Kullanıcı mesaj:Théoden/2013 Mayıs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

selam garbino,[1] geri almanın nedenini öğrenebilir miyim? hem kaynaklı bir ifade var, hem de içerik yokolmuş da. sevgiler. --kibele08:47, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba kibele :).. Son değişiklikler sayfasında süregelen zıtlaşmanın önüne geçmek için geri aldım. Tartışma çözülene dek, ilk halinde kalması gerekir düşüncemden. Zira tekrarlanması halinde şikayeti düşünmeyip bu sefer koruma altına alacaktım. Sayfa geçmişine bakarsan daha rahat anlayabilirsin. Malum ki bu tür inatlaşmaların bir yere vardığı olmuyor. Çözülsün, anlaşmazlık bitsin geri alırlar değişikliğimi. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 10:14, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Kolay gelsin Garbino. kullanıcının yarattığı yönlendirmeleri silebilir misin? Tek tek etiketlemek zaman kaybı olacak. — Pınar (mesaj) 11:04, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Tamamdır Pınar, haber verdiğin için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:18, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Burhan Felek Spor Salonu Karmaşası[kaynağı değiştir]

Garbino selam nasılsın :) kullanıcı sayginer benim yaklaşık bir ay önce taşımış olduğum sayfayı burhan felek spor salonu olan sayfayı burhan felek voleybol salonu yapmıştım geri taşımış tartışmaya açmadığım için şimdide köy çeşmesinde yeni bir tartışma açtım bu konu için ancak bunda çok emin olduğum için ihtiyaç duymadım voleybol maçlarını bizzat yerinde izleyen biri olarak salonun adı spor salonu değil voleybol salonu salonun tabelasında ve voleybol federasyonu resmi sitesinde böyle anılıyor bu karmaşayı ilgili bağlantılarda kaldırmak için en kısa sürede netliğe kazandırmalıyız lütfen yardım edersen ve el atarsan çok sevineceğim :)(Şakşakcı7 (mesaj) 13:46, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Merhaba Şakşakcı, iyiyim sağol sen nasılsın? :).. Öncelikle konuyu maddenin tartışma sayfasında dillendirmen daha doğru olur. İkinci olarak Saygıner'e de bir mesaj atıp, durumu tartışmaya açtığını ya da konu ile ilgili görüşlerini yazmalısın. Bu sayede konu üzerinde fikri/bilgisi olanlar müdahil olarak bir sonuca vardırırız. Değişiklik savaşına girmediğin ve doğru yolu seçtiğin için teşekkürler. Sevgiler. :) --Garbino ileti 13:54, 1 Mayıs 2013 (UTC)
Sağol bende iyiyim son aylarda çok yoğundum ama hafiflettim sonunda :). Yok yok direkt doğru yolu seçtim senin güvenini boşa çıkartmam demiştim ikinci kez devriyelikten atılmayı kaldıramam :)) Ama çok emin olduğum için ihtiyaç duymadığım için tartışmayı açmadım ancak madem böylesi uygun hemen köy çeşmesine açtım ve bakalım sonucu göreceğiz :) (Şakşakcı7 (mesaj) 14:06, 1 Mayıs 2013 (UTC))

Kullanıcıya çağrı[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, Kullanıcı:Cetorhinus'unkatkılarının tamamı voleybol ile ilgili ve Türkçe Vikipedi'de gerçekten büyük bir boşluğu zamanında doldurmuş görünüyor. Yaptığı katkıların çoğu devriyeler tarafından kontrol edilmemişti. Ben tek tek hepsinin kontrolünü yaptım eksikleri varsa giderdim. Son yaptığı değişikliği 14 Mayıs 2010 olarak gözükmekte. Acaba bu arkadaşla iletişime geçilip Vikipedi'ye tekrar dönmesi sağlanabilir mi? Vikipedi'ye yapacağı katkının çok önemli olacağını düşünüyorum. Saygılar, teşekkür ederim.--Hobbit28iletialpi 14:11, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Hobbit, haklısın kullanıcı gerçekten güzel katkılarda bulunmuş zamanında. Ama dediğin gibi en son değişikliğini 2 yıl 11 ay, kısaca 3 yıl önce yapmış. Kullanıcıya eğer halen aynı adresi kullanıyorsa, [2] ile ulaşabilirsin. Bu sayede, ne kadar uzun süre sonra bakacak olsa da bir şekilde e-postayı farkedecektir. Bunun dışında kullanıcı katkılarını düzenlediğin ve tek tek incelediğin için teşekkürler. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:21, 1 Mayıs 2013 (UTC)

merhabalar, bena Neden bu yana tartışılmış sayfasinda hiç kimse cevap yoktur.--teşekkürlar--'''SAMƏK'''(mesaj) 16:24, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Bir arkadaşımız görüşünü belirtmiş. Farkedildikçe devam da edecektir. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 20:30, 1 Mayıs 2013 (UTC)

Yardimci olabilirmisiniz?[kaynağı değiştir]

