Natalie Cole

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şuraya atla: kullan, ara
Natalie Cole
Genel bilgiler
Doğum adı Natalie Maria Cole
Doğum 6 Şubat 1950-31 aralık 2015
Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Ölüm 31 Aralık 2015
Los Angeles, Kaliforniya, ABD
Uyruk Afroamerikan
Köken Afrikalı
Tarzlar R&B, Soul, Pop, Soft Rock
Meslekler Şarkıcı, besteci, piyanist, aktris.
Çalgılar Piyano
Etkin yılları 1955-2015
İlişkili hareketler Nat King Cole
Resmî sitesi www.nataliecole.com

Natalie Maria Cole (d. 6 Şubat 1950 ; ö.31 Aralık 2015), ABD'li şarkıcı, söz yazarı ve oyuncudur. Ünlü caz efsanesi Nat King Cole'nin kızı olan Natalie, "This Will Be (An Everlasting Love)", " Inseparable" ve "Our Love" hitleriyle 1970'lerin ortasında müzikal başarı elde etmiştir. Daha sonra uyuşturucu bağımlılığı yüzünden başarısız satışlar yapan Cole, 1980'lerin sonlarında tekrar zirveye çıkmayı başarmıştır. Uzun süre madde bağımlısı olan[1] Natalie Cole 31 Aralık 2015 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Natalie Cole diskografisi
  • 1975: Inseparable
  • 1976: Natalie
  • 1977: Unpredictable
  • 1977: Thankful
  • 1979: I Love You So
  • 1980: Don't Look Back
  • 1981: Happy Love
  • 1983: I'm Ready
  • 1985: Dangerous
  • 1987: Everlasting
  • 1989: Good to Be Back
  • 1991: Unforgettable... with Love
  • 1993: Take a Look
  • 1994: Holly & Ivy
  • 1996: Stardust
  • 1999: Snowfall on the Sahara
  • 2002: Ask a Woman Who Knows
  • 2006: Leavin' (album)
  • 2008: Still Unforgettable
  • 2008: Caroling, Caroling: Christmas with Natalie Cole
  • 2010: The Most Wonderful Time of the Year
  • 2013: Natalie Cole en Español
Natalie Cole (2013)

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Note: this filmography is not yet completed

Yılı Başlık Rolü Notlar
1990 "Comic Relief" (HBO Special) (performed)
1992 A Tribute to Nat King Cole (BBC Special) (performed)
1997 Cats Don't Dance Sawyer (singing voice)
1998 Always Outnumbered Lula Brown
2004 De-Lovely Musical performer
2006 Grey's Anatomy Season 2 Episode 20 Mrs Booker
2007 Studio 60 on the Sunset Strip Musical performer Episode 14
2011 The Real Housewives of Miami Cameo Season 1
2011 The Real Housewives of New York City Cameo Season 4
2012 RuPaul's Drag Race Season 4 Episode 3 Judge
2013 The Real Housewives of Beverly Hills Cameo Season 4

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ http://anspress.com/index.php?a=2&lng=az&cid=5&nid=365119