Kullanıcı mesaj:Şeb/Arşiv 5

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kulaklarım çınladı :)[kaynağı değiştir]

Merhaba, Bir süredir Vikipedi'ye girmiyordum, bir Köy Çeşmesi'ne gireyim dedim ve adımı gördüm :) Her kullanıcının video çekimi yaklaşık 30 dakika sürdü; videonun son halini görüncü çok şaşırmıştım, videoyu kısalta kısalta her kullanıcıya bir dakikadan az bir zaman verilmiş :) Kolay gelsin çok, --Bahar (yine ben!) 07:09, 2 Ocak 2013 (UTC)

Haftanın İşbirliği[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya, bu haftanın işbirliği projesinin konusu "ressamlar ve resim sanatı". Senin de ilgini çekeceğini tahmin ettiğim için haberdar etmek istedim. İyi çalışmalar. Sargonileti 07:13, 7 Ocak 2013 (UTC)

KMA - Katy Perry[kaynağı değiştir]

Lubunya merhaba,

Katy Perry maddesi adaylığında kırmızılar nedeniyle olumsuz oy kullanmışsınız. Maddedeki kırmızıların büyük bölümü temizlendi. Maddeye tekrar göz atıp son düşüncenizi adaylık sayfasında belirtmeniz mümkün mü? --anerka'ya söyleyin 18:48, 29 Ocak 2013 (UTC)

Lubun Tanrıçası <3 Bambi (ileti) 20:51, 31 Ocak 2013 (UTC)

Selamlar. Önce okumak, ondan sonra konuşmak gerekir diye düşünüyorum. Cevapsız kalan bir söz yok orada. Çamur ar izi kalsın olmasın, deyin ki şuna cevap vermedin Rapsar. Gösterin, bekliyorum.--RapsarEfendim? 18:57, 16 Şubat 2013 (UTC)

Şu kendini bilmez üslubunuzu ciddiye almıyorum, ciddiye alınacak üslup var birde ciddiye alınmayacak öyle değil mi? Sizin gibi sözle çamur atmıyorum ben apaçık tavrımı koyuyorum ve gerisini topluluğun takdirine bırakıyorum. İlgili adaylıkta vurdumduymaz tavrınız aşikar. Üslubunuz dahi ciddiyetten uzak. Örnek vermek basitlik olacaktır, ilgili konuşmaları tümüyle okumanızı öneriyorum. Cevabınızı da sayfama değil sayfada belirtiniz, sizinle kendi mesaj sayfamda diyaloğa girmek istemiyorum. İlginize. — Lubunya — 20:10, 16 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya,

Rapsar'ın Lubot adaylığındaki olumsuz oyu sonrasında şu oyu vermiş olman bir soru işareti uyandırmış olsa da makul olarak görülebileceğini düşünmüştüm. Ancak şu yorumun (öncesindeki şu geri alma işleminle de desteklendiğinde) Rapsar'a açık bir biçimde kızgın olduğunu ve bu kızgınlığının da konulara değil, kişiye odaklanmana neden olduğunu gösteriyor.

Bu hareket de hem VP:İÜYYKÜD politikamızda anlatılmak istenen temel değerler açısından uygunsuzluk teşkil ediyor, hem de esasen bir VP:GÖRÜŞ ihlali. VP:GÖRÜŞ yönergesinin ihlalleri de çok büyük sıkıntı doğuran hareketler ve engel sonucu doğurabiliyor.

Bu nedenle sakinleşmeni, ufak da olsa bir mola vermeni rica ediyorum senden. Bu gidişatın iyi bir yere çıkması mümkün değil çünkü.

Vito Genovese 20:10, 16 Şubat 2013 (UTC)

Bu mesajı şahsıma atacağınıza şahısın şahsen bana karşı olan tutumunu göz ardı etmeden şahısa atabilirsiniz hem ortada da bir tartışma yok. İlgili mesajınızın muhattabının ben olmadığını altını çizerek belirtiyorum, bilginize — Lubunya — 20:16, 16 Şubat 2013 (UTC)
Ortada bir tartışma olması gerekmiyor zaten betimlediğim tarzda bir sakınca için. Bir taraf hiçbir şekilde karşı tarafla ilgilenmiyorken de yaşanabilir bu sorun. Sorunu çok basit ve açık olarak anlattığımı sanıyorum. Lütfen.
Vito Genovese 20:19, 16 Şubat 2013 (UTC)
Üslubu şikayet sayfasında bir hizmetli tarafından engeli üzerine aday gösterilen bir şahıs adına şahsıma üslubunuza dikkat et, tavır takınmayın tarzında bir ikazıda haksız bulduğumu uyarının yada kendi deyiminizle (hatırlatmanın) muhattabı şahsen eğer ortada tartışmaya zemin bir durum varsa her iki tarafında dahil edilmesi aksi halde bi-taraf olunduğu izlenimi vereceğini hatırlatmak isterim. — Lubunya — 20:23, 16 Şubat 2013 (UTC)
Yazdığını anlamakta epey zorlandığımı, hatta başlarını pek anlamadığımı itiraf etmeliyim. Cümleleri kısa tutmanı rica ediyorum bu nedenle.
Anladığımı sandığım kısmında ise, Rapsar'ı da uyarmam gerektiğini ve aksi takdirde Rapsar'ın tarafını tuttuğumun algılanacağını söyledin sanırım (Yanılıyorsam düzelt lütfen). Rapsar'ın bir VP:GÖRÜŞ ihlali yaptığını görmedim bu yazışmalarda. Başka bir ihlal de keza. Tarafgirlik iddiasının ne kadar mesnetsiz olacağı da o kadar açık ki, ona hiç girmeyeyim artık.
Vito Genovese 20:32, 16 Şubat 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya,

Şurada bir ricam oldu. Müsait zamanında bakabilir misin?

Vito Genovese 18:48, 1 Mart 2013 (UTC)

  • Meşguliyetimden ötürü ricanızı cevaplanrımadım ama şimdi cevabım: hay hay :) — Lubunya — 13:50, 19 Mart 2013 (UTC)
  • Selam, İngilizce'nin 5 seviyesinde gayet iyi olduğunu gördüm rica etsem şu çeviriyi yapabilirmisiniz
"Diane 35 for transgender hormone therapy Diane 35 tablets contain a combination of ethinyloestradiol, a synthetic oestrogen, and cyproterone acetate, which is a derivative of progestagen and is also an antiandrogen. The cyproterone component can be used as a substitute for spironolactone as the antiandrogen component of transgender feminising hormone therapy for male to female transsexuals, if small doses of antiandrogen are required. "

Lubunya — 12:33, 5 Mart 2013 (UTC)

Diana 35, Transgender hormon tedavisidir. Diana 35 tablet, ethinyloestradiol, sentetik Östrojen, ile progestagen türevi ve antiandrogen olan cyproterone acetate bileşimidir. Eğer küçük dozlarda antiandrogen gerekli ise, cyproterone bileşeni, erkekten kadına geçen transeksüeller için kadınlaştırma hormon tedavisinde antiandrogen bileşeni olarak spironolactone yerine kullanılabilir.Yzkoc (mesaj) 13:03, 5 Mart 2013 (UTC)

Merhaba, Talat Paşa'nın mezarının resmiyle ne alıp veremediğiniz olduğunu anlayamadım. Resmin orada durması sizi neden rahatsız ediyor? Umarım iyi bir açıklamanız vardır. ANADOLU (mesaj) 08:18, 19 Mart 2013 (UTC)

  • Commons'a dosya taşıma size bilgi verecektir, resimin içerikte herhangi bilgiyle alakası olmamakla birlikte, commons kategorisinde zaten mevcuttur. Kasıt aramanız fazla komik. — Lubunya — 10:21, 19 Mart 2013 (UTC)
Neleri komik bulduğunuz sizin bileceğiniz iştir ve beni ilgilendirmediğini söylersem, umarım kabalık yapmış olmam. Ben de mesela resmin içerikteki şu cümleyle alakası olduğunu inkar edişinizi komik buldum: "Mehmet Talat Paşa'nın mezarı, 1943 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye'ye taşınmış ve Abide-i Hürriyet şehitliğine gömülmüştür." Öte yandan ansiklopedimizdeki her türlü bilgi, fotograf vesaire mutlaka biryerlerde bulunuyordur. Yine de bunları birtakım amaçlar ve ilkeler doğrultusunda biraraya getirerek maddeler oluşturuyoruz. Commons'ta, şurada, burada var nasıl olsa, oradan baksınlar demiyoruz. ANADOLU (mesaj) 13:46, 19 Mart 2013 (UTC)

Çeviri rica[kaynağı değiştir]

İngilizce seviyeniz 5/3 olarak yani iyi derece gördüm şu çeviriyi yapmanız mğmkün mü?

MYTH: Masturbation will slow the feminizing process

FACT: There is NO link between masturbation and the production and/or utilization of hormones within the human body. Masturbation neither increases nor decreases testosterone production.

Lubunya — 12:48, 19 Mart 2013 (UTC)

MİT: Mastürbasyon feminizasyon sürecini yavaşlatır
GERÇEK: mastürbasyon ve insan vücudundaki hormon üretimi ve / veya kullanımı arasındaki bağlantı yoktur. Mastürbasyon testosteron üretimini ne artırır ne de azaltır.DRG msj 13:36, 19 Mart 2013 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

kedi

Benimköpeğimtony (mesaj) 12:07, 24 Mart 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Özgün Yıldız
kuyruklu yıldız Benimköpeğimtony (mesaj) 12:08, 24 Mart 2013 (UTC)

Bir fincan çay da sizin için![kaynağı değiştir]

kahve Benimköpeğimtony (mesaj) 12:09, 24 Mart 2013 (UTC)
çivi
anahtar Benimköpeğimtony (mesaj) 12:10, 24 Mart 2013 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

kedi

Benimköpeğimtony (mesaj) 12:11, 24 Mart 2013 (UTC)

Kullanıcı şablonunda yaptığınız değişiklik[kaynağı değiştir]

Şu yaptığınız değişikliğin amacı nedir? [1]Emresulun93 (mesaj) 19:48, 28 Mart 2013 (UTC)

İlgili şablonun yer aldığı kategoride; kullanıcılar-şablonlar karışıklığının önlenmesi için ansiklopedik düzen Vikipedi'de politikadır. Bilginize sayın kullanıcı. — Lubunya — 15:10, 29 Mart 2013 (UTC)

Anlamadığım şey nükleer enerjiyle siyonizm arasında nasıl bir ilişki var? Emresulun93 (mesaj) 19:00, 29 Mart 2013 (UTC)

Şu halini kasttettiniz sanırım bir işlem hatası olmuş. — Lubunya — 22:29, 29 Mart 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya :) HY maddesindeki ifadeyi benim değiştirdiğim ifadeyle kullansak daha doğru olacak diye düşünüyorum. Bu senin eklediğin bilginin yanlışlığından değil, doğru bir bilgi eklemişsin fakat şarkıcı ilerleyen yıllarda tekrar Madonna'dan etkilendiğini belirtti. Örneğin bu kaynakta. Kendisinin zaten aşırı Madonna hayranlığı var. bkz: [2][3] Hatta bilirsin muhtemelen, 2010'da yayınladığı Uzaylı şarkısının klibinde Madonna fotoğrafının olduğu bir kıyafet giydi. Hal böyle olunca yalnızca Bülent Ersoy ifadesi yanlışa kaçıyor. Kendisi o zaman neden yalnızca Ersoy'dan etkilendiğini belirtmiş bilemiyorum. Bu nedenle ifadeyi benim yaptığım haline alsak daha iyi olur, umarım sende böyle düşünüyorsundur. - Seyit mesaj 17:07, 31 Mart 2013 (UTC)

Sevgili Seyit, haklısın Madonna'ya hayranlığı ve özenisi apaçık ortada lakin verdiği bir röportajında kendisinin tek idolünün Bülent Ersoy olduğunu söylemesiyle, Madonna'dan etkilenmesi çok ayrı konular. Sanatçı ideol olarak kati Bülent Ersoy'u görüyor, tarz, yaratcılık vs. de Madonna'dan etkileniyor. Bunu ayırmamız lazım. Lakin şu esas her ikiside sanatçıda bir etki uyandırmış lakin; ideolü Ersoy, etkilenişi Madonna. Hali hazırda bunu konuşacak olursak sanatçı daha öncedende Ajda Pekkan, Jennifer Lopez'den etkilendiğini söylemiştir. Lakin hiçbir demecinde Bülent Ersoy ideolünden vazgeçmemiştir. Yani Bülent Ersoy'un orada bulunması onu etkilerden ayıran bir özellik. Ve kati derecede doğal. Lakin neden bu hususta Madonna'ya taraf olduğunu anlamış değilim. Madonna'dan etkileniyorsa madem Pekkan ve Jennifer'a ait resimlerde koyulmalı onlardan etkileniyor yahut etkilenmiş. Şahsen kişiler üzerinde taraf olduğunuz bir yer varsa ki bu itham değil bu olabilir gayet-tabi; unutmayın Madonna'da dişi bir LGBT ikonu ve destekçisidir. — Lubunya — 19:44, 31 Mart 2013 (UTC)
Madonna'yı pek sevmem, oldukça önemli bir müzisyendir reddetmem fakat ben şu Lady Gaga sevip Madonna sevmeyenlerdenim, bu nedenle kendisine taraf olmam :D Burada benim karıştırdığım, idol ve etkilenmek kelimeleri sanırım. Paragrafta takıldığım nokta, Madonna'dan etkilendiği örnek aldığı vs. yazıldıktan sonra, Madonna'nın etkilendiğinin "örnek aldığı isimler arasında Madonna'nın yer almadığı" ibaresiyle çürütülmesi. Evet bu kendi ağzından çıkmış fakat açıklama 2009 yılında yapılmış, o yıldan önce Madonna'dan bahsedilmiş. Bu nedenle en azından ifadenin yeri değiştirilmeli kesin ve net olarak. Çünkü Madonna olayları 2004'e dayanıyor. Zaten değiştirdiğim ifadenin sonuna "2009 yılında, Bülent Ersoy'un da örnek aldığı isimler arasında olduğunu belirtti" yazmıştım. İstersen bu ifadeyi "2009 yılında, Bülent Ersoy'un tek idolü olduğunu belirtti" olarak değiştirip "örnek aldığı isimler arasında Madonna'nın yer almadığını" ibaresini çıkaralım. Yani şöyle bir paragraf olsun orası:
...İlerleyen yıllarda ise Madonna'dan etkilendiğini ve ilham aldığını, şarkıcıyı müziğin en iyi ismi olarak gördüğünü yaptığı röportajlarda ve katıldığı programlarda ifade etti. 2004 yılında yaptığı bir röportajda imajının tasarlanmasında ve müzikal açıdan değişiminde de Madonna'dan etkilendiğini söyledi. MTV Türkiye'de 2007 yılında yaptığı bir röportajda ise Madonna'yı örnek almanın çok normal olduğunu ve Madonna'nın kendisini etkileyen özelliğinin sahne performansları sırasındaki enerjisi olduğunu dile getirdi. 2009 yılında, Bülent Ersoy'un kendisinin tek idolü olduğunu belirtti.
Bir de Ersoy'un fotoğrafı telifli sanırım, silinmeye aday gösterilmiş. - Seyit mesaj 13:37, 1 Nisan 2013 (UTC)


Evet yeni farkettim telif hususunda tartışmalar ve commonsta dosya aleyhine SAS adaylğı var şimdilik yeniden güncellediğiniz Madonna, JL. hali hoş. =) Ki biraz bencil olacak ama herikiside güçlü bir Eşcinsellik Savunucusu, ikonu. — Lubunya — 09:12, 17 Nisan 2013 (UTC)

