Kullanıcı mesaj:Vikiyazar/Nisan 2008-Aralık 2008

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İyi günler. Bana iletmek istediğiniz mesajları buraya yazabilirsiniz. ---Vikiyazar 14:26, 7 Nisan 2008 (UTC)

Bence bu tür gruplar ayrı bir din oldukları gibi etnik grup ta sayılırlar. Vikipedi'deki Etnik gruplar maddesi yanlış. Etnisite maddesi daha doğru yazılmış. Ayrı bir etnik grup oluşturmak için kendine özgü bir dil konuşma zorunluluğu yok. Sadece kendi aralarında birliktelik, kendi dışında kalanlardan ayrıcalık duygusuna sahip olmak yeterli. Bu ayrıcalık bir azınlık dini etrafında olabilir, azınlık dili etrafında olabilir, ya da azınlık ırkı (ABD'deki siyahiler) etrafında olabilir. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 13:44, 7 Nisan 2008 (UTC)

Teşekkür ederim. Etnik gruplar ile Etnisite maddelerinde birleştir şablonu var. Fakat birleştiremedim. Etnik gruplar maddesinde ekaliyet diyor da Etnisite Moynihan'ın ortaya attığı kavramı, Ekaliyet ise millet sistemi altındaki dini gruplar gibi. Sizce yukarıda gösterilen iki madde birleştirilsinler mi? İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:36, 7 Nisan 2008 (UTC)

Büyük Hun İmp.[kaynağı değiştir]

Selam. Büyük Hun İmparatorluğu ve daha feci olan Batı Hun İmparatorluğu için fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Bunlar Anadolu Selçuklular'ın adlandırmasında yapılan uydurmaya benzemiyorlar. Rum dedikleri bölge günümüzde Anadolu olduğu için insanları hayati hataya sokmuyordur. Ancak Büyük Hun ile Attila'nın Hunlar arasındaki ilişkiyi hiç kimse kanıtlamadığını göz önünde tutarsak Büyük Hun İmp. adlandırmasının insanları hataya düşüreceğini düşünüyorum. Batı Hun İmp. meselesi için anlatmama gerekmiyordur herhalde:)) Ömür boyu Büyük Hun İmp. olduğuna inanmaya devam etseler de hayatta fazla zarar görmeyeceklerdir. Ama burası ansiklopedi. Yine de sınavlarda kötü puan almasınlar. Öğrencileri de düşünerek güzel çözümü bulabilecek miyiz? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:11, 9 Nisan 2008 (UTC)

Romanya Bağımsızlık Savaşı[kaynağı değiştir]

Selam. Elinize sağlık. Romanya Bağımsızlık Savaşında sizin eklediğiniz şablon dışında gelişme yok gibi. Düşüncenizi almak istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 15:10, 10 Nisan 2008 (UTC)

Selam. Sizin anlattıklarınızı anlıyorum ama yine sorunlu madde buldum. Çoktandır farkındaydınız herhalde. Kırım... ne diyeceğim? Burda anormal maddeleri bulmak suç mu? Bulgaristan ile ilgili maddelerde olduğu gibi hassasiyet bahanesiyle vikide propaganda yapılıyor. Propagandaların gerçek dünyada yapılmalarına bi şey diyemem. Hatta haklarını geri almaya çalışan Kırım Tatarlarına sempati bile duyuyorum. Ancak ansiklopediye sadece gerçekler yansıtılmalıdır. Vikiyi propaganda amaçlı kullanma niyetinin olup olmadığını bilmiyorum da neticede propaganda yapılıyor. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 00:45, 13 Nisan 2008 (UTC)

Mesajınız için teşekkür ederim. Sizi anlıyorum. Bulgaristan ile ilgili maddelerde de aynı durum söz konusu. Mesela Dobriç (Türkçe viki'de Hacıoğlu Pazarcık, Hacıoğlu Pazarcık ili:))'de. Zamanla halledilecektir umarım. İyi çalışmalar ve verimli katkılarınızın devemını diliyorum. Takabeg ileti 14:42, 13 Nisan 2008 (UTC)

Merhaba. Açtığınız maddeler takdire şayan fakat hiç dipnot kullanmamanız beni üzüyor.--88.232.43.31 13:37, 14 Nisan 2008 (UTC)

şablon:Eminönü...[kaynağı değiştir]

Çok sevindim buna, daha kapsamlı olmuş, elinize sağlık. Birkaç tane daha düşünüyorum böyle şablon, yaparken fikrinizi alırım. iyi çalışmalar.--Boyalikus 18:09, 2 Mayıs 2008 (UTC)

Saka? Sakalar?[kaynağı değiştir]

Selam. Nasılsınız? Yazdığınız tarih serisi çok güzel olmuş. Bir şeyi soracağım. Saka İskit Devleti maddesi Sakaların İskitlerden oldukları kanıtlanmadığı için Saka İskit Devleti adı uygunsuzdur. Şimdi Saka mı olsun Sakalar mı olsun. Sizce hangisi daha mantıklı? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 04:12, 3 Mayıs 2008 (UTC)

  • Selamlar. İyiyim, teşekkürler. Sakalar bana daha uygun gibi geliyor ama konuyu çok iyi bilmiyorum. Kolay gelsin --Vikiyazar 02:45, 4 Mayıs 2008 (UTC)
Teşekkür ederim. Tarih atlaslarına baktığımda Sakalar yazılıyor. Bir de Herodot'un Tarih kitabında da Saka Tigra Xauda başta olmak üzere çeşitli sakalardan bahsediliyor. Sakalar yapacağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 02:22, 6 Mayıs 2008 (UTC)
  • Selamlar. Şuraya bi bakar mısınız? Yüklediğiniz resimle ilgili bi sorun var sanırım silme talebi gelmiş. Resimdeki oranlar %100'ü tamamlamıyormuş. --78.181.17.204 18:25, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Edward Kennedy[kaynağı değiştir]

