Grindcore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Grindcore
Kültürel kökenleri1980'lerin ortası, İngiltere
Önemli çalgılarVokaller (death growl), gitar, bas gitar, bateri
PopülerlikYeraltı
TürevlerMathcore
Alt tarzlar
Goregrind, deathgrind, noisegrind, cybergrind, pornogrind
Diğer konular

Grindcore, çoğu kez grind olarak kısaltılır, 1980'lerin ortalarında belirmiş bir aşırı müzik türüdür. En aşındırıcı müzik türlerinden – death metal, endüstriyel müzik, noise ve hardcore punk'ın daha aşarı çeşitlerini kapsar - esinlenme içerir.

Grindcore, ağır bozulmuş, düşük akortlu gitarlar, yüksek hızlı tempo, blast beat'ler ve growllar ve yüksek perde çığlıklardan oluşan vokaller grindcore'un ayırt edici özelliklerindendir. Siege, Extreme Noise Terror ve Napalm Death gibi öncü gruplar bu türün altyapısını oluşturmuşlardır. Bunun yanı sıra erken dönem death metal gruplarının bazıları da zaman içerisinde antimelodik yaklaşımla grindcore müzik türüne dahil olmuşlardır.Morbid Angel Carcass vs. fakat işe direkt grindcore janrıyla başlayan gruplarda yok değildir Brutal truth gibi.

Grindcore'un Türkiye'ye yansımaları çok gecikmemiştir. Türkiye'de türün en bilinen temsilcileri Deathroom, Flying Dirty Clouds, Obscurity, Kuaför Cengiz gibi gruplar olmuştur.

Müzikal Tema

Özellikle Goregrind Tarzı Grupların Müzikal Temaları Genelde Vahşet,Cinayet ve Şiddet Gibi Başlıklardan Oluşur.Hatta Bazı Aşırıya Kaçan Gruplar Şok Sitelerinde Bulunan Aşırı Şiddetli,Rahatsız Edici Gerçek Cinayet ve Kaza Fotoğraflarını Albüm Kapağı Yapmaktadır.Ama Çoğu Bilgisayar Çizimiyle Yapılan Albüm Kapaklarıdır.Bir Çok Kesime Göre Bu Türe Mensub En İlginç ve İyi Gruplardan Biri Olan Dying Fetus'un Müzikal Lirik Temaları Genelde Savaş,Siyaset,Din Karşıtlığı ve Asimile gibi Başlıklardan Oluşur.