Merhaba, kusura bakmayin yanlis yere mesaj atiyor olabilirim. Uyariniz uzerinehttp://tr.wikipedia.org/wiki/Atilla_%C4%B0skifo%C4%9Flu sayfasinda degisiklikler yaptim, fakat sayfada halen kuskulu yazisi var, zahmet olmazsa lutfen yardimci olursaniz cok mutlu olurum. Eger baska degisikler yapmam gerekiyorsa lutfen bana bildirin. Cok tesekkurler. Cocktail MastersBu imzasız yazı Cocktailmasters (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, içeriğe göz gezdirdim ve sadece bir kaç tane örnekle neleri daha değiştirmenizi taslak olarak belirtmek isterim. Vikipedi'de öznel ifadeler kullanılmamaktadır. Mesela;"Atilla iskifoğlu dünyaca tanınan ve birçok başarıya imza atmış birshow barmenidir"koyu bölüm yorumdur. Daha sade bir giriş cümlesi oluşturulabilir. İkinci olarak; " bugüne kadar ülkemize 4 kez Avrupa birinciligi ve 2 kez Dünya ikinciliği getirmiştir."Vikipedi Türkiye ansiklopedisi değil, Türkçe ansiklopedidir. VP:MİLLİ'ye göz gezdirmenizi rica edicem. Bu bölüm değiştirilmeli ya da revize edilmeli. Bunun dışında ödüller bölümünedoğrulanabilir kaynaklar eklemeniz çok önemli. Ansiklopedik şekilde düzen içinbu sayfa size yardımcı olabilir. Kısaca madde hala tarafsızlık şüphesi taşımaktadır. Bu sebeple şablon düzenleme yapılana dek kalacaktır. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 12:44, 3 Mayıs 2013 (UTC)
Mesajiniz ve yardimlariniz icin cok minnettarim, sagolun! Ben sayfa uzerinde degisiklikleri yaptim, umarim olmustur. Bir bakabilirmisiniz ? Cok sagolun tekrar, iyi calismalar efendim!http://tr.wikipedia.org/wiki/Atilla_%C4%B0skifo%C4%9FluBu imzasız yazı Cocktailmasters (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
İçerik ansiklopedik bir şekilde düzenlenmiş, taraflı şablonu kaldırılmıştır. Bazı bilgilere kaynak girilmesi gerektiğinden [kaynak belirtilmeli] şablonları ekledim. Bu sebepletaraflı şablonunun yerini kaynaksız şablonu aldı. Eklediğim bilgi kutusuna kişinin doğum tarihi, doğum yeri gibi bilgileri de girerseniz iyi olur. Son olarakimzanızı "Alt Gr + (4 kez) ü" ye basarak "~~~~" oluşturabilirsiniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 14:39, 3 Mayıs 2013 (UTC)

Anoreksiya Nervoza-Bulumia Nervoza[kaynağı değiştir]

Selam,

Bulumia sayfası anoreksiya nervoza'ya yönlendirilmiş. Bu yanlış bir yönlendirmedir; çünkü bulumianın semptomları ve altında yatan sebepler çok farklıdır. En basitinden bulumia nervoza, aşırı yeme ve akabinde kendini kusturma şeklinde gerçekleşirken, anoreksiya nervozada çok az yeme veyahut hiç yememe vardır. Hannahannah (mesaj) 05:27, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba hannahannah, sayfayı yönlendirme yapılmış olmadan önceki haline getirdim. Bilgiler ışığında düzenlersen sevinirim. Bu arada kullanıcı hakkınıbeyaz liste grubuna aldım. Sevgiler.. --Garbino ileti 14:15, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Devriyeye ihtiyacım olmayacak yani? Teşekkürler Garbino, çok fazla bekleyen veri vardı.Hannahannah (mesaj) 14:24, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Evet, yeni madde oluşturduğunda ve değişikliklerinde devriye incelemesi gerekmeyecek. Yalnız, gruba dahil edilmeden önceki değişikliklerin halen devriye onayı bekliyor. Vandalizmden uzak değişikliklerinin sürmesini dilerim. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 14:28, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Selam Garbino,

Livni hakkındaki kategorilendirmelerimden birine şu kaynak olarak gösterilebilir. Siyonist kategorilendirmesini de mensubu olduğuKadima partisinin siyasi görüşü gereği yaptım. Livni'nin babası Polonyalı birAşkenaz Yahudisidir. Diğer kategorilendirme de bu nedenle yapıldı. İyi çalışmalar. Hannahannah (mesaj) 15:18, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Referansı maddeye ekleyebilirsen sevinirim. Şuan sürüm kontrolüyle boğuşuyorum fırsatım yok pek. Birde bu tür eklemelerde doğrulanabilir kaynakları da beraberinde eklersen, kuşkuya mahal verilmemiş olur. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 15:22, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Tamam. Kolay gelsin sana. Hannahannah (mesaj) 15:24, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Garbino, sayfa taşıma taleplerinde CEV Kupası talebiyle ilgili olarak olumlu ya da olumsuz olarak bir karar alabilir misiniz? Gözden kaçtı sanırım bu talep. İlgine teşekkürler, iyi çalışmalar.--Hobbit28ileti

