Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ayyıldız Tim

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir. --Garbino ileti 20:40, 18 Haziran 2013 (UTC)

Ayyıldız Tim[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Silinsin Silinsin Sayfada bulunan kaynaklarin cogu guvensiz veya tarafli kaynaklar. Bilinmeyen mirror siteleri, ayni gun satin aldiklari domain'leri hackleme iddialari, bahsi gecen kaynaklarinin cogunun "yerel" ve "korkusuzhaber" gibi kendi sahislarina ait haber siteleri olmasi, isbankasi gibi dogrulanmamis, intranet sistemnlerinde cikan sorunu web sitesini hacklemek olarak gosterilmesi vb onlarca durumun olmayan ve abarti uzerine kurulu bir sozluk bilgisi yaratildigi acik. Bu sekilde bir sayfanin varligi wikipedia ilkeleriyle ve "dogru algi goturme" noktasina terstir. Ayrica hack grubu noktasinda da kesin veriler olmadigi icin butur sozluk bilgisini hak edecek konumda da degildir. Sayfa incelendiginde kendi satin aldiklari domain'leri veya o an arizali olan, islemez halde olan sistemleri hackledik diyerek, olmayan durum uzerinden yanli bir abartili algi yaratilmaya çalisildigi goruluyor. --Etc\passwd (mesaj) 22:54, 14 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 --Garbino ileti 13:21, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Twitter veya Facebook az yavaslayinca hackledik diye duyurusunu yapiyor, yazete gibi guvensiz kaynaklar haber yapinca buraya "eylem" altida geciliyor. Ayni sey isbankasi icin de gecerli. Zaten buyuk bir mantik hatasi var, bir grup 10 dogru sey yaptiktan sonra 100 yanlis'i o 10 dogrunun arkasina saklayarak kamuoyuna sunuyorsa, bu buyuk bir yanilgidir, wikipedia'nin guvenilirligini de sarsar.--Etc\passwd (mesaj) 01:52, 15 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Sayfayı silinmeye aday gösteren kişinin karşıt grup sempatizanı olduğunu düşünüyorum zira makalede geçen kaynakların bir kaçının ismini verirsem "Doğan Haber Ajansı,İhlas Haber Ajansı, Star Gazetesi, Hurriyet Gazetesi, Posta gazetesi, Mynet, CNN Türk" gibi kaynaklar vardır. Kişi şahsi meseleri yüzünden makaleye hasar vermekten uyarı almıştır. Ayrıca kendisine de açıkladığım gibi yanlış olduğunu düşündüğü kaynakları düzeltmek yerine sayfanın tamamının silinmesini istemesi bir cephe aldığını gösterir. Youtube üzerinden televizyon haberinin videosu kaynak olarak gösterilebilir. Bahsettiği youtube videosu budur. Ayrıca makale aşırı ip vandalizm yüzünden sayfa koruma talebi edilmiştir. Medyada bu kadar çok haberi yapılan bir grubun KD si tartışılmaz herhalde?(erlik.khan (mesaj) 01:57, 15 Haziran 2013 (UTC))
  • Yorum Yorum Burada bir algi kirliligi mevcut, sayfanin tumu bilgi vermek icin degil propaganda temelli yazilmis ve "ne hikmetse" birileride bu kaynagi guvenilir olmayan, tamamen iddia ve savlara dayanan bircok maddeyi onaylamis. Ornek verecek olursak, "isbankasi hack", "twitter hack", "çin devlet siteleri hack", "Suriye devlet siteleri hack", "RedHack grubu hack", "HalkTv hack" vb gibi bircok madde'nin kaynaklari "hic taninmayan" haber siteleridir, geri kalan birkac madde'nin de kaynagi guvenilir olmayan, grubun kendi dusunceleriyle birebir ortusen sitelerdir. Bunu belirttik diye "nedense" bazi arkadaslar 3 saatir nereye yazsam oraya yaziyor durumunda olmasi da, buraya eklenen "dayanaksiz" "iddia temelinde olan" maddelerin onaylanma surecinde "yandas" ilkelerinin agir bastigini gostermekte.. Ariza yapan siteyi hackledim diyen bir grubu haber yapan "duyulmamis" kendilerine ait "korkusuzmedya" gibi siteleri baz alarak buraya bu sekilde yerlestirilmesi dusundurucu. Madde'nin tartisma sayfasini da bakarsaniz bu durum daha iyi anlasilir zaten.