Kullanıcı mesaj:Yelester/Mesaj Arşiv 1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Yelester/Mesaj Arşiv 1, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
right|48px Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

right|48px|Bantuan İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini 145px
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
right|48px|Tips Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

right|48px|Membuat kesalahan? For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
20px Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez


Resim sorunu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Merve eklediğin resimler adil kullanım kapsamındadır ve şartlar yerine getirildiğinde Vikipedi'de kullanılabilirler. Şartlar kaynak, lisans bilgisi ve AK gerekçesidir. Senin yüklediğin resimlerde ilk ikisi vardı fakat üçüncüsü yani gerekçe eksikti. Yüklediğin resimlerin sayfasına
{{Telifli kullanım gerekçesi
| Açıklama            = 
| Kaynak              = 
| Madde               = 
| Miktar              = 
| Düşük_çözünürlük    = 
| Amaç                = 
| Değiştirilebilirlik = 
| Ek_bilgi            = 
}}

şablonunu doldurup eklemelisin. Bunu nasıl yapacağını bu sayfada bulabilirsin.

Yukarıdaki ekran görüntüleri için de sadece

{{subst:Ekran görüntüsü AK
| Madde_adı=
| Açıklama=
| Telif_sahibi=
}}

şablonunu kullanman yeterli (sen bunu yapmaya çalış, takıldığın yerde tekrar sorabilirsin). Aslında dosya yükle'ye tıkladıktan sonra karşına çıkan sayfadaki yönlendirmeleri takip etsen, hiç bunlarla uğraşmana gerek kalmazdı. Kenan Doğulu'nun özgür lisanslı bir resmi mevcut, ancak Yalın'ın böyle bir resmi yok ve henüz hayatta olan birinin telif hakkı saklı resminin Vikipedi'de kullanılması da politikamıza tamamen aykırı. Bir de aynı konuyu anlatan birden fazla adil kullanım resmi kullanılması uygun değil. Yani yukarıdaki ekran görüntülerinden ikisinin silinmesi gerekecek. Umarım fazla karışık olmamıştır, kolay gelsin.--G Ö K H A N 14:08, 18 Ağustos 2009 (UTC)

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz![kaynağı değiştir]

70px RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yüklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya veya medya inceleme timi üyelerine danışabilirsiniz: Resim yükleme yardım sayfası,

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı
Manco Capac 14:19, 26 Ağustos 2009 (UTC)


Merhaba Merve. Commons'ta Merve.1996 hesabınla telif ihlali yapan resimler yüklemişsin, uyarılardan sonra da yüklemeye devam edince 2 hafta engellenmişsin. Vikipedi'de engel hesaba değil kullanıcıya verilir yani eğer engellenmişsen, engel süresi dolana kadar başka bir hesapla ve hatta IP ile dahi katkı yapamazsın. Ancak sen 34MERVE96 adıyla resim yüklemeye devam etmişsin, bu yüzden de 34MERVE96 hesabın süresiz engellenmiş. Tabii önceki engel süresi içinde yeni bir hesap açtığın için Merve.1996 hesabın da 10 Temmuz'dan başlama üzere 3 ay süreyle engellenmiş, aslında süresiz de engellenebilirdi. Bu süre içinde başka bir hesap daha açarsan tamamen engellenirsin. 3 ay sonrasında (sanırım 10 Ekim'de) tekrar katkı yapmaya başlayabilirsin. Ama dikkat et Commons'a sadece özgür lisanslı resimler yüklenebilir. Senin bu zamana kadar yüklediğin resimlerin hiçbiri Commons için uygun değil.--Gökhan 13:10, 1 Ekim 2009 (UTC)

Selam

Birkaç şey sormak istiyorum.

  • Bir resmin özgür lisans sahip olduğunu nasıl anlayacağız?
  • Özgür lisansa sahip resmi commons'a yüklerken alttaki lisansı neye göre belirleyeceğiz?

(Anlatımı İngilizce'ydi)

  • Maddelerin altında bir şablon var içinde ilgili maddelerin başlıkları var.Onu biz nerden oluşturuyoruz.