Vikipedi:Seçkin madde nedir?[kaynağı değiştir]

Merhaba. Vikipedi:Seçkin madde nedir? sayfası, seçkin madde kriterleridir. Hangi maddeye dayanarak kırmızı bağlantıların olmasını, bir maddenin seçkin madde olmasının önünde engel görüyorsunuz?--RapsarEfendim? 10:29, 9 Nisan 2013 (UTC)

Seçkim madde kriterlerini okumayı kendinize nasihat edin, üzerinde kriterlere eş ya da uygun görüş ve ygörüşleri irdeleme sorgulama hakkını size Vikipedi tanımıyor. Kısacası gerekçe neyse sonucu odur. Kasıt ya da bilgisizlik aramak haddinize değil. Sanırım Seçkin madde seçilme kriterlerini iyice okuyup, benimseyip idrak etmeniz gerekiyor. Bknz: Vikipedi:Seçkin madde tavsiyesiLubunya — 10:35, 9 Nisan 2013 (UTC)
Bir de dediklerinizi anlayabilirsem sorun kalmayacak. Biraz daha basit cümleler kurmanızı rica edeceğim.--RapsarEfendim? 15:55, 9 Nisan 2013 (UTC)
İşinize geldiği gibi anlamamaya devam edin o halde.. — Lubunya — 19:56, 9 Nisan 2013 (UTC)

Merhaba Nebeviye, naber? Şurada sadece iki tane kırmızı sebebiyle karşı oy kullanmak heves kırıcı olur diye düşünüyorum. Ayrıca o kırmızılar madde için olmazsa olmaz değil, maddeyi okuyup üslup-seçkinlik bakımından tekrar incelemen mümkün mü? Teşekkürler. --bermanya 19:34, 10 Nisan 2013 (UTC)

Kırmızılar benim için gerek görsel ve gerek içerik olarak SMT hususu dikkatince önemlidir. Görüşümde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Bu her aday için aynıdır. Heves kırıcı olacağını düşünmüyorum öyleki birkaç başlığı açmak zor bir olay olmayacaktır. Bilginize. — Lubunya — 09:26, 11 Nisan 2013 (UTC)

selam lubunya, seçkin madde adaylığında ilkeler dışında bir tartışma varsa bunu orada belirtmeli, gerekiyorsa adaylığın kapanmasını tartışmaya açmalısın. maddeyi adaylıktan bu şekilde çıkartmak doğru değil. ayrıca şikayet sayfasında verdiğin diğer örneklerde de rapsar'ın bir politika ihlalini göremiyorum. sükûnet ve anlayış rica ediyorum. sevgiler. --kibele 15:37, 14 Nisan 2013 (UTC)

bir de şuradaki içeriği çıkartma nedeninizi öğrenmek isterim. --kibele 15:51, 14 Nisan 2013 (UTC)
Sizin düşüncenize ek bir düşünce değildi oradaki engel ya da uyarı verilsin fikrim. Yani tarafımca, farklı bir görüş söz konusu. Sizin, o kullanıcıyla olan tartışmanız beni bağlamıyor bir anlamda. Sadece yakın duruyor şikayet gerekçenize, şikayetlerim.

-Sting içeriğine gelecek olursada bilgileri çok uzun bir süredir ansiklopedik düzenden kopuk ve içerik tümüyle kaynaksız, ayrıca alıntı olabilme yani bir anlamda telif ihlali oluşturabileceği için tarafımca çıkarıldı. — Lubunya — 09:12, 17 Nisan 2013 (UTC)

selam lubunya, mesaj sayfama yazmadığın için yeni görüyorum. stingmaddesinde telif ihlali var mı diyebir bakayım. değilse düzensiz ve kaynaksız olması çıkartma nedeni değil biliyorsun. şikayetleilgili söylediklrini ise anlayamadım ne yazık ki.. :( --kibele 12:32, 22 Nisan 2013 (UTC)

Ödüllü filmler[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Bu haftanın işbirliği projesi olarak senin de ilgini çekeceğini tahmin ettiğim bir konu seçildi. Katılmayı düşünürsen çok sevinirim. Sevgi ve selamlar. Mukaddimeileti 07:18, 22 Nisan 2013 (UTC)

R.Ç. Davası[kaynağı değiştir]

Selamlar Lubunya,

Yakın bir tarihte eşcinsel olduğu için ailesi tarafından öldürülen Rosin Çiçek (R.Ç.)'in haberini okudum. Ahmet Yıldız gibi ona da Vikipedi'de yer verilmeli mi? Maalesef pek çok eşcinsel cinayeti olduğundan kararsız kaldım.Bu imzasız yazı 212.174.135.253 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Ne yazıkki AY. ve RÇ. gibi eşcinsel ve transgender kimliğinden ötürü katledilmiş onlarcası var. RÇ kamuoyunda bayağı yankı buldu ansiklopedik değer açısında sorun yok lakin madde olarak açılması ya da içerik içerisinde bu cinayete yer verilip verilmemesi tartışılmalı. Sizi VP:LGBT'ye davet ediyorum ortak tartışma alanımız orası. Bu arada üye olmanız bize bu konuların Vikipedi'ye kazandırılması açısından önemli, desteğinizi bekliyoruz. — Lubunya — 15:59, 24 Nisan 2013 (UTC)

Elbette, seve seve. Önceleri biraz homofobik bir bakış açısıyla eşcinselliğin sadece psikolojik bir "hastalık" olduğunu düşünüyordum ama mesele o kadar basit değil. Eşcinsel eğilimlerin çoğu erken çocukluk dönemlerinden itibaren başlıyor. Kadın bedeninde hapsolmuş bir erkek yahut erkek bedenine hapsolmuş bir kadın ruhu görüyorum onlara bakınca. Çok büyük zorluklar yaşadıklarını biliyorum. Zaman buldukça bu konuyla özel olarak ilgileneceğim. Sevgiler Lubunya...Bu imzasız yazı 212.174.135.253 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Haklısınız bu ayrımcılık bu farklı olanı hor görmeyi anlatamıyorsunuz insanlara eşcinsellerin her türlü ayrımcılığa, zorbalığa, hakarete uğradığı gerçeğini kaç kişi umursuyor ki bu ülkede herneyse insanları değiştirmek için yaşamıyorum sadece insanlara iki şey öğretiyorum; eşcinsellik nedir? ve kimler eşcinseldir?... Üyeliğinizi ve desteğini tüm samimiyetimle bekliyorum bilinçli insan. — Lubunya — 07:55, 25 Nisan 2013 (UTC)

Jenna Talackova[kaynağı değiştir]

http://jennatalackova.ca/

Çok tartışılmış bir isim. Eklenebilir diye düşünüyorum.Bu imzasız yazı 212.174.135.253 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bir transseksüel =).. JennaTalackova başlık tarafımca en kısa zamanda açılacaktır, bilginize. — Lubunya — 10:58, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Ben de katkıda bulunabilirim maddeye.

Hakkınızda bir şikayet açılmıştır, bilginize.--RapsarEfendim? 09:48, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Tarafınız tarafından şekiyet edilen tarafımı bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. — Lubunya — 11:48, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Gay başlığının Gey sayfasına tarafımca yönlendirilme tarihi 2012'dir. Gey kullanımı genel kaynaklarda nadir olmakla beraber bir TDK bağlantısıyla sayfayı Gey yapmak adil ve nesnel olmayacaktır. Bu yüzden derin ve bol katılımlı tartışılması kesindir. Mmalum Türkçe de Gey'in birebir karşılığı yoktur. Bu yüzden sizide ilgili tartışmaya bekliyorum. Şimdilik başlığın ilk haliyle kalması en makulu. Bilginize.— Lubunya — 11:53, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Konuyla ilgili Tartışma:Gey sayfasında görüşümü belirttim. Ancak sanırım Vikipedi'de henüz yeni olduğundan tecrübesizsin, Abuk SABUK'un da belirttiği gibi Vikipedi'de sayfa boşaltılarak taşıma işlemi yapılmıyor. O yüzden işlemin geri alındı. Yoksa öznel bir kararımdan dolayı değil, öznel bir uygulama yapsam zaten geri alınır. :) Bu arada aramızda bir LGBT'nin daha olması çok hoş. :) Umarım aramızda kalıcı olursun. :) --insan|perver 20:50, 3 Mayıs 2013 (UTC)
  • Sayın İ.Perver, Vikipedi 2009dan bu yana aktifim, Vikipedi var olduğundan beridir hep var ve hep var olacak, ben yada bir başkası, Vikipedi ve dünyanın sonuna dek... Lubunya — 21:24, 3 Mayıs 2013 (UTC)

terör/terörist[kaynağı değiştir]

merhaba, vikipedi'de bu kavramların kullanılmamasına ilişkin topluluk kararları mevcut. bu nedenle eklediğiniz kategorileri kaldırıyorum. lütfen konuyu toplulukla paylaşmadan ve yeni bir fikir birliği oluşmadan bu tip değişiklikler yapmayın. kolay gelsin. --kibele 15:45, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Bilgilendirme için teşekkürler Terör ve törist ifadelerinin kullanımın topluluk kararıyla bırakıldığının farkında değildim, bilmem iyi oldu. Lubunya (mesaj) 08:45, 15 Mayıs 2013 (UTC)
Daha önce Nebeviye olarak konuyla ilgili son yapılan tartışmada yer almıştınız ve ilginçtir ki kategorilerin silinmesi yönündeki görüşleri desteklemiştiniz. --esc2003 (mesaj) 16:37, 15 Mayıs 2013 (UTC)
  • Unutmuş yahut hatırlamıyor olabilir~im, malum 1 yıldır hormon tedavisi görüyorum yahut olur ya insanlık hali unuttum :) Lubunya (mesaj) 21:36, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Şablonlara şablon ekleme[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada ve şurada yaptığınız değişikler bu şablonlara bağlı 500'den fazla şablonu tetikledi ve bir anda Vikipedi kullanılamaz hale geldi. Lütfen, bu tür çok alanda kullanılan şablonlarda değişiklik yaparken daha dikkatli olunuz. Teşekkürler.--i.e.msj 16:55, 17 Mayıs 2013 (UTC)

İlgili şablonun ilgili değişkliklere eklenmesi çok doğal ortada bir imla sorunu var. Hata şablonu bu haliyle ilgili içeriklerde kullanan gözlemi zayıf kullanıcılarda. İlgili değişiklikte herhangi bir hata mevcut olmadığı gibi Türkçe'leştirilmesi gerekli. Şablonun kullanım amacını iyi idrak ediniz gözleminizi yaparken dikkatinizi arttırınız. --— Lubunya —-- 18:10, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Hocam, siz ne dediğinizin farkında mısınız? Bu bir şablondur ve buda onun belgeleme sayfası. Ben bu konularda çok dikkatli birisiyimdir. Bilmeden ahkam kesiyorsunuz. Şablonu değiştirdiğinizde zaten Türkçe olmayan yerlerin burada olmadığını görürsünüz. Eğer belgesinin üzerinde bulunan Değiştir butonuna tıkladığınızda ise bu halini görürsünüz. Ve söz konusu Türkçe olmayan yerlerin belgeleme sayfasında bulunduğunu anlayabilirsiniz. Siz Nowrap, şablonuna {{Türkçe değil}} şablonu ekleyerek, Nowrap şablonunun bulunduğu şablonlarda {{Türkçe değil}} şablonunun görünmesini sağladınız. Ben bir özür filan beklerdim. Daha nasıl anlatayım? --i.e.msj 18:17, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Sanırım belgeden başlanıp tüm şablon en kısa zamanda türkçeli-sadeleştirilmeli herneyse detay gözümden kaçmış. İyi çalışmalar. --— Lubunya —-- 18:20, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Bu değişikliğin neresi vandalizm? Bu bir deneme. 78.183.0.35 10:55, 20 Mayıs 2013 (UTC)

  • İlgili değişikliğiniz tespiti dikkate değer, bu değişikliği yaparken özet bildirmemiş olmanızda sinsi vandalizm kanısına tabi olabilecek kadar açık doğruluğu kanıtlandırılmış silme vandalizm türüdür. Topluma malolmuş ya da yoğun tartışmaların olduğu bir madde de güvenilirliği kaynaklandırılmış bilgileri çıkarmak art-niyet kabul edilir ve bu tür bir değişiklik iyi niyet olarak algılanmaz. İçerik üzerindeki 1 2 değişikliğiniz bunun özetidir. --— Lubunya —-- 11:07, 20 Mayıs 2013 (UTC)
  • Bu değişiklikleri ben yapmadım. Gördüm ve sordum. Bu vandalizm değildir. Uyardıktan sonra yapsaydı vandalizm olurdu. 78.183.0.35 11:09, 20 Mayıs 2013 (UTC)
Siz ya da bir başkasının bu tarz değişiklikleri Vikipedi politikaları'nı bağlamaz, gereken ne ise o yapılır. İçeriğinin tamamının kaynaklı olduğu böyle bir madde de böyle ve böyle birbirini tamamlayan değişiklik yapmak açıkca vandal olmak, vandal tutum ya da tutumlara zemin hazırlamak yahut sinsice vandal olmaktır. Bir devriye olarak uyarmak ve gereken değişikliği yapmakla mükellefim. İlginize. Bknz: Vandalizm nedir ne değildir?. --— Lubunya —-- 11:18, 20 Mayıs 2013 (UTC)

Ermeni Kırımı ve Ermeni Soykırımı[kaynağı değiştir]

Selam. B konuyla ilgili olarak metinde kullanılan terimlerin maddenin başlıklarıyla aynı olması gerektiğine dair politika yoktur. Mesela başlık Mustafa Kemal Atatürk iken metinlerde Mustafa Kemal, Mustafa Kemal Paşa, Gazi Mustafa Kemal Paşa olarak da bahsedilebilir. Ayrıca Ermeni Soykırımı teriminin tarafsız bakış açısı politikasını ihlal ettiğine dair iddianızın dayanakları var mı ? Tartışma:Ermeni Kırımı#Madde adı'da madde başlığının Ermeni Soykırımı olmasına uygun görenler VP:TBA'yı mı ihlal ediyorlar ? Takabeg ileti 13:45, 21 Mayıs 2013 (UTC)

Ermeni, Kürt ve Türk komutanlar, savaşlar başlıklarında nasıl şiddetle taraf olduğunu bildiğimden ötürü sizinle; Soy-kırımdı değildir tartışması, yok soykırım yok kırım olarak kullanılıra girecek değilim. İçerik üzerinde kırım, katliam ya da herneyse şu an Vikipedi'de özgün hali Ermeni Kırımı olan içeriği Ermeni Soykırımı olarak defalarca değiştirmek zannediyorum ki basite alıanacak bir değişiklik değildir. Çok açık konu üzerinde düşüncelerini Vikipedi'ye şiddet, taraf, ön yargı olarak yansıtma çabası içerisinde ilgili kullanıcının ilgili değişikliği ve değişiklikleri! Ve bu değişiklikleri sinsi-vandalizmdir. Oldu Sivas Katliamı'nın içeriğini ben Sivas olayı olarak değiştireyim sizce o içerik içerisinde nasıl bir algı olur ya da nasıl bir kaos ortamı oluşur? Herneyse bu kadar bi-taraf olduğunuzu böylesi -riskli- maddelerde belli etmenizi deneyimlerinize istinaden size yakıştıramıyorum kusura bakmayın.

