Kullanıcı mesaj:BySharky

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Turgut46 tarafından 6 yıl önce Gene Bir Kayda Değerlik Tartışması başlığına

Yeni maddeler ne kadar sürede kabul oluyor?[kaynağı değiştir]

2 yıl önce kayıt olmuştum ve 2 gün önce bildiğim bir gruba sayfa açtım. Vikipedi'nin "kayda değer müzisyen" şartlarının hepsine uyuyor ve yeterince kaynak ekledim. Ne kadar zamanda kabul olur? Ya da siz onaylayabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler..Bu imzasız yazı Kullanıcı:BySharky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba BySharky. Yeni sayfaların kabulü diye bir prosedür yok. Açtığınız anda sisteme giriyor ve görünüyor. "Revizyonu kabul et" şeklinde sayfa altında görülen buton, sayfanın belli bir sürümünü "kararlı sürüm" haline getiriyor. Yani bu butona yetkili bir kullanıcı tıkladığında o anki metin "kabul görmüş ve incelenmiş" metin oluyor. Bu sürüm kontrolünü yapabilecek bir çok devriye statüsünde kullanıcımız var. Acele etmeyiniz, mutlaka bir tanesi bakacaktır. Bu arada maddeye Sazakan adıyla katkı yapan kullanıcının sizle doğrudan bir bağlantısı yoktur umarım, o hesap da size aitse bunu bildirmeniz gerekiyor. İyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:22, 19 Temmuz 2016 (UTC)

İlginiz için teşekkür ederim. Geçmişteki iki kişininde benle bir alakası yoktur. 2 3 gün daha sürer mi peki kabul görme işi? Birde eklediğim sayfayı görmüşsünüzdür, sizce o sayfanın kabul olma olasılığı yüksek mi? Dediğim gibi vikipedinin "kayda değer" politikalarını karşılıyor.Bu imzasız yazı BySharky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Bilmiyorum, belki sürebilir, ama eninde sonunda bakılır. Politikaları karşılayıp karşılamadığına bakılması bir çırpıda yapılabilen bir iş değil, o yüzden devriyelerin açtığınız maddeyi hemen onaylamaması veya silinmesini istememesi bana normal geldi. Eli yüzü düzgün bir madde açıp emek vermişsiniz, az biraz bekleyin. Bu arada kayda değerliğin ortaya konulması ile yakından alakalı Vikipedi:Doğrulanabilirlik ve Vikipedi:Güvenilir kaynaklar politikalarını inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin...Vikiçizer (mesaj) 19:32, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Edgeflame silinmeye aday gösterildi[kaynağı değiştir]

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Edgeflame) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Edgeflame sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Turgut46 19:56, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Edgeflame sayfasının silinmeye aday olan sayfalar arasına girmesi[kaynağı değiştir]

2 gün önce açtığım sayfayı yeterince güvenilir kaynaklar verdiğim sayfayı "silinmeye aday sayfalar" listesine almışsınız bunun nedenini öğrenebilir miyim? Grup bütün "kayda değer müzisyen" politikalarını karşılıyor Metallica gibi bir grubun bile tek bir kaynağı varken, ben 13 tane kaynak koydum Edgeflame sayfasına. Yani bütün vikipedi şartlarını karşılıyor bildiğim kadarıyla. Bu imzasız yazı BySharky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Maddenin kayda değer olduğuna emin değilim. Silinmeye aday göstermenin sebebi başka kullanıcıların da fikirlerini almaktır. Eğer topluluk kararıyla kayda değer olduğuna karar verilirse madde kalır, silinmesi yönünde karar verilirse madde silinir. Dilerseniz siz de sayfada görüş bildirebilirsiniz. Kolay gelsin. --Turgut46 20:16, 19 Temmuz 2016 (UTC)

Bilgilendirme[kaynağı değiştir]

Merhaba BySharky, Beshogur ve Lacretia666 isimli kullanıcıları tanıyor musunuz? Eğer tanıyorsanız bunu kişisel kullanıcı sayfanızda belirtmelisiniz, ileride yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemek için. Bakınız: Vikipedi:Kukla. --Turgut46 09:38, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Beshogur ile Vikipedi den tanıştım. Lucretia666 ile ise tanışıyorum ancak destek vermesi için bir isteğim olmadı yani o yazıyı tamamıyla gönüllü olarak yazdı. İp adreslerinin çakışması ise söz konusu değil, olamaz zaten. İleride yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermek istemiyorum. Teşekkürler... --BySharky (mesaj) 13:26, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Öyleyse bunu kullanıcı sayfanızda belirtmelisiniz. Aksi takdirde kuklacılıkla suçlanıp engellenebilirsiniz. --Turgut46 14:57, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Böyle bir şey olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Bir daha buna benzer bir şey olursa dikkat ederim. Teşekkürler...--BySharky (mesaj) 15:00, 21 Temmuz 2016 (UTC)
BySharky, Vikipedi:Kukla şüphelileri/Sezerpal sayfasını lütfen okuyun. Benzer bir durum başınıza gelmesin lütfen. Kolay gelsin. --Turgut46 15:16, 21 Temmuz 2016 (UTC)

İmza Kullanımı[kaynağı değiştir]

Turgut46 20:15, 19 Temmuz 2016 (UTC)

İmzanızı nasıl bu şekilde yaptığınızı öğrenebilir miyim? Her yoruma hazır imza kodunu kullanmayıp kendi kodunuzu mu giriyorsunuz? --BySharky (mesaj) 15:06, 21 Temmuz 2016 (UTC)

İmzanızı Tercihler sayfasından değiştirebilirsiniz. --Turgut46 15:09, 21 Temmuz 2016 (UTC)
İlginiz için tekrar teşekkürler.

