The Legend of Korra: Revizyonlar arasındaki fark

Vikipedi, özgür ansiklopedi
[kontrol edilmemiş revizyon][kontrol edilmemiş revizyon]
İçerik silindi İçerik eklendi
Değişiklik özeti yok
Snnrslnx (mesaj | katkılar)
Değişiklik özeti yok
19. satır: 19. satır:
| language = İngilizce
| language = İngilizce
| num_seasons = 2
| num_seasons = 2
| num_episodes = 13
| num_episodes = 14
| list_episodes = The Legend of Korra bölümleri listesi
| list_episodes = The Legend of Korra bölümleri listesi
| executive_producer = Michael Dante DiMartino <br> Bryan Konietzko <br> Joaquim Dos Santos
| executive_producer = Michael Dante DiMartino <br> Bryan Konietzko <br> Joaquim Dos Santos

Sayfanın 19.14, 15 Eylül 2013 tarihindeki hâli

The Legend of Korra
FormatAnimasyon

The Legend of Korra , İlk gösterimini 14 Nisan 2012'de Nickelodeon ABD'de yapmış animasyon televizyon dizisi. Dizi Türkiye'de ise Nickelodeon kanalında 26 Ağustos 2012 tarihinde ön gösterimi ile yayına koyulmuş, 2 Eylül 2012 tarihinde yayın hayatına başamıştır. CNBC-e'de ise 20 Ocak 2013'te yayına başlamıştır. Yapımcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko olan dizi 2005-2008 arasında yayınlanan Avatar: Son Havabükücü'nün devamı niteliğindedir. Dizinin ilk sezonu 12 bölüm ikinci sezonu ise 14 bölüm olarak yayınlanacağı açıklandı.[1] Özgün diziyle aynı kurgusal evrende geçmektedir: milletlerine bağlı olarak su, toprak, ateş veya havadan birini kontrol etme yeteneğine sahip insanların bulunduğu Asya tesirli dünyadır. Bu dünyada Avatar olarak bilinen biri vardır. Avatar dört ulusun arasındaki dengeyi sağlar ve yalnızca o dört elementi birden bükebilir. Korra dizinin asabi özgür kahramanı, özgün dizideki Aang'den sonra gelen Avatar bedenidir.[2] Yaratıcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko diziyi,[3] özgün dizinin sonundaki Ateşkralı Ozai ve Prenses Azula'nın yenilgisinden 70 yıl sonrasında yeni Avatar Korra'nın bükme karşıtı devrimcilerle yüzleşirken bir yandan da hava bükmeyi öğrenişiyle sürdürmeyi planlamaktadır.[2]

Genel bakış

Korra, Güney Su Kabilesi'nden bir Su bükücüdür. Avatar Döngüsü'nde Havadan sonra Su geldiğinden, ana elementi Hava olan Avatar Aang'in bir su bükücü olarak reenkarne olmuş halidir. Su, toprak ve ateş bükmede henüz çok küçükken ustalaşmış, fakat hava bükmede bir türlü ustalaşamamıştır. Havabükmeyi ona öğretebilecek tek kişi dünyadaki tek hava bükme ustası, Aang ve Katara'nın oğlu olan Tenzin'dir. Önceki dizinin aksine, Avatar: Korra Efsanesindeki olaylar çoğunlukla Cumhuriyet Şehri (Republic City)'nde geçmektedir. Bu şehir, bükücü olan veya olmayan her milletten insana yuva olmuş bir yerdir. Seride kendilerini "Eşitlikçi" diye tanıtan, bükücü olmayan insanların örgütlenip bükücülere ve bükmenin yegane simgesi olan Avatar'a karşı açılan savaş işlenmiştir .