Ha bu arada ilgili kullanıcıda belki bu hususla alakalı olmasada, benzer değişiklikleri yüzünden engellenmiş. İyi günler. --— Lubunya —-- 18:15, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya. Ben genelde Ingilizce Wiki'de edit ediyorum ama Eşcinsellik sayfasinda birkac degisiklik yaptim. Bunlari bakip onaylayabilir misin? Eger birde vaktin varsa yazi hatalarima bakabilir misin? Bende turkce klavye yok o yuzden turkce harfleri koymadim. Tesekkurler! Cavann (mesaj) 21:20, 23 Mayıs 2013 (UTC)

İçeriğin katkılarınızla birlikte yeni düzeni. --— Lubunya —-- 18:17, 24 Mayıs 2013 (UTC)
Tesekkurler ama bir kac sey hala yalnis:
1) "Cinsel rolü her ne olursa olsun kendi isteği ile hemcinsi olan birisiyle cinsel ilişkiye giren kişi eşcinsel kabul edilir." Boyle birsey yok. Biseksuel de olabilir. Hatta bazilari heteroseksuel de olabilir. Or: "Concordance and Discrepancy in Sexual Identity, Attraction, and Behavior Among Adolescents" Igartua et al.
2) "Eşcinsel" anlamına gelen argo tabirleri hakaret ya da aşağılama amaçlı kullanmak nefret sucu degildir. Ya siddet ya da siddete tesvik edici seyler nefret sucudur (bias-motivated violence or intimidation). [4]
3) Bati dunyasi degil, bu tarz arastirmalar sadece Batı dünyası'nda yapilmiyor.Cavann (mesaj) 19:41, 24 Mayıs 2013 (UTC)
İncelendi, belirttiğiniz hususlar tarafımca eklendi. --— Lubunya —-- 14:04, 5 Haziran 2013 (UTC)
Maalesef, hala cok kotu girisi. aktuelpsikoloji.com gibi guvenilir olmayan, sacma kaynaklardan bilgiler var.
"Eşcinsellik konusuna yapılan akademik yorumlar ise genellikle, insanın kendi kişisel tercihi olduğu yönündedir. Bir çok akademisyenin, eşcinselliğin kişinin kendi tercihi olduğunu söylemelerine rağmen, eşcinsellerin ya da tavırlarından ötürü eşcinsel çağrışımı yapan insanların Tv ekranlarında görünmelerinin, kötü örnek teşkil edeceğini düşünürler. Eşcinselliği kişinin kendi cinsel tercihi olarak kabul eden akademisyenler, kendi çocukları bir gün karşılarına eşcinsel olarak çıktığında da aynı tepkiyi verebilecek midir?" [5]
Hangi ulkedeki akdemisyenler bunlar? Kisisel tercih nedemek? Guvenlilir olmamasinin yaninda homofobik bir kaynak bence.
en:Homosexuality girisi (lead) gayet iyi. Bunu Turkce'ye cevirmeye calisacagim. Belki sen de ilgilenirsin? Cavann (mesaj) 18:42, 13 Haziran 2013 (UTC)

Şu değişikliğinizin dayanağı nedir acaba? Sil şablonu nerede kullanılmaz, nerede çıkarılır? --— Lubunya —-- 10:52, 4 Haziran 2013 (UTC)

Değişikliğimin nedenini gerek şablon içeriğinde ve gerekse değişiklik özetinde belirtmişim. Telif taraması yaparken arama motorunda beliren koyu renkli ifadeyi (maddenin vikipedideki kendi içeriğini) başka bir kaynakmış gibi algılayıp sehven {{sil|G9}} şablonunu eklemişim. Başka farklı bir neden yoktur. Siz de kaldırabilirdiniz. Bildiğiniz gibi maddeye şablon eklenmesi o maddenin silinmesi anlamına gelmez. Silme yetkisine sahip kullanıcılar uygun olmayan sil şablonlarına itimat etmeyerek kaldırabiliyorlar. Biraz önce söz konusu şablonu kaldırdım. Bildirim için teşekkürler..Eğitmenmahmut msj 20:47, 4 Haziran 2013 (UTC)
Kafanıza göre sil şablonu koyamayacğınızı belirttim daha dikkatli olun. İyi çalışmalar. --— Lubunya —-- 14:04, 5 Haziran 2013 (UTC)
Üslubunuza dikkat etmenizi öneririm..İyi çalışmalar...Eğitmenmahmut msj 14:51, 5 Haziran 2013 (UTC)
O halde haddini bilmenizi üslubun sadece içerik ve katkılarınız üzerine olduğunu bilmenizi tavsiye ederim. --— Lubunya —-- 16:23, 5 Haziran 2013 (UTC)
Haddimi bilerek üslubun " sadece içerik ve katkılar üzerine " olmadığını bilmenizi tavsiye ederim...Eğitmenmahmut msj 21:19, 5 Haziran 2013 (UTC)
  • Haddini bilmek; anlamı, açıklaması. Üslubunuza dikkat etmenizi öneririm sözünüz yakışık kalmıyorken; haddinizi bilmenizi önermemde algı farklılığı yaratmanız saçma. Yaptığınız değişiklikten çok üslubu yadırgamanız da ayrı bir ikazı beraberinde getiriyor; içerik üzerine konuşun!. --— Lubunya. —-- 14:13, 6 Haziran 2013 (UTC)

Sizinle karşılıklı olarak bu anlamsız tartışmayı sürdürmek istemiyorum artık. Çünkü hakkınızda ŞURADA şikâyet başvurusu mevcut. Konu ile ilgili görüşümü orada ifade etmeyi düşünüyorum...Eğitmenmahmut msj 19:58, 6 Haziran 2013 (UTC)

Hay hay, şikayetinizde başarılar. :) --— Lubunya. —-- 20:06, 6 Haziran 2013 (UTC)

Siyasi tutum[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya, hizmetli adaylığı sayfasında yazdığın değerlendirmeyi okudum, düşüncen her ne olursa olsun, değerlendirmen için teşekkür ederim. Orda tartışmaya girmek yerine mesaj sayfana yazmak istedim. Katkı geçmişime bir daha bakabilir misin lütfen? Zira şu Çapulcu maddesi dışında pek de politikayla ilgili bir madde yazmadım diye hatırlıyorum. Gerçi politikayla da fazla yakından olmasa da ilgilenirim ama tarih, felsefe, edebiyat, sanat gibi alanlarda yazmayı daha çok seviyorum. Çapulcu maddesi de tesadüfi bir durumdu. Olayı anlatayım, birkaç arkadaşla birlikte son olaylar üzerine konuşuyorduk. Çapulcu nedir diye konuşurken Vikipedi'ye baktım ve birinin böyle bir madde yazdığını gördüm ve ben de devam ettirdim. Yani tamamen tesadüftür. Devrim, sol gibi konularda birşey yazdığımı hatırlamıyorum, gerçi yazabilirim ama demek ki denk gelmedi. Biz Burada Devrim Yapıyoruz Sinyorita maddesindeki katkım ise Vikipedinin görsel açıdan zenginleştirilmesi ve görsel bakım çalışması konulu bir VP:İBP sırasında yüklediğim bir kitap kapağı sadece. O hafta çok sayıda kitabı Kategori:Kapak resmi aranan kitaplar kategorisine ekleyerek İBP'ye çalışma konusu çıkarmaya çalışmış ve birkaç örneği de kendim yapmıştım.

Yanlış anlamanı istemem, bunları bana oy vermen, görüşünü değiştirmen için yazmıyorum. Sadece sende, hakkımda yanlış bir izlenim oluştuğunu hissettiğim için kendimi anlatma ihtiyacı duydum. Bir de siyasi anlayışım demokrat olmaktan çok öte birşey değildir. Ne yazık ki demokrat olmak sanıldığı kadar diğer politik anlayışlara sahip olmaktan daha kolay birşey değil, tersine oldukça zor birşey. Dini, politik, milli, cinsel vb. kimliklerinden dolayı insanlara ayrımcılık uygulanmasına karşıyım diye özetleyebilirim. Elbette düşüncemi savunurum ama bunları Vikipedi ya da herhangi bir başka yere oranın politikalarına uymayacak şekilde zorlamak istemem. Başarılar ve mutluluklar dilerim. Mukaddimeileti 07:28, 7 Haziran 2013 (UTC)

Mukaddime, sizi hedefe alan veya düşünce, ideoloji, görüşünüze kasıtla bir oy değildi görüşüm. Sadece ileride diyelim ki Hizmetli oldunuz bu taraflı/tarafsız hizmetli algısını arttırabilir. Ve sırf bu yüzden taraf olan Vikipedi algısı doğacak yine vandal sayısı artacak, kullanıcılar bir sitemle aramızdan ayrılacak. Malumunuz bir kullanıcının politika ihlali yapmadığı sürece taraf olması yada ideoloji, kimlik, düşüncesine yakın konulara katkılar yapması normal karşılanabilir. Ancak bir hizmetli ki kritik kararlar; (engel-sil gibi) veren bir hizmetli genel anlamda konu bütünlüğüne sahip olması gerekmekte düşüncesindeyim. Bu noktada adaylığınıza tereddütsüz olarak yaklaşım için biraz daha zamanın olduğu kanısındayım. O zaman dilimi içinde; siyasi, toplumsal, kültürel, sanat başlıkları gibi birçok içeriğe katkı sunabilir ve tartışmalarda etkin olabilirsiniz. Sağlıcakla. --— Lubunya. —-- 08:23, 9 Haziran 2013 (UTC)

* --esc2003 (mesaj) 13:20, 8 Haziran 2013 (UTC)

Millet-azınlık[kaynağı değiştir]

Azerbaycan'daki azınlıklar Şahdağ halkları, Kürtler, Lezgiler, Ermeniler, Talışlar vesairedir. Sanırım konuya yabancı kaldınız. Takabeg: Türkler, Ruslar, Macarlar gibi kategorilerin vatandaşlığı nitelediğini dolayısı ile etnik grup başlığı altında yeni kategorilere gereksinim duyulduğunu söylüyordu. Karadağlılardan Azeriler kategorisini kaldırması bu yüzdendi. Fakat kendisi Azeriler (etnik grup) diye bir kategori oluşturmuştu. Vatandaşlığı(milleti) belirttiğini ifade ettiği Azeriler yerine Azeriler (etnik grup) kategorisini ekledim ve onun açısından sorun kalmadı. --esc2003 (mesaj) 17:31, 9 Haziran 2013 (UTC)

Bu demek oluyorki isimlendirme aranızda tartışılmış ve buda içeriğe yansıtılmış; bir anlamda iki taraf, tarafımca VP:DŞ'ye atıfla içerik üzerinde tartışmı, sizin ve Takabeg'in bu tutumu ne derece doğru bilinmez ama kritik bir kategori adlandırması. Keşke zaman tanınıp tartışılmış olsaydı. Malum; tartışma sayfası bomboş. --— Lubunya. —-- 08:30, 11 Haziran 2013 (UTC)

Burada da görülebileceği üzere bu bir imlâ kuralıdır, tartışma veya fikir birliği ihtiyacı duymamaktadır. Tüm değişikliklerini geri alabilir misin?--RapsarEfendim? 15:55, 10 Haziran 2013 (UTC)

  • Ah Lubunya n'aptın? Ben de aynı kuralı hatırlatmak için gelmiştim.--Abuk Sabuk 17:07, 10 Haziran 2013 (UTC)
  • Aktif olduğunu gördüm de, konuyla ilgilenebilir misin?--RapsarEfendim? 08:19, 11 Haziran 2013 (UTC)
İlgili tartışma; Emperyan ve İnfocan'ın iki bireyci kararının ve bu karara TDK örneklendirmesinin; ilgili isimlendirme hususunda sonuç olmadığı ve mutlaka genel katılımlı tartışmaya açılması gerekmektedir. İlginiz için teşekkürler. --— Lubunya. —-- 08:27, 11 Haziran 2013 (UTC)
Ortada tartışma gerektirecek bir kural yok. Bu bir Türkçe imlâ kuralıdır. Türk Dil Kurumu diye bir kurum vardır, bilirsiniz belki, Türkçe dilinin kurallarını belirler bu kurum. İşte o kuruma göre portal kelimesinin sonundaki l harfi ince okunur, tıpkı hilal gibi (hilalı değil hilali, hilallar değil hilaller). İkinci kez rica ediyorum, geri alınız yaptığınız bu değişiklikleri.--RapsarEfendim? 13:39, 11 Haziran 2013 (UTC)
Tehdit mi ediyorsunuz siz beni? Bana şuan topluluk (Gay → Gey)GayGey mi diye tartışacak bir noktadayken, Portal'ın tartışılmaması için imladan bahsedemezsin. Haddini bil, 2. kez ikaz ediyorum da nedir, portal isimlendirmesinde sahibi mi adlettin kendini? --— Lubunya. —-- 13:46, 11 Haziran 2013 (UTC)
Tehdit etmiyorum, ikinci kez rica ettim. Şu an üçüncü ve son kez rica ediyorum, konuyu saptırmayınız.--RapsarEfendim? 13:48, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba, şurada Rapsar'ın üslubu hususunda uyarılması ve ~tartışma sayfalarının neye yaradığı hususunda tehditkar sözleride dahil -politikaların varlığıyla alakadar- bilgilendirilmesini rica ediyorum. --— Lubunya. —-- 13:51, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba Lubunya, öncelikle Rapsar'ın yazdığını "İkinci kez rica ediyorum, geri alınız yaptığınız bu değişiklikleri." diye okuyorum ama siz "Haddini bil, 2. kez ikaz ediyorum da nedir," diye cevap vermişsiniz. Sizi ikaz etmemiş, rica etmiş. Mutedil olmakta fayda var, ikiniz de tecrübeli kullanıcılarsınız, ikinize de politika hatırlatması yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Yaptığınız değişikliklere karşı çıkan birisi var ise bu konuyu aşmanın yolunun zıtlaşma olduğunu sanmıyorum. Doğrudan değişiklik yapmaya gitmek yerine daha fazla kullanıcının katılacağı bir görüş almaya gitmeniz daha yapıcı bir tutum olur. Nasıl iki kullanıcının "bireyci karar" aldığını söyleyip genelin tartışması gerektiğini söylüyorsanız benzer şekilde değişiklikleri yaparak siz de "bireyci" olarak yaklaşmıyor musunuz konuya? Rapsar ile aranızda anlaşamadığınız açık bir durumda bu nedenle bir müddet ikinizin doğrudan bir diyaloga girmemeniz ve değişikliklerinizi bir süre farklı alanlara kaydırmanız yararlı olur düşüncesindeyim. --Mskyrider ileti 16:13, 11 Haziran 2013 (UTC)
  • bir de portal konusunda yapılan değişiklikleri geri alırsan sevinirim, gerekiyorsa tartışıldıktan sonra tekrar yapılır, bir acelemiz olduğunu düşünmüyorum. kolay gelsin. --Mskyrider ileti 16:32, 11 Haziran 2013 (UTC)

Şikayet sayfası[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Şikayet sayfasına Jumpeax ile ilgili yaptığım şikayetin bir ucu da sayfana yapılan hakarete dokunuyor. Bir bakınmanı rica ediyorum. Kolay gelsin. --Veryaz bana 16:23, 11 Haziran 2013 (UTC)

