Blood, Sweat & Tears

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Blood, Sweat & Tears ("BS&T" olarak da bilinir), 1967'de New York'ta kurulmuş bir Amerikan caz rock müzik grubudur, brass ve rock enstrümantasyon kombinasyonuyla dikkat çekmiştir. BS&T, farklı personelle çok sayıda yinelemeden geçti ve çok çeşitli müzik tarzlarını kapsadı. Soundları rock, pop ve R&B/soul müziği big band caz ile birleştirdi.

Grubun kendi adını taşıyan ikinci albümü, 1969'da ABD listelerinde yedi hafta zirvede kaldı ve 1970'te Grammy Yılın Albümü Ödülü'nü kazandı. "And When I Die", "You've Made Me So Very Very Happy" ve "Spinning Wheel" gibi hit kayıtları içeriyordu.[1] Bunların hepsi Billboard Hot 100'de iki numaraya kadar yükseldi. Devam albümü Blood, Sweat & Tears 3 de ABD'de bir numaraya ulaştı.

Grup, orijinal müziğe ek olarak, Laura Nyro, James Taylor, Carole King, the Band, the Rolling Stones, Billie Holiday ve diğerlerinin popüler şarkılarının düzenlemeleriyle tanınır. Grup ayrıca Erik Satie, Thelonious Monk ve Sergei Prokofiev'in müziklerini düzenlemelerine uyarladı.

Grup, Buckinghams ve yapımcıları James William Guercio'nun yanı sıra Maynard Ferguson Orkestrası'nın "brass-rock" ından ilham aldı.[2] BS&T'nin başarısı, Chicago ve Electric Flag gibi benzer şekilde yapılandırılmış toplulukların başarısına paraleldi, ancak 1970'lerin ortalarında grubun popülaritesi azaldı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Colin Larkin, (Ed.) (1997). The Virgin Encyclopedia of Popular Music (Concise bas.). Virgin Books. s. 149. ISBN 1-85227-745-9. 
  2. ^ "Backstage Passes & Backstabbing Bastards: Memoirs of a Rock 'N' Roll Survivor" - autobiography by Al Kooper - full citation needed - date=February 2022
  3. ^ Eder, Bruce (2007). "Blood, Sweat & Tears". VH1. 19 Haziran 2002 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Ağustos 2012.