Bu basliga yaptigim katkilari duzenlediginiz ve Vikipedi formatina uygun hale getirdiginiz icin tesekkurler.--Yalnizadam 07:02, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihi maddesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti maddesinin tarih kısmı hemen hemen aynı. Sizce birleştirilmeli midir? Takabeg ileti 04:24, 24 Mayıs 2008 (UTC)

Ben ülke maddelerindeki tarih kısmının yanısıra o ülkenin tarihi hakkında ayrıca bir madde açılması yanlısıyım. Ben de zaten bütün Avrupa ülkeleri için bunu yapıyorum. İngilizce Vikipedi de aynen böyle. Ülke maddesinde tarih, coğrafya, ekonomi, demografi gibi konuların özetleri bulunuyor. Ayrıca bu konularla ilgili alt maddeler oluşturuluyor. KKTC maddesindeki tarih bilgileriyle KKTC tarihi maddesi arasında çakışmalar olması doğal ama tıpatıp aynı olmaması gerekir. Bence bu maddeler birleştirilmemeli. Ancak KKTC maddesindeki tarih bölümü çok fazla ayrıntılı, özetleştirilmeli. Elim değerse yaparım. İyi çalışmalar. ---Vikiyazar 13:17, 27 Mayıs 2008 (UTC)
Evet. Ben de mümkünse maddenin kalmasını istiyorum. Ancak şu anki haliyle 'klon' desek abartma değildir. Önceden elinize sağlık. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 14:44, 27 Mayıs 2008 (UTC)

Selam. Vikipedi tartışma:Türkçenin kullanımı‎ hakkında fikriniz var mı? Özellikle tarihteki hanedanlar ve sülalelerin adları hakkındaki görüşünüzden merak ediyorum. Görüşmek üzere. Takabeg ileti 02:36, 2 Haziran 2008 (UTC)

Osmanlı kaleleri[kaynağı değiştir]

Selam. Nasılsınız? Osmanlı kaleleri serisine göz atar mısınız? Bazı maddeler sırf kaleyi anlatıyor. Bazılar ise bugünkü kenti anlatıyor. Bence kale maddesi ile kent maddesi ayrı olmalıdır. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 08:03, 18 Haziran 2008 (UTC)

Sayın Vikiyazar , Osmanlı İmparatorluğu Organizasyonu ile yazında şablonun tam bir bilgi içermediğinde haklısın. Fakat bunu ifade ediş tarzındaki üslubunu beğenmedim. Kendini dev aynasında görme. Eleştirilerinde insanları kızdırmaktan, onları yıldırmaktan kaçın. Bilakis teşvik edici, cesaretlendirici ol. Bir Vikipedis'te de bu yakışır.

1) Ne dediğin değil, nasıl söylediğin önemlidir. bu deyişi unutma.

kolay gelsin...........

Kullanıcı:hasanbay

adımı yazıyorum çünkü imzamın çıkmasında bir hata var sanıyorum.--hasan 12:05, 24 Haziran 2008 (UTC)

Ziya Hurşit Bey[kaynağı değiştir]

Yazmış olduğum bu maddenin ismini değiştirdin. Ben geri almama rağmen tekrar değiştiriyorsun. Üstelik çok sağlam bir neden yokken. Bu zaten tartışmalı bir konu. Doğrusu veya yanlışı kesin değil. Bak Kültür Bakanlığı'nın web sitesinde bile Ziya Hurşit olarak geçiyor [1]. Ben hiç bir zaman Hurşit soyaddır demedim zaten. Ama insanlar bey lakaplarıyla birlikte annelerinin karnından doğmuyorlar. Eminim ki Ziya Hurşit te bey olarak doğmadı. Bey lakabı resmi bir şekilde kazanılmış bir lakap da değil. Sadece diğer insanların o kişiye karşı duyduğu bir saygınlığın belirtisi. Genelde çoğu kaynaklarda Ziya Hurşit için Bey lakabı kullanılmıyor. Büyük ihtimalle suçlu bulunarak idam edilmiş bir sanık olduğu için saygınlığını yitirerek bey lakabını kaybetmiş. Sonuç olarak bey lakabını eklemek bu kişiyi aklamak anlamına geliyor. Vikipedi'deki Hz. Muhammed maddesindeki Hazreti bile çıkarılmışken Ziya Hurşit maddesine Bey lakabını eklemek oldukça tartışmalı bir konu. Tarih bu konuda henüz kesin bir karar vermemiş. Biz Vikipedi olarak böyle bir karar veremeyiz çünkü bu VP:ÖAY'a girer. O yüzden de Ziya Hurşit olarak kalmalıdır. Ama beni rahatsız eden konu benim zaten bu konuda kafa yormuş olduğumu dikkate almadan zorla kendi görüşünü kabul ettirmeye çalışman. Başka Vikipedistlerin yaptığı işlere saygı göstermeni tavsiye ediyorum. Güzel işler yapıyorsun ama Selahaddin Eyyubi'nin etnik kökeni maddesinde yaptığın gibi fazla hayati önemi olmayan konularda sadece kendini haklı bulduğun gerekçesiyle gereksiz yere başka Vikipedistleri gücendirmek sana Vikipedi'de saygınlık kazandırmayacaktır. Bu konularda seninle tartışmaya girmek dahi istemiyorum çünkü zamanımı daha önemli işlere harcamayı tercih ederim. Vikipedi münazara forumu değil. Amacımız kapsamlı ve güvenilir bir ansiklopedi yaratmak. Selamlar. İyi günler. ---Vikiyazar 20:38, 25 Haziran 2008 (UTC)

