Kullanıcı mesaj:Pinkmlover/Arşiv 2

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

Haftanın İş Birliği Projesinde 2. oldunuz!!!

Merhaba Pinkmlover,

Bu haftaki iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Bilgi kutularına görsel eklemek konulu projedeki başarılı performansınız ile 8. haftadaki projede 2. oldunuz.

Sevgilerimle...

--Çalıştayileti 21:50, 26 Şubat 2012 (UTC)

Kendi mesaj(laşma) sayfanızdaki içeriği değiştirmekte özgür olmakla birlikte, size gönderilen mesajları silmeniz Vikipedi'de hoş karşılanmayan bir tutumdur. Takdir edersiniz ki, diğer kullanıcılarla olan yazışmalarınızı, hem sizin hem de diğer kullanıcıların kolaylıkla takip edebilmesi açısından mesaj sayfanızdaki içeriğin silinmemesi gerekir. Aslında yaptığınız, tam olarak bir silme de olmayıp, sayfayı boşaltmaktan ibarettir. Zira, silme işlemini sadece hizmetliler gerçekleştirebilir. İsterseniz, mesaj sayfanızı burada anlatıldığı şekilde arşivleyebilirsiniz. Maddeleri taşıma ve yeniden adlandırma hakkında daha fazla şey öğrenmek için bu yardım sayfasına da bir göz atabilirsiniz.
Superyetkinileti 19:36, 3 Mart 2012 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Pinkmlover,

Oluşturmuş olduğunuz 1903 Yapımı Amerikan Filmleri Listesi adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden g2 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

follow 23:30, 11 Mayıs 2012 (UTC)


Sevgili Pinklover sizleri kutlarım, ancak yeni maddelere kategori eklerseniz bir de kaynak gösterme hatalarını düzeltirseniz daha fazla puan kazanabilir, Viki'nin standardını yükseltmemize daha fazla katkı sağlayabilirsiniz.--Çalıştayileti 09:16, 15 Mayıs 2012 (UTC)

IBP Proje sorumluları[kaynağı değiştir]

IBP'nin yürütülmesi işini desteklemeye ve güçlendirmeye adayım. Şuraya ilgi gösterebilir misiniz? Desteğinizi bekliyorum. Sargon (mesaj) 08:38, 18 Haziran 2012 (UTC)

Haydi iş birliğine![kaynağı değiştir]

İş birliği projesi çağrısı!
İş birliği projesi çağrısı!


Wikipediye kolektif katkı
İş birliği projesine katılın!

Bu haftanın konusu:Kaynakları eksik maddelerin kaynaklandırılması


İş birliği projesini büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni İBP ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde katkıda bulunabilecek, kazanan Vikipedi olacak!

İBP yeni kullanıcılar için en iyi tecrübe kazanma yerlerinden biridir. Çekinmeyin, bir taraftan kolektif çalışma sayesinde tecrübenizi artırıp diğer taraftan wikipedinin gelişmesine katkıda bulunun!

Haydi, 25.06.2012 günü başlayacak projeye katılarak hemen siz de birlikte başarma heyecanına ortak olun!  

 


Bundan sonraki haftalar için mesaj almak istemiyorsanız lütfen bu sayfada bildirin.

Sargon (mesaj) 05:48, 25 Haziran 2012 (UTC)

Kaynak şablonları[kaynağı değiştir]

Merhaba, IBP'de kaynak eklerken sanırım bir sorun oluyor, diğer dillerde Cite Web şablonları kullanılmış, siz onları ref şablonunun içine yazınca uymuyor. Vikipedi:Kaynak gösterme'da nasıl kullanılabileceği yazıyor. İki yöntemden birini tercih etmeniz lazım. Sevgilerle.. Sargon (mesaj) 12:01, 25 Haziran 2012 (UTC)

Bence editörlük için başvurmalısınız artık. Değişikliklerinizin kontrol edilmesine gerek yok. Sevgilerle Sargon (mesaj) 06:05, 26 Haziran 2012 (UTC)

Öneriniz için teşekkür ederim :) başvurumu yapacağım, umarım kabul edilir :)
Editörlüğünüz hayırlı olsun, tartışma sayfalarında imza kullanmayı unutmayın :) --Khutuckmsj 19:46, 26 Haziran 2012 (UTC)

Merhabalar Sargon Derinmor sayfasında direkt olarak reklam yapılmış bu konuda ne yapılabilir bilmediğim için soruyorum. --Pinkmlover (mesaj) 23:07, 7 Temmuz 2012 (UTC)

Hızlı Silme için etiketliyoruz sayfayı, hizmetliler siliyor. Sargon (mesaj) 23:13, 7 Temmuz 2012 (UTC)
Teşekkür ederim :)

Merhaba Pinkmlover,

Ufak bir ricam olacak müsaitsen. Şunun gibi editörlük işlemlerinde ilgili değişiklik "test" veya "vandalizm" değilse, bu durumda konuya Editör olarak müdahalede bulunma hakkımız bitmiş oluyor ve kullanıcı olarak müdahale etme durumuna geçiyoruz. Bu noktada da otomatik özet yerine gerekçenin asıl nedenini belirtmek gerekiyor.

