Kullanıcı mesaj:Levent/Arşiv: 20 - 21

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nükleer Tıp[kaynağı değiştir]

Nükleer tıp maddesini inceledim, öncelikle bu güzel madde için elinize sağlık. Belirtilmesinde fayda gördüğüm bazı konular var. Nükleer tıp teşhis için kullanılmakla beraber, tedavi için de kullanılabilir; fark radyasyonun dozudur. Teşhiste bilhassa metastaz lokalizasyonunu görmek için nükleer tıp başvurulur. Ek olarak PET kitlelerin metabolik aktivasyonu gösteriri. Yani bir kitlenin nekroza mı gitmiş yoksa hala aktif mi olduğunu görmek için başvurulur. Yoksa kitlenin boyutunu tespitte MR'a bir üstünlüğü yoktur. Araştırılacak organa göre değişmekle beraber bazı sık kullanılan radyonükleid maddeler var ve onlar bahsedilebilir sanıyorum. Mesela inginlizce vikide bazı örnekler var kabaca değinilmiş gerçi ama ilk etapta yeterli olabilir. Daha sonra hangi radyonükleid hangi organlar için kullanılır, sonra eklenir. Ben de bu hususta elimden geldiğince yardımcı olurum. Tabi nükleer tıp tetkiklerinde radyasyon olduğundan az da olsa risk mevcuttur. Ancak bu risk röntgenden fazla değildir. Yani çok büyük bir faktörü yoktur ancak hamileler gibi bazı özel gruplarda önemli olabilir. Bu konuların geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yardımcı olabileceğim konular olursa seve seve yardımcı olurum. Bu güzel madde için tekrar tebrik ederim, elinize sağlık. Diğer maddeleri de vakit buldukça inceleyeceğim.İyi çaılşmalar, iyi akşamlar--Merube 89 21:16, 2 Kasım 2008 (UTC)

Öncelikle geçmiş olsun, umarın yakınınız iyileşmiştir/iyileşir. Ben elimden geldiğince tıbbi terimler konusunda yardımcı olurum. Ayrıca maddeye eklemeler de yaparım. El birliği ile maddeyi -en azından- kaliteli madde yapabiliriz. Bu tür konular gerçekten çok önemli ve vikimiz için geliştirilmeli öncelikli olmalı diye düşünüyorum. Önceliği hangi maddeye vermeyi tercih edersiniz? Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim, umarım durumu iyidir. İyi akşamlar,.. Benim kaybolmaya hiç niyetim yok merak etmeyin, Türkçe viki ingilizceyi geçinceye kadar durmak yok. Türkçe vikinin sizin gibi kullanıcılara ihtiyacı var. Ben teşekkür ederim.. Güzel çalışmalarınızın devamı dilekleriyle hoşçakalın --Merube 89 21:57, 2 Kasım 2008 (UTC)

Oncelikle gecmis olsun dilemek istiyorum. Saniyorum yakinlarinizdan birinin saglik sorunlari ile ilgileniyormussunuz. Gecen ay konustugumuz orgutler konusunu unutmadigimi belirtmek istiyorum. Yalnizca bunun uzerine egilecek cok surem olmadi. Umarim hersey yolunda, dilediginiz gibi gider. Iyi gunler. --Nonewmail 02:36, 3 Kasım 2008 (UTC)

  • Hoşbulduk Levent Abi, teşekkür ederim:)--Ugur Basakmesaj 20:22, 3 Kasım 2008 (UTC)

Değişiklik[kaynağı değiştir]

Merhaba. Hangi konuda hatalı bir değişiklik yapmışım bilgilendirirseniz gelecekte bu tür hataları engellemiş veya yanlış anlama var ise düzeltmiş oluruz. Teşekkürler. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 20:58, 3 Kasım 2008 (UTC)

  • Sanırım Salavat sayfasıyla ilgili bir problem olmuş. Ben sadece o kısmı vurgulamak amacı ile yapmıştım. Kusura bakmayın. İyi çalışmalar. --Yiğit Bilginsavaşçı mesaj 21:01, 3 Kasım 2008 (UTC)

Evet, sorulariniz olursa lutfen cekinmeden sorun. Sizi dus kirikligina ugratmak istemiyorum, ancak sivil toplum orgutleri ile ilgili gercekten cok bilgim yok. Ki bu aslinda bu benim icin uzucu bir durum, cunku cogu konuda toplumun sesi bu tur orgutlerle duyuruluyor. Ben de Vikipedi'deki maddeleri okumaya baslayarak bu konudaki bilgilerimi arttiracagim. Iyi aksamlar, -- Nonewmail


Ey bu da ne demek oluyor? Niçin "Ursula Haubner" ve "Werner Becher" maddelerini silin miydiniz? Bu imzasız yazı 80.123.20.21 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Aslında açıklamaya ne desem bilemedim. Biraz saçma oldu, farkındayım. Ama hiç olmazsa sizi güldürmeye yaramış . İyivikiler... homonihilis // ileti 20:22, 4 Kasım 2008 (UTC)


haksızlık ediyorsunuz. telif ihlali falan yok size resmi yazı mı göndereyim.ne istiyorsunuz? Bu imzasız yazı 88.232.118.224 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Akciğer kanseri[kaynağı değiştir]

AC kanseri maddesine yaptığınız çok güzel katkılardan dolayı öncelikle tebrik ediyorum, elinize sağlık. Bu aralar yoğun olduğun için maddeyi hakkıyla yeni inceleyebildim, kusuruma bakmayın. Maddeyle ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle AC kanserinde metastaz olmak zorundaymış gibi bir anlama gelmiş maddenin ilk cümlesi Akciğer kanseri, akciğer dokusunun malignant transformasyonu (habis -kötücül- değişime uğraması) ve yayılması (metastazı) nedeniyle oluşan kanser türüdür. . Bildiğiniz üzere illa metastaz olması söz konusu değildir. Bununla beraber metastaz durumda genellikle bu lenf nodlarına olur. Ayrıca histolojik alt tiplerden bahsedilmemiş sanıyorum. Evrelendirme de geliştirilmeye açık. Ek olarak, yerleşim yerlerine göre ortaya çıkabilecek ek komplikasyonlardan da bahsedilmeli diye düşünüyorum. Vakit buldukça maddede çeşitli eklemeler yapacağım. Maddeyle ilgili yaptığınız katkılardan ötürü tekrar tebrik ediyor, çalışmalarınızın devamını diliyorum. İyi akşamlar, saygılar...--Merube 89 17:23, 5 Kasım 2008 (UTC)

Maddeye giriş maiyetinde bazı bölümler ekledim, zamanla geliştireceğim. Ayrıca radyolojik incelemeden de bahsedilebilir. Ne dersiniz?--Merube 89 19:08, 5 Kasım 2008 (UTC)
Mediastinoskopi, Lenfadenopati, bronkoskopi maddelerine de baktım. Elinize sağlık. Öncelikle eklemeleri nükleer tıp ve akciğer kanseri maddesinde yapıp sonra bu maddeleri geliştirebiliriz. Ne dersiniz?--Merube 89 19:16, 5 Kasım 2008 (UTC)
Vakit buldukça maddede ufak ufak eklemeler yapsak dahi kısa sürede en azından kaliteli madde olabilecek kıvama geleceğine inanıyorum. Umarım herşey yolundadır. İyi akşamlar...--Merube 89 19:21, 5 Kasım 2008 (UTC)
Nükleer tıp maddesine de bazı eklemeler yaptım. Şimdi hızlı olması amacıyla maddenin en altına kısaca yeni eklemeler yaptım, zamanla maddenin içine dağıtırız...--Merube 89 19:43, 5 Kasım 2008 (UTC)
Teşekkür ederim, ancak eklediğim bilgiler daha çok taslak maiyetinde. Öncelikle bunları madde içinde dağıtmalıyız. Ayrıca kaynaklandırmada eksiklikler var. Ben kendi bilgilerimden hızlıca ekledim ancak kaynak araştırması da yapmak gerek. Bir de sadece onkolojide kullanımına -o da kısaca- değindim. Endokrin, nefroloji, kardiyoloji gibi kullanım alanları da var, sizin de maddede belirtiğiniz gibi. Bu alt başlıklıkları da açıp geliştirmek lazım. Eklediğim yerleri vakit buldukça madde içine dağıtırsanız müteşekkir olurum, ayrıca özellikle hangi bölümler eksikse sizce bunları bildirebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar...--Merube 89 20:00, 5 Kasım 2008 (UTC)

Kırodistan Krallığı[kaynağı değiştir]

Sayın WikiPedi Editörü... Sizi çok ciddi bir hatanızdan ötürü uyarmak istiyorum Sitenizde Kürdistan Krallığı olarak bir bölüm var. Kürdistan Krallığı (Bir bölge,bir eyalet,bir devlet ve de bir millet değildir.) Türk toprakları Kürdistan Krallığı imiş gibi gösteriliyor.Eğer bu sizlerin işi ise Yazıklar Olsun.Allah(c.c.)Versin Cezanızı. Eğer şimdi görüyorsanız.Bu derin hatanızı düzeltiniz.Yoksa bu iş çok ama çok büyüyebilir...

Takabeg Hakkında[kaynağı değiştir]

Ya Allah aşkına Levenabi bu kişi kimdir ya ? Fonksiyonu ne ? Kafasına göre yazıları değiştirip duruyor.Maşallah he rkonuda bir fikri var.Ayrıca hep azınlıklar konusunda sayısal değişiklik yapıyor.Avaba ihtevayla neden hiç ilgilenmiyor ? Asıl diyeceğim:Hizmetlilik yetkinize ortak olma hakkını nerden buluyor.Yok vandalizm yaptın atılacaksın.Yok resmim kanıtsız silinmesi lazım.Hakikaten sınırlarımı zorluyor.Lütfen ihtar edin.Ethnologue_Philologue ileti

Abi bu arkadaşın davranış çok tuhaftır. Lazlar maddesinde yer alan Bu kaynakta 50 bin kişiye ankatin yapıldığı yazılıyor. Fakat bunu ısrarla 220 bin olarak değiştirmeye çalışıyor. Anlamak istemeyenleri ikna etmek zor işte. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:38, 5 Kasım 2008 (UTC)
Arkadaşım oradaki Lazlar, çerkezler ve göçmenler bölümünü okur musun ? Hakikaten onu görmeyip neyi savunuyorsun ? Hakikaten baydın.