Kendindinizi yormayınız; bilakis herşey ortada o zatın düşündüklerini yapamadığının sözleri apaçık ifade ediyor bu; nefret suçudur. Vikipedi'deki LGBT topluluğundan herhangi bir kişiye sözle savunduklarını gerçekleştirmesi haline ki bu vandallıktan çok eşcinsellik düşmanlığı olacaktır, o zaman gereken yapılır. --— Lubunya. —-- 10:55, 12 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Labunya, herkesten yardim istedim ama kimse orali olmadi, bir sayfanin silinmeye aday gosterilmesini istiyorum fakat bir turlu beceremedim. Daha dogrusu talimatlari yapmama ragmen habire birileri tarafindan geri alindi. Yardimci olabilir misiniz? Sayfa: http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Ayy%C4%B1ld%C4%B1z_Tim#Ayy.C4.B1ld.C4.B1z_Tim Sebep: Sayfada bulunan kaynaklarin cogu guvensiz veya tarafli kaynaklar. Youtube videosu, bilinmeyen mirror siteleri veya korkusuzhaber gibi kendi sahislarina ait haber siteleri kaynak gosterilerek olmayan bir sozluk bilgisi yartilmistir. Bu sekilde bir sayfanin varligi wikipedia ilkeleriyle ve "dogru algi goturme" noktasina terstir. Sayfa incelendiginde kendi satin aldiklari domain'leri hackledik diyerek, olmayan durum uzerinden yanli bir abartili algi yaratilmaya çalisildigi goruluyor.. - Simdiden tesekkurler--Etc\passwd (mesaj) 23:28, 14 Haziran 2013 (UTC)

  • Merhaba yukarıda silinmesi için aday olmasını istediğiniz Ayyıldız Tim sayfası zaten 14 Haziran 2003 tarihinde tarafınızca SAS adayı ilan edilmiş. SAS adayı ilan ettiğiniz ilgili maddeler veya içeriklerin ilili sayfasında en üste {{kopyala:sas}} şablonu yerleştirmeniz gerekir. İyi çalışmalar. --— Lubunya. —-- 09:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

Cok tesekkur ediyorum yardiminiz icin, irkci, fasizan, homofobik tutum sergileyen ve bu tutumunu abartili, sisirme haberlerle buyutmeye calisan bir olusumun, bu abartili haberleri kolye, yuzuk, kitap satmak icin, sirf ticari buyume anlaminda kullanmasi hosuma gitmedigi icin silinmesini istedim.. Yalniz SAS eklemedigim daha dogrusu her ekledigimde "taraftarlari tarafindan" cikarildigi icin size basvurmak zorunda kaldim, zaten siz SAS eklediginiz icin sizi kinamis bazi arkadaslar.. Anlamis degilim.. Neyse yardiminiz icin yeniden tesekkur eder, saygi, sevgi ve dostca selamlarimi sunarim. --Etc\passwd (mesaj) 12:45, 15 Haziran 2013 (UTC)

Onur Yürüyüşü[kaynağı değiştir]

Kullanıcı sayfamı biraz güncellemem gerekiyor galiba. Adlandırmayla ilgili bir sorun yaşamışım. Hatırlattığın için sağol yenileyeyim kısa zamanda sayfamı. Yani Onur Yürüyüşü yok ayrıca Homofobi karşıtı yürüyüş şeysi yeterli. Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş sayfası çok taslak kalmış ama biraz daha ayrıntılandırılabilir. Uygunsanız eğer illa bir şey yapacağım diyorsanız 1-2 cümle ek yapsanız harika olur. Yoksa uygun olduğum vakit ben de yapabilirim. Bu arada Grindr Planetromeo iyi olmuş, hatırlattığın iyi oldu, hemen bakınıyorum hem Viki sayfalarına hem de uygulamalarına :) Kolay gelsin. --Veryaz bana 09:47, 17 Haziran 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya[kaynağı değiştir]

Size 5-10 gün önce e-mail göndermiştim, acaba okudunuz mu? --esc2003 (mesaj) 17:28, 21 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki mesajımın ardından muhtemelen okumuşsunuzdur. İyi günler. --esc2003 (mesaj) 18:50, 22 Haziran 2013 (UTC)
  • Hayır gelmedi; nedir acaba ? --— Lubunya. —-- 19:16, 22 Haziran 2013 (UTC)
"Kullanıcıya e-posta gönder" seçeneğiyle size göndermiştim. Öyleyse okumadan sildiniz, boşverin. --esc2003 (mesaj) 19:22, 22 Haziran 2013 (UTC)

Çok açık bir değerlendirme: belirli bir bakış açısına göre değiştirmeye çalışmaktasınız. Değişikliğiniz içeriğe yönelik; bilginiz olmadığı (hususta-içerikte) içerik üzerine taraf olarak fikir veya inançlarınız noktasında değişiklikleri bloke etmek içeriğe zarar verir. Ve bu çok açık içeriğe vandal saldırıdır. Vikipedi'de kavim adı altında bir oluşum ve isimlendirme noktasında karar yoktur. Sodom ve Gomore kaynağı İncil, Tevrat'da kavim yazıyor diye adlandırma kavim olmaz. Bu taraflılık ve daha öncede bir adaylığınıza karşı olmam gibi politik görüşlerinizi yansıtmaktır. İçerikler nesnelliğe (topluluk görüşü) ve özgün araştırmalara dayanır. Değişikliğiniz geri alınmıştır, bilginize.

Kaldıki size yakın hareket ve görüşleri olan bir başka kullanıcıyla Lut Kavmi başlığını intervikilere eş-uyumlu şekilde ki diğer intervikilerde topluluk kararları mevcut; İslam'da Lut Kavmi-Lut Kavmi isimlendirmesi üzerine değişiklik savaşı vardır.

  • Bakış açısı taraf; Lut'un yaşantısı veya yaşadığı olaylar sadece Kur'an'da geçmekte olduğu için isimlendirmesi ya İslam'da Lut veya Lut Kavmi ya da İslam'da Lut olacaktır. Bilginize. --— Lubunya. —-- 19:07, 22 Haziran 2013 (UTC)
Kopya madde silinsin asıl maddenin mevcut başlığını VP:STT'de İslam'da Lut şeklinde taşıtırız. İşlemler bu şekilde yapılmıyor. Daha önce de benzer şeyi yapmıştınız. --esc2003 (mesaj) 19:08, 22 Haziran 2013 (UTC)
Anlamsız bir tartışmaya girme hususunda değiğşikliğinizi taktirinize bırakıyorum; vaktim bu kadar boş değil; buna istinaden tekraren bir lut mu olsun islama göremi olsun tartışma başlığı açmayacağım. Bilgine. --— Lubunya. —-- 13:40, 25 Haziran 2013 (UTC)
Son yazdığınız bu mesajı bana göndermediğiniz için geç farkına vardım. İşlemlerin bu şekilde yapılmadığını söylemiştim dikkat ederseniz. Anlamsız argümanları sıralayıp önüme koyan sizsiniz. Kullanıcıları alakasız şeylerle itham etmeyi bırakırsanız ortamı gereksiz yere germemiş olursunuz. İyi niyetle yaklaşma ve nazik olma konusunda birtakım problemlerinizin olduğunu zannediyorum. Benzer söylemlerle beni daha fazla rahatsız etmemenizi son kez rica ederim. --esc2003 (mesaj) 08:30, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Kullanıcı sayfası[kaynağı değiştir]

Hay hay kaynaktan noksan kulllanıcı sayfası ifadeleri çıkar; Mskyrider, (şuradaki ifadeler homofobiye atıfladır ancak kaynaksızdır -çıktı); kullanıcı sayfasında yer alan Velev ki ibneyiz sözü gelenekselleşmiş İstanbul Onur Yürüyüşü sloganıdır, birçok yayın organında yer bulmuş ansiklopedik LGBT sloganıdır aynı zamanda... Geride kalan kullanıcı sayfa-sı içerikleri ne bi-politik ilan ne de reklamdır malumunuz ve gördükleriniz yahut görecekleriniz üzere. Ki kaldıki şiddetle; İslam politikası yapan, Ermeni politikası yapan kullanıcılar varken şahsıma KS'm hususunda kaynak bırakılan yazı veya yazılarla (dikkatinizi çekerim: ifade değik yazı), gerekçeli olarak nazekat hususunda; nazik bir rica adlettiğim -bir- mesaj attığınızı düşünüyorum. Herneyse Vikipedi'de cinsel yönelim veya yönelimim üzerine bi-fikirlerimle ön plana çıkmaktan hoşlanan biri değilim; lakin, bir nebze olsun (ki Vikipedi topluluğunda dahi bu ayrımcılığı görmek mümkün); ayrımcılık, önyargı, nefret, zorbalık ve şiddet gören eşcinsellerin, LGBT'lerin gazete haberi, sanatçı söylemi, üniversite bildirilerini sayfamda taşımak çok açık söylüyorum şahsım adına gurur vericidir.

Adil kullanıma yönelik değişiklik zaten deneme sayfasında olan bir resim söz konusu olduğu için dikkate değer görmüyorum. Yinede ilgin için teşekkürler. --— Lubunya. —-- 13:39, 25 Haziran 2013 (UTC)

  • Lubunya, "ayrımcılık, önyargı, nefret, zorbalık ve şiddet gören eşcinsellerin, LGBT'lerin gazete haberi, sanatçı söylemi, üniversite bildirilerini sayfamda taşımak çok açık söylüyorum şahsım adına gurur vericidir." demişsin. Farkına varmanı istediğim şudur ki bu senin için gurur verici olabilir ama kullanıcı sayfanda bu kadar çok içeriği bulundurman "Vikipedi ile ilgisiz fikirler veya diğer ansiklopedik olmayan materyaller" bulundurmak anlamına gelir ki yönergelere uygun değildir. Ayrıca "Vikipedi'de cinsel yönelim veya yönelimim üzerine bi-fikirlerimle ön plana çıkmaktan hoşlanan biri değilim" demenize rağmen ben bunun aksini gözlemliyor ve her fırsatta bu kimliğinizi ön plana çıkarmaya çaba sarfediyorsunuz. Kaynaklı olup olmaması farketmez, Vikipedi kullanıcı sayfanız LGBT üzerine yorumlarınızı paylaşacağınız, fikirlerinizi belirteceğiniz bir alan değildir. Yukarıda verdiğiniz cevabı anlayabilmek için çok çaba sarfettim, neden bu şekilde bozuk bir Türkçe kullanarak cevap verdiğinizi anlamıyorum ama iletişimi çok güçleştirdiğini söyleyeyim. Kullanıcı sayfanızı sadeleştirmeme konusundaki ısrara ve bu konuda dile getirilen şikâyetlere karşın bu sayfayı SAS'a çıkarıyorum, topluluk karar versin. Ayrıca deneme sayfası diyerek Vikipedi:Adil kullanım yönergesini ihlâl etmek dikkate alınmayacak bir konuda değildir. Bir kere daha yönergelere uymanızı ve yönergeleri dikkatle okumanızı salık veririm. --Mskyrider ileti 14:07, 25 Haziran 2013 (UTC)
Konuşma biçimi ve hitap şeklinizde dahi iyi niyet aramamak gibi bir karara varıyorum; şu saniyeden itibaren! Tamimiyle homofobi tutumun dilden yazıya aktarımı; kanaatim bu!. Hay hay; SAS ilan ediniz. Zaten; şayet topluluk kararı sizin düşünceniz hususunda hareket ederse şayet SAS kararı sizin fikriniz hususunda çıkarsa tarih Vikipedi'deki bu önyargılı, ayrımcı, kabülsüz tutumu zaten unutmayacaktır! Politikalardan haber vermek yerine politika ihlali olan binlerce Kullanıcı sayfasını ikaza dönük çalışmalar yapabilirsiniz. Yukarıda zaten izahı açık ve net. İyi günler. --— Lubunya. —-- 14:14, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kullanıcı:Lubunya sayfasında görüşlerini belirtebilirsin. Kişisel olarak ayrımcılık yapılmasından hoşlanmadığım kadar pozitif ayrımcılık yapılmasında ısrar edilmesinden de hoşlanmam. Kişisel olarak beni homofobik olarak da suçlaman senin bu ana kadar ki gözlemlediğim davranışlarına oldukça uyuyor. Ben homofobik değilim ancak sen fikirlerine uygun olmayan her kişiyi aynı şekilde damgalamaya devam ediyorsun. Buradaki temel nokta şudur Lubunya, Vikipedi'nin amacı savunduğun bir fikrin yayılması için kullanabileceğin bir platform olmaktan çok uzakta. Yaptıklarına karşı çıkan herkes homofobik değil. Kendini yalnızca cinsel yönelimlerinle tanımlamaya devam ederek görüşlerine karşı çıkan herkesi de buna göre kategorilendirmek maalesef içeriğe değil kullanıcıya yönelik yorum yapma anlamına geliyor. Ayrıca SAS kararı ne olursa olsun Vikipedi'de öyle "tarihî" bir öneme sahip olacağını düşünmüyorum çünkü oldukça basit bir konu olduğunu düşünüyorum. İnsan kendini dev aynasında görmemeli nitekim. --Mskyrider ileti 14:28, 25 Haziran 2013 (UTC)
  • Merhaba sayın Lubunya. Öncelikle belirtmek isterim ki beni İslamhobi ırkçılığı yapan şahıs olarak nitelendirmişsin. Lütfen önyargılı olup insanları ırkçılık ile homofobi ile suçlama. Kullanıcı sayfamda yayınladığım hadis-i şerif'i okumamışsın galiba

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Irkçılığa çağıran bizden değildir.Irkçılık için savaşan da bizden değildir. Irkçılık üzere ölen de bizden değildir. buyurmuşlardır. Dinimiz bütün insanlığa hatta cinlere rahmet olarak gönderilmiştir ve kesinlikle dinimizde ırkçılık yoktur. Mesela musevilik sadece İsrailoğullarına ait ırk dini iken İslam bütün insanlığı kucaklayan ilahi rahmet dinidir ve ben dinimi, Peygamberimi çok seviyorum ve bütün insanları da sizleri de çok seviyorum. Yaratılanı severim, Yaradan'dan ötürü sözü ile Yunus Emre'de dinimizdeki insan sevgisini ve rahmetini özetlemiştir. Daha yazsam kitaplar dolusu çıkar ama yeter sanırım. Bunu yazmamın sebebi beni İslamhobi ırkçılığı yapan şahıs olarak nitelendirmendir. Yine sakın İslamhobi propangandası yapıyorsun deme. Teşekkürler. İyi çalışmalar sayın Lubunya... J.M.P Jumpeax ye yaz

merhaba, süregelen şikayetlerde ve diğer mesajlaşmalarda kullandığınız kişisel yorumlar nedeniyle kısa süreyle engellendiniz. vikipedinin amaçları ve ilkeleri ve diğer kullanıcılarla iletişim konularında eleştirileri de gözönünde bulundurarak ilerleyeceğinizi umuyorum. --kibele 09:27, 28 Haziran 2013 (UTC)

Şablon:VikiProje Yıllar/Oylama Vakti


Ayrıca ilgili; SAS tartışmalarında gözlemdiğim abes derecede dramatik; her nedense SAS adayı sayfam (Eğitmen, Rapsar ve Jump.) adlı kullanıcıların provoke ithamlarıyla dolu. 2009'dan bu yana KullanıcıSayfa'mda hep LGBT ile alakalı içerik ve yazılar vardı zaten; tartışamalara göz atacak olursanız; çok açık alakasız ithamlarla dolu iftiralar yok mu acaba? Şahsımı bizzat ilgilendiriyor ayrıca tartışmalar. İlginizi, alakanızı bekliyorum - Lubunya 22:21, 30 Haziran 2013 (UTC)
selam lubunya, ilgilenmeye çalışırım. kolay gelsin. --kibele 07:50, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar Lubunya, kullanıcı sayfan ile ilgili açılan SAS oylamasında çok fazla kişisel yorum ve kışkırtıcı söylemlerde bulunduğunu belirtmek istiyorum. Diğer kullanıcıların politikalar nezdinde ki görüşlerine saygı duymamız gerektiğini biliyorsun. Bunun dışında kişisel görüşe kaçan yorumlar içinse gerekli işlemlerin yapıldığını da görüyor olmalısın. Senden, oylama sayfasında ya da diğer kullanıcılarla bu konudaki mesajlaşmalarında kişisel görüş, itham edici ve kışkırtıcı söylemlerden kaçınmanı rica ediyorum. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 13:32, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Uyarı veya engel müeyyidesi üslubum üzerineydi hatırladığım kadarıyla; SAS adayı /Kullanıcı:Lubunya/ tartışmalarına bakacak olursanız iftira ve tutardan yoksun ithamlar sayfadan ziyade şahsıma yönelik. Bu durumda ne gibi bir söylem takınmamı beklersiniz? Susup oturmak mı? Provoke söylemlere gereken cevabı vermek mi? Tartışmaları iyi okuyun ve iftiraların, taraflaşmaların ne boyutta olduğunu gözlemleyin. - Lubunya 13:38, 1 Temmuz 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Maddeleri titizce düzelten size minnetlerimle. - Ulaç rapor 17:40, 2 Temmuz 2013 (UTC)
Nazik takdiriniz için teşekkürler. - Lubunya 12:46, 3 Temmuz 2013 (UTC)