Size yakıştırmadım hiç:) Bu sefer yanılıyorsunuz. Sonucunu söylemem gerekirse doğrusu Ziya Hurşit Bey'dir. TBMM'nin Türk Parlamento Tarihinde de öyle geçiyor. Kültür Bakanlığı Bey'i kullanmak istememiş olabilir. Yine de Ziya Hurşit Bey Mebus olduğuna göre TBMM kayıtlarına bakmanız gerekiyor. Sizin dediğiniz gibi yapmamız gerekirse Vikide hiç bir Paşa, Bey ve Efendi kalmayacaktır. Anlatabildim mi acaba? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Eyyubi için politika ihlali vardır. Onu daha sonra konuşabiliriz. Takabeg ileti 20:48, 25 Haziran 2008 (UTC)
Yine de Vikipedi maddelerinde Paşa'lı, Bey'li ve Efendi'li madde başlıklarını gösterdiğiniz gerekçesiyle Paşa'sız, Bey'siz ve Efendi'siz yapmak isterseniz uygun yer Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)dir bence. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 20:57, 25 Haziran 2008 (UTC)
Vikipedi'de bu lakaplar için bir standart oluşmadığı gibi oldukça gülünç bir durum sözkonusu. Koskoca Osmanlı padişahı sultan lakabından yoksun bırakılıp sadece Mehmet Reşat diye anılıyor. Koskoca peygamber Abdullah oğlu Muhammed oluyor. Ama sıradan bir vezir Paşa olarak anılıyor, suikastçı bir mebus bile Bey oluyor. Siz buradaki çelişkiyi görmüyor musunuz? Böyle bir çelişki mevcutken işbirliği içinde olmanız gereken diğer Vikipedistleri gücendirmenizi anlamak mümkün değil. Değişiklik yaparken eğer başka bir arkadaşla görüş ayrılığına düşerseniz kendinizi haklı görüp zorla görüşünüzü kabul ettirmek yerine ikna yoluna gitmenizi tavsiye ederim. Eğer ikna çabanız sonuç vermezse haklı bile olduğunuza inansanız yapmanız gereken şey geriye çekilmektir. Özellikle maddeyi yazan veya en çok emek veren kişinin görüşüne saygı göstermek esastır. Siz gene bildiğinizi yapın ama dost kaybetmek istemiyorsanız ve Vikipedi'nin işbirliği ilkelerine uymak istiyorsanız size olan tavsiyem bu. ---Vikiyazar 21:44, 25 Haziran 2008 (UTC)
Emek verenlere saygı gösterdiğime inanıyorum. Ancak maddeleri sahiplenmek ayrı meseledir. Burası vikipedi herkes müdahale edebilir. Bir de emek verenlere saygı göstermekle bilime sadık olmak bambaşka meseledir. Bunları anlamanızı rica ediyorum. Dostluklarım ve bilime olan sadakatım... ikisini de kaybetmek istemiyorum elbette. Fakat İkisinden birini seç derseniz yanıtım bellidir. Zaten öyle mantıksız şeyi düşünmediğinize inanmak istiyorum. Şunu da söylemek istiyorum. Benim için burdaki arkadaşlarımız önemlidir fakat okuyucularımız yani çocuklarımız daha önemlidir. O yüzden burda saygı toplama niyetim de derdim de yoktur. Ben kafama göre yazmıyorum. Hep kaynaklara bakıyorum. Kaynaklara bakarak sadece sabit bilgileri aktarmaya çalışıyorum. Karşımda kaynaklara da inanmayan ve inanmayacak biri varsa göstermiyorum. Boşuna enerji harcaman istemeyen sadece siz değilsiniz. Kaynak göstermekle meselenin çözüleceğine inandığım zaman kaynakları gösteriyorum. Yani haklı olan ben değilim kaynaklardır. Lakaplar konusunda daha önce tavsiyede bulunduğum gibi Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)'de konuşmamız daha uygundur. Yani aramızda tartışmamız yeterli değildir. Sizin tartışmayı sevmediğinizi biliyorum. Yine de çok önemsiyorsanız tartışmayı açmalısınız. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 22:11, 25 Haziran 2008 (UTC)
Açıkçası şaşırıyorum. Size ne oldu? Siz öaddede kaynak bile göstermeden Ziya Hırşit Bey'i Ziya Hırşit yaptınız. Bu mantıksız ve ısrarlı davranış size hiç yakıştıramadım. Diğer Bey'li maddeleri de düzeltecek misiniz? Yoksa sadece Ben yazdım. diye mi söz konusu maddeye sahipleniyorsunuz? Anlayamadım cidden. Takabeg ileti 22:23, 25 Haziran 2008 (UTC)

Kaynak[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki kaynaklar TBMM'de Ziya Hurşit Bey olarak geçtiğini göstermek için eklenmiştir. Özet kısmında Her yerde Ziya Hurşit diye geçiyor. İşte kaynaklar. diye yazarak kaynaklar ile uyuşmazlık yaratmaktansa, X'e göre Ziya Hurşit Bey, Y'e göre Ziya Hurşit şeklinde değişiklik yapmanızı tavsiye ederim. Siz tanıdığımız Vikiyazar'sınız, değil mi??? Çıkmak zorundayım. Eklediğiniz kaynaklar henüz inceleyemedim. Takabeg ileti 06:23, 26 Haziran 2008 (UTC)