Şimdiden teşekkürler. Mesaj 15:15, 7 Aralık 2009 (UTC)

  • Merhaba Merve, soru için teşekkürler. Bir resmin serbets telifli olup olmadığını o resmin bulunduğu yerden anlayabilirsiniz. Ancak internet ortamı bir sürü telif ihlalli resim ile dou olduğu için bu konuda çok dikkatli davranamak gerekmektedir. Dolayısıyla kesin emein olmadıkça hiç bir resmi Commons altına yükelmemelisin. Aksi taktirde engellenir hatta süresiz olarak uzaklaştırılırsınız. Tavsiyem telif hakları konusana iyice ahkim olmadan resim yüklemesi yapmaman olacaktır. Ancask kendi çektiğin resimleri yükelemen de bir sorun yok. istersen şimdilik sadece kendi çektiğin resimleri yükle. Telif ile iligli olarak VP:Telif, VP:AK ve VP:RY sayfalarından bilgi alabilirsin. --Manco Capac 09:55, 8 Aralık 2009 (UTC)

Resim ve diğer konular[kaynağı değiştir]

Haklısın. Gösterdiğin resmi silinme sürecine soktum, yedi gün içinde gerekçede belirtilen yerler doldurulmazsa silinecek. Burada işbirliği yapıyoruz, sen de eksik gördüğün resimleri işaretleyebilirsin. Senin yüklediğin resim ([1]) kurallarımıza tamamen uygun. Bundan sonra da bu şekilde yaparsan sorun çıkmaz. Burada hepimiz hata yaptık, yanlış resimler yükledik, silinince de sinirlendik. Umarım bunlar hevesini kırmaz. Bir de engel süresi içinde bana Vikipedi içinden mesaj atman kurallara aykırı. Engel süren dolana kadar (7 Mayıs 2010) bir sorun olursa bu işi e-posta yolu ile halletmeni tavsiye ederim. Kolay gelsin.--Gökhan 19:42, 15 Mart 2010 (UTC)

[[]] adlı maddedeki adil kullanım gerekçesi[kaynağı değiştir]

- MADDE ADI GEREKLİ -
Açıklama

Bu resim [[]] adlı madde için bir kapak resmidir ve telif hakları ya kaydı yapan firmaya ya da resmin orijinal yaratıcısına aittir.

Kaynak

/ Bu kapak resmi albüm kayıtının yer aldığı medya ürününden de (DVD,CD,LP gibi) elde edilebilir ve telif hakkı muhtemelen albümün yapımcısında ya da kapak resminin tasarımcısındadır.

Madde

[[]]

Kullanılan miktar

Kapağın tamamı kullanılmıştır, çünkü: bu kapak tasarımı bir ticari ürünün paketinin kendisidir ve o ürünün tanımlamak için resmin tamamının görüntülenmesine gereksinim vardır. Bu sayede yanlış anlaşılmaların da önüne geçilmektedir.

Düşük çözünürlük?

Resim konusunu anlatabilecek düzeyde yeterli ve telif hakkı sahibinin haklarını zedelemeyecek oranda düşük çözünürlüğe sahiptir. Kopyaları ilgili materyalin ticari olarak korsanlık biçiminde ya da sanatsal biçimde kullanılmasını sağlamaya yetmeyecektir.

Değiştirilebilirlik?

Bir albüm kapağının görüntüsü olduğu için, telifsiz bir eşiyle değiştirilebilmesi olanaksızdır. Aynı materyalin tüm resimleri telifli olacaktır ve orijinalinden alınmamış kopyaları maddede bahsi geçen konuyu betimlemekte etkili olamayacaktır.

Vikipedi kurallarına uyum?

Bu albüm kapağı görüntüsünün ilgili maddedeki kullanımı Vikipedi Adil Kullanım Gerekçelendirme Yönergesine uygun olarak yapılmıştır ve yukarıda belirtildiği gibi, adil kullanım şartlarına uyduğu düşünülmektedir.

15:28, 12 Ocak 2010 (UTC)

Telif ve dosya yükleme konuları[kaynağı değiştir]

  • Merhaba; çok zaman ayıramadığım ve yanılma payım olduğu için size sorduklarınız konusunda bilgi veremiyorum. Kullanıcı:Homonihilis'e danışırsanız, sanırım size yardımcı olabilir. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   20:16, 19 Mart 2010 (UTC)

Özgür lisans[kaynağı değiştir]

Merhaba.Bu konular hakkında senin yardım edebiliceğini söylediler.

