Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Ermeni karşıtlığı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır. --Superyetkinileti 13:15, 18 Ocak 2015 (UTC)

Ermeni karşıtlığı[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

Madde, kukla olduğu doğrulanmış/onaylanmış bir kukla kullanıcı tarafından kısa bir süre önce oluşturulmuştur. İçeriğin tamamen taraflı bir dille yazılmış olması ve sıkıntı arz eden VP:TBA ihlali mevcudiyetine bağlı olarak 'değişiklik savaşı/içerik anlaşmazlıkları' da bariz bir şekilde ortadadır. Öncelikle maddenin iyi niyetle oluşturulmadığı, madde bünyesinde ifade edilmeye çalışılan düşüncelerin kendi mecrasında ilgili maddelerimizde mevcudiyetini de hatırlatarak durumu topluluğumuzun görüşlerine sunuyorum..Eğitmenmahmut msj 19:18, 30 Nisan 2014 (UTC)

Kusura bakmayın açıklamamı yorumunuzdan sonra oluşturabildim.Lütfen madde geçmişini ve tartışma sayfasını inceler misiniz? Kolay gelsin--Eğitmenmahmut msj 19:22, 30 Nisan 2014 (UTC)
Tartışma sayfasına zaten daha önce bakmıştım. Bu nedenle yazılanları biliyorum ve bazı kısımlarına katılıyorum. Yazıdaki üslup gerçekten sorunlu. Fakat, benim demek istediğim; sayfayı silmek yerine kendiniz yeniden derleyip, düzenleseniz. Söz konusu sistemik yanlılık olan yerleri de çıkarmış olursunuz böylece. Yani bu şekilde daha hoş olur demek istedim aslında. Size de kolay gelsin.--i.e.msj 19:27, 30 Nisan 2014 (UTC)
Geçmişi inceleminizi isteme sebeplerimden birisi de: madde oluşturulduğunda ilk revizyon devriyeliğini ben yapmıştım ve maddeyi Ermeni kırımı maddesine yönlendirmiştim. Bir hizmetli tarafından yönlendirmem geri alındı. Ondan sonraki gelişmeleri de incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Madde baştan aşağı sorun, fazla bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum. Gerekeni sas gerekçemde (yukarıda) arz ettim. İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 19:38, 30 Nisan 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Silme gerekçesi tam olarak nedir? Kukla falan denmiş de ne alaka yani? Kukla katkılarını siliyoruz mu? Bundan bahsetmeye ne gerek vardı?--RapsarEfendim? 20:38, 30 Nisan 2014 (UTC)
Silme derken?? Öncelikle maddeyi baştan sona bir inceleseniz..Ve içerikte yer alan özellikle şu : Tanımlama özellikle çeşitli kuruluş ve örgütlerin belirttiği şekilde Türkiye'de yaşayan Türkiye Ermenileri gibi azınlık üzerinde alenen aşağılama, ayrımcılık veya Türkiye hükûmetlerince Ermeni azınlığa karşı uygulanan baskıcı veya görmezden gelen politikaları için kullanılabilir. ifadelere bir açıklık getirseniz, ben de sizin gibi bazı önemli ağır ithamları gözardı eder, diğer hususları irdelerdim diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Ayrıca ŞURADAKİ revizyon notunuzda Gazeteciler güvenilir kaynak olarak ele alınamaz... ifadesi yer almakta. Bunula ilgili olarak da bir şey hatırlatmak isterim size: madde içeriğindeki bilgi kaynaklarının tamamı gazetecilere ait bu konuda da düşünceleriniz merak konusudur..--Eğitmenmahmut msj 22:05, 30 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın i.e'nin önerisi dikkate alınabilir, ayrıca son soruyu ben de soracaktım. Vitruvian (mesaj) 20:56, 30 Nisan 2014 (UTC)
Siz sormadan ben size sorayım: Şuradaki değişikliğinizi madem yaptınız (bence çok önemli bir katkı idi) niçin geri alınma işlemine karşı çıkmanıza rağmen sonuç itibariyle kararlı bir duruş sergilemiyorsunuz? Maddenin an itibariyle son halinde eklentiniz mevcut değil..Açıklarsanız?..--Eğitmenmahmut msj 22:05, 30 Nisan 2014 (UTC)