Misal burada "reklam" söz konusu. Israrlı olursa reklamı da vandalizm olarak değerlendirdiğimiz olabiliyor tabii ama buradaki münferit bir olay. İnsanlara yaptıkları herhangi bir değişikliğin neden ansiklopedide yer alamayacağını çok net anlatmamız gerekiyor, Pinkmlover. Yoksa insanları buraya bağlamamızın imkansıza yakınsayacağını düşünüyorum. Haa, buradaki anonim kullanıcı belki de kalıcı bir kullanıcı olma konusunda potansiyel taşımıyordur; elbette bunu bilemeyiz. Ancak aynı şekilde, potansiyel sahibi bir anonimi de uzaklaştırmadığımızdan emin olmamız; insanlara gerekçelerimizi çok iyi açıklamamız gerekiyor.

Özete kısa bir "reklam" ya da en olmadı "spam" yazmak bile çok şeyi değiştirecektir. Çok teşekkür ederim Sürüm Kontrolüne ve projeye verdiğin emekler için. Burada duyduğum endişeyi ve önemsediğim hususları anladığına eminim bu nedenle.

Sevgiler

Vito Genovese 14:54, 8 Temmuz 2012 (UTC)

Uyarın için teşekkür ederim Vito Genovese, bundan sonrası için dikkat edeceğim :)--Pinkmlover (mesaj) 14:57, 8 Temmuz 2012 (UTC)
Uyarı söz konusu değil. Bir bilgilendirme yalnızca. Bugün paylaşılacak bilgi bende; yarın paylaşılacak bilgi sende olur :)
Bir de özet farklıysa standart özetin sonuna bir ibare eklemek yerine, onu tamamen silip yazmaktan bahsetmeye çalışmıştım. O net olmadı herhalde; kusuruma bakma :)
Sevgiler
Vito Genovese 21:01, 8 Temmuz 2012 (UTC)


Biraz daha dikkat[kaynağı değiştir]

Merhaba. Yeni bir editörsünüz. Sürece tam olarak uyumlanana kadar bazı hatalar olabiliyor. Madde değişikliklerini onaylarken biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde bu gibi hatalı değişiklikler onaylanmış olur. Değişiklik geri alınarak düzeltildi. İyi çalışmalar... taglıgalpileti 21:04, 9 Temmuz 2012 (UTC)

Gökhan Özbek[kaynağı değiştir]

Merhaba Pinkmlover,

Bence sen kullanıcıya bir mesajla önce bir hoş geldin temennisinde bulunarak, sonrasında da iki-üç cümleyle VP:KD'nin anafikrini anlatarak bu işi şahane bir biçimde çözersin :)

Tatlı dille her iş çözülür, malum :) Sonuç alamazsan ben elbette ilgilenirim.

Vito Genovese 23:03, 10 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Pinkmlover,

Kusuruma bakma lütfen; geç cevap verebiliyorum.

Devriyeliğin verilmesi konusunda bir sıkıntı yok kesinlikle; ancak kısa bir süre sonra editörlüğün ve devriyeliğin birleştirilmesi söz konusu. Şu an devriyeliği versem bile, teklif başarılı olursa çok kısa süreli bir görevlendirme olacak bu :)

Buna rağmen yine de istersen veririm elbette, hiç mesele değil. Bana haber verirsin.

Sevgiler

Vito Genovese 23:41, 12 Temmuz 2012 (UTC)

Öyle bir durum varsa gerek yok, teşekkürler Vito :) --Pinkmlover (mesaj) 09:19, 13 Temmuz 2012 (UTC)



Akademik Kurul[kaynağı değiştir]

Akademik Kurul[kaynağı değiştir]

Merhaba noyder. İBP içinde oluşturmayı planladığımız Akademik Kurul'da yer almanı isterim. Düşünür müsün acaba? Sevgiler.. Sargon (mesaj) 07:56, 23 Temmuz 2012 (UTC)

Tabiki, onur duyarım sargon :) Yalnız noyder derken ?

