Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Abdülhey Çoban (2. aday gösterme)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer (mesaj) 19:02, 29 Ekim 2016 (UTC)

Abdülhey Çoban[kaynağı değiştir]

(Kaynak ara: Google (kitap · haber · gazete · akademik · özgür görsel · WRS) · DuckDuckGo · Bing · FENS · JSTOR · NYT · VK)

kayda değerlik.. daha önce silinmeye aday gösterilmiş. tek bir kaynak gösterilmeden 'kalsın' oyları verilmiş. forum sitelerindeki popülerliğinden etkilenilmiş olabilir. şu anda madde de sıfır kaynakla duruyor. eklediğim kayda değerlik etiketi bu sas gösterilerek çıkartıldı. kayda değerlik kriterlerine göre değerlendirilmeli. Kenan Çoban maddesi ile birleştirilebilir artık hangisi daha kayda değerse..--kibele 08:05, 9 Eylül 2016 (UTC)

  • Yorum Yorum Daha önceki tartışmayı, bu sanal karakterin kayda değer olmadığı düşüncesiyle ben açmıştım. Görüşümde en ufak bir değişiklik olmadı. Bununla birlikte kapanmasının üzerinden 35 gün geçmiş bir tartışmayı bugün yeniden açmanın doğru olmadığını düşünüyorum. O nedenle kalsın/silinsin diye görüş belirtmeyeceğim. Keşke geçen SAS'a daha farklı yaklaşılsaydı. (Ben ara sıra KD olmayan maddeleri de SAS'a çıkartıyorum. Hafif ironi... :) — Bu imzasız görüş E4024 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
eğer adaylıkta tek bir kaynak gösterilmiş olsaydı ya da maddeye tek bir satır eklenseydi ya da bu sas adaylığı maddenin kayda değer olduğuna kanıt olarak değerlendirilmeseydi ben de yeniden getirmeyi tercih etmezdim. hizmetliler, oy ikonlarına bakarak adaylık kapatmama yönündeki eğilimi dikkate almalı. --kibele 10:39, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Bir insan en çok neyden bahsediyorsa kendisinin en büyük çelişkisi odur. Kişisel saldırıdan bu kadar dert yanan kişilerin başkalarına kişisel ithamda bulunup hedef göstermesi ne kadar acı bir gerçek. "Bana kişisel saldırıda bulundular" diyerek mesaj sayfasına koşulan Süperyetkin adlı hizmetlinin oy şablonlarına göre adaylık kapatmayacak kadar tecrübeli biri olduğu aşikardır. Ayrıca kd etiketinin geri alınması kişinin kayda değer olduğu düşünüldüğü için yapılmadı. Bir ay önce kapanmış SAS'dan sonra kibele kişinin kendi öznel yorumları yüzenden kayda değerlik etiketinin kalması yanlış bir tutumdu. Eğer benim geri alma işlemim de geri alınsaydı kendisine cevabım SAS'a taşıması yönünde olacaktı.--Kingbjelica (mesaj) 13:09, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İzlemediğim ve benim için son derece gereksiz bir dizinin gereksiz karakteri... Beni tanıyanlar bu tip karakterlerin Vikipedi'de olmasına karşı olduğumu tahmin edebilirler. Ama sayfa görüntülenme sayısı başkaları için durumun daha farklı olduğu yönünde. Kurgusal karakterler için kd politiası var mıdır bilmiyorum, bu sebepten kd'liğin genel kriterlerine göre birkaç bi şey yazacağım.
  1. "Kişinin adının kanıtlanabilir şekilde yaygınca tanınmış olması." :> Sayfa 2007'de açılmış, son üç ayda 6898 kez, son bir yılda ise 45000+ kez görüntülenmiş. Toplam görüntülenme sayısını siz tahmin edin. Sokağa çıkıp bu karakterin adı ile karakteri canlandıran kişinin adını sorsak, emin olun karakteri tanıyan kişiler daha çok çıkar. Diziyle alakam olmamasına rağmen ben bile bu karakterin adını biliyorum.