  • Hızlı kalsın Bu sayfanın en üstünde SAS şablonu kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalar bölümünde de yazdığı gibi; Ayrıca, "tarafsız olmama" (Vikipedi:Tarafsız bakış açısı) gerekçesi de sıklıkla kullanılır, fakat bu durumdaki çoğu sayfanın kurtarılabilmesi olasıdır. Dolayısıyla bu gerekçe, silme için çok kuvvetli bir dayanak değildir. Bu nedenle, kalmalı ve düzenlenmeli.--i.e.msj 21:05, 30 Nisan 2014 (UTC)
Maddenin başlığı haricinde içerikte kalmasını düşündüğünüz doğrulanabilir neler var? Madde içeriğinde yer verilen resim dosyası dahi malumun tekrarı değil mi? En azından yönlendirilmesi gerekmez mi?..--Eğitmenmahmut msj 22:05, 30 Nisan 2014 (UTC)
İki satır bile kalsa, madde elden geçmeli. SAS'a çıkarılan bir maddenin Vikipedi'de olmaması gerektiği düşünülür. Yani içeriğin silinmesi için SAS'a taşımaya gerek yok. Ama bu maddenin vâr olması elzem. Bilmem anlatabildim mi?--i.e.msj 22:28, 30 Nisan 2014 (UTC)
Sn.Eleman, maddelerin bir anlamda akîbetlerinin belirlendiği zemin burası. Farkındaysanız illâ 'silinsin' şeklinde henüz bir fikir beyanım yok. Tartışma sonucu oluşacak konsesüse göre oyumu ben de kullanacağım. Bu maddeye içerik ekleme-geri alma, tartışma sayfası veya diğer kullanıcı sayfalarındaki tartışmalar gerçekken arzu edilebilir türden değil. İnterwikilerden daha önce bahsetmiştiniz. Özellikle İngilizce olanını yüzeysel olarak inceledim. Oldukça zaman ve emek harcanarak yazılmış/hazırlanmış olduğu açık. Her ne kadar içeriğine tamamen katılmasam da bizim ki gibi daha başlar başlamaz iftira ve yalan dolu değil. Bilmem anlatabildim mi?..--Eğitmenmahmut msj 22:38, 30 Nisan 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İlk iki cümlenin bırakılmasıyla bile taslak madde kriterlerini karşılayabilir. --esc2003 (mesaj) 06:36, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Şurada, maddenin tartışma sayfasında, konu ile ilgili olarak açıkladığınız görüşünüzde içeriğin özetle 'kişisel görüş' olduğu ifadesine yer vermişsiniz. Ben de aynısını söylüyorum ama o ifadeler oldukları yerde aynen duruyor. Bir başka kullanıcı ünlü bir gazetecinin ilgili güncel ifadelerini 'görüş' olarak maddeye ekliyor siz onu ısrarla çıkarıyorsunuz. (Madde geçmişi incelendiğinde durum bariz). Halbuki Ermeni karşıtlığı konusunda maddede yer alması gereken en önemli ifadelerdi onlar. İfadelerinizden "ilk iki cümle" harici madde içeriğinin uygunsuz olduğunu siz de bir şekilde ifade ediyorsunuz. (...) İyi çalışmalar..--Eğitmenmahmut msj 09:00, 1 Mayıs 2014 (UTC)
"...bir milletin, bir devletin değerlerine karşı da TBA anlamında göstermiş olun. Ne dersiniz?..." Vikipedi'nin millî ansiklopedi olmadığını hâlâ kavramamış görünüyorsunuz. İlk iki cümle haricindekilerin kaldırılması (buradan tartışma sayfasında bahsettiklerimin kaldırılması manası çıkıyor) ile dahi taslak madde olarak maddenin kalabileceğini söylüyorum. Kimseyi koruduğum falan yok. Kişisel saldırı niteliğindeki sözlerinizi sürdürmemeniz dileğiyle. --esc2003 (mesaj) 10:11, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Aslında benim neyi kastettiğimin tarafınızdan çok iyi anlaşıldığından hiç mi hiç şüphem yok. Yine de tekrar edeyim. 'Kalsın' oyunuz akabinde bahsettiğiniz " İlk iki cümle.. " ye atıfta bulunmuştum. Vikipedinin milli bir ansiklopedi olmadığını hepimiz biliyoruz. Buradaki nükte, milli olmayan bir ansiklopedi üzerinden herhangi bir milliyeti, devleti suçlama/küçük düşürme/karalama girişimine karşı hassasiyetin ifadesidir. Ayrıca, maddeyi taslak madde haline getirmek istediğinizle ilgili katkınızı beklediğimi ifade etmenin nesi kişisel saldırıdır? İfadelerimin kaynağı madde üzerindeki çalışmanızla ilgilidir..--Eğitmenmahmut msj 13:27, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Anlamışım ki cevap veriyorum. Mesele edilecek bir şey yok meydanda. Benden bir şey beklemeniz abes, SAS'a çıkartmaya zahmet edebildiğinize göre pek tabii içerik çıkartması da yapabilirsiniz. Ben gerekli açıklamayı yapmışım, madem katılıyorsunuz buyrun yapın. Kişisel saldırı budur: "...Emin Çölaşan'ın 'Emeni karşıtı' ifadelerine gösterdiğiniz, onu koruma anlamındaki, hassasiyetinizi..." hakkımda bildikleriniz kadar konuşun bundan sonra mümkünse. (...) --esc2003 (mesaj) 13:44, 1 Mayıs 2014 (UTC)