Konusu

Şablon:Spoiler Dizi Korra adındaki, Güney Su Kabilesinden bir genç kızın yaşamını konu edinmektedir. Nickelodeon başkanının açıklamasına göre kahramanımız Avatar bu kez "asabi, özgür ve dünyanın sorumluluğunu üstlenmeye hazırdır.[4] Ateş, Su ve Toprak elementlerinde ustalaşmış, fakat Hava elementinde de ustalaşması gerekmektedir.[2] Karakter oluşturulurken kısmen de olsa özgün dizideki Avatar Kyoshi'den esinlenilmiştir; yaratıcıların dediğine göre Avatar hayranları arasında çok popülerdir. Aang'ın macerasını tekrarlamamak için yaratıcılar, diziyi Cumhuriyet Şehri (Republic City) adındaki bir yerde geçirmiştir. Şehrin bir çizimi dizinin duyurusuyla birlikte yayınlanmıştır. Şehrin tasarısında Shanghai'dan ve 1920 ve 1930'ların Hong Kong, Manhattan ve Vancouver'ından esinlenilmiştir. Dizide Korra, Avatar Aang ve Katara'nın oğlu üstâd Tenzin'den hava bükmeyi öğrenecek ve şehirdeki bükme karşıtı devrimcilerle yegâne bir savaş sürdürecektir.[2] Şablon:Endspoiler

Yapım

Korra'yı Cumhuriyet Şehri'ne (Republic City) bakarken gösteren, dizinin duyurusundan sonra yayınlanan test görüntüsü.

San Diego'daki yıllık San Diego Comic-Con International (Uluslararası San Diego Çizgi Roman Konferansı) 'da 22 Temmuz 2010'da, Avatar: Son Havabükücü'yü konu alan bir dizinin Nickelodeon'da yapım aşamasında olduğu ve Kasım 2011 gibi yayınlanacağı duyurulmuştur.[4][5] Özgün dizinin yaratıcı ve yapımcıları Michael Dante DiMartino ve Bryan Konietzko'ı da kapsayacaktır.[3] Deneme olarak Son Hava Bükücü: Korra Efsanesi adıyla, özgün diziyle aynı kurgusal evrende yer alan,[4] 70 yıl sonrasında geçen 12 bölümlük[1] mini dizilerin yapılması düşünülmektedir.[6]

23 Temmuz 2011 tarihinde San Diego'daki yıllık Comic-Con'da Son Hava Bükücü: Korra Efsanesi panelinde yapılan açıklamalarda dizinin toplam 2 sezondan oluşacağı ve ilk sezonun 12 bölüm, ikinci sezonun ise 14 bölüm olacağı açıklanmıştır.[1] Son Hava Bükücü: Korra Efsanesi'nin yapımı ve konsept çizimleri ayrıntılı şekilde gösterilmiş ve haklarındaki bilgiler verilmiştir.[7]

Dizinin özgün diziden daha karanlık ve olgun olması beklenmektedir; bununla birlikte, yeni bir izleyiciyi amaçlayan, macera ve eğlence hisleriyle olgun temaları dengeleme niyetinde bir girişimde olmadıklarını. Dahası, seride Korra ile ilgili "romantizm" içeriğide olacak. Yaratıcılar ayrıca her bölümü kendilerinin yazacaklarını onayladılar, mini-seri olaması göze alarak, "gerçekten iyi" ve "harika" hikayelerle, doldurma bölümleri ihmal edeceklerini açıkladılar.[8] Orjinal seride animasyon ve dizayn üzerine çalışmış olan Joaquim Dos Santos ve Ryuki Hung da bu seriye dahil olacak, storyboard üzerinde çalışmış olan Ian Graham'ın dahil olduğu gibi. Dahası, orjinal seride besteci olan Jeremy Zuckerman da, Legend of Korra'ya dahil olacak.[9]

Dante Basco, Zuko'nun ses sanatçısının seriye geri dönüşü onaylanmıştır.[10] Twitter'da da açıkladığı üzere Zuko dışında farklı bir karakteri seslendireceğini belirtti, ama yinede bu karakter bir şekilde Zuko'ya bağlı olduğu belirtiliyor.[11] Basco ayrıca bölümlerden birinin isminin "Skeleton In The Closet." [12] olduğunu doğruladı. Ayrıca, Rob Paulsen kendisinin ve Eva Marie Saint'in seride karakterlerden birilerini seslendireceklerini doğruladı.[13]