Tekrar selam abi. Ben insanları ikna etmeyi beceremiyorum. Yine de şimdi yapılan vandalizmle mücadele etmek zorundayız. İkna etme konusunda Kullanıcı:Muratsahan'dan rica ettim de. Bu kadar basit ve net hatalı değişikliklere meydan vermemeliyiz. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 18:59, 5 Kasım 2008 (UTC)

15:34, 6 Kasım 2008 tarihinde yapmış olduğunuz silme işlemi hiçbir Wikipedia kuralına aykırılık içermemesine rağmen gerçekleştirilmiştir. Reklam içermemektedir. Bilgiler çalıntı ya da alıntı değildir; dolayısıyla telif ihlali söz konusu değildir. IP numarasından da anlayabileceğiniz gibi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce düzenlenmiştir. Ayrıca Wikipedia'da birçok belediye başkanına ait bilgiler yer almaktadır. Reklam olmaması için benzer yöntemler kullanılarak içerik hazırlanmıştır. Buna rağmen silme işleminin gerçekleştirmenizi anlamıyorum. Dilerseniz açıkça belirtin Aziz Duran maddesini eklemeyelim siteye. Ancak benzer sayısız örneği varken niçin çifte standart uyguladığınızı gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Siyasi propaganda ya da reklam yapmıyorum. Üçüncü şahıslara hakaret zaten yakışık almaz. Bunun size yazdığım mesaj olması dileğiyle iyi çalışmalar dilerim. Aydın Yıldırım Bu imzasız yazı 88.255.170.65 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.


Akciğer kanseri[kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi. Akciğer CA sayfasında yaptığınız düzenlemeler çok yerinde olmuş elinize sağlık. Vaktim oldukça ben de bilgileri madde içine dağıtmaya başlarım. Ayrıca ing. vikiden de çeviri ile eklemeler yaparım, böylece kaynaklandırmamız artar. Benim eklediklerimin kaynağı yine benim ne yazıkki, dolayısıyla kaynakça eksik kalıyor. En kısa zamanda onlara da uygun kaynaklar bulmaya çalışacağım. İyi akşamlar--Merube 89 16:46, 6 Kasım 2008 (UTC)

İmmünoterapi[kaynağı değiştir]

Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Kemoterapi ilaç ile tedavi demek, dolayısıyla bu da bir kemoterapidir aynı zamanda. Aslında basit boğaz enf. için kullandığımız ilaçlar da kemoterapidir. Ama genelde kemo ile kanser ilişkilendirilmiştir. Bununla beraber aşılarda immünoterapi sayılabilir. Bu yüzden bununla kanser kemoterapisini ayırmak lazım. Sayfanın adını "Kanser immünoterapisi" yapmak daha doğru gibi geliyor bana. Siz ne dersiniz?--Merube 89 21:40, 6 Kasım 2008 (UTC)

İsim kanser immünoterapisi olmalı. Çünkü çiçek aşısı da immünoterapidir, kanser hastasının cetuximab da. Bunları ayırmalı. Bu sayfanın adı bence kanser immünoterapisi olmalı. Ayrıca allerjenlerle hazırlanmış cümlesi kanser immünoterapi için değil, allerjik hastalıkların immünoterapisinde kullanılan yöntem. Kanserde daha çok kanser hücreleri ile savaşsın diye dışardan hücre verme, hücreleri uyarma gibi anlamdadır. İkisi farklı kavramlar. Ayrıca kemoya cevap vermeyen yerine geleneksel yada klasik yada konvensiyonel (conventional ) kemoterapiye cevap vermeyen demek daha doğru olur. Türkçede de konvensiyonel diye kullanılıyor ama geleneksel diyip parantez içinde diğerini belirtmek uygun olur sanıyorum.--Merube 89 21:49, 6 Kasım 2008 (UTC)
Güzel katkılarınızın devam etmesi dileğiyle, iyi akşamlar, saygılar..--Merube 89 21:54, 6 Kasım 2008 (UTC)

Telif İhlali[kaynağı değiştir]

Levent Bey,

o kadar çok sildiniz ki ama madde madde yazdığım bir özgeçmişi vardı Aziz Duran'ın:

Doğumu: 1949 Adapazarı Öğrenimi: Adapazarı Atatürk İlköğretim Okulu (ki bu bilgiyi hiç bir yerde bulamazsınız) Çalışma hayatı vs...

ile devam eden zannedersem 15:34 te sildiğiniz maddedir.

Aziz Duran'ın hiçbir yerde olmayan bir özgeçmişidir, spontan yazdığım bilgilerdir.(Ama doğrudur)

Bunu niye sildiniz?

Ne yapmamız gerekiyor? Doğum tarihi "1949 Adapazarı" ise ben oraya "1975 Kayseri" yazacak değiliz herhalde?

Nasıl bir telif ihlali bu? Ben anlamadım...

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin web sitesini ben bizzat düzenliyorum oradaki bilgiler benim kontrolümden geçiyor. Eğer oradan alıntı yapıldığını düşünüyorsanız hala; tüm sorumluluğu ben alacağım.Ne yapmam gerekiyor gerçekten anlamış değilim.Bu imzasız yazı 88.255.170.65 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hüsnü mubarak[kaynağı değiştir]

Sadece ordaki taraflılığı düzeltmek istedim. Konu hakkında fazla bilgim yok. :( Apolas Lermi 18:38, 6 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba... Türk Eğitim-Sen sayfasını, Türkiye Egitim, Ögretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası sayfasına yönlendirmişsiniz. Bu hatalıdır. Sendikalar açık isimleri olmasına rağmen kısa isimlerini kullanır. Mesela bu durum Eğitim-Sen örneğinde de aynıdır. Bilgilerinize... Saygılar...

Merhaba,

Sanırım yanlış anladınız, amacım maddeleri kötülemek değildi? Sadece maddeleri inceledim ve VP:KD'lik kriterlerini sağlayacak 2., 3. güvenilir kaynaklardan referans içermediklerini gördüğüm için bu maddeler ile ilgilenen kişilerin bunlara gerekli eklemelerini yapmalarını sağlamak idi. Eğer bu tür kaynak sorunlarını gidermeden bu uyarıları kaldırdıysanız ben de bunu esefle karşıladığımı belirtmek durumundayım. Amacım inanın bana VP:İNOV altındadır. Kendim de bir STK üyesi olan ve hatta bir kaç tanesinin kuruluşunda yer almış biri olarak STK'ların bu toplum için ne kadar önemli olduğunu ve toplumumuzun en kötürüm kalmış yanlarından biri olduğunu bimeme rağmen burada da kurallarına göre bir ansiklopedi yapmaya çalıştığımızı ve hiç bir maddeyi bir diğerinden farklı kılacak şekilde kayırmamak gerektiğini de biliyorum. Sizden bu etiketleri kaldırdığınız maddelere gerekli tarafsız güvenilir kaynakları ekelemenizi rica ediyorum. Bir diğer ricam da lütfen iyi niyet olduğunu varsaymayı unutmayınız ve hemen itham etmeyiniz. Saygılarımla, --Manco Capac 13:34, 7 Kasım 2008 (UTC)

Tatlı meselesi[kaynağı değiştir]

Aslında bu etiketleri koyduktan sonra size durumu bildirecektim, fakat ne yazık ki, işim çıktığı için yapamadım. Tam bilgisayara gelince de Kürdistan maddesinin başlığı ile ilgili tartışmayı gördüm ve oraya yorum yazayım sonra size yazarım dedim ama bu arada sizden de yanıtı almış bulundum. Tatlı dediniz de şöyle güzel bir şöbiyet hiç fena olmazdı hani, bu seferki benden olsun. --Manco Capac 13:50, 7 Kasım 2008 (UTC)

Urlarda bagisiksal sagaltim[kaynağı değiştir]

Iyi gunler,

O tabloda da olmak uzere birtakim degisikler yaptim. O tablo disinda da maddede kimi yerlerde Turkce karsiliklarini kullandim, ancak her seyi Turkcelestirmedim, onun icin sorun olmayacagini umuyorum. --Nonewmail 14:59, 7 Kasım 2008 (UTC)

Ayrica, maddenin basliginin kanserde bagisiklik terapisi olarak degistirilmesi dusunulebilir. Dikkat ediniz, Urlarda bagisiklik sagaltimini baslik olarak onermiyorum. "Ur" ile "sagaltim" sozcuklerinin "kanser" ile "terapi" gibi yaygin olmadiklari dogru, ancak bu onerdigim baslik dusunebilir. Simdi yapalim demiyorum, yalniz bir oneri getiriyorum. --Nonewmail 15:40, 7 Kasım 2008 (UTC)

Siz de, Merube89 da haklisiniz. Onun icin parantez icinde oteki karsiligini da yazmak dogrudur. Yalniz, bu yine yalnizca benim onerim, ben Turkce karsiliginin ilk, oteki (yabanci) karsiliginin parantez icinde yazilmasini oneririm. En azin kimi terimler icin. Ornegin sagaltim kullanilacagi zamanlar "sagaltim (tedavi)" yazmak daha dogru, ancak akut kullanilacagi zamanlar, belki de, "akut (ivegen)" denebilir. Olabilir mi? --Nonewmail 19:22, 7 Kasım 2008 (UTC)

Nukleer tipla da surem olunca ilgilenecegim. Ben son sinif tip ogrencisiyim, ve gelecek yil ya patoloji ya da ic hastaliklar uzerine, kismet olursa, uzmanlik egitimine baslamayi dusunuyorum. --Nonewmail 20:17, 7 Kasım 2008 (UTC)