Size söylemek istediğim en önemli husus (...). Ben düşüncelerimi açıkça tartışdığımız maddeye yazılanlara/yapılanlara göre ifade ediyorum. Yani bir kullanıcının, Ünlü bir gazetecinin Ermeni karşıtlığı içeren yazısından alıntılayıp, içerik üzerine/ içeriğe eklediği ve tarafınızdan çıkarılanlara göre açıklamada bulunuyorum. Bunu yaparken de maddenin baştan sona uygunsuzluğunu vurgulamaya çalışıyorum. (...). (...) Bilginize..--Eğitmenmahmut msj 23:12, 1 Mayıs 2014 (UTC)
  • Hızlı silinsin Maddenin adı ansiklopedik içeriğe sahip görünüyor. Ne yazık ki içerik öyle değil. Tamamen taraflı, ihmalkar bir tutum var. Ermenilerden sadece Türkler hoşnut değil gibi bir izlenim yaratılmış. Bu haliyle hızlı silinmesi gerekiyor. Ansiklopedi, düşmanlık yaratma aracı olarak kullanılmamalı. İçerik, binlerce yıllık Gürcü- Ermeni ve Fars- Ermeni karşıtlığını içerdiğinde, ya da bir etnisitenin üzerine gitme amacından çıktığında(burada Türk düşmanlığı) ansiklopediye uygun olabilir.--Kafkasmurat- 23:21, 1 Mayıs 2014 (UTC)
  • Hızlı silinsin Gerekçelere katılıyorum. Göründüğü kadarıyla maddenin düzeltilecek bir yanı da yok. Konunun KD olduğunu da sanmıyorum. Yagmurlukorfez (mesaj) 20:30, 10 Mayıs 2014 (UTC)
  • Hızlı kalsın yukarıdaki arkadaşlara hızlı silinme kriterlerinden hangisine uyduğu için maddenin hızlı silinmesini istediklerini sormak isterim. niyet okumalarla değil ("ya da bir etnisitenin üzerine gitme amacından çıktığında") kriterlerle ve ansiklopedik gerekçelerle yol almak gerekiyor. ansiklopedi maddelerini konusuna göre değil içeriğine göre değerlendirme gerekliliğini bir kez daha hatırlatalım. --kibele 07:02, 14 Mayıs 2014 (UTC)
@Kibele, öncelikle Şurada maddenin yönlendirilmesi ile ilgili revizyon çalışmam, sonra da yukarıdaki yorumumda belirttiğim:
" Gerek gerekçede belirttiğim hususlar ve gerekse buraya kadar bildirilen görüşlerden de anlaşılacağı üzere madde içeriğinin uygun olmadığı hemen hemen açıklama yapan herkes tarafından dile getirilmekte. Silme politikası çerçevesinde oluşturulan bu sayfanın üst kısmındaki silme işlemine dair not içeriğinde:
Düzensiz,taraflı unsurlar taşıyan ve telif durumu belirsiz sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar"
şeklindeki açıklamam, maddenin silinmesi hatta hızlı silinmesini net bir şekilde ortaya koyuyor.(...)--Eğitmenmahmut msj 22:16, 15 Mayıs 2014 (UTC)
kişisel yorumlarınız cidden (...) artık, onu diğer kullanıcılara ve hizmetlilere bırakayım. siz de bi zahmet Vikipedi:Hızlı silme sayfasına bakıp bu gerekçelerden hangisine dayanarak 'hızlı silinmesini' istediğinizi söyleyin. --kibele 22:21, 15 Mayıs 2014 (UTC)
Burada kişisel düşüncelerin kaynaklandırılarak belirtildiğini herkes biliyor. Şu anda da sorduğunuz soruyu kişisel olarak cevaplandırıyorum: Cevabım G-10. Evet bana göre 'G-10' gereği madde silinmeli.Hatta M-6 da gerekçe gösterilebilir.--Eğitmenmahmut msj 22:35, 15 Mayıs 2014 (UTC)
nedir kaynaklandırarak belirttiğiniz? okumadığım mı? siz hızlı sil gerekçelerini yeni okumuş olabilirsiniz ama. hızlı sil nedir, silinmeye aday göstermek nedir, bunların arasındaki farkı görmek için de okumak gerekiyor. gözünüzün önünden kaybolmasını istediğiniz maddeler için 'hızlı sil' kullanamayacağınızı, gerekçelendirmeniz gerektiğini farkettiyseniz bu da bir şeydir. gelelim bulduğunuz cevaplara, alalım da herkes okusun:
G10. Saldırı içeren sayfalar ve dosyalar silinebilir.