Ancak bir tane daha sorum var. SAS sayfasında ( https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Vikipedi:Silinmeye_aday_sayfalar/Ekrem_İmamoğlu&action=history ) böyle bir anlaşmazlık oldu. Size sorum is neden geri alınıp "Amaç?" diye not düşüldü? Geçersiz oydan sonraki oyda, geçersiz oyun yanına oy kullanıp Kalsın Kalsın simgesini koyulmadan mı oy kullanılır? Umarım derdimi anlatabilmişimdir. --BySharky (mesaj) 15:18, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Tam olarak anlayamadım ama Vikipedi'de oylama yapabilmek için en az 2 aylık üye olunması ve toplam 150 değişikliğe sahip olmak gerekir. Bu arkadaş bu kriterleri karşılamadığı için oyun üzeri çizilmiş ve bir not düşülmüş. --Turgut46 15:25, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Olay farklı bir şey. Neyse ki konuşularak sorun çözüldü. Teşekkürler... --BySharky 15:52, 21 Temmuz 2016 (UTC)

SAS sayfasında ki anlaşmazlık[kaynağı değiştir]

Aabdullayev851 adlı kullanıcının oy kullandığını ve yanlış oy kullandığını sandım. Bende düzenleme ihtiyacında bulundum. Hala daha oy kullanmaya çalıştığını düşünüyorum. Neden Kalsın Kalsın simgesini kullanmadan sizin Kalsın Kalsın oyunuzun yanına "kalsın" diye yorum atsın ki? Vikipedi'nin mantığını çözmeye çalışıyorum. Yanlışım varsa affola. --BySharky (mesaj) 14:38, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Orada yazdığım gibi olay. Onun oyu geçerli olmadığından üstünü çizdim. Yeni bir kullanıcısınız, hoş geldiniz. Vikipedi:Cesur olun, ancak tecrübenizin ve bilginizin olmadığı konularda da uzak durmakta fayda var :) Bunu kötü niyetli algılamayın :) İyi günler.--RapsarEfendim? 15:25, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Ufak Bir Yardım[kaynağı değiştir]

Edgeflame sayfasına saatlerimi alsa da bir zaman çizelgesi yüklemeyi başardım ancak yıllardan sonra ki ".25" yazısını bir türlü silemedim. Onu düzeltebilir misiniz? Ayrıca zaman çizelgesine ekleyebileceğim renkleri atar mısınız? Onuda saatler boyunca aramama rağmen bir türlü bulamadım. Teşekkürler... --BySharky 21:05, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Onu ben de silemedim ama renkler için Web renkleri yardımcı olabilir. --Turgut46 21:23, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Bu renklerin neredeyse hiçbiri çalışmıyor. Denedim yani bunları. --BySharky 21:34, 21 Temmuz 2016 (UTC)
Başka bilmiyorum. --Turgut46 21:39, 21 Temmuz 2016 (UTC)

Beyaz Listeye girmek için ne yapmam gerek?[kaynağı değiştir]

Başlıkta belirttiğim gibi beyaz listeye girmek için ne yapmam gerek? Yaptığım her değişikliğin devriye tarafından onaylanmasını beklemek sinir bozucu bir durum. BySharky Katkıları burada da görüldüğü gibi bir sürü bekleyen değişikliğim ve açtığım sayfaların kontrol edilmesi söz konusu. 4 tane madde açtım ve 3 tanesi ciddi anlamda büyük madde. Çok fazla değişikliğim yok ancak her maddeye ufak ufak şeyler eklesem daha mı iyi? Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler... --BySharky 16:45, 24 Temmuz 2016 (UTC)
Merhabalar, öncelikle beyaz liste kriterlerini sağlamanız gerekmektedir. Eğer kriterleri sağladığınızı düşünüyorsanız bir hizmetli ile iletişime geçip sizi beyaz listeye eklemesini isteyebilirsiniz. Kolay gelsin. --Turgut46 17:09, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Scream (albüm)[kaynağı değiştir]

Merhabalar, lütfen madde başlatırken tanım cümlesinden oluşan bir giriş cümlesi eklemeyin. Vikipedi sözlük değildir. Bu yüzden içeriği lütfen geliştirin ve giriş cümlelerini biraz uzun tutmaya dikkat edin. Kolay gelsin. --Turgut46 17:45, 24 Temmuz 2016 (UTC) Turgut46 17:45, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Albüm kapaklarında telif sorunu[kaynağı değiştir]

