Renkli Neustadt Cumhuriyeti

Vikipedi, özgür ansiklopedi
BRN (Renkli Neustadt Cumhuriyeti), 1991 yılında eğlence amaçlı bir pasaport yayınladı

Renkli Neustadt Cumhuriyeti (Almanca: "Bunte Republik Neustad", İngilizce: "Colourful Republic of Neustadt"), 1990 yılından 1993 yılına kadar Almanya'nın Dresden şehrinde ve Dresden-Neustadt semtinin bazı kısımlarında varlığını sürdüren bir mikro ulustur. Günümüzde her yıl Haziran ayında 3 gün boyunca aynı isimle bir kültür festivali düzenlenmektedir.

Sokak festivali[değiştir | kaynağı değiştir]

BRN festivali, 2006

Günümüzde, her yıl düzenlenen festival sırasında bazı sokaklar ve caddeler kapatılarak burada, yiyecek ve içecek satışları, DJ'ler ve canlı müzik grupları ve çeşitli diğer sanatsal performanslar sergilenir. Festivalin fazla ticari hale gelmesini önlemek adına, sadece festival alanında yaşayan mahalle sakinleri, gece kulüpleri ve barlar sokaklarda içecek ve yiyecek satışı yapabilir. Eğlence programları ve etkinlikler belirli bir organizatör bulunmamasına karşın yerel halk tarafından düzenleyici otorite ve kuralları uygulanmaktadır

Festival hayatın her kesiminden büyük bir kesimin ilgisini çekiyor. Bu etkinliklere 2006 yılında 150.000'den fazla kişi katıldı ve bu bölgenin sokaklarında ve parklarında 100'den fazla müzik grubu sahne aldı ve toplam 1000'den fazla sanatçı katıldı. Festivalin iki gecesi, büyük bir evde ve sokaklardaki partiler olarak yorumlanabilir. Bu partiler on binlerce insanın katılımıyla birkaç aşamada gerçekleşir.

2001 yılından bu yana, yaşanan kargaşaların gölgelediği birkaç festivalin sonucu olarak, cam şişelerde satılan içecekler yasaklandı. Festival, son yıllarda rahat bir şekilde gerçekleşirken genellikle güçlü bir polis kontrolü[1] altında gerçekleşir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]