  • Bir başka; değişikliğimi ve önceki değişikliklerde geçen Ayrıca bakınız alt başlığında şahsın kaldırdığı başlıklara dikkatlice bakmanızı rica ediyorum. Bu maddede ki biogr., homofobiye maruz kalmış, nefret cinayeti kurbanı bir LGBT'dir. Lakin şahıs yine şahsımla bir değişiklik savaşı içerisine girme çabasında olup yaptığı değişiklik iç bağlantıdır söylemi hedef şaşırtmasıyla; çok açık vandallıktır. Gerekenin yapılmasını rica... - Lubunya 12:58, 3 Temmuz 2013 (UTC)
selam, bu tip madde içerik meselelerini vandalizm olarak değerlendirmeyelim, öncelikle bunu söyleyeyim. değişikliklere gelirsek.. iç bağlantı olarak kullanılan maddelere ayrıca göz at başlığı altında yer vermeye gerek yok, bu açıdan yapılan doğru. lgbt şablonu ise kullanılabilir kanımca. ancak dediğim gibi bunları şikayet olarak değil de tartışma sayfalarında konuşarak yapıyoruz. kolay gelsin. --kibele 19:08, 3 Temmuz 2013 (UTC)

Lütfen; metawiki. uyumunu gözetin. - Lubunya 17:28, 9 Temmuz 2013 (UTC)

Selam, Lubunya. Ne demek istediğini anlamadım? --Sadrettin mesaj 17:32, 9 Temmuz 2013 (UTC)
İnterwikiler daha önce çıkarılmış. Artık gereksiz durumdaki "interwikiler" yazan açıklamayı siliyorum sadece. --Sadrettin mesaj 18:38, 9 Temmuz 2013 (UTC)
  • Gereken ve gerektiği şekilde yapılan değişiklik herşeyi özetliyor, bot hatası, eksiği olmuş veya olabiliyor olabilir. Ancak intervikiler meta'ya uyumla çıkartılıp yeri boş kaldığında diğer intervikilerde eksiği veya yokluğu gibi garip bir durum ortaya çıkıyor. Lütfen dikkat veya bota; ek hak. İyi çalışmalar. - Lubunya 18:38, 10 Temmuz 2013 (UTC)
Ne demek istediğinizi yine anlamadım. Peykbot, birkaç gündür yaklaşık 2500 sayfada <!-- interwikiler --> açıklamasını sildi. Demek istediğim peykbot'un yaptığı sadece bir açıklama silme işlemi, interwiki ekleme veya çıkarma işlemi yapmıyor. Ayrıca Peykbot, Vicdan (anlam ayrımı) sayfasında sadece şablonun adını düzeltmiş. interwiki ile ilgili bir düzenleme değil ki. --Sadrettin mesaj 20:17, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Biliyorsun 'şehit' ifadesini kullanmıyoruz. Değişiklik yaptığın kısımda TBA'da sorun yaratan tek şey 'şehit' ifadesi olmasına rağmen o ifadeyi değil de, binlerce yaralı yazan kısmı değiştirip birçok kişi olarak yazmış ve ne garip "TBA" demişsin. Dikkatsizlik diyesi gelmiyor insanın. TBA'yı bir daha gözden geçir. --Vitruvian (mesaj) 17:19, 10 Temmuz 2013 (UTC)

TBA'yı (nedir, ne değildir, nerede geçerlidir? gibi..) sizden duymak yerine bizzat TBA'yı okumayı yeğlerim. Hatta sizede TBA'yı tekrarlayarak ve sesli olarak okumanızı öneririm. Kullanıcı binlerce kişi de ağır ve hafif olarak yaralanmıştır. yazarak tarafsız bakış açısını birçokkez (1 2 3 4) ve kanıttan uzak bi-üslubuyls ihmal etmiştir. Bir deviye-editör olarakda şahsım Lubunya'da tarafından gereken neyse yapılmıştır. Takdir veya eleştiri hakkınızı kullanmanız ilgimi çekmiştir bu mesajı tarafıma ileterekde dikkat çektiniz. Bknz: Doğrula1-Kaynak göster2-Nesneli gözet3 ve Tarafsız yaz.4 unutmayın. Bilginize. - Lubunya 18:34, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Olur ben de okurum. Pratiğe de dökelim ama VP:TBA'dan öğrendiklerimizi. Taksim'de başlayan ve ülke geneline yayılan olaylarda binlerce insanın yaralandığı bilgilisinin doğruluğunda bir sıkıntı olmadığı sürece binlerce insanın yaralandığını belirtmekte de bir sorun olması mümkün olamaz. Eğer 'binlerce kişi' yazan yere tercihen 'birçok kişi' diye yazıyorsak bunu TBA'ya dayandırmamız şüphesiz uygun olmayacaktır. Özette daha yerinde bir ifade olacağının belirtilmesiyle farklı şeyler bunlar. Bir de şikayet sayfasında bir soru sormuştum fakat cevap alamadım, halen beklemekteyim açıklamayı. Kolay gelsin. --Vitruvian (mesaj) 18:57, 10 Temmuz 2013 (UTC)

Ortada yaptığınız değişikliğinizin zaten yanlış ve kaynaksız olduğunu itiraf etmişssiniz. Bundan sonrası kurallara veya viki-politikalara uymanızdır! Bu bağlamda [ve Yönergeler kitabı] size hediyemdir. İyi çalışmalar. Tarfsız yazmanız ve içeriklerde tarafsız kalmanız, kaynakla konuşmanız ümidimle. - Lubunya 13:01, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Ortada olan tek şeyin deneyimli bir Vikipedi kullanıcısının malum madde için rahatlıkla kaynak bulabilecekken bunun yerine farklı yolları tercih etmesine yönelik bir özet desek? İyi çalışmalar son kez. --Vitruvian (mesaj) 13:15, 11 Temmuz 2013 (UTC)
Hatalı değişiklikleriniz için gereken yapıldı. Varsa şikayetiniz, ithamınız; şikayet veya çevrim içi hizmetli. - Lubunya 16:34, 12 Temmuz 2013 (UTC)

Kullanıcı homofibiktir ve Vikipedi'de LGBT'lilere yönelik nefrete dayalı değişiklikleri var, topluluğu LGBT Vikipedistleri'ni alakadar edip taraf oluşturma çapası içinde diyince, 2 gün engel şahsıma üslubun ağır ithamıyla hediye ediliyorsa, şahsın şuradaki eylemine verilen cevabın nasıl yine aynı şahıs tarafından topluluktan gizlediği apaçık ortadayken hala şahsımla bir problemi olup olmadığı sorgulanacak mı acaba Kibele? - Lubunya 22:21, 12 Temmuz 2013 (UTC)

selam lubunya, bir alt kategori (Birleşik Krallık LGBT dergileri) sayfada olduğu için genel kategorinin çıkartılması gerekiyor, yapılan o.. bu durumda, böyle bir uyarı yollaman pek tecrübeli kullanıcı iletişimine uygun bir davranış değil. ama esas önemli olan şu ki, kötü iletişim iki tarafı da bağlayan bir konudur. ortada bir sıkıntı varsa ve çözülemiyorsa uzak durmakta yarar var, sana tavsiyem budur. bir de kişileri sürekli olarak 'homofobik' benzeri biçimlerde suçlamayı kesmeni rica ediyorum. eğer buna yönelik uygunsuz değişiklikler varsa elbette dikkat çekebilirsin ama itham ederek değil. kolay gelsin. --kibele 08:58, 13 Temmuz 2013 (UTC)
Pekala. - Lubunya 16:18, 15 Temmuz 2013 (UTC)

burası, lütfen devriyelik görevinizi hakkıyla yapın. Boş boş mesaj atacağınıza lütfen öncelikle bunlarla ilgilenin. Üslubumda bir bozukluk varsa özür dilerim. Hayırlı Ramazanlar... Bir de şuradaki komik ve bir o kadar da düşündürücü geri alma işlemini neden yaptığınızı açıklayabilir misiniz? J.M.P Jumpeax ye yaz 16:13, 17 Temmuz 2013 (UTC)

Yukarıdaki saldırı maksatlı mesaj ve mesajlarınızı ciddiye almıyorum ve; yukarıda şahsıma yönelik hakaretleriniz, Vikipedi:Politika ve yönergeler'iyle alakası olmayan ve vandal değişiklikleriniz üzerinize hakkınızda şikayet başlatılmıştır, bilginize. - Lubunya 09:34, 18 Temmuz 2013 (UTC)
  • Syn.Lubunya her nedense sizinle anlaşamıyorum. İttifakınızla beni vikipediden tamamen uzaklaştırma faaliyetlerinizi sürekli izliyorum. Ayrıca mesajı saldırı amacı düşünerek atmadım. Ciddiye almanızı da düşünmedim. Zaten bu benim zararıma olur. Hal böyleyken saldırıyı ben mi yapıyorum siz mi? Neyse eğer bende bir sorun varsa sizden özür dilerim. J.M.P Jumpeax ye yaz 15:24, 18 Temmuz 2013 (UTC)

Çapulcu maddesi[kaynağı değiştir]

Çapulcu maddesine yeni içerik ekledim. Sıcak günlerin ardından şimdi daha serinkanlı değerlendirilebileceğini düşündüğüm için özellikle olumsuz görüş belirtenlerden maddenin şimdiki haline bir daha bakmalarını ve görüşlerini gözden geçirmelerini rica ediyorum. Mukaddimeileti 08:15, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Türkiye'deki engel sonrasında internet adresinin farklı bir adla hizmete sokulduğuna dair bilgi nerede geçmektedir? Özellikle Türkiye vurgusu yapmak niye? Maddelere Türkiye odaklı bakamayız, Türkiye Vikipedisi olmadığımızı unutmamalısınız. --esc2003 (mesaj) 18:19, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Türkiye ithamınız; Vikipedi milli duygularıyla hareket, şekillenen eden bir milli ansiklopedi değildir. GayRomeo.com erişimi Türkiye hükümeti veya devletince sansürlenmiş ve hala Türkiye devletinde sansürlü yeni erişim adıyla PlanetRomeo.com olan LGBT sosyal ağıdır. Bilginizin olmadığı bir başlıkta radikal değişkliğiniz bulunmaktadır. Bu vandalizmdir. - Lubunya 18:23, 23 Temmuz 2013 (UTC)
Diğer dillerde bu bilgi bulunmuyor daha da önemlisi verdiğiniz kaynaklarda buna rastlanmıyor. Doğruluğu şüpheli olan, kaynaksız bilgileri aktarırken bu denli radikal bir dil kullanmamanız Vikipedi'nin güvenilirliği açısından önem taşımaktadır. Ayrıca maddenin sizin mülkünüz olmadığını da bilmeniz gerekiyor. --esc2003 (mesaj) 18:27, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • İthamlaranıza dikkat ediniz, bknz: VP:N, üslup. GayRomeo.com başlığında ilgili bilgilere verilen ilgili kaynakları idrak ederek okuyunuz. Ayrıca; maddenin sizin mülkünüz olmadığını da bilmeniz gerekiyor sözünüzü VP:İ'de ayrıca bir şikayet konusu olarak değerlendireceğim. Size son mesajım. - Lubunya 18:32, 23 Temmuz 2013 (UTC)
    Göremediğimden kaynaktan alıntı yapmanızı rica edeceğim. Türkiye'de sitenin erişime engelli olması bahsi geçen adı almasına mı neden olmuştur. Kaynaklarda yer almayan budur. Ayrıca üslubumda bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Kullandığınız kelimeleri dikkatle seçmenizi ve nezaket sınırlarını geçmemenizi öneririm. --esc2003 (mesaj) 18:41, 23 Temmuz 2013 (UTC)
  • Haddinizi biliniz, değişiklikliğinizin iddianızla birlikte tanımı mümkün olmamakla birlikte üslupsuz üslubunuza cevap vererek size şahsımla konuşmak adına; üslup hakkı tanımayacağımı idrak ediniz. GayRomeo.com başlığındaki değişikliğiniz/leriniz geri alınmıştır. Gerekçe: vandalizmdir. - Lubunya 18:49, 23 Temmuz 2013 (UTC)
    ...üslupsuz üslubunuza cevap vererek size şahsımla konuşmak adına; üslup hakkı tanımayacağımı idrak ediniz..." ??? --esc2003 (mesaj) 18:54, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhaba. Bu tür içerik anlaşmazlıklarının ileti sayfalarına taşınması doğru değil. Konuyu ilgili tartışma sayfasında çözüme bağlamak gerekiyor. --Superyetkinileti 18:42, 23 Temmuz 2013 (UTC)

  • Bir hizmetli olarak kasten kaynaklı bilgi çıkaran; VP:V ihlali yapan bir kullanıcıyı bilgilendirme, uyarı görevi sizin. Ortada bir tartışma yok; değişiklik savaşı vardır. - Lubunya 18:45, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Öncelikle iyi niyet varsaymanız gerektiğini anımsatmak isterim. Şurada da ilgili değişikliğin neden yapıldığı ve geri alındığı konusunda bir açıklama bulunmuyor. Tartışma sayfalarını verimli biçimde kullandığımız sürece bu tür sorunları yaşamayacağımız kesin. İyi vikiler. --Superyetkinileti 18:54, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Konu hakkındaki düşünceleriniz eğer buysa/bundan ibaretse şahsınızın şu sözlerini tanımlamıyorum, dikkate değer; konuya katkı sağlayan bulmuyorum. İlgili Kullanıcı:ESC/Mesaj sayfası tartışmaları Tartışma:GayRomeo.com'a taşındı. - Lubunya 18:57, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Merhabalar, Garbino'nun bahsettiği değişikliğimin farkına vardım ve gerekli düzeltme de zaten yapılmıştı. Ancak daha farklı yanlışlarım varsa bunların linkini atarsanız geri alabilirim ve başka hatalarım varsa da vikipedi dünyasından özür beyan ederim. --Talha Çakırileti 21:08, 23 Temmuz 2013 (UTC)

Rica ederim ancak; kaynaklı bilgileri içerikten çıkarırken veya bilgi ilave ederken kaynakların güvenirliğini günceliğini kontrol ediniz. Sevgiyle, iyi çalışmalar. - Lubunya 10:33, 25 Temmuz 2013 (UTC)
İlginiz için teşekkürler. Bu konularda bundan sonra daha dikkatli olacağım! İyi Çalışmalar! --Talha Çakırileti 20:39, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Şu tartışmayı tercih etmek yerine şurada kasten politikaların varlığından haberdar olan kullanıcı bilgi çıkarma vandallığında bulunmakta. Üstelik tartışma sayfasındaki dikkate değer görüşleri var. Kendisine bilgiyi kasten çıkardığı için defalarca kez uyarı şablonu ile uyarmama karşın davranışında diretiyor. İlgileni bekliyorum. - Lubunya 10:29, 25 Temmuz 2013 (UTC)

lubunya, daha önce de söylediğim gibi, bu durumlarda vandal uyarısı yollamayın lütfen. maddelerde halledilmesi gereken bu konular, aktif kullanıcılar arasında bu şekilde meselelere yol açmamalı. tartışma sayfasına bakmaya çalışırım. --kibele 10:41, 25 Temmuz 2013 (UTC)