  • Türk Parlamento Tarihi Araştırma Grubu, Türk Parlamento Tarihi Millî Mücadele ve T.B.M.B.I.Dönem 1919-1923 - I.Dönem Milletvekillerin Özgeçmişleri, III.Cilt, Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Yayınları, Ankara, 1995, s.721. ISBN 975-7291-06-4
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi, İlk Meclis Anketi - Birinci dönem TBMM Üyelerinin Gelecekten Bekledikleri, TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu Yayınları, Ankara, Nisan 2004, s.290. ISBN 975-7479-95-0
Kusura bakma ama verdiğiniz kaynaklar (TBMM'den olmasına rağmen) madde adının Ziya Hurşit Bey şeklinde olması için yeterli değil. Birisi bana resmi bir listede Vikiyazar Bey diye hitap etse benim adım bundan sonra Vikiyazar Bey mi olacak? Bey, Efendi gibi sözcükler saygı ibareleridir. Bunlar adın parçası değildir. Size çok basit bir soru soracağım: Ziya Hurşit'in nufüs kağıdında adı sizce nasıl geçiyordur? Büyük ihtimal bu sorunun cevabını bulmamız imkansız. Ama bulabilseydik sizce nasıl yazardı? Ziya Hurşit Bey diye yazacağını hiç sanmıyorum. TBMM kayıtlarında tabii ki Ziya Hurşit Bey diye yazacak. Adam koskoca mebus. Benim eklediğim kaynaklarda adamın ismi "Ziya Hurşit Bey değildir. Ziya Hurşit'tir", diye yazmıyor. Ama zaten TBMM kayıtlarında da adamın adı "Ziya Hurşit değildir" diye yazmıyor. Kaynakları sadece çoğu kaynaklarda adama sadece Ziya Hurşit dendiğini göstermek amaciyla yazdım. Zaten bir Google testi yapsaniz siz de görürsünüz. Oran 50:1 Ziya Hurşit lehinde. (15300:323) Ha size birşey daha soracağım. Çerkes Ethem maddesine eklemeler yaptığınızı gördüm. Neden adını Çerkes Ethem Bey diye değiştirmediğinizi sorabilir miyim? O da mebus olmuş. Neden herkes Bey de Çerkes Ethem Bey değil? Ben de sizin mantıksız ve ısrarlı davranışınızı size yakıştıramıyorum. ---Vikiyazar 15:05, 26 Haziran 2008 (UTC)
Lazlar maddesinde yapılan Lazcılık faaliyetini incelerken Ziya Hurşit maddesini görmüş oldum ve elimdeki resmî kaynaklara baktığımda Ziya Hurşit Bey olduğuna emin oldum. Sağlam kaynakları bulabilirsek Çerkes Ethem de Çerkes Ethem Bey olarak değiştirilebilir. Ancak sorunuzun sayesinde bu "Paşa, Bey, Efendi v.s" kullanımının daha temel ve ortak mesele olduğuna farkettim. O yüzden Vikipedi:Köy çeşmesi (ilginize)nde tartışma açtım. Umarım arkadaşlarımız fikirlerini ve kaynaklarını göstereceklerdir. Takabeg ileti 15:20, 26 Haziran 2008 (UTC)
Size tekrar soruyorum: Savunduğum görüş "Size yakıştırmadım hiç" ifadesini hak edecek kadar aptalca bir ifade miymiş? ----Vikiyazar 16:41, 26 Haziran 2008 (UTC)
Görüşünüzdeki kritik hatalardan behsetmeyeceğim. Zaten geçmiş kayıtlarını inceleyen arkadaşlarımız anlamışlardır ve anlayacaklardır. Kargaşa istemem. Şimdi belli bir kriter geritmemiz lazım bence. Ona bakın. Yapıcı davranmanızı rica ediyorum. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 16:47, 26 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı:Saro.Dadyan ya da Kullanıcı:Dadyan Saro muhtemelen kendi hakkında Saro Dadyan maddesini açmış ve bu durumu anonim IP adresi kullarak saklamaya çalışmış gibi görünüyor. Kullanıcı hesabının yoğunlukla kullanıldığı tarihlerle Saro Dadyan maddesinin açıldığı tarih birbirine çok yakın. Ayrıca bu kullanıcı Dadyan Ailesi'yle ilgili bütün maddelere katkı yapmış. Öte yandan kendi hakkında maddeye dokunmamış olması mümkün değil. Durum kasitli bir gizleme çabası izlenimi veriyor. Ben önce bu maddede ve Dadyan ailesiyle ilgili bazı biçimsel düzeltmeler yaparken sonradan bu durumu farkettim. Saro Dadyan hakkında bir madde açılmasının gerekliliği dahi tartışmalı. Buna bir kişinin kendinin tarafsızca karar vermesi mümkün değil. Başkaları karar vermelidir. Sizin bu maddeye kaynaksız notu düştüğünüzü gördüm. Eğer Saro Dadyan bu maddeyi kendi hakkında açmış ve bunu saklamaya çalışmışsa maddenin bütünüyle silinmesi gerekebilir. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 14:36, 2 Temmuz 2008 (UTC)

Kişiyi tanımıyorum. Google aramaları da tatmin edici değil. Öte yandan maddede şüpheli (kaynaksız) pek çok ifade var ve otobiyografi olasılığı da yüksek. Dilerseniz maddeyi SAM yapabilirsiniz. Teşekkürler, kolaylıklar. --M. M. ileti 07:39, 3 Temmuz 2008 (UTC)

