Kullanıcı mesaj:Hedda Gabler~trwiki/Arşiv 16

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kullanıcı:Hedda Gabler/Şablon

  • Mrb. Sanırım Şablon:Navbox'ta değişiklik yapmışsınız. Ancak şu şablonda görülebileceği üzere yazı tipleri değişmiş. Düzeltebilmeniz mümkün müdür?--Rapsar 14:05, 7 Ocak 2010 (UTC)

Özet maddeler[kaynağı değiştir]

Merhabalar Avrupa Yakası (5. sezon)/Özet böyle sayfalar açmış olduğunuzu fark ettim şimdi. Sanıyorum seçkin maddeler gibi bir uygulamaya gitmek amacıyla yaptınız ama o sayfaların adları şu şekilde Vikipedi:Haftanın seçkin maddesi/4. Hafta 2010. Madde adı/özet şeklinde açıldığında sayfalar "madde" alan adında yer alıyor, madde sayısı vs. konularda şaşırtmaca yapıyor ve kategorisiz maddelerde sıralanıyor (ki ben de oradan fark ettim ). Adlarını Vikipedi:Haftanın seçkin listesi/..... şeklinde yapabilirseniz çok sevinirim. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 22:45, 7 Ocak 2010 (UTC)

  • Mrb, bu konuda infocan'a danışırsanız daha iyi olacaktır. Çünkü bana kendisi bu şekilde açmamı belirtmişti. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 16:26, 10 Ocak 2010 (UTC)
Tamam, kendisine danışıyorum şimdi. Açıklama için çok teşekkürler. İyi vikilemeler.--Merube 89msj 16:38, 10 Ocak 2010 (UTC)

Yeni maddeler[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Ah benim hatam - kontrol etmedim o yetkiniz var mı diye... garipmiş otomatik kontrol edilmemesi; hizmetliler vs. otomatik kontrol edildiği için ben patrol olanlarınkilerin de otomatik kontrol edildiğini sanıyordum. Sorun değil, elle kontrol edeceğiz artık ^_^ Teşekkürler, şu an biraz daha iyiyim ama gidip geliyorum... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon א mesaj 15:44, 9 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Hedda,

Onlar Dolaşım'ın içine gömülü olan Şablon:Dolçub'dan geliyordu, şimdi düzelttim. Sağolasın hatırlattığın için.

Sevgiler

Vito Genovese 17:41, 10 Ocak 2010 (UTC)


O da tamam, ama iş sırası nedeniyle mevcut şablonların güncellenmesi sabahı bile bulabilir, çok fazla şablon var zira sistemin güncellemesi gereken.

Vito Genovese 18:01, 10 Ocak 2010 (UTC)


Gördüğün gibi; yeni şablona geçirmemiz gerekiyor eskileri. Çünkü şu anki Navbox da İngilizce Vikipedi'dekinin eski bir sürümünden alınma. Hepsini Dolaşım yapmamız gerekiyor.

Vito Genovese 18:59, 10 Ocak 2010 (UTC)


Hemen hepsi interviki botu, ona da bir çözüm buluruz bir iki ay içinde. Var aklımdan geçen bir iki senaryo. Şu mevcut işleri bir kolaylayalım da...

Vito Genovese 19:04, 10 Ocak 2010 (UTC)


Evet, iyi fikir :) Bu gece bir şeyler yazayım.

Sevgiler

Vito Genovese 19:21, 10 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 2. haftası için proje olarak Düzenlenmesi için işaretlenmiş maddelerin düzenlenmesi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 01:34, 11 Ocak 2010 (UTC)

  • Selam Hedda, iyilik sağlık. Sende iyisidir umarım. Futbol maddelerine karşı fazla ilgim yok, online olabildiğim süre boyunca kırmızı maddeleri açmaya çalışırım. Fakat şu an değil. :) İyi çalışmalar, görüşmek üzere...--Muratsahinileti 12:06, 14 Ocak 2010 (UTC)

Oyunu Bekliyorum[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda Gabler Vikipedi:Hizmetlilik başvurusu/Türk Süvarisi adlı sayfaya hizmetlilik başvurusu yaptım.Oyunu beklemekteyim. İyi çalışmalar.--Türk Süvarisi ileti 21:03, 15 Ocak 2010 (UTC)