Biraz ilgisiz olacak, ancak sunu da belirtmek istiyorum. "Doktor" sozcugunun oz turkcesi ne, biliyor musunuz? "Hekim" degil, cunku hekim arapca bir sozcuk. Oz turkcesi otacıdir. Ilac anlamina da gelen "ot" sozcugunden turetilmistir. Turklerin orta Asya'da bulundugu donemlerde "otacı" diye gecerdi. Zaten bir marka adi olan "Otacı"nin da bundan esinlenerek konuldugunu soylenir. Merak etmeyin, Vikipedi'de bu sozcugu kullanacak degilim. Zaten bunun icin yazmadim. Yalnizca ilginç diye size soylemek istedim. Iyi aksamlar.--Nonewmail 20:37, 7 Kasım 2008 (UTC)

Kanser immünoterapisi[kaynağı değiştir]

Maddenin yeni halini tam inceleyemedim ama iveğen (akut), süreğen (kronik) gibi kullanımlar olduğunu farketmemek çok zor. Ancak tıp literatüründe -türkçede- akut ve kronik diye geçer bunlar, insan diğer türlü görünce yadırgıyor, en azından kronik (süreğen) şeklinde bir kullanım olmalı. Saygılar iyi çalışmalar...--Merube 89 17:35, 7 Kasım 2008 (UTC)

İlginiz için teşekkürler. Hiç sakıncısı olur mu, teşekkürler, saygılarımla iyi vikiler..--Merube 89 19:30, 7 Kasım 2008 (UTC)


Lazca maddesinde değişiklik savaşı mevcut. İyi çalışmalar.--Gökçє Yörük mesaj 19:28, 7 Kasım 2008 (UTC)

Bir rica daha[kaynağı değiştir]

Ya Leventabi Allah aşkına sen, Muratşahin, takabeg ve benim konuştuğumuz ve üzerinde Murat Şahin'in son rütüşüyle bıraktığı Lazlar maddesini de koruma altına al.Allah aşkına ısrar ediyorum.Yoksa Takabegle sonumuz hayır değil.Adam ispatlayamadı dediklerini bu sefer de 50 bin kişiyle araştırma yapıldı diyor.Şu Lazlar maddesini de kilitle de bu işkence bitsin.Adam hobi haline getirmiş muhalefeti Baykal'ın akrabası her hal :) Ethnologue_Philologue ileti

Lazlar, Lazca, Laz bayrağı v.s.[kaynağı değiştir]

Selam, Abi. Taraflı şablonu kaldırmak doğru mudur? Köy çeşmesine not bıraktım. Umarım Vikipedinin tarafsızlığını korumak isteyen arkadaşlarımız ilgileneceklerdir. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 19:40, 7 Kasım 2008 (UTC)

Nükleer tip[kaynağı değiştir]

Iyi gunler Levent Abi,

Nukleer tip maddesi uzerinde oldukca cok sayida degisiklik yaptim. Daha onceden de onerdiginiz gibi kimi turkce terimleri kullandigimda ayraç içinde yaygin karsiligini da yazdim: isin etkin (radyoaktif) gibi. Ancak, bunlarin da disinda maddede cogu terim aynen ingilizce'den alinmis. (differansiye, malin, serebral, uptake, perfuzyon, retansiyon, ve bunlar gibi daha nice terim). Bunlar Turkce'de cok kotu duruyorlardi. Onu da birakin, tip icinde olmayan, ve ozellikle ingilizce bilmeyen insanlarin bu terimleri anlamalari olanaksiz. Tipta ne denli yaygin olurlarsa olsun (ki aslinda doktorlarin bile bu ingilizce bozmasi, rezil, asagilik bir dil kullanmalari yanlis, ancak bunu baska bir zaman da tartisabiliriz), Nukleer tip uzerine bilgi edinmek isteyen siradan bir kisi bunlari anlayamaz, ve bu maddeden de dogru durust bir bilgi edinemez.

Bu anlamsiz ingilizce kalintisi terimleri olabildigince daha kolay anlasilabilen, Turkce sozcuklerle degistirdim. Evet, Turkceyi italik yaziyorum, cunku doktorlarimiz da olmak uzere, insanlarimiz (bunlarla kesinlikle sizi kastetmiyorum; bunlari genel olarak yaziyorum. bu yazdiklarimin sizle kesinlikle bir ilgisi yok) Turkce'mizden sapmaya o denli egilimliler ve istekliler, terimlerin karsiliklarini dusunmeden ingilizce'den aynen alarak kullanmaya o denli meraklilar ki, artik Turkce terimler kullanmak norm disi oldu. Saniliyor ki, Turkce olmayan bir karsilik kullanilinca daha bilimsel geliyor kulaga. Ornegin, retansiyon, indikasyon... ne buyuk, agiz dolusu, karmasik sozcukler! Turkiye'de doktor olan biri bu terimi kullanacak ki, doktor oldugu anlasilsin! Baskalari anlayamasin ki, boylece doktor kendini daha ustun hissetsin. Doktor olan herkes boyle dusunuyor demiyorum, ancak tip fakultesinde ogrenilen tibbi terimler (her tibbi terime de elbette lafim yok. dogallikla, daha cok anlasilan terimler vardir. Ancak bariz Turkce karsiliklari olan, tibbi terimlere ozgulugu olmayan "retention" gibi siradan ingilizce sozcuklerin aynen Turkce'ye cevrilmesinden soz ediyorum) doktorlarin konusmalarini bozuyor... Yalniz tipta degil, bir suru konuda boyle. Bunlari sizi elestirmek anlaminda soylemiyorum. Yalnizca, konusu acilmisken, bu dusuncelerimi sizle paylasmak istedim Levent Abi. Onun icin, ornegin "uptake" yerine "alim" ya da "tutulum" demek cok mantikli. "Malin" yerine "kotucul" demek de, "differansiye" yerine "ayrimlasmis" ...Bunlar yaygin olmasalar bile, ingilizce yikintisi, dokuntusu karsiliklarindan daha anlasilir, Turkce sozcukler olduklari kesin. Iyi haftasonlari, sevgiler. --Nonewmail 05:32, 8 Kasım 2008 (UTC)

Iyi gunler, Iletime yanit vermeden once lutfen oteki kullanicinin ileti sayfasina son yazdiklarimi okuyun. Cunku onun dediklerinin kimilerine katiliyorum. iyi gunler--Nonewmail 19:30, 8 Kasım 2008 (UTC)

Nükleer tıp[kaynağı değiştir]

Diferansiye ayrımlaşmamış değil farklılaşmamış diye türkçeleştirilmeli. Sonuçta bu hücreler ne kadar farklılaşıp olgunlaşırsa o kadar iyi evre. Ayrımlaşmak başka bir anlama çıkıyor. Uptake tutulum olabilir, habis yahut kötücül (malign) şeklinde kullanılabilir. Enflamasyona yangı kullanılabilir, destekliyorum. Ancak işlevbilimsel, ışık etkin gibi kullanımlar da nedir yahu. En azından Fizyoloji (işlevbilimsel), radyoaktif (ışık etkin) olmalı. Oldu olacak fakültelerdeki bölüm adlarını da değiştirelim. Sentinel Akkan (Lenf) şeklinde değil parantez içinde akkan olmalı. Erbezi de aynı şekilde. Ek olarak radyoaktifin türkçesi ışık etkin tam doğru bir ifade değil, düzeltilmeli. Saygılar --Merube 89 11:05, 8 Kasım 2008 (UTC)

Estağfurullah. Peki ben kullanıcı arkadaşımıza iletiyorum fikirlerimi, üçlü fikir birliği sağladığımız zaman maddede değişiklikler yaparız. Saygılar, iyi çalışmalar...--Merube 89 11:13, 8 Kasım 2008 (UTC)
İlginiz için ben teşekkür ederim. Tıp dışından birinin gözünden de bakılması gerek, bakalım yeterince anlaşılabiliyor muyuz :)) Sevgiler ve saygılar..--Merube 89 11:21, 8 Kasım 2008 (UTC)

Turkbasket.com[kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi, site basketbolu takip edenler açısından en önde gelen web sitelerinden biri ve bana göre kayda değerdir ama madde içeriğinin şuan kıstasları sağladığını söyleyemem. İsimweb adlı kullanıcı hem deneyimli hemde İnternet Projesinin üyesi ve önceki silinme gerekçesini dikkate alarak sanırsam kaynaklarla sunabileceğinden {{çalışma var}} şablonunu koymuş. Geliştireceğini düşündüğümden {{İnternet Portalı}} şablonunu ekledim. Çalışmayı yarım bırakırsa kaynakları ben eklerim. Kolay gelsin. --Muratsahinileti 22:00, 8 Kasım 2008 (UTC)

Sevgili Levent Abi[kaynağı değiştir]

Sevgili Hocam, iyi olduğunu umuyorum. Ben Siegfried Jacobsohn maddesini çeviriyorum ara ara. "Vikipedia normlarına uygun değil" diye bir ibare konmuş maddeye. Bir bakar mısın abi? Berliner Ensemble maddesini geliştireceğim. Bununla birlikte Brecht'in damadı, oyuncu Ekkehard Schall'ı da çevireceğim Almancadan. Onu sahnede izlemiştim. Türkçe'de olmadığını farkettim. Sevgiler.--Gemalmaz 23:20, 8 Kasım 2008 (UTC)

Selam Levent Abi, bu global kriz nedeni ile çok sıkıntıdayız,çok iş var;fakat bu Vikipedia beni sıkıntılardan biraz olsun uzaklaştırıyor. Ekkehard Schall bitti. Siegfried Jacobsohn da yakında biter. Yaşam konusu biraz uzun. Sayende yararlı birşeyler yaptığıma inanıyorum. Senin cephede de sıkıntılar olduğunu hissediyorum. Anlatmak istersen mail atarsın. Öpüyorum. Sevgiler--Gemalmaz 21:22, 9 Kasım 2008 (UTC)

Siegfried Jacobsohn[kaynağı değiştir]

Düzenlenmiş görünüyor, sorun yok. İlginize teşekkürler. --İnfoCan 21:23, 9 Kasım 2008 (UTC)

Bavaria Yachts[kaynağı değiştir]

BMW markası ansiklopedik değer taşıyorsa, 'Bavaria Yachts' neden ansiklopedik önem taşımıyor?