Yüklediğim her albüm kapağı teliften siliniyor. Teliften silinmemesi için ne yapmam gerek? Resimleri yüklerken kaynağını atıyorum, başka ne yapabilirim ki? --BySharky 19:45, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Sanırım fotoğrafı yüklerken yanlış yere yüklediğim için telife giriyormuş hep. Gene telife girerse yazacağım. --BySharky 20:21, 24 Temmuz 2016 (UTC)
Bu tür sorunlar genellikle kaynak belirtmemekten kaynaklanır. --Turgut46 20:35, 24 Temmuz 2016 (UTC)

Oyum neden geçersiz?[kaynağı değiştir]

Burası Bütün oy kullanma politikalarını karşılıyorum ve nedenleriyle yazmama rağmen oyum geçersiz kılınmış. Anlamadım. --BySharky 16:27, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Onu ben de bilmiyorum ama oyunuzu geçerli saydım. --Turgut46 17:56, 25 Temmuz 2016 (UTC)
Teşekkürler. --BySharky 18:12, 25 Temmuz 2016 (UTC)

Autotheism Maddesi Hakkında[kaynağı değiştir]

Bu tarz grupların vikisi yazılırken death metal ya da teknik death metal dinleyicisine göre yapmak lazım. Autotheism albümü death metal dinleyicilerine göre tartışmasız 21. yüzyılın en iyi albümlerinden birisidir. Ayrıca albüm, ototeizm temasını mükemmel bir şekilde işlemiştir. Yanlış olan ney onu anlamıyorum? Saatlerimi verdiğim şeye tarafsız değil diyip hepsini siliyorsunuz, anlamıyorum.

Bakın ben en iyi albüm demiyorum ancak en iyi albümlerden biri olduğu açıkça ortada, bu tartışmaya kapalı bir şeydir. İzninizle oradaki yazıları geri getirebilir miyim? --BySharky 19:51, 28 Temmuz 2016 (UTC)

Size göre en iyi albümlerden biri olabilir ama başkaları sizinle aynı fikirde olmayabilir. Tarafsız bakış açısı, Vikipedi'nin beş temel taşından biridir. Bu yüzden Vikipedi tarafsızlık konusunda oldukça hassastır ve taraflı içerikler görüldüğü zaman editörler tarafından silinmelidir. --Turgut46 20:25, 28 Temmuz 2016 (UTC)
Bütün death metal dinleyicileri o albüme benle aynı şekilde bakmakta. Death metal dinleyicilerinin %98'i seviyorsa o albüm iyi bir albüm olarak kabul edilebilir. Ayrıca albüme sizde baksanız sevmeseniz bile dediklerimi anlayabilirsiniz. Bu tarz maddelerde içeriği death metal dinleyicilerine göre yapmak gerek. Bu tarz albümler sadece belli bir kesime hitap etmekte yani, bu türü sevmeyenler için dünyanın en kötü albümleri arasına girebilir death metal albümleri.
Ben maddede öznel yargılarımı yazsaydım o albümü death metal albümlerinin tartışmasız en iyi albümü derdim ancak en iyi albümlerinden birisi dedim ki buda death metal dinleyicilerinin tartışmasız kabul ettiği bir şeydir. --BySharky 20:38, 28 Temmuz 2016 (UTC)
Bu yine de yanlış bir hareket. Vikipedi maddeleri belli bir kesime hitap etmemektedir. Vikipedi maddeleri tüm Vikipedi okurlarına hitap eder. Metal müzik dinlemeyen birileri için bunlar kesinlikle taraflı yazılmış öznel yargılar. Metal müzik dinleyip de sizinle aynı fikirde olmayanlar da olacaktır. Diğer maddeler gibi bu da tarafsız bir şekilde yazılmalı, böyle bir çifte standart uygulayamayız. Lütfen Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı ve beş temel taş politikalarına göz atın. --Turgut46 22:03, 28 Temmuz 2016 (UTC)
