Vikipedi:Anasayfa tasarımları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Vikipedi:Ana Sayfa tasarımları sayfasından yönlendirildi)
Proje Talimatlar Pratik Yapılacaklar Tasarımlar
(Tartışma)
Anasayfa
Tasarımları
GM Ön İnceleme GM Adaylık GM 2016 Takvimi GM elenenler

Anasayfa'ya yönelik tasarım çalışmalarınızı bu sayfa altında gerçekleştirebilirsiniz. Tasarımızın ismini bir alt sayfa olarak buraya ekleyebilir ve denemelerinizi orada yapabilirsiniz.

Mevcut tasarımlar[kaynağı değiştir]

2014[kaynağı değiştir]

  • Vikipedi:Ana Sayfa tasarımları/SAİT71 - Tasarımda İngilizce ile benzerlik var. Ancak tam anlamıyla kopyası değil. Başlık kısmını Fransızca'dan uyarladım. Bana göre çok şık oldu. Burada yer alan ilk 100 sürümü tek tek inceledim. Bazıları çığrından çıkarmış, Vikipedi'nin çizgisi dışına taşmış. (3 sütun yapanlar bile var). SR kısmı sağ kısımda olan hele de en üst sağ tarafta olan bir kaç tane gördüm. Onun dışında genel olarak sol kısımda altta yer verilmiş. Bir kısmı ise İngilizce'deki gibi en altta ayrı bir kutucuğa koymuş. (Benim tasarımdaki Kardeş projelerin olduğu kısma). Bizde güncellenme sıkıntısı oluşturan GM'yi eklemeyecektim ancak yine de 1 adet GM'ye yer verdim. Karara göre Haftanın seçkin maddesi günün seçkin maddesi yapılırsa, GM'de de KM maddelere yer veririz diye düşündüm. Bunun yanında Biliyor muydunuz kısmını ekledim. Ancak o bölümün tartışmasına da yazdım. Biraz uğraşla aktif hale getirebiliriz o bölümü. Sağ üst kısımda incelediğim dil sürümleri genelde İngilizce'deki gibi aktüel olaylara yer vermişler. Khutuck'un önerisi ile o bölümü yapmadım. Eğer talep olursa o da yapılabilir, ancak onunda şablonları felan var. Bunun dışında tasarımda yer alan renkler, yerler, bölümler gelecek yorumlara göre şekillendirilebilir. Rapsar'ın başlık önerisini de dikkate alarak yeni başlığı bu şekilde portallerden oluşturdum. Gereksiz olabilecek ögelere yer vermedim. Yardım, Vikipedi'ye katkı yapma gibi sayfaları ise "Vikipedi'ye Hoş Geldiniz" gibi kelimelere bağladım. Ben gayet hoş, abartısız ve işlevsel bir ana sayfa oluşturduğuma inanıyorum. Eksik, yanlışlar göze çarparsa bunları düzeltiriz... Yorumlarınızı, değerlendirmelerinizi, yardımlarınızı bekliyorum.Sait71 18:44, 31 Aralık 2014 (UTC)

2013[kaynağı değiştir]

VP:BM sisteminin gelmesi ile değiştirilmesi planlanan tasarımlar[kaynağı değiştir]

Eski tasarımlar (2008-2009 öncesi)[kaynağı değiştir]

  • Nerval'in Rötuş Aslında çok şey yapmadım, malumu hazırda tasarımımıza biraz retuş. İngilizce'de olduğu gibi, şu an box olan yerde portaller, altında anlatım yerine direk linkler, günün maddeleri onlardaki gibi sol tarafta biraz daha okunulabilir büyüklükte, ikinci search box a gerek duymadım, bir de tepeyle birleştirip makale niyetinde ana sayfanın gözükmesini değiştirdim. Beğenmeniz, sevmeniz, okşamanız ve oynamanız dileğiyle :) --`NeRVaLsevgili nerval; 16:51, 11 Ocak 2007 (UTC)


  • Kullanıcı:White Cat/Sandbox - Varolan sayfada ufak bir iki duzeltme. Hala bir iki problemi var ve bunlar ancak alt sablonlarda duzeltilebilir. -- Cat chi? 00:07, 8 Aralık 2007 (UTC)
  • Tasarım: Dsmurat İçindekiler: Günün resmi, Haftanın seçkin maddesi, Günün diğer iki maddesi, Güncel olaylar, Tarihte bugün, Kategoriler, Kardeş Projeler, Diğer Türk lehçelerindeki Vikipedi ansiklopedileri. --Dsmurat 15:23, 23 Ocak 2008 (UTC)
  • Dsmurat Ana Sayfa Tasarımı 2 İçindekiler: Günün seçkin resmi, Haftanın seçkin maddesi, Günün maddeleri, Tarihte bugün, Bunları biliyor musunuz, Kardeş Projeler, Diğer Türk lehçelerindeki Vikipedi ansiklopedileri. -- Dsmuratileti 16:44, 11 Şubat 2008 (UTC)