  • Acaba Devintart sitesindeki resimler wikipedia commonsa yüklene biliyor mu?Bu resimler özgür lisanslı mı?
  • Bir dosyanın özgür lisanslı olup olmadığını nasıl anlıyoruz?
  • Commonsa yüklerken lisanslandırmayı nasıl yapıyoruz?
  • Creative commons nedir?

"Vikipedi'deki şeyleri okudum ama pek bir şey anlamadım.Commons'ta da neredeyse bütün açıklamalar ingilizce.Bana yardımcı olur musun?"

Şimdiden teşekkürler.Kullanıcı mesaj:34MERVE96 16:12, 20 Mart 2010 (UTC)

  • Deviantart sitesi pek bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla oradaki resimlerin tersi belirtilmediği takdirde telif hakları saklı. Ama benden daha iyi bilen birisine sormanızı tavsiye ederim. Bir dosyanının özgür lisansı olup olmadığını anlamak imkansız olabilir. O zaman özgür lisansı olmadığını varsaymak zorundasınız. Yani özgür olduğunu kanıtlama yükümlülüğü size ait. Eğer özgür olduğunu kanıtlayamazsanız o zaman dosya silinir. Bir dosyanın hangi koşullarda telifsiz sayılabileceği uzun bir konu. Çok eski olup telif hakkı süresi dolmuş olabilir, bazı devlet kurumlarına ait resimler telifsiz olur, kendi eseriniz olabilir, bazı sanat eserlerinin düşük çözünürlüklü kopyaları yüklenebilir, ayrıca bazı koşullar altında bazı resimler "adil kullanım" sonucu yüklenebilir. Bunları size bu mesajda anlatmam zor. Türkçe Vikipedi'de bu konularda Türkçe yazılmış oldukça büyük miktarda malzeme var. Onları okumanızı tavsiye ederim. Creative Commons ABD'de kurulmuş özel bir telif hakları kuruluşu. Amaçları telif haklarını düzenlemek ve kullanıcıların hangi koşullarda resimleri kullanabileceğini saptamak. Birden fazla türde Creative Commons lisansı var. Bazıları resmi hiç değiştirmeden kullanmanıza imkan veriyor ama değiştirmenizi yasaklıyor, vs. Kusura bakmayın ama konu çok uzun bir konu. O yüzden daha ayrıntılı bilgi Vikipedi'deki Türkçe bilgileri okumanızı tavsiye ediyorum. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 15:40, 22 Mart 2010 (UTC)

Selam

  • Commonsta dosya yükle dediğin zaman çıkan sayfada Flickrdan diye bir şey çıkıyor.Flickr'daki bütün resimler commonsa yüklene biliyor mu?
  • [2] bu sayfada ki lisanslar Flickr'daki resimler için geçerli mi? Yoksa resmin bilgilerinde belirtilmesi mi gerekiyor?
  • Kişilerin resimleri adil kullanım olabiliyor mu? Örneğin bu resim özgür lisanslı değil diyelim.Adil kullanım olarak yüklenebilir mi?

Teşekkürler. Kullanıcı mesaj:34MERVE96 17:53, 22 Mart 2010 (UTC)

  • Flicker'daki resimlerden bazıları sahipleri tarafından serbest bırakılmıştır. Ancak onları yükleyebilirsiniz. Diğerlerinin telif hakları sahiptir. Bazı Flickr resimlerin altında Creative Commons Lisansını gösteren bir simge vardır. Kişilerin resmi adil kullanım olabiliyor ama koşulları konusunda tam emin değilim. Bana gösterdiğiniz Madonna resmi anladığım kadarıyla resmi çeken kişi tarafından yüklenmiş. Eğer siz de bir ünlünün resmini çekerseniz, resim size ait olduğu için Commons'a yükleyebilirsiniz. ---Vikiyazar 16:00, 22 Mart 2010 (UTC)
  • Merhaba,
    Öncelikle şunu belirteyim: Bu değişiklikte anonim imza yerine kullanıcı mesaj sayfasına link verdiğinize göre sanırım Kullanıcı:34MERVE96 sizsiniz. Bu durumda, 6 ay engelli olmanıza rağmen değişiklik yaparak VP:Kukla ihlali yapmış oluyorsunuz. Uyarılara rağmen kural ihlaline devam etmeniz ve engellenmiş durumdayken yine de değişiklik yapmaya çalışmanız, süresiz engellemeyi gerektirecek noktaya doğru ilerlemenize sebep oluyor. Lütfen engel sürenizin sonuna kadar Vikipedi'de değişiklik yapmayınız.
    Sorunuza gelince; Vikipedi'de Dosya:Justin-timberlake-california.jpg adında bir resim mevcut değil, dolayısıyla sorunuzu cevaplayamıyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 21:04, 23 Mart 2010 (UTC)