  2. Kağıt ansiklopedisi değiliz, internet ansiklopedisiyiz. İnsanların bilgi edinmesine engel olmamalıyız.
  3. "Kişinin kendi sahasındaki katkılarının kalıcı tarihî kayıtların bir parçası haline gelmiş olması." > Bu karakter bu tanıma uyuyor, yeteri kadar atıf alıyor.. Neredeyse bütün haberlerde "Kurtlar Vadisi'nin Abdülhey'i" olarak lanse ediliyor.1,2,3,4,5,6,7 Bunun gibi binlerce haberde Abdülhey Çoban yazılıp yanına parantez içinde karakteri canlandıran kişinin adı yazılıyor. İlginç bir durum ama bu karakter, karakteri canlandıran kişiden daha kayda değer..8
  4. "Kişinin bağımsız kaynaklarca konu edinilmiş olması" >Bakın arkadaşlar, burası Türkiye: bu gereksiz dizi 10 yıldır oynuyor. İngilizce Vikipedi'de kurgusal karakterler için müthiş kaynaklar bulabilirsiniz. Bunun sebebi bu yapımların reklamlarının son derece iyi yapılmış olması.. Siz bir haber editörü olsanız bir kurgusal karakteri doğrudan konu edinen bir içerik yazar mısınız? Hayır.
  5. Bu tip kurgusal karakter maddeleri gelişime açıktır, sayfaya kaynaksız ve eksik şablonlarını koymak doğru bir tutumdur. Yıllar sonra bu maddelerin gelişmeyeceğinin, kaynaklandırılmayacağının garantisi yok. Örneğin @HastaLaVi2 ve @Sebastian James izledikleri dizilerin ve kişilerin maddelerini geliştiriyor. Bu sayfa da gelişebilir. Kategori:Avrupa Yakası karakterleri, Kategori:Hababam Sınıfı karakterleri, Poppy Pomfrey, Cornelius Fudge gibi binlerce örnek var ve çoğu kaynaksız.
  6. Sonuç:Silme gerekçesinde "forum sitelerindeki popülerliğinden etkilenilmiş olabilir" ifadesi yer alıyor, verilen haber bağlantılardan da anlayacağınız üzere yeteri kadar popüler ve atıf alıyor. Önceki SAS'da drcoal'ın "kayda değer prodüksiyonun önemli kurgusal karakteri." yorumuna da katılıyorum. İyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 13:09, 9 Eylül 2016 (UTC)
superyetkin benim söylediğimin kişisel bir yorum olmadığını ama sizin konu dışı laflarınızın tam da o olduğunu görecek kadar da tecrübelidir, hedef göstermenize gerek yok. yazdıklarınızı üşenmeden okudum ama öznel yorumların dışında bir şey bulamadım. maddeyi geliştirmek isteyenler buyursunlar. --kibele 13:44, 9 Eylül 2016 (UTC)
Öznel yorum dışında bir şey bulamazsınız çünkü SAS'ın silme gerekçesi öznel, bu konuda politika eksiliği var. Politika eksiklerini giderecekler buyursunlar.--Kingbjelica (mesaj) 13:58, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kingbjelica'ya katılarak. Aday gösteren kullanıcının öznel tutumunun sona ermesini diliyoruz.--Kafkasmurat- 19:00, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın değerli @Kingbjelica'nın yorumuna katılarak... Chansey (mesaj) 19:58, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin kayda değerlik için yeterince güvenilir kaynak mevcut değil.. --kibele 20:24, 9 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --oltnilhn (mesaj) 15:46, 15 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Kurtlar_Vadisi_karakterleri_listesi#Ana_karakterler'de Elif Eylül hariç tüm ana karakterler için sayfa açılmış. Eğer Abdülhey Çoban için silinsin önerisi yapılıyorsa, diğerleri için de bu öneri yapılabilir. Onlarda da kaynak eksikliği var çünkü. Silinecekse hepsi silinmeli bence. --Sadrettin 21:04, 16 Eylül 2016 (UTC)