Ricaya yanıt[kaynağı değiştir]

Merhaba, iyi bir hafta dilerim. Resimde gerekli değişiklikleri yaptım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Geç yanıt için kusura bakmayın. bu aralar ev değiştirdiğim için ADSL henüz bağlatamadım ve e-maillerimde dahil olmak üzere internet ulaşımında sıkıntı çekiyorum. Umarım bu ay bu sorunu giderebileceğim. Saygılarımla, --Manco Capac 07:48, 10 Kasım 2008 (UTC)

Çiçekler için...[kaynağı değiştir]

Çok düşüncelisin Levent Abicim, sağolasın. Tıbbî konulardan genellikle uzak dururum ama bazı kanser maddelerinin bizde olmadığını fark edince iş başa düştü dedim. Çocuklara gelince, genel anlamda insan hakları hukukuna duyduğum meraktan dolayı arada sırada bu maddelerle ilgileniyorum. Gerçi içerik açısından daha çok eksiğimiz var ama olsun. Güzel çiçekler için tekrar teşekkürler, hepsini saklayacağım. --Pinar 09:46, 10 Kasım 2008 (UTC)

yeni ve gerçek Türkçe[kaynağı değiştir]

Merhaba, Vikipedi'nin "hem yeni ve gerçek Türkçe sözcüklerin kullanımı konusunda üstümüze düşeni yapmak" gibi bir amacı yok. Kullanıcı mesaj:Nonewmail‎ sayfasında benim ve başkalarının da belirttiği gibi amacımız anlaşılır, akıcı bir dilde bilgi sunmak. "Sağaltım" Google aramalarında "tedavi"ye kıyasla 300 kere daha ender bulunuyor, onu metin içinde vermek sadece gereksiz yere akıcılığı bölüyor. Bazen parantez içinde ikinci bir terim vermenin yeri var: örneğin anlaşılır bir dille yazmış olmak için "şeker hastalığı" dersiniz ama ardından parantez içinde aslında tam neyi kastettiğinizi daha iyi ifade eden diabetes mellitus dersiniz (başka tür diyabetleri kastetmediğiniz belirtmek için). Veya "sinir hücresi (nöron)" dersiniz, birinci kullanım gündelik dilde olmak, anlaşılır olmak amacıyla yazılmıştır, ikincisi bilimsel literatürde hakim kullanımı belirtir. Bunun dışında "tedavi (sağaltım)" demenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. "Tedavi"nin daha iyi anlaşılmasını sağlamıyor "sağaltım"ı parantez içinde vermek. "Tedavi"ye alternatif bir sözcük olduğunun belirtileceği yer, Tedavi maddesinin girişidir: "tedavi veya sağaltım, bir hastalık halinin giderilmesidir" gibisinden.--İnfoCan 16:52, 10 Kasım 2008 (UTC)

Elinize sağlık, genel bilgileri veren gayet güzel bir madde olmuş. Belki osmotik olarak eşit olduğu için kullanıldığı ve yine aynı sebeple fizyolojik lakabı aldığını belirtebiliriz. Ayrıca özellikle pediatri grubunda burun damlası şeklinde kullanılmasında bir miktar antimikrobiyal etkisi olduğunu, bu yüzden tercih edildiği de belirtilebilir sanıyorum.Tekrar ellerinize sağlık, güzel katkılarınızın devamı dileğiyle iyi akşamlar, iyi vikiler...--Merube 89 21:08, 10 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba levent abi. Şablon:Hastalık/kılavuz ile şablon:hastalık 'a bakabilir misin? Şablonların farkı yok gibi (yoksa ben mi göremedim?). Fark yoksa bu iki şablonu birleştirebilir misin? Şimdiden teşekkürler, iyi akşamlar..--Merube 89 17:43, 11 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Bu arada birazdan nükleer tıp maddesine bazı eklemeler yapacağım, en çok neler eklenmeli sizce? Hangi konular eksik gibi, onlara ağırlık vereyim. İyi akşamlar, şimdiden teşekkürler...--Merube 89 17:50, 11 Kasım 2008 (UTC)
Nükleer tıp maddesine bazı eklemeler yaptım. Bundan sonra ing. vikiye bakıp neler eksik gibi eklemeler yapmayı düşünüyorum. Artık mevcut halini de bütünleştirmeye başlamalı. Mevcut haline bakabilirseniz sevinirim. Bazı kelimeler bilmeyenler için zorlayıcı olabilir kanatindeyim (erbezi, akkan gibi) bunları en azından parentez içinde kendileri olacak şekilde testis (erbezi) şeklinde düzenlemek lazım. Açıkçası şimdi gözümde büyüdü bu tür düzeltmeler. Bilahare yapabilirim. Siz de müsait oldukça yapabilirseniz, müteşekkir olurum. İyi akşamlar, iyi çalışmalar. Sevgi ve saygılarımla...--Merube 89 18:49, 11 Kasım 2008 (UTC)
Teşekkürler. Maddeyi artık tamamlamak iyice düzenlemek lazım, biçim ve üslup açısından ne dersiniz? Şu haliyle çok kopuk. Vakit buldukça yaparım. İyi çalışmalar, kolay gelsin.--Merube 89 15:55, 12 Kasım 2008 (UTC)

Acil servis![kaynağı değiştir]

Üstadım selamlar, en az 20 yerde harfi harfine aynı içerik.. Gözden kaçmış bir G9 ile karşı karşıyayız derim ben, sen ? --M. M. ileti 18:34, 11 Kasım 2008 (UTC)

Comprehendo señior... --M. M. ileti 18:54, 11 Kasım 2008 (UTC)

kardeşim Türksen, Türküm diyorsan şu kürdistan maddesini değiştir ya da değiştirene karışma. ülkeyi bölmeye çalışanlar orada 'kürdistan doğuanadolu'da özer bir ülkedir' diyecek ben de değiştirince beni engelleyeceksin. pkklıysan söyle muhattab almayayım. Bu imzasız yazı 78.181.44.119 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Hasatalık şablonu[kaynağı değiştir]

Merhaba, Kullanıcı:Merube 89'a gerekli bilgiyi verdim. Bilginize, iyi günler --Manco - mesaj 09:59, 12 Kasım 2008 (UTC)

Abi. Çok çalışkansın. Pinar'in sayfasında birşey okudum:) Jack Shephard maddesiyle kıyaslarsan, özellikle aldığı ödüllere bakarsan emin olabilirsin. Kendine çok iyi bak. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 12:30, 12 Kasım 2008 (UTC)

Matthew Amstrong[kaynağı değiştir]

Merhaba. Maddede anlatılan kişi Matthew Fox ama bazı bilgiler yanlış. Silinmesi doğru olur. Kolay gelsin --Pinar 12:31, 12 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba. Maddeye bazı eklemeler yaptım. Ancak girişi biraz kısaltim derken galiba uzadı :). Bir bakabilir misiniz? Ayrıca travis diye bir kaynak var kaynak hatası veriyordu, öyle yapmak zorunda kaldım. ref name=travis idi. Sizin eklediğiniz bir metin mi acaba, yahut bu kaynaktan haberdar mısınız? Tam kaynak biliyorsanız ekleyebilirseniz, müteşekkir kalırım. İyi akşamlar, iyi çalışmalar.saygılar sevgiler...--Merube 89 17:20, 12 Kasım 2008 (UTC)

Sizce şu madde KM olmayı hakediyor mu? --Maniaqq 19:22, 12 Kasım 2008 (UTC)

Hmm.. Ben bu maddeyi KM yapmak için bu kadar canımı dişime takıp uğraşmamın nedenini çözdüm. VikiÖdülümü o kadar çok istiyorum ki, artık bu yola başvurmuşum. Siz VikiÖdüllerinizi nasıl aldınız? --Maniaqq 19:30, 12 Kasım 2008 (UTC)

Nasıl yani? Ben bu şekilde çok sıkı çalışmasam da VikiÖdülümü alabilir miyim? Harika! --Maniaqq 19:39, 12 Kasım 2008 (UTC)

Ağbulaq, Laçın[kaynağı değiştir]

Selam abi. Türkiye'nin köyleri kayda değerlik konusunda sorun yoktur. Azerbaycan'ın köyleri de aynı değil mi? Türkiye'nin köylerinin varlığını ispatlamak için maddelerde sadece yerelnet bağlantı var. Ne dersin? Takabeg ileti 22:11, 12 Kasım 2008 (UTC)

Münih Güzel Sanatlar Akademisi maddesi vandalizme uğramış. Bilginize... --Maniaqq 16:32, 13 Kasım 2008 (UTC)

Yine Vandalizm[kaynağı değiştir]

Rahatsız ediyorum ama, Ozonosfer maddesi de vandalizme uğramış. Bilginize... --Maniaqq 17:34, 13 Kasım 2008 (UTC)

Pediatrik onkoloji maddeleri[kaynağı değiştir]

Açıkçası nöroblastom, nefroblastom (namı değer Willms tümörü) gibi pediatrik onkolojinin iki baba konusunun vikimizde mevcut olduğunu düşünüyordum. Aynı şekilde hepatosellüler karsinom gibi bir maddenin olmadığına da şaşırmıştım.. Dumura uğradım biraz, ne kadar da eksiğimiz varr..... Ellerinize sağlık, nöroblastom maddesi çok güzel olmuş. Böyle büyük öneme sahip bir maddeyi vikimize kazandırdığınız için tebrik ve teşekkür ederim.. Nörofibramotozis de nöroblastom gibi krest kökenli ancak o tümör değil, sadace artık. Sorun nöroblastoma dönüşebilmesi o yüzden takip gerektirir ki ONUN da maddesi YOK ÜzgünÜzgünÜzgün. Blast tümörlerin ortak özellikleri vikide olmadığından bahsetmiyorum bile. Çok işimiz varrr çoook. --Merube 89 17:41, 13 Kasım 2008 (UTC)

