Kullanıcı mesaj:Qwl/Arşiv1

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Gönüllü katılımcıların çabalarıyla 250 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü olan Vikipedi'ye hoş geldin!

Katkıda bulunurken cesur ol! Hadi kolay gelsin. - Yardım gönüllüleri.



neskafefincanındatürkkahvesi 16:29, 11 Aralık 2007 (UTC)

İsimden rahatsızsanız tartışma sayfasında tartışınız eğer topluluk yeni bir karar alırsa uygulanır. Ancak karar alınasıya kadar eskiden alınmış olan karar uygulanacaktır. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 16:51, 11 Aralık 2007 (UTC)

Söylediğim gibi eğer rahatsızsanız tartışabilirsiniz, topluluk yeni bir karar alasıya kadar eski karar uygulanacaktır. Kladıki başlıkta taraflılıkta yoktur "Ermeni soykırımı" olsaydı tabikide taraflı olurdu. Ancak "Ermeni soykırımı iddiaları" başlığında bir taraflılık göremiyorum. Sonuçta Vikipedideki başlıkta sanki Ermeni soykırımı varmış gibi bir başlık kullanmıyor durumu anlatıyor, Ermeniler soykırımı iddaları denilerek.--Machiavelli' msj 16:57, 11 Aralık 2007 (UTC)

Bahsettiğiniz şeyleri milyon kez okuduğumu belirtmek isterim ve durumun bahsettiğiniz şeyle yakından uzaktan alakası olmadığınıda... Maddenin tartışma sayfasını okuyunuz. Maddenin başlığı topluluk kararıyla alınmıştır. Tekrar söylüyorum eğer rahatsızsanız maddenin tartışma sayfasında ismiyle ilgili bir başlık açıp ilgili kullanıcılarla tartışınız. Eğer topluluk yeni bir karar alırsa ancak o zaman dediğiniz uygulanır. Bana mesaj atmanız sorunu çözmeyeceği gibi zamanınızdan kayıptır. Çünkü çözüm söylediğim gibi maddenin tartışma sayfasında tartışmaktır, alınmış kararları uygulayan kişiyle değil.--Machiavelli' msj 17:13, 11 Aralık 2007 (UTC)

Tartışma sayfasında diğer kullanıcıların ortak fikrinin oluşmasını beklemeden maddenin adını değiştirmeyiniz.Kişisel görüşleriniz Vikipedi'yi bağlamaz.Vikipedi topluluk tarafından yönetilir.Tartışma sayfasındaki sonucu beklemeden maddenin adını tekrar değiştirmeniz halinde engelleneceksiniz.Bilginize.--Eldarionileti 17:33, 11 Aralık 2007 (UTC)
Tartışma sayfasında bir "oylama var", "oyladik karar aldik" gibi birşey demedim size yazdıklarımı tekrar tekrar okudum. Ama tartışma var hatta birçok başlıkta açılmış. Tartışma:Soykırım, Tartışma:Ermeni soykırımı iddiaları. Size bana mesaj atmanızın bu konuyu çözüme kavuşturmak için bir yara sağlamayacağını çünkü ben sadece var olan kararı uygulamaya çalıştığımı anlattım, başlık konusunda bir çözüm için en ufacık bir yarar getirmeyeceğini de söylememe rağmen ısrarınızı anlayabilmiş değilim. Başlıkta bir tarafı savunan birşey olmadığını sadece bir olguyu anlattığını açıklamalarda göerebilirsiniz. Bunun yanında sizin önerdiğiniz başlıkta sorunlu değil ancak hangisinin kullanılacağına tartışma sayfasında karar verilir. Saygılar, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 17:43, 11 Aralık 2007 (UTC)

Ben mi taraflı davranıyorum? Ortada bir başlık var ve kendi yorumunuzca bu başlığa VP:TBA'nın bilmem kaçıncı maddesine uymuyor diye taraflı diyorsunuz. Birçok kullanıcı buna tarafsız ve en uygun başlık derken... Geri kalanların laflarını çiğneyip zat-ı alinizin dediğini yapmadım diye taraflılıkla itham ediliyorum yani. Size attığım binlerce karakterlik mesajlarda "oylamayla çözdük" "oylamayla çözünüz" türünden birşey söyledim mi? Hayır! O halde neden durmadan "oylama ile çözülemez", "oylama açık değil" türünden mesajlar atıyorsunuz. Dilerdim ki VP:TBA yı okuduğunuz kadar VP:Troll politikamızıda okumuş olsaydınız. Bu ithamlarınız ve suçlamalarınız kıabul edilemez. Eğer taraflı davrandığımı ve yöneticilik görevlerimi kötüye kullandığımı iddia ediyorsanız laflarınızın arkasında durun ve Vikipedi:Şikâyet/Yönetici sayfasına başvurunuz.--Machiavelli' msj 18:11, 11 Aralık 2007 (UTC)

1915 Olayları ve Ermeni Tehciri[kaynağı değiştir]

Ermeni soykırımı kelimelerinin içerisinde bulunduğu her başlık taraflıdır. bu konu Ermenistan tarafından tek taraflı tanımlama ve suçlamadır. yahudi soykırımı ise Almanya tarafından kabul edilmiştir. Türkiye ve başkaları bu iddiaları reddetmektedir. bu sebeple o tarihteki olayları vikikaynakta geçtiği gibi 1915 Olayları ve Ermeni Tehciri olarak almak daha doğru olacaktır. bunun soykırım kelimesi ile birleştirmesi taraflılığa aykırıdır ve bir önyargı oluşturmaktadır. Aksine bu konuyla ilgili birde uluslararası mahkeme yapılmıştır ve suçlananlar beraat etmiştir. bu mahkemenin işgal altında eli kolu bağlı şekilde ve osmanlının suçlu bulunması amaçlı Malta Adasında yapılan tak taraflı da bir mahkeme olduğu halde beraat etmiştir.Bu imzasız yorum Qwl (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba Qwl, öncelikle bunu söyleyeceğin kişi ben değilim. Bu tür tartışmaları maddelerin tartışma sayfalarında yürütmemiz gerekiyor. Bir de bu tür tartışmaları yaparken VP:TBA sayfasını okuyarak yaparsak çok daha iyi olur. İyi çalışmalar --Ugur Basakmesaj 07:13, 12 Aralık 2007 (UTC)
Ugur ile hem fikirim. Vikipedi'nin isleyisi biraz yavas ve protokollu olabiliyor tartismali konularda; bu yuzden direksiyon savaslarina neden oldugu icin direk mudahele hos karsilanmiyor. Sikayet sayfasinda Noumenon'da detayli aciklamis; onunla da hem fikirim. Ancak hala soru ve teredutleriniz varsa bana iletmekten cekinmeyin; elimden geldigince yardim ederim. Tesekkurler, Citrat 18:10, 12 Aralık 2007 (UTC)

Fotoğrafın kaynağı[kaynağı değiştir]

Selam. Massacre Exerted By The Armenian On The Turks During World War I Pictures kitabının yayınevi ve tarihini de ilave ederseniz sevineceğim. Aynı kitap elimde varsa ben de bakacağım. Bir de bu ortamda consensus oluşturmadan ani değişiklikleri yaparsanız tepki alırsınız. Buna dikkat ederseniz belki verimli işleri yapabilirsiniz. Ayrıca başlık konusunda interwiki (diğer wikipediler)'e de uyum sağlanmaya çalışılıyor. İyi çalışmalar. Takabeg 14:09, 12 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar selam. Kaynak olarak gösterdiğiniz Massacre Exerted By The Armenian On The Turks During World War I Pictures kitap mıdır? İngilizce kitabı ise, Library of Congress aradığımda sonuç çıkmadığına göre öyle bir kitap yok demektir. Kitap değilse nedir? Başka siteden copy & paste mi yaptınız? Öyle ise site adresi verirseniz sevineceğim. Cevabınızı beklerim. Kolay gelsin. Takabeg 16:53, 12 Aralık 2007 (UTC)

Yeni Şablonu Ermeni soykırımı iddiaları maddesindeki şablonla değiştirmeyi düşünüyorum. konu bütünlüğünü sağlayacaktır. bu konuda öneriniz var mı. --Qwl 21:11, 14 Aralık 2007 (UTC) Bence şu anki haliyle değiştiremeniz doğru bulmuyorum. Çünkü henüz yetersiz. (Mevcut şablon'un yeterli olduğunu da söylenmez) Önce ana madde olacak olan Osmanlı, Türkiye ve Ermeniler zenginleşsin. Takabeg 21:17, 14 Aralık 2007 (UTC)

Tabi tabi. Olabilir. Birleştirelebilir. Şimdi gizle ve göster tekniğini öğreniyorum. Biraz zormuş

Ermeni Şablonu[kaynağı değiştir]

Selam. Renkleri halletmedim ama...... Takabeg 13:04, 16 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları[kaynağı değiştir]

Selam. O maddenin tartışma sayfasına yazmıştım. Ayreten geçen hafta siz bu maddenin başlığını değiştirmeye kalkıştınız ya. İçimde o olayın etkisi hiç olmadığını söylersem yalan oluyor. Yine ön yargılı düşünmek istemiyorum ve düşünmüyorum. Ancak bir gecede herşeyi değiştirmeye çalışmamalısınız. Bilgi açısından önce zenginleştirmek. Ermeni soykırımı iddiaları maddesine elleme demiyorum doğal olarak ilave edebilirsiniz. Sadece ben ve siz yazmıyoruz. İyi çalışmalar. Takabeg 20:24, 17 Aralık 2007 (UTC)

Önce burası tarafızdır şurada sorun vardır şeklinde tartışma açarsanız. Ondan sonra ancak değiştirebilirsiniz. Karşınıza hiç kimse çıkmadığı bir madde değil burası. Takabeg 21:01, 17 Aralık 2007 (UTC)

İlk fırsatta bakıp fikir belirtmeye çalışacağım.İyi çalışmalar.--Eldarionileti 21:05, 17 Aralık 2007 (UTC)

Tekrar selam. Qwl, bence bu yönteminiz doğru değil. Değiştirmeden önce 'Şu nokta tarafsızdır', 'Bu bilgi yanlıştır' diyrek tartışma açarsınız. Ondan sonra değiştirirsiniz. Takabeg 21:14, 17 Aralık 2007 (UTC)

ben kimseyi karşıma almak istemşyorum. benim amacım tartışmaktır. konuyla ilgili değişkliklerin hangi sebeplerle geri aldığınız önemlidir. bununla ilgili tartışalım. hoşunuza gitmeyen ve fikirlerinize ters gelen keskin değişikliler olabilir. ancak benim yaptıklarım kurallar çerçevesindedir. bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.--Qwl 21:09, 17 Aralık 2007 (UTC) ayrıca geri aldığımda tekrar düzeltirseniz engellenmeniz de söz konusu olabilir. bu sebeple 3. değişkliği yapmadım. benim verdiğim şdüzenleme ile ilgili yprumlarınızı bekliyorum.--Qwl 21:12, 17 Aralık 2007 (UTC)

Maksadınız değişmedi midir acaba?[kaynağı değiştir]

Hoşuma gidip gitmemesi önemli değildir. Engelenmem de sorun değil. Geçen hafta ilk girdiğinizde şu 'Ermeni soykırımı iddiası' maddesinin başlığını değiştirmeye kalkıştınız ya. Temel maksadınız pek değişmemiş olabilir. Mevcut durumu doğrudur demiyorum ancak sizin yapmaya çalıştığınız değişiklikler radikaldır. O yüzden önce somut olarak burası taraflı şurası bilgi açısından yanlış diye belirtekten sonra değişiklik yapılmadan önce concensus'un oluşturulması gerekiyor diyorum. Bunu anlamak istemiyor musunuz? Takabeg 21:25, 17 Aralık 2007 (UTC)

bana maksadınızın değişmedimi acaba diye sordunuz. benim maksadım başından beri olayın tarafsız bir şekil almasıdır. tarafsız ve iki tarafa da eşit mesafede. burada içerik itham edici bir durumda. ayrıca başlık da aynı koşulları içeriyor. ancak başlık konusunun daha derin ele alınması gerekmekte. benim şu anda yaptığım bariz traflı yönlendirmelerin kaldırılması ve bilgilerin dengelei düzenlenmesinden ibarettir. bu konuda içeriği de beraber zenginleştirdik ve bu şekilde devam edelim derim. bu konuda isteseniz tartışma sayfasındaki kurallara bir göz atın ve bağlantılı sayfalara da bir göz atın. bu konuda bana karşı önyargılı olduğunuzu göreceksiniz.--Qwl 21:36, 17 Aralık 2007 (UTC)
Size söyleyim benim okuyacakları herhangi yere yönlendirme niyetim yok. Olanaksız. Bu meselede tamamen tarafsızımdır. Lütfen biraz sakinleşin ve aceleci olmayın. Ve bana ve başkalara sakın tehditkar davranmayın. Bir daha geri alırsanız engellenebilirsiniz demeniz pek hoş değildir. Bunun dışında bu konuya pek hakim değilsiniz. Bunu hakaret olarak algılamayın. Her zaman öncmli olan okuyacak insandır. 1 hafta aynı maddeye de ilgilendiğim için farkındayım. Bu durumda duygunuzdan hareket ederek aceleci davranmanız çok tehlikelidir. İster istemez, insanlara yanlış bilgileri aktarma riski doğal. O yüzden de diyorum ki, radikal değişiklik yapmadan önce diğerlere sorarsın ve olumlu yanıtlarını alırsanız ancak değiştirebilirsiniz. Takabeg 21:55, 17 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları maddesi[kaynağı değiştir]

Tartışma:Ermeni soykırımı iddiaları yazdığım sebeler ve vikipedi ilkeleri çerçevesinde yaptığım değişikliklerle ilgili uygunsa sizinde görüş belirtmenizi talep ediyorum.--Qwl 20:18, 17 Aralık 2007 (UTC)

Gerek sizin, gerekse Takabeg'in Vikipedi'nin beş temel taşına ve Vikipedi:Politikalar ve yönergelerine uygun olarak, hassas bir içeriğe sahip ve tarafsızca yazabilmenin çok zor olduğu bir madde üzerinde katkılarda bulunduğunuzu görmek sevindirici. Lütfen tartışmanın boyutlarını ve çerçevesini aşmadan, olayı kişiselleştirmeden, mümkünse karşılıklı mesaj sayfalarınızda tartışarak çözüme gidebilirseniz bundan ancak Vikipedi kazançlı çıkar. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 21:25, 17 Aralık 2007 (UTC)
Kurban bayramınız mübarek olsun(Dedemin inekleri.) Nerelisiniz???--Sαвяι¢αи76ileti 21:04, 20 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni olayları...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

İlgili maddedeki tartışmalara göz gezdirdim fakat görünüşe göre birçok tartışma mevcut... bunlar hakkında sağlıklı bir karara ve görüşe sahip olabilmem için hem maddenin geçmişini güzel bir şekilde inceleyip, ilgili değişiklikleri okumam hem de tüm tartışmaları okumam gerekir... eğer fikrimi merak ettiğiniz husus belirli bir husussa (örneğin maddenin ismi veya maddedeki belirli bir ifade), bunu açık bir şekilde dile getirirsiniz fikrimi belirtmeye çalışırım... yok genel olarak var olan tartışmaların bütünü için bir yorum istiyorsanız biraz bekletmek zorunda kalacağım zira bahsettiğim şekilde detaylı bir biçimde ilgili değişikliklerin hepsini incelemem zamanımı alacaktır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 23:58, 17 Aralık 2007 (UTC)

3R kuralını ihlal etmek üzeresiniz. Lütfen durunuz. Derin bir nefes alıp sakinleşiniz ve birkaç gün başka maddelerle ilgileniniz. Konuyla ilgili sorunları aranızda mesajlaşarak halletmeye çalışınız. Nazik üslubunuzu muhafaza ediniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 12:00, 25 Aralık 2007 (UTC)

Bence nahoş davranışın[kaynağı değiştir]

Biraz düşün ve ne yaparsa videolar meşru olarak gösterileceğini. Böyle çocuk gibi davranmanı hiç beklemedim açıkçası şaşırdım. Takabeg 12:22, 25 Aralık 2007 (UTC) + Reklamlıdır. O kadar. Bunu kaldırmak için kafanı yorman daha verimli sonucu yaratacaktır. Şimdi o sayfada reklam var. Bu meseleye halletmelisin. Takabeg 12:30, 25 Aralık 2007 (UTC)