Uannis - Veda[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de bir buçuğuncu yılımı doldurdum. Bu süre içerisinde onlarca yeni insan danıdım. Bu kişilere Vikipedi'de olabildiğince yardım etmeye çalışırken, Vikipedi dışında da onlarla arkadaşlığımı ilerletmeye çalıştım. Zamanla öğrendim ki bu kişileirn çoğu benimle arkadaşlığını kendi çıkarları doğrultusunda adam toplamak için kurmuş. Bunca haksızlığa göğüs germeyi kendime borç bildim ve hep (kendimce) haklının yanında olmaya özen gösterdim. Zamanla Vikipedi kurallarına daha çok vakıf oldukça kuralcıların aslında kural bilmediklerini anladım. Vikipedi'de bulunma amacı tartışma ve insanları incitmek olan; ve bu gereksinimlerini sevdiklerinden karşılamak yerine umrunda olmayan bireylerden karşılamak olan bireyler gördüm. Bunca haksızlığa rağmen ben kişileri değil; amacımı düşündüm. Amacım insanlara güzel bir şeyler bırakmaktı. İleride sevdiklerime 'bunda benim de emeğim geçti' demek ve basılı bilgiliklerde bile geçen yanlışlıkları en aza indirmekti. Böylece ileride benim de okur olarak yararlanacağım güzel bir bilgilik yaratılmasında emeğim geçmiş olacaktı. Ancak bir çizgi vardı ki o çizginin aşılmasına daha fazlatahammül edemeyeceğim. Kendi yaşamımdan kıstığım süreyi buraya harcamakla hata ettiğimi düşünmeye başladım. Bunca emeğin karşılığı vandal damgası yemekse ben bu işte yokum. Böylece hem savaşacağım bir haksızlık kalmaz; hem de arkadaşlarımla, ailemle, sevgilimle vs. daha çok vakit geçirebileceğim. Ayrıca bu yıl ÖSS'ye gireceğim. Herkes benden en yüksek dereceleri bekliyor, onları düş kırıklığına uğratmak istemiyorum. Vikipedi'yi bırakıyorum. Benden geriye Uannis kullanıcı adı ve ona bağlı bilinen-bilinmeyen kuklalarla yapılmış tr, az, en, crh gibi birçok Vikipedi'de yapılmış 50.000i aşkın katkıyı bırakıyorum. Vikipedi'den kendimde bir şeyler bıakmak istemediğimden sizleri de MSN dizelgem, Facebook gibi yerlerden de siliyorum. Bana gerçekten değer veren ve Vikipedi dışında da görüşmek isteyen, zaten bana bir şekilde ulaşır. Alay konusu olmak pahasına size bu iletiyi atıyorum. Hoşçakalın...--88.232.95.13 19:47, 10 Temmuz 2008 (UTC)


Talebiniz üzerine maddeleri geri getiriyorum. Ancak bir kez de siz VP:KD kontrol eder misiniz? Ayrı bir konu da, içindeki şablon maddeyi kurtarmaya yetecek mi? Yetmeyeceğini düşünebilirsiniz. Kararı size bırakıyorum, bu ara ince ayrıntılarla uğraşacak durumda değilim pek. Levent Abi ileti 20:24, 11 Temmuz 2008 (UTC)

Selamlar. İskoçça ve Scots maddeleri var. Bu diller aynı mıdır?--Lord Lєəthєrfəcє ileti 12:50, 13 Temmuz 2008 (UTC)


  • Evet haklısınız; ben sehven VP:TAS yerine VP:KD yazmışım. Kolay gelsin. Levent Abi ileti 20:23, 13 Temmuz 2008 (UTC)

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu[kaynağı değiştir]

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu maddesinin adını ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu veya Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ABD) şeklinde kısaltmayı düşünür müydünüz? Madde çok güzel yazılmış. Tebrikler. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 13:16, 21 Temmuz 2008 (UTC)

Teşekkürler, evet haklısınız, isim çok uzun olmuş gibi. İsmi Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcılar Bürosu (ABD) şeklinde değiştirdim, diğerlerini de yönlendirdim. Dikkatiniz ve ilginiz için teşekkürler...Hoşcakalın...Vikipedist 08:25, 22 Temmuz 2008 (UTC)

VikiProje İnternet[kaynağı değiştir]



Vikiproje İnternet Daveti
İyi günler...
İnternet alanına ilişkin maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı ve geliştirmeyi hedefleyen İnternet Projesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.

Muratsahinileti 16:00, 6 Ağustos 2008 (UTC)

Good morning and Regards from Calabria, write you in worth these two articles, if please you could translate them in Turkish, they are written in German, but I have seen on your user page you are good in English, then I will translate you in Italian, French and Spaniash something (especially Biography, languages and geography) the articles on Turkey or on some Turkish of relief. These articles treat of two actors of a very popular television series in Europe, I also think of Turkey. Would you feel it to you to help me? I thank you in advance--Lodewijk Vadacchino 13:03, 28 Ağustos 2008 (UTC)

Yalnızlık/Yalnızlık[kaynağı değiştir]

Sizi kınamak için demiyorum ama, "yalnızlık" maddesinde ısrarlı bir şekilde ve her seferinde esası yalnızlık olan kelimenin tarafınızdan "yanlızlık" olarak yazılması bana oldukça tuhaf geldi. 10000 kereden fazla değişiklik yapmış biri için gerçekten garip. Acaba bende mi bir hata var? Bilmediğim bir ayrıntı mı var? Sadece meraktan... Saygılar... Xianbataar 19:14, 2 Eylül 2008 (UTC)

Kara kutular[kaynağı değiştir]

Merhaba,
Biraz uğraştırdı ve açıkçası tam olarak nasıl oldu anlamadım ama buradaki kara kutuları yok etmeyi başardım. Bilginize... İyivikiler... homonihilis // ileti 21:25, 11 Eylül 2008 (UTC)

