Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Kayıt/2008 Şubat

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 07:55, 23 Şubat 2008 (UTC)

VP:TBA'ya uygunsuzluk, VP:VND'ye uygunsuzluk, VP:BTT'ye uygunsuzluk, tartışma sayfasında diğer kullanıcıların daha önce belirttiği hususlar, artıııı maddenin adında bile bi milyon tane ansiklopediye uygunsuz nokta tespit edilebilir. Konu göz ardı edilemez. Türkiye'yi ilgilendiren önemli bir konudur. Ancak bu şekilde ele alınması hem ansiklopedik değil, hem de uygun değil. Tarihsel, toplumsal, hukuki, dini ve siyasi açıdan geniş bi araştırma ile ele alınırsa seçkin madde bile olabilecek bi konunun bu şekilde oluşturulmuş olan bir maddesinin silinebilitesi vardır diye düşünüyorum. maderibeyzaileti 09:23, 15 Şubat 2008 (UTC)

Çok el atıldı maddeye. İsim değiştirildi. epey toparlandı. Şu haliyle kalabilir diye düşünüyorum. --maderibeyzaileti 19:41, 15 Şubat 2008 (UTC)
Silinsin Silinsin - Maderibeyza'nın gerekçelerinin tümüne katılıyorum. Ansiklopedik değil, propoganda amaçlı bir madde. Bu konuya isteyen türban maddesinde değinsin, ama maddenin bu hali sorunlu. Khutuckmsj 09:37, 15 Şubat 2008 (UTC)
Kalsın Kalsın- Var olan bu gerçek türban maddesinde bir alt madde olarak eklenilebilir ve ana madde olarak sayfaya yönlendirilebilir. Üslûbu ve içeriği gerekli şablonlar eklenerek düzeltilmesi sağlanabilir. --- cemallamec 11:53, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Türban maddesine alt madde olarak girilemez çünkü farklı şeyleri anlatıyorlar.--Martianmister 14:24, 15 Şubat 2008 (UTC)
Kalsın Kalsın - Madde'de VP:TBA, VP:VND ve VP:BTT hakkında sorunlar göremiyorum. Maddenin geliştirilmeye ihtiyacı olduğu kesin, ama silinmesi için geçerli bir sebep ortada görünmüyor.--Martianmister 13:31, 15 Şubat 2008 (UTC)
VP:TBA'ya uygunsa tepesinde niye taraflı şablonu var? VP:VND'ye uygunsa İslam'da yer alan başörtüsünü benimseyerek başörtüsü takan kadınların, başörtüsü ile girmelerini yasaklamıştır cümlesiyle neden özgür kürsülük yapıyo? VP:BTT'ye uygunsa neden taraflı ve ansiklopedik olma sınırında bi içerik barındırıyo? --maderibeyzaileti 14:03, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • VP:TBA: İlk olarak maddede taraflı bir durum yok, sadece olayları anlatan bir madde. Tartışma sayfasında Takabeg'in bu yöndeki sorusuna da herhangi bir cevap gelmemiş. Bu yüzden taraflı şablonunu çıkarıyorum. Ayrıca bir madde sırf taraflı şablonu olduğu için silinemez.
  • VP:VND: Bahsedilen cümleyi İslam'da yer aldığı iddia edilen başörtüsünü benimseyerek başörtüsü takan kadınların, başörtüsü ile girmelerini yasaklamıştır olarak değiştirdim. Şu an özgür kürsülük yaptığını sanmıyorum. Ayrıca maddeyi silinmeye aday göstermek yerine bu kısmı değiştirebilirdiniz.
  • VP:BTT:Bu konuda da bir sorun olduğunu sanmıyorum. Madde şu anki haliyle sadece olayları anlatmakla yetiniyor. VP:Taslak kriterlerine uyduğu için madde olabilecek yeterliliğe de sahip.--Martianmister 14:17, 15 Şubat 2008 (UTC)