  • Selamlar Qwl. Konuyla ilgili fikirlerimi Takabeg'e ilettim. Aynı şekilde size de haddim olmayarak sükuneti tavsiye ediyorum. İyi çalışmalar. Kolay gele... --maderibeyzamsj 13:19, 25 Aralık 2007 (UTC)
  • Yaptığım koruma sebebi gerekçesiz değildir geçmişe bakıp özet kısmında gerekçeyi okuyabilirsiniz. Korumaya alındığında tartışmanın başlmadan önceki sürüm geri getirilir, bu sebeple geri aldım. Bahsettiğim şeyle yani Vikipedi:Dış bağlantılar#Kullanılmaması gereken bağlantılar madde 3 ile Youtube'un yakından uzaktan alakası yoktur. Gerekli bir durum oluşurusa fikrimi şikayet sayfasında da belirtirim.--Machiavelli' msj 14:37, 25 Aralık 2007 (UTC)
Elbet karar verilir. Bence ortada vandalizm yok çünkü kurallara göre konulmuş bir dış bağlantı değil. Çıkarılması doğrudur. Eğer o dış bağlantı konulmak isteniyorsa o ip arkadaşımızn konuyu Vikipedi:Dış bağlantılar#Kullanılmaması gereken bağlantılar madde 3'e göre hareket edip tartışma sayfasında konuşması gerekirdi. Sizde geri almak yerine tartışma açmanız gerekirdi. En başta hatalı bir yöntem izlenmiş. Ortada bir sahiplenme varsa iki taraf için sahiplenmeden bahsedilir. Yani sizden de. Ayrıca evet tam koruma yapacak tartışma söz konusu; bir madde 24 saat içerisinde iki veya daha çok kişi tarafından 3 ten fazla ileri geri hareket ettirilirse korumaya alınır. Tartışma sayfasında bir uzlaşı görmüyorum, korumayı kaldırmam gerekecek bir durum ortada yok.--Machiavelli' msj 15:01, 25 Aralık 2007 (UTC)

O konuya müdahalem mümkün değil maalesef. Daha önce de belirttiğim gibi bu konularda topluluğun kararı önemli. Ayrıca ben başlığın tarafsıza en yakın başlık olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsanız Türk tezlerine yakın olduğu dahi söylenebilir. Çünkü başlık ilk anda Ermeni Soykırımı'nın varlığını reddeder niteliktedir. Ancak zamanında yapılan tartışmalar sonucu bu başlıkda karar kılınmış. Saygılar.Sağlamcıileti 14:59, 25 Aralık 2007 (UTC)

Sakin olunuz. Daha şikayet yeni yapılmış. Konunun değerlendirilmesi için zaman gerekir. Ayrıca konu hakkında diğer kullanıcılarda yorum yapmak isteyebilir. Bunlar şikayetlerin sonlandırılmasında önemli durumlar.Sağlamcıileti 15:40, 25 Aralık 2007 (UTC)

Lütfen nezaket sınırlarını zorlamayınız. VP:3GK iki taraflı bir hatadır. Kimse herşeyi sizin istediğiniz gibi, istediğiniz zamanda, yapmak ve ya düşünmek mecburiyetinde değildir. Görüşlerinizi anlatmak için Vikipedi'yi aksatmayın. Şu anda size cevap yazmak ile uğraşırken bir sürü vandal kimbilir neler yapıyor.Sağlamcıileti 15:46, 25 Aralık 2007 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Görüşünüzü, bir hususu izah etmek için Vikipedi'nin işleyişini sekteye uğratmanız veya topluluğun huzurunu bozmanız Vikipedi politika ve yönergelerine göre uygunsuz bir davranıştır. Belirli bir hususta bir fikriniz olabilir ve haklı da olabilirsiniz fakat bu herkese rastgele mesaj atabileceğiniz, gereksiz yere Vikipedi'nin sunduğu araçları kullanabileceğiniz ve topluluğun tüm ilgisini bu noktaya çekmeye çalışmanızın doğru olduğu anlamına gelmez. Bir konuya dair belirli birkaç Vikipedistin fikrini öğrenmek isteyebilirsini bunu da o kişilere bildirebilirsiniz fakat işi genel çaplı bir karmaşaya dönüştürmek ancak Vikipedi'nin ve ilgili tartışmaların zararına olur. Lütfen bu sayfayı ve bu sayfadaki 10. maddeyi gözden geçiriniz. Bu bir uyarıdır; lütfen dikkate alın. Eminim ilgili tartışma sayfasında daha yapabileceğiniz çok güzel katkılar var, bunları olası en yapıcı şekilde yapmaya lütfen özen gösterin. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:55, 25 Aralık 2007 (UTC)
Suçlama olarak ele almanız yanlış. Ben sadece ilgili kurallara hareketlerinizin uygunsuz düşebileceğini belirtiyor ve size o kurallara göz atmanızı ve ihlâl etmekten uzak bir şekilde tartışmanızı sürdürmenizi rica ediyorum, o kadar. Vandalizme gelince. Vandalizm olarak tanımlanan hareketler bellidir: bu sayfada bulabilirsiniz listeyi. İlgili sayfada da yazdığı gibi içerik tartışmalarındaki fikir farklılıkları sebebiyle yapılan değişiklikler vandalizm sayılmaz. Eğer bariz vandalizm durumu olsaydı zaten bir yönetici en kısa zamanda olaya el koyardı. Lütfen içerik tartışmanızı o tartışma sayfasında tutun ve sorunlarınızı yapıcı bir şekilde çözmeye çalışın. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 16:05, 25 Aralık 2007 (UTC)

Dış bağlantılar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bakın konu oldukça açık. Hâlâ aynı şeyleri tekrarlıyorsunuz fakat ben son kez tekrarlayacağım:
    1. İçerik tartışması mevcut, buna vandalizm diyemezsiniz; denilemez. Bu konudaki kurallar çok açık. Merak ediyorsanız açın bakın; o kurallarda da açıkça belirtilmiş, eğer içerik tartışması varsa ilgili değişiklikler vandalizm olarak kabul edilmez.
    2. Dış bağlantı uygun mu dediniz uygunsuz dedim. Telif hakları ihlâli onların sorunu diyemezsiniz. Vikipedi'de telif hakkı ihlâline, yani yasal bir suça iştirak eden hiçbir dış bağlantıya izin verilmez. Bu gerek telif hakları politikamız gerekse dış bağlantıları kontrol eden yönergemizin ortak sonucudur. Bir şarkı üzerine Vikipedi maddesi varsa o maddeye bu şarkının bir başka sitedeki mp3 formatındaki dosyasının bağlantısını eklemeyiz. Bu dolaylı olarak telif hakkı ihlâlidir. Suçtur. Vikipedi telif politikaları bunu yasaklamaktadır.
    3. Doğrudan bir tarafından resmî temsilcisi olmadığı takdirde, bir kaynağın doğrulanabilir ve bağımsız olması çok önemlidir. Sunulan adreste bu özellik yoktur. Fakat bu özellik olsaydı bile başta belirttiğim telif hakları ihlâli sebebiyle gene koyamazdık.
  • Sonuç olarka o bağlantı uygunsuzdur. Niçin kurallar açıkken ısrarcı oluyorsunuz? Kesinlikle yapıcı bir tavır içerisinde değilsiniz ve sizi uyarıyorum bu cidden Vikipedi politikalarına aykırıdır. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:43, 25 Aralık 2007 (UTC)

Korumanın kalkması[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Koruma zaten sadece geçicidir. Korumalar zaten belirli bir süre (yanılmıyorsam beş gün idi koruma politikasından kontrol edebilirsiniz) boyunca kalabiliyor; o süre ötesinde kalmaları mümkün değil. Yani koruma eninde sonunda kalkacak. Fakat şu durumda ciddi bir içerik tartışması olduğu aşikâr, ve eğer aynı iki adım ileri bir adım geri tavrı söz konusu olursa koruma kalktığında, yeni bir koruma gelebilir. Bu sebeple size tavsiyem öncelikle tartışma sayfasında tartışmalı konular üzerine tarflarla uzlaşmaya varmanız, belirli içeriklerin hazırlanması, koruma kalkınca da üzerinde uzlaşma sağlanmış bu içeriklerin maddeye geçirilmesi. Koruma kısa bir süre sonra kalkacak bu konuda meraklanmayınız. Şimdilik eklemek istediğiniz içerik varsa bunların üzerinde uzlaşma sağlamaya çalışın tartışma sayfasında. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:16, 25 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Evet bence de hem başlık hem içerik taraflı. Fakat taraflı içerikler hep birlikte tarafsızlaştırılır ve düzeltilir. Diğer arkadaşlarla iş birliği içinde tarafsızlaştırma işlemlerini yürütmelisiniz. Sonuçta bunlar çok hassas konular ve uzlaşma şart. İsterseniz Köy Çeşmesi'ne topluluğu bu tartışmaya katılmaya davet edecek bir davetiye koyun ve ilgili tartışmanın bağlantısını verin; tarafsızlık için herkesin katılımına ihtiyaç olduğunu söyleyin. Ben doğrudan bu tartışmalara katılmak istemiyorum. Katılan diğer arkadaşlarla sorunlarınızı çözmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:06, 25 Aralık 2007 (UTC)

+ QWL, başından beri sana söylüyorum ya. Aceleci davranmamalı, Fikir birliği gerekir diye. Arkadaşlarımız da aynı şey söylüyor değil mi? Başlangıcında yani 1 Aralık'ta senin yaptığın tamamen hataydı. Fakat yeni kullancı olduğun için yardımcı olmaya çalıştım. Bu sefer de sen aceleci davrandın. İçerik meselesi olmadığını ve meselenin sitenin reklamlı olmasını söylemiştim. Şimdi baktım, söz konusu siteden reklamların çıkarıldığını gördüm. Bu şekilde ilave etseydin, şahısen karşı çıkmazdım. Başkaları suçlamadan yapıcı davransaydın, keşke. Sen beni Ermeni yanlısı filan mı zannediyorsun? Öyle ise yanılıyorsun, tamamen tarafsızım. İstersen o videolardan bazıları reklamsız bir şekilde ekleyebilirim. Arkadaşlar sorunlu derlerse çıkaracaklardır. Yeter ki bundan sonra bu tür hataları yapmayacaksın. OK mi? Kolay gelsin. Takabeg 21:32, 25 Aralık 2007 (UTC)

Takabeg kusura bakma ama bu mesajının içeriğini pek anlamadım. reklam vs. gibi bahaneler anlamsız şeyler. sudan sebepler. oradaki durum telif hakkıyla alakalı. Mach ın söylediği de güzel bir kılıf değildi açıkçası. konuyu özellikle noumenonla görüştüğümde daha doğru sonuçlara ulaşıyoruz. ve bu seferde öyle oldu. neyse; konuya en son eklediğin Pontus soykırımı iddiaları linkinin sayfa içeriğiyle ne gibi bağlantısı var? bu tip şeyler taraflı olduğun fikrini ortaya çıkarıyor. eğer gerçekten tarafsızsan tartışma sayfasında veya burdan kurallar üzerinden konuşalım. yapıcı sonuçları olacaktır. ben senin gösterdiğin linkleri engellemek gibi bir çaba içerisinde de değilim. aksine nekadar bildiğin kaynak döküman varsa ekle. millet görsün dayanak noktası nedir, hangi konulardan bahsediliyor. farklı kaynaklardan bakılır olaylara. ilk başta çerçeveyi oluşturup sonra resmi yapalım.

bu durumu köy çeşmesine de taşımayı düşünüyorum. çünkü içerik aşırı derece ithamlar içeriyor ve taraflı yönlendirmeler yapıyor. katkılarını bekliyorum--Qwl 21:55, 25 Aralık 2007 (UTC)

Bence Mach'ın kararı doğrudur. Kaosun yaratılmasını önlemek için başka çare yoktu. Noumenon'a göre telif meselesi. Fakat bana göre reklam meselesi idi. Bahane filan olmadığını benim son günlerde yaptıklarıma bakarsan anlarsın. Bu soykırım maddesine IP'linin bir dış bağlantı ilave ettiğini gördüm ve reklamlı olunca hemen geri çevirdim. Bahane mahane diyerek durman, senin ön yargılı olduğu gösteriyor. Biraz iyi niyetli davranmaya alış.

Konu Pontus soykırımı iddiaları konusuna gelince Ermeni soykırımı iddiası ile aynı nitelikte olduğu için ilave etmiştim. Taraflılıkla alakası yok. Aslında sen sadece bu konuyla meşgulsun ya, soykırımı kategorisine sokulan diğer maddeleri de değerlendir. Belki yeni ufukun açılabilir. Senin önyargın da kalkabilecektir.
Senin en büyük hatanın ne olduğunu biliyor musun? Ermeniler bunu yaptılar şunu yaptılar diye gösteriyorsun ya. Bunların ispatlanmasıyla müslümanlar tarafından yapılan katliamı meşrulaştıramazsın. Bence hem ermeni çeteleri hem Osmanlı yönetimi hem de yerli müslüman halkı haksızlık yaptılar. Kısaca sen kendini tarafsız sanıyorsun fakat taraflısın. Kolay gelsin. Takabeg 22:25, 25 Aralık 2007 (UTC)

Pontus soykırımı iddiaları meselesi ile aynı nitelikte olması ne demek? yani bu ilaveyle bakın işte osmanlı başka bir soykırım daha yapmıştır. işte burada . ozaman ermeni soykırımını da yapmıştır gibi mantık çerçevesinde okuyucuyu yönlendirmeye çalışıyorsun. ben niye ermenilerin azerbaycanda yaptıkları soykırımları sıralamıyorum oraya. cezayir soykırımını niye koymuyorum. bırakalım da o dönemde kimin haksızlık yaptığına yapmadığına okuyucu karar versin. eğer konuyu destekler kaynaklar varsa onları ilave edelim. ben kimsenin yaptıklarını meşrulaştırmaya çalışmıyorum. aksine her iiki tarafın tezlerini dengeli biçimde koymaya çalışyorum. bu konuda ermeni tezi bölümünün geliştirilmesinde de yardımcı olursan çok güzel olur. sen ermeni kaynakları daha çok biliyorsun. hangi taraf kime haksızlık yapmışsa ortaya koyalım. ben kimsenin iddialarını ve tezlerini kısıtlamaya çalışmıyorum. çürütmeye de çalışmıyorum. maddenin başından başlayarak bir tarafın tezlerini haksızmış gibi gösteermek de taraflılık oluyor. sayfada bu bariz bir şekilde var ve bu sebeple de saldırılara uğruyor. çünkü kendi tezlerine yer verilmediğini görenler diğerini de silmeye çalışıyor. işte sayfayı da düzenleyenler bu tip tarafsızlık konularına özen göstermeliler. bizim de bu çerçeve de hareket etmemiz uygun olur. iyi çalışmalar--Qwl 05:44, 26 Aralık 2007 (UTC)
İşte bunların hepsi senin önyargın ve taraflılığından kaynaklanıyor. Haksızlık derken benim 'Pontus soykırımı iddiası' da Ermeni soykırımı iddiası gibi Birinci Dünya Savaşı ve onun ardında yaşandığı söylenen iddialardan biri değil mi? Madde içinde anlatılmasa da 'ayrıca bakınız' kısmında yazılması faydalı görüyorum. Bu noktadan da tarafsızlıktan uzak olduğu anlaşılıyor ne yazık ki. Cezayir soykırımı :)))))) Vallah beni güldürüyorsun. Bunun dışında Ermeni örgütlerin yaptıkları katliam ayrı konu. O Ermenilerin eylemleri maddesinde ifade edilebilir. Bazı önemli olaylardan bahsedilmemesi tuhaf. Sanırım o konuda bilginiz yok. Benim için Ermeni tezi Türkiye'nin tezi gibi tezler çok önemli değil. Niye yönlendirme yapayım ki? Bunlar parlamento kararları gibi siyasi. Videolardan vaz mı geçtin? Reklamlı olduğu zaman o kadar ısrarlıydın. Niye? TRT'nin programı daha önce izlemiştim. Zararsızdır. Telif sorunu varsa da TRT'e sor. Zaten TRT kendi düşüncelerini yaymak amacıyla o programı yapmış ve Fransızca altıyazı da eklemişti. Belki memnuniyetle vikiyedi'ye eklemeni kabul edebilir. Emin değilim fakat sen denemedin değil mi? Denemeden beni ve Mach'ı suçladın. Ben kinci değilim ve senin iyi niyetli olduğunu düşünüyordum. Belki hala iyi niyetlisindir sendeki problemler sırf bilgisizlik ve aceleciliğinden kaynaklanıyor olabilir. Bilgisizsin diye seni suşlama niyetim yok ancak başkaları yersizce suçladığı halde özür dilemeyi bilmeyen insanlara kolay kolay güvenebilecek kadar aptal değilimdir. Sadece bu konuda değil geniş alanda kitapları okumanı tavsiye ediyorum.

