İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Tarifsizsevda

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Tarifsizsevda![kaynağı değiştir]

İlk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmende yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Gökhan 07:21, 11 Mayıs 2008 (UTC)

teşekkürler.[kaynağı değiştir]

galatasaray maddelerine yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. inşalla daha güzel bir şekle getiririz maddeleri. yardım edebileceğim bir konu olursa mesaj at elimden geleni yaparım.

Bu sayfada kullandığınız ifadeler nezaket ihlalinin ötesinde VP:KSY ilkesini de önemli ölçüde zorlamaktadır. Diğer kullanıcıları töhmet altında bırakacak ifadelerden kaçınınız. Tekrarında, uyarılmaksızın engellenebilirsiniz. Bilginize. --M. M. ileti 08:59, 22 Mayıs 2008 (UTC)


Engellendiniz[kaynağı değiştir]

Bu sayfada yazdığınız ileti; Vikipedi'nin ..yasal ya da yasal olmayan her türlü tehdit yasaktır. ilkesine aykırı düştüğü, ve size yapılan yerinde uyarının, iyiniyetten kaynaklandığını kasıtlı olarak görmezden gelmeniz gerekçesiyle 24 saatliğine engellendiniz. Umarız döndüğünüzde daha yapıcı bir tutum içinde katkılarınızı sürdürürsünüz. Levent Abi ileti 17:53, 22 Mayıs 2008 (UTC)

adil kullanım açıklaması[kaynağı değiştir]

burada yazıdğınız mesaja cevaben: adil kullanım resimleri VP:AKP ye uymak zorundadır. Bu kurala uymayan resimler 48 saat sonra silinirler.Maddelerde kullanılmayan resimler ise 1 hafta sonra silinirler.. Bununla ilgili şablonlar ve kategoriler Vikipedide henüz aktif hale getirilmemiştir. Bunun yerine hatalı kullanılan resimler maddelerden çıkarılır ve kullanılmıyor şablonu eklenir. Amacı 48 saat yerine 1 haftalık zaman tanınması ve bu süre zarfında kullanıcıların maddelere uygun içerik ekleyerek veya resmin kullanılabileceği maddeleri açarak adil kullanımı haklı hale getirebilmesini sağlamaktır. Yoksa sizin şahit olduğunuz resimler istendikten sonra 48 saatlik uygulamaylada silinirlerdi. Burada Vikipedinin çıkarlarını gözeterek 5 gün daha beklenmesi sağlanmaktadır.

İkinci olarak Vikipedideki davranışlarım hakkında aklınıza takılan bir şey olursa benim mesaj sayfama yazınız. Benim görme ihtimalimin çok az olduğu başkalarının kullanıcı sayfalarına değil. Ayrıca bu mesajı savunmak için buradaki ifade özgürlüğü gibi kelimelerin arkasına da sığınmayınız. Yakından uzaktan alakası yoktur, apaçık dedikodu yapmaktır.--Machiavelli' msj 02:41, 23 Mayıs 2008 (UTC)

Sizde hala ifade özgürlüğünün arkasına sığınp dedikodu yaptığınızın farkında mısınız? Levent Abi engellemiş. Onun mesaj sayfasına yazmak yerine onun görme ihtimalinin çok az olduğu bir sayfaya onun yaptığı bir işlem hakkında yazmakta ne oluyor?--Machiavelli' msj 16:39, 28 Mayıs 2008 (UTC)

Bu sayfada kullandığınız üslubun, Vikipedi'nin nezaket kurallarına aykırılık sınırlarında dolaştığını, kişilere değil, konulara odaklı tartışmanız gerektiğini, bundan önce de aynı konuda bir engeliniz bulunduğunu hatırlatmak isterim. --M. M. ileti 15:48, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Bana yardım edermisin, grup halinde üstüme geliyorlar... Tarifsizsevda

  • merhaba. üslubunuzla ilgili olarak uyarılmışsınız. şikayetlerinizi, ilgili kullanıcıya değil, başkalarına söylemeniz pek hoş karşılanmamış. grup halinde üstüme geliyorlar diyerek kişileri suçluyorsunuz yine. bu tür genel sözler yerine, vikipedi kurallarına aykırı bir tavır görüyorsanız bunu ifade edebilirsiniz. ama gördüğüm kadarıyla şu anda bunu gerektiren bir durum yok. katkıda bulunmayı sürdürürken bu tür iletişim sorunları yaşamamak için üslubunuza da dikkat edin. kolay gelsin. --kibelemesaj 17:52, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Kurallar, Vikipedi...[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Kullanıcı mesaj sayfamın tepesindeki ifadeler kurallara dayalı ve benim kişisel prensiplerim bazlıdır. Korkulacak bir şey yok; eğlenceli de olsa, renkli de olsa sonuçta ansiklopedi oluşturuyoruz. Köy Çeşmesi'ne neyi yazacaksınız anlamadım? Benim kullanıcı mesaj sayfamdaki şeyleri mi? Bunların tüm topluluğu ilgilendiren ve Köy Çeşmesi'nde duyurulması gerekilen şeyler olduğunu düşünmüyorum ^_^ Eğer kastınız buysa yapmamanızı rica ederim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 18:09, 30 Mayıs 2008 (UTC)