Devetlisiniz![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 17:54, 23 Temmuz 2012 (UTC)

10K Tartışmaları[kaynağı değiştir]

Merhaba, Proje sayfasının tartışma bölümünü açıp mesajlar aracılığıyla yürütmekte olduğumuz tartışmaları oraya aktardım. >Şurda< İzleme sayfalarımıza ekleyerek daha hızlı eşgüdüm sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Karar bekleyen 3 konu var. Sargon (mesaj) 12:48, 29 Temmuz 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Bu haftanın iş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler! Katılımınızın devamını umuyorum. Sargon (mesaj) 06:23, 30 Temmuz 2012 (UTC)

İBP Sorumluluğu[kaynağı değiştir]

Merhaba Pinkmlover

Öncelikle son mesajım için kusura bakma. Yanlışlıkla sana noyder diye yazmışım. O sırada arka arkaya epey kişiyi sonradan 10K projesi haline gelen Akademik Kurula davet etmiştim. Karışıklık olmuş. Bu sefer yeni bir teklif yapmak için yazıyorum. Çalıştay ile aramızda konuştuk ve sana İBP sorumlusu olmaya aday olup olmayacağını sormaya karar verdik. Çabalarını beğeniyoruz ve İBP sorumlusu olarak bize destek verirsen çok seviniriz. Tabii bir seçim yapılıyor, sen şurdan aday olacaksın, biz de sana bu teklifi bizim önermiş olduğumuzu söyleyerek destekleyeeğiz. Sorun olacağını sanmıyorum. Kabul edersen, seni de aramızda görmekten sevinç duyarız.

Sargon (mesaj) 20:18, 30 Temmuz 2012 (UTC)

Selam Sargon! teklifinizden onur duydum. İBP gibi vikipediye inanılmaz katkısı olan bir projenin sorumluluğunu sizlerle paylaşmayı elbette isterim. Puanlama gibi teknik konularda bilgi eksiğim olmasına rağmen bu sorunu zamanla aşabileceğimi sanıyorum. Başvurumu gösterdiğin adresten yapıyorum.--Pinkmlover (mesaj) 21:26, 30 Temmuz 2012 (UTC)
  • Tekrar merhaba,
cevapları benim mesaj sayfama yazarsan daha kolay olur, yoksa bana mesaj yazdığını farkedemiyorum. Aramıza hoşgeldin. İBP sorumlusu seçildin. Bu haftanın İBP'sini puanlamak çok kolay. İstersen hemen başla. Sadece afiş yüklemeler 2 puan, Bilgi Kutusu ile birlikte 5 puan. Puanlamanı kontrol ederim.
Bir de e-mail kullanmıyor musun? Ordan da iletişim kurabiliriz. Sevgiler. Sargon (mesaj) 07:15, 2 Ağustos 2012 (UTC)


  • Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim ailesel bir nedenden dolayı kısa bir yolculuk yapmam gerekti. Sanırım geçen haftanın İBP'sini puanlama şansını kaçırdım. Evet, bir e-mail adresim var; melisulg@gmail.com --Pinkmlover (mesaj) 11:42, 6 Ağustos 2012 (UTC)
    Sorun değil, hoşgeldin. Bu seferki İBP geçen haftanınkine göre biraz daha karışık, ama puanlamayı öğrenmen için iyi olur. Mailini test ediyorum şimdi. Sargon (mesaj) 11:46, 6 Ağustos 2012 (UTC)

Shakira diskografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba Merve! Shakira diskografisi'ni bayağı bir geliştirdim. Sence seçkin liste adayı olmaya uygun mu? --Pinkmlover (mesaj) 17:12, 31 Temmuz 2012 (UTC)

Merhaba Pinkmlover. İlk olarak kriterlerde de belirtildiği gibi kırmızı bağlantılar açılmalı. Ki burada albümleri ve single'ları eksik bunlar diskografi için en önemli maddeler. Onun dışında bazı kaynaklarda sorun var. Bunlar halledildiğinde giriş kısmı biraz daha düzenlenebilir ama o konuda adaylıkta diğer kullanıcıların da yorumları alınsa iyi olur. Tebrik ederim, SL olmaya yakın duruyor. Merve (mesaj) 19:56, 31 Temmuz 2012 (UTC)
Vakit ayırdığın için teşekkürler :)--Pinkmlover (mesaj) 21:24, 31 Temmuz 2012 (UTC)

selam pinkmlover, Frederic Remington maddesindeki çalışma yarım kalmış. etiketleri temizlerken dikkatimi çekti. bir iki cümle giriş yaparsan silinmekten kurtulur garibim.:) kolay gelsin. --kibele 12:36, 16 Ağustos 2012 (UTC)

ve bir tane daha.. --kibele 13:40, 16 Ağustos 2012 (UTC)