*Silinsin Silinsin Maddenin tek bir cümlesinden alıntı yapacağım."İlk başörtüsü eylemi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde derslere..." Burada eylemden kasıt nedir? Protesto mu? Maddenin sadece olayı anlatması politik ve taraflı olabilecek herhangi bir durumda bulunmaması gerekmektedir.Şu haliyle silinmeli.Ancak tamamen tarafsız bir şekilde düzeltilir ve ilgili maddenin içinde yer alırsa kalabilir.--Eldarionileti 14:26, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın-Madde yeterli tarafsızlığı geldiğini düşünüyorum.--Eldarionileti 00:01, 16 Şubat 2008 (UTC)
  • Eylem taraflı bir cümle değil ki. Sadece olayı anlatıyor. İsterseniz uygun başka bir kelimeyle de değiştirebilirsiniz.--Martianmister 14:29, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Universitelerde basortusu onemli ve wikipediada olmasio gereken bir politik tartisma. Maddenin iceri tarafli ise silerek duzeltmek yerine duzeltme yapilmalidir. -- Cat chi? 15:22, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Maddenin içeriğinin tamamı, propaganda vb. bir sınırda taraflı olsa silinebilir. Fakat durum bu değil. Taraflı ibareler olabilir, bunlar da düzeltilir; {{taraflı}} şablonu bunun için var. Eğer her tarafgir ifade barındıran maddeyi silseydik, Türkiye başta olmak üzere maddelerimizin yarısı silinirdi. Konunun ansiklopedikliğini tartışmıyorum dahi zira sayısız bilimsel teze konu olmuş sadece Türkiye'de değil dünyada ses getirmiş bir mesele. Bununla birlikte konusunun geliştirilmesi gerektiği kanısındaydım, son birkaç değişiklik bu yönde olumlu olmuş. Kesinlikle kalmalı... düzeltilemeyecek bir tarafsızlık veya doğrulanabilirlik sorunu yok. Salt yasa ve yönetmelikleri bile kullansak süper bir kaynakça oluşturulabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:20, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Gördüğüm kadarıyla isim değişikliği yapılmış ve düzenleme de yapılıyor. --Math34 19:40, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Ben taraflı bir ifadeye rastlamadım. Önemli bir konu ve kalmalı. İlave kaynaklar da ekledim. Hatta yakında "kaynaksız" ibaresi de kaldırılabilir.--2ulus 19:50, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın sayfayı Hürriyet gazetesindeki bir haberden sonra oluşturma kararı almıştım. Benim ilk oluşturduğum halden uzaklaşmış ve daha ansiklopedik bir hal almış. Kalmasından yanayım--Nosferatu 20:06, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın madde ansiklopedik önemde bir sorundan bahsediyor, taraflılık iddiaları doğru olsa bile silinmemeli. saygılar, Filanca 23:13, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Maddenin güncelliği aşikar fakat madde öyle böyle değil çok eksik, sadece gündemde olan kısmı alınmış ve bu şekli ile ansiklopedik durmuyor. Bazı maddeler taslak halindeyken bir fikir verebilirler ama bu madde taslak haliyle sadece mevcut hükümetin icraatını anlatıyor. Bu sebeple evveliyatından (kronolojik bir sıralama dışında) bahsedilmediği için silinmeli...--Boyalikus 13:53, 20 Şubat 2008 (UTC)


Yorum[kaynağı değiştir]

:silinsin - Bu madde kalırsa ve referans alınırsa çok uyduruk maddeler kabul edilmek zorunda kalınır kanımca. Uygun bir maddeye eklenebilir. Mesela Türkiye'de eğitim altında problemler alt başlığı açılıp bir maddesi bu olabilir veya başka bir çözüm. Ancak maddenin şu anki hali ve başlığı hatta var olması ucube bir oluşum bence. (not:burada da oy hakkım yoksa silinsin fikrimi yoruma çeviriniz. Çapasapı ileti 13:48, 15 Şubat 2008 (UTC)

  • Hehe. İyi ki Sam adayı göstermişim. Maddeye el atanlar çoğaldı. Bence de kalsın mı acaba??? :))) --maderibeyzaileti 19:40, 15 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Emin olamadım oylarnıza sunmak istedim.

--2ulus 08:41, 15 Şubat 2008 (UTC)

Silinsin Silinsin Ansiklopedik düzene pek uygun gözükmüyo. İleride kapsamlı bir liste halinde ve mümkün olursa fotoğraflarla zenginleştirilerek yeniden yazılabilir. --maderibeyzaileti 08:52, 15 Şubat 2008 (UTC) Silinsin Silinsin Kanada maddesine monte edilsin. Çapasapı ileti 08:54, 15 Şubat 2008 (UTC) Silinsin Silinsin Vikitravel'in Kanada sayfasına benzer olsaydı kalabilirdi bakınız wikitravel:Canada --Nosferatu 20:13, 15 Şubat 2008 (UTC) Silinsin Silinsin -- Eu EPISTVLA 17:09, 27 Şubat 2008 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Maddenin tartışma bölümünde de fikrimi belirmiştim. Afro-Türkler Türkçede bulunmayan suni bir kavram. "Afro" ön eki ABD'de (kanımca siyaseten doğruculuk gayretkeşliğiyle) çıkmış bir kavram. Böyle bir maddenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Madde ille de kalacaksa da adı değişmeli.