  • Öncelikle şunu belirtmem gerek; kime ne mesajı yazdığım, nasıl yazdığım kesinlikle sizi doğrudan ilgilendirmez. Bugüne kadar hiçkimse bana bu konuda hesap sormadı, soramaz da; çünkü hesap sorulacak birşey yazmadım, yazmam.
  • Yanıt vereceğim ve yapacağım işleri de sizin dilediğiniz zamana göre değil, kendi işlerime göre sıraya koymak durumunda olduğumun tahmin edilmesi gerek. Ayrıca ilk mesajınıza da imza atmak yerine t.s yazmanız benim onu önem sırası algılamama göre belirli bir yere koymuştur. Burada herkes gibi ilgi alanım doğrultusunda katkı ve araştırma yapmaya çalışıyorum. Kendi hatanızdan kaynaklanan gerekçeyle kullanıcıların Vikipedi'ye katkıda bulunmasını engellemiş olduğunuzun farkında mısınız? birilerini başkalarına şikayet ediş tarzınızla bile hala aynı haksız suçlayıcı tutumunuzu sürdürüp, giderek çocuksu, neredeyse vandalca bir tavra giriyorsunuz.
  • Bahsettiğiniz konuda engel gerekçesi; "Bu fikir değişimi nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleşmeyebilecek olmasından" bahseden alıntı sözler ve söz konusu mesajı yazdığınız kullanıcının, Vikipedi'de oldukça deneyimli bir kullanıcı, topluluğun güvenini kazanmış onca yetkin bir kullanıcıya "uyarı!" deyip; özellikle ünlem işaretiyle vurguladığınız alıntı sözlerle; kişiyi;
  1. İfade özgürlüğüne yönelik baskı uygulamakla
  2. Manevi sınırlamalar uygulamakla
  • ..suçlamış bulunmaktasınız.. Vikipedi serbest bir kursu değilken burada fikirlerinizin serbestisinden bahsetmeniz bir anlam ifade etmez, ayrıca yöntemleri kötüye kullanmak, ortada bir sey yokken kullanıcılara karşıtlık yapmak yasaktır.

Unutmayın ki, bu davranışınızla yaptığınız isnad ettiğiniz şey; VP:N ilkelerini toptan gözardı etmek, hiçe saymaktır.

  • Ne demek "nezaket kuralları çerçevesinde gerçekleşmeyebilecek olması"? Bu sözleri kasten alıntı yaparak örnek göstermiş olmanızın ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz? Bu üstü kapalı bir tehdit midir? Varacağı yer neresidir, küfür mü, vandallık mı?
  • Adı geçen uyarıyı almanıza neden olan mesajınız aynen şöyledir:
  • "gördüğüm kadarıyla suyun ısınmış yakında süresiz şutlarlar seni bir bahaneyle :)"
  • Bununla ifade edilen şey; açıkça töhmet altında bırakmaktır. Hele ki;
  • "her türlü fesatı kitabına uydururlar merak etme :)" sözleriniz kanıtlanmış iftira, suçlamanın ötesinde karalamadır ki, affedilecek boyutu aşıyor.
  • Size dostça ve kardeşçe son uyarım; birçok kişi gibi, birçok anonim ya da adı az bilinen kullanıcı gibi, düzgün katkılarda bulunmaya devam etmeniz olacak. Amacınız üzüm yemekse, buyrun; Vikipedi bağları sonuna kadar açık. Bağcıyı dövmek istiyorsanız, sadece ve sadece haklı olmanız gerekiyor, başka birşey değil. Levent Abi ileti 21:51, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Ve şimdi farkettim ki buradaki mesajınız da bana göre üstü kapalı bir tehdittir. Şu andan itibaren sizi ciddiyetle acilen iyiniyet varsaymanın anlamını öğrenmeye davet ediyorum. Levent Abi ileti 22:05, 30 Mayıs 2008 (UTC)