Tekrar hoş geldin :). Katkılarını bekleriz. Bu sefer telif konusunda daha dikkatli olmalısın. Emin olmadığın konu olursa, sormaktan çekinme. Kolay gelsin.--Gökhan 11:18, 8 Haziran 2010 (UTC)

Mesajınızı aldım Thriller bu konuda iyi bir SM örneğidir.İyi vikilemeler.--Drlp ileti 12:13, 13 Haziran 2010 (UTC)

  • Kusura bakmayın yanlışlıkla size atmışım o aslında başka bir kullanıcıya atılcaktı.--Reality 13:28, 28 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba, Merve.1996 bu kullanıcıyla bir alakanız var mı? Kumul 17:49, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet zaten o kullanıcı 34MERVE96 nın mesaj sayfasına bağlanıyor. Bu konu yüzünden 6 ay engellenmiştim. ve engelleyen kullanıcı yönlendirme yapmıştı başka bir şey yapmama gerek var mı?Merve 17:52, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Vikipedi:Kukla sayfasındaki Çoklu hesap kullanımının yasal olduğu durumlar-->Diğer hesabı etiketleyerek bölümündeki {{Şablon:Kullanıcı Alternatif Hesap}} şablonunu eklerseniz daha iyi olur. Kolay gelsin. Kumul 17:57, 29 Haziran 2010 (UTC)

Şarkı Sözleri[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, bazı şarkıların sayfalarında şarkının sözlerini gördüm. Bu telif ihlali olur mu? Yalnız şarkının bütün sözleri yazılı değildi.
Başka bir soru daha sormak istiyorum. Adil kullanım resimlerinin şablonlarda kullanılması yasak değil mi? Merve.1996 18:15, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Merhaba söylediklerinizin örneklerini gösterebilirmisiniz? Kumul 18:17, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Şarkı sözü White Horse. Ama diğer soru meraktan.Merve 18:24, 29 Haziran 2010 (UTC)
  • Evet haklısınız telif ihlaline girebilir. Fakat vikipedi bu duruma net bir cevap vermemiş. Şahsen ben direkt telif ihleli diyemem. Ayrıntı için Vikipedi:Şarkı sözleri ve şiirler bölümüne bakabilirsiniz. yanlış bişey söylemiş olmayayım. Dilerseniz bir hizmetliyede danışabilirsiniz, güzel bir nokta yakalamışsınız.

Diğer soru ise, resim kullanmak derken tabiki yasak değil örnek Şablon:Uçak-taslak gibi.
Kolay gelsin. Kumul 18:33, 29 Haziran 2010 (UTC)

  • Tekrar merhaba, bir hizmetlimizin açıklamasını sizinlede paylaşayım gayet açıklayıcı.
Selamlar. Mesajınıza göz misafiri oldum da, adil kullanım resimleri şablonlarda kullanılamaz. Adil kullanım resimleri sadace ilgili maddede, resim lisansında adil kullanım gerekçesi belirtilerek kullanılabilirler. Şablonlar birçok maddede kullanıldıklarından, adil kullanımın mantığına aykırı. Belirtmek istedim naçizane. Sevgiler--Merube 89msj 18:37, 29 Haziran 2010 (UTC)


Kumul 18:44, 29 Haziran 2010 (UTC)

--Dukeileti 16:45, 3 Ocak 2011 (UTC)

resim yükleme[kaynağı değiştir]

bana ulaşabiliyorsan ulaşabilirmisin acaba resim yükleme konusunda sıkıntı yaşıyorum ve açıkcası buradanda pek bişey anlamıyorum eğer ulaşırsan çok sevinirim