  • Alıntı olduğu doğruymuş, ben aradığımda görmemişim ancak sil şablonunda kaynak yoktu, şimdi yine baktım. Olsa sormam zaten. İyi çalışmalar.  Levent İleti Katkılar   12:45, 18 Ocak 2010 (UTC)

Bilgi kutusu[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, İngilizce'de "Infobox" olarak yazılan "Bilgi kutusu" Türkçede bitişik yazılmamaktadır. Dolayısı ile açtığınız/ismini değiştirdiğiniz şablonları, bilgikutusu değil de bilgi kutusu olarak düzenlemekte fayda vardır. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 12:12, 18 Ocak 2010 (UTC)
"infobox" tam olarak çevrildiğinde "bilgikutusu" şeklinde oluyor ve Türkçe'de bir kelime öbeği eğer temel anlamıyla kullanılmıyorsa -Vikipedi'deki bilgikutusu kavramı kendine has bir olgudur; yan anlam kastedilir- bitişik yazılabilir. Bu nedene Türkçe açısından bir sorun yoktur. Vikipedi'deki kullanımı da bence böyle olmalıdır. Bu nedenden ötürü değiştirdim. Eğer değiştirlmesinde bunlardan farklı bir neden varsa beni bilgilendirmenizde fayda vardır. Fikriniz ve ilginiz içinse ayrıca teşekkür ederim, iyi çalışmalar...ÖzgüRFikiR 17:51, 18 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 3. haftası için proje olarak Şablon düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 23:26, 18 Ocak 2010 (UTC)

Dikran Çuhacıyan[kaynağı değiştir]

Спасибо за улучшение статьи Тигран Чухаджян. Думаю Вам может пригодиться и эта ссылка [1].--217.76.2.205 04:30, 21 Ocak 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 4. haftası için proje olarak Türkiye köy maddelerinin temel düzenlemeleri seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--Vito Genovese 00:40, 25 Ocak 2010 (UTC)

Merhaba Hedda,

O yönlendirmeyi devrelerim yandığı bir an yapmışım herhalde, enfes bir hata gerçekten de.

Name -> ad düzeltmesini de yaptım, çok sağol gösterdiğin için.

Sevgiler

Vito Genovese 11:09, 25 Ocak 2010 (UTC)

  • Merhaba, çünkü silinmesi gerekmeyen değişiklikler. İlgili sayfaların benzerleri tüm Wikipedia ağında bulunmaktadır. İçerikler alt konu başlıklarıyla kolayça şekillendirilebilir. Detaylı inceleyiniz lütfen. İyi çalışmalar.--CnkALTDSmesaj/message 13:16, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • 2 cümlelik madde olmaz. Ben detaylıca inceledim, hem en hem es wikiye baktım. Siz sil şablonunu çıkarmadan önce sorabilirdiniz ayrıca böyle durumlarda zaten hizmetliler uygun değilse silmiyorlar. lütfen gereksiz yere çıkarmayınız şablonları. 2 kısa cümle ile taslak madde olmaz. yoksa zilyon tane maddemiz olurdu burada. --Hedda Gabler 13:18, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Kullanıcı anonim bir kullanıcı, değişiklik yapma şansı verilmelidir. İki cümlelik madde olmaz tavrınız bu durum için geçerli değil. Herhangi bir gövde gösterisine de hiç gerek yok. Lütfen bu mesajlaşma faslını bitirelim. Kolay gelsin.--CnkALTDSmesaj/message 13:21, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Kimse gövde gösteri yapmamaktadır ve "anonim kullanıcılara hak vermemek lazım" da dememektedir. Mesaj faslını bitirme işine gelince, ortadaki sorun için mesaj çektim. keyfi değil yani. Kolay gelsin. Ben maddelere sil şablonunu twekrar ekliyorum. çıkarmayınız lütfen.--Hedda Gabler 13:24, 28 Ocak 2010 (UTC)
  • Bakın, mantıklı düşünün. Siz {{sil}} şablonları ekledikten sonra kullanıcı değişiklik yapmayı durdurmuştur. Kullanıcıları ürkütmemek bir Vikipedi kuralıdır. Bilginize--CnkALTDSmesaj/message 13:28, 28 Ocak 2010 (UTC)


Değişiklikler ile ilgili soru[kaynağı değiştir]