Saldırı, hakaret dışında bir amaca hizmet etmeyen içeriğe sahip sayfa ve dosyalar (örneğin "... bir salaktır" benzeri bir içerik barındıran bir madde) silinebilir. Herhangi bir şahsa, topluluğa, kuruma ya da fikre yoğun biçimde saldırı niteliği taşıyan ve geri alınacak tarafsız bir sürümü bulunmayan sayfalar buna dâhildir. Parodi amaçlı resim veya medya bu kapsama girmez.
M6. Kayda değer olmayan kurgusal veya gerçek kişi, grup, kurum, ürün, eser veya internet içerikleri ile ilgili sayfalar silinebilir.
Genel olarak kayda değerlik ana yönergesi ve alt-yönergelerinin sunduğu kıstaslara bariz bir şekilde uymayan maddeler için bu kural kullanılabilir. Bununla birlikte dikkatli bir şekilde kullanılmalı; kayda değerlik kıstasları ile uyumsuzluğun bariz olmadığı, tartışmalı olduğu durumlarda hızlı silme uygulanmamalıdır. Bunun yerine kayda değerlik tartışması açılabilir veya kayda değerlik sorunu nedeniyle {{kopyala:Bekletmeli sil}} şablonu konulabilir.
(...) orada 'eğitmen mahmut'un saldırı olarak değerlendirdiği maddeler silinir' demiyor gördüğüm kadarıyla. kayda değerlik konusunda da yukarıda söylenmiş gerekenler. pek çok vikide bulunan bir sayfanın kayda değerliği, hele de konulara bu şekilde yaklaşılırken söz konusu edilemez. maddede taraflı içerik varsa düzeltilir. değilse, öznel yaklaşımlarınız vikipedi'nin evrensel bir ansiklopedi olmaktan vazgeçmesine yol açmayacaktır, emin olabilirsiniz. --kibele 07:26, 16 Mayıs 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Kesinlikle Kibele'ye katılıyorum, ayrrıca çok net: kayda değer. Bu silinmesi yönünde görüş bildirenler birde tarafsız olduklarını söylüyorlar ya, neyse... :) 78.166.40.49 12:27, 15 Mayıs 2014 (UTC)
Benim de size kesinlikle katılabilmem için kullanıcı imzanızı (hesabınızı) kullansanız? Daha net bir şekilde birbirimize katıldığımızı/katılmadığımızı ortaya koysak???.--Eğitmenmahmut msj 22:16, 15 Mayıs 2014 (UTC)

Yorum Yorum Vikipedi politikaları açıktır ve her ne sebep ve gerekçe olursa olsun, diğer kullanıcılar hakkında görüş belirtmekten kaçınmalıyız. Kışkırtılsak dahi, bunu yapmaktan sakınmalı ve soğukkanlılığımızı her daim korumak zorundayız. Yukarıda yer alan görüşlerde, ilgili politikanın ihlalinin yapıldığını gördüğüm; Kullanıcı:Eğitmen Mahmut, Kullanıcı:Esc2003 ve Kullanıcı:Kibele'nin yazılarını içerikten "(...)" çıkarttım.