  • Kullanıcı:Brainsex adındaki kullanıcıyı engelleyebilir misiniz? Olmadık değişiklikler yapıyor, bilhassa kullanıcı sayfalarında. (Yaptığı değişiklikleri dillendirmekten dahi utanırım.) Saygılar...--Merube 89 18:18, 13 Kasım 2008 (UTC)
Kullanıcı engellendi zaten, bilginize...--Merube 89 18:22, 13 Kasım 2008 (UTC)

İyiyim Levent Abi, çok teşekkür ederim. Aslında çok yazmak istiyorum ama acil durum olmadıkça yazmaktan kaçınıyorum. Umarım o konuştuğumuz sorunda bir gelişme vardır. Çünkü inan günlük hayatta da bu sorun arada kafama takılıyor. Ankara'dan sevgilerle. İyi çalışmalar Levent Abi. --♪♫Berkay0652|ileti 19:44, 13 Kasım 2008 (UTC)

Eğer çalışmamı bitirmemi bekleseydiniz neler olacağını görürdünüz. Öncelikle sadece kaynak eklemediğimi bulduğum birkaç kaynaktan alıntı yaptığımı görürdünüz. Bu maddeyi geliştirmek için şimdilik doğrudan alıntı yapmayı uygun gördüm. Ancak bilindiği gibi bir maddenin geliştirilebilmesi için yapılacak iş en az üç ya da beş kaynaktan alıntı yapabilmektir. Maddede Türkçe hataları düzeltilmeye çalışılmış olup maddenin tamamen Türkçe hatası olduğu için şimdilik ilk düzenleme yapılıp bırakıldı. Ayrıca bazı eklemeler yapıldı. Göçle ilgili hemen ulaşılabilecek ilk üç bağlantı dış bağlantı olarak verildi. Konu ilerleyen günlerde daha geniş bir şekilde yer alacaktır.

Eğer sadece kaynakların hatalı olduğunu düşünüyorsanız ilk etapta kaynakları düzenlemeye çalışmanız yok hata düzeltilemeyecek durumda ise ve verilen siteler ya da kaynaklar ulaşılamıyor ve anlamsız ise silmeniz gerekmektedir. Yapılan değişikliklere bakmadan birkaç hatadan dolayı tamamen geri almak yapılan işi görmemek demektir. Bookman 19:54, 13 Kasım 2008 (UTC)

Yaptığın uygulama çok doğru üstelik telif ihlali kısmına tamamen katılıyorum. Çalışma var şablonunu ilk defa sizden duyuyorum. Artık kullanırım. Düzenlemeyi telif ihlaline girmeden yeniden birkaç gün içinde yaparım. Kaynakları da düzenlediğime göre herhangi bir problem kalmadı. İyi çalışmalar dilerim. Bookman 20:04, 13 Kasım 2008 (UTC)

:) Cat msj 21:03, 13 Kasım 2008 (UTC)
  • Ben kullanmıyorum ama şık bir set imiş :) Vitrinde dursun, zararı yok. Teşekkürler... İyivikiler... homonihilis // ileti 21:38, 13 Kasım 2008 (UTC)

ADSL ve sigara[kaynağı değiştir]

ADSL işini halletme durumu haftaya kaldı. Maalesef bu hafta yoğunluk nedeniyle halledemedim. Ancak en kısa zamanda halledeceğim. Bu arada sigarayı ben yaklaşık bir 5-6 senedir günde en fazla iki tane bazı durumlarda bir hafta hiç içmeden ama canım istediğinde de (mezeli ve rakılı bir sofradaki gibi örneğin) 8-10 tane içerek idare ediyorum. Ama 8-10 tane içtiğim zaman yaklaşık 15 gün hiç içmiyorum. Bunu da öyle planlı falan yapmıyorum içiş tarzım bu oldu artık. Bu noktaya gelmek yani sadece canım istediğinde içmek yaklaşık bir 1 senemi aldı. Zor ama bir oturttuğunuzda da keyfine diyecek yok doğrusu. Gerçi o pis şeyin neresi keyifli sorusuna da verecek yanıtım yok! Görüşmek üzere, --Manco - mesaj 08:12, 14 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba, ben Commons'ta kullandığım kullanıcı adı olan Ms. Naz'ı sonradan Snow White Queen olarak değiştirmiştim. İspanyolca Viki hariç aynı adı taşıyan bir kullanıcının olduğu Vİki yoktu; ben de o ada el koydum. Ama, Commons'a bile S.W.Q adı ile girdiğimde diğer Vikilere otomatik olarak girmiyor. İngilizce Viki'de SUL dediğimiz bu olay nasıl sağlanır? Teşekkürler.--ѕησω ωнιтє qυєєη ιℓєтι 13:28, 14 Kasım 2008 (UTC)

  • feci şekilde hiçbir şey bilmiyorum. örneğin mesajlaşmayı bile. şimdi benim sayfaya yazmış olduğun mesaja nasıl cevap vereceğimi bile. İmza konusunu anladım sanırım. Yani mesajlaşmalarda imza atmak. Ama mesajlaşmaları nasıl yapacagız? Diyelim ki

biri bana msg attı, ben o mesaja cevabı gidip o kullanıcının sayfasında mı yapacagım? Yoksa aynı yerden devam mı? Diyelim aynı yerden devam ? nasil takip edecegiz? Mail olarak bilgilendirme gönderiliyor mu?

Saygılar. --Nitrium 14:38, 14 Kasım 2008 (UTC)


  • Tamam sanırım az çok anlıyorum. Şu an bu cevap oldu gibi :) Bora'nın bana göndermiş olduğu mesajdaki tüm kaynakları okuyayım. Bu arada bu mesajlar herkese açık değil mi? Kişiler arasındaki mesajlaşmayı gizli yapamiyor muyuz? --Nitrium 14:43, 14 Kasım 2008 (UTC)
  • teşekkürler kolay gelsin. --Nitrium 14:47, 14 Kasım 2008 (UTC)


Öncelikle kusura bakmayın dün size mesaj attıktan kısa bir süre sonra vikiden çıktım; mesajlarınızı da yeni gördüm. Rica ederim özrün lafı olmaz, zaten hemen kullanıcı engellendi. Kullanıcı sayfalarında vandallığa alışkın olmadığımdan panikledim biraz sanırım. O panikle size yazmıştım *), sonra hemen engellendi zaten. Demek böyle insanlar da var. İlginiz için teşekkür ederim, canınızı sıkmayın; ben bu olayla canınızı sıkmışsam şayet kusuruma bakmayın...

Sizin katkılarınızın yanında benimkilerin lafı olmaz, ama ufak da olsa katkıda bulunabilmişsem ne mutlu bana. İnşallah zamanla sizin yaptığınız kadar katkıda bulunmuş olabilirm.. KOAH maddesini okudum, elinize sağlık güzel madde olmuş.. Böylesine önemli maddelerin olmamasına vikimizde akıl alır gibi değil. Dediğiniz gibi fizyoterapi bile halaa kırmızı bağ. ise vikimizde tıbbi konular yok denecek kadar zayıf durumda demek ki. Sadece geliştirilecek değil açılacak da çooook madde var. Kolay gelsin bizlere ne diyelim. İyi günler, iyi çalışmalar. Diğer vikilere kaynak olabilecek düzeyde türkçe viki oluşturabilmek ümidiyle, en içten sevgi ve saygılarımla hoşçakalın....--Merube 89 14:59, 14 Kasım 2008 (UTC)

mide kanseri maddesine ufak birkaç ekleme yaptım. İmla hatalarımı düzeltebilirseniz sevinirim. Ellerinize sağlık bir kaliteli madde daha eklemişsiniz vikiye.. --Merube 89 15:32, 14 Kasım 2008 (UTC)
KOAH maddesinde tabloyu türkçeleştirdim ancak bu rakamlar kaynaklara göre farklılık gösterir, kaynağı yazarsanız daha iyi olur. Mesela çok ağır için %35 altı diye de kabul edilebilir. Güzel çalışmalarınızın devamı dileğiyle, iyi vikiler..--Merube 89 15:37, 14 Kasım 2008 (UTC)
Akciğer ca maddesine bazı eklemeler yaptım, vakit buldukça da yapacağım. İmla hatalarımı düzeltebilir misiniz size zahmet? Maddeyle çok iç içe olunca bariz hatalar dahi fark edilemeyebiliyor. Ayrıca giriş çok uzun oldu gibi ne dersiniz?? Şimdiden teşekkürler, iyi vikiler...--Merube 89 16:17, 14 Kasım 2008 (UTC)

Akciğer CAnın şu haliyle daha çok eksiği var gibi. Ayrıca özet kısmında yazanları da maddeye dağıtmak lazım, ben bir kısmını dağıttım ama hala var. Sıklık yaygınlık bölümü çoğunlukla tamamlandı gibi ne dersiniz? Tedavi bölümü de sadece ufak çapta ek yeterli. Ancak diğer bölümler daha taslak seviyesinde gibi sizce? SM'liğe çoook yol var daha, çook.. --Merube 89 17:08, 14 Kasım 2008 (UTC)