bence de öyle.. ama toplu adaylıklarda durum karışıyor, tek tek çıkartılabilir sas'a.. --kibele 09:32, 19 Eylül 2016 (UTC)
* Cevap Cevap Sadrettin, acin lutfen SAS'lari, Polat Alemdar haric hepsinin silinmesini desteklerim. --E4024 (mesaj) 10:42, 19 Eylül 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kişisel beğeniyle bakılırsa herkes bir şey diyebilir. Sonuçta Türk televizyon tarihinde çokça izlenen ve uzun süreli bir dizi ve gene hasılat rekorları kıran bağlantılı filmlerde önemli bir karakter. Vikipedia'da bu tip karakter maddeleri mevcut. Örnek olarak; Dexter dizisindeki Dexter Morgan, Seinfeld dizisindeki George Costanza vb karakterleri verebiliriz. --Muratero 19:14, 21 Eylül 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Seinfeld Emmy Ödülü kazanmış, ufak bir detay. --E4024 (mesaj) 19:48, 21 Eylül 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap Maşallah bilgi küpüsünüz. Gerekçemde belirttiğim gibi burada kişisel beğenilerimize göre yorum yapmamalıyız, Kurtlar Vadisi dizisi KD ise, onda oynamış önemli kurgusal karakter olduğundan KD demekteyim.--Muratero 06:01, 22 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Evet, öyleyimdir. Vikipedi'nin sayesinde. (Bkz. Seinfeld sh.) Belirttiğiniz gibi "burada kişisel beğenilerimize göre yorum yapmamalıyız." --E4024 (mesaj) 07:04, 22 Eylül 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum 'kd dizilerdeki önemli kurgusal karakterler kd'dir' diye bir kural bulunmuyor. her karakteri kendi içinde değerlendiriyoruz. --kibele 07:07, 22 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kaynak problemi var --Sadrettin 19:21, 22 Eylül 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Gerekçeye ve Sadrettin'in yorumuna katılıyorum. — Pınar (mesaj) 10:30, 14 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --Eldarion 10:36, 14 Ekim 2016 (UTC)
  • Silinsin Silinsin ansiklopedik bir taraf göremiyorum. Geriye kalan tüm dizi film karakterleri gibi. --Pragdonmesaj 20:52, 21 Ekim 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum 1) Daha önce SAS olduğuna değinilmiş. Önceki SAS 40 gün falan öncesinde olmuş. Uygun zaman nedir tam bilmiyorum ama 40 gün iki SAS arası için çok kısa değil mi? 2) Kenan Çoban, yorumuyla bu eseri meşhur etmiş olabilir, ama nasıl bir şarkının esas sahipleri arasında meşhur eden yorumcularının yanında bestecileri ve söz yazarları varsa, bu eserin esas sahipleri arasında mesela ekranda gözüktüğü bölümlerin senaristleri ya da seslendirme sanatçısı yok mu? 3) 9.5 yaşındaki bu maddeye hayatı boyunca, en azından son dönemde (40 günlük arada mesela), kaç cümlesine {{kaynak belirt}} şablonu eklenmiştir? --Deniz (mesaj) 17:39, 23 Ekim 2016 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kısa zaman önce silinmesine karar verilmiş diğer madde (Cahit Kaya) gibi bu maddeyi karakter listesinin alt maddesi olarak görüyorum, dolayıyla ya aktarılsın ya da kalsın demenin doğru olduğunu düşünüyorum. Değer verilip bence yeterince genişletilmiş, ayrı gözüken bir madde içinde. O yüzden bu eserin maddesi için aktarılsın değil, kalsın. Kayda değerlik açısından değerlendirilirken alt madde olmasının etkin olmasının gerektiğini, kişiler için olan KD yönergelerinin hiç mi hiç uygun olmadığını (belki ASIMO kadar) düşünüyorum. --Deniz (mesaj) 18:01, 23 Ekim 2016 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.