Bizlerin görüşünün diğer kullanıcılar nezdinde değer görmeyebileceğini bilerek yorum yapmalı ve soğukkanlılığımızı korumalıyız. Beklentimizin dışında oy kullanan kullanıcıların, oylarının altına gidip politikaları ihlal edecek şekilde,(her aynı durumu kastetmiyorum) sorgulamak, kışkırtmak, galeyana getirmeye çalışmak deneyimli bir kullanıcının asla sergilememesi gereken bir davranıştır. Lütfen, görüşlerinizi belirttikten sonra, yapılan diğer görüşlere kullanıcıların daha önceki tartışmalar veyahut mesajlaşmalardaki tutum, davranış vb. hareketlerini örnek göstermeden, o konudan bağımsız şeylerle yargılamadan ve eleştirmeden hareket edelim

Sevgili Eğitmen Mahmut, bunu özellikle sizden istirham ediyorum. Görüşleriniz elbette çok değerli ancak, politikalarla işleyen bir sistemde sadece değerli. Kimseye görüşlerimizi dayatamaz, görüşümüz doğrultusunda fikir belirtilmesini isteyemeyiz. Her birey özgürdür ve Vikipedi politikalarını ihlal etmediği ölçüde istediği görüşü savunabilir. Buna kimsenin karışması veyahut yargılaması söz konusu değildir. Lütfen özellikle son dönemde bu konuda sergilediğiniz tutumlara son veriniz.

Herkesden de ayrıca bu konuda hassasiyetli davranmasını, bizim için önemsiz olsa da politikaları ihlal etmeyen her görüşün Vikipedi'nin gelişimi için çok çok önemli olduğunun unutulmamasını ve özellikle; taraf olduğumuz konularda, diğer kullanıcıların tarafsız olmasını beklemenin büyük bir yanılgı olduğunun bilincine varılmasını rica ediyorum. Son olarak; bu metinden başka, bu konu ile ilgili hiç bir ek açıklama veyahut, altına yapılacak yorumlara geri dönüşte bulunmayacağımı belirtir, herkesin her daim soğukkanlılığını koruyabildiği bir Vikipedi dilerim. Sevgilerimle... --Théoden ileti 16:47, 16 Mayıs 2014 (UTC)

  • Yorum Yorum Kalmasını isteyen arkadaşlar içeriği hiç okumamış olmalı. Tarafsız olmamak nasıl silme kriteri sayılamaz? Mesela bizim bir "iyilik" maddemiz yok şu an. İyilik maddesi açıp içinde iyilikten çok Türklerin kötülüğünden bahsedersem bu madde kalmalı mıdır? Burada maddeyi savunan yazılarla madde birkaç defa yeniden yazılabilirdi. Neden düşmanlık yapıldığını hiç anlamış değilim. Maddede bir ulusu kötü göstermek, küfretmek kimin çıkarınadır? Bunu düzeltmek yerine politikaları savunmanın dayanağı nedir? Rekabete değil, bilgiye odaklanalım.--Kafkasmurat- 17:43, 16 Mayıs 2014 (UTC)
  • Yorum Yorum Gerek maddede yer alan içerik üzerine maddenin tartışma sayfasında belirtilen görüşler ve gerekse buraya kadar maddenin silinmesi ve kalması yönünde açıklanan görüşler ağırlıklı olarak: madde içeriğinin " üslup, sistemik yanlılık, tarafsız olmama, Ermenilerden sadece Türklerin hoşnut olmadığı gibi bir izlenim ve bu yolla düşmanlık oluşturma, Türk düşmanlığı oluşturma, kd olmama " sorunlarını taşıdığı yönündedir. Hal böyleyken, yapılacak iş, uygun olan politikaları irdelemektir.
  1. İlgili hızlı silme politikasında(Md.G/10) ...Herhangi bir şahsa, topluluğa, kuruma ya da fikre yoğun biçimde saldırı niteliği taşıyan ve geri alınacak tarafsız bir sürümü bulunmayan sayfalar .... hızlı silinir ve ayrıca
  2. Silme politikası çerçevesinde oluşturulan bu sayfanın üst kısmındaki silme işlemine dair not içeriğinde:
Düzensiz,taraflı unsurlar taşıyan ve telif durumu belirsiz sayfaların silinmesi, ileride konunun daha nitelikli biçimde ele alınmasına olanak sağlar" ifadesi yer alıyor.
Şimdi soruyorum: Burada anlaşılmayacak ne var? Başından beri anlatmaya çalıştığımın hepsi bu. Kişisel görüş/saldırı Allah aşkına bunun neresinde? Hepsi içerik üzerine değil mi? Birileri zaman zaman konuyu mecrasından çıkarmaya çalışsa bile şahsi tutumum ortada. Lütfen, benim kimseyle alıp-veremeyeceğim bir şey yok. Sadece ansiklopediye zarar verilmesini önlemeye ve olumlu yönde katkıda bulunmaya çalışıyorum. Bulunduğumuz sayfada emek veren/görüş bildiren/zaman harcayan kullanıcı sayısı ortada. Buradan kullanıcıları yıldırarak uzaklaştırmak kimseye bir şey kazandırmaz. Özellikle deneyimli kullanıcıların daha dikkatli ve titiz davranmaları gerektiğine inanıyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim diğer bir husus da ortak bir projede çalıştığımızı unutarak, sanki birbirimize karşı cepheler oluşturuyoruz gibime geliyor. İnşallah yanılıyorumdur..