O halde bir hizmetli olarak artık birinizde çıkıp şu konuya müdahil olunuz ve gereken neyse yapınız ha yapmıyorsanız o halde bırakın hizmetliliğinizi bir başkasının aday:/hizmetli'liğine olumlu yaklaşın. Kimsenin ithamlarını, yok üslubun ağır yok görüşün yanlış a-normal ithamlarını çekemem. - Lubunya 10:56, 25 Temmuz 2013 (UTC)

maddelerle bu şekilde ilgilenmek bir hizmetli görevi değil ama elimizden geleni yapıyoruz. sıkıntılarda biraz da kendi üslubumuza bakmamız gerekiyor. maddeden ve canını sıkan konulardan biraz uzaklaşır mısın rica etsem.. --kibele 10:59, 25 Temmuz 2013 (UTC)
Tabiki ricanı geri çevirmem ama yorumum şu ki: inanılır gibi değil yıllardır Vikipedi'de olmayan bir ön yargı görüyorum; bu denli hedef tahtasına oturtulduğumu; ki bu Lubunya'yla alakalı bir durumda değil; Veritas ve diğerleri. Sokaktaki yahut gerçek sosyal yaşantımdaki toplum baskısı zaten bize fazlasıyla yetiyorken 2012'den bu yana Vikipedi'de hızla artan kutuplaşmalar; homofobi, ayrımcı, kullanıcı katkılarıma, kişisel sayfama, yorum ve görüşlerime kin besleyen; kendinden olmayanı hor gören veya ne derseniz deyin bu tutumu benimseyen yahut gizlidem benimseyen kullanıcıların bu tutumları ve tutumlarına olan sessizlik inan canımı sıkıyor. - Lubunya 12:37, 25 Temmuz 2013 (UTC)

Askeri müdahale[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. 2013 Mısır askeri müdahalesi sayfasını 2013 Mısır askeri darbesi sayfasına yönlendirmişsiniz. Bu şekilde, tartışmadan, kendi başınıza karar almanız doğru değil. Ayrıca bu Vikipedi'de teknik olarak da doğru değil. Geçmişin oraya taşınması için yönlendirmeyi hizmetlilerin yapması gerek. Başa dönersek, tüm ülkeler durumu darbe diye nitelendirmiyor. Bu konuda yoğun tartışma mevcut. Tantavi'nin müdahalesi darbe sayılmadığı hâlde bunun sayılmasına karşı çıkanlar var. ABD de mesela darbe diye nitelendirmedi. Böyle önemli konularda karar almadan önce lütfen tartışınız. İyi çalışmalar... GökçeYörük 08:21, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Bireysel görüşünün tartışma olmasıñı, daha sonra başlığın isminin değiştirilmesini anlarım, tartışma olmadan darbe başlığına yönlendirmen doğru değil izah veya gerekçeni de anlarım lakin maddeye başlıktan çok içeriğe yapılmış şu geniş katkıyı geri aldığın önceki müdahale başlığına ilave etmediğini kasıt veya politik görüşünü yansıtma tutumu adledirim. - Lubunya 08:28, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • Kusura bakmayın, onu görmemişim. Beşer şaşar demişler. Gözümden kaçmış. Siz ekleyin veya ben de ekleyebilirim. Lakin ne demek "politik görüş" falan? Vikipedi'de olduğunuzu unutmayın. İyi niyet olduğunu varsaymak Vikipedi'nin temel kuralıdır. Bu şekilde, daha ilk mesajınızda ithama sarılmanız hoş değil, politikalara da aykırı. Burası sizin insanları dilediğiniz gibi suçlayabileceğiniz bir siyaset arenası değil. Elbette ki insanız, apolitik bile olsak az çok bir siyasi görüşümüz vardır; ama ben bunu Vikipedi'ye sokmuyorum. Sokmuş olsaydım en azından maddenin adı "2013 Mısır Devrimi" olsun derdim. Devrim diyen yok mu? Bakınız Almanca Vikipedi'deki Umsturz in Ägypten 2013 maddesine. Ama en tarafsızı askeri müdahale. Madde içinde darbe veya devrim olarak niteleyenler belirtilebilir. GökçeYörük 08:35, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Başlıklar üzerinde nasıl darbe, devrim, katliam gibi görüş ayrılıkları varsa ve bu bizim en doğal hür yaşam hakkımızsa; insanların yaptıkları, konuştukları, yazdıkları veya araç & maddeye atıfla; insanların insanlarla olan davranışlarından yine insanların kasıtlı görüyorum, politik buluyorum veya düşünüyorum, sen şu görüştesin gibi, yazını beğenmiyorum gibi çıkarımları da bulunması bir itham değil; fikir veya düşüncedir. Ha karşıdaki insan diğer insanın görüşünü itham olarak anlıyorsa o ayrı. Politik buluyorum sözü öznesi olmayan bir cümledir. O halde itham değil; düşünçedir. Sevgiyle. - Lubunya 08:43, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Pardon özne nerden çıktı yahuu, nesne o nesne - Lubunya 08:48, 27 Temmuz 2013 (UTC)
  • İnsanların beyninde düşünceler vardır. Bir kişi hakkında, o kişinin kasıtlı davranışlarda bulunduğu şeklinde düşünceler barındırıyor olabilir. Elbette ki bu en doğal hür yaşam hakkımızdır. Lakin, eğer bu suçlayıcı düşünceleri dilimizden sarf edersek, kalemimizden dökülürse veya parmaklarımız tarafından klavyeye tuşlanırsa ve böylece alıcıya iletilirse ithamda yani suçlamada bulunmuş oluruz. İyi niyet varsayma politikamız da bunun üzerine kuruludur. Yani insanların beynindeki her düşünceyi buraya aktarmamasını ister, topluluğun amacını aşan tartışmalara yönelmemesi için. Üstelik sevgili arkadaşım, bunu daha ilk mesajlaşmada söylüyorsunuz, onlarca mesajlaşmadan sonra olsa neyse, politikalara aykırı ama bir nebze de olsa kabul edilebilir. Ne ara tanıdınız beni de bu yorumu dile getirdiniz diye sorasım geliyor. Ben, Vikipedi'ye girerken kişiliğimden soyunmayı ilke edinmiş bir kullanıcıyım. Bir daha birbirimizi kırmamak dileğiyle. İyi çalışmalar... GökçeYörük 09:01, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Bu yorum ilgili kullanıcının kendi düşüncesidir ve tek başına nezaket ihlali olarak değerlendirilemez. İyi vikiler. --Superyetkinileti 12:30, 27 Temmuz 2013 (UTC)

O halde sizi sübyancı olarak nitelendiriyorum. Bu bir görüşmü? Ne amaçla hizmetli olduğunun bir göstergesi şu konuşmanız. Yazık; kınıyorum. - Lubunya 13:31, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Bu tür kişisel yorumlar yapmanız çok yanlış. Lütfen daha dikkatli olunuz. --Superyetkinileti 13:38, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Sanırım ruh haliniz çok bozuk, ne dediğinizin farkındamısınız siz? Direk şahsımı cinsel yönelimime atıfla hedef seçip (ki bu ilk değil), c.yönelimime pornografik hakaretinde bulunan bir şahsı kullanıcının kendi düşüncesidir diye savunmanız; çok açık söylüyorum savunmak bahane; yalanınızla ve homofobik kişiyi üstü örtülü aklama çabanızla; neyi amaçladığınızı inanın merak ediyorum? Bir tartışma savaşı mı? Yoksa Lubunya'yı cephe alanlar kervanına destek mi? Sanırım sizin için kullanıcı görüşü olan pornografi ne peki iltifat mı? Gülüyorum resmen. :) Hizmetliliğinizin bilinci dışına çok açık politik görüşünüzle bu tür bir diyaloğu şahsımla kurduğunuz içinde; 2010 yılı hizmetli seçiminde size lehte oy verdiğim içinde inan pişmanım, sadece yazık diyorum. Sizi şahsın ithamı hususunda bilgilendirmekle de sanırım en büyük hatayı yapmışım; şu saatten sonra şahsınızı ve sizi dikkate değer bulmayacağımın altına çiziyorum. - Lubunya 13:58, 27 Temmuz 2013 (UTC)
Kişisel yorum yapmama konusunda size yapılan uyarıları önemsemeniz gerekiyor. Konuya dönersek, sözünü ettiğiniz yorumda geçen pornografik sözcüğü kişiliğinizle değil, kullanıcı sayfanızın içeriğiyle ilgilidir (ve bu nedenle bir saldırı değildir). Bu ikisi arasındaki fark çok açıktır. --Superyetkinileti 14:05, 27 Temmuz 2013 (UTC)

1896 Yaz Olimpiyatları'nda İsveç[kaynağı değiştir]

Engel bilgilendirmesi[kaynağı değiştir]

Sevgili Labunya,


Burada yer alan açıklamamı okursanız engeliniz konusunda bilgileneceksiniz. Amacımın asla cezalandırmak değil, o çirkin sayfadan uzak durmanızı sağlamaktır. 1 günlük engeliniz sürecinde mesaj sayfanızı değiştirebileceksiniz, sevgiler. --e.c. 19:06, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Artık yorum dahi yapmak istemiyorum; sadece 2009'dan bu yana katkı yapan bir kullanıcıyı bir takım kişilerin homofobik tutumu veya görüşleri yüzünden keyfi olarak engelliyorsanız diyebilecek hiçbirşey bulamıyorum. Sadece koca bir; bu ayrımcılığa bu hakaret ve ayrımcı tutuma göz yuman herkese yazıklar olsun. Vikipedi'yi bu saatten sonra çok açık söylüyorum; bu ayrımcılık karşısında göz yuman herkese çok açık bir ifadedimdir; Vikipedi'yi terk ediyorum. - Lubunya 22:12, 29 Temmuz 2013 (UTC)

Çabuk KM'de aday göster Metin Oktay'ı; şimdiden destekliyorum. - Lubunya 20:39, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Daha eksikleri var onun, ama yakındır :) Teşekkürler ilgin için.--RapsarEfendim? 22:10, 2 Ağustos 2013 (UTC)

Teşekkürler :)[kaynağı değiştir]

center
Bu Çalışan LGBT Yıldızı,
Vikipedi LGBT maddelerinde yaptığı azimli ve öz verili çalışmalarından ötürü, teşekkür ve tebrik mahiyetinde Lubunya'ya sunulmuştur. Bu küçük armağanı kabul etmesi ve yeni maddelerle süslediği katkılarını sürdürmesi dilekleriyle. -Mutlu 09:57, 6 Ağustos 2013 (UTC)
  • Aslında Lubunya diye bir madde açabilirsin ne dersin? Mutlu 10:16, 6 Ağustos 2013 (UTC)
Teşekkürler - Lubunya 14:45, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Türkiye'de Homofobi[kaynağı değiştir]

Lubunya acaba Türkiye'de homofobi maddesini açabilir misin? Türkiye'de cinayeti kurbanı ve yüzlerce katledilmiş travestiler, translar, nefret gey var. AKP hükümeti LGBT karşıtı hatta bizzat bir bakanı eşcinsellere hasta dedi. Gey barlar sırasıyla bu hükümet döneminde kapatılıyor. Ayrıca homofobi git gide artıyor. Bunların tamamı tek başlık altında toplanmalı. Teşekkürler 78.187.37.156 11:35, 10 Ağustos 2013 (UTC)

Kesinlikle olmalı. Bbelirttiğiniz başlığı açacağım. İlginize teşekkürler. Ha bu arada Vikipedi'ye kullanıcı olarak katılıp, VikiProje LGBT'nin bir parçası olabilirsiniz. - Lubunya 14:45, 11 Ağustos 2013 (UTC)

bir ricam olacak acaba benim nickimin bir tarafını siyah bir tarafını beyaz olarak ve arka planda kırmızı renk tasarlayabilir misiniz? sizin nickiniz renkli görünce sizden yardım almak istedim. Kulak44 20:03, 11 Ağustos 2013 (UTC)

İmzamın bir benzerini kullanıcı adınızı niteler şekilde kullanabilirsiniz. Mahsuru yok. İyi çalışmalar. - Lubunya 18:25, 11 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yavru kedi de sizin için![kaynağı değiştir]

Merhaba.Sibel Pamuk sayfasını bir türlü açamadım. www.sibelpamuk.com adresinde biyografiside var lütfen yardım edermisiniz.

Kalendira (mesaj) 19:47, 12 Ağustos 2013 (UTC)

Nazik hediyeniz için teşekkürler . Sibel Pamuk KD'liği karşılıyor en kısa zamanda ilgileneceğim. - Lubunya 15:24, 13 Ağustos 2013 (UTC)

seçkin adaylık süreci[kaynağı değiştir]

selam lubunya, adaylık sayfasında 'kırmızılar hızla açılıyor' demişsin. onlar hallolduktan sonra aday göstermeni rica edebilir miyim? --kibele 18:38, 14 Ağustos 2013 (UTC)

Sanırım haklısın Kibele, fazla zaman alacak kırmızıları mavileştirmek. Ha bu arada zaten listeymiş KMA'lar gözümden kaçmış olmalı.. - Lubunya 23:54, 14 Ağustos 2013 (UTC)
  • 2013 Mısır Katliamı maddesinde geçen "caminin minarelerine gerçek mermi ile ateş açıldığı" bilgisini doğrulayacak ciddi bir kaynak bulabilir misin? Ben de bakıyorum şimdi. Belirtmemek olmaz; AA, Rotahaber, Timeturk, İnternethaber'in vs. güvenilirliği tartışma konusu olabilir. Mümkünse bunların haricinde kaynaklara başvuralım. Sevgiler. --Vitruvian (mesaj) 13:09, 20 Ağustos 2013 (UTC)
  • Bir de CBC kanalının, El-Fetih Camii'nin bir minaresinden silahlı kişilerin güvenlik güçlerine ateş açtığını, güvenlik güçlerinin de ateş açarak karşılık verdiğini duyurduğu haberinden yola çıkarsak, tek taraflı kanalları veya gazeteleri kullanmak da daha detaylı ve çok sesli olmak zorunluğunu getirdiğini hatırlayabiliriz. Tabii, bu da yeterince detayı girmeyi gerektirecektir ve şöyle bir aktarım denenebilir: x kanala göre olay şöyle meydana gelmiştir; y kanala göre şöyle olmuştur vb. --Vitruvian (mesaj) 13:25, 20 Ağustos 2013 (UTC)
  • Son olarak, Reuters önce camiden ateş açıldığını ve daha sonrada karşılıklı çatışmaya dönüştüğü vurguluyor. Özetle özel olarak minarelerin hedef alındığı bilgisi yanlış veya eksik gözüküyor. --Vitruvian (mesaj) 13:35, 20 Ağustos 2013 (UTC)
Merhaba, 2013 Mısır katliamı başlığı alt başlığında geçen "caminin minarelerine gerçek mermi ile ateş açıldığı" cümlesinin birebir yazılması VP:TBA'ya uygun değildir. Ancak cümlenin çıkarılmasıda yine TBA ihlali kanaati doğurabilir. Ancak cümleyi camiide bulunan kalabalığa taciz ateşi yapılmıştır veya camide çatışma çıkmıştır olarka sadeleştirmek daha doğru olacaktır.