--2ulus 16:06, 14 Şubat 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın VP:SAM'da belirtilen herhangi bir kuralla sorunu yok. Doğrulanabilirlik açısından geliştirilmeli... ama ana sorun başlık gibi gözüküyor bu soruna ben de katılıyorum ama bu silinmesi gerekiyor anlamına gelmez. Başlığı Afrika kökenli Türkiye vatandaşları veya Afrika kökenli Türklervb. bir isim olsun. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:23, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Bu konu hakkında TRT tarafından yapılmış bir belgesel seyretmiştim. Konu geliştirilebilir. Yalnız bu isimle pek arama yapılacağını zannetmiyorum--Nosferatu 20:16, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Genelde Osmanlı toptan arap desede, madde ismi uygun bir hal alması şartıyla kalmalı..iyi çalışmalar--Boyalikus 13:49, 20 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

2 aydan uzun süredir katkı yapılmamış.Dolayısıyla VP:HS kriterleri P2 sebebiyle hızlı silindi.--Eldarionileti 12:43, 21 Şubat 2008 (UTC)

Biyografi portalı güzel bir amaca hizmet için açılmış; fakat zamanla, işlerliğini yitirerek atıl duruma düşmüş. Şu anda işleyen buna benzer amaçlı Vikipedi:Madde istekleri/Biyografi sayfası var zaten. Portalda en son yapılan değişik 23 Eylül 2007'de (o da vandallığın geri alınması biçiminde) yapılmış. Vikipedi:Hızlı silme kriterlerine baktığımızda, P2'de söylenene uyduğunu görüyoruz. (Beş aydır değişikliğe uğramadığına göre) atıl durumda olan bu portalın yer işgal etmeyip, daha fazla kafa karıştırmaması adına silinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden bu portalı, silinmesi için aday gösteriyorum. -- Dsmuratileti 01:56, 14 Şubat 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin Tekrar açılmak istenirse ilerde, yeterli oranda etkinlik sağlandığında, geri getirebiliriz. Bu tip öneriler için (yani hızlı silme kriterlerine uyanlar için) SAM açmayıp o an aktif olan bir yöneticiye mesaj atmanız daha doğru olur aslında; hızlı silme kriterlerine uyan bir şey, SAM yapılmadan yani tartışmadan silinebilir konumdadır zaten ^_^ Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 17:26, 15 Şubat 2008 (UTC)
Hızlı sil şablonu koydum. -- Dsmuratileti 12:41, 21 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Ansiklopedik olmadığını düşünüyorum.--Gökhan 02:44, 10 Şubat 2008 (UTC)

  • Bu Kayda Değerliğin Objektif Kriteri Nedir - Sevgili Noumenon, bu kayda değerlikten kasıt ünlü olmak yada popülerlik mi yoksa bilgi değeri içermesi mi? yani ben en çok da kurtlar vadisi yada dizinin hayal mahsulü kahramanları nın bu ansiklopedide bulunmasına anlam veremiyorum. bununla ilgili ansiklopedi yönergelrinide okudum ama tam olarak ben bu meseleyi anlayamadım sanırım. bu açıdan kusuruma bakmayın (madde silnse bile ben başka maddeler eklerken bu konuda oldukça sıkıntı yaşayacağım anlaşılan). mesela hayal et sevgilim eseri ve söyleyeni irem burada, onun farkı tv ye çıkmış olması mı? hayır albüm yapması ise hayal ürünü iplikçinin burada işi ne? ben inananın bu ince çizgiyi kavrayamadım. madde silinmesin diyorum, silinmesini isteyenleri anlayamasam da saygı duyuyorum (bence de kayda değmeyecek çok insan var ama :) beni bağlıyor sadece. Selim DURMUŞ 10:33, 10 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil.Kriterlerin ne olduğunu soran Selim Durmuş arkadaşımıza da şu sayfaya göz atmasını öneririm.Bu tip kayda değerliği şüpheli biyografilerde kaynaklandırma çok önemlidir ve bu maddede hiç kaynak yok.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 23:36, 10 Şubat 2008 (UTC)


  • Daha iyi anlıyorum - Verdiğiniz bağlantıdaki sayfa benim için oldukça yararlı oldu. Şimdi daha iyi anlıyorum. Öyleyse ben youtube veya benzeri site ve/veya hizmetlerle internet ortamında tanınmışlık kazanan ve gerçek hayatta da insanların gündemlerinde yer bulan kişiliklerin işlendiği bir madde varsa orada Gizem GÜNEŞ ile ilgili bir bölüm eklemek isterim. Şayet bçyle bir madde yoksa bu durumda bunun için iyi bir çalışma yapıp bu kişiler hakkında topluca böyle bir madde yazmak isterim. Bunun için yol gösterici olacak olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim. Selim DURMUŞ 07:53, 11 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-- silinsin Maddeyi yazan (başlatan) kişi olarak ben kendi silebiliyor muyum (pişman oldum/daha önemlisi şimdi anladım wiki nin mantığını)Selim DURMUŞ 23:51, 12 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 08:01, 23 Şubat 2008 (UTC)

Kayda değer değil-- Manco Capac 20:30, 3 Şubat 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin --Manco Capac 22:37, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Umarım ileride Büyük Başarılar elde ederler.--Linuxman 15:49, 4 Şubat 2008 (UTC)