~==== İslam Şablonu Hakkında (Boy abdesti)== İslam şablonda yaptığın katkı için eline sağlık. Boy abdesti olarak arama yaptığımda Abdest maddesine yönlendiriliyor. Boy abdesti maddesini açacak mısın? İyi çalışmalar. Takabeg 11:38, 28 Aralık 2007 (UTC) Evet, içeriğini doldurmayı düşünüyorum. belki şöyle bir şey de yapabiliriz. abdestleri: boy abdesti, namaz abdesti, ve teyemmüm şeklinde de sınıflandırabiliriz. ayrıca oplum ve kültür başlığının da geliştirilmeye ihtiyacı var. ufak bir şeyler yapıcam. göz atıp değerlendirmeni bildirirsen memnun olurum.--Qwl 11:44, 28 Aralık 2007 (UTC)

Güzel olacaktır. Elbette değerlendireceğim. Kolay gelsin. Takabeg 11:49, 28 Aralık 2007 (UTC)
ayrıca başlıkların sıralamasının dindeki öncelik sıralamsına göe olması daha güzel olur.--Qwl 11:47, 28 Aralık 2007 (UTC)
Bunu şablonun tartışma sayfasında konuşalım. Görüşürüz. Takabeg 11:51, 28 Aralık 2007 (UTC)

Cezayir soykırımı diye bir şey yok. Cezayir soykırımı iddiaları maddesinin tartışma sayfasını oku istersen. Takabeg 19:33, 28 Aralık 2007 (UTC)

o senin görüşün. böyle bir madde var. cezayir bu olayları sykırım olarak tanımlamakta. aynı bakış açısı --Qwl mesaj at 19:36, 28 Aralık 2007 (UTC)
Önec o maddeyi zenginleştir. Ve interwiki de bul. Sadece ondan sonra soykırım kategorisine sokup sokmacağını konuşabiliriz. Bir de diğer soykırım diye adlandırılmış maddelere de bak ve incele. Takabeg 19:41, 28 Aralık 2007 (UTC)
Tarafsızlığın bu kadarı da olmaz, Takabeg: bence bu seninki fransız tarafı görüşü http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9tif_massacre Sezerpal 21:07, 28 Aralık 2007 (UTC)

Ayrıca özet kısımına niye çıkardığını anlamadım. ozaman ermeni soykırımı iddialarını da çıkaralım gibi cümle yazma. Arkadaşlarımız farkedeceklertir. Belki farketmişlerdir. Çok dikkatli olmalısın. Takabeg 19:43, 28 Aralık 2007 (UTC)

Şablonlar arası bağlar ve otomatik kategorileme...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Şablonlar arası bağ yapabiliriz. Ayrıca bakınız ekleyip şablonlara iç bağlantı verebiliriz. Tıklayarak o şablona gidebilirler. Bir de otomatik kategorileme yapamayız, hatta sizin koyduğunuzu da çıkartmak zorunda kalacağım. Zira o zaman bu şablonların eklediği her madde aynı kategoriye atılacağından o kategori anormal derecede büyür; alt kategorilerin ise işlevi yok olur. Bu sebeple genel kategorilere çok madde konmasına izin vermiyoruz. Teknik bir ayrıntı diyebilirim... bu sebeple o otomatik kategorilendirmeyi çıkartmak durumundayım; bunun iyi yanına da bakın belki elimizle kategori gireceğiz ama hepsini İslam kategorisine atmaktansa her bir madde için çok daha özel kategoriler bulabileceğiz böylece kategorizasyonumuz çok daha düzenli ve temiz olacak. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 08:50, 30 Aralık 2007 (UTC)

Otomatik kategorizasyon[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Qwl olmaması mümkün değil... zira İslam hukuku kategorisi koyarsan bu sefer de gereksiz yere o büyür. Oysa örneğin bir fıkıh mezhebi İslam hukuku kategorisine konmaz, İslam hukuku kategorisinin ve İslam mezhepleri kategorisinin alt kategorisi olan fıkıh mezhepleri kategorisine konur; aynı şablonu siyasi mezheplerde de kullanıyoruz, onlar da İslam hukukuna değil siyasi mezhepler kategorisine gider, gene aynı şablon İslam hukuku kavramları için kullanılıyor, bunlar da İslam hukukuna değil İslam hukuku kavramlarına gider... Yani şablonu her bir kategoriye uyacak derecede bölmemiz mümkün değil. Bu sebeple çok bariz ve spesifik bir konuda olmadıkça otomatik kategorilendirme kullanmıyoruz. Umarım sorunu anlatabilmişimdir; cidden otomatik kategorizasyon yapmamız mümkün değil bu durumda. - Noumenon mesaj 08:57, 30 Aralık 2007 (UTC)

  • İnanın öo sorunun yaşanacağından eminim. Üç yıl önce ben de sizin gibi düşünüp denedim; olmadı. O kategorileri şu hallerinde bile ayda 1 temizlememiz gerekiyor çok dolduğu için. Otomatik şablon kategorizasyonu ile mantıken yürümeyeceği zaten belli... yani aslında denememize gerek dahi yok. İslam şablonunun tartışmasında bir örnek verdim isterseniz göz atın. Cidden mümkün değil... alt kategorileri işlevsizleştirdiği ve genel kategorileri şişirdiği için zaten genel olarak kullanmıyoruz. Size daha kolay gelebilir ama bu faydalı olduğu anlamına gelmiyor; zaten kategorilerin durumunu, maddeleri merak ediyorsanız internetten bir wiki aracı ile kategorilerin ağacını çıkarabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 09:05, 30 Aralık 2007 (UTC)

Namaz şablonu[kaynağı değiştir]

Senin yaptığın değişikliğin hatasını sen de anlayabilmen için basit örnek veriyorum. Namaz ile ilgilenen insanları kuran maddesinden uzaklaştırmış oldun. Sana 'Sen din dışmanı mısın?' diye soran çıksa da şaşırmam. Ben burda insanları ne dine yaklaştırmaya ne de dinden uzaklaştırmaya çalışıyorum. Tarafsızlık işte. Öyle değil mi? İyice düşün, emin ol ve sonra değişiklikleri yap. Bunu sana kaç kez demiştim? (ben de unuttum) Takabeg 12:20, 30 Aralık 2007 (UTC)

2008 hepimize kutlu olsun (İyi yıllar). Selim Elmas Uğur 18:17, 30 Aralık 2007 (UTC)

iç içe gizle göster[kaynağı değiştir]

Şurada bir uygulama yaptım. iç içe açılır pencere yaptım.[1]

bence fena olmadı--Qwl mesaj at 19:54, 30 Aralık 2007 (UTC)

Kendi başına fena değildir. Hatta senin yaptığın namaz şablonu da bence güzeldir. Ancak maddenin içine konulduğu zaman o maddenin ahengin korunması gerekir. Mesela şimdi göstgerdiğin şablonda da bazı temel ilkeler ve bilgiler eksik ya. Bunların hepsini gözönünde tutarsam eski halinin daha uygun olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımıza da sor istersen. Topluluk tamam derse tamamdır. Bir de okuyacak insanları da düşünmemiz gerekiyor. Sadece senin nasıl düşünüldüğün meselesiyle kalmayarak viki'nin imajı da zedelenmiş olacaktı. Bence önemli olan şablon değil maddedir. Şablonlarda mevcut olan bölümlerin içeriğni zenginleştirmeye ve kırmızı olanları mavileştirmeye çalışırsak viki için daha verimli olacağına inanıyorum. Ve enerjimizi o yönde harcamamız daha faydalıdır (bence, zaten yazdıklarımın hepsi bence). İyi geceler. Kolay gelsin. Takabeg 20:14, 30 Aralık 2007 (UTC)

İç içe gizli göster[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Fena değil gerektiğinde kullanılabilir... yine de çok uzatmamak gerek şablonları dediğim gibi teknik olarak hantallaştırır, hele de içeriği 30 kb'nin üzerinde olan maddeleri. Bir de isterseniz Kelime-i Şehadet'teki gizli gösteri kaldırın (tabii eğer altına içerik girmeyecekseniz)... ufak bir nokta daha: o alt menünün renklerini değiştirseniz? İnsanın gözünü alıyor ^_^ İsterseniz o kısımda yazı rengini başlığın koyu yeşil yapın böylece açık yeşil başlık arkaplanı üzerine koyu yeşil yazı olur, hoş durur ve okunabilirliği de artar - şu anki renkler okunabilirliği zorlaştırıyor... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:18, 30 Aralık 2007 (UTC)

Detaylı şablonlar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Evet detaylı şablonlara bölmek iyi olabilir... Örneğin Dört Büyük Halife için ayrı bir ufak şablon, İslam eskatolojisi için ayrı bir şablon, ve hatta Efâl-i Mükellefin için ayrı şablonlar yapmamız hoş olurdu... örnekler çoğaltılabilir tabii. Ama bana sorarsanız şablonlara bu kadar zaman ayırmak yerine temel maddeleri girelim derim; temel sahabe maddelerimiz dahi yok... Kur'an, Allah, İslam, Muhammed gibi diğer temel maddeler de içler acısı durumda. Genel bir madde revizyonu özellikle doğrulanabilirlik için maddelerde var olan iddialara kaynak bulma çalışması çok yararlı olacaktır. Bu arada belki işinize yarar; farklı yeşil tonlarının hexadecimal renk kodları için şu sayfaya bakabilirsiniz: [2]. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:31, 30 Aralık 2007 (UTC)

Bağlantıları göster[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Bilmiyorum göz attınız mı ama bir şablon veya maddeye bağlantısı olan (veya şablonsa bu şablonu barındıran) maddeler ve sayfalar (örneğin şablonlar) listesine ulaşabilmek için kullandığımız yolu, sizin bu konudaki bir yorumunuz üzerine Şablon tartışma:İslam sayfasına yazdım. Bu sayfaya gider ve sayfa kısmına ilgili bağlantıları görmek istediğiniz sayfanın ismini girip getir tuşuna tıklarsanız o sayfa ile bağlantısı olan tüm sayfaların listesini görebilirsiniz. Örneğin İslam şablonu için bu şu şekilde bir sonuç verecektir: [3]. Bu özelliğe kolay yoldan ulaşabiliriz: hedef maddeye/şablona (kısacası sayfaya) gidin. Soldaki araçlar menüsünden Sayfaya bağlantılar bağlantısını tıklayın. Çıkan sayfada o madde veya şablonla ilişkisi olan tüm maddeler gelecektir. Böylece yaptığınız bir şablon hangi maddelerde kullanılıyor kolaylıkla öğrenebilirsiniz ve şablonun eklendiği her madde o listeye otomatik olarak eklenecektir. Belki görmemişsinizdir diye hatırlatmak istedim; şablonlar üzerinde ayrıntılı bir güncellemeye girişecek gibi gözüküyorsunuz, bu ufak ipucuna ihtiyacınız olabilir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 06:58, 31 Aralık 2007 (UTC)
  • Merhabalar,
  • Siz başlayın, duruma göre uygunsuz bir yer görürsem belirtmeye çalışırım. Bu arada otomatik kategorizasyon koyabileceğiniz bir örnek Kandiller şablonu mesela; zira bu şablon sadece kandillerin maddelerine konacaktır, diğer maddelere değil. Bu sebeple otomatik kategori ekleme yapabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, doğrudan kategori eklemek şablona sanki otomatik kategorizasyon gibi durur (diğer şablonlarda öyle yapmıştınız) fakat hatalıdır. Bunun yerine aşağıda gri bölge içinde yer alan şu kodu kullanmalısınız:
<includeonly>[[Kategori:Kategori_ismi]]</includeonly>
  • Rica ederim; teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 07:10, 31 Aralık 2007 (UTC)

İslam maddelerine katkılar[kaynağı değiştir]

maddelerin ve şablonların gelişmesinde katkıda bulunmak istiyorsanız şu en:Pir_(Sufism) ve şu [4] sayfaya da bir göz atabilirsiniz. buralardan da faydalanmak lazım. ingilizce bölümünde de epey karışmış ortalık. belki alt şablon sistemi içerisinde bu konuyu zenginleştiririz. belki onlar da buraya göre düzenleme yaparlar.--Qwl mesaj at 07:31, 31 Aralık 2007 (UTC)

Teşekkür ederim. Sadece ingilizce wiki değil diğer dillerdeki kategorileri ve maddeleri de incelemiştim. Türkçe viki'nin durumuna bakarak Sufizm kategorileştirme ve şablonlaştırma işinden vazgeçtim. Daha sonra yapılabilir. İstersen yapabilirsin. Kolay gelsin. Takabeg 07:47, 31 Aralık 2007 (UTC)
maddeler kırmızı olunca genelde biri el atıp düzeltme ihtiyacı hissediyor. ikinci verdiğim bağlantıda bir kısım şablonun kategorisi var. onlar da bu şablonları şekillendirmede yardımcı olabilir. diğer mezheplerin bakış açıları da şablonlarda ele alınmış. --Qwl mesaj at 07:52, 31 Aralık 2007 (UTC)
Benim de öyle beklentim yok değil. Sadece kendim değil başkalar da mavileştirecekler diye bu işe başladım. Fakat sonra baktım pek olmuyor. (Peygamber şablonunda katkıda bulunan arkadaşımızı gördüm.) Zemini ve altyapı oluşturulmamız tabi ki lazımdır. Fakat biraz gerçekçi olmamız da lazım. Bi de 5 şart şablonun tartışma sayfasında sorduğum gizle-göster işi halledilmemiş. Kolay gelsin. Takabeg 08:02, 31 Aralık 2007 (UTC)
Bir de İngilizce başta olmak üzere diğer wikilerin şablonlarında da hata veya belli kesimin bakış açılarına göre yazılan kısımlar mevcuttur. Bunun dışında dikkat etmemiz gereken nokta var, Arapça vikide bile kelime hataları var. İlk başta doğrudan Arapça vikiden kopyalayak yapıştırıyordum. Ancak belli bir zamandan sonra kontrol etmeyi ihmal etmiyorum. Qwlciğim artık senin tartışmasız büyük değiştirme yapmayacağını ve geri al mücadeleye girmeyeceğini düşünmekteyim. Yine de uygulamadan önce kendi taslağında yeterince düşünmeye özen göstermemiz lazım. Allah o geceyi tekrar göstermesin. (Gerç sen gündüz yaptın:)) Şu benim katkım bu onun katkım diye düşünmemeli. Bence 'Vikiye yaz denize at.' (Attıktan sorna da bakımları gerek.) Biraz 'nasihatçı' oldum gerç. Kolay gelsin. Mutlu yıllar. Takabeg

08:22, 31 Aralık 2007 (UTC)== katkıda bulunmak veya engellemek ==

senin amacın katkıda bulunmak mı engellemek mi??? ilk başta bunu açıklığa kavuşturmamız lazım. yapılanlara niye eleştri yapılmasını beklemiyorsun. nasıl bilecekler böyle bir öneri olduğunu? biraz sabırlı ol. eğer sıkıntılar doğarsa önerileri de dinlemek lazım.--Qwl mesaj at 11:41, 31 Aralık 2007 (UTC)

Doğal olarak katkıda bulunmaktır. Bunu sormana bile gerek yoktur. Şablon konusunda süsleme yapmak istersen önce tartışma sayfasında teklif edebilirsin. Sonra topluluğu tamam derse tamamdır. Şimdilik süslemesiz duruma getireceğiz. Ve sen istediğin seçeneklerini tartışma sayfasına sunarsın. Takabeg 11:47, 31 Aralık 2007 (UTC)

Şablon Süslemesi[kaynağı değiştir]

Şimdi süsleme hakkında örnekleri gösterebilirsin. Arkadaşlarımızla anlaşarak katkıda bulunabiliriz. İyi çalışmalar. Takabeg 12:06, 31 Aralık 2007 (UTC)

Anladığım kadarıyla Alevilik şabulonunu da İslam ana şablonun bir parçası yapmak istiyorsun. Bence de iyi olur. Ondan dolayıdır ki mescid resmini uygun bulmamış olabilirsin. Bu benim tahminimdir ve sen hiç bir gerekçe göstermemiştin. Aşağıda Sağlamcı arakdaşımızın açıkladığı gibi consensus önemlidir. Resim olsun maddenin içeriği olsun herhangi zorlama ve dayatma olmasın. Kolay gelsin. Takabeg 12:23, 31 Aralık 2007 (UTC)

Selamlar. Vikipedi'de genelde işleyiş şöyledir. Öncelikle yapacağımız değişikliği tartışır, daha sonra itirazlara göre düzeltmeleri yapar ve değişikliği yaparız. Eleştri bekliyorsak bir konuda ise; kendimize bir çalışma sayfası oluştururuz ve değişikliği önce burada uygulayıp ilgili kullanıcıların fikrini alırız. Sizin ilgili değişikliklerdeki eleştrileri dinleme arzunuz dolayısıyla bu ikinci yolu denemeniz daha iyi olur kanımca. Örneğin Kullanıcı:Qwl/Çalışma sayfam adlı bir sayfa oluşturup burada çalışmalarınızı yapar ve köy çeşmesinde de bunları toplluğa sunabilirsiniz. Şablonlara Besmele ekleme konusu ise bir şekil değil politika sorunudur. Bu VP:TBA ihlalidir. Şu andaki halleri gayet iyi diye düşünüyorum. Şimdiden iyi yıllar. Saygılar.Sağlamcıileti 12:11, 31 Aralık 2007 (UTC)

Cezayir meselesi[kaynağı değiştir]

Qwlcim siyasi davranmanmış oluyorsun, o polemiğin bir tarafta yer alımış oluyorsun. Hep misilleme yapmaya çalışıyorsun. Bahsettiğin 'denge'nin manası bu ise, tamamen yanılıyorsun. Bi de diğer Soykırımı maddelere de aynı hassasiyeti göstermeni rica ederim. Bu maddenin başlığına karşı çıkıyorsan bu olay ile ilgili somut gerekçeleri göstermen gerekiyor. Takabeg 15:47, 31 Aralık 2007 (UTC)
+ Ermeni soykırımı iddiaları maddesininbaşlığı da değiştirilmek üzeredir. Geçen gün konuşulmaya başlandı. Yine de bu madde Ermeni soykırımı maddesi ile bağımsız olduğu için o başlığının değiştirilmesini beklemek zorunda değiliz.