Nasılsın? Oluşturduğum bazı maddelerde ufak değişiklikler yapmışsın. Peter Zumthor, Jean Nouvel, Jørn Utzon Sanırım gerekmedikçe metinler, şablonlar veya görseller arasındaki boşluklar silinmeli, böylece madde daha az yer kaplar. Doğru anlamış mıyım yaptığın değişiklikleri? Yaklaşık iki aydır vikipedi’deyim, öğrenme sürecim devam ediyor halen... Çalışmalarında kolay gelsin, oluşturduğun güzel maddeleri zevkle okuyorum. Sevgiler Mimar77 01:09, 29 Ocak 2010 (UTC)

İyiyim, çok teşekkürler. Nihayet bu diziyi izleme fırsatı buldum, kısa sürede çevirdim ve kırmızıları açtım. Ancak iki cümle kaldı çeviremediğim. Yer yer hatalar var sanırım, biri kontrol etse iyi olacak. Teşekkürler... --Kemal K. 12:45, 30 Ocak 2010 (UTC)

Evet çeviri bitmeli. Doğrusu çok olmadı başlayalı. 3. sezonda bir yerlerdeyim. Güzel dizi, çoğunlukla karmaşık, ama sürükleyici. Neyse kolay gelsin sana. --Kemal K. 12:59, 30 Ocak 2010 (UTC)
Merhaba Hedda,
Özellikle en sondaki tanım konusunda ikilemde kaldım biraz, ne denmek istediğini anlasam da kulağa yapay gelmeyecek şekilde ifade etme açısından biraz düşünmem gerekti. Sonuç olarak olaya yorum katarak daha akıcı bir metin elde edeceğimde karar kıldım, aha da metni aşağıya kopyalıyorum. İki cümleyi birleştirdiğim için referansı sona attım, tırnaklara da çok gerek olmadığını düşündüğümden yok ettim.
Ana Lucia'nın önceden tanınan hayatta kalmış yolcular arasında en az sempatiyi hak eden Shannon'ı öldürmesinin hayranlar tarafından daha da fazla nefret edilmesine yol açtığını ekleyen McFarland, bu sayede karakterin oluşumunun ve rolün Rodriguez'e verilmesinin Lost yapımcıları J.J. Abrams ve Damon Lindelof açısından başarılı senaryo yazımı ve kasting yönetiminin göstergesi olduğu görüşünü ifade etmiş ve Ana Lucia'yı "acı ve deneyimlerinin cezasını çeken bir kahraman" olarak tanımlamıştır.[12]
Sevgiler
Vito Genovese 20:21, 30 Ocak 2010 (UTC)
Haberim var olmasına da, sorun sadece IE'de olduğu, Firefox'ta en azından sorunsuz çalıştığı (ve henüz çözüm bulamadığım ve bulacak vakti de bulamadığım) için elleşmiyorum şu an. Mesaj sayfasından çıkardım insanların mesaj atmasını engellemesin diye, kullanıcı sayfasında da bir zararı yok nasılsa. Levent'e yaptıydım aynı koddan, onu da görünce söyliyim hatta, unutuyorum kaçtır.
Vito Genovese 13:44, 31 Ocak 2010 (UTC)
  • Selam Vikiçizer, LA X'in özetini yazdığın için teşekkür ederim ben de kara kara düşünüyordum nasıl yazacağım diye. Ellerine sağlık. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 14:37, 5 Şubat 2010 (UTC)
    • Merhaba Hedda, bir kez seyrettim aklıma gelenleri yazdım. İngilizcesine baktım birbirine içine geçen iki dönemi nasıl anlatmışlar diye, ikiye ayırmışlar, örnek almaya çalıştım. Teşekkür ederim:) İyi çalışmalar...Vikiçizer 14:40, 5 Şubat 2010 (UTC)
      • Bence iyi yazmışsın. Tekrar ellerine sağlık. --Hedda Gabler 14:46, 5 Şubat 2010 (UTC)

Girişleri açtım, Kerem de bölüm listelerini eklemeyi önerdi. Böylece Lisa ve Marge'ın kırmızıları bitmiş oldu. Maddeleri inceleyeceğim ve düzenlemelerden sonra aday gösterelim diyorum. İşi maddelerin yazarına bırakmak gerek. Ha "Yoğunum, yorgunum, vaktim yok vs." dersen hallederim. Aklında olsun. Kolay gelsin. --Kemal K. 16:43, 5 Şubat 2010 (UTC)