--Etc\passwd (mesaj) 02:14, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum korkusuzhaber sadece bir bilgi için referans gösterilmiş ve o bilginin başka referanslarıda var. Her bilginin birden çok güvenilir kaynaktan referansları olmasına rağmen yoğun vandalizm yapıyorsunuz. Açıkca bu makalenin sizi rahatsız ettiğini düşünüyorum o yüzden makalenin kişisel nedenlerden silinmeyeceğine eminim. Duyulmamış dediğiniz kaynaklar "Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı" felan mı? Ayrıca katkılarınızı incelediğimde RedHack grubu ile ilginiz olduğunu görüyorum buda makaleye neden cephe aldığınız gösteriyor. Kişisel sebeplerden hiç bir makale silinemez. erlik.khan (mesaj) 02:20, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Acikcasi ben sizin maddenin balonunun patlamis olmasindan "neden bu kadar rahatsiz" ettigini bilmiyorum.. Ideolojik gorusunuzu buraya yansitarak yaklasik 3 saatir nereye yazarsam oraya yaziyorsunuz. Korkusuzmedya dediginiz, kendi actiklari site? Oldu olacak herkes bir haber sitesi açarak, asparagas haber yayarak wikipedia'da madde olarak eklensin? Yukarida da soyledigim gibi 1-2 "gercek" hack olayinin ardina 10 tane sahte hack olayi eklenmis ve bu durum wikipedia'nin ne ilkeleriyle ne de "dogru kaynak" ozelligiyle ortusmekte.. Madde'nin kaynakça bolumunu tek tek kontrol edenler cogunun asparagas oldugunu, twitter, isbank gibi sahte hack haberlerini devamli sizin onayladiginizi da gorurler. Zaten sizinle madde'nin tartisma sayfasinda suren tartismaya bakanlar, yonelim olarak olaya ideolojik baktiginizi gorur.--Etc\passwd (mesaj) 02:30, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum 41 tane kaynak arasında 1 kaynağın güvensiz olduğunu iddia ederek sayfanın tamamının silinmesini istediğinizin farkında mısınız? Katkılarınıza bakarak makalede adı geçen grubun karşıtı bir gruba ilginiz olduğu anlaşılıyor. Yani burada rahatsız olan ben değil sizsiniz ben görevimi yapıyorum. Size yeterince cevap verdiğimi düşünüyorum uzatmayalım son söz hizmetlilerimizin.erlik.khan (mesaj) 02:36, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum 41 kaynak arasinda baktigimizda haberlerin cogunun, korkusuzmedya, tghtr, fikirmedya, nethabercisi, yeni cag, ozengen, mili gazete, son-dakika haber, yazete, rota haber, f5haber, haberdar gibi sitelerden alindigi, Hurriyet Milliyet gibi kaynaklarin tek maddeye 2-3 maynak eklenmesiyle oldugu gozukuyor. Kaldiki bahsettiginiz sekilde benim bir grupla baglantili olmam, sizin bir maddeyi balon gibi sisirmek icin kaynaksiz maddeleri eklemenizi mesrulastirmiyor. Kaldiki sizin sabahtandir yuruttugunuz "can siper" mucadele asil olarak sizin bahsi gecen gruba yandas oldugunuz yonunde kaniyi guclendiriyor. Dedigim gibi maddenin de tartisma sayfasina bakilirsa, bana yazdiginiz mesajlara da bakilirsa zaten "neyin ne" oldugu anlasilacaktir. Ve evet bana mesajda dediginiz gibi "sadece moderatorler ve wikipedistler sunu yapar, bunu yapamaz" olayini da burada tekrar etmediginiz icin tesekkurler. "Bu konuda son soz" elbette bu yine konuda deneyimli hizmetli arkadaslarin..--Etc\passwd (mesaj) 02:48, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Doğan Haber Ajansı, İhlas Haber Ajansı, CNN Türk, Sabah Gazetesi, Star Gazetesi, Milliyet, Vatan Gazetesi, Hurriyet Gazetesi, Zaman Gazetesi, Mynet, Yeni Çağ Gazetesi, Habertürk Televizyonu, Show TV televizyonu, ATV televizyonu, Yazete, Posta Gazetesi bunlar güvenilir olmayan kaynaklar mı? Bu kaynaklardan birden çok referans var. Burasının hala sayfa silme yeri olduğunu algılayamamışsın galiba burada düzeltme yapılmıyor sayfa siliniyor. Söylediğin referansların kaldırımasını istemek yerine sayfayı silmek istemen vandalizmdir. Siyasi görüşlerini ve sempatizanlığını