Kişisel saldırı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Şikâyetinize birazdan bakacağım (tabii eğer benden önce bakan olmamışsa)... bu arada eğer bir değişiklik çatışması yaşıyorsanız şablonlarda, tekrar geri alınan değişikliği yapmayıp, konuyu tartışma sayfasında uzlaştırmanız daha iyi olacaktır. Vikipedi:Anlaşmazlıkların giderilmesi sayfasına göz atmanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 15:46, 31 Aralık 2007 (UTC)
Şikâyet sayfasına koymamışsınız şikâyeti... acaba kişisel saldırıyı yaptığını iddia ettiğiniz yere bağlantı verebilir misiniz? - Noumenon mesaj 15:48, 31 Aralık 2007 (UTC)

Uyarı ve Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

İslam şablonunun tartışmasındaki kısma baktım. Takabeg'in laflarında kişisel saldırı yok. Evet bence de daha hoş bir biçimde dile getirebilirdi ve biraz anlatım bozukluğu da var ama kişisel saldırı yok. Bununla birlikte sizin şu ifadeleriniz bariz kişisel saldırı:

"sen böyle milleti engelleyeceğine ne sebeple itiraz ediyorsıun onu söyle. imaj dı cart dı curt du yuvarlak laf yapma."

"sen ne diyorsan onu söyle. ağzın dilin yok mu senin."

Size tavsiyem bir daha böyle ifadeleri kullanmamanızdır. Zira eğer tekrar kullanırsanız kişisel saldırıdan engellenebilirsiniz. Ayrıca yapılan geri alma doğru: besmele ifadesine orada yer veremezsiniz, bu apaçık bir tarafsız bakış açısı ihlâli. Hem içerik politika ihlâli yapmışsınız, hem karşınızdakinin laflarını iyi niyetle ele almak yerine kötü niyetle ele almışsınız (oysa ki biz Vikipedi'de iyi niyet olduğunu varsayarız)... Şikâyet açmak istiyorsanız açın fakat bu söylediklerimin tersi bir karar çıkacağını hiç sanmıyorum. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 16:05, 31 Aralık 2007 (UTC)


  • Merhabalar,

İslam dini ile ilgili maddelerin başına, şablonların başına besmele koymamız doğrudan Allah'ın adıyla başlamak olur... eğer tarafsızsak, beslemenin bizim için bir anlam ifade etmemesi gerekir madde bazında. Oysa eğer koyuyorsak besmeleyi kafadan İslamî bir bakış açısını yansıtıyor oluruz. Besmele maddesi dışında besmeleyi kullanabileceğimiz pek bir yer olduğunu sanmıyorum. Genel bir tarafsız bakış açısı ihlâli. Diğer Vikipediler tarafsızlık konusunda çok sorunlu bu sebeple her durumda onları örnek almıyoruz. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 17:49, 31 Aralık 2007 (UTC)

Besmele sembol falan değil. Allah'ın adıyla bir şeye başlamak... lütfen uzatmayınız. Konuyu farklı yönlere çekiyorsunuz; bu o kadar bariz bir tarafsızlık ihlâli ki tartışmıza dahi gerek yok. Sizden ricam o değişikliği politikalara rağmen ısrarla yapmamanız. Zira değişikliğiniz içeirk politikası ihlâli olarak ele alınacaktır. Besmele Arapça bir lafız, hepimiz anlamını biliyoruz - sembol değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:00, 31 Aralık 2007 (UTC)
Bakın sanırım anlatamıyorum... besleme sembol falan değildir. Ayrıca sembollerin de kullanırken diğer kullanıcıları rahatsız etmeyecek sadece o konuyu betimleyecek tarzda olmalarına özen gösterilir. Örneğin nazizm şablonunda üzerinde "Yaşasın ırkçılık! Yahudilere ölüm!" yazan bir sembolü kullanmazsınız. İslam şablonunda veya İslam ile ilgili maddelerde de "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla" şeklinde bir sembol kullanamazsınız. Bu doğrudan Vikipedi'yi Allah'ın Rahman ve Rahim'liğini kabul eden, doğrudan Müslüman olan bir duruma sokar. Oysa Vikipedi tüm dinlere karşı aynı mesafede olmalıdır. Gerçekten bunun tartışılabilecek bir yanı yok, bu hareketinizin içerik politikası sayılır. Israrlı içerik politikası ihlâli ise engelleme dahi getirebilir. Aklınıza tam yatmıyorsa biraz daha düşünebilirsiniz fakat bu bir tarafsız bakış açısı ihlâlidir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:09, 31 Aralık 2007 (UTC)
İstediğiniz yerin tartışma sayfasına atabilirsiniz. Hatta siz veya başkaları bunu savunabilirsiniz de... bununla birlikte isterse tüm topluluk "kalsın" dese gene bir şey değişmeyecek. Bariz tarafsız bakış açısı ihlâllerine kesinlikle ve kesinlikle göz yummuyoruz. Sembol olmadığı, anlamının doğrudan bizi Müslüman bakış açısına sahip olmaya götürdüğü aşikâr. İslam derken orada ve İslam'ın ibadethanelerinden olan camiinin resmini koyarken "Biz İslam'a inanıyoruz, doğru olan İslam akidesidir" demiyoruz. Fakat besmele koyup Allah'ı ve ona atfedilen isimleri ve dolayısıyla sıfatları kabul ettiğimiz anda "Biz İslam'ın akidesinin doğru olduğunu düşünüyoruz" anlamı çıkar. Dediğim gibi isterseniz tartışmaya da açabilirsiniz fakat bu konuda ısrar ederseniz ısrarlı içerik politika ihlâlinden engellenebilirsiniz bile: bakınız VP:EP. Bu çok bariz bir tarafsızlık ihlâli. Gerçekten daha fazla bir şey söyleyeceğimi sanmıyorum... bence durum çok açık. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 18:20, 31 Aralık 2007 (UTC)
  • İtiraz ettiğim nokta o kadar bariz bir nokta ki iyi niyetli yaklaşımların kesinlikle ve kesinlikle uygunsuz biçimde genişleteceği bir itiraz değil... Taoizm'in sembolü olan yin ve yang sembolü bir semboldür. Resim sanatı açısından da bir semboldür. Bu dinin kendisini tanımladığı eserlerde bir sembol olarak kullanılmıştır. Bir çizimdir, bir şekildir. Oysa besmele bir söz. Üstelik doğrudan bir dinin akidesine atıfta bulunan bir söz. Durumu cidden çok açık görüyorum. Bunu diğer maddelere yaymanız hiç hoş değil ve genelde bu yaptığınız Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir davranıştır. Bu hususta yeteri kadar uyarı aldığınıza inandığım için bu tartışmayı daha fazla uzatmayacağım. Zira dediğim gibi tartışmamızın bir anlamı yok, sonuç değişmeyecektir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:03, 31 Aralık 2007 (UTC)

Ermeni soykırımı iddiaları maddesi[kaynağı değiştir]

eğer senin için de uygunsa bu maddenin tartışma sayfasında aşağı yukarı uzlaşılmış olan 1915-1918 Osmanlı'da Ermeni Olayları başlığıyla değiştirip diğer benzer maddelerin de başlıklarını bu tartışmayı dayanak göstererek değiştirelim. saygılar--Qwl mesaj at 18:08, 31 Aralık 2007 (UTC)

Bu başlık ta olabilir. Ancak bence acelemiz yoktur. Ben de hala düşünüyorum. 1915-1918 Ermeni faciası mesela. Ancak o insanlar yaptılar afet değil diyen arkadaşımız çıkabilir. Aslında bir kaç kişinin aldığı kararıyla olacak işe benzemiyor (bence). Hele bu maddenin adı Türkçe vikiye özgün isim olacak ya. 'Interwikiye göre', 'Dünyada yaygın tanımlama olduğu için' gibi gerekçesi varsa sorun değildir, fakat bu adlandırma sırf Türkçe vikiye mahsus olacak. Yine değişebiliriz fakat sıkça başlık değişmek te hoş olmaz. Yeterince tartışma yapılmalıdır. İstersen arkadaşlarımızı tekrar davet edersin. Kolay gelsin. Takabeg 18:31, 31 Aralık 2007 (UTC)
ben önerimi sundum. alternatif olarak içinde sıfata ve bir tarafa itham içermeyen sözcükler olmalı bence. bu konuda düşündüklerini tartışma sayfasında paylaşırsan daha faydalı olur. bu konu netleştikten sonra diğer konularda düzeltme yapalım.--Qwl mesaj at 18:35, 31 Aralık 2007 (UTC)
Bana kalırsa acele etme. Son dakikalarda yazdıkların çelişiyor. Öneri getirdiğin kişinin arkasında ne yazıyorsun? Şimdi kensini sakinleştirmeye çalışırsan iyi olacaktır. Biraz nefes al. Mesela Taksim Meydanına git (zorlamıyorum da Heykel içinde yer alan 2 Rus'un kim olduğuna dair bir kaç rivayet var. Fotoğrafla çekerek kesin bilgi öğrenirsen ve Vikiye de yazarsan sevineceğim.) Ya da bambaşka maddelerle ilgilenerek katkıda bulunmaya çalış. Kendi uzmanlık alanın vardır mutlaka. Uzmanlık alanın olmasa da çocukluğundan beri merak ettiğin konu da olabilir. Kolay gelsin. Takabeg 18:44, 31 Aralık 2007 (UTC)

Elma, armut ve Kitab-ı Mukaddes[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Öncelikle o belirttiğiniz konuyu sizinle daha fazla tartışmayacağımı zaten belirttim: istediğiniz kadar tartışabilirsiniz, bu onun tarafsızlık politikasının ihlâli olduğu gerçeğini değiştirmeyecektir ve siz bu konuda ısrar ettiğiniz sürece bu Vikipedi'ye ancak zarar verecektir. Ama Kitab-ı Mukaddes ismi için bir düzeltme yapma gereği duyuyorum. Bir isim artık bir şeyin özel ismi hâline gelmişse ve biz Vikipedi'de bu şeyi ele alıyorsak, onu özel ismi ile ele alırız. Özel isminin mot-a-mot anlamı bizim için bir şey ifade etmez. Örneğin madde başlıklarında saygı unvanlarına vs. yer vermeyiz, taraflı başlık kullanmayız. Fakat diyelim bir cami var, kayda değer ve adı şu: "Hazreti, Sırrı Bol Pek Ulvî A Camii". Bu caminin isminde A'ya yapılan sıfatlar caminin özel isminin bir bölümü olduğu için, Vikipedi'de cami bu isimle yer alır. Ama A'nın başlığını birisi Hazreti, Sırrı Bol Pek Ulvî A yaparsa, bu başlığı geri alırız. Kitab-ı Mukaddesin kullanılabilmesinin tek sebebi artık özel isim olmuş olmasıdır. Elma ile armutları karşılaştırmayınız; ikisi çok farklı konular. İsterseniz tartışabilirsiniz, fakat ben şu noktadan sonra tartışmıyorum, size de tartışmamanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 19:54, 31 Aralık 2007 (UTC)
Kur'an-ı Kerim de aynı şekilde kalıplaşmış Türkçede.. Kur'an başlığının değiştirilmesini önereceğim. Sezerpal 10:06, 3 Ocak 2008 (UTC)

Tartışmadan çıkarmak...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Tam olarak hangi maddeden ve hangi değişiklikten bahsediyoruz? Ayrıca eklentiler tartışmalılarsa geri alınabilirler; yani çıkartılması yasak değil. Tersine eğer birisi itiraz edip çıkarmışsa, sizin buna saygı duyup konuyu tartışmaya açmanız ve bir uzlaşma sonucu tekrar eklemeniz beklenir. Tabii bu bir önceki sürümün kararlı olduğu durumlar için geçerli fakat genelde durum budur. Eğer diğer kullanıcıların politikalar temelinde uygunsuz bulduğu bir değişiklik yaparsanız ve kullanıcılar çıkarırsa, ısrarla geri getirmek yerine kullanıcılarla oturup bunu tartışın. Çıkarılması değil sizin ısrarla eklemeniz tam tersi bir şekilde sizin haksız olmanız sonucunu doğurabilir. Ayrıca değişiklik savaşları hoş karşılanan bir durum değildir ve değişiklik savaşını ısrarla sürdürmek her iki tarafın da engellenmesine yol açabilir. Eğer spesifik olarak hangi madde ve hangi değişiklik olduğunu belirtirseniz daha net de konuşabilirim ama tavsiyem geri alınan bir değişikliğinizi eğer kurallar sebebiyle geri alınmışsa, tartışmayla tekrar eklenmesi kararı çıkana kadar tekrar eklememenizdir. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:09, 31 Aralık 2007 (UTC)
  • Her şeyden önce, şahsın size kişisel saldırıda bulunduğunu söylerken bile şahsa çeşitli yakıştırmalar yaparak siz ona kişisel saldırıda bulunuyorsunuz. Üstelik bunu ilk yapışınız değil; sizi kısa bir süre önce bu konuda uyarmıştım. İkincil olarak Yahudilik şablonuna tamamen İslâmî bir terim olan Ehl-i Kitâbı koymanız tarafsızlık politikası ihlâlidir. Durum böyleyken ve bazı kullanıcılar buna itiraz ederken eklemeye çalışmanız hiç hoş değil. Normal durumlarda bunu tartışmaya açmanız ancak diğer kullanıcılarla uzlaşmaya varırsanız tekrar eklemeniz gerekir. Bununla birlikte bu durumda bu da söz konusu değil zira dediğim gibi taraflı bir değişiklik. Bir İslam teriminin ne işi var Yahudilik şablonunda? Evet ilgili kullanıcının uslûbunda kişiselleşen noktalar var ve kendisi daha önce zaten bu sebeple uyarıldı. Fakat kişisel saldırı yok. Oysa sizin tabirlerinizde (örneğin şahsa ukalâ diyorsunuz) doğrudan saldırı var. Üzgünüm ama bu noktada haksız gibi duruyorsunuz. Israrcı davranmamanızı telkin ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 20:40, 31 Aralık 2007 (UTC)