Merhabalar Hobbit, yeni bir hizmetli olarak geçmişi olan sayfaları taşımak konusunda hiçbir maharetim, becerim, yeteneğim vs. :) bulunmamakta. Ama her konuda olduğu gibi bu konuda da oldukça yetkin olan Superyetkin'e biraz sonra bir mesaj atıp ricada bulunacağım. Sevgiler.--Garbino ileti 22:49, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Çok teşekkürler Garbino, seni de yoruyoruz kusura bakma ama yakınlık duyduğumuzdan kaynaklı bir şey:) Bu tarz konularda tecrübeli hizmetlilere isteklerimizi yöneltmek daha iyi gibi duruyor. Yine de teşekkürler, kolay gelsin sana.:)--Hobbit28ileti
Ne kusuru 7/24 yorabilirsin. Ben beceremediğim konularda, becerisi 10 numara birilerine yıkarım (yönlendiririm demek istemiştim) :) zaten merak etme. İyi geceler.--Garbino ileti 23:01, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Vikiveri kullanımı[kaynağı değiştir]

Merhaba,

Yeni sayfa oluşturduğumda veye vikilerarası bağlantıları eksik olan maddeler gördüğümde artık diğer dilde olan maddeye gidip bağlantıları düzenleye tıklayıp Vikiveri'ye Türkçe bağlantılarını ekliyorum ama orada onaylandığı halde maddelerde bir türlü gözükmüyor. Manuel olarak eklendiğim için bazı kullanıcılardan mesajlar aldım artık Vikiveri yapıyor bu işleri diye (Fin,İngiliz,İtalyan ve belki de daha görmediklerim...). Ben nerede yanlış yapıyorum da Vikiveri'yi kullanarak eklenmiyorum bu bağlantıları?

Teşekkürler... --Gulo Luscus mesaj18:05, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Gulo Luscus,[3] yer alan bilgiler ve bağlantılar muhtemelen sana yardımcı olacaktır. Sevgiler.--Garbino ileti 22:52, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Kullanıcı:WikiPipi[kaynağı değiştir]

Bu sayfayı ısrarlı oluşturmadan dolayı tam koruma altına alabilirmisiniz? --88.241.160.46 18:24, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Garbino. Şukullanıcının bir an önce engellenmesi gerekiyor. Aşırı derecede vandalizm yapmakta.-DRG msj 19:16, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba DRG, Superyetkin kullanıcıyı süresiz olarak engellemiş. "Huh sağol be!, kör değilim" dediğini duyar gibiyim. "Ayıp ama aa!" :) Dikkatin ve ilgin için teşekkürler, sevgiler.. --Garbino ileti 22:56, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Selam Garbino.

Şuraya bir bakabilir misin ?--Emyilmesaj 19:30, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba Emyil, Superyetkin 1 aylık yarı koruma işlemi uygulamış. Sevgiler..--Garbino ileti 23:04, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Burada 3R, VP:N vs. bir sürü şey mevcut. Kolay gele..88.238.249.30 23:15, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, sayfa ile ilgili bir de şikayet metni bulunmaktadır. İki kullanıcının anlaşması beklenmektedir. Bu sebeple müdahalede bulunmayacağım. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 23:25, 5 Mayıs 2013 (UTC)
Merhaba, lakin dikkat etmeniz gereken bir husus mevcut. Tartisma sayfasindan kaldirilan buyorum sayfada tekrardan bulunmalı. Ben anonim oldugum icin geri getiremiyorum yorumu. Ellerinizden oper. Iyi calismalar.88.238.249.30 23:35, 5 Mayıs 2013 (UTC)

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü M. İbrahim Turhan biyografisi hakkında[kaynağı değiştir]

Sayın Garbino, Dün biyografi sayfasını yenilemiş olduğumuz Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü M. İbrahim Turhan sayfasının içeriğini Telif hakkı ihlali ile sildiğinizi öğrendik. Sayın M. İbrahim Turhan'ın biyografisinin gerçek kaynağı Borsa İstanbul AŞ'nin resmi internet sitesinde bulunmaktadır. Telif hakkı ihlali olarak belirttiğiniz ve kaynağını gösterdiğiniz site, resmi olarak kaynak gösterilmemelidir. Biyografinin resmi kaynağı belirtilmektedir;http://www.borsaistanbul.com/kurumsal/borsa-istanbul-hakkinda/organizasyon/yk-baskani-ve-genel-mudur

Saygılarımızla,

Borsa İstanbul AŞBu imzasız yazı BIST (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, uygun olmayan kullanıcı adı seçiminden ötürü engellenmişsiniz, yinede okuyacağınızı varsayarak mesajınızı cevaplıyorum. Vikipedi Amerikan Telif Kanunu'na tabiidir ve telif hakkı saklı hiçbir içerik doğrudan kopyalanamamaktadır. İşbu sebeple yaratılan sayfa silinmiştir. Yalnızca lisans değişimlerinde içerikleri kabul edebiliyoruz ancak, bu durum site üzerinde ki birçok hakkınızdan feragat etmeniz anlamına geleceğinden muhtemelen istemeyeceksinizdir. Önerim, ansiklopedik bir biçimde,doğrulanabilir birçok kaynak eşliğinde bir madde yaratmanız. Unutmamalısınız ki, daha önce de madde kayda değerlik (kişi) kıstaslarını karşılamadığı gerekçesiyle silinmiş. Bilginize.. --Garbino ileti 12:13, 6 Mayıs 2013 (UTC)