burada göstererek bir vikipedi makalesine zarar veriyorsun.erlik.khan (mesaj) 03:03, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Yorum Yorum Bahsettigin kaynaklar yukarida da belirttigim gibi tek maddeye birden fazla kaynak eklenmesiyle olmus, eylemlerin yuzde 70'i tarafli ve guvensiz kaynak.. Bir insan bir defa "kazara da olsa" cinayet isledikten sonra habire "cinayet isleidim" diye duyuru yapsa ve "yerel siteler" haber yapsa bu onu seri katil yapmaz. Siz tek dogruya bakarak, butun bir durumu olumluyorsunuz, oysaki buraya damgasini vuran, yaptiklari herseyin fake(sahte) oldugudur. Yukarida da belirttigimiz seyleiri habire yazarak "kirtasiyecilik" yapmanin alemi yok, tum tartismayi okur insanlar ve cevap verir "guresci" kafasiyla wikipedia tartismalari yurumez. Soyledigim referanslarin kaldirilmasi degil sorun, buradaki sorun 3 tane "guvenilir kaynak" alip 15 tane guvensiz kaynak ile "olmayan" bir hacker grubu yaratma çabanizdir. Kaldiki kaynaklarin yanlis oldugunu belirtmemize ragmen "habire" geri alarak engellediniz. Ve bunu "deneyimli uye" "uzman wikipedist" gibi kavramlarla sahsimi otekilestirerek yaptiniz. Bu tutumunuzdan ve suanki "guresci" mantiginizdan da olaya kendi ideolojinize gore baktiginiz, kesinlikle free source open source gibi kaygilarinizin açiklikla olmadigini soyleyebilirim. Siz derdinizi anlattiniz bende, fakat "bir kaygi" ile habire yazmaniz neyin telasi anlamadim. Lutfen tartismada "habire" ayni yere donup dolasmak yerine bu konuda uzman insanlara birakin karar versinler.. Iyi gunler size.--Etc\passwd (mesaj) 03:46, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Kaygı içerisinde değilim silinmeyeceğine %100 eminim. Burası bir ansiklopedi siyasi ideloji arenası değil kendinize uymayan görüşleri yok edemezsiniz. Hiçbir zaman 1 kaynağın güvenilirliği yok bahanesi ile makale komple silinmedi sizin ısrarla sildirmeye çalışmanız rahatsız olduğunuzu gösteriyor. Makalede adı geçen grubun sürtüşme yaşadığı grup olan RedHack makalesini çok değiştirmişsiniz peki o makalede bulunan "evrensel.net, sol.org,bianet" gibi güvenilir olmayan kaynaklar olmasına rağmen neden silinmeye aday göstermediniz? İşinize gelince yeterli mi oluyor? Ki bahsettiğim RedHack makalesinde verilen bilgilerin çoğu tek kaynaklı olmasına rağmen Ayyıldız Tim makelesinde verilen bilgilerin çoğunluğu 3-4 tane ayrı kaynak ile desteklenmiş bilgilerdir. Vikipedi içerisinde partizanlık ve vandalizm yapmayın lütfen. erlik.khan (mesaj) 06:17, 15 Haziran 2013 (UTC)

  • Kalsın Kalsın erlik.khan'ın da belirttiği ulusal kaynaklarda yer almış olması dolayısıyla kayda değer olduğuna inanıyorum. Google'de aratmak bile yeterli. Ayrıca gerekçenin de taraflı ve kişisel yoruma dayalı olduğunu düşünüyorum. Utku Tanrıveremesaj 06:20, 15 Haziran 2013 (UTC)
Yorum Yorum Bu makale defalarca Silme işlemine mağruz kalmış makale sürekli vandalizm'e uğradığınıda göz önüne alırsak sürekli sildirilmesi normal. Silmeye gerekçe olarak ise "Kayda değer olmayan" gösterilmiş. Google'a Ayyıldız Tim yazınca direk ulusal haber sitelerinin grup hakkındaki haberleri karşımıza çıkıyor. Bırakın ulusal haber sitelerini BBC gibi uluslararası haber sitelerine dahi konu olmuş bir grup Örnek. Grup dün 400 bin hayranlı resmi facebook sayfası üzerinden bir bildiri yayınlamış bugün bütün ulusal haber kanalları haber etmiş. Youtube'da bir çok televizyon kanalının grup ile röportajına rastlıyoruz. Bumu kayda değer olmayan kişiler? Bundan önce araştırmadan makaleyi silen yönetici arkadaşlarımı kınıyorum.erlik.khan (mesaj) 06:49, 15 Haziran 2013 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Madde içeriğini dikkatle inceledim. Kayda değerlik özelliklerini taşıdığı