Engelleme, beş temel taş ve diğerleri...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Sizi defalarca uyardım... bakın: içerik politikalarını ihlâl ettiniz, ısrarlı biçimde bunu yaptınız ben size bunu yapıyorsunuz dediğimde alıp konuyu diğer maddelere yayarak orman yangını başlattınız. Bu davranış başlı başına VP:Troll sayfasında tanımlanan bir davranıştır. Israrlı içerik politikası ihlâli yasaktır, engelleme getirebilir dedim, uyardım sizi. Üstüne kişisel saldırıda bulundunuz, hem sizi hem karşınızdakini defalarca uyardım. İki kere bunu tekrarladınız, bunun engelleme getirebileceğini biliyordunuz. Bu da yetmezmiş gibi kendinizle aynı fikirlerde olmayan kişileri doğru olsun olmasın şikâyet ediyorsunuz vs. Bu belirli kişilerle uğraşmak anlamına gelir, olayları kişiselleştirmektir ve engelleme politikamızın 2. kuralına girer, engelleme getirebilir. Sonuçta engellenmeniz haklı. Ben sizi uyarmaya, yardımcı olmaya çalıştım fakat ısrarla aynı tavırlarınızı devam ettirdiniz. Normal engellemede Vikipedi'de kullanıcının herhangi bir sayfayı değiştirmesi yasaklanıyor. Yani size karşı yapılmış özel bir engelleme kuralı değil kullanıcı sayfanızı değiştirememeniz; İngilizce Vikipedi'deki bahsettiğiniz durumdan haberdar değilim. Tam olarak neyi kastettiğinizi de anlamadım. Savunmaya gelince... savunmanızı e-posta yoluyla sizi engelleyen yöneticiye yapabilirdiniz. Fakat savunmanızın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum zira bu bir şikâyet değil. Uyarılmışsınız, defalarca uyarılmışsınız, uyarılara uymamışsınız engellenmişsiniz. Bu durumda kendinizi savunmanız size ne kazandıracaktır? Engellenmeniz doğru. Fakat siz bunu da kabullenmeyerek, kendi hatalı değişikliklerinize göz yumup, ilgili yöneticiye karşı kötü niyetli bir tavır sergiliyorsunuz. Bu yaptığınız iyi niyet kuralımızın ihlâlidir. Eğer bu davranışı sergilemeye devam ederseniz tekrar engellenebilirsiniz. Lütfen kişilerle uğraşmaktan, kişilere odaklanmaktan vazgeçin. Israrcı tavırlar ve olayları kişiselleştiren üslûplar, kendisiyle aynı fikirde olmayan herkesi şikâyet etmek vs. troll davranışları olarak gözlemlenir ve uzun vadede Vikipedi'ye katkıda bulunmaktan tamamen engellenmenize dahi yol açabilir. Lütfen hemen kötü niyetli teoriler kurmaktansa, yaptığınız hatalı değişiklikler ve aldığınız uyarıları gözden geçirin ve bunları engellemeniz açıldığında yinelememeye özen gösteriniz. İlgili yöneticinin tamamen meşru engellemesini, kötü niyetle bu şekilde yorumlamanız veya bunda ısrar etmeniz ancak durumu daha kötü ve Vikipedi açısından daha zararlı kılacaktır. Sizi iyi niyete ve uzlaşmaya davet ediyorum... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 23:23, 31 Aralık 2007 (UTC)


Not: Engellemeler kişilere verilir; kullanıcı hesaplarına değil. Engellemenizi anonim IP'ler yardımıyla bertaraf etmeye çalışmanız daha kötü sonuçlar doğurabilir. Engellemenize saygı gösterin ve engelleme süreniz bitinceye kadar farklı yollarla Vikipedi'de değişiklik yapmaya çalışmayın. Eğer tartışmak istediğini bir husus varsa bunu engellemeniz bitince yapın. Bunlar benim ricalarımdan ziyade engelleme ile ilgili kurallar. Bu arada bana olan mesajınızda belirttiğiniz beş temel taşın en önemlilerinden birisinin tarafsızlık olduğunu da ifade etmek isterim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesaj 23:24, 31 Aralık 2007 (UTC)

Eleştri mevzuu[kaynağı değiştir]

İstediğiniz örnek olarak şun vereyim burada ve şurada topluluğun beğenisine sunulmuş ana sayfa tasarımlarını görebilirsiniz. Aynı sistem tabii proje mantığı ile değilde buradaki gibi kendi kullanıcı sayfanızda bu işleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak sizin yapmak istediğiniz değişiklik daha önce de söylediğim gibi VP:TBA'ya aykırı olduğundan gerçekleştirilemez. Saygılar.Sağlamcıileti 17:11, 1 Ocak 2008 (UTC)

Besmele konusunda bir örnek vermeme lüzum yok sanırım. VP:TBA'yı inceleyebilirsiniz. Besmele İslam dinine özgü, bir işe Allah'ın adıyla başlamayı bildiren bir ifadedir. Vikipedi bir ansiklopedidir; dini, ırkı, milliyeti yoktur. Şablonlara Besmele koymak VP:TBA'daki önyarfı tanımlarından "Dinî önyargılar; dinî konularda bir dinin bakış açısını diğer dinlere göre üstün tutan önyargılar." tanımına uymaktadır kanımca.Sağlamcıileti 07:17, 2 Ocak 2008 (UTC)

Camii resmi İslam'ı ve Ali resmi de Alevilik'i temsil etmektedir. Besmele ise temsil etme anlamının yanında başka dini anlamlara gelen bir içeriğe sahiptir, az önce de söyledim. Bu konuda fikrim değişmeyecek. VP:TBA ihlalleri en çok dikkat ettiğimiz konuların başında gelir. Besmele'nin tarafsız olduğundan bahsederken bir anda argümanınızı başka şeylerin taraflılığına getirmeniz oldukça manidar. Bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum. Bariz şeyleri bu kadar uazatırsak hiç bir yere varamayız. Politikalarımız toplulukça benimsenmiş yönlendirici metinlerdir. Bunları benimser ve kendimize rehber edinirsek tartışmamıza gerek kalmaz. Kolaylıklar.Sağlamcıileti 07:35, 2 Ocak 2008 (UTC)

Öyle sanıyorum ki bahsettiğiniz Şəmsi Bədəlbəyli maddesi Türkçe olarak Şemsi Bedelbeyli olarak değiştirilebilinir. Levent Abi ileti 14:09, 2 Ocak 2008 (UTC)

Reklamlı dış bağlantı[kaynağı değiştir]

Selam. Vikipedi tartışma:Dış bağlantılar'nda konu açıldı. Vaktiniz olduğunda bakarsanız sevineceğim. Ancak benim de net önerim yok. Yeter ki eşit olsun turarlı olsun diyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 17:20, 2 Ocak 2008 (UTC)

Burası Türkçe vikidir. İngilizce vikinin şubesi değil. Arkadaşlarımıza mesajı yollayadıktan sonra ve fikirlerini aldıktan sonra değiştirmemizin ne sakıncası var sence? Vallah aceleci olma. Önemli olan Konsensustur. Kolay gelsin. Takabeg 20:04, 2 Ocak 2008 (UTC)

konuyla ilgili itirazınızı orda yapıp burada geri almamalı. sayfada uzlaşı sağlandığı göürünüyor. olayı geri alma savaşlarına çevirmemeliyiz. başlıkta itiraz ettiğiniz noktayı belirtmelisiniz. topluluğa sunalım ve bekleyelim kurallara aykırı ve oyalama gibi görünmektedir.--Qwl 'ye yaz 20:03, 2 Ocak 2008 (UTC)

Ben oyalamıyorum ki. Zaten değişecektik ya. İyi 'niyet varsayımı' unutmamalısın. Benim niye bu kadar aceleci davranıyorsun? Bu saatte arkadaşlarımız azdır. En iyisi mesajları atalım ve fikirlerini alalım. Konuya siyasi ve duygusal yaklaşmamalıyız. Türkçe vikipedi taraflıdır demesinler. Takabeg 20:18, 2 Ocak 2008 (UTC)

Merhabalar. Konu çok hassas bir konu olduğunda müdahale etmem doğru değil. Bunu taraflar olarak sizin aranızda anlaşarak halletmeniz gerekir. Lütfen arkadaşın kaygılarını da göz önünde bulundurunuz. Size bir hatırlatma yapmak istiyorum; burası Türkçe Vikipedi ve burada bizim kendimize ait politikalarımız var. Ne en:wiki deki uygulamalar ve politikalar bizi bağlar ne de bizdeki uygulamalar ve politikalar onları. Kullanıcı sayfanızda bulunan uzlaşma işleyiş şeması da toplulğumuz tarafından benimsenmiş bir şema olmadığından bu işleyişi takip etmek bireysel olarak Vikipedistlerin kendine kalmış. Uzlaşma için herkes istediği yöntemi ve yolu kullanmak da özgürdür. Saygılar.Sağlamcıileti 20:59, 2 Ocak 2008 (UTC)

Eksik maddeler...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Şablon yaparsak kafadan bir kalıp oluşturmuş oluruz. Bu doğru değil. Bizim alt yapımız ve birçok politikamız İngilizce Vikipedi'deki ile aynı değil. Bu sebeple İngilizce Vikipedi'deki politika ve yönerge listelerinden belirlilerine seçip bizdeki var olan politikalara ve farklı uygulamalara uyarlayarak çeviriyoruz. Şu an politikaların çoğunluğu tamamlandı, olmayanlar var ama hayatî önemde olanlar değil... yönerge açısından çok eksiğimiz var. Ama en önemlisi şu an yardım kısmımız; zira yardım kısmımız kelimenin tek anlamıyla boş. Böylece politika ve yönergeleri yeni gelenler genelde bilmiyor, haberdar olamıyor. Bu sebeple eğer bu konularla ilgileniyorsanız yardım sayfalarını çevirmekle başlamanızı tavsiye ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 21:24, 2 Ocak 2008 (UTC)

Sayfandaki akış diyagramı[kaynağı değiştir]

Qwl, beğendim bu olayı. viki ye yeni girenlerin ortama hızlı adapte olup kendi haklarını arayabilmeleri için bir sayfa olmalı diye düşünüyorum. Hatta bir şeyler de yazdım ama başlığı hatırlamıyorum, katkılarım dan da bulamadım. Bu şekil oraya çok iyi gider. Selamlar Sezerpal 10:04, 3 Ocak 2008 (UTC)

Geri alma sebebim açık.Sayfanın adını değiştirmek istiyorsanız topluluğun fikirlerini ve onayını beklemeniz gerekir.Ben tartışma sayfasında böyle bir fikir birliği göremedim.Bu konuyla ilgili yeterince uyarı almışsınız.Lütfen tekrarlamayınız.--Eldarionileti 00:16, 4 Ocak 2008 (UTC)
Bana mı dediniz? Sezerpal 00:24, 4 Ocak 2008 (UTC)
Bakınız fikrinizi öne sürdünüz kullanıcıları tartışmaya çağırdınız.Vikipedi'de bazı tartışmalar aylarca sürebilir.Yapmanız gereken beklemektir.Her değişikliği tartışarak geri alacak olsa idik yapılan vandalizmleri de tartışarak geri almamız gerekirdi.Önemli ve hassas sayfalarda değişiklik için topluluğun fikrini beklemeniz şarttır.Bana göre verdiğiniz ismin troll tanımlaması ile ilgisi yoktur.Ancak topluluk karar verirse değişir.Topluluğun fikirlerini bekleyiniz.--Eldarionileti 00:27, 4 Ocak 2008 (UTC)
  • Öncelikle ben yaptığınızın vandalizm olduğunu söylemedim,sadece dediğiniz olayın doğru olmadığını zira böyle olsa yapılan vandalizmleri geri almadan önce tartışma sayfasında belirtmemiz gerektiğini söyledim.Lütfen iyi niyet olduğunu varsayınız.İtiraz yoksa diyorsunuz ancak fikri ortaya atalı ancak birkaç saat olmuş.Vikipedi'nin şu saatlerdeki yoğunluğunu düşünürseniz an itibari ile itiraz olmaması doğaldır.Beklemek gerektiğini yapmış olduğunuz şablon değişikliklerinde görmüş olmanız gerekirdi.Yaptığınız değişiklikler geri alındı ve konu tartışma sayfasına taşındı.Troll kelimesi sadece kaba konuşan zorbaca ve sert kullanıcılara kullanılan bir tabir değildir.Son derece yumuşak ve sakin bir biçimde,yazdıklarını emir kipiyle bitirmeden trolllük yapan,politika ve yönergeleri başka yönlere çekmeye çalışan bir çok örnek geçmişte görülmüştür.Dolayısıyla sizin öneriniz biraz dar bir anlamda kalmaktadır.Son kez rica ediyorum.Lütfen topluluğun fikirlerini bekleyiniz.--Eldarionileti 00:55, 4 Ocak 2008 (UTC)

Troll zararlısı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ayrıntılı fikrimi VP:Troll'ün tartışmasında belirteceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 03:24, 4 Ocak 2008 (UTC)

Trollleri beslemeyelim lütfen[kaynağı değiştir]

Vikipedi'de kişisel saldırılar yasaktır. Politikalar yeni kullanıcılara ve eski kullanıcılara göre değişmez. Daha dikkat edilmesi gereken ise trolleri beslememektir. Lütfen buna dikkat ediniz.Sağlamcıileti 19:42, 4 Ocak 2008 (UTC)

Merak ettiğim bir konu[kaynağı değiştir]

Merhaba, buradaki ifadenizde yeni kullanıcılar derken kimleri kastettiğinizi öğrenmek isterdim... Az önce Sağlamcı ve Takabeg'e kişisel saldırıda bulunan IP ler değildir umarım ? --Metal Militia ileti 19:59, 4 Ocak 2008 (UTC)


Yeni kullanıcılara düşmanca yaklaşım segilemeyin[kaynağı değiştir]

  • Wikipedia:Please do not bite the newcomers başlığı altında ingilizce vikipedide bir yönerge bulunmaktadır. burda sayfanın en başında yazan nutshell(Türkçe Vikipedide:Bu politikanın özeti:) şöyle yazar:
  • This page in a nutshell: Do not be hostile toward newcomers. Remember to assume good faith first and approach them in a polite manner.

şöyle çevirdim:

  • Bu politikanın özeti: Yeni kullanıcılara düşmanca yaklaşım segilemeyin. ilk başta iyi niyet olduğunu varsayın hatırlayın ve onlara nazik biçimde yaklaşın.

iyi çaışmalar--Qwl ye yaz 20:09, 4 Ocak 2008 (UTC)

O politikayı biliyorum, sorum o değildi, "yeni kullanıcılar" dan kasdınız kimlerdir? Bunu merak etmiştim. --Metal Militia ileti 20:13, 4 Ocak 2008 (UTC)

ben o konuda bahsedilen dışında bir yeni kullanıcı tabiri oluşturmak istemedim. vikipedi de değişiklik yapan herkes kullanıcıdır. IP ise ananim kullanıcıdır.


bence yeni kullanıcı: kuralların kendisine bildirilmemiş olduğu kullanıcıdır. kullanıcılar değişiklik yapmadan önce kuralları bilmek zorunda değildir. kendisi kurallara dikkat çekilerek nazikçe uyarıldıktan sonra o kural çerçevesinde yeni kullanıcı olmaktan çıkar.

bu tür kurallar bildirilmeden sert uyarılar ve yaklaşımlar takabege olan şekilde görüldüğü gibi genelde vandalism olarak geri döner.--Qwl ye yaz 20:20, 4 Ocak 2008 (UTC)

Teşekkür ederim, şimdi daha iyi anladım demek istediğinizi. --Metal Militia ileti 20:34, 4 Ocak 2008 (UTC)

Lafları çarpıtmak[kaynağı değiştir]

özünde sizin dediğiniz gibi madde bir özgün çalımadır. bu sebeple başlıkta aynı şekilde ilerlemektedir. demişsiniz. Lütfen söyler misin içeriğin özgün çalışma olduğunu nerede yazmışım? --Machiavelli' msj 20:40, 4 Ocak 2008 (UTC)

O halde lütfen söylemediğim halde söylemişim gibi gösterdiğiniz bölümü siliniz veya üstünü çiziniz.--Machiavelli' msj 20:58, 4 Ocak 2008 (UTC)

Selamlar. Kullanıcılara mesajlarınızı kullanıcı sayfalarından değil de kullanıcı mesaj sayfalarından atarsanız görme açısından sorun yaşamazlar. Saygılar.Sağlamcıileti 20:44, 5 Ocak 2008 (UTC)

Böyle şablonlarımız var tabii ki hatta ben bu şablonları otomatik kullanıyorum. Bunu kullanmak için size monobook dediğimiz bir sayfa oluşturmamız gerekiyor. Madem son değişiklikler işini sevdiniz yapalım bir monobook. Ben monobook unuzu kaydettikden sonra önbelleğinizi monobook un içinde yazdığı şekilde boşaltın. Daha sonra maddelerde ve mesaj sayfalarında değiştir sekmelerine basınca sol sütunda şablonları görebilirsiniz.Sağlamcıileti 21:08, 5 Ocak 2008 (UTC)

Ayarlarınızı kaydettim, şimdi tarayıcınızın belleğini de temizlemeniz gerekmektedir: Mozilla / Firefox / Safari: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak.
Bir maddede değiştir tuşuna bastıktan sonra sol sütunda hoşgeldin, test, G1, G3 ibarelerini görüyorsunuz. Onlara tıkladığınızda maddeye ve ya mesaj sayfasına ilgili şablonu ekler.Sağlamcıileti 21:17, 5 Ocak 2008 (UTC)