Karakterler

Şablon:Spoiler

  • Korra (Janet Varney, Cora Baker geçmişi gösteren bir sahnede.)[14], 17 yaşındadır ve Aang'in reenkarnasyon hali, Avatar, ve serinin ana karakteri. Korra serinin başlangıcında, su, toprak ve ateş bükmeyi bilmektedir. Hava bükmeyi ise ilk sezonun son bölümünde öğrenmiştir. Naga adında evcil Kutup Ayısı Köpeği vardır. Korra Güney su kabilesindendir. Kendisi, Aang'in tam tersi olarak, öfkeli, bağımsız, sabırsız ve dünyayı eline almaya hazırdır. 1. sezon finalinde Amon tarafından su, toprak ve ateş bükme gücü alınmış, ancak Amon, Mako'nun gücünü almak üzereyken hava bükerek Amon'u yenmiş, ve ilk defa hava bükmüştür. Aynı bölümde, Aang tarafından su, toprak ve ateş bükme yetenekleri geri verilmiştir. Enerji bükme yeteneğine de sahip olmuş ve Mako'yla çıkmaya başlamıştır.
  • Mako (David Faustino)[14], Bir ateş bükücü ve de Korra'nın arkadaşlarından biridir, "karanlık ve düşünceli" olarak tarif edilir. Mako, Bolin ile beraber Cumhuriyet Şehri'nde Pro-Bending adında bir spora katılmaktadır. Asami'yle sevgiliydi, ama son bölümlerde ayrıldılar ve sezon finalinde Korra'yla sevgili oldular. Orijinal seride de Iroh'u seslendirmiş olan ve 2006 yılında hayatını kaybeden Mako Iwamatsu'nun ölümünün ardından bu isim verilmiştir.18 yaşındadır. 2. sezonda polis olmuştur.
  • Bolin (P.J. Byrne)[14], Mako'nun genç toprak bükücü kardeşi. Mako'nun yanı sıra, Bolin komik ve eğlenceli bir karakterdir. Pabu adında Ateş Gelinciği vardır. Korra'ya aşıktı (hatta sadece 5. bölümde çıktılar, ama Korra onunla Mako'yu kıskandırmak için çıkmıştır.), ama Korra'yla Mako'yu öpüşürken gördüğü için Korra'yla arkadaş olarak kalmaya karar verdi.16 yaşındadır.
  • Bumi (Dee Bradley Baker), Katara ve Aang'in 3 çocuğundan biridir. İsmini Aang'in yakın arkadaşı Omashu kralı Bumi'den almıştır, bükücü olmamasına rağmen Birleşmiş Kuvvetler ikinci kısım komutanıdır ve iyi bir liderdir. S Çok çılgın yapılı birisidir. 1. sezonun son bölümünde donanmayla Cumhuriyet şehrine gelmiştir. 57 yaşındadır.
  • Tenzin (J.K. Simmons)[14], Aang ve Katara'nın üç çocuğundan tek hava bükücüdür. Tenzin ayrıca Korra'nın hava bükücü hocasıdır. "Bir zen ustası gibi" kaba ve sert olmasına rağmen, çocukları arasında oldukça komik ve eğlenceli görülebilir. 50 yaşındadır.
  • Jinora (Kiernan Shipka)[14], Bir kitap kurdu ve Tenzin'in en büyük kızıdır. Jinora bir hava bükücüdür. 10 yaşındadır ve Ikki, Meelo ve Rohan'ın ablasıdır.
  • Ikki (Darcy Rose Byrnes)[15], Jinora'nın kız kardeşi ve Tenzin'nin ikinci kızıdır, "eğlenceli, çılgın ve hızlı konuşan" olarak anlatılmıştır. Çok fazla konuşur. Ikki de bir hava bükücüdür. 7 yaşındadır.
  • Meelo, Tenzin'nin üçüncü çocuğu ve ilk oğludur. Meelo da ablaları gibi bir hava bükücüdür. Kendi gazını bükebilir. 5 yaşındadır.
  • Rohan, Tenzin'in dördüncü çocuğu ve en küçük oğlu. Birinci sezonun onuncu bölümünde Hava tapınağı adasına saldırıldığı zaman doğmuştur.Ya hava bükücü olacaktır ya da bükücü olmayacaktır. Ama büyük ihtimalle hava bükücü olacaktır. Katara onun güçlü bir bükücü olduğunu söyler.