Kalsın Kalsın Karasız kalmakla birlikte pek çok sitede ve dergide rörortajları çıkmış, önemli festivallerde de yer almışlar demekki çok da amatör değiller; bana "Müzisyen ve müzik grubu kriterleri"ni karşılıyor gibi geldi, kayda değer olabilir.---Rhnmesaj 15:58, 4 Şubat 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ansiklopedide yer almasının kimsenin zararına olmayacağı, ilgilisinin yararına olacağı bir madde (daha). --Ono 20:36, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın İlgilisi icin yararlı olabilecek ansiklopedik bir madde. Silinmesine gerek olmadığını düşünüyorum --Alperan 20:38, 4 Şubat 2008 (UTC) Oy kullanmak için VP:OY şartlarını (150 değişiklik)yerine getirmiş olmak gerek. --Manco Capac 21:07, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Arkadaşlar maddelere hormonlarınızla değil mantığınızla yaklaşın, wikipedia'nın amaçları, gayelerine ters düşüyor bu yaptığınız gayet de güzel bir madde, kayda değer olması için müzik dışında ne yapmaları lazım ; sirkte maymunluk mu yapsınlar, orduya katılıp çatışmaya mı girsinler --Void
  • Kalsın Kalsın Wikipedia için yararlı bir madde. Bu imzasız yazı 88.228.141.43 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. Oy vermek için kayıtlı kullanıcı olmak gerek --Manco Capac 21:07, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Kullanıcı:Rhn'ın söylediklerine katılıyorum. Kayda degerlik kıstaslarını tasıdıklarını düşünüyorum. Ve acıkca söylemek gerekirse, bu grubu ben zaten bir süredir biliyorum. Amatör-Profesyonel arasında sıkışmış bir grup, ikisindede yer alamıyor daha. (: Ayrıca madde ilgili kişiler için faydalı olabilir. Şahsen benim açıp okumuşluğum var. (:--neskafefincanındatürkkahvesi 21:15, 4 Şubat 2008 (UTC)
Unutmadan, madde kalmalı ama düzenlenmesinde yarar var. --neskafefincanındatürkkahvesi 21:17, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin-Çok vakit ayıramadım ama yaptığım ufak bir internet araştırmasında gruptan bahsedildiğini görmedim.Albümleri de yok.Kalsın oyu veren arkadaşlara tavsiyem maddenin kayda değer olduğu yönündeki fikirlerini kaynaklarla desteklemeleridir.Bundan sonra oy verecek arkadaşlara da yardımcı olmuş olursunuz."Bence ansiklopedik,bence kayda değer" tarzı yorumlar SAM oylamaları için faydalı yaklaşımlar değildir.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 21:25, 4 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Vikipedi kendi kurallarına göre hareket eder. Bu grup da basit şekilde VP:KD'ye uymamakta. Bunun tersini düşünüyorsanız bunun tersini söylersiniz. Başkalarının düşünceleri hakkında yorum yapmanın hiçbir manası yok, zira bu Vikipedi mantığı ve ilkelerini içinize sindiremediğinizi gösterir. Grup kayda değer değil, silinsin. Ne zamanki kayda değerlik kriteri değişir, ki bunu teklif edeceğiniz yer burasıdır, o zaman bu grup kalabilir. Saygılar.Sağlamcıileti 22:01, 4 Şubat 2008 (UTC)
Bir nokta daha var; Rhn birçok önemli dergideki ropörtajlardan bahsetmiş, ben yaptığım internet araştırmasında böyle ropörtajlara ulaşamadım, mümkünse burada ilgili adresleri verebilir misiniz? Buna göre oyumuzu değiştirelim ve ilgili sayfaların referans olarak maddeye ekleyelim. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.Sağlamcıileti 22:44, 4 Şubat 2008 (UTC)
Çok doğru söylediniz, "Vikipedi" tamamen kendi kurallarına göre hareket ediyor. "Wikipedia"ya göre ansiklopedik olan bir madde [1], "Vikipedi"ye göre ansiklopedik sayılmıyor [2]. Böyle bir grubun olduğunu Vikipedi olmasa öğrenemeyecektim. Bu madde kayda değer değilse, o ile 30km bu ilçeye 5km den başka bilgi içermeyen, her başlık altında bilgi yoktur yazan köyler mi kayda değer? IBM tarafından desteklenen ve birlikte çalışma yürüten, Türkiye'nin Slashdot'u olan neredeyse Türkiye'de ki en gelişmiş özgür yazılım topluluğu olan Fazlamesai'yi silme kararı alan zihniyetin vereceği kararları hor görmüyorum. Wikipedia' bulunan bir maddenin Vikipedi'de ansiklopedik saymayan zihniyetin vereceği kararları da hor görmüyorum. Bunu 1,5 sene önce Mininova örneğinde yaşadım. Bu maddenin de silinmesi, ne benim ne de kalsın diyen arkadaşların hiç bir zararına olmayacaktır, ya silinsin diyenlere ne gibi bir fayda sağlayacak? Bu madde silinince Vikipedi ne bakımdan yükselecek? Fazlamesai silindi, Mininova silindi "Vikipedi"nin başı arşa mı deydi? Wikipedia bana göre en.wikipedia ve diğerlerinden oluşmakta. Tüm wikipediaları bilmesemde Vikipedi'de alınan silinme kararları Vikipedi'nin gelişmesine katkıda bulunmadığını düşünmekteyim. En baştan beride bundan şikayetçi oldum, ilk defa bunu dile getiriyorum. --Ono 00:21, 5 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıda vermiş olduğunuz örneğin konuyla alakasını anlayamadım.Bir maddenin an itibarıyla Vikipedi'de bulunuyor olması ansiklopedik olduğunu göstermez.Şu anda bu madde SAM adayı ileride başka bir kullanıcı sizin bahsettiğiniz maddeyi aday gösterir ve topluluk karar verirse o da silinir."Fazlamesai silindi, Mininova silindi "Vikipedi"nin başı arşa mı deydi?" demişsiniz.Kriterler açıktır.Kaynak gösterilmeyen maddelerin ansiklopedikliği tartışılır.Maddenin bu kadar ansiklopedik olduğunu düşünüyorsanız grubu konu eden kaynaklarla bunu ispat edebilirsiniz.Çözüm gayet basit.Siz kaynak gösterirseniz eminim oy veren arkadaşlar da tekrar maddeyi değerlendireceklerdir.Bir konunun size göre kayda değer olması Vikipedi'yi bağlamaz.--Eldarionileti 00:48, 5 Şubat 2008 (UTC)