Bir daha Ctrl F5 yapın bakalım. Başka bir monobook kopyaladım. Bu da olmazsa bilemiyorum. Ben de fazla anlamıyorum açıkçası.Sağlamcıileti 21:32, 5 Ocak 2008 (UTC)

Madde adlarını, özellikle hassas içeriğe sahip maddelerin adlarını, toplululuğun onayını almaksızın, ilgili tartışma sayfalarında konsensus sağlanmaksızın değiştirmek vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen tekrarlamayın. --Metal Militia ileti 10:22, 6 Ocak 2008 (UTC)

kişisel saldırı durumu hakkında cevap bekliyorum[kaynağı değiştir]

yukarıdaki konuyla ilgili cevabınız bekliyorum. geri alma nedeniniz nedir? teknik mi yoksa konuyla ilgili mi? teknik olarak yazmışsınız. geçerli politika veya yönergenin ilgili maddesini görmek isterim. tartışmadan değiştirmeyiniz uyarısı sadece ve sadece politika ve yönergelerin başındaki uyarı şablonunda yazar. bunun aksi bir örek yktur. size gelen kişi konuyla ilgili kural göstererek bir ittiraz yapmamıştır. eğer siz yapıyorsanız konunun tartışma sayfasında belirtiniz.

beni vandalismle suçlar yaklaşımınız kişisel saldırı alınabilir.--Qwl ye yaz 11:20, 6 Ocak 2008 (UTC)

Madde adlarını topluluk tarafından konsensus sağlanmadıkça değiştirmeyiniz. Konuyu sizinle daha fazla tartışmayacağım. İhtiyaç duymanız halinde diğer kullanıcılardan fikir sorabilir, yardım isteyebilirsiniz. İyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 11:25, 6 Ocak 2008 (UTC)

Kurallar, tartışmalar...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Konuyla ilgili olan kişi ben değilim, bunu ilgili arkadaşlarla tartışacaksınız. Önerilerinizi tartışma sayfalarında belirtin, sizinle aynı fikirde olmayanlar elbette niçin aynı fikirde olmadıklarını belirteceklerdir. Benim sizin şikâyetinizdeki kastım bunun KSY olmadığı ve şikâyet unsuru olamayacağı idi. Ayrıca yöneticilik fonksiyonlarının karıştığı bir işlem olmadığı için kullanıcı olarak şikâyet etmeniz gerekirdi; yönetici olarak değil. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:33, 6 Ocak 2008 (UTC)

Şunu açıklar mısınız:

  • Bir isim önerdiniz, tartışmaya katılanlar tarafından uygun görüldü ve değiştirildi, iki gün sonra kendi önerdiğiniz ve kullanıcılar tarafından kabul gören bir ismi değiştirmekteki amacınız nedir?--Machiavelli' msj 18:44, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Etkisizleştirme olarak görmeniz tamamen sizin kişisel düşünceniz. Daha iki gün önce kendinizin önerdiğiniz bir isim değiştirildiğinde lütfen müdahale edin diyen sizsiniz. Daha yeni tartışılmış ve kabul edilmiş birşey varken kafanıza göre hareket edemezsiniz burada bir topluluğuz siz o topluluğu kabul etseniz de etmeseniz de başkalarının fikirlerini almak zorunudasınız. Henüz iki gün önce tartışılmış bir şeyi ben değiştirdim beğenmeyen geri alsın tartışılsın demek söz konusu olamaz. "Fikirbirliği değişir" ilkesi size 2 günde bir maddeyi değiştirme hakkı vermez. Geri alınsın tgartışılsın da ne demek zaten tartışılmış. Her yaptığınız değişiklikte TBA ihlaline dayandırmanız ayrıca anlatılması gereken bir durum. Bu yaptığınızın vandalizm olarak algılanması ve kullanıcılar tarafından uyarılmanız kadar doğal birşey yok. --Machiavelli' msj 19:09, 6 Ocak 2008 (UTC)

Bunlar kişisel görüş değil, politika, yönergelerin özüdür. Politikanın özünden ayrı yerlere çekmeye çalışmayınız. İsim önerdiniz, tartışıldı, fikir birliğine varıldı. Bir başkası ismi değiştirse anlaşılır bir hareket, fakat siz önerdiniz ve iki gün sonra gene siz ismi değiştiriyorsunuz. Bu anlaşılacak, anlayışla karşılanacak birşey değildir.--Machiavelli' msj 20:43, 6 Ocak 2008 (UTC)

Madem o ismi onaylamıyordunuz niye önerdiniz niye o isim kabul edilsin diye uğraştınız. İnsanlar maddenin başlığını tartıştı bir öneri koydunuz kabul edildi iki gün sonra çıkıpta bu ismi değiştirmek vandalizm olarak kabul etmek çok doğaldır. Ortada yapılan bir hata göremiyorum. Vandalizm uyarısı gayet yerinde bir uyarıdır. hata yapıldığı kabullenilmiyor cümlesinin sizin için de geçerli olabileceğini düşündünüz mü?.Bu kadar insan evet yerinde bir uyarı diyor, tek bir kişi de (sizin dışınızda) hayır yanlış bir uyarıdır demiyorsa düşünmesi gereken sizsiniz. Hatta sadece uyarıyla geçiştirilmiş olduğu için teşekkür etmelisiniz.--Machiavelli' msj 21:06, 6 Ocak 2008 (UTC)

Troll konusunda fikirlerimi belirttim, Vikipediye hiçbir katkısı olmayacağını düşündüğüm "zararlısı" kelimesi kalsın mı çıksın gibi bir konuda daha fazla müdahil olmak istemiyorum, yapmam gereken çok daha önemli ve yararlı konular var. --Machiavelli' msj 21:20, 6 Ocak 2008 (UTC)

  • Merhabalar,
  • Savunmanızı engellemeniz bittiğinde doğrudan o kişiye mesaj sayfasında yapabileceğiniz gibi, engellemeniz bitmeden önce o kişiye e-posta yollayarak da yapabilirsiniz. Ayrıca ortalıkta herhangi bir yöneticilik işlevinin kullanımı da yoktur... yoksa testiyi kırmadan mantığıyla davranışlarınız sebebiyle engellenebileceğiniz bir yöneticinin sizi engellememesini mi garantilemeye çalışıyorsunuz? Yöneticiler kullanıcıları kafalarına göre, kullanıcı adlarını sevmedikleri için engellememektedirler; eğer uygunsuz bir hareketiniz yoksa zaten kurallara göre engellenmeniz mümkün değildir. Bu sebeple önce uyarılma sebebiniz olan kuralları inceleyin ve uyarılmanıza yol açan durumu yapmayın. Ayrıca size daha önce de anlatamadım denememe rağmen ama umarım anlarsınız: bir kullanıcı bir değişikliği geri alıyor veya bir başkasından geri almasını istiyorsa bu ortada bir itiraz var demektir, illâ ki bir itiraz başlığı açmalarına gerek yoktur. Lütfen olayları kişiselleştirmeyiniz... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:46, 6 Ocak 2008 (UTC)

Engellenmek ya da engellenmemek[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kısacası, açık açık "bir kural ihlâl ettiğimi düşünmüyorum, engellenebileceğimi söyleyince engellemesini önlemek için onu şikâyet ettim" mi diyorsunuz? Bakın; bu yaptığınız çok uygunsuz. Kişileri şikâyet ederken bertaraf edemezsiniz. Size bir uyarı gelmiş, hâlâ itirazlardan bahsediyorsunuz. Bir kullanıcı bu arkadaşa (ki bu durumda arkadaş tartışmada 3. şahıstır yani bir taraf değildir yani illâ ki tartışmaya katılması şart değildir) bu değişikliği uygunsuz bulduğunu ve tartışılması gerektiğini söylemiş, arkadaş da buna istinaden geri almış ve size uyarı atmış. Oturup bu başlığın uygunluğunu veya uygunsuzluğunu tartışmada tartışmaktansa, siz bu arkadaşı şikâyet ediyorsunuz ki tekrar o değişikliği topluluğun onayı olmaksızın yaptığınızda sizin engelleyemesin...? Yaptığınız bu mu yani? Ben sözcüklerinizden bunu çıkardım ve eğer buysa cidden çok nahoş bir durum. Oturup kişiler üzerinde yoğunlaşacağınıza, size tavsiyem acaba o başlığa niçin itiraz gelmiş olarak düşünmek ve bunu ilgili sayfanın tartışmasında tartışmaya açmak. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:09, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Merhabalar,
  1. Engellenmediniz. Niçin engelleneceğiniz konusunda bu kadar eminsiniz? Bu kadar emin oluşunuz hatalı değişiklik yaptığınız fikrini uyandırıyor bende...
  2. Uyarı atılmış. Uyarı gökten zembille ve imzanızın rengi sebebiyle inmemiş; belirli sebepler belirtilmiş... size tartışmadan bir şey çıkana kadar değiştirmeyin sayfanın adı denmiş. Sizden beklenen bu uyarı dikkate almanız, sebebi zaten bariz uyarının.
  3. Birileri itiraz etmişse, elbette tartışacaklardır. Hemen şu an tartışılmayabilir, hemen şu an karara varılmayabilir; zamana bırakın. Belki bir hafta sürecek tarafların hazırlanıp tartışması? Sırf siz şu anda isim değişsin istiyorsunuz diye, kişiler itiraz ederken bu yapılacak değil. Zaman tanıyın itiraz eden arkadaşlarla da belirteceklerdir; hemen tartışmanın tartışma sayfasında başlamamış olması değişikliğinizin tartışmalı olmadığı anlamına gelmez...
  4. "yöneticiler hata yapamaz diye bir şey yok ki." elbette yöneticiler de hata yapabilir fakat bu arkadaşımız yöneticilik işlevlerini kullanmamasına rağmen siz ısrarla onun yönetici olduğu gerçeğine atıfta bulunuyorsunuz... niçin bu vurguyu yapıyorsunuz? bu vurguyu yapmaktaki amacınız nedir? bir kullanıcı olarak size bir uyarı atmış - onu bir kullanıcı olarak ele almaktansa kural ihlâl etmiş bir yönetici olarak sunuyorsunuz - bu ne iyi niyetli bir davranış ne de hoş bir şey...
  • Topluluğun sabrını zorlamamanızı dilerim... zamana bırakın olayları. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 19:24, 6 Ocak 2008 (UTC)
  • Vikipedi:Engelleme politikası'nın Topluluğun sabrını zorlayan ve topluluğa karşı sorun çıkaran kullanıcılar maddesi gereğince 48 saat engellendiniz. umarım bu sürede, bulamadığınızı söylediğiniz kurallar yerine vikipedi'nin genel duruşuna ve tartışmaların gidişine ilişkin bir fikir sahibi olur ve fikirlerinizi tartışmak için kullanıcıları meşgul etmek yerine ansiklopediyi geliştirmeye karar verirsiniz. --kibelemesaj 21:17, 6 Ocak 2008 (UTC)

Galatasaraylı kullanıcımız; Galatasaray Portalımız daha önce olan yetersiz halinden ziyade, daha güzel bir biçimde geliştirilmiştir. Ziyaret edebilirsiniz. Kullanıcı GSH yi {{}} karakterleri içine alarak Galatasaray haberlerini takip edebilirsiniz.Ayrıca Galatasaray Gündemdeki Proje maddesine katkılarınızı bekliyoruz. Lütfen katkılarınızı esirgemeyin. Saygılarımla --SBM ileti 14 Ocak 2008 19:05 (GMT+2)

Sizin çok iyi bileceğiniz gibi yapılan değişikliği geri almak için tartışma sayfasında belirtmeniz topluluğun fikrini almanız gerekir."bende itiraz edip sembolü reddediyorum." şeklinde bir argüman yoktur.Tartışma sayfasında fikrinizi belirtebilirsiniz.--Eldarionileti 01:25, 18 Şubat 2008 (UTC)
Değişiklik yapıldıktan sonra herhangi bir itirazın geldiğini göremiyorum.Sizin itirazınız varsa tartışma sayfasında belirtebilirsiniz.--Eldarionileti 01:33, 18 Şubat 2008 (UTC)
Burada sizinle oturup uzun uzun tartışmayı çok isterdim.Vikipedi'de herkesin fikri eşit değerdedir.Sizin fikriniz herkes ile eşit değer görür.Size son mesajımı aynı cümlelerle bitiriyorum.Fikirlerinizi tartışma sayfasında belirtiniz.--Eldarionileti 01:43, 18 Şubat 2008 (UTC)

Etnosentrizm[kaynağı değiştir]

Selam. Sen engellendiğinde de izliyordun sanırım. Etnosentrizm'in viki'nin tarafsızlığına verdiği zarar sadece Ermeni meselesinde değildir. Gürcüce, Acaristan, Macahel vs. maddelerde Türk tarihi ile ilgili maddelerde tanık oldum. Senin artık dayatıcı tavrın yok gibi (gösterdiğin tablodaki tavrı) buna sevindim. Ancak bazı konularda tartışmaya girmek istemeyen arkadaşlarımızın varlığını da düşün. İnsan önemli vakitlerini bu tür tartışmaya harcamaktansa bazı ısrarlı arkadaşlar ile muhatap olmaktansa ve kişisel saldırıya uğramaktansa kendi yazılarını yazmayı tercih etmek çok doğaldır ve haklarını veriyorum. Ancak himse taraflılaştıracak zihniyetlerine karşı çıkmazsa ne olacak vikipedi? Bunu tekrar düşünmeni istiyorum. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg 21:22, 28 Şubat 2008 (UTC)

korkma vikipediye bir şey olmaz[kaynağı değiştir]

Vikipedi:Cesur ol ve Vikipedi:"Bütün kuralları yoksayın" ne demektir? maddekleri sana vikipediyi bir şey olur tarzındaki korkuların hakkında endişelenmemen gerektiği hakkında birşeyler var. en sonunda o an için en uygun uzlaşma sağlanır her zaman. vikipedi zaten hiç bitmeyecek bir proje sonuçta. bu maddeler konusunda içerik tartışması yapalım. her madde için kendi tartışma sayfası var zaten. özel bir konu tartışmak istersen ayrıca konuşabiliriz elbette. benim amacım içeriği geliştirmektir. bu konuda her yazını beklerim. iyi çalışmalar.--Qwl ye yaz 21:42, 28 Şubat 2008 (UTC)

Selam kurallar değil maddeye ve konuya ilgili somut yanıtı isterdim aslında. Konuya bakarak fikirini tartışma sayfasına yazarsan sevineceğim. Takabeg 21:59, 28 Şubat 2008 (UTC)
  • Ermeni mezalimi (bana göre terminolojiye girmiş olan) konusunda görüş belirtip, tartışmayı karıştırmak istemiyorum. İzninizle sadece izleyeceğim. Görüşlerimi değişik zamanlarda zaten belirttim.

Takabeg'i kutladığım gibi ısrarcılığın (konsantrasyon ve savunma anlamında) konusunda seni de kutluyorum. Mutlaka iyi bir sonuç çıkacaktır. Kolay gelsin. --foPen bana ileti gönder 17:02, 4 Mart 2008 (UTC)

şu girişi bağlayalım derim. yorumunu bekliyorum. iyi çalışmalar--Qwl ye yaz 14:47, 8 Mart 2008 (UTC)

Evet, yazını gördüm, başka bir sayfayla meşgul olduğumdan ilgilenemedim. Tamam derim. Ayrıca {{{taraflı}}} ibaresini de kaldıralım. Bundan sonraki eleştirilere göre zamanla gerekeni de yaparız... --Xyzblood 14:50, 8 Mart 2008 (UTC)

Resim:GS hell.jpg resmini siz mi çektiniz acaba?--Machiavelli' msj 23:38, 16 Mart 2008 (UTC)

Tekerlikli sandalye basketball pictogram .PNG[kaynağı değiştir]

güzel olmuş... :))) 78.163.231.45 21:26, 22 Mart 2008 (UTC)

Şablon tartışma:İslam[kaynağı değiştir]

Şablon tartışma:İslam#islam tarihi kategorisi ndeki durumu değerlendirebilirmisin. benim katkılarım anlamsız sebeplerle geri alınıyor. --Qwl ye yaz 11:11, 27 Mart 2008 (UTC)

Konuyla ilgilenmeye çalışırım, ancak siz gene de, konunun tartışma sayfasında ilgili diğer kullanıcılarla fikir birliği oluşturmaya çalışarak katkıda bulunmaya gayret ediniz. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 11:26, 27 Mart 2008 (UTC)

itiraz eden kişi belgesiz ve kaynaksız geliyorsa ne tartışayım ki. bu bir tür engelleme. arkadaş özgün çalışmasıyla ve sağduyusuna göre bir islam kategorisi oluşturduğunu söylüyor. ortada tartışma konusu yok, çünkü uydurma şeyler üzerine gidiyoruz. maddesinde zaten olan bir şeyi şablona aktardım. bunu niye uzatayım bukadar. alakanıza teşekkürler--Qwl ye yaz 11:32, 27 Mart 2008 (UTC)

kusura bakmayın ama yukarıda yazdığım maddede geçen tartışmadaki lafları bir incelerseniz memnun olurum.--Qwl ye yaz 21:08, 27 Mart 2008 (UTC)

İlgili sayfada geçen tartışmaya Kullanıcı:Noumenon'un yaptığı yorum ve tartışmanın taraflarına yolladığı mesajlar çerçevesinde katkılarınıza devamınız uygun olacaktır. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 22:51, 27 Mart 2008 (UTC)
Biraz zihniyet muhasebesi yapmaya karar verdim.:)) Şaka bi yana, çok uyumlu olmama rağmen bazı davranışlara tahammül etmek zor oluyor. Umarım ansiklopediye faydalı olursun. Şimdiden kolay gelsin...
RESİM YÜKLEME UYARISI!