Bir taraftan da iç bağlantıları işaretlemeye başlamak lazım, şu haliyle pek içbağlantı yok. SM olsun tüm bu emeklerimize değer. Bu arada türkiyede bölgesel dağılım ile ilgili ayrıntılı bilgi fazla mı sizce? Daha çok endüstriyelleşme ile ilgili bölgesel farklılıklar. Ancak kalsın bilgi fazlası gibi durmuyor derseniz kalsın. Saygılarımla iyi çalışmalar, iyi akşamlar --Merube 89 17:37, 14 Kasım 2008 (UTC)
Paragrafta uygun ise kalsın o zaman. Diğer bölümleri de zaman içinde geliştiririz. Saygılar sevgiler..--Merube 89 17:55, 14 Kasım 2008 (UTC)
Akciğer ca bölümünde özet altında yazan bazı yerleri sildim çünkü zaten farklı kelimelerle aynı şeylerden bahsedilmiş. Bilginize...--Merube 89 18:41, 14 Kasım 2008 (UTC)

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı bu haliyle kırmızı gözüküyor. ??. acaba maddenin adında Kronik hariç diğer kelimelerin ilk harfini küçük mü yapsak. Özel ad değil sonuçta ne dersiniz?--Merube 89 20:04, 14 Kasım 2008 (UTC)

Güzel hediyeniz için teşekkür ederim. İyi akşamlar...--Merube 89 21:10, 14 Kasım 2008 (UTC)

VikiProjeler[kaynağı değiştir]

Evet, çok soru soruyorum biliyorum, ama Vikipedi'yi öğrenmek için bu soruların cevaplarına ihtiyacım var. Türkçe Viki'nin tenis konusunda hiç gelişkin olmadığı kanısındayım. Bu yüzden tenisle ilgili bir VikiProje başlatmak istiyorum. VikiProje nasıl kurulur? --Maniaqq 17:44, 14 Kasım 2008 (UTC)

Hmm... Yol gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Kullanıcı:Homonihilis şu an çevrimiçi mi? Cevabımı emen almak istiyorum, çünkü hafta sonu boyunca vaktim olmayacak. --Maniaqq 17:48, 14 Kasım 2008 (UTC)

Cansen Ercan[kaynağı değiştir]

Merhaba, Cansen Ercan maddesindeki kayda değerlik şablonunu kaldırdım. Şablondan sonra ilgilenen olmuş, daha düzelir umarım. İyi çalışmalar, Hoşcakalın...Vikipedist 18:15, 14 Kasım 2008 (UTC)

İyi Akşamlar[kaynağı değiştir]

Merhaba Levent Abi. Yabancı'dan yanıt alamayınca sana sormak istedim: Vikipedi'ye gün gün eklenen yeni maddelerin neler olduğunu ya da bir listesini görmem mümkün mü? Bu arada umarım, beni unutmamışsındır Levent Abi? İyivikiler... Mustafa Bakacak ileti 20:10, 14 Kasım 2008 (UTC)

  • Merhaba üstadım; bu [mutlu kişinin kayda değerliği konusunda görüş ve düşüncelerinizi istirham edebilit miyim? Levent Abi ileti 21:03, 14 Kasım 2008 (UTC)
Selamlar azizim, gördüğüm o ki, anonim IP ile maddeyi ekleyen kişinin özgeçmişi (reklamı) niteliği tadında... Kayda değerliği var mıdır dersen, {{kayda değerlik}} ekleyelim ve bırakalım kanıtlansın derim. Sevgiler, --M. M. ileti 21:09, 14 Kasım 2008 (UTC)


Osmanoğulları ailesi[kaynağı değiştir]

Maddede belirttiğim gibi Osmanlı Hanedanı saltanat yıkılana kadar ki dönemi içerir. Osmanlı Hanedanı sayfasında da bu böyle yazmaktadır. Osmanlı Ailesinin sürgün yıllarında yaşamış ve halen yaşayan yeni üyelerini günümüzdeki durumlarını yazacağımız ve bu konuda genişletilecek bir madde olmalıdır. Maddenin açık kalması ve genel görüşün nasıl şekilleneceğine göre madde yönlendirilebilir tabii ki ama şuan açık kalmalıdır.Sizede iyi çalışmalar Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Osmanoğulları Ailesi maddesinin olması vikipedi ölçütlerine neden uymuyor ? Kategori olarak bulunan ve burada ana madde olarak yer alan Osmanoğulları ailesi maddesine tıkladığımızda şuanda Osmanlı hanedanı çıkmaktadır. Bu durumda kullanıcılar özgür ansiklopedide bu bilgiye ulaşamıyacaklardır. Ailenin şuanki durumu faliyetleri sürgün yıllarında yaşadıkları yeni nesil aile üyelerinin yaşamları hem merak konusudur hemde siyasi ve tarihi olarak Türkiye için çok önemlidir. Maddenin genişleme ihtimali yüksektir. Bu bilgiler belki ufak bir şekilde Osmanlı hanedanı maddesine eklenebilir fakat genişletilemez. Çünkü monarşi dönemi zaten uzundur ve bu dönem direkt olarak imparatorluk tarihiyle ilgilidir.Ailenin şuanki üyeleri ve genel durumunu içerecek bir madde gerekir. Bu maddenin açılamıyacak olması vikipedinin özgür ansiklopedi olmasını gölgelemez mi ? Bu imzasız yazı Christoph20036 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
  • Sabancı ailesi diye bir madde yazılabiliyor ama Osmanoğulları ailesi maddesi ansiklopedik değil. Bu durum çelişmiyormu sizce ?

Saltanat kaldırılana kadar aile bir hanedandır. Yani iktidar sahibidir. Fakat saltanat kalkınca biz hükümranlıktan bahsedemeyiz dolayısıyla hanedanlık vasfı kalkmıştır. Şuanda ile üyeleri "Ertuğrul Osman Osmanoğlu" örneğinde olduğu gibi Osmanoğlu soyadını kullanmaktadırlar. Sabancı ailesinden farkı varmıdır? Şuanki aile üyeleriyle ilgili maddeler zaten vardır. Osmanoğulları Ailesi maddesi bu kişilerin ortak noktalarını genel yaşayışlarını anlatmalıdır. Daha rahat bir şekilde Osmanoğulları ailesi hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Anlatmak istediğim en önemli nokta ise Osmanlı Hanedanı ile Osmanoğulları Ailesi ile anlatılmak istenenlerin farklı olduğudur olması gerektiğidir. Zaten basındada bu tür ayrımlar zaman zaman yapılır. Eğer günümüzdeki yaşam biçimleri kurdukları şirketler cumhuriyet ile ilgili görüşleri ailenin genel yönetim yapısı gibi ayrıntıları hanedanlık maddesinde verirsek bilgi karmaşası olacaktır. Bu seferde bu maddenin genel yapısına aykırı bilgi eklenmiş olacaktır.Hanedanlık maddesine taht kavgaları, önemli beyzadeler ve şehzadeler eklenip genişletilebilir ama saltanat sonrasının eklenmesi bu maddeye aykırıdır. Benim özgür ansiklopedi sloganından anladığım bilginin özgür bir şekilde açıklanabilmesidir. Eğer madde açılmazsa bu bilgiler nasıl aktarılacaktır. --christoph20036 23:09, 14 Kasım 2008 (UTC)

Web Tarayıcısı[kaynağı değiştir]

Hangi Web tarayıcısını kullandığımı görebiliyor musun Levent Abi? --144.122.250.204 22:03, 14 Kasım 2008 (UTC)
Peki, sağol.--144.122.250.204 22:05, 14 Kasım 2008 (UTC)

Mide kanseri[kaynağı değiştir]

Sağol Abicim, ellerin dert görmesin. --Pinar 04:06, 15 Kasım 2008 (UTC)

Ödülümü Sonunda Aldım[kaynağı değiştir]

Önemli bir şey değil, sadece sizi ödülümü sonunda aldığımdan haberdar etmek istedim :) --Maniaqq 08:44, 15 Kasım 2008 (UTC)

  • Levent Abi, nasılsın? Umarım her şey yolundadır. (Aslında her şey yolunda değil biliyorum ama) Senden yine bir şey isteyebilir miyim? Acaba bu maddeyi biraz daha uzun bir süreliğine yarı korumaya alabilmek mümkün müdür? Çünkü benden ve Kemal'den başka katkı yapan hemen hemen herkes vandallıkta bulunmuş maddeye. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 09:13, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Peki Levent Abi, ziyanı yok o halde. İzlemeye almak en doğrusu. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 09:18, 15 Kasım 2008 (UTC)

o maddelerin kendi sayfası var ondan öyle yaptım mesela 1.ordu komutanlığının ayrı sayfası var--88.235.214.129 10:00, 15 Kasım 2008 (UTC)

Tekrar merhaba levent abi. Akciğer CA maddesinde moleküler genetiğe kadarki bölümde sizce eksik dediğiniz yerler var mı? Ayrıca tıp dışından birinin daha iyi anlaması nelere içbağlantı vermeli, şu haliyle pek içbağlantı yok da. Biraz utanıyorum, hep birşeyler istiyorum ama kusuruma bakayın lütfen. Sevgi ve saygılarımla....--Merube 89 12:07, 15 Kasım 2008 (UTC)

  • Bu arada, ingilizce vikiden bir resim ekledim ancak türkçeleştirilmesi lazım. Resimler nasıl türkçeleştiriliyor biliyor musunuz?--Merube 89 12:26, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Şu anda sadece tanı ve histopatolojik sınıflama alt başlıklarına bilgi eklemek lazım, diğer bölümler tamam gibi, ne dersiniz? Vakit bulabilince maddeyi incelerseniz sevinirim. İyi günler...--Merube 89 14:54, 15 Kasım 2008 (UTC)