Her vikipedi kendinden sorumludur, dolayısıyla bir dildeki vikipedidedki bir uygulama diğer dildeki vikipedileri bağlamaz. Her vikipedinin kendi toplulukları vardır ve kararlar ve kurallar bu opluluklar tarafından alınır. Ancak tabiki bu toplulukların birbirlerinden etkilendikleri ve kopyaladıkları uygulamalar olabilir. Örnek vermek gerekir ise bir çok vikipedi projesinde yüklenen resimlerle ilgili telif hakları bizim uyguladığımız kadar ciddi uygulanmıyor, ancak bu bizi değil onları bağlayan bir durumdur. Onlar uygulamıyor diye biz Ansiklopedimizin telif haklarına saygısından ödün veremeyiz. Ayrıca VP:KD'lik kuralları altında bir Müzik grubunun ansikloepdik olmasının kriterleri topluluk tarafından daha önce belirlenmiş durumdadır. Dolayısıyla bu kriterlere uymayan her madde maalesef ansiklopedik değildir. Taksimdeki Barlarda çalan ve benim de hayranı olduğum bir çok grup var. Üniversite zamanlarımdan bir grubun burada yer alması benim de hoşuma gider ve mutlu olurum. Fakat bu benim ansiklopedik olmayan bir maddeyi taraflı olarak ansiklopedikmiş gibi görmemi gerektirmez. Son bir şey daha bir maddenin ansiklopedik olmaması o maddenin içeriğinde bahsi geçen grubun önemsiz veya kötü olduğu anlamaına da gelmez. Eğer gerçekten ansiklopedik olduğunu düşünüyor iseniz lütfen bunu kanıtlayın o zman benim de oyum değişir, hembundan da hiç gocunmam, çünkü ben her yönüyle: Maddeleri, silerek, ekleyerek, açarak ve tartışarak bir ansikloepdi yaratmak için buradayım. --Manco Capac 07:40, 5 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Silinmesine hiç gerek yok.Niye siliyorsunuz anlamış değilim.--Sultan Galiyev 09:57, 5 Şubat 2008 (UTC)
Aslında yazarken kaynak göstermemek benim hatam oldu ama telafi ediyorum. Oy kullancakların aklını karıştırmak istemem. Haberleri buradan aldım [3] "Rock Market"te (TV 8) çıkmış olmaları, Billboard dergisi ve turkrock.com' daki [4] ropörtajları sebebiyle kararsızlığımı belirtmekle birlikte kalsın oyu kullanmıştım. (Tabii bi de şu var haberler gruptan olduğu için biz onların yalancısıyız) Grubun tam olarak "Müzisyen ve müzik grubu kriterlerini" karşıladığını tabiki söyleyemeyiz ancak bu sebeplerle düşünülebilir demiştim. Aslında şimdi kalsın oyu kullanmaktansa yalnızca yorum yapsaymışım daha iyi olurmuş diyorum. Ayrıca buradan silinmesi kararı çıkarsa Kategori:Türk rock müzik grupları' nda önemli bir temizlik yapmak gerekecek çünkü PinUp'tan daha kötü durumda olan maddeler var, tabii bu ayrı bir tartışma konusu. Sevgiler...---Rhnmesaj 10:30, 5 Şubat 2008 (UTC)
Anladım Sağlamcı teşekkür ederim, üzeri çizilmiştir. Elbetteki yeri geldikçe politikaları okuyorum dar vakitlerde burda çok özenli olamadığım için daha imtina etmeliyim sanırım. Herkese tekrar sevgiler..---Rhnmesaj 20:13, 5 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Mehmetnba 13:01, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Kullanıcı:E-16 15:512,6 Şubat 2008(UTC)
  • Silinsin Silinsin--Berfu 22:20, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Hatta hemen silinsin... SAM yapılması dahi gereksiz; kanımca M6 ile pekalâ silinebilecek bir madde. Zaten içeriğinin bariz taraflı ve kaynaksız olduğu da ayrı bir gerçek. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 23:59, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Jet hızıyla silinsin... --Elmacenderesi E=mc2 00:07, 8 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Geyik ötesi. -- 16 00:29, 8 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın --Lorem Ipsumileti 16:12, 9 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer değil... - Omulu 17:30, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlik meselesi... - Filanca 23:19, 15 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Festivallerde isimleri var vs. Fakat Türkiyenin en önemli müzik adamı... gibi ifadeler düzeltilerek tarafsızlaştırılmalı --Boyalikus 13:57, 20 Şubat 2008 (UTC)