Kanamara Matsuri / Penis Festivali[kaynağı değiştir]

Garbino,

Biri şöyle bir madde açtı. İlk etapta trol katkısı gibi görülüp geri alınabilir; fakat düzeltilerek vikide yer verilebilir diye düşünüyorum şurdaki gibi. Gece gece güldürdü beni (: Hannahannah (mesaj) 00:50, 7 Mayıs 2013 (UTC)

İçerik hiçbir anlam içermediği için silindi. Ancak, geliştiririm diyorsan, yeniden yaratabilirsin. Bir link ve anlamsız kelimeler öbeğiyle değil tabi. :) Sevgiler..--Garbino ileti 01:19, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Hizmetliliğini kutlarım. (Eski bir dost) 78.183.10.233 08:11, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Teşekkürler.. --Garbino ileti 11:49, 7 Mayıs 2013 (UTC)

Cengiz Eşiyok[kaynağı değiştir]

Selam garbino,10.56 da açtığımız bir sayfayı neden sildiğini öğrenebilirmiyiz? teşekkürler..Bu imzasız yazı 195.177.206.65 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, yaratılan madde Kayda değerlik (kişi) kıstaslarını karşılar şekilde oluşturulmadığı için silinmiştir. İlgili bağlantıyı lütfen inceleyiniz.--Garbino ileti 11:30, 7 Mayıs 2013 (UTC)
  • Sanırım, artık süresiz engel alma vaktinin geldiğini beyan ediyorbu kullanıcı. Kolay gelsin.--i.e.msj 18:58, 8 Mayıs 2013 (UTC)
    Kusura bakmayın, arada bir böyle yazıyorum ama en iyisini yine siz bilirsiniz. Asla emrivaki yapmam, yapamam :).--i.e.msj 18:59, 8 Mayıs 2013 (UTC)
Kullanıcı 1 hafta süreliğine engellendi. Döndüğünde, devam ederse engel süresi artacaktır. Bu arada, emrivaki yapmayacağınızı ya da yapacak birisi olmadığınızı biliyorum içiniz rahat olsun lütfen. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 20:16, 8 Mayıs 2013 (UTC)

Akhisar Belediyespor[kaynağı değiştir]

Merhaba Garbino, tartışma sayfasını açmadan sana danışmak istediğim bir konu var bu Akhisar Belediyespor kulübünün vikipedi sayfası ancak şöyle bir durum var ki bu kulüp hem futbol hemde basketbol takımı mevcut yani şuan bu sayfanın içinde basketbol takımı bilgisi de olmalı bana kalırsa bu sayfayı Akhisar Belediyespor Profesyonel Futbol Takımı sayfası olarak taşıyalım bir sayfa da ben memnuniyetle açarım Akhisar Belediyespor Basketbol Takımı açalım ancak bu sayfanın taşınması lazım bu şekilde olmaz sen ne dersin acaba :) ??(Şakşakcı7 (mesaj) 17:00, 9 Mayıs 2013 (UTC))

Tamda adamına sordun yani. :) Ben seni bu konudaki bilirkişiye yönlendireyim.Kullanıcı:Rapsar her türlü spor faaliyetiyle ilgili vede bilgili. O benden 900 kat daha doğru bilgi ve yönlendirmede bulunacaktır bu konuda. :) Sevgiler.. --Garbino ileti 20:22, 9 Mayıs 2013 (UTC)
Teşekkür ederim Rapsarla konuşacağım bu konuyu. Teşekkürler. Hoşçakal. :) (Şakşakcı7 (mesaj) 11:30, 11 Mayıs 2013 (UTC))

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Hediyeniz için çok teşekkür ederim. Bu aralar biraz vaktim fazla olduğu için vakit ayırabiliyorum. Önümüzdeki birkaç arkadaşlar konuşup anlaşıp daha verimli ve daha fazla bilgi güncellemek istiyorum. Saygılarımla, Fenerli1978 (mesaj) 08:10, 10 Mayıs 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Düzeltmen Yıldızı
Sadece koşuşturman ve sürekli sağımızı solumuzu toplamandan dolayı değil, bu düzeltme işlerini yaparken son derece başarılı kararlar verebildiğin için.. Mukaddimeileti 09:49, 10 Mayıs 2013 (UTC)
Verdiğin değer için çok teşekkür ederim Mukaddime. Sevgiler.. --Garbino ileti 11:36, 10 Mayıs 2013 (UTC)

BİR KEDİDE SİZİN İÇİN[kaynağı değiştir]

daha öncede eklediğim bir iki madde silindi,tam olarak ne yapmalıyım,eklemek için.