kanaatine sahibim. İçeriğin anlam olarak menfi ya da müspet olarak algılanması onun KD olmadığı anlamına gelmez. Ansiklopediklik açısından uygun ...Eğitmenmahmut msj 12:16, 15 Haziran 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin kaynak gösterilen sitelerin içeriği hiç okunmamış. misal işbankası hack örnek göstermek gerekirse; 3 kaynaktan 1'i (star) olaya tamamen yanlı bakıp işbankasının açıklamalarına yer vememişken diğer ikisinde (takvim ve samanyolu) bu hack olayının (muhtemelen mesnetsiz) bir idda olduğunu ve işbankasının donanımsal bir hata yüzünden sitesinin çalışmadığını belirtmişler. Akabinde diğer işlere baktığımızda serverdaki yavaşlamaları üzerlerine alınıp "hacklemek" gibi gösterdikleri aşikardır. Şuna dikkat edilmesi lazım, kaynakta adı geçip geçmediğine değil, kaynağın size ne bilgi verdiğine bakmalı.--BilgikirliliginehayirBilgikirliliginehayir (mesaj) 13:14, 15 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 --Garbino ileti 13:21, 15 Haziran 2013 (UTC) - VP:OY#Oyların geçerliliği Madde-4 -- erlik.khan (mesaj) 17:51, 15 Haziran 2013 (UTC)

Kalsın Kalsın burada ve şurada Mehmet İshak Telli sözcüleri imiş ve birçok tv programına katılmışlar. şu anda, burada..burada, burada ,ŞURADA, burada, burada da burada, burada, şurada, orada, burada ve son olarak şurada yer alıyor. Daha eklemediğim bir sürü de var. Kayda değerliği sağlıyor.--Boyalikus (mesaj) 15:08, 15 Haziran 2013 (UTC)

Silinsin Silinsin Sayfada yer alan bilgiler çarpıtılmış. Örneğin anonymouse'a saldırıp Anonymous'a saldırıldı yazılmış. Öte yandan maddenin taraflı insanların yazdığı çok açık. Bağlantılarımdan biliyorum ki kaynak gösterdikleri Star gazetesiyle anlaşmaları var. Facebook'da bulunansayfalarından star gazetesinin sayfasına trafik göndermektedirler. Bu sebeple bu kaynakta taraflı haber yapabilme olasılıkları var. Öte yandan şuradan Türkiye'de yaşanan son olaylara nasıl baktıklarını inceleyebilir, (konuşan bay İshak Ayyıldızdandır)konuşmalarının ne kadar asılsız ve saçma sapan olduğunu anlayabilirsiniz. Youtube a yüklediği videoda kullandıkları programın watermarkları olan hack takımını varın siz değerlendirin. Vikipedia'daki durum için de yaptıkları son yayınışuradan inceleyebilirsiniz. Facebook sayfalarında yayınladıkları bilgiler kısmının da vikiden direkt olarak alınması maddenin taraflı kişiler tarafından yazıldığı şüphesini uyandırıyor. Görmek için buraya bakabilirsiniz. Vikipedia gerçek olmayan bilgileri yayınlamamalıdır, grup ya da kişiler kendilerini üstün göstermek için açık bilgi kaynaklarını kirletmemelidir.Olaylarboylemi 20:26, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum Karşıt görüşlü sempatizanlar tarafından yeni hesaplar açılıp oylamada silinsin oyu veriliyor aynı oylamayı başlatan kişi gibi bu bile makalenin ne kadar kalmaya hak ettiğini gösteriyor.erlik.khan (mesaj) 17:50, 15 Haziran 2013 (UTC)

Yorum Yorum yukarida kendi kendine cevap vererek "kendi kendini" hakli goren sensin, kaldiki bu durum olmazsa bile dun geceden bu yana sabah aksam "sempatizanlik" yapmandan, her yazdimiz yerin altina yazmadan, moderatorlere sirin gozukmek icin "sozluk ilkelerini" hice saymandan, acaba "kolye yuzuk" olayinda nasil bir geliri var, bu maddedeki sahte referanslari onaylayarak, gelen maddelerin kaynaginin ne olduguna bile bakmadan sisirdigin grupla "ne gibi bir bagin var" diye insanin aklina gelmiyor degil.. 5 dolarlik yuzugu 170 liraya satmak buyuk pazar senide anliyoruz.--Etc\passwd (mesaj) 02:08, 16 Haziran 2013 (UTC)
Lütfen katılımcı üzerine değil, içerik üzerine yorum yapınız ve kişisel saldırılardan kaçınınız. Utku Tanrıveremesaj 11:11, 16 Haziran 2013 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.