  • Tanı ve histpatolojik alt başlıklarda oluşursa maddenin temeli artık oluşmuş olur. Ufak tefek değişiklikler kalır geriye. Tarihçe, önleme gibi alt başlıklar daha sonra da açılsa olur. Ancak bunlar olmadan seçkin olması zor gibi Üzgün. Onları da kısa sürede ekleriz artık. Geriye sadece kırmızı bağlantılar kalır. İyi çalışmalar, iyi vikiler--Merube 89 15:12, 15 Kasım 2008 (UTC)

daha yeni gördüm mesajı inanki dalgınım pek bugünlerde. Affola. Fakat siz de kestiniz ayağınızı ma'aşallah Eu EPISTVLA 15:49, 15 Kasım 2008 (UTC)

abi biliyorsun bizim mesai saati!! bu saatler:) bi ara uğra artık hem şu sağlık mefhumunu gözden geçirelim Eu EPISTVLA 15:53, 15 Kasım 2008 (UTC)

hayırlısı, saygı bizden Eu EPISTVLA 15:56, 15 Kasım 2008 (UTC)

  • Nasılsın Burak? Artık daha az görüyorum seni burada? Levent Abi ileti 19:10, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Tam ben yazıyordum ki sen benden hızlıymışsın. İyiyim Levent Abi, umarım sen de iyisindir. Biraz değişiklik için girmiştim. Evet, bu hafta hiç girmedim sanırım. Yazılılar falan... Uzun bir süre böyle aktif olamayacağım. Alışmaya başladım artık Vikisizliğe. Bir ricam var: Vaktin olduğunda şuraya bakabilir misin? Görüşmek dileğiyle...  Brk ileti 19:21, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Tamam, ama dediğin gibi, biraz zaman tanı bana. Bakacağım. Kendini fazla özletme. :) Seygiyle kal...Levent Abi ileti 19:23, 15 Kasım 2008 (UTC)
  • Peki, ne zaman istersen. Zaten kısa sürede halledilecek gibi değil. Arada görünürüm SD'de. Hoşça kal...  Brk ileti 19:32, 15 Kasım 2008 (UTC)

Sayın Levent Abi[kaynağı değiştir]

benim amacım Wikipedia katkıda bulunmaktır eğer bir eksiklik varsa saygıdeğer kurul üyeleri ve kullanıcılar mutlaka gereğini yapacaktır düşüncelerinizi açıkladığınız ve beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kullanıcı:Sarven90

Tamamdır, tartışalım o zaman :) --Maniaqq 19:49, 15 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba levent abi. Horner send. sayfasına ufak eklemeler yaptım, bilginize. Ayrıca akciğer kanseri sayfasında Resim:Cancer smoking lung cancer correlation from NIH.svg adlı resmi nasıl türkçeleştirebiliriz? Saygı ve sevgilerimle...--Merube 89 13:10, 16 Kasım 2008 (UTC)

Var olan resmi türkçeleştiremiyor muyuz? Resim:Cancer smoking lung cancer correlation from NIH.svg bakarsanız, çekçeden, macarcaya kadar seçenekler var. Acaba türkçeyi de oraya ekleyemiyor muyuz ki??--Merube 89 13:23, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Peki teşekkür ederim. O zaman onlara da danışalım. Belki de baştan yapılıyordur resim--Merube 89 13:36, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Teşekkürler, bu arada demin diğer dilin bağ. yanlış vermişim [1] burdan görülüyor...--Merube 89 13:44, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Resimler çok güzelmiş bronkoskopi resmi bilhassa. Tanı bölümünde istediğiniz bir yere yerleştirebilirsiniz. Bu arada tanı bölümü gereksiz uzun oldu, size zahmet biraz budayabilir misiniz? Çok şey istedim ama kusuruma bakmayın lütfen. İyi vikiler.

--Merube 89 15:55, 16 Kasım 2008 (UTC)

  • Temel radyolojik yöntemler arka-ön akciğer grafisi ve toraks BT incelemesidir. Bu incelemeler ile nodüle ait çeşitli özellikler değerlendirilir. Nodül boyutu, kenar özellikleri, iç yapısı, büyüme hızı, stabilite süresi ve lokalizasyonu değerlendirilmesi gereken başlıca özelliklerdir paragrafından sonraki bölümlerde sadece yöntemlerin adı geçse de olur zaten. Özellikle histolojik alt tiplerle ilgili bilgiler gereksiz. Ayrıca kombine yöntemlerde özgüllüğü şu duyarlılığı şu gibi rakamlar da gereksiz. Önce ekledim sonra bilgi kirliliği diye sildim ama gözümden kaçanlar olabilir. Artık bilgisayara bakınca gözüm ağrımaya başladı . O nedenle şimdi bir-iki saatliğine vikiden ayrılıyorum. Şimdiden teşekkürler. Hem merak etmeyin artık bu konudaki bilginiz emin olun kliniğe geçmemiş bir tıp öğrencisinden fazladır, o yüzden içiniz rahat olsun. Kendinize iyi bakın, iyi vikiler...--Merube 89 16:08, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Çok yoğun bir saat tabi. Vandallarla mücadelenizde sabır dilerim. Kolay gelsin.--Merube 89 17:05, 16 Kasım 2008 (UTC)

küçük bir mola'dan sonra ancak[kaynağı değiştir]

Selam üstadım, yarım saat kadar uzağım, ama dönüşüm muhteşem olacaktır, müsterih olunuz :) --M. M. ileti 16:30, 16 Kasım 2008 (UTC)

Görev yerine intikal edilmiştir amirim, maddelerinize geri dönebilirsiniz. --M. M. ileti 17:08, 16 Kasım 2008 (UTC)
Şaka bi yana, şu KA'ların "katkıları" ya da IP'lerin no'ları üzerine fareyle gelince çıkan katkılar listesi penceresi neden sırra kadem bastı bilir misin ey hünkârım ? --M. M. ileti 17:31, 16 Kasım 2008 (UTC)
Aslına bakarsan o monobook'u ben de kendi adıma açıp, dilediğim fonksiyonları ekleyip çıkarmayı düşünmedim değil zaman zaman, eh, kısmet bugüneymiş diyelim ve sen de ben de birer "öz hakiki" levent - metal monobook açalım o halde :) Vito da telif hakkı isteyecek değil a :).. diyelim ki istedi, biz de buraya eklenen herşey kamu malı olmuştur, bunu baştan bilmen gerekirdi deriz :) --M. M. ileti 17:53, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Merhabalar tekrar. Akciğer kanserinin histopatolojik alt başlığına yazılabilecek ek bilgi bulamadım ne yazıkkiÜzgün. Bu kadar yeter mi ki? Ne dersiniz? Bundan böyle içbağlantıların işaretlenmesi, mavileştirilmesi, anlatım bozukluklarının giderilmesi, resim eklenmesi (ne kadar da çok şey kalmış ) gibi şeyler kaldı. Kolay gelsin bizlere, iyi çalışmalar dilerim. Sevgi saygılarla--Merube 89 17:41, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Peki o zaman ben uygun bir vaktimde kırparım o bölümü. Şu haliyle nasıl sizce? histopatoloji olmadı alt başlıklara bölmeden bir düzenlemeye gidebiliriz. Bu haliyle alt başlıklar gereksiz gibi. Madde madde yazılabilir. Ne dersiniz?--Merube 89 18:24, 16 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba,
svg uzantılı dosyalar çeşitli yazılımlarla değiştirilebiliyor. Ben özgür bir yazılım olan Inkscape kullanıyorum. Bunu bilgisayarınıza yükleyip bu tür resimleri siz de yeniden düzenleyebilirsiniz. Ya da Vikiproje:Harita ve Şema Türkçeleştirme sayfasına veya bana not bırakabilirsiniz.
Bu arada resmin Türkçe versiyonu burada. İyivikiler... homonihilis // ileti 18:43, 16 Kasım 2008 (UTC)

  • Resim çok güzel olmuş.. Sıra geldi içbağ. belirleme ve mavileştirmeye. İlgili diğer arkadaşların da katkısıyla çok daha kaliteli bir madde olur. Sizin katkılarınızın yanında benimkiler denizde bir damla olur ancak. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum işte, yararlı olabiliyorsam ne güzel. Saygı ve sevgilerimle, iyi akşamlar..--Merube 89 20:00, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Armağan için teşekkürler. Gerçi 10 dakikamı aldı ama maddeye ufak da olsa bir katkım oldu böylece. İyivikiler... homonihilis // ileti 20:44, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Turpak maddesinde gözden kaçanı yakaladığınız için tebrikler.. Levent Abi ileti 20:33, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • Teşekkür ederim. Yönergeleri okumak işe yarıyor :) --Muratsahinmesaj 20:42, 16 Kasım 2008 (UTC)

Merhaba Levent Abi; nasılsın? Seni son günlerde tıpla ilgili (özellikle akciğer kanseri) maddelerde katkıda bulunurken görüyorum. Onlar için teşekkür etmek bir yana asıl diyeceğim; umarım her şey yolunda gidiyordur. Uzun zamandır geçiyorum ama selam bile vermiyorum ayıp oluyor. Her neyse Levent Abi; senin işlerine engel olmayayım. İyi çalışmalar. --♪♫Berkay0652|ileti 20:59, 16 Kasım 2008 (UTC)

iyiniyet taşları[kaynağı değiştir]