Logan şahin (mesaj) 11:36, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, Kayda değerlik (internet) ve Biçem el kitabısayfalarımız size yardımcı olacaktır. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:44, 11 Mayıs 2013 (UTC)

Yörükler ve Kaynak Belirtme[kaynağı değiştir]

Öncelikle iyi akşamlar ve esenlikler diliyorum.Kaynak belirtme konusunda bana tavsiyelerde bulunmuşsunuz öncelikle şunu belirtmeliyim ki bilgisayar-internet gibi ileri teknolojilerden fazla anlayan birisi değilim ama sanırım benden daha resmi ve geçerli kaynakları kullanmamı istemişsiniz.Elbette ki kaynakların oldukça resmi olması gerekir.Böylece bilgiler daha sağlam olacaktır.Fakat Karakeçili yörüklerinden olduğumu ve gösterdiğim kaynakların, hem kendi bilgilerimle,hem de oba büyüklerinin ve tanıdığım bir kaç araştırmacı-yazarın verdiği bilgilerin çatışmamasına dikkat ediyorum.Bu bilgilerin çatışmadığını aksine aynı yola çıktığını görünce kaynağı belirtip değiştirmeyi sunuyorum.YörükHan (mesaj) 17:13, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Amacım değiştirmek değil doğru bilgi vermektir.Yörükler maddesinin özellikle de Günümüzde Yörükler kısmında oldukça yanlış bilgi verilmiş ve açıklamanın genelinde aşiret ve obalarımızdan hiç söz edilmemiş ben bir yörük olarak bu bilgilerin yanlışlığını bariz bir şekilde gördüm.Maddenin Günümüzde Yörükler başlığı kısmında Akdeniz ve Ege Bölgesi'nin hatta Güney Marmara taraflarını tamamının yörük kökenli olduğu iddaa edilmiş fakat Ege ve Akdeniz'de özellikle de Ege ve Güney Marmara'da Muhacir(Macır),Adalı ve Manav insanlarımızın saysısı çok fazladır.Doğru olanıdır budur ve maddede verilen bilgiler yanlıştır,Vikipedi standartlarına da aykırıdır;Çünkü maddeler birbirlerine ters ve çelişkili düşerler.Örneğin: Vikipedi'de Manisa,Balıkesir gibi illerimizin hem yörük köyleri hem muhacir(macır)köyleri belirtilmiştir veya Tarihçe kısımlarına yazılmıştır.Saygılarımı sunuyor ve yeni önerilerinizle cevaplarınızı bekliyorum.YörükHan (mesaj) 17:13, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, sizi çok iyi anlıyorum. Hassasiyetinizi de saygıyla karşılıyorum ancak, ne yazık ki politikalarımız açık. İddialı değişiklikler ancak ve ancak doğrulanabilirkaynaklar referans gösterilerek değiştirilebilir ya da maddeye eklenebilir. Bunun dışında olanlar bizim için yorum/ansiklopedik olmayan değişiklik olarak değerlendirilir. Ayrıca değişikliklerimizde öznel ifadelerden kaçınmamız gerekir. Özgün düşünce ve araştırmaların Vikipedi'de yeri yoktur. En önemlisi de olaya tarafsız bakabilmek. Evet girdiğiniz bilgiler doğru olabilir, doğrulanabilir kaynaklarda ekleyebilirsiniz. Ancak, bunlar tarafsız olunmaması halinde yine de içerikten çıkartılır. İncelemeelemani mükemmel bir açıklama yapmış. Aslında benimkiler yersiz, yine de temel politikalarımızın üzerinden geçmek istedim. Değişikliklerinizi ilgili bağlantıları inceledikten sonra gözden geçirdiğinizde ne gibi yanlışlar/hatalar yaptığınızı ya da yapmadığınızı göreceksinizdir. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 20:51, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

  • Teşekkür ederim. Kolay gelsin.--i.e.msj 22:02, 12 Mayıs 2013 (UTC)

Şef Seattle[kaynağı değiştir]

Şef Seattle sayfasını silmişsinizde telif hakkı oluşturan unsur neydi hocam ? o kadar düzenlememe rağmen telif hakkı vardır diyorsunuz.Bu imzasız yazı Koladorina (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhabalar, Vikipedi Amerikan Telif Kanunu'na tabiidir ve herhangi bir web sitesi ya da yazılı materyalde yayınlanmış içeriğin, Vikipedi'de kullanımı politika ihlalidir. İçeriği düzenlemeniz ya da eklediğiniz siteyi kaynak olarak göstermeniz çözüm değildir. Lütfen politikamıza riayet ediniz. --Garbino ileti 22:30, 12 Mayıs 2013 (UTC)
peki içeriği aldığım sitedeki yazıyı silsem telif hakkı unsuru engelini ortadan kaldırabilir miyim?Bu imzasız yazı Koladorina (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Ne yazık ki, hayır. Silmiş olmanız, içeriği özgür kılmaz. Ayrıca mesaj sayfanıza yapılan uyarı ya da gelen mesajları boşaltmanız önerilmez,[4]. --Garbinoileti 22:37, 12 Mayıs 2013 (UTC)
şef seattle önemli bir kişilik onun konuşmasının türkçe wikipedide olmaması bence eksiklik. ben konuyu bir kez daha eklemek istiyorum. bu sefer alıntı yaptığın sitenin yazını kaldıracağım. özgün içerik ekleyeceğim. uyarın için teşekkürler.Bu imzasız yazı Koladorina (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
İçeriği ansiklopedik bir şekilde, doğrulanabilir birçokkaynak eşliğinde Kayda değerlik (kişi) uyarınca kendi cümlelerinizle oluşturabilirsiniz. Ancak belirtmem gerekir ki, telif hakkı saklı bir içeriği tekrar eklemeniz durumunda sizi engellemek zorunda kalacağım. --Garbino ileti 22:56, 12 Mayıs 2013 (UTC)
hocam tekrar özgün kaynaklarla düzenledim sayfayı.bunun telif hakkı oluşturan bir yanı kalmadı sanırım. çünkü onaylanmış ingilizce sayfada da kaynak gösterimleri benzer ve güncel.Bu imzasız yazı Koladorina (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Uyarıları dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık..--Garbino ileti 10:34, 13 Mayıs 2013 (UTC)