Zaman zaman şöyle bir durum oluyor: Bir metin kutusu ya da başka bir hazır formatı açıyorsunuz, ama kullanmıyorsunuz. Normalde bunlar boş iken sorun yaratmıyor ama bazı kötü niyetli olanlarının nedense içi dolu oluyor. Üstelik bu durum da inkscape'te fark edilmiyor. Bu resimdeki sorunu şöyle çözdüm.
  1. Kilikya bölgesi için; oradaki sarı alan gruplanmış birkaç nesneden oluşuyordu. Grubu çözünce ortaya çıkan parçalara tab ile tek tek gittim. Bir tane hiçbir işe yaramayan (ve içi boş gözüken) kare buldum. Sildim, oldu.
  2. Bizans dolaylarındaki daha inatçı çıktı. Tüm resmi sağa kaydırdım. Baktım kara kutu hâlâ yerinde duruyor. Üstelik de hiçbir şekilde seçilip silinemiyor, sanki hiç öyle bir şey yok gibi duruyor inkscape'de. Ben de bunun üzerine sağa kaydırdığım tüm resim parçalarını gruplayıp tek parça yaptım. Sonra Nesne->En yukarı al adımı ile en üste getirdim. Sonra da gruplanmış tüm resmi eski yerine kaydırdım. Böylece hain kareyi yok edemedim ama tüm resmin altında kalmasını sağladım.
Çok mu karışık anlattım? Karışık bir işti zaten. Neyse, bu tür sorunlar inkscape'de fark edilemediği için, çalışmalarınızın browser'da nasıl göründüğünü kontrol etmeniz faydalı olabilir. Bunun için dosyaya sağ tıklayıp Open With->Firefox yapabilirsiniz. Resimde yaptığınız her değişiklikten sonra inskcape'de save edip, firefox'u refresh ederseniz, adım adım her değişikliğinizin sonucunu izleyebilirsiniz. Çok uzun oldu ama umarım işinize yarar. İyivikiler... homonihilis // ileti 21:44, 11 Eylül 2008 (UTC)

Güneydoğu ABD[kaynağı değiştir]

Sayın Vikiyazar, istediğin değişikliği yapabilirsin. Sorduğunuz içinde de ayrıca teşekkür ederim. Kolay gelsin.--Hasanbay 17:28, 18 Eylül 2008 (UTC)

Adil kullanım resimleri[kaynağı değiştir]

Merhaba, nasılsınız? Sizden bir ricam olacak. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla adil kullanım materyalı yüklemektesiniz. Şimdi yeni bir projeyi hayata geçirmekteyiz. Amacımız AK resimlerinin vikipedideki yanlış kullanımını engellemek ya da olabildiği kadar engellemek. Bu amaçla bazı yönergeleri devreye sokmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de Adil kullanım gerekçelendirme yönergesi. Tüm projede yapılması gerekenleri yaptıktan sonra bir milat belirleyip o tarihten sonra yüklenecek adil kullanım resimlerinde ki aslında şimdi de VP:AKP'sına göre durum böyledir, her adil kullanım resminin bir gerekçeye ihtiyacı olacaktır. Acaba sizden rica etsem bundan sonraki yükelmelerinizde {{Telifli kullanım gerekçesi}} kullanarak yüklediğiniz AK resimlerine kullanıldığı her madde için bir de gerekçe oluşturur musunuz? İlginiz ve anlayışınız için çok teşekkürler. Ayrıca yönergeler hakkında yorumlarınızı da bekliyoruz. Bu arada proje kapsamında yapılan ve yapılacak işler işin Kullanıcı:Manco Capac/AK sayfasına bakabilirsiniz. --Manco Capac 10:09, 19 Eylül 2008 (UTC)

şablon:Kutsal Roma İmparatorları[kaynağı değiştir]

Sayın,Vikiyazar görüşünüze katılıyorum. Buna rağmen yine de bir hata yaparsam düzeltiniz ve uyarınız. Ezberimden yazıyorum. Charles V için, bir vikipedist hazırladığı sayfada V. Karl ifadesini kullanmış. Ben de sizin gibi orijinal isimleri pek değiştirmek istemiyorum. Ben kaynak olarak İngilizce isimleri örnek alıyorum. Doğru olduğu sürece her değişiklik için teşekkür ederim. Önemli olan iyi niyetli olmaktır. Kolay gelsin--Hasanbay 17:15, 25 Eylül 2008 (UTC)

Selam Vikiyazar. Osmanlı Maddesi'nin yeni sürümü İngilizceden çeviriliyor. İnşallah çeviri bitince birleştireceğiz. Anonim kullanıcılar eski maddeye ulaşabilsin diye yaptık.--Gökçє Yörük mesaj 14:49, 26 Eylül 2008 (UTC)

Sayfayı yebiden hazırlıyoruz dediğimi hatırlayamadım. Bakarsanız bizdeki Osmanlı maddesine genel dönemleri bile anlatılmamış (özet olabilirdi) bir kaç iç bağlantı verilmiş. İngilizcedeki madde estetik açıdan konu bütünlüğü açısından gayet iyi. Amacım çevirilen maddeye eski bilgiler ve diğer Türkçe kanyakları ekleyip SM lik bir madde ortaya çıkarmak.--Gökçє Yörük mesaj 15:03, 26 Eylül 2008 (UTC)
"Maddenin eski haliyle yeni halini uyuşturmak imkansız." demişsiniz. Efendim burada ayrı ayrı iki sayfayı mı birleştitiryoruz. İkiside Osmanlı maddesi. Zaten İngilizcedeki maddede farklı şeyler anlatılmıyor yani. O zaman yeni sürüm sayfası silinsin. Çeviriye benim deneme sayfamda devam edilsin. Eski bilgiler kaybolmayacak. İnanın çok güzel şeyler ortaya çıkacak. Tarihimize yakışır bir biçimde. Hem İngilizce meddesi gibi düzenli olacak diğer kaynaklar, şimdiki madde ve ingilizce maddenin harmanlanmış biçmi olacak.--Gökçє Yörük mesaj 15:21, 26 Eylül 2008 (UTC)