  • selam levent abi, buradaki mesajını gerçekten de sadece senin iyiniyetinle ilişkilendiriyorum. yoksa, engelli bir kullanıcının ıp numarasıyla katkıda bulunmasını olumlamanı ve teşvik etmeni, kurallar gereği kaldırdığım mesajların bir daha yazılırsa kaldırılmayacağını söyleyerek aslında yapılanın kişisel bir tercih olduğu şeklinde yorumlamaya açık bir hale gelmesini, görüşünü yaymak için kuralları ve nezaketi ve iyiniyeti ve kişisel yorum yapma ilkelerini hiçe saymakta ısrar edeceğini ısrarla söyleyen ve sürdüren bir kullanıcıyı, sadece inkar edilemeyecek 'sinsi' telif ihlalini kabul etmek durumunda kaldığı için ve de yaptığı katkılardan yola çıkarak iyiniyetli olarak değerlendirmeni başka türlü değerlendirmek istemiyorum çünkü. selamlar.. --kibelemesaj 22:06, 16 Kasım 2008 (UTC)
  • İlgili mesajım, elbetteki iyiniyet kaynaklıdır. Aksinin bırak söylenmesini, düşünülmesi bile "abes"tir. Yazdıklarım kişinin IP numarasıyla katkıda bulunmasını olumlamak değil, onun iyiniyetine inanmaya çalıştığımı söylemektir. Çünkü IP numarasıyla devam edebileceğini, yasak delmeye çalıştığını/çalışacağını ima bile etmemiş, sadece "döndüğünde" iletilerinin silinip silinmeyeceğini sormuş. Kural dışı bir şey yazarsa kuşkusuz hızla silinir. Ben de güvenerek (İNOV) olumlu katkılarda bulunmasının umulduğunu, ve iletilerinin silinmeyeceği kanısında olduğumu belirttim. Bunun suyunu sıksan hiçbir yerinden, "tamam kardeşim, gel IP olarak yasak del, bu mesajım sana bir destektir" anlamı çıkmaz. Çok açık ve net değil mi? :) Levent Abi ileti 12:11, 17 Kasım 2008 (UTC)
  • aslında meselenin özü şurada sanırım. ben kullanıcının ıp numarasıyla gelip engellemesine konu olan değişiklikleri yapmayı ve kişileri itham etmeyi sürdürmesini, bırak kuralları iyiniyetli olarak göremiyorum bu yöndeki bütün eğilimime rağmen, sen görüyorsun.. yasaklıyken ya da değilken, inada bindirilmiş bir konuyu sürdürmenin yanlışlığını vurgulamak gerekir ve öncelikli olmalıdır diye düşünüyorum. kaldı ki, telif konusunda da ben bir özeleştiri göremiyorum, telifin bırak vikipediyi evrensel ilkelerini tartışma konusu yapan bir savunma söz konusu. herneyse, senin iyiniyetini sorgulamadığım kesin.. iyiniyet taşları derken buydu kastettiğim, bu çabanın kimi zaman beyhudeliğini vurgulamak için bir dost serzenişi deyip geçebilirsin istersen. selamlar. --kibelemesaj 17:23, 17 Kasım 2008 (UTC)

Vikipedi:Seçkin resim adayları/285719673 93f4a3d2a0 b.jpg[kaynağı değiştir]

Merhaba Vikipedi:Seçkin resim adayları/285719673 93f4a3d2a0 b.jpg sayfasını silmişsiniz. Ancak bu tür sayfaların silinmesi kullanıcı isteği ile yapılamamaktadır. Bildiğiniz gibi adaylık sayfasında diğer kullanıcılarında katkıları bulunmaktadır. Bilginize ve gereğine sunmak istedim. Saygılarımla, --Manco Capac 15:38, 17 Kasım 2008 (UTC)


Vikipedi'ye hemen her alandaki güzel katkılarından dolayı, kabul etmesi dileğiyle bu ödül Levent Abi'ye sunulmuştur. Değer biçilemeyecek katkılarınızın devamı dileğiyle. --Merube 89 16:07, 17 Kasım 2008 (UTC)

Akciğer kanseri[kaynağı değiştir]

Maddedeki kırmızılıkları gün be gün azaltıyorsunuz. Eklediklerinizden en son atelektazi maddesini gördüm. Ellerinize, bilginize, emeğinize sağlık. Katkılarınızın devamı dileğiyle saygı ve sevgilerimle iyi çalışmalar.--Merube 89 17:51, 17 Kasım 2008 (UTC)


Sweetney Todd[kaynağı değiştir]

Merhaba, öncelikle daha önceki uyarılarınız için teşekkür ediyorm . smdi ise sizn veridğinz tavisyeler doğrultusunda teni bir sayfa hazırladım mümkün olduğunca az alıntı yaptım cümleler kötü oldu ama olsn sayfama göz atıp esiklikleri bna bildirirseniz çok sevinirm . smididen tesekkürler ticketix sayfa Sweetney Todd

Tekrar merhaba Levent Abi
Aslında Beterböcek filmini dün yıllar sonra yeniden seyrettim, Vikipedi'de olmadığını sanıyordum, hatta arama motoruna Beetle Juice (ayrı yazılmış alternatif ismi) diye arattırdım bulamadım (galiba o zaman link verilmemiş). Sitede olmadığını düşünerek oturup bir metin editöründe maddeyi yazdım. Sonradan Vikipedide maddenin mevcut olduğunu gördüm ama kendi yazdıklarımı silip atmaya kıyamadım, maddeyi genişletip güncelledim. (Sanırım sizin de maddeye emeğiniz geçmiş). Beğendiğinize sevindim. Saygılar, iyi çalışmalar.--docbaba 20:28, 17 Kasım 2008 (UTC)Docbaba mesaj


Tarafıma ve görüşlerime yapılan saldırılardan da öte kutsal değerlerimize yapılan saygısızlığa cavap verdim. Hakaret yok....Lütfen ama Lütfen Dikkatli okuyun benim yazılarımı.......Yada tarafsız mesaj gönderin!!!!!! Saygılar... Bu imzasız yazı 78.183.216.20 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilgileri http://www.anadolusaglik.org/Content.aspx?id=CyberknifeRadyocerrahi bu adresten aldım.

Teşekkürler--78.188.4.146 06:42, 18 Kasım 2008 (UTC)

Bir fincan gerekçe var mıydı? Bizde kalmamış da...[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 06:47, 18 Kasım 2008 (UTC)

  • Manco gelene kadar, isterseniz şurdan kopya çekebilirsiniz. İyivikiler... homonihilis // ileti 06:58, 18 Kasım 2008 (UTC)

Üzgün ifadeye gerek yok. Ne zman olsa yardım ederim. Kolay gelsin, --Manco Capac 10:09, 18 Kasım 2008 (UTC)

Burası bildiğimiz Dağlık Karabağ'mıdır? Eğer öyleyse, adının değişmesi gerekebilir belki? Levent Abi ileti 06:54, 18 Kasım 2008 (UTC)

Dağlık Karabağ - bölge, Dağlık Karabağ Cumhuriyeti - de facto bağımsız devlet ve Dağlık Karabağ Özerk Oblastı ise SSCB döneminde Kara-Kırgız Sovyet Sosyalist Özerk Bölgesi, Karakalpakistan Sovyet Sosyalist Özerk Bölgesi, Güney Osetya Sovyet Sosyalist Özerk Bölgesi ile aynı statüye sahip özerk oblast. Ancak bu özerk oblastlar için Sovyet Sosyalist tabirin kullanıldığına emin değilim. Gökçe'ye sormuştum ve onun yanıtını bekliyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 11:34, 18 Kasım 2008 (UTC)

merhaba Levent abi, sayfam boşaltılmış sanırım, önceki sürümü geri yüklemişsin. Hem teşekkür ediyorum, hem de bahaneyle bir merhaba diyorum. Kolaylıklar. --Mefistofales Messaggio 13:54, 18 Kasım 2008 (UTC)

Cevabınıza ben yanıt vereyim. Sınırlarının tam aynı olduğunu bilmiyorum ama hepsi farklı dönemleri kapsıyor. Bu yüzden hepsi kalmalı.--Gökçє Yörük mesaj 14:56, 18 Kasım 2008 (UTC)
  • Peki; Dağlık Karabağ Özerk Oblastı ile Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Dağlık Karabağ bölgelerinin sınırları ayrı ayrı mı? Levent Abi ileti 14:49, 18 Kasım 2008 (UTC)
Dağlık Karabağ Bölgesi eninde sonunda bölge olduğu için sınırları net değil. Karabağ Bölgesinin bir parçasıdır. Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (günümüzde de facto bi devlet) ile Dağlık Karabağ Özerk Oblastı (SSCB)'nın sınırları farklıdır. Cumhuriyet daha geniş (ama de facto)Oblast yaklaşık 4400 km² iken Cumhuriyeti 11.458,382 km². Biraz karışık. Bunları netleştirmeye çalışıyorum. Takabeg ileti 14:58, 18 Kasım 2008 (UTC)

abi selam tarihten anlamam bilirsin. ama ilki daha doğru görünmesine karşın resim iyi olmuş diye düşünüyorum.Sağlamcıileti 15:17, 18 Kasım 2008 (UTC)

III. Murat madddesini km yapacam aday gösterdim. vikihaber yazarmısın kilitlenmiş --Bozkurt16 15:23, 18 Kasım 2008 (UTC)

Haftanın Seçkin Maddesi[kaynağı değiştir]

  • İyi geceler Levent Abi,
  • Haftanın seçkin maddeleri, hangi konular ele anlınarak seçiliyor?
  • Seçkin maddelere tüm Vikipedi üyeleri oy verebiliyor mu ya da belirli kişiler tarafından mı seçiliyor?
  • Bir maddenin, haftanın seçkin maddesi seçilmesi için hangi tür özelliklere sahip olması gerekiyor?
  • Bunları merak ediyorum... --Mustafa Bakacak ileti 22:10, 18 Kasım 2008 (UTC)

Valla diyecek çok şey var tabii de.. bile bile vandallık yapmayım şimdi, kendimi engellettirme bana KSY'den :)) İyi geceler sana da... --M. M. ileti 22:45, 18 Kasım 2008 (UTC)

Benim şimdi çıkmam gerekiyor Levent Abi. Ben inan ki Vikipedi'nin her maddesini dört dörtlük olmasını isteyenlerdenim. Ama malûm ben okuyorum, istediğim kadar katkıda bulunamıyorum. Ben de burada olmaktan gurur duyuyorum. Senin gibi fedakâr insanların Vikipedi'nin başında olması, bu platformun emin ellerde olduğunu bize açıkça ispat ediyor. İyi geceler diliyorum. Bu günlük bu hoşça kal Levent Abi. Kendine ve Vikipedi'ye iyi bak. Çünkü sen, senin gibi insanlar ve Vikipedi bize lazım. --Mustafa Bakacak ileti 23:32, 18 Kasım 2008 (UTC)