perihan savaşın yeni dizisi[kaynağı değiştir]

varmış ekleme yaptım onaylayabilirsiniz mi.?Bu imzasız yazı Sevgierol1984a (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Kabul edildi. --Garbino ileti 12:27, 13 Mayıs 2013 (UTC)
  • Merhaba, şu her köye şu milletin insanı özelliklerini taşır yazan anonim köy maddelerini de belde şablonlarıyla açmaya başladı. Acaba böyle durumlarda toplu silme uygulanıyor mu? --i.e.msj 19:36, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Merhaba i.c., muhtemelen göremeyeceksin ama,şöyle bir özel uçur var. Anonimin yarattığı maddeleri kibele aynı sistemi kullanarak, toplu olarak silmiş. İyi çalışmalar..--Garbino ileti 20:22, 13 Mayıs 2013 (UTC)
kibele'de şeyetmiş. :) --Garbinoileti 20:24, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Mediawiki'ye çok katkım oldu. Yazılımın pek çok yerinde kullanıcı adım yer alıyor;). Sürekli localhost'um da yazılımı (son sürümünü) bulundururum. Uçur'u biliyorum da, politikasını tam bilmiyorum yani. Bilgi için çok Teşekkürler.--i.e.msj 20:47, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Şehzade Mustafa[kaynağı değiştir]

Sayfada bir sürü tarihi referans verilmeden yazılmış bilgi var. Düzeltmeler ve eklemeler de sürekli geri alınıyor. İnsanlar bu sayfada yazanlara kayıtsız şartsız inanıyorlar maalesef. En son epeyce ekleme yapıp bazı gerçekdışı bilgileri silmeye çalıştım ama bütün değişikliklerim geri alınmış ve eski yanlış bilgilere geri dönülmüş. Değişiklikleri geri almak yerine neden tartışma sayfasını kullanmayı denemiyoruz? Kaynaksız bilgiler geri gelebilsin diye eklediğimiz bilgiler de neden silinsin değil mi ama? Sorularım bunlar, cevaplarını en yakın zamanda bekliyorum. Ce sum (mesaj) 21:42, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Ortada yapılmış bir sayfa boşaltma işlemi vardı ve tüm yapılan değişiklikler bu sebeple geri alındı. Uygunsuz olduğunu düşündüğünüz bilgileri doğrulanabilir kaynaklarla düzeltmeniz durumunda, sürüm kontrolü sırasında işlem kabul edilecektir. Yapılan sadece sayfa boşaltmanın önüne geçmek için yapılmış bir geri alma işlemidir. Memnun olmadığınız içeriğinde yine biz kullanıcılar tarafından girildiği ve onaylandığını unutmamanızı isterim. Beklediğiniz cevapları aldınız sanıyorum. Rica etmenin ne hoş bir şey olduğunu da hatırlatmak isterim. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 21:50, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Açıklama yaptığınız için teşekkür ederim öncelikle. Yalnız yaptığım sayfa boşaltma işlemi değildi. Düzeltme işlemiydi. Doğru olmayan bilgilerin zaten o sayfada yer almaması gerekir diye düşünüyorum. Takdir edersiniz ki bir bilginin var olmadığını savunmak, var olduğunu savunmaktan daha zor çünkü var olduğunu ispatlamak için kaynak belirtilmesi yeterlidir... Diğer yandan eklenecek bilgiler yeniden eklenebilir, ama benim eklediklerim de sayfa boşaltma işlemi diye düşünülüp silindiğinde sayfa tekrar boşaltılmış oluyor. Ben de bir kullanıcıyım ve tek yapmaya çalıştığım doğru bilgilerle katkıda bulunmak. Bu yüzden sayfaya düzeltmeler ve eklemeler yaptım tekrar. Rica etsem kontrol edebilir misiniz yeniden? İyi çalışmalar...Ce sum (mesaj) 22:17, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Sayfada boşaltma işlemini yapan siz değilsiniz, bir başka kullanıcı. O değişiklikle beraber sizinki de geri alınmış oldu sadece. Madde içeriği kısa süre sonra devriye arkadaşlarımızdan biri tarafından incelenecektir. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 23:15, 13 Mayıs 2013 (UTC)
Tekrar teşekkür ederim. Durumu yanlış anlamışım öyleyse. İyi çalışmalar. Ce sum (mesaj) 23:19, 13 Mayıs 2013 (UTC)