Sevgili Théoden, " Kimseye görüşlerimizi dayatamaz, görüşümüz doğrultusunda fikir belirtilmesini isteyemeyiz. Her birey özgürdür ve Vikipedi politikalarını ihlal etmediği ölçüde istediği görüşü savunabilir. Buna kimsenin karışması veyahut yargılaması söz konusu değildir. Lütfen özellikle son dönemde bu konuda sergilediğiniz tutumlara son veriniz. " İfadenize atfen öğrenmek isterim : Sizce "Görüş dayatmak" olarak algılanan durum bence "fikir beyan etmek" yani "burada görüş bildirmek" . Eğer kastınız bu ise, dediğinizi yapıyorum. Ama kimsenin özgürlüğünü de kısıtlamıyorum. Evet zaman zaman görüşümü ısrarla savunuyorum. Ve sizin söylediğiniz gibi "Buna kimsenin karışması veyahut yargılaması söz konusu değildir" diye düşünüyorum. Çünkü özgür ansiklopedi anlamında yaptığımın doğru olduğuna inanıyorum. Kısaca ne yaptığımı iyi biliyorum. O zaman ismime vurgu yaparak ifade etmeye çalıştığınız sıkıntılı olan / sorun olan durum ne? Herkese iyi çalışmalar dilerim..--Eğitmenmahmut msj 22:33, 16 Mayıs 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bir kukla tarafından açılmış olması ne derecede sorun, bilemiyorum? kuklalar projede çoğu kişinin sandığından çok daha etkililer nasıl olsa. konuya gelince, kalması gerektiğine inanıyorum. fakat çok eksik. geliştirilmeli. nedenlerine de değinilmeli. ermenilerin yaşadıkları bölgelere komşu coğrafyalarda (Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, İran) ermeni karşıtlığının boyutlarını yansıtmaktan çok uzak bu madde. nedenlerine ise hiç değinilmemiş. neden tüm komşularda böyle yaygın bir ermeni karşıtlığı var, ona da değinmeli. şu haliyle bir şeye benzemiyor belki, ama ileride çok güzel bir madde olacağına inanıyorum. :) ANADOLU (mesaj) 18:55, 17 Mayıs 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin - Kaynaksız tek bir cümle. ("İçeriği Ermeni Kırımı maddesine aktarılsın" diye görüş belirtecektim ama bu durumda komik olur diye vazgeçtim.) Kuklalar tarafından yapılan katkıları silmek konusundaki tutumumuzu bu "dört ay sürmüş!" tartışmayı kapatacak hizmetli herkesten iyi bilir zaten... --E4024 (mesaj) 09:02, 26 Ağustos 2014 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Yukarıdaki görüşler ışığında..--Tacci2023 (mesaj) 18:49, 25 Eylül 2014 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bir kaynak taramasında kolayca görüleceği üzere kayda değer. Filanca 23:32, 20 Aralık 2014 (UTC)
  • Hızlı silinsin Yunan karşıtlığı, Hristiyan karşıtlığı vb sayfalar yok. Sadece Yahudi karşıtlığı (Antisemitizm)' i vikipedia da görüyoruz. Onda da sebep, yahudilere karşı bir tarihi karşıtlık olması ve bunun bazı devletlerce de zamanında resmileştirilmiş olmasıdır. Ayrıca konulan fotoğrafta bu sayfa başlığıyla alakalı değil. --Muratero 10:21, 5 Ocak 2015 (UTC)
  • Geçersiz oy Geçersiz Hızlı silinsin Bu sayfa tamamen Vikipedi'nin tarafsız politikalarına aykırıdır.Ayrıca sayfa kukla bir kullanıcı tarafından oluşturulmuş ve akademik bir değer barındırmamaktadır. Vikipedi imzası Ne Mutlu Türküm Diyene! 20:37, 14 Ocak 2015 (UTC) bkz. VP:OY Oylamanın başlangıç tarihi itibariyle kullanıcı 150 değişikliğe sahip değil. --Superyetkinileti 13:15, 18 Ocak 2015 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.