Albüm, diğer The Faceless albümlerine göre daha teknik ve progresif öğeler içeren bir albümdür. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. bu yazıda öznel yargı bulunmamakta ancak kaldırmışsınız. Apotheosis ve Ototeizm temasını işleyen albüm, müzik dünyasına yeni ve diğerlerinden çok farklı bir tema sunarak dünyanın tartışmasız en yaratıcı albümlerinden biri olmuştur. Albümün başındaki üçlemeyle dikkat çeken Create (yarat), Emancipate (azad et), Deconsecrate (dinden çıkar)) şarkıları, adeta ben tanrıyım diye bağırıyor. Burada ise "adeta ben tanrıyım" yazısı yerine "ototeizm temasını işlediğini açıkça belli ediyor" yazarsam hiçbir öznellik kalmaz. Dünyanın en yaratıcı gruplarından olduğu tartışmasız çünkü ototeizm temasını işleyen ilk albüm ve ne riffleriyle ne de soundlarıyla hiçbir grupla alakaları yok. Bütün inceleme albümlerinde açıkça bu böyle belirtilmiştir. Diğer teknik death metal gruplarından çok daha farklı bir sound kullanan Michael Keene, dinleyicilere yepyeni bir müzik sunarak yaratıcılığını bir önceki Planetary Duality albümü gibi tekrar konuşturmuştur. Özellikle Autotheist Movement II: Emancipate'te ki gitar solosu metal dünyasının unutulmaz sololarından biri olmuştur. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. burada ise hiçbir öznel yargı yokken neye göre öznel yargı var diyordunuz anlamıyorum. Albüm, diğer grupların aksine hem gitar sololarıyla hemde sözleriyle dikkat çekmektedir. Albümde karışık gitar rifflerinin yanında mükemmel yardımcı vokaller kullanılmıştır. Özellikle "GOD IS DEAD!", "I am the alpha", "I am the omega" gibi sözlerle bizi kendine bağlayan albüm, Ototeizm temasını tam anlamıyla işlemiştir. "mükemmel" kelimesinin yerine "bolca" yazarsam bu yazınında hiçbir öznel yargısı kalmaz.
izninizle yazıyı bu hale getiriyorum şimdi. Bu imzasız yazı BySharky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Albüm, diğer The Faceless albümlerine göre daha teknik ve progresif öğeler içeren bir albümdür. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. bu yazıyı kaldırmadım. Diğer teknik death metal gruplarından çok daha farklı bir sound kullanan Michael Keene, dinleyicilere yepyeni bir müzik sunarak yaratıcılığını bir önceki Planetary Duality albümü gibi tekrar konuşturmuştur. Özellikle Autotheist Movement II: Emancipate'te ki gitar solosu metal dünyasının unutulmaz sololarından biri olmuştur. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. ... Albüm, diğer grupların aksine hem gitar sololarıyla hemde sözleriyle dikkat çekmektedir. Albümde karışık gitar rifflerinin yanında mükemmel yardımcı vokaller kullanılmıştır. Özellikle "GOD IS DEAD!", "I am the alpha", "I am the omega" gibi sözlerle bizi kendine bağlayan albüm, Ototeizm temasını tam anlamıyla işlemiştir. altı çizili ifadeler tamamen taraflı ve altını çizdiğim son ifade ise tamamen çıkarımda bulunulmuş, yorum içeriyor. Tartışmayı daha fazla uzatmanın anlamı yok. Vikipedi'nin tarafsız bakış açısı, beş temel taş, Vikipedi ne değildir? gibi politikaları ortada. Eğer yaptığımız bu tartışma ile yetinmek istemiyorsanız. Maddenin tartışma sayfasında konuyu açabilir ve diğer kullanıcıları tartışmaya katılmaya davet edebilirsiniz. Hayırlı günler. --Turgut46 13:05, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Bana ototeizm temasını işleyen ya da benzer sound kullanan bir albüm gösterin haklısınız diyecem. Yani yepyeni bir müzik. Unutulmaz sololardan birisi olmuştur. Buda tartışmaya kapalı bir şeydir. Nasıl Fermented Offal Discharge unutulmaz sololardan birisi ise bu da unutulmaz sololardan birisidir. Mükemmel kelimesini değiştirdim zaten. Özellikle "GOD IS DEAD!", "I am the alpha", "I am the omega" gibi sözlerle bizi kendine bağlayan albüm, Ototeizm temasını tam anlamıyla işlemiştir. Ototeizm temasını çok iyi ya da mükemmel bir ifade ile kullanmadım sadece tam anlamıyla işlemiştir dedim. Yani tarafsız bir bakış açısı. --BySharky 13:13, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Tartışma sayfası... --Turgut46 13:14, 29 Temmuz 2016 (UTC)