Israrla Eski yanlış Cümle yazılıyor[kaynağı değiştir]

Merhaba.. http://tr.wikipedia.org/Cemal_Şakar sayfasındaki bir cümle yazarın şahsına hakaret içermektedir. Kendisiyle alakam bulunmaktadır. Değiştirdiğim cümlede geçen ".. jüri üyesi olduğu yarışma.. " ibaresi gerçeği yansıtmamaktadır. Cemal Şakar bu yarışmada jüri üyeliği yapmamıştır. Bu cümleyi defalarca düzelttik ancak bir çok editör tekrar aynı cümleye döndü. Yazara hakaret olan bu ibarenin değişmesi yada kaldırılması gerekiyor. En son siz değiştirdiğiniz için size yazıyorum. Umarım düzeltirsiniz. Teşekkürler. Mhmttmc (mesaj) 12:12, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, ortada nasıl bir hakaret var anlamadım ancak, değişikliğinizkabul edilmiş. İyi çalışmalar.. --Garbinoileti 10:51, 14 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba, Ümit Yasin Taşmaz adlı sayfamı oluşturdum ama silmişssiniz. Kayda değer bir kişi değil diyerek. Güncelleme yapacaktım ki kaldırılmış. Geri almanız mümkünmü ilginize teşekkür ederim.Bu imzasız yazı 95.9.166.220 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Silme günlüğümde de ismen farklı şekillerde aramalarımda da böyle bir maddenin varlığına/silindiğine rastlamadım. Link verirseniz, yardımcı olmaya çalışırım. --Garbino ileti 20:40, 14 Mayıs 2013 (UTC)
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cmit_Yasin_Ta%C5%9Fmaz adresinde belirtili şekilde, sizin imzanız bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili uyt[at]umityasin[dot]com email adresime dönüş yapabilirseniz çok memnun olurum. İlginize çok teşekkür ederim tekrardan.
Esen Kalın...
Ümit Yasin TaşmazBu imzasız yazı Jason Junior (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Merhabalar, maddeyi geri getirmem mümkün değil, zira birçok yerden telifli görünmekte.İlgili politikamıza lütfen göz gezdiriniz. İyi günler.. --Garbino ileti 13:41, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar Garbino,

14.05.2013 tarihinde Türkiye Jokey Kulübü sayfasında eksik ve hatalı maddeler nedeniyle değişikliklerde bulundum. Kaynakça belirttim ve aynı zamanda TJK çalışanıyım. Aldığım bilgilerin bazı kısımları kulüp kaynaklı. Kayıt e-mailimin de zaten tjk uzantılı olduğunu da görebilirsiniz.

Anladığım kadarıyla yapılan değişiklikler tamamen reddedilmiş. Kaynak ve formatta herhangi bir eksiklik veya hata bulunmamasına rağmen değişikliklerin reddedildiğini görüyorum.

Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği hususunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim :)

İyi çalışmalar dilerim

Jkentry (mesaj) 06:44, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Merhabalar, Vikipedi Amerikan Telif Kanunu'na tabiidir ve bu sebeple herhangi bir yazılı materyal ya da web sitesinde yayınlanmış telif hakkı saklı içeriğin Vikipedi'ye doğrudan kopyalanması politika ihlalidir. İçeriği, doğrulanabilir birçokkaynakla kendi cümlelerinizle düzenleyebilirsiniz. Ancak, bu şekilde ihlal gereği değişikliğiniz geri alınmaktadır. Ayrıca kurumda çalışıyor oluşunuz, web sitesinden telifli içerik kopyalayabilmeniz hakkını vermemektedir. WEB sitesini özgürleştirmek gerekir, o da site üzerinde ki haktan birçok feragat gerektirir. Tekrar etmeyeceğinizi umuyorum.--Garbino ileti 10:53, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Anti-Militarist Barış Harekâtı[kaynağı değiştir]

Anti-Militarist Barış Harekâtı sayfasini neden siliyorsunuz anlamiyorum. Sayfada kullanilan yazi ve resimler copylefttir. commons.Wikipedia'sayfasina yuklememin nedeni de bu zaten. Tam olarak sorunun ne oldugunu yazar misiniz lutfen? cunku telif hakkiyla ilgili bir sorun yok sayfada...--Didem Gurdur (mesaj) 07:16, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Vikipedi Amerikan Telif Kanunu'na tabiidir ve bu sebeple telif hakkı saklı web sitesi ya da yazılı materyalden doğrudan içerik kopyalanamamaktadır. Yarattığınız sayfa da yine telif hakkı saklı bir sitede bulunmakta ve bu durumda telif ihlali gerekçesiyle silinmiştir. Vikipedi'nin telif politikası alışılmışın dışındadır ve "bu benim metnim", "ben yazdım", "içerik özgür" gibi söylemlerle hareket edememekteyiz. İçeriğin ilk bulunduğu web sitesi lisansını özgürleştirdiği taktirde ancak, kabul edebiliriz. Bu konuyla ilgilişu sayfaya göz gezdiriniz. İyi çalışmalar.. --Garbino ileti 11:00, 15 Mayıs 2013 (UTC)