Yorum ve Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

  • Öncelikle Rhn'ye teşekkür ederim, belgelerle konuştuğu için. Ancak bu kaynak Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasının aşağıda bir kısmı alınan maddelerine uygun değil siz de takdir edersiniz ki. Biz bağlantıları veriyoruz ve politikalara göre konuşuyoruz ancak sanırım kimse bu bağlantıları incelemiyor, o sebepten ilgili maddeleri buraya alıyorum. Tabii ki kriterlere uymayan maddelerin silinmesini istemek hakkımız. Kaliteli böyle olunur. Nitelik böyle kazanılır. Sayılarla işimiz yok diye düşünüyorum. Ayrıca sizin için çok değerli olan kişiler, gruplar ansiklopedik olmayabilir, bu da gayet normal. Aksi taktirde hepimiz kendimiz için kayda değeriz sonuçta, kendi adımıza madde yazalım, birden 80-90 bin tane daha maddemiz olur. Köy maddelerine gelince, bence bu daha önce yapılan bir hata. Kayda değer olmadığını düşündüğünüz varsa(ki sanırım 30 000 tane kadar, SAM adayı gösterebilirsiniz, herkes gösterebilir). Temizlenmesi gereken kategori de varsa bu siz Vikipedistler'in bunları işaretlemesi ve ya sam adayı göstermesiyle temizlenir. Aşağıda politikanın ilgili kısmını alıyorum.

Vikipedi'de pekçok müzisyen ve müzik grubu hakkında madde vardır (bakınız Kategori:Müzisyenler)

Vikipedide bulunan müzisyenler veya müzik gurupları aşağıdaki kriterlerden en az birini sağlıyorsa kayda değer oldukları kabul edilir:

1 Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayımlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması.
Bu kriterde, aşağıdaki durumlar hariçtir:
a Müzisyen veya müzik grubunun kendinden bahsettiği ve kendi reklamını yaptığı basın duyurularının medyada aynen yayınlanmış halleri.
b Basın-yayım organlarında basit bir haber halinde geçiyorsa, örneğin konser günlerinin tarihleri, veya rehber bilgisi seklinde yayınlanmış iletişim bilgileri veya konser verme şartları, vs.
c Okul veya üniversite yayımlarında (veya benzerleri) çıkmış haberler genelde basit sayılsa da bu tür durumlar kendi başlarına değerlendirilmelidir.
2 Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserlerinin olması;
3 Büyük ölçekli ülkelerde uluslararası veya ulusal bir konser turu düzenlemiş olmaları[5] ve bunun güvenilir kaynaklarca işlenmiş olması.
4 Ünlü bir müzik yayım şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayımlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pekçoğu da kayda değer olmalıdır...

Basitçe gösterilen kaynak bunlardan ilkine uymamaktadır. Bu açıklamalara göre oylarınızı gözden geçirmenizi rica ediyorum. Saygılar.Sağlamcıileti 17:38, 5 Şubat 2008 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.--Mskyrider ileti 08:04, 23 Şubat 2008 (UTC)

