Mehmet Kasapoğlu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Mehmet Muharrem Kasapoğlu sayfasından yönlendirildi)
Mehmet Kasapoğlu
Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı
Görev süresi
10 Temmuz 2018 - 4 Haziran 2023
Yerine geldiği Osman Aşkın Bak
Yerine gelen Osman Aşkın Bak
Kişisel bilgiler
Doğum 22 Aralık 1976 (47 yaşında)
İstanbul
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Çocuk(lar) 2
Bitirdiği okul Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü

Mehmet Muharrem Kasapoğlu (d. 22 Aralık 1976, İstanbul) Türk bürokrat ve siyasetçi. Eski Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı üniversitede mahalli idareler ve yerinden yönetim programında yüksek lisans yapmış, ABD'deki Florida State Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde yönetim organizasyonu alanında araştırmacı, uzman ve proje koordinatörü olarak çalışmış, Palm Beach Atlantic Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını tamamlamış, İstanbul Üniversitesi'nden yerel istihdam konusu ile doktora derecesi almıştır.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

2009 yılında Başbakanlık Müşavirliğine atanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda çeşitli görevler üstlenmiş, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 9 Temmuz 2018 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı olmuştur.[1]

Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Gençlik ve Spor Bakanlığı internet sitesindeki özgeçmişi". 6 Ekim 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Ağustos 2018.