Middle-earth: Shadow of War

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Middle-earth: Shadow of War
GeliştiriciMonolith Productions
YayımcıWarner Bros. Interactive Entertainment
YönetmenMichael de Plater
SeriMiddle-Earth: Shadow of Mordor
MotorLithTech
PlatformlarMicrosoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
ÇıkışMicrosoft Windows, PlayStation 4, Xbox One
  • dç: 10 Ekim 2017
TürlerÜçüncü Şahıs Nişancı
Aksiyon-Macera
Açık Uçlu Oynanış
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin
E3 2017'de Middle-earth: Shadow of War standı.

Middle-earth: Shadow of War, Monolith Productions tarafından geliştirilen ve dağıtımı Warner Bros. Interactive Entertainment tarafından yapılan açık dünya aksiyon rol yapma oyunu türünde bir video oyunudur. 2014 yılında çıkış yapmış Middle-earth: Shadow of Mordor isimli oyunun devamı niteliğini taşır. Çıkış tarihi ise Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One platformları için 10 Ekim 2017'dir.[1]

Shadow of War, J. R. R. Tolkien'in Orta dünya'sında geçen önceki oyun Shadow of Mordor'un, zaman olarak The Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi arasında gerçekleşen hikâyesinin devamını konu almaktadır. Oyuncu, önceki oyunda olduğu gibi vücudunu bir elf lordu olan Celebrimbor'un ruhu ile paylaşan ranger Talion'u yönlendirmektedir. İkili, birlikte güç yüzüklerinden birini kullanarak Karanlık Lord Sauron ve Nazgul güçlerine karşı bir orduyu yönetmektedir. Oyunda, serinin önceki oyunu olan Middle-earth: Shadow of Mordor'da olduğu gibi Nemesis sistemi vardır. Bu sistem sayesinde oyuncu, Orta Dünya'daki bazı ırkların kontrolünü kazanarak edindiği Yandaşlar ile birlikte farklı stratejiler kullanarak görevleri tamamlamaya çalışır.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Middle-earth: Shadow of War açık dünya unsurları içeren bir oyundur. Oyunun ana karakteri Talion, oyun boyunca elde edebileceği özellikler ile kendi ordusunu oluşturabilmektedir. Serinin önceki oyununda da ana karakter olarak yer alan, bir Ranger olan Talion ve Talion'un ruhunu paylaştığı Celebrimbor adlı elf; oynanabilir iki karakterdir. Yüzüklerin Efendisi serisindeki bazı karakterler, oyun boyunca görülebilmektedir.

Yenilikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Önceki oyun Middle-Earth: Shadow of Mordor'da mevcut olan Nemesis Sistemine yeni özellikler eklenmiştir. Oyuncunun kontrolündeki ordunun askeri, kendi aralarında mücadele ederek seviye atlayabilmektedir. Nemesis Sistemi ile kontrol edilen orduya komutan olarak atanan askerler, savaşlar sırasında oyuncuya yardım edebilmektedir. Oyuna kale kuşatmaları özelliği eklenmiştir. Oyuncunun sahip olduğu ordu, kalelere saldırarak bu kaleleri ele geçirebilmektedir. Kale kuşatmasının başarılı olması durumunda oyuncu, bu kaleye bir kumandan atayabilmektedir. Oyunun fragmanında yer alan "ejderha sürme mekaniği" de oyuna eklenen özellikler arasında yer almıştır. Önceki oyunda yer alan ok kullanarak çeşitli nesneleri patlatma özelliği, daha da kapsamlı hale getirilmiştir. Oyunda bulunan harita, önceki oyuna göre geliştirilip genişletilmiştir. Çatışma sistemine yeni mekanikler eklenmiştir. Oyunda, oyuncunun boss olarak savaşabileceği bir Balrog eklenmiştir.

Çıkış[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun ilk duyurulduğunda, çıkış tarihi Kuzey Amerika için 22 Ağustos 2017; Avrupa içinse 25 Ağustos 2017 olarak açıklanmıştı. Fakat Warner Bros. Interactive 2017 yılının Temmuz ayında yaptığı açıklamayla, oyunun çıkış tarihinin ertelenerek 10 Ekim 2017 olarak güncellendiğini duyurmuştur. Bu ertelemenin gerekçesi olarak ise, geliştirici ekibin, oyuncuların beklentilerini tam olarak karşıladıklarından emin olmak istediği ve bunun için de biraz daha zamana ihtiyaçları olduğu belirtilmiştir.[2]

Bununla birlikte 28 Eylül 2017 tarihinde, oyunun mobil bir versiyonu erişime sunulmuştur.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Mart 2017. 
  2. ^ Phillips, Tom (1 Haziran 2017). "Middle-earth: Shadow of War release date delayed". Eurogamer. 1 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Haziran 2017.