türkçe Vikipedi'den çıksın eminim bizimki onların yaptıklarını sollayacaktır. :) İyi vikiler E M P E R Y A N ⎝⏠⏝⏠⎠ 13:50, 10 Aralık 2010 (UTC)


İstanbul Wikimania 2012 IRC Buluşma Davetiyesi[kaynağı değiştir]

--Berm@nyaİleti 17:08, 1 Ocak 2011 (UTC)

"Biliyor muydunuz?" adaylığı[kaynağı değiştir]

Merhaba. Üzerinde çalışmış olduğunuz Macaroni pengueni maddesini, Ana Sayfa'da, Vikipedi:Biliyor muydunuz bölümünde çıkması için aday gösterdim. Maddeye bağlantı veren bilgi cümlesini şurada görebilirsiniz, arzu ederseniz onu dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İnfoCan 14:53, 20 Ocak 2011 (UTC)

Selam Emir, nasılsın? Uzun zamandır yoksun. 93 Harbi maddesindeki iki İngilizce haritayı Türkçeleştirmen mümkün mü? Türkçe meallerini Köy çeşmesinde yazdım. Umarım kabul edersin, kabul edersen de uğraştırmaz inşallah, kabul etmezsen de sorun değil . İyi vikilemeler, sevgiler... --Berm@nyaİleti 21:42, 3 Nisan 2011 (UTC)

Genişliğin 30'da biri olan sol çizgiyi ekleyebilir misiniz?--☺☻KULLANICI SAYFAM♥♦♣♠ MESAJWindows LivegMail 10:45, 16 Nisan 2011 (UTC)

Merkezi ilk değişikliğinizde yapsanıza?--☺☻KULLANICI SAYFAM♥♦♣♠ MESAJWindows LivegMail 10:17, 17 Nisan 2011 (UTC)
İmzanızı merkezliyorsunuz ya?--☺☻KULLANICI SAYFAM♥♦♣♠ MESAJWindows LivegMail 10:20, 17 Nisan 2011 (UTC)

Ortografik KKTC[kaynağı değiştir]

Merhaba. Eğer zahmet olmazsa şu (veya PNG versiyonu) gibi KKTC için bir harita yapar mısınız? Mevcut haritaların tümü düşük kaliteli ya da dünyadaki yerini göstermiyor. [http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Location_Turkish_Republic_of_Northern_Cyprus.png Şunun yüksek çözünürlüklüsü veya şunun kuzeyi gösteren versiyonu gibi bir şey faydalı olacaktır. Kuzeyin tam olarak sınırları da şurada. Yapabilirseniz memnun olurum, yapmazsanız sorun değil. Teşekkürler. --82 ~145 ileti 18:09, 17 Nisan 2011 (UTC)