Bu madde günlerdir anonim kullanıcı tarafından değiştiriliyor. Kaynaklı bilgileri siliyor ve gerçek olmayan şeyler yazıyor. Sayfayı pek çok kez düzelttim ama her defasında aynı şey oluyor. Bence yarı koruma altına alınmalı. Merve 13:37, 29 Nisan 2011 (UTC)

Selamlar. Aslında bu tip durumlarda koruma politikasına başvurulmasa da periyodik vandalizmi fark ettiğimden 1 haftalığına yarı korumaya aldım, bu süre içerisinde periyodik vandalizmin durulacağını düşünüyorum. Kolay gelsin...--вяí¢αи76ileti 22:24, 29 Nisan 2011 (UTC)

taysin (mesaj) 19:31, 12 Haziran 2011 (UTC)

Reality 16:52, 16 Ağustos 2011 (UTC)

Merhaba Merve, konserden bahsediyorsak "encore"un Türkçesi bistir. Biri de ankor şeklinde çevirmiş ama bu kullanımın emsaline rastlamadım. Türkçede konser sonrasında seyircinin durumuna göre söylenen ilave şarkılar (encore) için bis terimi kullanılıyor. Kolay gelsin.--Gökhan 17:44, 10 Eylül 2011 (UTC)

Reality 15:03, 16 Eylül 2011 (UTC)

Reality 15:03, 16 Eylül 2011 (UTC)

Reality 15:03, 16 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba ben yeni üye oldum ve tesadüfen profilinizi gördüm bir istediğim var yapabilirseniz gerçekten çok sevinirim :) Ben hayran olduğum kişinin sayfasındaki resmi değiştirmek istiyorum ama değiştiremiyorum tabiki. Resmin internet sitesini size yollasam siz yapabilir misiniz çok uğraştım ama olmadı gerçekten benim için çok önemli :)

Selamlar. Kullanıcı sayfanızdan gördüğüm kadarıyla İstanbul'da oturuyormuşsunuz. Kadıköy yakınlarında mı oturuyorsunuz acaba? Bir ricam olacaktı da.--Rapsarbi diyeceğin mi vardı? 09:53, 18 Eylül 2011 (UTC)

Merhaba Saygıner, acaba "nerd" kelimesini Türkçe'ye birebir olarak hangi kelimeyle çevirebiliriz? İyi günler --Merve 10:35, 18 Eylül 2011 (UTC)

Merhabalar Merve, "nerd" bizim "inek" (öğrenci) tabirimize yakın bir kelime. Birebir karşılıyor mu dersen hayır çünkü "nerd" sadece öğrenciler için kullanılan, çalışkanlık ifade eden bir söz değil, biraz antisosyal, iletişimi zayıf anlamları taşıyan bir ifade. The Big Bang Theory'i izliyorsan oradaki dörtlü "nerd" ün tanımı denilebilir :) ki onlar için "inek" kelimesinin yeterli olacağını sanmıyorum. Uzun lafın kısası tek bir kelimeyle anlamı karşılamak çok zor; bunun yerine tüm cümleyi en iyi şekilde aktarmayı denemeli. Pek yardımcı olamadım ama : ) --SayginerV-posta 10:49, 18 Eylül 2011 (UTC)

Reality 18:44, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 18:46, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 18:46, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Reality 19:16, 22 Eylül 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Yelester/Mesaj Arşiv 1,

Jimmy Wales, yarın bir konferans için İstanbul'da olacak ve konferanstan sonra vaktinin bir kısmında Türkiye'deki Vikipedistler ile buluşmayı planlıyor.

Sizin de buluşmaya katılımınız bizim için önemli. Konu ile ilgili gelişmeleri köy çeşmesinden takip edebilirsiniz.

Güvenlik tedbirleri gereği görüşmeye katılacak kişilerin isimlerinin önceden belirlenip bildirilmesi gerekiyor.

İsminizin listeye eklenmesi için en kısa sürede bana e-posta veya mesaj atmanız gerekli.

İletişim ve ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşarsanız bana e-posta gönderebilir veya mesaj sayfamdan bana yazabilirsiniz.