İki Dil Bir Bavul[kaynağı değiştir]

Merhaba Hedda, az önce ATV haberde İki Dil Bir Bavul filmine Bayındırlık Bakanlığı'nın en iyi müzik ödülü verdiğini söylediler, ancak filmde müzik yokmuş. Alt yazıda dünyanın en garip ödülü yazıyordu. Belki bunu maddeye ekleyebiliriz, sence nasıl olur.--Gökhan 17:36, 12 Şubat 2010 (UTC)

Merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. en:Template:Infobox sportsperson bizim şablon:sporcu olarak ayarlanabilir mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar.--a[.]medileti 13:49, 18 Şubat 2010 (UTC)

  • Hedda merhabalar, uzun bir zamandır Vikipedi'ye giremiyordum. Çünkü bu sene 8. sınıfım ve önümde SBS var. Bu yüzden sacede cuma günleri girebiliyorum. Sana yazın sınav derdi geçtikten sonra South Park'ı çevirelim bir çok seçkin seçilmiş bölümleri var. Eğer istersen Simpsonlarla ilgili maddeleri çeviririz. Sna uygun olur mu? İyi akşamlar. --dAVİDov 19:06, 18 Şubat 2010 (UTC)
  • Tamam Hedda ikisinide çeviririz insallah. İyi günler. --dAVİDov 14:55, 21 Şubat 2010 (UTC)

Sunucuların aptallığı işte. Şimdi önbelleği boşaltırsan hem dosya sayfasında hem de maddede düzelmesi lazım resmin.

Vito Genovese 14:56, 21 Şubat 2010 (UTC)

Günün maddesi[kaynağı değiştir]

Evet günün maddeleri ile düzenli olarak ilgilenmeyi düşünüyorum ama madde seçimi konusunda sıkıntı yaşıyorum. Bu işi sırf boşluğu doldurmak için yapmak istemiyorum. Bu konuda yeni bir şeyler yapmamız lazım. Malesef anasayfaya çıkması istenen maddelerin çoğu içler acısı. Kendim aday yapıp seçicem en sonunda :).--Gökhan 20:59, 21 Şubat 2010 (UTC)

Bu Kalp Seni Unutur Mu?[kaynağı değiştir]

Selam üstat Hedda. Vito'dan sanırsam dosyayı geri getirmesini istemişsin. Fakat şu an kaynaksız, lisanssız ve gerekçesiz durumda. Bilgine... Saygılarla, iyi çalışmalar. Muratsahinileti 23:34, 26 Şubat 2010 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba, şu değişikliklerde servardan kaynaklanan özet sorunu olduğunu düşündüğümden dolayı sayfanızı geri getirdim. Kendinizin yaptığı bir eylem ise kusura bakmayın. İyi değişiklikler.--CnkALTDSmesaj/message 16:34, 27 Şubat 2010 (UTC)

Stranger in a Strange Land[kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, madde hazır sayılır. (iki cümle dışında) Tabii ki ben de ilgilenmek isterim Ben'in maddesiyle. Yapmak istediğim çok şey var ancak zamanım yok ne yazık ki. Diziyi de izleyemez oldum bu ara, yaz aylarında çeviririz mutlaka. Teşekkürler tekrar, iyi çalışmalar... --Kemal K. 17:45, 27 Şubat 2010 (UTC)

  • Selam Kürtler maddesindeki tartışmaya bakabilir misin acaba? Maddede düzeltilmesi gereken bir şey mevcut fakat kilitlendiği için bir şey yapamıyorum. --Hedda Gabler 19:25, 12 Şubat 2010 (UTC)
Selamlar Hedda. Çok uzun süredir vikiyle zaman ayıramadım o yüzden çok geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın lütfen. Son yorumlara baktım hemen kibele ilgilenmiş konuyla sanıyorum. Konu çözüme ulaştı mı acaba? Tekrar kusuruma bakmamanız dileklerimle, sevgi ve saygılar--Merube 89msj 21:17, 27 Şubat 2010 (UTC)
  • Mrb Merube ve 89 :), Kürtler maddesindeki değişiklik halledildi. Yine de sağ ol. Kolay gelsin.--Hedda Gabler 09:35, 28 Şubat 2010 (UTC)
Sorunun çözüme kavuştuğuna çok sevindim. Sevgiler, iyi vikilemeler--Merube 89msj 09:37, 28 Şubat 2010 (UTC)

Haftanın iş birliği için katılım çağrısı!