Lisans (telif) ve/veya kaynak bilgisi eksik veya yanlış resim(ler) yüklediniz!. Vikipedi olarak telif haklarına en üst seviyede önem vermekteyiz. Vikipedide kullanılabilecek bir lisans ve kaynak bilgisine sahip olmayan ya da bu bilgileri yanlış girilmiş olan resimler silinmektedir. Yüklemiş olduğunuz resmin ya da resimlerin lisans ve kaynak bilgileri vikipedi telif hakları kurallarına uygun ise lütfen bu bilgileri ekleyiniz ya da değiştiriniz. Aksi taktirde yuklediğiniz resim(ler) silinecektir.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantılardan bilgi edinebilir ya da bu konuda deneyimli bir kullanıcıya danışabilirsiniz:

Resim Kullanım Politikası - Resim Telif Etiketleri - Telif Hakları (genel) - Telif hakları (SSS) - GNU Özgür Belgeleme Lisansı

--Manco Capac 08:22, 31 Mart 2008 (UTC)

kapatma davası konusu[kaynağı değiştir]

akp ye açılan kapatma davası maddesi silinmeye aday olarak gösteriliyor bu yüzden ana sayfaya konulması önce silinmemesine bağlı. bu bağlantıdan oyunuzu kullanabilirsiniz http://tr.wikipedia.org/wiki/Vikipedi:Silinmeye_aday_maddeler/Adalet_ve_Kalk%C4%B1nma_Partisi%27nin_kapat%C4%B1lma_davas%C4%B1#Adalet_ve_Kalk.C4.B1nma_Partisi.27nin_kapat.C4.B1lma_davas.C4.B1 --Ufucuk 14:28, 31 Mart 2008 (UTC)

Bulgaristan illeri tartışmasına ilginiz için teşekkürler. Takabeg sanırım bizi kafatası milliyetçisi sanıyor:) Onunla konuşup anlaşmaya çalıştım ama bu aceleci tavrını anlayamadım. Halbuki bizim tek amacımız türkçe de olsa bulgarca da olsa yaygın kullanımı bulmak. Bunu ona bir şekilde anlatmaya çalışırsanız çok iyi olur. Sevgiler, saygılar--Esrabal 11:03, 1 Nisan 2008 (UTC)

Karşı taraf bu tutumlar içine girmese uzlaşmaya daha kolay varabiliriz. Böyle bir şey var mı? Burayı kendi ansiklopedisi sanmış olacak ki her adı dışişleir bakanlığına göre düzenlemiş rusçuku da orada rouuse yazıyormuş böyle olmaz demiş kendince ruse yapmış. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyor. Biraz garip bir insan yani hepo karşı taraf kötü milliyetçi gözü ile bakıyor. Uzlaşma adına hiçbir şey yapmıyor. Bu kadarı fazla. Artık konudan çok kişi önem kazanmaya başladı. Bize vandal diyor ama vandalca davranışlar içine girmeye başladı.--Esrabal 11:24, 1 Nisan 2008 (UTC)

eğer daha önceki durumu gerekçe ve kaynak göstererk değiştirmişse geri alabilirsiniz. onun sizi tartışmaya çağırması ve durumu görüşmeniz lazım. kaynaklara göre görüşmeniz gerekir. sizin kaynaklara göre itirazınıza rağmen aynı şeyi tekrar yapamaz. bu durumda benim şu sebeplerle itirazıma rağmen şu kişi değişikte ısrar ediyor diye bir hizmetli ile görüşmelisiniz. hizmetli gerekeni yapacaktır. gerekirse maddeyi değiştirmelerden önceki versiyona getirip korumaya almak veya vandalizm görüyorsa kullanıcıyı engellemek gibi birşey yapabilir. özellikle kişiler üzerinde tartışmaya girme. bu hiçbir şeyi çözmez. kolay gelsin. --Qwl ye yaz 11:35, 1 Nisan 2008 (UTC)

Yardımlarınız için teşekkürler.--Esrabal 11:43, 1 Nisan 2008 (UTC)

Takabeg düzeltmene itiraz var. geçerli kaynak göstererek bir uzlaşmaya varılmadan değişiklikte ısrarcı olman VP:3GK ya göre engellenmeni getirebilir. iyi çalışmalar--Qwl ye yaz 12:32, 1 Nisan 2008 (UTC)

Kişiye göre değil konuya göre davranmalı[kaynağı değiştir]

Tavsiye için teşekkür ederim fakat kişiye göre değil konuya göre davran artık. Bir de tartışmaları iyice oku ve meseleleri üzeysel bakmadan madde içeriklerini ve tartışmalarını inceledikten sonra bir şeyi yazmaya çaılş. Bu sana tavsiyem. Kolay gelsin. Takabeg ileti 12:36, 1 Nisan 2008 (UTC)

Haber portalı[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Portal açılması için yeterli destek şart... ana sayfaya hemen geçirmek zor olabilir, öncelikle bu konuda uzlaşma çıkması lazım daha sonra da bu içeriği de barındıracak bir ana sayfa tasarımının kabul görmesi lazım. Oysa hâlâ yeni ana sayfa tasarımımızı seçebilmiş değiliz. Ancak o seçim bitince bunu ana sayfaya taşımak için ufak bir tartışma ve kabulden sonra ana sayfaya geçirebiliriz... ama tabii bunlardan önce portalın açılmasının kabul görmesi ve azından bir süreliğine yeterli oranda katılım aldığını görmemiz şart. Açık olmak gerekirse bence güzel fikir ama portallarımızın çoğunluğu şu an ölü ve bu portalın farklı bir durumda olacağını düşünmüyorum... ek olarak güncel konulara dair maddelerimiz şu sıralar çok kötü durumda ve tamamen haber sitelerine, gazetelere dayanan haber formatında maddeler. Hâli hazırda bu tip bir sorunu çözdükten sonra bu işlere girişmemiz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Ama eğer topluluk tamam yapalım derse hayır diyecek değilim ^_^ Toplulukla bu hususu ayrıntılı bir şekilde Köy Çeşmesi'nde tartıştıktan sonra ancak bir adım atılabilir... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 09:07, 2 Nisan 2008 (UTC)

takabeg kaynak göstermen gereklidir.--Qwl ye yaz 15:16, 2 Nisan 2008 (UTC)

Neyin kaynak? Şimdi bak. Başlıklar değiştirilmemiştir. Sen vandalizme bak. Yine mi kişilere göre davranıyorsun? Konulara göre davran. Kolay gelsin. Takabeg ileti 15:18, 2 Nisan 2008 (UTC)
Eğer tartışma sayfasına bakarsanız ben iki ansiklopediden kaynak ekleidğim halde kullanıcının beni kütük adlı hizmetliye kaynak göstermeden değişiklik yapmaktan şikayet ettiğini görürsünüz. Bu kullanıcı artık haddini aşıyor derim. Siz de kütük hizmetlisine şikayet yazarsanız daha kolay başa çıkılır zira artık vandallaşmaya başladı (her ne kadar bana vandal dese de)--88.232.29.24 15:22, 2 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi'de esas olan, hassas konuya sahip maddelerde tarafların fikir birliğine varmaları, bu gayreti göstermeleridir. Daima karşılıklı iyiniyet olduğu varsayılmalı, ve asla kişilere odaklı değil, maddeye odaklı tartışılmalıdır. Aksi davranışlar kişisel saldırı ilkesinin ihlali demek olur ki, engellenme olasılığını doğurur. Lütfen bir hafta süre içinde konuyu, diğer kullanıcılara karşı kullandığınız üslubunuza azami dikkat göstererek tartışınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. (Not: bu mesaj her üç kullanıcıya da aynı şekilde gönderilmiştir.) --Metal Militia ileti 15:56, 2 Nisan 2008 (UTC)

Selamlar Qwl[kaynağı değiştir]

Galatasary şubeleri hakkında katkı yapmayı çok isterim.Yardımım dokunursa ne mutlu bana.İyi akşamlar-- Selimbey34 ileti 17:35, 4 Nisan 2008 (UTC)

Adil kullanım[kaynağı değiştir]

Adil kullanım kriterlerine göre Vikipedide bulunan resimleri ilgili madde dışında hiçbir sayfaya yerleştirmeyiniz lütfen. Bu resimler sadece ve sadece maddelerde kullanılabilir. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:15, 5 Nisan 2008 (UTC)

Vikipedi:Adil kullanım politikası madde 9, Yalnızca maddelerde kullanılır diye bir şey kesinlikle söz konusu.--Machiavelli' msj 00:27, 5 Nisan 2008 (UTC)

Namespace'den önce bir kelime daha var "and only in article namespace" hemen sonra da diyorki "subject to exemptions." exemptions kelimesine şu bağlantı verilmiş: en:Wikipedia:Non-free content criteria exemptions. O bağlantıdan da ilgili cümle şunu diyor "They should never be used on templates (including stub templates and navigation boxes), portals, user pages, categories, Help, MediaWiki, or the Project namespace". Sonuç olarak hayır, İngilizce Vikipedide de portal ve hatta şablon da dahil değil.--Machiavelli' msj 00:41, 5 Nisan 2008 (UTC)

Kullanamazsınız maalesef, her sayfada yazdığı gibi "özgür ansiklopedi" bunun anlamı özgür bilgi, telif hakları saklı olmayan bilgi. Bu resimler olabildiğince az kullanılmalı. Çok sert şartlara bağlanmıştır. Bana kalsa logolar ve birkaç istisna dışında hiç kullanılmamalı ya, neyse. "özgür ansiklopedi" deki ansiklopedi kadar "özgür" kelimesine de değer veriniz. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 00:48, 5 Nisan 2008 (UTC)

Şapka resmini uzun uzun açıklamama gerek var mı bilemiyorum ama VP:AKP madde 5 ve 8. Yani resmin konu olduğu şey ansiklopedik olmalı (o şapka ansiklopedik mi?) ve resmin konu olduğu şey yeterli uzunlukta anlatılmalı, resim spesifik olarak madde içindeki bir bölümü tanımlamalı (şapka ansiklopedik ise eğer, maddede hiçbir bilgi bulunmuyor) diğer duvarkağıdı resmi ise VP:AKP madde 3 yani ilgili maddede ilgili objeyi tanımlayacak bir resim zaten bulunuyor ve kullanılıyor.--Machiavelli' msj 01:17, 5 Nisan 2008 (UTC)

Ayrıca ikinci resim VP:AKP 1. maddeyede uyumsuz. Tek başına arabanın fotoğrafını çekebilirsiniz. Yani özgür lisanslı bir resmin oluşturulması imkansız değil. Diğer araba resmide kısmen girse de içinde takımda bulunduğu için çok daha yumuşak davranılabilir.--Machiavelli' msj 01:23, 5 Nisan 2008 (UTC)

Resimlerin hepsini kontrol edemedim, ama baktığım 3-4 fotoğrafta dolar işareti üzerine çizgi çekilmiş bir resim var. "all size" dedikten sonra resmin en altında sizde göreceksiniz, bunun anlamı ticari kullanıma serbest olmadığıdır. Bu tip resimler Vikipedi için "yeterince özgür" değillerdir. VP:RKP: Sadece ticari olmayan kullanıma açık, izne tabii veya resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış görüntüler Vikipedi politikaları açısından uygunsuzdurlar ve görüldükleri anda silinirler.--Machiavelli' msj 01:40, 5 Nisan 2008 (UTC)

Önemli olan burada ticari amaçlı kullanılmaması değil. Yukarıda politikadan alıntı yaptığım şekilde bir sınırlandırma varsa hemen silinir.Creative Commons sayfasında en alttaki iki lisans türünü kullanabiliriz. Uygun lisansı eklemelisiniz bu etiketler Kategori:Creative Commons etiketleri--Machiavelli' msj 01:57, 5 Nisan 2008 (UTC)

Son yüklediğiniz resimde olmamış [5] bakın en altta ticari kullanıma sınırlandırıldığı belirtiyor yukarıda dediğim gibi bunlar hemen silinirler. İkinci olarak ki bu çok önemli bir konu sadece ama sadece kendi oluşturduğunuz resimlere kişisel etiketiyle yükleyiniz--Machiavelli' msj 01:57, 5 Nisan 2008 (UTC)

Sildiğim resmi tekrar yüklediğiniz için yukarıda yazdığım şeyi yinelemeyi uygun görüyorum ve birşey hallolmamış, resim ticari kullanıma sınırlı.

VP:RKP: Sadece ticari olmayan kullanıma açık, izne tabii veya resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış görüntüler Vikipedi politikaları açısından uygunsuzdurlar ve görüldükleri anda silinirler.

--Machiavelli' msj 02:16, 5 Nisan 2008 (UTC)

Neyde hangi lisans? Eğer flickr'daki hangi resimleri Vikipediye yükleyebileceğinizi soruyorsanız cevabı vermiştim.--Machiavelli' msj 02:23, 5 Nisan 2008 (UTC)

İki defa sildiğim ve açıklamasını ilgili politikaya bağlantısını vermeme rağmen tekrar tekrar yüklüyorsunuz. Anlaşılmayan tam olarak nedir. Bu resmi adil kullanım ile kullanabilirsiniz. Portlada kullanamazsınız. Adil kullanım ile kullanılan madde başka bir resim daha var bu sebeple adil kullanımada uymuyor. Kısacası uymayan resim tekrar tekrar yüklemeyiniz.--Machiavelli' msj 23:31, 5 Nisan 2008 (UTC)

basketbolla ,ilgilendiğim için ona el atmak istiyorum ama hangi sayfadan gireceğimi bilemiyorum.yardımın dokunursa sevinirim.iyi çalışmalar-- Selimbey34 ileti 16:58, 5 Nisan 2008 (UTC)

Non-Commerical[kaynağı değiştir]

Non-Commerical resimler Wikiye uygun değildir, defalarca ilgili politikaya atıf yapmama rağmen hala şablon oluşturma ve kullanmadaki bu ısrar nedir? İlgili resimler sadece adil kullanım gerekçesiyle bulunabilir.--Machiavelli' msj 12:15, 7 Nisan 2008 (UTC)

Kaynakta yazıyor, kaynak vermenin amaçlarından biri de zaten kullanıcıların resim hakkında daha fazla bilgi edinebilmesi.--Machiavelli' msj 12:44, 7 Nisan 2008 (UTC)

Klon maddeleri[kaynağı değiştir]

sebebini tartışma sayfasına yaz. ondan sonra ekle şablonu. kafana göre her yere şablon yapıştırmak olmaz--Qwl ye yaz 07:56, 8 Nisan 2008 (UTC)

Önceden çift madde yani birleştirme öneri vardı. Ben de Klon maddeleri yapıldığını düşünüyorum. Çift madde olmadığına dair haklı ve inandırcı gerekçeleri göstermen lazım aslında. Takabeg ileti 08:00, 8 Nisan 2008 (UTC)


Flickr'da lisansın nerede yazdığını söylemiştim yukarıdaki konuşmamızda "all size" z tıklayıp resmin en altına bakınız all rights reserved, telif hakları saklı resim. --Machiavelli' msj 10:36, 8 Nisan 2008 (UTC)

Evet asıl olan yukarıda dediğim şekilde görülen lisanstır.--Machiavelli' msj 11:39, 8 Nisan 2008 (UTC)
Yaşayan insanların resimleri adil kullanım politikasına göre uygun değil. Kişi hala hayatta olduğuna göre bir fotoğrafı çekilip özgür lisanslı bir şekilde yayınlanabilir.--Machiavelli' msj 12:36, 9 Nisan 2008 (UTC)
Promosyonda olsa promofotda olsa farketmez. Lisansı yanlış diye silinmedi. Eğer yanlış lisans olsaydı zaten düzeltirdim. Adil kullanım resimlerini sadece ama sadece özgür lisanslı bir resmin çekilmesi, oluşturulması imkansızsa kullanılabilir. Kişi yaşıyor ve çok rahatlıkla fotoğrafı çekilebilir, özgür lisanslı bir şekilde eklenebilir. --Machiavelli' msj 12:59, 9 Nisan 2008 (UTC)


sizin de dahil olduğunuz tartışmaların bir numaralı kişisi takabeg'i VP:Şde şikayet ettim. Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi aktarmanızı bekliyorum Saygılar--88.232.96.237 12:49, 9 Nisan 2008 (UTC)

Duygularıma yazınızda tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. Şimdi burası bunların konuşulma yeri değil ama ben de sağlam dayanağı olmadan 5-6 kez engellendim. Şimdi bu kadar sağlam kanıt ve belgelerle yola çıkıp da takabegin engellenmemesi vikipedi hizmetlilerinin ne derece tarafsız olduklarını göstrecektir.--88.232.96.237 14:12, 9 Nisan 2008 (UTC)


  • Vikipedi:Adil kullanım politikası: Aynı bilgiyi verecek özgür lisanslı bir benzer dosyanın mevcut olmaması veya yaratılamayacak olması...Eğer fotoğrafın konusu halen mevcudiyetini koruyorsa, özgür lisanslı bir fotoğrafı çekilebilir.