Önemli: Ayrıca bir telefon numarası belirtmeniz yarınki iletişim için kolaylık sağlayacaktır ve önemlidir. E-postanıza yanıt olarak kendi telefon numaramı size ileteceğim.


Görüşmenin tarihi ve saati:

5 Ekim 2011 Çarşamba - 16:00, Lütfen belirtilen saatten daha önce alanda bulunmaya özen gösteriniz görüşmenin kısa sürmesi planlanıyor

Görüşmenin yapılacağı yer:

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye, İstanbul


Bu mesaj, İstanbul'da yaşadığını belirten Vikipedistlere, bilgilendirme amacıyla gönderilmiştir.

Yarın görüşmek ümidiyle... Nazif İLBEK 16:56, 4 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba. Şu sayfadan editörlüğe başvurmanızı tavsiye ederim. Böylece olumlu değişiklikleriniz otomatik olarak kontrol edilmiş olur :) İyi çalışmalar. --seksen 14:45, 29 Ekim 2011 (UTC)

  • İyigünler. Editörlük yetkilerinizi az önce verdim. Kullanırken bir sıkıntı çekerseniz mesaj atmanız yeterli. Kolay gelsin.--Reality 11:03, 30 Ekim 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Ben KMA ve SMA sayfalarında dikkatimi çeken bir şey sormak istiyorum. Bu sayfalarda "Aday gösterme, aksi belirtilmediği takdirde destek oyu olarak işlem görür." cümlesi yer alıyor fakat benim gördüğüm bazı adaylıklarda maddeyi aday gösteren kişi daha sonradan tekrar destek oyu vermiş. Bu kural değiştirildi mi yoksa hala bu haliyle mi devam ediyor ve bu dikkate alınıyor mu diye merak ediyorum, iyi günler. Merve 15:37, 11 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. Normalde olması gereken ve birtakım kullanıcının da katıldığı/bu yönde hareket ettiği sisteme göre SMA gibi, SAS gibi yerlerde kafa sayımı yapılmaz. 5 destek, 1 karşı var. Haydi o zaman SM olsun. denilmez. Karşı görüşlerde belirten argümanlar yerine getirilmemişse yahut o görüşü belirteni tatmin eden bir açıklama yapılmamışsa o madde, çoğunluk dedi diye SM olmaz, olmamalı da. O yüzden elinize sağlık deyip de destek şablonunu eklemek gerekli değildir :) İyi çalışmalar.--Rapsar da ne ki? 15:42, 11 Kasım 2011 (UTC)

Buluşmaya davetlisiniz![kaynağı değiştir]

Sevgili Yelester/Mesaj Arşiv 1,

Vikipedistleri biraraya getirmek ve başta Vikipedi olmak üzere Türkçe Wikimedia projelerini tanıtmak amacıyla bir buluşma yapılması planlıyor.

Sizin de buluşmada aramızda olmanız bizleri memnun edecektir. Konu ile ilgili tüm gelişmeler için lütfen proje sayfasını takip ediniz.


Buluşmanın tarihi ve saati:

26 Kasım 2011 Cumartesi - 15:00

Buluşmanın yapılacağı yer:

Taksim, Beyoğlu, İstanbul, Katılımcı sayısına göre organizasyon mekanı belirlenecektir.