Bilgi için teşekkürler[kaynağı değiştir]

Bilgi ve düzeltme için teşekkür ederim. Kolay gelsin iyi bayramlar --Patirer 20:32, 25 Eylül 2008 (UTC)

Osmanlı Devleti (yeni sürüm)[kaynağı değiştir]

Ben de arkadaşlara aynısını söyledim. Ama çalışma sayfasına aktarmanın yanısıra bir sorun daha var. Bu arkadaşlar şimdiye dek bir çok kullanıcının katkı yaptığı bir maddeyi tamamen çöpe atıp baştan yazıyorlar. Bu sizce doğru mudur? Bunu kendim açısından söylemiyorum. Ben bu maddeye fazla bir katkı yapmadım. Ama başka arkadaşlar yaptı. Osmanlı Devleti maddesi yetersiz ama bence eklemeler ve düzeltmeler yoluyla geliştirilebilir. İçinde bir sürü güzel bilgi var. Ayrıca çok sayıda kullanıcının ortak çalışmasını yansıtıyor. Bu arkadaşların tercümesi bittiği anda madde sadece 2 kişinin çalışması haline gelecek. Birçok insanın katkısı yok olacak. Madde ne kadar güzel olsa da ortak çalışma özelliğini kaybedecek. Durumun o yönü hakkında ne düşünüyorsunuz? ---Vikiyazar 15:25, 26 Eylül 2008 (UTC)

  • Sorun kendiliğinden çözülmüş sanırım; sevindim. Katkıların korunması çok önemli bir şey; ama değişiklik yaparken, ekranın altında şu yazıyor: "Yaptığınız katkıların başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsanız, katkıda bulunmayınız."
    Uzun uzun ele alınabilecek bir konu; fakat şimdilik bu kadar... Kolay gelsin; ilginize teşekkürler, iyi çalışmalar... --DsMuratileti 20:23, 26 Eylül 2008 (UTC)

Machiavelli' msj 17:33, 3 Ekim 2008 (UTC)

Merhabalar, Ana sayfaya günün maddesi olarakta çıkabilir. SMA'ya aday göstermenizi tavsiye etmem. Çünkü henüz, maddenin kendi durumundan dolayı, tamamlanmamış bir madde. Vikipedi:Seçkin madde adayları/2008 Güney Osetya Savaşı adaylığında Vikipedistlerin bu konudaki görüşlerini bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 22:06, 15 Ekim 2008 (UTC)

Resim gerekçesi[kaynağı değiştir]

İyivikiler... homonihilis // ileti 16:57, 16 Ekim 2008 (UTC)

Selam. Bence gereksiz. Neye göre Osmanlı şehir oluyor? Osmanlı şehirlerinin tanımı bile belli olmadan sadece Balkanların bir kısımlara yapıştırılmıştır. Hatta illere de şehir etiketi yapıştırılmıştır. Mantıklı bir kategori değildir. Önce Osmanlı şehrin ne olduğunu belirtmek lazım. Takabeg ileti 03:38, 8 Kasım 2008 (UTC)

Eğer bu kategori kalsın diyorsanız bana söyleyin. O zaman silinmeye adayı göstermem lazım. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 03:45, 8 Kasım 2008 (UTC)
  • Doğru. Osmanlı şehirinin tanımı belli değil. Bence o şehirlerin Osmanlı dönemindeki halini kapsıyor. Bence Kategori:Osmanlı döneminde İstanbul kategorisinin adı üstünde. Osmanlı şehiri olmayı hakkediyor. Ben o yüzden sizin amacınızı anlamadım. Bence şehirlerin Osmanlı dönemindeki durumunu anlatan maddeler Osmanlı şehirleri kategorisine eklenebilir. Ama Sofya, Hanya gibi şehirlerin Osmanlı şehirleri kategorisine konması anlamsız. Ha sahi bu saatte işiniz ne yahu. Yatsanıza. Hadi ben Amerika'dayım. Ama size n'oluyor? ---Vikiyazar 03:48, 8 Kasım 2008 (UTC)
  • Kalsın ama şehirlerin Osmanlı dönemini anlatan maddeler olduğu takdirde o kategoriye eklensinler. Bence şu anda sadece Kategori:Osmanlı döneminde İstanbul alt kategorisi bu kritere uyuyor. ---Vikiyazar 03:51, 8 Kasım 2008 (UTC)

Birde aslında bu kategorinin kullanımı da Tam Neo-Osmancılık zihniyetiyle uygulandığını düşünüyorum:) Bursa maddesine niye eklemediler? Mesela Edirne? Bunlar Osmanlı şehirlerindendir (bence). Ama Arnavutlığın iilleri ve kasabalara Osmanlı şehri denmez. Bu kategorinin dışında Kategori:Osmanlı kaleleri mevcuttur. Bu daha mantıklı bir kategoridir. Osmanlı kalesinin ne olduğu anlaşılıyor. Görüşürüz. Takabeg ileti 03:57, 8 Kasım 2008 (UTC)