Siz ve Lucretia666 aynı sayfada yoğun bir şekilde görüş bildiriyorsunuz. Üstelik birbirinizi tanıdığınızı kullanıcı sayfanızda belirtmemişsiniz. Bu durum başka kullanıcılar tarafından kuklacılık olarak algılanabilir. Eğer Vikipedi:Kukla şüphelileri/Sezerpal gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız, lütfen ikiniz de birbirinizi tanıdığınızı kullanıcı sayfanızda belirtin. Turgut46 05:51, 3 Ağustos 2016 (UTC)

Cevap Cevap Lucretia666'yı tanıdığımı söyledim ve savunması için hiçbir şey yazmadığımıda belirttim. --BySharky 07:58, 3 Ağustos 2016 (UTC)

Deniz (mesaj) 10:24, 25 Ocak 2017 (UTC)

Sizi özledik BySharky![kaynağı değiştir]

BySharky, Vikipedi sizi özledi!
Katkılarınızı ve Vikipedi'deki varlığınızı özledik!

Eski temponuzla, aramıza yeniden dönmeniz dileğiyle,
Sizi Bekliyoruz!


En samimi ve içten sevgilerle, Turgut46 09:58, 26 Haziran 2017 (UTC)

Vikiproje:Müzik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje'lere katılım nasıl gerçekleştiriliyor acaba? Çok aktif olamamamla birlikte elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Zaten profil sayfamda bilgiler mevcut. "Vikiproje:Müzik" sayfasına girip direk kaynağı mı değiştireceğim yoksa bunun başka bir işleyişi falan mı var? --BySharky 22:24, 2 Şubat 2018 (UTC)

Yeniden katkı yapmaya başlamanıza sevindim. Katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi yazdırmanız gerekli sonrasında dilerseniz, henüz bir proje belirlenmemiş ama, ödüllü ayın iş birliği projesine katılabilirsiniz ya da yapılacaklar listesine bir göz atın. --Turgut46 22:49, 2 Şubat 2018 (UTC)
Vikiproje:Müzik/Katılımcılar bölümüne adımı ekledim. Başka yapacağım bir şey var mıdır acaba? --BySharky 21:11, 3 Şubat 2018 (UTC)
Resmen katılmış oldunuz. Her ay ödüllü iş birliği projesi belirlenir. Dilerseniz katılabilirsiniz. Turgut46 21:34, 3 Şubat 2018 (UTC)
Ödüllü iş birliği projesi ne oluyor? Maddeden anlayamadım ben. --BySharky 21:58, 3 Şubat 2018 (UTC)
En son iş birliği projesi Ağustos 2009'da yapılmış. Kullanıcıların katılımıyla her ay proje kapsamına giren maddeleri geliştirmeye yönelik düzenlenen projedir. Her ay bir konu belirlenir ve projeye katılım gösteren kullanıcılar o konu hakkında çalışmaya başlar. Proje sonunda bir takım ödüller verilir. Aktif olan her Vikiproje'de olan bir şeydir. Vikipedi geneli iş birliği projesi için Vikipedi:İş birliği projesi sayfasına bakabilirsiniz. --Turgut46 00:39, 4 Şubat 2018 (UTC)
Peki Vikiproje:Müzik bölümünde Proje ile ilgili son değişiklikler kısmına benim değişikliklerim otomatik olarak mı eklenecek? Ben az önce Gaye Su Akyol maddesinde ufak bir değişiklik yaptım ancak oradaki listeye düşmedi. Her seferinde kendim mi ekleyeceğim acaba? --BySharky 17:03, 4 Şubat 2018 (UTC)
Sadece bu listede olan maddeler görünür. --Turgut46 18:13, 4 Şubat 2018 (UTC)
"Madde listesi buradadır. Müzik konuları kapsamına giren maddeleri bu listeye ekleyebilirsiniz." diyor, ancak nasıl ekleneceği yazmıyor. --BySharky 18:43, 4 Şubat 2018 (UTC)

Merhaba, Gaye Su Akyol albüm maddeleri için teşekkürler. Bu maddelere kaynak ekleyerek kayda değerliklerini ortaya koymanız gerekiyor. Bilgilendirmek istedim. Kolay gelsin. Kingbjelica (mesaj) 22:11, 4 Şubat 2018 (UTC)

Bir tane Discogs bağlantısı ekledim. Yeterlidir umarım. Madde de ekstra bilgi olmadığı için maddeyi gereksiz kaynaklarla doldurmak istemedim. --BySharky 22:47, 4 Şubat 2018 (UTC)

Vikiproje:Müzik Başvurusu[kaynağı değiştir]

Selam, Vikiproje'lere katılım nasıl gerçekleştiriliyor acaba? Çok aktif olamamamla birlikte elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Zaten profil sayfamda bilgiler mevcut. "Vikiproje:Müzik" sayfasına girip direk kaynağı mı değiştireceğim yoksa bunun başka bir işleyişi falan mı var? --BySharky 22:24, 2 Şubat 2018 (UTC)

Yeniden katkı yapmaya başlamanıza sevindim. Katılmak için katılımcılar bölümüne isminizi yazdırmanız gerekli sonrasında dilerseniz, henüz bir proje belirlenmemiş ama, ödüllü ayın iş birliği projesine katılabilirsiniz ya da yapılacaklar listesine bir göz atın. --Turgut46 22:48, 2 Şubat 2018 (UTC)

Jakuzi Maddesi Hakkında[kaynağı değiştir]

Selam. Jakuzi maddesine KD'liği şüpheli olduğunu söylemiştiniz ve taslak ibaresi koymuştunuz. Ben maddeyi geliştirerek KD olduğunu kanıtlamış olduğumu düşünüyorum. Zaten İngilizce Vikipedi çok daha aktif olmasına rağmen KD'liğine dair bir denmemiş. Eğer ki sizde artık aynısını düşünüyorsanız Fantezi Müzik diye ayrı bir albüm maddesi açmak istiyorum. --BySharky 16:48, 6 Şubat 2018 (UTC)

Düzeltiyorum, KD ibaresi koyan siz değilmişsiniz. --BySharky 16:50, 6 Şubat 2018 (UTC)
Mesaj sayfam burasıdır. Burası değil. --Turgut46 17:08, 6 Şubat 2018 (UTC)
Kusura bakmayın. Fakat sorumun cevabı nedir acaba? --BySharky 17:12, 6 Şubat 2018 (UTC)
Sanatçı kayda değerse albümleri de kayda değer sayılır. Yine de siz Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) kriterlerini karşıladığından emin olun. --Turgut46 17:16, 6 Şubat 2018 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz. Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, ancak Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Kısa bilgi almak için buraya tıklayınız. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler! --SakhalinioBuyrun beniiiim? 19:53, 6 Şubat 2018 (UTC)