  • Pema (Maria Bamford)[15], Tenzin'nin karısı ve Jinora, Ikki, Meelo ve Rohan'ın annesidir. 35 yaşındadır. Bükücü değildir.
  • Amon (ya da gerçek adıyla Noatak), Maskeli ve Eşitlikçiler adı verilen anti bükücü grubun başıdır. Eşitlikçiler Ty Lee'nin chi engelleme tekniğini silah olarak kullanmaktadırlar. Kendisi su ve kan bükücüdür. Babası Yakone`un ona öğrettiği kan bükme tekniğini geliştirerek insanların bükme gücünü alabilir. Yüzünde boyadan yapılmış bir sahte yara vardır. Birinci sezon finalinde bükücü olduğu anlaşılmıştır. Aynı bölümde kardeşi Tarrlok`un gemideki benzini elektirikli eldivenle patlatmasıyla ikisi de ölmüştür. 40 yaşındadır.
  • Lin Bei Fong, Toph'un kızı ve Cumhuriyet Şehri polisinin eski başıdır. Eskiden Tenzin'le sevgiliydi, sonra Pema Tenzin'e aşkını itiraf edince ayrıldılar ve Tenzin Pema'yla evlendi. Polisler, suçlulara boyun eğdirmek için metal bükmektedirler, bu teknik onlara Toph'un kendisi tarafından öğretilmiştir. Başlangıçta Avatar ile hiç anlaşamıyordu ve hep kavga ediyordu, çünkü onun şehirde çok olay yaratacağını düşünmekteydi, ama son bölümlere doğru onu sevmeye başladı. 1. sezonun 10. bölümünde Amon tarafından yakalandı. Avatarın yerini söylemesi istendi, ama o söylemeyince bükme güçleri alındı. 1. sezon finalindeyse bükme yeteneği Korra tarafından geri verilmiştir.50 yaşındadır.
  • Hiroshi Sato (Daniel Dae Kim)[14] Karısı, yıllar önce Üçlü Tehdit Çetesi tarafından öldürülmüştür. Bükme karşıtı devrimcileri desteklemektedir ve Asami'nin babasıdır. Meka tankları, elektrikli eldivenleri o üretmiştir ve bunları Satomobil üretiminin arkasına saklamıştır.50 yaşındadır.
  • Asami (Seychelle Gabriel)[14] Mako'nun eski sevgilisidir. Korra ve arkadaşlarının arasında babasına ve Amon'a karşı savaşmaktadır. Bükücü değildir, ama iyi bir dövüşçüdür. 18 yaşındadır.
  • Skoochy (Zach Callison)[15] Sadece tek bölümde görülmüştür. 12 yaşındadır. Para karşılığında insanların sorularını ceavplar.
  • Lieutenant (Lance Henriksen)[14] Amon`un su ve kan büktüğünü duyduğu ana kadar onun sağ koludur. Meclisteki kadın Ateş Ulusu temsilcisini kaçırmıştır.
  • Tarrlok (Dee Bradley Baker) Mecliste, Kuzey Su Kabilesi temsilcisidir. Fakat Avatarı kaçırdığı için görevden alınmıştır. Su ve kan bükücüdür. Kardeşi Amon, babası ise Yakone`dur. Amon onun bükme gücünü almıştır. Sezon finalinde gemiyle Republic City'den kaçarken benzin deposunu patlatıp intihar etmiş, Noatak(Amon)la birlikte ölmüştür. 37 yaşındadır.
  • Katara (Eva Marie Saint)[16] Aang`ten beri birtek Zuko ve kendisi hayattadır. Aang ile evlenmiştir. Şu anda Güney Su Kabilesinde yaşamaktadır. Çok iyi bir şifacı ve su bükücüdür. Korra`nın su bükme hocasıdır. 85 yaşındadır.3 tane çocuğu vardır.Bunladan birisi havabükücü,birisi su bükücü,diğer ise bükücü değildir.Bunların isimleri sırasıyla:Tenzin,Kya ve Bumidir.
  • Saikhan (Richard Epcar)[16] Cumhuriyet Şehri polisinin yeni başıdır. Metalbükücüdür.
  • General Iroh (Dante Basco) [10] Birleşmiş Kuvvetler komutanıdır. Şu ana kadar üç bölümde