Ha illaki ben İngilizce vikinin politikalarını yönergelerini kabul ederim, Türkçe Vikipedi İngilizce Vikinin politikalarına tabidir ve ona uymak zorundadır diyorsanız (Ki kesinlikle katılmıyorum)...Ayrıca gösterdiğiniz İngilizce Vikideki ne bir politika ne bir yönerge sadece bir şablon:

  • en:Wikipedia:Non-free content "Unacceptable use" alt başlığı: Pictures of people still alive, groups still active, and buildings still standing

Bulduğunuzda silip değiştireceğim diye bir şey yok. Yüklemeyiniz.

--Machiavelli' msj 14:17, 9 Nisan 2008 (UTC)

Flickr'a fotoğrafını yükleyen kişiye mesaj atıp lisansı vikipediye uygun şekilde değiştirmesini istemek ve bu yönde ikna etmek daha kolay olabilir...Bence... :)--Machiavelli' msj 15:13, 9 Nisan 2008 (UTC)

Resim:Uefa kupasi galatasaray.jpg ve Resim:GS-Uefa Cup.jpg resimlerinden birini tercih edip maddelerden çıkarınız (bence birincisi durmalı daha geniş olduğu için). Biri diğerindan daha fazla birşey betimlemiyor hem kendi kendilerine hem de maddede. Gene Adil kullanım politikası gereği. Telif hakları saklı resimler olabildiğince az kullanılmaldır.--Machiavelli' msj 15:22, 9 Nisan 2008 (UTC)

Kupa Uefa Başkanının elindeyken kupayla tur atarken, kupayla sahadan çıkarken, kupayı başkana verirken vs. böyle uzatabiliriz bunu herbiri elbetteki manalıdır. Ancak politika mümkün olduğu en az şekilde kullanmamaızı söyler. UEFA kupası ve Galatasaray bir ara bulunan bir fotoğraf var ikincisi VP:AKP'ye aykırıdır. Tekrar birini seçip diğerini maddelerden çıkarmanız gerektiğini söylemeliyim.--Machiavelli' msj 17:28, 9 Nisan 2008 (UTC)

GS İttifakı[kaynağı değiştir]

Açıkçası, Galatasaray 2007-2008 Sezonu maddesini geliştirmekle başladığım bu yolda, yanımda kimse yoktu ilk yaptığımda. Ama attığım mesajlarla birçok kişiyi harekete geçirdim ve şimdi sağolsun yarım ediyorlar. Mesela sen, E-16 gibi herkes. Çok teşekkür ederim. İyi ki yapmışım :D SBM ileti 20:46, 9 Nisan 2008 (UTC)

Yarın seninle msndede konuşuruz. Şu resim olayına pek girme. Mach'ı biliyorsun. Birşeyler diyor sonra. Ama napsın. Kural(mış) işte. 1 gün engellendim ben mesela ok. Hadi eyv. :D SBM ileti 20:54, 9 Nisan 2008 (UTC)
Boşver. Bundan sonra ne yararı var ki... Hadi bakalım, geliştirmeye devam... Biliyorsun 2000 UEFA Kupası finalini kaliteli madde yapmıştım. Şimdi ise SM yapabilecek bir madde bulalım. Aslında Galatasaray Spor Kulübü'nü bir adaylığa sokayım bakalım neler olacak. Msn için sana mail attım. Bakarsan sevinirim. SBM ileti 14:48, 10 Nisan 2008 (UTC)

Kızıl Şaman[kaynağı değiştir]

  • Yönetici bir şey koymuşsa bir bildiği vardır.Galatasaray'ın sayfasını parça pinçik etmişiniz dışardan hiç hoş durmuyor.Fazladan Galatasaray sayfası yaratacağım diye Galatasaray maddesi mahvoldu.Ben düğer vikipedia'larda büyük takımlara böyle bir şey uygulandığını görmedim.Ne yaparsanız yapın bana ne ...--Kızıl Şaman 14:11, 14 Nisan 2008 (UTC)

Yönetici bir şey koymuşsa bir bildiği vardır.Galatasaray'ın sayfasını parça pinçik etmişiniz dışardan hiç hoş durmuyor.Fazladan Galatasaray sayfası yaratacağım diye Galatasaray maddesi mahvoldu.Ben düğer vikipedia'larda büyük takımlara böyle bir şey uygulandığını görmedim. Ne yaparsanız yapın bana ne ...--Kızıl Şaman 14:11, 14 Nisan 2008 (UTC)

yönetici bildiği şeyi tartışma sayfasına yazsın ozaman. zaten itiraz noktasını da yazdı. ona göre gerekli düzeltmeleri yaptım. size göre bozuldu bana göre gayet güzel. bu durum herkese göre değişir. itiraz ettiğin noktayı, beğenmediğin yeri söyle konuşalım.--Qwl ye yaz 14:18, 14 Nisan 2008 (UTC)
  • İyi sana göre güzelse sorun yok devam et çalışmalarına ben fikrimi söyledim,en iyisi sizsiniz sonuçta siz ilklerin takımısınız zaten,problem yok o zman iyi çalışmalar--Kızıl Şaman 14:53, 14 Nisan 2008 (UTC)

Gerekçeyi yazdım: Topluluğun sabrını zorlamak. Başka bir sorun var mı? Levent Abi ileti 19:18, 14 Nisan 2008 (UTC)

Alternatifler[kaynağı değiştir]

Sizi alternatif ve milli oluşumlara davet ediyorum. Buranın çivisi çıkmış. 85.110.241.212 19:29, 14 Nisan 2008 (UTC)

Daha önce kullanıcılar hakkında kişisel fikirlerinize dayanan mesnetsiz yorumlar yapmamanız için defalarca uyarıldınız.Ancak hala ısrarla yapmaya devam ediyorsunuz.Elle tutulur mantıklı herhangi bir dayanağınız var ise şikayet sayfasına yada Meta'ya başvuruda bulunabilirsiniz.Ancak siz bunu yapmak yerine mesaj sayfalarında boş dayanaksız iddialarınız ile buraya emek veren insanları suçluyorsunuz.Şu andan itibaren şikayet sayfasında yada Meta'da şikayet etmek yerine diğer yerlerde kişiler hakkında,elle tutulur hiçbir dayanağınız olmamasına rağmen,kişisel yorumlarınıza ve fikirlerinize dayanarak çıkarımlar yapmaya ve bunları her fırsatta her yerde dile getirmeye devam ettiğiniz taktirde,bu ve şu sayfadaki kuralları ihlal ettiğiniz son derece açık olacağından,Vikipedi'de değişiklik yapmanız süresiz olarak engellenecektir.--Eldarion 20:07, 14 Nisan 2008 (UTC)

Bu mesajınızı kime hitaben yazdığınızı, o IP'nin kim olduğunu nereden bildiğinizi, "halen senin engellenmen hakkında sebep göstermedi." diyerek kimi kastettiğinizi öğrenebilir miyim ? Bir başka kullanıcı hakkında üçüncü şahıslarla yorum yapmanın, etik olmamayı bir kenara bırakın, Vikipedi'nin nezaket kurallarına aykırı olduğunu, tecrübeli bir kullanıcı olmanız hasebiyle biliyor olmanız gerektiğini düşünüyorum. Hizmetlilerin yaptıklarını, aldıkları kararları eleştirecekseniz eğer, Vikipedi'de bunun için ayrılmış sayfalarımız var, şikayetlerinizi orada dile getirebilirsiniz. Hatırlatmak zorundayım ki, daha önce de troll davranışlar nedeniyle 1 aylık engeliniz bulunmakta. Lütfen bu tutumunuzu sürdürmeyin. İyi çalışmalar. --M. M. ileti 20:13, 14 Nisan 2008 (UTC)

Kendinizce karşılaştırma yapmaktan ziyade kullanıcı sayfanızda dahil olmak üzere,ilgili ilgisiz hemen hemen her sayfada kişisel fikir ve çıkarımlarınıza dayanarak yorumlar ve suçlamalar yapmaktasınız.Değişik konularda defalarca uyarılar almışsınız.İsterseniz tek tek bu uyarıların linklerini de verebilirim.Topluluğa rahatsızlık vermek,kişisel saldırı yapmak,kişiler hakkında yorum yapmamak bunlardan bazıları.Yukarıda da belirttim.Herhangi bir probleminiz varsa şikayet sayfasını veya başka yerleri kullanabilirsiniz.Lütfen bunun yerine Vikipedi'yi geliştirmek için çaba sarfedelim.Teşekkürler,kolay gelsin.--Eldarion 21:07, 14 Nisan 2008 (UTC)
Eleştiri yapmak ile,yorum yapmak arasında çok büyük bir fark var.Siz yorum yapıyorsunuz.Kendi fikirleriniz doğrultusunda,yukarıda da yazdığım gibi,ilgili ilgisiz her yerde konuyla ilgisi olmadığı halde kullanıcılar veya hizmetliler hakkında kişisel kanaatinizi belirtiyorsunuz.Şu sayfada okuyabileceğiniz üzere yanlış anlaşılma ihtimaliniz çok yüksek.Dolayısıyla herhangi bir rahatsızlığınız varsa istediğiniz mercide bunu dile getirebilirsiniz ancak lütfen ilgisiz sayfalarda,kişisel fikirlerine dayanan yorumlar yapmayınız.Kolay gelsin.--Eldarion 21:29, 14 Nisan 2008 (UTC)
İyi niyet olduğunu varsaymasam yanlış anlaşılabilirsiniz demek yerine söz konusu sayfadaki gibi davrandığınızı yazardım.Kolay gelsin.--Eldarion 21:51, 14 Nisan 2008 (UTC)

Ermenistan bayrağı[kaynağı değiştir]

Merhaba Qwl. Şu sayfadaki oyunuz ve yorumunuzdan ötürü kullanıcı Danbury ve ben maddede değişikliklerde bulunduk. Lütfen tekrar inceler misiniz. Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 21:54, 14 Nisan 2008 (UTC)

Eksik bulduğunuz yerleri düzenleyebileceğiniz haberine sevindim. . Teşekkürler ve iyi çalışmalar. Mızrakmsj 22:15, 14 Nisan 2008 (UTC)

Burada, Kırım-Tatar Türkçesi'ni yazmayı unutmuşsunuz.--88.232.82.205 09:52, 15 Nisan 2008 (UTC)

Bulgaristan ve Kırım meselelerinde gönüllüler aranıyor[kaynağı değiştir]

Bu kullanıcı, Vikipedi'nin politik propaganda amaçlı kullanılmasını şiddetle reddeder diyen arkadaşlarımızın dikkatine: Bulgaristan ve Kırım ile ilgili maddelerde aşırı bölgececilikleri mevcuttur. Belki gerginlikleri istemen arkadaşlarımız görmezlikten gelmiş olabilir. Ben sadece ve sadece daha önceden mevcut olan anormal durumları bulmuştum. Bu meseleyi çözmek o kadar zor değildir. Kütüphanelere gidin ve ansiklopedilerin madde başlıklarına bakın. Biraz da olsa ilgilenmenizi rica ediyorum. Ben sonuçlarını yazsam da Batı Trakya Bağımsız Hükûmeti tartışmasında yaşandığı gibi bazı arkadaşlarımız inanmayacaklardır. O yüzden kısa araştırmaları yapabilecek gönüllü arkadaşlarımızı arıyorum. Sonuçlarını Tartışma:Bulgaristan'ın illeri ve Tartışma:Kırım sayfalarına yazarsanız sevineceğim. Teşekkür ederim. İyi çalışmalar. Takabeg ileti 13:12, 16 Nisan 2008 (UTC)

GS tartışma sayfasında kaynak kodları demişsiniz. O nası yazılıyor?--Kapandi 09:13, 23 Nisan 2008 (UTC)

İyi çalışmalar[kaynağı değiştir]

İyi çalışmalar kavala yine iş başındasın:)--Kızıl Şaman 10:05, 26 Nisan 2008 (UTC)

Yok bea,aynısı İngilizce FC Bayern sayfasında vardı,güncellemesi uzun iş,sezon sonunda zaten en çok forma giyenler diye bir şey yapmayı düşünüyorum,daha çok iş var, da şablon göremedim hangi şablon?--Kızıl Şaman 10:04, 29 Nisan 2008 (UTC)
Selam QWL Tebrikler artık şampiyon oldunuz diyebiliriz,,sizdeki ruh bizde olsa şu an Şampiyonlar Ligi'nde finaldeydik...--Kızıl Şaman 21:03, 4 Mayıs 2008 (UTC)

adil kullanım-tekrar[kaynağı değiştir]

Yüklediğiniz Resim:2008 05 08 1 th aslantepe.jpg resmi VP:AKP'ye uymamaktadır.

Madde 1: Aynı bilgiyi verecek özgür lisanslı bir benzer dosyanın mevcut olmaması veya yaratılamayacak olması. İyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 19:27, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Güzel olur elbet. Ancak bahsettiğiniz türde bir açıklama gözükmüyor.

"Sitedeki yazi ve resimleri kaynak vererek yayinlayabilirsiniz. © 2007 by aslantepe.biz" açıklaması ticari kullanıma veya değiştirmeye sınır getirmediği anlamına gelmez.--Machiavelli' msj 19:38, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Ticari anlamda kısıtlama olması Vikipedi içinde bir kısıtlama olduğu anlamına gelir. VP:RKP: Sadece ticari olmayan kullanıma açık, izne tabii veya resmin değiştirilmesi sınırlandırılmış görüntüler Vikipedi politikaları açısından uygunsuzdurlar ve görüldükleri anda silinirler.--Machiavelli' msj 19:39, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Politakada dediği gibi ticari anlamda kısıtlı olan resimler Vikipedi için yeterli derecede "özgür" sayılmazlar. O resmi çeken kişiye ulaşabilirseniz. Resmin kendisi ekte olmak üzere info-tr@wikimedia.org adresine Vikipediye uygun lisanslardan birine (GÖBL, Kamu malı veya creative commons'ın uygun sürümleri) bıraktığını beyan ederse yüklenebilir. --Machiavelli' msj 19:46, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Ek olarak bahsettiğiniz lisans kullanılmamaktadır.--Machiavelli' msj 19:48, 17 Mayıs 2008 (UTC)

Rica ederim, iyi çalışmalar--Machiavelli' msj 19:58, 17 Mayıs 2008 (UTC)

teşekkürler.[kaynağı değiştir]

inşalla... resmi web sitesi yenilendikten sonra sağlam bir kaynak oldu bence orayı daha fazla kullanabiliriz. 134kb mesaj birikmiş bu sayfada yawww arşivle istersen geerçi gördüğüm kadarıyla suyun ısınmış yakında süresiz şutlarlar seni bir bahaneyle :) bu sayfada birkaç paragraf üstümde yazan birinin, bir adil kullanım resmini önce maddeden kaldırıp, hemen akabinde "hiçbir maddede kullanılmıyor" diye sildiğini gözümle gördüğüm için, beni hiçbir şey şaşırtmaz. her türlü fesatı kitabına uydururlar merak etme :) neyse çok gevezelik ettim, işimize bakalım... Bu imzasız yazı Tarifsizsevda (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.