Maddeye 13.ekim 2006'da güvenilir bir kaynak eksik şablonu konulmuş ve bugüne kadar bu durumda bir şey değişmemiş: [6]. Verilen kaynak kendine Hayri Başbuğ adını veren birisi, kullandığı sözlerle de hiç bilimci gibi bir görünüm vermiyor. Güvenilir kaynak bulunabilineceğine de inanmıyorum çünkü madde baştan aşağı saçmalık. Antik Subartu kentinin halkı sümerlerdi, ve sümerler türk olarak kabul edilmiyor! İngilizce ve almanca vikilerde sırf en:Subartu maddesi var, ve halkının sümerler olduğu yazıyor. Bu haliyle silinmesi en doğrusu olur. --Erdall 06:08, 2 Şubat 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın--Linuxman 09:57, 5 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Mehmetnba 13:01, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin hiç bir bilimselliği olmayan bir hipotezi içeriyor. bu haliyle kalması yerine silinip yeniden yazılmasına şans verebiliriz sanırım. --Manco Capac 14:08, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin VP:ÖAYV sayfasındaki açıklamalar sebebiyle.--Eldarionileti 14:13, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--2ulus 16:34, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin. Madde başınd İskitler ile aynı kavim oldukları belirtilmiş sanırım, eğer kurtarmaya değecek bilgi varsa İskitler maddesi ile birleştirilsin. Khutuckmsj 10:38, 7 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Bariz VP:ÖAY ihlâli... zaten böyle kavim araştırmaları pek yaygınlaştı Türkçe literatürde son zamanlarda. Buna alet olmamak lazım... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:02, 8 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Aycan 14:08, 12 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın [7] [8] [9] [10] [11] Son verdiğim linkte açılacak dosyada Mezopotamya’daki muazzam medeniyetin kurucusu olan “Sumer” ve “Subar/Suvar” Türkleri, işte bu “Su” Türkleri’nin birer boylarıdır. cümlesi için Geniş bilgi için bk.Prof. Dr. Zeki Velidi Togan,Umumi Türk Tarihine Giriş,cilt:1,İstanbul 1970.Ayrıca bk.Prof. Dr. Yusuf Ziya Özer, “Son Arkeoloji Nazariyeler ve Subarlar” II.Türk Tarih Kongresi olarak kaynak belirtimiş. Kullanıcı:Erdall'ın bahsettiği gibi Hayri Başbuğ isimli birisi yazmış olabilir ama referans olarak Zeki Velidi Togan'ı göstermiş. Hayri Başbuğ denilen şahıs Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı (Turan)'ndan kitabı çıkmış bir adam, kürtçe vikide maddesi var. Ayrıca F. Ağasıoğlu Celilov'un Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstütisi dergisinde "Kadim Subar Türkleri" isimli bir makalesi var. Kafkas vakfında da mevcut bir isim.. Yani uydurma bir kavim değil... Kürtlerin ve Türklerin kendilerine sahiplenmesi varlıklarını ortadan kaldırırmı bilmiyorum ? Zamanlar Subar kelimesinin Sabir olarak değiştiğini öne süren kaynaklarda var...--Boyalikus 14:37, 20 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

SAM tartışması sonucunda maddenin silinmesi yönünde karar verilmiştir. Khutuckmsj 21:35, 13 Şubat 2008 (UTC)

Reklam içerikli bir madde başlığı. Bu sitenin özgün bir tarafı yok. Vikipedi'nin herkese açık olmasından fadalanılarak oluşturulmuş ve çok kısa sürede fazla sayıda geri alma veye birbirine zıt ifadelerle değişiklik yapma sonucunda ansiklopedik kayda değerliğini yitirmiş bir madde. Silinmesi gerektiğini düşünüyorum.Cenghiz 18:09, 30 Ocak 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Linuxman 10:00, 5 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Mehmetnba 13:02, 6 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olmadığı çok belli... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 00:03, 8 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Aycan 14:07, 12 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Katılıyorum.Sağlamcıileti 15:00, 12 Şubat 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

Bir çok dağıtım ismini içeren bir liste olmasına rağmen, oluşturulduğu ve Debian sayfasına eklendiği tarih olan 18 Kasım 2005'ten buyana sadece 5 maddesi eklenebilmiş olan şablonun, Debian sayfası içerisinde görüntü kirliliği yapmakla birlikte, amacına hizmet etmediği görüşündeyim. Bu şablon yerine, ilerde 'Debian tabanlı dağıtımlar' gibi bir madde açılarak, bu dağıtımların isimleri girilebilinir. --Ono 10:40, 21 Şubat 2008 (UTC)

Destek Destek--PONY 12:44, 30 Mart 2008 (UTC)


Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın kalması yönünde karar verilmiştir.

VP:KİŞİ sebebiyle tartışılması iyi olur.