Haftanın iş birliği projesine katılarak 100 TL'lik kitap hediye çeki kazanma şansını yakalayın!
2010'un 9. haftası için proje olarak Seçkin madde üretimi seçilmiştir.
Projeye katılmak için buraya tıklayın.
Bundan sonraki haftalar için bilgi mesajı almak istemiyorsanız lütfen bunu size mesajı atan kullanıcıya bildirin.

--CnkALTDSmesaj/message 02:01, 2 Mart 2010 (UTC)

Şablon:Ana'daki resmi çıkarmışsınız ancak resim daha hoş duruyordu. Neden çıkardığınızı söyleyebilirmisiniz? İyi vikiler.-- FinlandiyalıM 09:00, 6 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Evet resimleri ben sildim çünkü internette başka kaynaklarda telif hakkı saklı olarak yayınlanmışlardı. Dolayısıyla resimler telif ihlali sebebiyle silindi. İyi çalışmalar. --Eldarion 08:21, 9 Mart 2010 (UTC)

Rica ederim, olur böyle şeyler --Superyetkinileti 19:12, 10 Mart 2010 (UTC)

Film mi dizi mi?[kaynağı değiştir]

  • Merhaba, Altın Kızlar (film, 1985) maddesini açmışsınız içerik, kategori, iw'ler vs diziye yönelik, madde adı ve dış bağlantılar filme yönelik. Madde dizi mi film mi? Gerekli düzenlemeleri yapmak istedim fakat kararsız kaldım. Düzeltirseniz sevinirim. Kolay gelsin. --Hedda Gabler 16:14, 8 Mart 2010 (UTC)
Fark ettim ve düzelettim. Dizi film serisi olması gerekiyor yani film değil. İyi çalışmalar. - Nebeviye (+ileti) 18:02, 10 Mart 2010 (UTC)

Merhabalar. Konuya açıklık getirmek için maddeye Türkçe tercümesi diye yazdım. Maddeyi okuyan ve İngilizce bilmeyen herhangi bir insan Lost adının anlamını merak edecektir. Ve bu tercüme bölümü sadece bilgi vermek amaçlıdır. Eğer rahatsızlık duyduysanız bir dipnotla işi halledeceğim. Teşekkürler. --Veritasileti 09:35, 11 Mart 2010 (UTC)

Selamlar. Resimleri inceleyebilmeniz için geri getirdim. Örnek olarak bu resim burada mevcut. --Eldarion 13:26, 11 Mart 2010 (UTC)
Selam. Şimdi söz konusu sitede resim telif hakkı saklı biçimde yayınlanmış. Yani bu şartlar altında buraya yükleyebilmemiz için adil kullanım kapsamında kullanmamız gerekiyor. Ancak söz konusu siteden silinirse burada özgür lisans ile verebiliriz. Kullanıcıyı ne kadar tanıdığınızı bilemiyorum ancak telif konuları hassas konular. İsterseniz dosyanın tartışma sayfasında topluluğun fikirlerini sorabilirsiniz. İyi çalışmalar. --Eldarion 06:51, 12 Mart 2010 (UTC)

Selam! Bu konunun ismi aslinda boyle Özür Diliyorum. --Open-sea 14:52, 14 Mart 2010 (UTC)

How I Met Your Mother[kaynağı değiştir]

İngilizce bilmeyenlerin de maddeden tam olarak yararlanabilmesi için bence maddede üç sözcük de olsa dizinin adının Türkçesinin yazması gerekiyor. Türkçe Vikipedi'nin İngilizce Wikipedia'dan farkı ve amacı da bu değil mi zaten? Ermangg 13:30, 15 Mart 2010 (UTC)

İnan inan, şimdilik buralardayım. --yabancım 13:35, 19 Mart 2010 (UTC)

LGBT Projesi'nde ayın işbirliğini oylarınızla belirleyin - Nebeviye^^ 16:14, 30 Mart 2010 (UTC)

VikiProje Televizyon dizileri[kaynağı değiştir]