Buluşmada sizi de görebilmek ümidiyle... Nazif İLBEK 21 Kasım 2011

Merhaba Rapsar, bu maddeyi çevirmeye başladım. Sizce Artist of the Decade ve Entertainer of the Year kategorileri Türkçe'ye nasıl çevrilmeli? Artist of the Decade on yılın sanatçısı olabilir belki ama Entertainer of the Year'ı nasıl ifade edilebileceğini bilemiyorum. Sizin de fikrinizi almak istedim. İyi günler Merve 09:34, 26 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba. On Yılın (En İyi) Sanatçısı olur ilki için. Ancak entertainer kelimesinin tam karşılığı yok bence. Entertainment, eğlence olarak çevrilse de İngilizcedeki kavramı çok daha farklı, geniş. Korku filmleri, Amerikan güreşi falan hep entertainment kapsamında değerlendirilir. Esas "sanatçı", yani sanat icra ederek halkı eğlendiren odur diyebiliriz :) İngilizce bilgisi daha iyi olan Ertly'e danışabilirsin. İyi günler.--Rapsar da ne ki? 09:38, 26 Kasım 2011 (UTC)
Merhabalar, Rapsar'ın da belirttiği gibi tam karşılığı olmamakla beraber Yılın Gösteri Sanatçısı olarak çevrilirse çok da yanlış olmayacağı kanaatindeyim. İyi vikiler...эртлй 09:41, 27 Kasım 2011 (UTC)
Çalışkan Barnstarı
Çok değerli ve kaliteli katkılarınızın devamı dileğiyle... Utku TanrıvereMesaj 10:52, 26 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Utku Tanrivere, hediyeniz için teşekkürler. İyi akşamlar Merve 15:42, 26 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba Akhilleus, You Belong with Me'nin KMA adaylığına son verdiğinizi gördüm. Maddeye karşı oy veren kullanıcı yoktu. Yorumlara ve maddenin son haline bakarsanız istenilenlerin büyük çoğunluğunun yapıldığını görürsünüz. Adaylığı bitirmeden önce sizin de madde hakkında yorumlarınızı belirtmenizi tercih ederdim. Çünkü madde hemen hemen bir aydır aday ve ben dört ayı aşan oylamalar gördüm, kararın henüz erken olduğunu ve bunun sebebini belirtmenizi isterim. İyi günler. Merve 08:43, 26 Kasım 2011 (UTC)

Merhaba, maddeye karşı oy veren kullanıcının olmaması fikir birliği oluştuğu manasına gelmez. Ayrıca yorum yapan kullanıcılar madde istedikleri halde olsa destek oyu kullanırdı sanıyorum. Mesela Vikipedi:Kaliteli madde adayları/Girne Kapısı 17 günde 7 oy toplayan bir adaylık. 4 ay bekleyen adaylıkların çoğunun olumsuz bittiğini siz de pek iyi bilirsiniz. Çalışmalarınızın en iyi şekilde sürmesini dilerim.---- Akhilleus ileti 12:36, 27 Kasım 2011 (UTC)

Müziiiiiiiiiiiiik!!!![kaynağı değiştir]

Müzik Yıldızı
Bu yıldız Merve'ye Vikipedi'ye müzik alanındaki katkıları nedeniyle verilmiştir. Taylor Swift'in ve beğendiğiniz diğer müzisyenlerin tüm diskografilerini kaliteli maddeler haline getirmeniz dileğiyle!--Khutuckmsj 15:43, 4 Aralık 2011 (UTC)

Adil kullanım ile ilgili[kaynağı değiştir]

Merhaba Rapsar. Bir ekran yakalama görüntüsünde (diyelim bir televizyon kanalı) kanalın logo ya da ambleminin olması herhangi bir sorun oluşturur mu? İyi çalışmalar. Merve 15:07, 10 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Hmm. Bildiğim kadarıyla hayır ama Reality'e danışabilirsin. Benim pek fazla alakam yok resimlerle :)--RapsarEfendim? 15:39, 10 Aralık 2011 (UTC)
Diyelim ki Kanal D'deki Beyaz Show'a ait bir ekran görüntüsü aldın. Bunu Vikipedi'ye yüklemek istiyorsun. Kanalın logosu olsun ya da olmasın adil kullanım gerekçesi girilmesi gerekiyor. Çünkü Beyaz Show ticari bir yayın ve telif hakkı saklı. Aynı şekilde kanalı logosunun da telif hakkı saklı. Ama ikisi için ayrı ayrı gerekçe girmene gerek yok. Sadece Beyaz Show için girmen gerekiyor. Kısacası kanalın logosunun olması hiçbir sıkıntı yaratmaz.--Reality 16:43, 10 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba Rapsar. Şu maddeyi burada hangi başlıkla açmalıyız? Merve 14:45, 23 Aralık 2011 (UTC)

Merhaba. Açıkçası "gençlik edebiyatı"ndan başka bir öneri gelmiyor aklıma. Kullanıcı:Mskyrider'a danışmanı önerebilirim.--RapsarEfendim? 14:54, 23 Aralık 2011 (UTC)
Merhaba, Rapsar'ın önerisi uygundur. gençlik edebiyatı aradığınız terimdir. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 15:10, 23 Aralık 2011 (UTC)