- CBC uluslararası yayın yapan, BBC, Times ve Nytimes gibi taraf olmaktan kopamamış diğer yayın kuruluşlarına göre oldukça tarafsız bir giriş yapmış aslında ama diğer yorumunuzda mantıklı; x kanalı şöyle dedi-y kanalı şöyle buyurdu/dedi.

- Reuters kaynağı bilginiz veya elinizdeyse ilgili alt başlığı tümüyle TBA'ya uyumlu haliyle; yenileyebilir, değiştirebiliriz. - Lubunya 20:15, 21 Ağustos 2013 (UTC)

Merhaba, 2013 Mısır katliamı başlığı alt başlığında geçen "caminin minarelerine gerçek mermi ile ateş açıldığı" cümlesinin birebir yazılması VP:TBA'ya uygun değildir. Ancak cümlenin çıkarılmasıda yine TBA ihlali kanaati doğurabilir. Ancak cümleyi camiide bulunan kalabalığa taciz ateşi yapılmıştır veya camide çatışma çıkmıştır olarka sadeleştirmek daha doğru olacaktır.

- CBC uluslararası yayın yapan, BBC, Times ve Nytimes gibi taraf olmaktan kopamamış diğer yayın kuruluşlarına göre oldukça tarafsız bir giriş yapmış aslında ama diğer yorumunuzda mantıklı; x kanalı şöyle dedi-y kanalı şöyle buyurdu/dedi.

- Reuters kaynağı bilginiz veya elinizdeyse ilgili alt başlığı tümüyle TBA'ya uyumlu haliyle; yenileyebilir, değiştirebiliriz. - Lubunya 20:15, 21 Ağustos 2013 (UTC)


  • Evet, normalde cümlenin olduğu gibi çıkartılması veya önemli bir mesele olmasından kaynaklı olduğu için detaylı şekli ile bulunmaması taraflılıkla ilişkilendirilebilir; ancak konuyu görüşmek, fikir alışverişi yapmak koşuluyla birbirimize başvurmamız noktasında durum anlaşılabilir olur. Sayfayla ilgilenen kullanıcıların yaşanan olaylarla ilgili olarak daha sağlam bilgi edinmeleri için farklı kaynaklara başvurmaları mutlaka gerekecektir. Aksi taktirde ister istemez yanlışlıklar olabiliyor. Açıkçası Vikipedi'de ilgilendiğim bir konu değil, maddeyi gördüm ve gözüme çarpan bir hususta emin olmak istedim. Benimkisi kaynakların kullanımı ve sunumuyla ilgili olarak küçük bir öneriydi. İlgin için teşekkür ederim ve iyi çalışmalar. --Vitruvian (mesaj) 18:15, 23 Ağustos 2013 (UTC)

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Gabile Bilginize.--i.e.msj 17:44, 21 Ağustos 2013 (UTC)

Bu tür konularda kullanıcılar bilgilendirmez, maddeler kullanıcıların değil; Vikipedi/topluluğundur. Bilginize. - Lubunya 20:06, 21 Ağustos 2013 (UTC)

Seri "oy"lar[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya. Senden, seçkim içerik sorumlusu olarak adaylıklara seri oy vermemeni rica edebilir miyim? Bunlar, maddeyi okumadan/üstünkörü bakarak oy verdiğin izlenimi yaratıyor gerek bende gerekse diğer kullanıcılarda. Bu konuda biraz da dikkatli olman umuduyla. İyi günler.--RapsarEfendim? 08:03, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Üstünkörü aslında doğru bir izlenim; bizzat kendi oyum ve genelleme oy kullanımı içeriğe, maddeye bağlı olarak değişiyor; bilgim veya katılımım olmayan ancak adaylık prosedürüne yatkın, uygun ve yoğun emek olan adaylıklara e.s/elinize sağlık veya emeğinize teşekkürler demek kadar yanlış izlenim yaratacak bir oyun olduğunu düşünmüyorum kaldıki oy prosüdürü ; gereksiz oy gerekçesi uydur, gereksiz yere konuş, gereksiz yere cümle kur demiyor. Bilgine. - Lubunya 08:09, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Dikkat çekmek istediğim gerekçe değil. Şöyle ki; ilk oyunu 10:58'de, son oyunu ise 11:00'da vermişsin. Bu ikisi arasında da üç oy daha var, toplamda beş eder. Bunun anlamı şudur: Beş dakika içerisinde beş maddeyi de okudum, inceledim ve seçkin/kaliteli olmasının önünde bir engel göremedim ve destekliyorum adaylığı. "Sahiden beş dakika içerisinde bu maddeleri okudu mu?" sorusu geliyor insanın aklına ister istemez. Ha dersin ki on dakika arayla verip de okumayanlar olabilir mi? Olabilir; ama biz burada insanların kafasındaki o şüpheyi en aza indirsek çok daha iyi olur :) İyi günler.--RapsarEfendim? 08:29, 24 Ağustos 2013 (UTC)
Okuduğumu söylemiyorum zaten; sizin deyiminizle; üstünkörü göz atıyorum bakıyorum imlaya, kırmızılara, göz yanılgılarına vs. Ve sonra diyorum ki kullanıcıya eline sağlık veya +1 gerekçe yazıp noktalıyorum ve bu 2 dakikamı alıyor. Hızlı göz at ve hızlı yanıtla. İyi günler. - Lubunya 08:33, 24 Ağustos 2013 (UTC)
En azından dürüstsün, teşekkürler :) Ancak bunu tekrar yapmamanı rica edeceğim. Birkaç kişi daha böyle yapsa içeriği uygun olmayan maddeler "şaka maka" seçilebilir. İyi günler.--RapsarEfendim? 09:22, 24 Ağustos 2013 (UTC)

Selamlar lubunya :) Mesaj başlığını okudum, ben bir şey anlayamadım. Siz gerçekten LGBT misiniz yoksa onların savunucusu musunuz? Yahu yanlış anlamayın art niyet yok sorduğum şeyde. Şerina mın (mesaj) 12:01, 25 Ağustos 2013 (UTC)

Hayır tatlım LGBT savunucusu olsam bile Vikipedi yeri değil. LGBT yani ruhu transgender; bedeni gey biriyim. Bu kadar. Göz kırpma - Lubunya 13:18, 25 Ağustos 2013 (UTC)
VikiProje Edebiyat davetiyesi
İyi günler...
Edebiyat alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve genel olarak Edebiyat Portalı altında toplamayı hedefleyen Edebiyat Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Bu imzasız yazı Dezeke (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Merhaba Lubunya. İyisindir umarım. İsviçre maddesinin SM adaylığında olumlu görüş bildirmişsin ama destek oyu vermemişsin. Tabi ki destek oyu vermek zorunda değilsin ama SİS sorumlusu olarak dikkatine sunmak istedim, belki de destek oyu da verirsin diye. Kolay gelsin. Mimar77 (mesaj) 22:17, 2 Eylül 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Bilgi kutusu bulunmayan sayfalara bilgi kutusu ekleme konulu iş birliği projesine katılımız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 300 maddeye bilgi kutusu eklemeyi hedeflemiştik. Yeni katılımcılarımızın üstün gayretleriyle 700 civarında maddeye bilgi kutusu eklemeyi başardık. Bu hafta yeni bir bakım projesini ele alıyoruz. Düzenlenmeyi bekleyen maddelerin düzenlenmesi iş birliğine katılarak, 500 maddeyi düzeltme hedefine ulaşmamıza yardımcı olursanız iş birliği ile Vikipedi'yi bir adım daha ileri götürmüş oluruz. Şimdiden teşekkürler.. Mukaddimeileti 07:49, 9 Eylül 2013 (UTC)

Travesti ve Transgender[kaynağı değiştir]

Merhaba Lubunya, hormon kullanımı ve hormanlar hakkında yine cinsiyet değiştirme konularında bilgin ve yazıların olduğunu gördüm. MTF ve HRT üzerinde başlıklar açabiliriz istersen. -Mutlu 23:10, 14 Eylül 2013 (UTC)

İlginiz için teşekkürler. Cinsiyet değiştirme ameliyatı kadından erkeğe (MTF) ya da erkekten kadına (FTM) adlandırmalarıyla iki şekilde yapılır. Bu süreçte anti androjen, östrojen, progesteron ve testesteron hormonları hekimler tarafından önerilir veya önerilmez. Ancak tıbbi tedavi süresince bu kararlaştırılır. Sonrasında; lazer epilasyon, estetik cerrahi ve meme protez/cerrahisi yapılır. Yine kişinin fiziksel ve ruhsal durumuna göre psikolojik Türkiye'de 6 ay mecburi olmak üzere Avrupa'da mecbur/şartlı terapi süresi vardır. Bu sadece bir özet. Madem bir işbirliği teklifinden bahsediyorsunuz o halde ilk açılması gereken başlıklar;

- Lubunya 09:26, 15 Eylül 2013 (UTC)

Gezi Parkı protestoları[kaynağı değiştir]

merhaba lubunya, bugünlerde pek vakit ayıramıyorum. bir başka hizmetliye konuyu iletebilir misin rica etsem. kibele 17:45, 19 Eylül 2013 (UTC)
Peki. @Lubunya 18:46, 28 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba Lubunya. Cami maddelerinde isim değişikliği yaptığını gördüğüm için yazmak istedim. Selimiye Camii kullanımı hatalı bir yazım değildir. İsim tamlaması olarak kullanımlarda çift i yazılabilir. Bu tür toplu değişimlerde fikir teatisi yapmakta fayda var. --Sadrettin mesaj 18:33, 28 Eylül 2013 (UTC)

Bu konuda Vikipedi'de bir yönerge mevcut; sıklıkla hatalı yazılan bazı kelimeler doğru yazımı: "'Cami". @Lubunya 18:36, 28 Eylül 2013 (UTC)

O sayfadaki dipnotta "camii" kullanımının yanlış olmadığı yazıyor. --Sadrettin mesaj 18:41, 28 Eylül 2013 (UTC)
Burada yanlış imasında bulunmuyorum, dikkat edeniz; hatalı diyorum. Vikipedi'de her madde ayrı adlandırmalarla kullanılmaz. Genel adlandırma İngilizce'si gibi camidir. Bu konuda topluluk kararı alınıp -cami; camii- yapılmak isteniyorsa ana madde Cami'nin tartışma sayfasında bu konu tartışılmalı. Bilgine. @Lubunya 18:45, 28 Eylül 2013 (UTC)
selam, sadrettin'in gösterdiği dipnotta da görüleceği gibi yalın halde cami'dir, tamlamalarda ikisi de kullanılır. bu yüzden maddenin adının değişmesi gerekmiyor. lütfen değişikliklerini geri alabilir misin? kibele 18:50, 28 Eylül 2013 (UTC)
Merhaba. Madde adı değişikliklerini ben geri aldım. Camii demek, camisi demektir. Mevkii gibi bir kullanım da mevcut mesela. İyi günler.--RapsarEfendim? 18:52, 28 Eylül 2013 (UTC)
O halde neden cami camii değil? Neler oluyor burada? @Lubunya 18:56, 28 Eylül 2013 (UTC)
Lubunya, dipnotta açıklaması yazıyor.

Cami, sanayi gibi bazı Arapça kökenli sözcükler isim tamlamasında tamlanan olmadıklarında "tek i" harfi ile yazılırlar. Örneğin: "Bugün camiye gittim." Ancak isim tamlamasında tamlanan olarak kullanıldıklarında iyelik eki alırlar ve ya "iki i" harfi ile ya da "-si" eki ile yazılmaları gerekir. Örneğin uçak sanayii ve uçak sanayisi kullanımlarının her ikisi de doğrudur. Aynı şekilde Beyazıt Camii ve Beyazıt Camisi kullanımlarının her ikisi de doğrudur.

--Sadrettin mesaj 19:36, 28 Eylül 2013 (UTC)

OK. @Lubunya 07:59, 29 Eylül 2013 (UTC)

Merhaba, Şeb. Lütfen e-posta hesabınızı kontrol edin – e-postanız var!
Bu mesajı, istediğiniz zaman {{E-postanız var}} ya da {{EPV}} şablonunu silerek sayfanızdan kaldırabilirsiniz.

Bu imzasız yazı İnsanperver (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba e-iletinizi aldım ve en kısa zamanda ilgili yapıtınız/işlevinize katılacağım. Ancak şunuda yayın/bilgi sahibi olmanız hususunda size belirtmek istedim;

Bakın bir eşcinsel Türkiye’de neler yaşar:[6]

1- Öncelikle şu konuda uzlaşalım. Eşcinsellik bir seçim ya da tercih değil. Tıpkı göz renginiz gibi, doğuştan gelir.