Merhaba pinkmlover, eğer bu hafta aktif olacak isen İBP puanlandırmasını sana bırakabilir miyim? Sargonileti 15:12, 8 Ekim 2012 (UTC)

Tabi olur bu hafta aktif olacağım ama puanlama konusunda hiç bir şey bilmiyorum kısaca anlatabilir misin ? --Pinkmlover (mesaj) 15:15, 8 Ekim 2012 (UTC)
Ben şöyle yapıyorum. Bir maddede birkaç şeyden puan alınıyor. Metin bölümü, görseller, listeler, kategori ve şablonlar vb. Bunlara ne kadar puan verileceği İBP tüzüğünde yazıyor. Ben ayrıca birçok haftalık İBP'de de kısaca özetliyorum. Şu şekilde bir mesaj oluyor bu:
  • Kısaca puanlamayı özetleyecek olursak
    • Metin cümleleri için 150 karaktere 1 puan
    • Liste ve tablolar ya da başka bir Vikipediden kopyalanmış içerik için 750 karaktere 1 puan
    • Görseller 1'er puan (Resim galerileri için en fazla 5 puan)
    • 7 Kategori 1 puan
    • 5 kaynak 1 puan (Başka dilden kopyalanmış ise en fazla 5 puan)
    • Bilgi Kutusu min. 1 puan (detayı için tüzüğe bakınız)
  • Metin cümleleri asıl puanın alındığı yer. Bunun için yazının metin bölümlerini bir Word dosyasına kopyalıyorum. Word'da yazının boşluklar hariç kaç karakter tuttuğunu görebiliyorsun. Bu rakamı 150'ye bölüp metin kısmının puanını buluyorum.
  • İngilizce wikipedi yada başka bir kaynaktan kopyalanmış listeler (emek harcanmadığı anlaşılan tablo ve listeler) için 750 karaktere bir puan veriyoruz. Mesela futbolcü maddelerinde gol tabloları, yazar maddelerinde "Eserleri" kısmının altındaki listelerin ya da Dış Bağlantı linklerinin çoğu hiç emek harcanmadan kopyalanmış ve üzerinde bir emek harcanmamıştır. Bunlar dışında gerçekten emek harcandığı anlaşılan listeler için 750 değil 150 katsayısını kullanabilirsin.
  • Diğer parçalara verilecek puanlar da yukarda ve tüzükte var. Burda kılı kırka yararak bir sürü küsurlu hesaplamalar yapmak yerine bir miktar inisiyatif kullanabilirsin. Mesela bir metin 1700 karakter geldi diyelim. 150'ye bölünce 11.3 etti. 11.5'den az olduğu için 11 puan vereceksin. Ama mesela 3 tane kategori yapmış. 7 kategori 1 puan. 3 kategori yarım puan falan olur. İkisini birleştirip 12 puan verirsin. Duruma göre 1 puan aşağı 1 puan yukarı olabilir artık. Esas olan eğlenerek vikipediye madde kazandırmak. Daha da doğrusu işbirliği ile bir işi birlikte yapmanın zevkine varmak. Puanlamada biraz az biraz fazla olabilir yani. Kolay gelsin. Sargonileti 15:40, 8 Ekim 2012 (UTC)
  • 41. haftanın İBP'sinde kalan puanlamaları ve ödülleri göndermeyi de sana bırakıyorum. Bu haftanın İBP'sini de yürütmeye ne dersin? Sargonileti 06:30, 15 Ekim 2012 (UTC)

Shakira diskografisi[kaynağı değiştir]

Merhaba. Shakira'nın single diskografisi varken Shakira diskografisi maddesini açtığınızda bunlar çift madde haline gelmiş olur. Yapılması gereken (maddelereden biri diğerini kapsıyorsa ya da aynı konuya sahip birden fazla madde varsa) içeriği birinde birleştirip, bir hizmetliden (asıl maddenin hangisi olduğu belirtilerek) geçmişlerin birleştirilmesinin istemektir. Adı doğru olmayan maddenin silinmesi ya da diğer maddeye yönlendirilmesi halinde maddenin geçmişinde diğer maddeye emek verenler görünmez ki, bu da Vikipedinin telif ilkeleriyle bağdaşmaz. Söz konusu maddelerin geçmişlerini birleştirdim, kolay gelsin. --yabancım 15:58, 5 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Pinkmlover. Son eklediğiniz birkaç adil kullanım dosyasında gerekçe eklemeyi unutmuşsunuz zannediyorum. Ben gerekçesiz olarak işaretliyorum. Şu dosyadakine benzer şekilde gerekçe eklerseniz çok sevinirim. Teşekkürler, iyi günler. -- Güzelonlu (mesaj) 12:26, 7 Kasım 2012 (UTC)