İnanılmazsın cidden, ellerine sağlık. --Garbino ileti 12:36, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Aslında, para mı alıyor acaba bu? denilmesinden korktum :). Fakat bu arada gördüm ki;{{Banka}} şablonu çok kötü halde. Bir düzelteyim istiyorum. Övgü için teşekkürler. --i.e.msj 12:41, 15 Mayıs 2013 (UTC)
Para mı alıyorsun sen!. :) Danışma masası'nda kullanıcı sormuş sen, ben gibi eringeç cevap yerine maddeyi yaratmışsın. Asıl ben ne oluyorum bu durumda bilemiyorum. Büyük bir boşluk. :) Şablon içinde şimdiden ellerine sağlık diyeyim. Sevgiler..--Garbino ileti 12:48, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Trol değişikliği[kaynağı değiştir]

Mesaj sayfamdaki trol değişikliğini geri aldığın için sağol. İyi çalışmalar,Khadkhall (mesaj) 15:32, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Rica ederim. :) --Garbinoileti 15:35, 15 Mayıs 2013 (UTC)

Bakabilir misin ?[kaynağı değiştir]

Hah, bir de korunmuş sürümleri oluşturabilirsen.--i.e.msj 13:58, 16 Mayıs 2013 (UTC)
  • Selamlar Garbino. "Korku999" kullanıcısına en son en engel verdiğin için,vandalizmin devamı ile ilgili seni haberdar etmek istedim. İyi çalışmalar. Utku Tanrıveremesaj 15:28, 16 Mayıs 2013 (UTC)

şu telif hakkını bir öğrensek[kaynağı değiştir]

  • Ya kardeşim, anlaşmalı mısınız? Bir biriniz siliyorsunuz, bir diğeriniz... "Ahmet Yalçınkaya" maddesini silmişsiniz. Gerekçe "telif hakkı ihlali". Sizden ricam şu: Bana ilgili Wikipedia maddesini göstermeyin. Somut olarak ihlalin nerede olduğunu gösterin lütfen.
A. Edip Yazar
Mevsim Dergisi Editörü
yazaredip@gmail.com
Madde açıldı ve yanıt verildi. Kolay gelsin. --i.e.msj 12:31, 17 Mayıs 2013 (UTC)
Teşekkür ederim.A. Edip Yazar (mesaj) 16:32, 17 Mayıs 2013 (UTC) edipyazar

Sayfa Güncellemeleri İnclemeleri[kaynağı değiştir]

Hocam Mustafa Sandal'ın vikipedi sayfasında güncellemelerde bulundum, kaynaklar da belirtilerek detaylı bir güncelleme oldu.Bazı albümlerinin vikipedi sayfasında da güncellemeler yaptım.Ayrıca Dirk Nowitzki'nin vikipedi sayfasını da güncelledim.O değişiklikleri inceleyip onaylamanızı talep ediyorum.Bu imzasız yazıYusuf Alpay (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Sehzade madde[kaynağı değiştir]

Bu Güray Osmanoğlu Efendi (1987) (III. Mehmet) Şehzade deği.


Copyright sorunu[kaynağı değiştir]

Merhaba Demet Sabancının resmi biyografisini wikipediye eklemeyeçalışıyorum. Biyografiyi wikipedi için yazdırmıştım ancak sitemize de ekletmiştim. Şimdi copyright problmeigorunuyor. Neyi yanlış yapıyoruz gerekiyorsa mediasa sitesinde meta taglerle kullanım hakkı verebiliriz hızlıca yardımcı olursanız müteşekkir olurum. Atıf Ünaldı

Olumsuz bir durum ?[kaynağı değiştir]

Aniden ortadan kayboldun dostum. Olumsuz bir durum yoktur inşallah? --i.e.msj 20:20, 24 Mayıs 2013 (UTC)

Merhaba i.e., ani ailevi bazı özel sebeplerden bir süre böyle bir nadasa yatmam gerekti. Ama yeniden ekime hazır vede nazırım. :) Mesajlarıma verdiğin cevapların için teşekkür ederim. Sevgiler.. --Garbino ileti 21:08, 4 Haziran 2013 (UTC)
Benden yarından sonra uçağa biniyorum ve gidiyorum. Yaklaşık 19-20 gün yokum. Hazır olmana sevindim. Kolay gelsin. Geldiğimde görüşmek üzere. İyi geceler.--i.e.msj 21:10, 4 Haziran 2013 (UTC)
"19-20 gün çok yahu" demeye yüzüm yok. :) İyi yolculuklar dilerim. Hemen dön. :)--Garbino ileti 21:13, 4 Haziran 2013 (UTC)
İnşallah. Çoluk, çocuğun yüzüne hasret kaldık be Garbino. 5,5 ay oldu. Oradayken de yardıma gelebilirim, umarım. Teşekkürler.--i.e.msj 21:14, 4 Haziran 2013 (UTC)