Jakuzi'nin madde fotoğrafından bahsediyorsanız kaynak belirtmiştim fotoğrafı eklemeden önce. Gene bile sorun varsa kendi Facebook sayfalarından paylaştıkları bir fotoğrafı koyabilir miyim? Onuda koyamazsam ne koyabilirim ki? İlla ki adamları bulup kendim mi fotoğraf çekmem gerek? Başka bir şeyden bahsediyorsanız neresi olduğunu yazabilir misiniz? Sakhalinio --BySharky 20:46, 6 Şubat 2018 (UTC)
Özgür lisanslı olmayan yada kendinizin çekmediği fotoğrafları yaşayan insanların sayfalarında kullanılamaz. İlgili bilgileri yukarıda mesajda bulunan yönlendirme sayfalarında bulabilirsiniz. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 06:00, 7 Şubat 2018 (UTC)
uyarı
Lütfen başka kaynaklardan izin alınmaksızın kopyalanan herhangi bir içeriği Vikipedi'ye eklemeyiniz.
Bu tür bir içerik Vikipedi kurallarına aykırı olduğu için derhal silinecektir.
Vakit kaybını engellemek için bu noktaya dikkat etmenizi önemle rica ediyoruz.--SakhalinioBuyrun beniiiim? 05.42, 16 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Kuaför Cengiz[kaynağı değiştir]

Kuaför Cengiz maddesine neden KD ibaresi koyduğunuzu öğrenebilir miyim? Türkiye'nin ilk Grindcore grubu ve metal dünyasından kime gösterseniz bu grubu efsane olarak adlandırır. Kaynakları beğenmiyorsanız en ünlü underground grubun bile bilinen bir gazete de adının geçtiğini duyamazsınız. Yeteri kadar kaynak yok derseniz ise gene grubun felsefesinden dolayı internette pek ilgili kaynak yok. Ayrıca Pasifagresif Türkiye'nin en büyük albüm krtiği paylaşımı yapan sitesi ve onların kritiklerinde Türk grupları aşağı yukarı %1 %2'si oluyor. Yani o sitenin bile kritiği var bu grubun albümü hakkında. Zaten biliyorsunuz ki ansiklopedik kaynak olmasının popülerlikle alakası yok. Lütfen bana tatmin edici bir cevap verin ki bende kabul edeyim kayda değerliğınin tartışmaya açık olup olmadığının ya da popüleritesi yüksek olan metal gruplarını dinleyen insanlara sormayın bu soruyu. Sadece gerçekten arşiv dünyasını bilen ya da 1999 - 2000 senelerinde underground dünyasını yaşayabilen bir insana sorun. --BySharky 15.36, 16 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Merhaba sayın BySharky, yazdığınız Türkiye'nin en büyük albüm krtiği paylaşımı yapan sitesi ve onların kritiklerinde Türk grupları aşağı yukarı %1 %2'si oluyor, Sadece gerçekten arşiv dünyasını bilen ya da 1999 - 2000 senelerinde underground dünyasını yaşayabilen bir insana sorun vb kriterler kayda değerlik kriterlerinde yoktur. Bu nedenle tartışmalı olabilecek maddelere kayda değerlik etiketi koyulabilir. Ayrıca size telifli fotoğraf yüklememeniz gerektiğinide tekrardan hatırlatmak isterim. Telifli materyaller kullanmak engel sebebidir. Saygılarımla, SakhalinioBuyrun beniiiim? 22.26, 16 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Ancak neden KD ibaresi koyduğunuzu söylemediniz. Türkiye'nin ilk grindcore grubu olduğu için bence direkt olarak ansiklopedik kaynak zaten. Ayrıca olabildiğince destek olmaya çalışıyorum, neyin telifli olup neyin olamayacağını tam olarak bilmiyorum ve bu konuyu da ayrıntılı olarak araştıramam kusura bakmayın. --BySharky 12.12, 17 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Gene Bir Kayda Değerlik Tartışması[kaynağı değiştir]

Kuaför Cengiz maddesinin tartışılmadan silinmesinin nedenini öğrenebilir miyim? Türkiye'ye grindcore'u getiren grup Kuaför Cengiz'dir ve underground dünyasında bir efsane olarak kabul edilir. Kaynakları beğenmiyorsanız en ünlü underground grubun bile bilinen bir gazete de adının geçtiğini duyamazsınız. Çünkü underground kültüründe bu yoktur.

"Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayınlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması"

"Kayda değer bir müzik stilinin veya belli bir yöre veya kentte mahalli eğlence tarzının önde gelen bir temsilcisi olmalı. Bu durumda Vikipedi'nin diğer olağan kriterlerinin, özellikle doğrulanabilirlik kriterinin karşılanması gereklidir."

"Güvenilir kaynaklar tarafından belli bir müzik türü içinde stil, teknik, repertuar veya eğitici etkisinden dolayı bahsedilmiş olması."

"Yukarıdaki listeye uyan bir müzisyen veya besteci üzerinde önemli bir müzikal etkiye sahip olmuş olması."

"Kayda değer bir müzik tarzı, geleneği veya kayda değer bir tür içinde yer alan bir ekol tarafından kullanılmış birden fazla melodi, müzik veya standartlar bestelemiş olması."

"Özgün bir tarz yaratmış olması."

"Kayda değer bir alt-kültüre yönelik yayınlarda sıkça bahsi geçmesi."