Rica ederim. Kolay gelsin. -- Güzelonlu (mesaj) 07:31, 8 Kasım 2012 (UTC)

Merhaba Pinkmlover/Arşiv 2 , kardeş projelerimiz olan Vikikitap ve Vikihaber ilgisizlikten dolayı güncelliğini ve dinamikliğini kaybetmektedir. Bu projelerin yeni ve gönüllü kullanıcılara ihtiyacı var.

Bu projelere de destek vermeniz dileğiyle..

---Aguzer#Cx|14|Kasım|2012|14:32|

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Seçkin madde üretimi için kırmızılık giderme çalışması konulu 47. hafta İşbirliği Projesine katılımız için teşekkür ederiz. Sargonileti 07:24, 26 Kasım 2012 (UTC)

Tekrar merhaba[kaynağı değiştir]

Merhaba Pinkmlover

Uzun süredir yazışamadık. Seni tekrar gördüğüme sevindim. Geçen haftanın ödüllerini vermek ister misin? Sevgiler.. Sargonileti 09:51, 31 Aralık 2012 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Ressamlar ve resim sanatı ile ilgili yeni maddeler açma, varolanları düzenleme ve geliştirme konulu 2. hafta işbirliğine katılımızı için teşekkürler. Bu haftanın Balıklar ve böceklerle ilgili yeni maddeler açma, varolanları düzenleme ve geliştirme konulu işbirliği projesine katılımızı bekleriz. Mukaddimeileti 08:24, 14 Ocak 2013 (UTC)

Güzelonlu (mesaj) 12:40, 2 Nisan 2013 (UTC)

Merhabalar Mukaddime, uzun zamandır ilk defa vikipediyle biraz daha ilgilenebileceğimi düşünüyorum, yani kısa bir süre için geri döndüm :) İş birliği projesindeki görevimi maalesef çok yerine getiremedim. En azından Vikipedi'ye biraz daha alışana kadar bu görevimden çekilmek istiyorum. --Pinkmlover (mesaj) 10:38, 27 Temmuz 2013 (UTC)

Nasıl istersen sevgili Pinkmlover, haklısın uzun süre giremeyince sorumluluğun çok anlamı olmuyor. Senin adını çıkartırım. Ama İBP'ye yine uğramanı beklerim, ona göre. Sevgiler. Mukaddimeileti 21:31, 28 Temmuz 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
ABD'deki ulusal parklar listesi maddesindeki kırmızılıkları giderme ve seçkin liste yapma çalışması konulu iş birliğine katılımınız için teşekkürler. Geçtiğimiz hafta 47 yeni madde oluşturarak ABD'deki ulusal parklar listesi'nin kırmızılıklarını büyük ölçüde giderdik. Bu haftanın iş birliği ise bir görsel bakım çalışması. Katılımızı bekler, teşekkür ederim. Mukaddimeileti 06:36, 5 Ağustos 2013 (UTC)

Bir yıldız da sizin için![kaynağı değiştir]

Ekip Çalışması Yıldızı
Edebiyat ile ilgili maddeleri düzenleme ve yeni maddelerin açılması konulu iş birliğine katıldığınız için teşekkür ederim. Bu projede 30 yeni madde ve 45 yeni liste oluşturarak hedefimize ulaştık. Bu haftanın iş birliği konusu ise Britanya İmparatorluğu maddesini seçkin madde yapma ve kırmızılık giderme çalışması. Katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dilerim. SiLveRLeaD mesaj 15:46, 6 Ocak 2014 (UTC)

Artık sen de Huggle kullanabilirsin. Hayırlı olsun. Sistemdeki duyurudan fark ettim. Sen de artık bir Huggle kullanıcısı olmaya hak kazandın. Yeni fark ettim. Haberin olsun. Yardıma hazırım. --Uğurkentmesaj 12:35, 7 Ağustos 2014 (UTC)

Kullanman için devriye olman gerekiyormuş. İsmin programda beyaz listeye eklendiğinden değişiklik yapabileceğini zannettim. --Uğurkentmesaj 18:55, 7 Ağustos 2014 (UTC)