Aklıma gelmişken size ileteyim ki biri çıkıp Kategori:Bizans şehirleri oluşturup İstanbul, İznik, Konya v.s.lere yapıştırması ya da Kategori:Yunan medeniyetinde şehirler oluşturup Atina'ya yapıştırmaksızın İzmir'e yapıştırması gibi bir şeydir. Osmanlı şehirleri tanımı hakkında araştıracağım. Görüşürüz. Takabeg ileti 04:06, 8 Kasım 2008 (UTC)

P.S. Kategori:Antik Yunan kentleri varmış:) Takabeg ileti 04:30, 8 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Sayın, Vikiyazar, bana verdiğiniz yıldız ve yaptığınız değerlemeler için çok teşekkür ederim. İnsanlar sorumluluk almaktan bazen kaçarlar. Hatta sıkılabilirler de. Yıldız aldıkça sorumluluklarım artıyor hissine kapılıyorum. Wikipedia'da bir katkı sağlamak bana iyi duygular kazandırıyor. Bunun böyle devam etmesini istiyorum. İmkanım oldukça katkı sağlamaya ve kendimi geliştirmeye devam edeceğimi umud ediyorum.

Sayın Vikiyazar, size tekrar çok teşekkür ettiğimi belirtirken ve tüm vikipedistlere kolay gelsin diyorum. --Hasanbay 08:41, 9 Kasım 2008 (UTC)

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri[kaynağı değiştir]

Bu kategorileri açarken bir çok senatörün eyaleti maddede yazılmadığı için bende ingilizce vikipedi'ye çok sık gittim. Bu dediğinizi bende farkettim. Türkçe bir eyaletin yerel kongre üyesi için ne kadar madde yazma olasılığı var bilmiyorum ama böyle bir ayrı şu anda yapmak doğru görünüyor. öneriniz Kategori:ABD Temsilciler Meclisi'nin Teksas üyeleri ve Kategori:ABD Senatosu'nun Teksas üyeleri uygun geldi bana. İyi çalışmalar --Yzkoc 20:40, 11 Kasım 2008 (UTC)

Selamlar. Rica etsem şu metni çevirebilir misiniz? ->"Atkins told Fangoria that he liked being the hero. As a veteran horror actor, he added, "I wouldn't mind making a whole career out of being in just horror movies."[7] After Halloween III, Atkins continued to play supporting roles in dozens of films and television series"--Gökçє Yörük mesaj 15:55, 17 Kasım 2008 (UTC)

Selam olsun, ben açılmamış başlıklara kaç kere bağlantı olduğuyla ilgili bir sayfa vardı, khutucuk'a yazdım galiba online değil, siz biliyor musunuz?--Mehmet Baran 16:32, 17 Kasım 2008 (UTC)

Valla ben o sayfayı bilmiyorum ama benim yaptığım şu: Açılmamış başlığı önce bir başlatıyorum. Oluşturma kutusu açıldıktan sonra sol taraftaki Sayfaya bağlantılar bağlantısını tıklıyorum. Başlık henüz mevcut olmamasına rağmen bana ilgili bağlantıları veriyor. Sonra Sayfayı kaydet düğmesine basmadan çıkıyorum. Kolay gelsin. ---Vikiyazar 16:38, 17 Kasım 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, öyle bir sayfa olduğunu iyi hatırlıyorum (başlık) (kaç bağlantı olduğu) şeklindeydi. Ama sizin söylediğiniz yol da makul görünüyor. İyi çalışmalar. --Mehmet Baran 16:40, 17 Kasım 2008 (UTC)

Ülkelerin savaşları kategorileri[kaynağı değiştir]

İnterwikileri eklediğiniz için teşekkürler. Bu kategorileri ben açmışım ama İnterwikilerini koymamışım. ---Vikiyazar 20:21, 9 Kasım 2008 (UTC)

Selam, yazar. Bayağı geç yanıtladığım için özür dilerim. Bu konuda birşey düşünüyordum. Türkçe Vikipedide Savaş ile Muharebe arasındaki ayrım belirgin değildir. Yani War ve Battle. Genelkurmay muharebe kelimesini de sıkça kullanıyor da. Sizce bunları nasıl halledebiliriz? Takabeg ileti 16:49, 17 Kasım 2008 (UTC)
O konu beni de öteden beri rahatsız etmekte. Aslında Türkçede günlük konuşmalarda da yapılan bir hata bu. Harp kelimesini Türkçeleştirdikten sonra muharabeyi unutmuşuz. Böylece harp ile muharabe arasındaki fark ortadan kalkmış. İkisi de savaş olmuş. Muharebe'nin yerine çatışma sözcüğünü kullanmaya ne dersiniz? Aslında çatışma biraz confict yerine de kullanılıyor ama... ---Vikiyazar 16:54, 17 Kasım 2008 (UTC)
Çok sağolun.--Gökçє Yörük mesaj 14:09, 18 Kasım 2008 (UTC)

Kategori:Osmanlı muharebeler[kaynağı değiştir]

Kategori:Osmanlı muharebeler kategorisinin adında yazım hatası var. O yüzden silinmesi için işaretledim. Kullanıcı:Dünya vatandaşı anadili Türkçe olmadığı için bu kategoriyi açarken yazım hatası yapmış. Zaten Kategori:Osmanlı muharebeleri mevcut. O yüzden silinmesi için işaretledim. Teşekkürler. ---Vikiyazar 14:26, 2 Aralık 2008 (UTC)

Hatayı farkettim evet, ama kategori boş olmadığı için geri almıştım sil etiketini. Doğru kategorinin mevcut olduğuna da bakmadım açıkcası. Hemen siliyorum o halde :) Teşekkürler, --M. M. ileti 14:29, 2 Aralık 2008 (UTC)


İyi bayramlar. Beraber nice güzel bayramlara... --♪♫Berkay0652 14:52, 8 Aralık 2008 (UTC)