Lütfen artık bir rahat bırakın da Vikipedi'nin büyük bir boşluğunu doldurmaya devam edeyim. Birazcık diğer dillerde ki Vikipedi'lere bakın. Geçtiğimiz yıllarda Vikipedi TR'de çeviri yapılan bir maddenin bile KD'liğinin tartışıldığını görmüştüm ve o madde silinmişti. Jakuzi maddesinin İngilizce Vikipedi'de bir tane madde ile KD ibaresi yokken TR Vikipedi'de katlarca madde olupta KD ibaresi koyulmasının sebebi ne? Bir dakika içinde 10'dan fazla Vikipedi TR'de kaynaksız madde atabilirim size. Pop müzik maddesinde sıfır madde var, neden hızlı sil yapılmıyor? Vikipedi'yi kalıcı olarak bırakmak istemiyorum. Ancak sizler benim koyduğum maddeleri inat gibi siliyorsunuz. 7 tane KD şartını karşılayan bir grubun hızlı sil yapmaya kimsenin hakkı yok. Lütfen bilmediğiniz konular hakkında üstüme gelmeyin artık. Vikipedi kurallarını benden iyi bilmeniz müzik dünyasını benden iyi bildiğiniz anlamına gelmez ki 7 tane KD değerini karşılayan şeyi bir hizmetli "hızlı sil" yapıyorsa ben şüphelenmeye başlarım. --BySharky 12.29, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

Tamam da sayfayı ben silmedim. --Turgut46 14.42, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Silen kişiden cevap gelmeyince size genel olarak konuştum. Şimdi aynı sayfayı yeniden açsam muhtemelen haksız yere uyarı alırım. Lütfen yardımcı olun. --BySharky 15.42, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Sayfanın geri getirlip silinmeye aday gösterilmesini isteyebilirsiniz. --Turgut46 16.26, 18 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Cevap alamadım kendisinden, siz tekrar ekleyebilir misiniz? Ben eklersem muhtemelen sorun çıkar. --BySharky 22.01, 19 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Google aramalarında pek bir şey çıkmıyor. Kayda değer olmayabilir. İlkler her zaman kayda değer olacak diye bir şey yok. Hakkında gazete haberi falan yok. Bir televizyon programına bile konuk olmamış. Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) kriterlerini karşıladığından emin misiniz? --Turgut46 06.15, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Grindcore ya da Brutal Death Metal gruplarının televizyona çıktığını göremezsiniz. Zaten bildiğim kadarıyla Cenotaph dışında TV'ye çıkan metal grubu yok. Gene hiçbirinin bir gazete haberinde de ismi geçmiyor benim bildiğim kadarıyla. Kuaför Cengiz ile ilgili olarak ise burada bir kitapta bahsediliyor gruptan (bir sayfa yukarı kaydırırsanız başlığı daha iyi okuyabilirsiniz). Burada da Kuaför Cengiz'in kendi alanında etkileyici olduğu yazılmış. Bence gerek yok ama farklı bir bağımsız kaynak. Açıkçası baya şaşırdım bir gazete de isminin geçtiğine. --BySharky 16.52, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Bunların hiçbirisi güvenilir kaynaklarmış gibi durmuyor. Daha çok kişisel web sitesi. Kitap da tanınmış bir yazarın eseri değil. Üstelik sadece bir kitapta adı geçiyor diye de kayda değer olmaz. Televizyona, gazeteye çıkmamışsa neden Vikipedi'de yer alsın? Vikipedi, bildiğiniz gibi, kaynaklardan beslenir. Eklenen bilgiler için kaynak göstermeniz gerekir. Kişiyi ele alan kaynaklar olmadıktan sonra kişi hakkında neyi kaynak gösterebiliriz? Demek ki kayda değer değil diye düşünmemiz lazım. Bir kişinin sanatını beğeniyor olabilirsiniz. Ama kayda değerlik kriterlerimiz kişilerin beğenilerine göre yazılmamıştır. --Turgut46 19.05, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Attıklarım türünde öncü olduğunu belirtmiyor mu? Ayrıca Grindcore maddesinde de Kuaför Cengiz'in türünün öncüsü olduğu yazıyor. Diğer gruplar erken death metal grupları olduğu için grindcore olarak değerlendirilmiş ve bu da doğru bir yaklaşım ancak metal ansiklopedilerine girince diğer grupların aslında Death Metal ya da Brutal Death Metal olarak geçtiği gözüküyor. Yani Vikipedi'nin kendi maddesinde de Kuaför Cengiz'in bir öncü grup olduğu yazıyor. Kendinizle çelişiyorsunuz yani. Unutmamalıyız ki bir maddenin KD'liğinin tanınmasıyla alakası yok. Günümüzde sayısız Türk Death Metal grubunu etkilemiş bir grup Kuaför Cengiz. Eh, bu da zaten doğrudan kayda değer yapıyor. Üstte KD olduğunu kanıtlayan maddeleri yazmıştım zaten. Madde bunların hepsini karşılarken ve sadece bir tanesinin bile karşılaması gerekirken KD değil denmesi aşırı mantıksız. Sayısız hiç kaynak olmayan müzik maddesi varken (Mesela Pop müzik) benim eklediğim underground gruplara en güvenilir kaynakları eklememe rağmen silmenizi anlayamıyorum. --BySharky 19.48, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Bunlar güvenilir kaynak değil. O bilgi anonim biri tarafından eklenmiş. Ayrıca kaynaksız olması kayda değer olmadığı anlamına gelmiyor, kriterleri karşılaması yeterli. Siz en iyisi Vikipedi:Kayda değerlik (müzik) sayfasını tekrar gözden geçirin. --Turgut46 21.40, 20 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla
Uzun bir süre Vikipedi'yi bırakıyorum. Belki İngilizce Vikipedi'de ki eksikleri kapatırım. Saçma politikalarınızı daha fazla çekemem. Zamanında insanlara sorduğumda Türkçe Vikipedi'nin gereksiz olduğunu ve orada ki görevlilerin son derece egoist olduklarını söylemişlerdi, inanmamıştım. En ufak bir bilginiz olmadığı konular hakkında güvenilir değil ya da ansiklopedik kaynak değil diyebiliyorsunuz, uğraştığım zamana yazık. Birde buranın görevlileriyle o KD imiş şu değilmiş diye ciddiye alarak konuşuyorum . Türkiye'nin en büyük metal müzik sitelerine bile bilginiz olmadığı için KD değil diyebiliyorsunuz çünkü konunun ne olduğu hakkında en ufak bir fikriniz bile yok. Pornogrind, Darkwave, Synthpop gibi underground müzik türlerini eklemeyi düşünüyordum birde, boşuna düşünmüşüm. Türkçe Vikipedi ne okunmayı hak ediyor ne de destek yapılmayı hak ediyor. İleri ki zamanlarda belki görüşürüz. Diyeceğiniz şeyler olursa mesaj sayfama bırakabilirsiniz. --BySharky 14.18, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla

  1. Konunun birçok kez güvenilir ve müzisyen/gruptan bağımsız olarak yayınlanmış kaynaklarda (haber yazıları, radyo/TV programları, vb.) geçmiş olması.[1]
    • Bu kriterde, aşağıdaki durumlar hariçtir:
      • Müzisyen veya müzik grubunun kendinden bahsettiği ve kendi reklamını yaptığı basın duyurularının medyada aynen yayınlanmış halleri.
      • Basın-yayın organlarında basit bir haber halinde geçiyorsa, örneğin konser günlerinin tarihleri, veya rehber bilgisi seklinde yayınlanmış iletişim bilgileri veya konser verme şartları, vs.
      • Okul veya üniversite yayınlarında (veya benzerleri) çıkmış haberler çoğunlukla kayda değer sayılmasa da bu tür kaynaklar için genelleme yapılması doğru olmaz. Her bir konu kendi şartları içerisinde değerlendirilmelidir.
  2. Ulusal müzik listelerine geçmiş bir eserinin olması;
  3. Büyük ölçekli ülkelerde uluslararası veya ulusal bir konser turu düzenlemiş olmaları[2] ve bunun güvenilir kaynaklarca işlenmiş olması.
  4. Ünlü bir müzik yayın şirketi aracılığıyla en az iki albüm yayınlamış olmalı. Müzik şirketinin ünlü olduğu tartışmalı ise bu şirketin en az birkaç yıllık bir geçmişi olmalı, önemli sayıda sanatçının albümünü yayınlamış olmalı ve bu kişilerin pek çoğu da kayda değer olmalıdır.
  5. Grubun bir üyesi daha evvel veya daha sonra kayda değer sayılabilecek bir grubun üyesi olmuş olmalı. Genelde eski gruplar veya yan projelerle ilgili ayrı bir madde açmaktansa bunlardan asıl maddeye bir yönlendirme yapıp bunlardan orada bahsetmek daha uygundur.
  6. Kayda değer bir müzik stilinin veya belli bir yöre veya kentte mahalli eğlence tarzının önde gelen bir temsilcisi olmalı. Bu durumda Vikipedi'nin diğer olağan kriterlerinin, özellikle doğrulanabilirlik kriterinin karşılanması gereklidir.
  7. Önemli bir müzik yarışmasında ödül kazanmış olması;
  8. Kayda değer bir medya ürünü için müzik yapmış olmalı, örneğin tanınmış bir televizyon programında müzik yetenekleriyle, uzun süredir görev alıyor olmalı. Ancak, ansiklopedik olmak yönündeki tek iddiaları buysa, muhtemelen müzisyenin/grubun ana maddeye yönlendirilip ondan orada bahsedilmesi daha uygundur.
  9. Ulusal radyolarda eserlerinin düzenli olarak yayınlanıyor olması.
  10. Müzisyenin veya grubun ulusal bir televizyon veya radyo yayınında en az yarım saat işlenmiş olması.

Yukarıdaki kriterlerden hangisine uyuyor söyler misiniz acaba? Sanki kafamıza göre madde siliyormuşuz gibi egoist ilan ediyorsunuz, hem de elimden geldiğince size yardımcı olmaya ve sorularınıza cevap vermeye çalıştığım hâlde. Kişinin kayda değer olmadığını kabul etmek bu kadar mı zor? --Turgut46 14.55, 21 Şubat 2018 (UTC)Yanıtla