2- 5-6 yaşınızda bunu fark edersiniz ama kimseyle paylaşamaz, hatta kendinize bile itiraf edemezsiniz.
3- Daha o yaşlarda, büyük bir suç işlemişçesine utanç ve korku duyarsınız.
4- Feminen hareketleriniz varsa, okul hayatı sizin için tam bir işkence olacaktır. Yaşınız ilerledikçe, bu eziyetin sizin yüzünüze karşı yapılan dozu azalacak ancak arkanızdan yine dedikodunuzu yapmaya devam edecekler. Siz de üzülmeye...
5- Ama an gelip alışacaksınız, kimseyi takmamaya başlayacaksınız.
6- Aileniz de bu arada sizi sürekli deneyecek, sorgulayacak ve dikizleyecek! Ortalıkta bırakılan rujlara, topuklu ayakkabılara ilgi gösterip göstermeyeceğiniz, gizli bir göz tarafından sürekli izlenecek. Sürekli utanç dolu sorulara cevap vermek zorunda kalacaksınız.
7- Topluluk içinde televizyon seyrederken, ekrana bir eşcinsel çıktığında, etraftan gelen tepkiler, sanki size söyleniyormuşçasına yüzünüzü kızartacak. Bir an önce o ortamdan kaçmak isteyeceksiniz.
8- Okul ve mahalle arkadaşlarınız size lakaplar takacak. “Kız, kırık, top, yuvarlak, tekerlek” gibi. Onlar sizi dışlayacak, siz de defalarca ağlayacaksınız.
9- Herkes sizi, “içine kapanık, sessiz, uslu” olarak nitelendirecek, oysa sizin bir şeyleri gizleme çabasında olduğunuzu kimse fark etmeyecek.
10- Ergenlikle birlikte, sorunlarınız daha da büyüyecek. Her genç gibi. Artık önünüzde keşfedilecek bambaşka dünyalar olacak. Yalnız olmadığınızı, sizin gibilerin de varlığını ve kendilerini gizlediklerini fark edeceksiniz. “Demek ki, yalnız değilmişim!” diyerek, bir süreliğine rahatlayacaksınız.
11- Amaaaa zaman gelecek, gizlenebilmek çok daha zor olacak. Zorluktan da öte, artık ağır gelmeye başlayacak. Önce, kendinizi kendinize karşı aklamakla uğraşacak sonra kendinizi kabullenme sürecine gireceksiniz. Kabullenebilirseniz şanslısınız, artık gizli bile olsa bir kimliğiniz var demektir.
12- Ne kadar baskılamaya çalışsanız da, cinsel dürtüleriniz ortaya çıkmaya başlayacak. Rüyanızda öpüştüğünüz bir kadın değil, bir erkek olacak mesela.
13- İçinizde birtakım şeyler çığ gibi büyümeye başlayacak, artık paylaşıp rahatlamak isteyeceksiniz. İnternetiniz varsa ve şanslıysanız, kimliğinizi gizleyerek, birileriyle yazışacaksınız. Onlar sizi bir miktar rahatlatacak ancak bu defa da korkularınızı artmaya başlayacak.
14- Ne var ki gerçek hayatta size, komedi dizilerindeki gay karakterlere davranıldığı gibi davranılmayacak! Taciz edilecek, dışlanacak, tehdit edilecek, hatta dayak bile yiyeceksiniz.
15- Ergenlik bitimiyle birlikte ilk cinsel deneyiminizi yaşayacaksınız. Belki daha erken belki daha geç. Âşık olduğunuzu sanacaksınız. Hayatınız “O” olacak birden. Fakat o günün birinde, sizi hiç hesaba bile katmadan çekip gidecek.
Mahvolacaksınız. Çok geçmeden hayatınıza başka biri girecek, tekrar tekrar kalbiniz kırılacak. O kadar ki, artık kırılabilecek kadar büyük parça dahi kalmayacak. Taş kalpli olup siz de başkalarını kırmaya başlayacaksınız.
16- Eşcinsel mekânları keşfedecek, yeni arkadaşlar edineceksiniz. O kadar çok arkadaşınız olacak ki, kendinizi ünlü zannedeceksiniz. Bir nevi geçmiş yılların hıncını alacaksınız bu dönemde. Herkes peşinizden koşacak. Sonra çoğunun boş olduğunu fark edip, daha çok acı çekeceksiniz.
17- Hayatın hiçbir şeyi karşılıksız vermediğini, tattığınız mutluluk kadar acı çektiğinizi bilecek, mutlu olduğunuz anlarda bile korkup üzüleceksiniz.
18- Artık arkadaşlarınıza gay olduğunuzu söylemekte bir mahzur görmeyeceksiniz. Şaşıranlar olsa dahi, genelde olumlu tepkiler alacaksanız. Destekleyecekler sizi.
19- Artık insanlara kendinizi kabul ettirmeye çalışmayacaksınız, sizi kabul eden insanları hayatınıza alacaksınız.
20- Hayata farklı bir pencereden bakacaksınız. Cinsiyetsiz, kimliksiz tamamen özgürce.
21- Derken, önünüze evlilik ve askerlik gibi iki önemli kâbus çıkacak.
22- Askerlik yapmayı tercih ederseniz, taaa en başa dönüp, okul çağlarındaki gibi dışlanmaları, baskıları göze alacaksınız demektir. Ya da eşcinsel olduğunuzu açıklayacak, bunu kanıtlayacak ve duvarınıza asabileceğiniz pembe bir tezkereye sahip olacaksınız. Bu süreçte tahmin edemeyeceğiniz kadar aşağılanacaksınız. Eşcinselliğiniz, geri dönülmez bir şekilde belgelenmiş olacak artık. Kendinizi küçük düşmüş, fişlenmiş ve sanki ikinci sınıfmışsınız gibi hissedeceksiniz.
23- Diyelim askerliğinizi yaptınız, bu defa da ailenizin “Hadi artık evlen!” baskıları artacak. Önünüzde üç seçenek olacak: A-) Evlenmeyi reddedip, ailenize gay olduğunuzu açıklayacaksınız. B-) Evlenmeyip durumu idare edeceksiniz. Yani gay olduğunuzu gizleyeceksiniz. Ama bu sefer de, “Neden evlenmiyorsun?” baskılarıyla baş etmeyi göze alacaksınız. C-) Hem kendinizi hem karşınızdakini mahvedecek, evleneceksiniz. Ailenizi mutlu edeceksiniz ama boynunuza bir ip takıp, kendinizi asmış olacaksınız.

24- Bunca şeye rağmen eşcinsel olmak, gerçekten bambaşka bir bakış açısı kazandırır size. Ne erkek ne kadın gibi bakarsınız hayata. Kadınların şefkatini, duygusallığını, mantığını, anaçlığını, erkeklerin gücünü, özgürlüğünü alır, farklı bir karışım olursunuz.

Sevgiyle kalın. @Lubunya 11:27, 23 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba, Recep Tayyip Erdoğan maddesini belirli bir bakış açısına göre değiştirmeye çalışmaktasınız. Eğer bu mesajı yanlışlıkla almışsanız özür dileriz, fakat değilse, bir maddeyi kendi fikirlerinize göre yönlendirmeye çalışmamanızı, fikirlerinizi ilgili maddenin tartışma sayfasında belirtmenizi dileriz. Teşekkürler. @Lubunya 10:56, 18 Ekim 2013 (UTC)

Otomatik mesajınızdan ne demek istediğiniz pek anlaşılmıyor sayın Lubunya. Biraz daha açıklama yapmanızı bekliyorum. --Qwl ye yaz 11:05, 18 Ekim 2013 (UTC)

Sizden bu değişiklik için açıklama ve kaynak belirtmenizi bekliyorum. Recep Tayyip Erdoğan maddesini belirli bir bakış açısına göre değiştirmeye çalışmaktasınız. Değişiklik savaşına giriyorsunuz. İlgili sayfada yer alan şablonda bulunan bağlantıdan alıntı yapıyorum.
Halen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan evli ve 4 çocuk babasıdır.
En yakın bağlantıdan görüldüğü üzere Türkiye Başbakanı diye bir ünvan yok. Ünvan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı. yanlış ve uydurma bilgilerin Vikipediye katılmamasına hepimiz özen göstermeliyiz.--Qwl ye yaz 03:20, 19 Ekim 2013 (UTC)
  • Sizi tekrar uyarıyorum: burası Türkçe Vikipedi'dir, Türkiye Cumhuriyeti anayasası değil. Mevcut ana başlık: Türkiye'dir. Ana başlık diğer başlıklar için emsal/aynı kabul edilir. Her başlık farklı olmaz. Lütfen değişiklik savaşına zemin oluşturmayınız. Aksi taktirde engellenebilirsiniz. Şayet belirttiğiniz şekilde kullanılması gerektiğini iddia ediyorsanız bunu Recep Tayyip Erdoğan başlığı yerine şurada tartışmaya açabilirsiniz. @Lubunya 07:42, 19 Ekim 2013 (UTC)

Konu ile ilgili sizden açıklama bekliyorum. Kendi kişisel görüşleriniz kabul ettirmek için tehdit mi ediyorsunuz?--Qwl ye yaz 04:13, 21 Ekim 2013 (UTC)

Ayrıca yukarıda belirttiğiniz her başlık ayrı olmaz gibi bir ifadeyi hangi vikipedi kuralında yazıyor?--Qwl ye yaz 04:15, 21 Ekim 2013 (UTC)

Engel tavrınız hususunda bir tehdit değil var olanın özetidir. Tartışmadan Türkiye Cumhuriyetini kullanmak kadar Türkiye olarakta kullanmam anlamsız. Ancak tartışma yolunu seçmeyerek değişiklik savaşına zemin hazırlayan sizsiniz ve buda engellenmeniz ya da uyarı almanızı gerektirebilir. @Lubunya 17:16, 9 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba. Ben Özgür. LGBT Proje davetiniz için teşekkür ederim. LGBT sayfalarına katkı yapmayı çok isterim. Yapmıştım da fakat bildiğiniz üzere bu konularda Türkçe kaynak bulmak ve belirtmek zor olduğundan yaptığım değişiklikler genelde silindi. Fakat LGBT Projede yer almak isterim. Esen kalın.Bu imzasız yazı E3.akpinar (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Az önce başbakanlıkla ilgili yaptığınız değişiklikleri inceledim ve resmi olsun gayri resmi olsun kullanılan şeklin dışında bir tanımlama ile bütün okuyucuları yanılttığınızı size belirtmek istiyorum, hatta emin olmak için iyi bir araştırma yaptım. Burada da göreceğiniz üzere kullanılması gereken terimi kendi kafanıza göre değiştirdiğiniz gerçeği ortaya çıkıyor, lütfen yaptığınız tüm değişiklikleri geri alınız, aksini ısrarla tekrarlamanız dahilinde engellenebilirsiniz. Bilginize. -e.c. 17:42, 3 Kasım 2013 (UTC)

3 yıldan fazladır Vikipedi'ye katkıda bulunan bir kullanıcıya engellenebilirsiniz tehditinizi ilgilü TC veya Türkiye Cumhuriyeti kullanımı hususunda kullanmanızı ciddiye almıyorum. Eğer tartışması olmadan Türkiye Cumhuriyeti olarak kullanılan bir ibare hususunda şahsımı tehdit edecekseniz, buyrun hiç durmayın engelleyin. Bk: Türkiye. @Lubunya 17:13, 9 Kasım 2013 (UTC)

Selam Lubunya[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Kategori tartışmaları/Azeriler-2 adlı tartışmada oy kullanmışsınız fakat biraz açıklamada bulunmanız konunun çözüme kavuşması açısından yararlı olacaktır. Rica etsem uygun olduğunuzda biraz vakit ayırabilir misiniz bu konuya? Sevgiler, saygılar.. -esc2003 (mesaj) 07:54, 8 Kasım 2013 (UTC)

Takabeg'in açıklaması yeterli kanaatindeyim ama ek açıklama yapmamı rica ediyorsanız, tabiki vakit ayrırım. @Lubunya 17:14, 9 Kasım 2013 (UTC)

Eşcinsellik sayfasında yaptığım değişiklik[kaynağı değiştir]

Eşcinsellikle ilgili yaptığım değişikliği geri almışsın. Kusura bakma ama bir sürü yanlış bilgi ekliyorsun. Kullandığın kaynakçalarında birkaçı da homofobik sitelerden. Ayrıca birkaç başlık ve içeriği uyuşmuyor. Çok dağınık yazmışsın.

"1994 tarihinden itibaren WHO üyesi tüm ülkeler yeni sınıflandırmayı kullanmaya başladı. Eşcinselliğin bir hastalık, bozukluk ya da eksiklik olmadığını, 3 farklı cinsel yönelimden birisi olduğunu ve doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen, kişinin kendi seçmediği bir durum olduğu tıp bilim tarafından tespit edilmiş ve bu durum kabul görmüş ve eşcinseller çoğu gelişmiş ülkelerde eşcinseller arası resmi evlilik dahil olmak üzere heteroseksüellerin sahip olduğu pek çok hakka kavuşmuştur"

Mesela bu bilgi yanlış. Who eşcinselliğin doğuştan ya da 3 ile 4 yaşlarına kadar belirlenen bir durum olduğunu söylemiyor.

Teoriler bölümünde "ergenlikte eşcinsellik" var. "Ergenlikte eşcinsellik" bölümünde de Alfred Kinsey'in çalışmaları var. Bunların ne bağlantısı var? Aynı şekilde "cinsel yönelim tanımlamaları" başlığında "hayvanlarda eşcinsellik" in ne işi var? Eşcinsel yönelimler başlığında "gay" "lezbiyen" "biseksüel" var. Bunlara eşcinsel yönelim denmez. Cinsel yönelim heteroseksüellik, eşcinsellik, biseksüellik ve aseksüelliktir.

Ben yazımı ingilizce vikipediden çevirerek yazdım. "Eşcinselliğin nedenleri konusunu da yazdım. Eşcinsellik üstüne yapılmış çok önemli araştırmalar var. "Eşcinsellik ve psikoloji" ve "cinsel yönelimi değiştirme eforları" nda eşcinselliğin psikolojide nasıl sınıflandırıldığı eşcinselliği tedavi etmenin yanlış olduyla ilgili doğru bilgiler ve kaynakçaları da var. Sonra "lgbtt tarihi" ni de ekliycem. Lütfen bu yazıyı değiştirip benim yazımı koyalım. Çünkü gerçekten yazdığın yazı çok yanlış ve eksik bilgiler içeriyor.Bu imzasız yazı İdesofmarch (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sevgili İdesofmarch, eşcinsellik, cinsel yönelim ve LGBT konuları, başlıklarında yaptığınız değişiklikleri takdirle izliyorum ve kısa bir süre önce size LGBT yıldızı hediye etme fikrindeydim. Yine sizi VikiProje LGBT'ye davet ediyorum. Aylık işbirliğine katılabilirsiniz. Eşcinsellik başlığındaki katkınız radikal, incelemeye değer bir değişiklik olduğu için tartışılmasını rica ettim. Ancak sayfada katkı sayısı çok az olduğundan, File-Dosya, LGBT yerine LGB gibi yer yer Türkçe imla hatalı, ansiklopedik içerik, sayfa görseli üzerinde biraz estetikten uzak değişikliklerinize [İdesofmarch ilave değişiklikle] /devriye onayı hususunda onayladım. İlgi ve alakanız için teşekkürler. /LGBT/ hakkında her konuda bilgi alışverişi için şahsıma danışabilirsiniz. İyi çalışmalar. @Lubunya 10:40, 18 Kasım 2013 (UTC)

Takip ettiğim bazı müzisyen maddelerinde yaptığın değişiklikleri gördüm. Mabel Matiz ve Ceyl'an Ertem için ana dolaşım şablonu eklemiş olsan da, şarkıları için ayrıca şablon ekleme fikrinin kaynağını merak ettim. OnurT 15:55, 17 Kasım 2013 (UTC)

  • OnurT, bahsettiğiniz o maddeleri takip eden ilk kişi siz değilsiniz dolayısıyla son kişide siz olmayacaksınız. Vikipedi hızla büyüyor, içerikleride öyle. O şablonlar o başlıklar için gerekliydi ve eklendi. Olay burada bitti. Kayda değer şarkıların kayda değer şarkı şablonları. Tıpkı: Gey ikonu Hande Yener gibi. @Lubunya 10:49, 23 Kasım 2013 (UTC)
İngilizce ve diğer dillerdeki Vikipediler'de bunu yapıyorlar mı? OnurT 22:26, 23 Kasım 2013 (UTC)
  • Diğer İnterwikileri Türkçe Vikipedi olarak taklit etmemiz şart/koşul olmamakla birlikte, diğer interwikiler bunu yıllardır yapıyor; Madonna, Demi Lovato, Lady Gaga, vs vs... @Lubunya 07:21, 24 Kasım 2013 (UTC)

LGBT sayfası Hakkında[kaynağı değiştir]

Merhaba, şurada galiba bana sormuşsunuz. " Nisan 2013 tarihli http://****/?page_id=40" yazmıştım, Nisan 2013 de yayınlamış diye, telif hakkı ihlali olmaması için anonim kullanıcının yaptığı değişkiliği geri almıştım. Ancak ilgili sayfayı tekrar okuduğumda "değiştir" bağlantılarını bile kopyala yapıştır yapmışlar. Kadınkaleminin anlamını da anlamış oldunuz böylece. İyi çalışmalar --taysin (mesaj) 19:00, 27 Kasım 2013 (UTC)

Merhaba, Kadınınkalemi sitesi Kadın Kapısı sitesinde yer alan bilgileri kopyalamış, kaynak sorunu yok. Ancak yinede sorun oluşturabilir diyorsanız ilgili bağlantıyı çıkarabilirsiniz. Başlığı tümden bir kaynağa istinaden geri almak emeğe saygısızlık olacaktır. Sevgiyle. - Lubunya 12:31, 22 Aralık 2013 (UTC)

Şablon:Gezi Parkı protestoları[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Gezi protestoları maddesinde son yaptığınız değişiklikte şablon eklediğiniz bilgisi var. Şu an kaynakçanın altında "Şablon:Gezi Parkı protestoları" şeklinde boş bir bağlantı bulunuyor. Kontrol edebilir misiniz lütfen? Teşekkürler. Gezginrocker (mesaj) 01:02, 26 Aralık 2013 (UTC)

İyi gözleminiz için teşekkürler bknz: şablon. - Lubunya 18:25, 26 Aralık 2013 (UTC)
Rica ederim. Güzel olmuş elinize sağlık. :) Gezginrocker (mesaj) 00:07, 28 Aralık 2013 (UTC)