görülmüştür. Emekli ateş Kralı Zuko'nun torunudur.

  • Kya, Katara ve Aang'in en büyük çocukları ve tek kızlarıdır. Su bükücüdür. 2.sezonda gelecektir.63 yaşındadır.
  • Tonraq Korra'nın babasıdır. Bir su bükücüdür.
  • Senna Korra'nın annesidir. Bir su bükücüdür.

Yayınlanmış bölümler

Kitap 1: Hava
  1. Welcome to Republic City(Cumhuriyet Şehrine Hoş Geldiniz.)
  2. A Leaf in the Wind(Rüzgardaki Yaprak)
  3. The Revelation(Vahiy)
  4. The Voice in the Night(Gecedeki Ses)
  5. The Spirit of Competition(Rekabet Ruhu)
  6. And the Winner Is...(Ve Kazanan...)
  7. The Aftermaths(Kötü Sonuçlar)
  8. When Extremes Meet(Aşırı Uçlar Birleşir)
  9. Out of the Past(Geçmişten İzler)
  10. Turning the Tides(Gidişatı Değiştirmek)
  11. Skeletons in the Closet(Kirli Çamaşırlar)
  12. End Game(Son Hamle)
Kitap 2: Ruhlar
  1. Rebel Spirit(Asi Ruh) SDCC 2013'e özel olarak gösterilmiştir. 14 eylül 2013 te yayınlanmıştır.. aynı zamanda 2.sezon bu tarihte başlamıştır.

Kaynaklar

  1. ^ a b c ""Avatar: Korra Efsanesi" Panel Haberleri". Avatar the Last Airbender Online. July 23, 2011. Erişim tarihi: July 27, 2011.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "numepisodes" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ a b c d John, Christopher (2010-07-19). "'Korra Efsanesi': 'Avatar' ın Yeni Devam Serisinde  —Speakeasy — WSJ". Blogs.wsj.com. Erişim tarihi: 2010-07-23. 
  3. ^ a b "Nickelodeon Stüdyoları Yeni "Avatar: Son Havabükücü" Projesi İçin Çalışan Topluyor". Toon Zone LLC. April 19, 2010. Erişim tarihi: September 5, 2010. 
  4. ^ a b c "Nickelodeon 'Last Airbender' Spinoff For 2011". Gannett Company, Inc. July 21, 2010. Erişim tarihi: September 5, 2010. 
  5. ^ "Avatar: Legend of Korra Details at Comic-Con?". UGO Entertainment. July 8, 2010. Erişim tarihi: September 5, 2010. 
  6. ^ "Animation News Discussion Cartoon Community - toonzone news". Toonzone.net. Erişim tarihi: 2010-08-03. 
  7. ^ "Son Hava Bükücü Korra Efsanesi Panel Haberleri". Avatar the Last Airbender Online. July 23, 2011. Erişim tarihi: July 27, 2011. 
  8. ^ Fitzpatrick, Kevin (2010-07-26). "Comic-Con 2010: Korra Efsanesi Röportajı". UGO.com. Erişim tarihi: 2010-08-03. 
  9. ^ Patches, Matt (2010-07-22). "Avatar Son Havabükücü Bestecisi Zuckerman Korra Efsanesi ni Onayladı". UGO.com. Erişim tarihi: 2010-08-03. 
  10. ^ a b "Dante Baso dönüyor". Erişim tarihi: 22 November 2010. 
  11. ^ "Dante, Zuko'ya benzer bir karakter seslendiriyor". Dante Basco in Twitter. Erişim tarihi: 22 November 2010. 
  12. ^ "Basco bölüm ismini açıklıyor". Dante Basco in Twitter. Erişim tarihi: 22 November 2010. 
  13. ^ "Rob serideki işini onayladı". Rob Paulsen Twitter'da. Erişim tarihi: 23 November 2010. 
  14. ^ a b c d e f g h "Son Hava Bükücü: Korra Efsanesi için seslendirme kadrosunun duyurusu". News from Wall Street Journal. 7 Mart 2011. Erişim tarihi: 7 Mart 2011. 
  15. ^ a b c "Son Havabükücü: Korra Efsanesi". IMDB. 7 March 2011. Erişim tarihi: 24 July 2011. 
  16. ^ a b c "Behind the Voice Actors Haberler, Korra Efsanesi için Seslendirme Kadrosu". Behind the Voice Actors. 7 March 2011. Erişim tarihi: 24 July 2011. 

Dış bağlantılar