---Rhnmesaj 09:26, 23 Şubat 2008 (UTC)

  • Kalsın Kalsın Ne güzel. Şair hakkında bilgiler vikipedimizde mevcut. Neden silelim ? Çapasapı ileti 09:28, 23 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değerlik yönergelerimizi karşıladığını maddenin içeriğinden görmek pek mümkün değil. Eğer ek kanıt sunulamayacaksa silinmeli. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 16:07, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Yorum: Bir yayınlanmış kitabı varmış ve yayıma hazır şiirlerinden oluşmuş bir derlemesi hazırmış. Ancak Google aramalarından elle tutulur bi sonuç alamadık. Rhn'nin önerisi üzerine SAM yapılmasının uygun olduğunu düşündük. Madde geçmişinde adı geçen çok sayıda eski ve tecrübeli kullanıcının da olması açıkçası beni biraz kararsız bıraktı. Önce gözden kaçmış bir ansiklopedik olmayan madde olabileceğini sonra da cidden kayda değer olabileceğini düşündüm. Kararsızım... --maderibeyzaileti 09:30, 23 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Sαвяι¢αи76ileti 16:13, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Boyalikus 16:32, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Sanırım en azından bir çizgi karakter kadar değeri var. Levent Abi ileti 20:20, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Nou'ya katılıyorum --Manco Capac 06:57, 25 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin Kayda değer olduğunu gösteren hiçbir kaynak mevcut değil.Dolayısıyla silinsin.--Eldarionileti 17:12, 27 Şubat 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın bu şair kalsın--ÖrdekÖzgürileti 18:44, 2 Mart 2008 (UTC)
  • Kalsın Kalsın - Genç Cumhuriyetin ilk fedakar öğretmenlerine ait bilgileri internette bulmak elbette pek mümkün değildir. İlkokul kitaplarında bulunduğu söylenen yazılarına kaynak gösterilebilirse kayda değerlilik konusunda güç kazandırılabilir. Ancak 40'lı yıllara ait kaynak bulmak gerçekten pek kolay değildir. O dönemde kaç gazete çıkıyordu ve kaç kişi gazete okuyordu ki? Ayrıca II. Dünya Savaşı sebebiyle seferberliğin ilan edildiği; değil ekmek, un bile bulunmadığı dönemden bahsediyoruz. Kriterlere uygunluk elbette önemli. Ancak geçmiş dönemlerle ilgili kişi ve konularda kriterlere katı bir şekilde uymaya çalışırsak, Lavoisier, Archimedes, Sokrates ... gibi isimlerden başkasını ansiklopediye ekleyemeyiz diye düşünüyorum. Saygılarımla. --M. Yalçın Yalhı 03:04, 22 Mart 2008 (UTC)

Destek Destek--PONY 12:45, 30 Mart 2008 (UTC)

Yorum[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Arkadaşlar lütfen kayda değerlik bazlı tartışmalarda tavrınızı kayda değerlik kuralları temelinde oluşturun ve bu kriterler açısından bildiğiniz önemli kanıtlar varsa sunun. Kişisel fikirlerimiz bu durumda ikinci planda kalmalıdır. Kişileri, yazarları ele alan kayda değerlik kriterlerimiz vardır, genel bir kayda değerlik kriterimiz vardır. Önemli olan bu kriterlerin sağlanmasıdır. Bizim şahsî açıdan kayda değer görmediğimiz bir kişi (örneğin şahsım adına Vikipedi'deki dizi oyuncularının çoğunluğu) kriterlerimize göre pekalâ kayda değer olabilir ve kalabilir. Bu tartışmalar bizim şahsî fikirlerimizden yola çıkıp kendi fikirlerimiz doğrultusunda ansiklopedimize yön vermemiz amacıyla değil, nesnel kriterleri göz önünde bulundurarak nesnel bir şekilde ansiklopedimize yön vermemiz amacıyladır. Bu tartışmalarda benim bir maddenin konusunu diğerinden daha kayda değer görmem veya şahsî kriterlerim, düşüncelerim açısından kayda değer görmem bir anlam ifade etmez - kriterler doğrultusunda kayda değer olup olmadığına dair sunabildiğim kanıtlar ve yorumlar değerlidir, önem taşır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:51, 10 Mart 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda sayfanın silinmesi yönünde karar verilmiştir.

Sayısız doğrulanabilir olmayan zira yorum olan ifadeye sahip. Ansiklopedik olmayan bir başlığa sahip... eğer içeriği bu şekilde kalacaksa silinmeli. VP:ÖAY, VP:D ihlâlleri ile kalması uygunsuzdur. Bununla birlikte Kızılbaşlık konusunda bir maddemiz olmasın şeklinde anlaşılmasın bu; elbette bu konuda bir maddemiz olsun fakat bu tip bir içerikle değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - noumenon ʘ mesaj 16:05, 24 Şubat 2008 (UTC)

  • Silinsin Silinsin referansı yok--Boyalikus 16:33, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin "Kızılbaşlık" konusunda bence de bir madde açılabilir ama bu şekilde değil. Bu haliyle kesin silinmeli. Kaynak yok. Hikaye tadında yazılmış.--2ulus 20:45, 24 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin, hızlı kaynaksız ve özgün yorum.--Manco Capac 06:58, 25 Şubat 2008 (UTC)
  • Silinsin Silinsin bencede--ÖrdekÖzgürileti 18:45, 2 Mart 2008 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.