Merhaba. Mesajınızı yeni gördüm. Bu süre içinde diğer kullanıcılar sizinle iletişime geçmiş zaten. Öncelikle şunu söylemek isterim, burada kimsenin topluca üzerine gidilmez. Ne hizmetliler ne diğer kullanıcılar topluluk halinde hareket etmez ve amaçları birinin üzerine gitmek değildir. Herhangi bir kural ihlali olduğunda zaten VP:Ş sayfasında şikayet edilirler ve gereken yapılır. Dolayısıyla bu gibi bir durumda olayın dışındaki kullanıcılara "topluluk halinde üzerime geliyorlar, yardım et" demek hoş karşılanmaz. Mach size iki kez vurgulamış, kullanıcıları görme olasılıkları çok az olan sayfalarda şikayet ve itham etmeyiniz. Sizinle ilgili başka bir kullanıcının mesaj sayfasına şöyle diyor, böyle yapıyor, üzerime geliyor yazsam, eminim siz de hoş karşılamazsınız. Size önerim, öncelikle kullanıcıların iyi niyetli olduklarını varsaymanız, buna göre davranmanız. Emin olun, her şey kolaylaşacak. Daha sonra da size yapılan uyarıları da göz önünde tutarak yaptığınız hatayı kabul etmeniz. Davranışlarınıza nesnel bir gözle bakıp kendi hata payınızı üstlenmediğiniz sürece sorunun çözülebileceğini sanmıyorum. İyi çalışmalar. --Yabancımsj 05:30, 31 Mayıs 2008 (UTC)

  • Bakın Sayın Tarifsizsevda; özellikle belirtiyorum ki; ben sizi kırmadım. Aslı astarı olmayan, dayanaksız, mesnetsiz bir takım iddialarla burada çalışan insanları kıran, üzen sizsiniz. Özellikle "her türlü fesadı kitabına uydururlar merak etme" dediğiniz sözler, affedilir cinsten değildir. Lütfen şimdi siz açıklayın: Kim bu fesat kişiler? Bugüne kadar neler yapmışlar? Hangi bahaneyle kimleri şutlamışlar? Buradaki 20 hizmetliyi töhmet altında bırakmaya, açıkça saldırmaya ne hakkınız var, kimden buluyorsunuz bu cesareti? Eğer ortada usulsüz bir uygulama varsa, gider şikayet sayfasında yoluyla yordamıyla derdinizi anlatırsınız. Yoksa, bu gibi çamur atmalarınızın hesabını vermek durumundasınız. Tekrarlıyorum, ben kimseyi kırmadım: Sadece yapmam gerekenleri yaptım. Kullanıcı:Metal Militia'ya yazdığınız alıntı yazının içeriği, özellikle de başlığı bir tehdit niteliğindeydi. Bu düşüncemde yanılmadığımı da ikinci mesajınızla gördüm ve doğru karar verdiğime emin oldum. Yine de kendinizi haksızlığa uğramış hissediyorsanız, buyrun şikayet yolu açık. Sizin belirttiğiniz VP:Ş sayfasına değil, verdiğim linke tıklayıp yazın. Yanlış uygulama yapmadım, yaptıklarımın hesabını veririm. Herkes de yaptıklarının, yazdıklarının hesabını verebilmeli. Ancak ben yine de iyiniyetli olduğunuz varsayımından yola çıkıyorum; (çünkü bana son mesajınızda nezaket uyguladığınızı görüyorum) ve hatanızı kabullenerek, (gerçekten niyetiniz buysa) Vikipedi'ye katkıda bulunmaya devam etmeye davet ediyorum. Levent Abi ileti 18:59, 2 Haziran 2008 (UTC)

Adil kullanım resmini çıkartıp, akabinde sileni bilmem. Ben eğer hatalı bir kullanım varsa çıkartırım ve kullanılmıyor etiketi koyarım. Bir hafta içinde kullanıcı resmi kullanılabilecek düzeyde madde ekler veya var olan maddeye eklemeler yapar ise etiketi çıkarır, resmi maddeye koyar. kimseyi yalan yere töhmet altında bırakmam. diyorsunuz sonra (gerçi üstünden çok zaman geçtiği için tam olarak ne resmiydi ve silen kimdi hatırlamıyorum) diyorsunuz. Silen kimdi hatırlamıyorsunuz bu sayfada birkaç paragraf üstümde yazan birinin, bir adil kullanım resmini önce maddeden kaldırıp, hemen akabinde "hiçbir maddede kullanılmıyor" diye sildiğini gözümle gördüğüm için... ama burada direk beni işaret ediyorsunuz. Sizden bir açıklama beklemedim, benim için o mesajın anlamı, niyeti, amacı nettir. Açıklama istenen sayfaya yazınız.--Machiavelli' msj 20:41, 2 Haziran 2008 (UTC)

Kullanıcı:Qwl ile adil kullanım resmi hakkında mesajlaşmamız olmuş ardından ''bu sayfada birkaç paragraf üstümde yazan birinin, bir adil kullanım resmini önce maddeden kaldırıp, hemen akabinde "hiçbir maddede kullanılmıyor" diye sildiğini gözümle gördüğüm için... mesajını atıyorsunuz. Ve Ama kimseyi işaret etmedim ve vermedim... diyorsunuz... Öyle mi? Lütfen... --Machiavelli' msj 21:02, 2 Haziran 2008 (UTC)