Tartışma:Autotheism

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje Müzik (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Müzik maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Müzik kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Amerika Birleşik Devletleri maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Amerika Birleşik Devletleri kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Öznellik konusu hakkında[kaynağı değiştir]

"Albüm, diğer The Faceless albümlerine göre daha teknik ve progresif öğeler içeren bir albümdür. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. bu yazıda öznel yargı bulunmamakta ancak kaldırmışsınız. Apotheosis ve Ototeizm temasını işleyen albüm, müzik dünyasına yeni ve diğerlerinden çok farklı bir tema sunarak dünyanın tartışmasız en yaratıcı albümlerinden biri olmuştur. Albümün başındaki üçlemeyle dikkat çeken Create (yarat), Emancipate (azad et), Deconsecrate (dinden çıkar)) şarkıları, adeta ben tanrıyım diye bağırıyor. Burada ise "adeta ben tanrıyım" yazısı yerine "ototeizm temasını işlediğini açıkça belli ediyor" yazarsam hiçbir öznellik kalmaz. Dünyanın en yaratıcı gruplarından olduğu tartışmasız çünkü ototeizm temasını işleyen ilk albüm ve ne riffleriyle ne de soundlarıyla hiçbir grupla alakaları yok. Bütün inceleme albümlerinde açıkça bu böyle belirtilmiştir. Diğer teknik death metal gruplarından çok daha farklı bir sound kullanan Michael Keene, dinleyicilere yepyeni bir müzik sunarak yaratıcılığını bir önceki Planetary Duality albümü gibi tekrar konuşturmuştur. Özellikle Autotheist Movement II: Emancipate'te ki gitar solosu metal dünyasının unutulmaz sololarından biri olmuştur. Michael Keene, albümde brutal vokal'in yanında da bolca clean vokal kullanmıştır. burada ise hiçbir öznel yargı yokken neye göre öznel yargı var diyordunuz anlamıyorum. Albüm, diğer grupların aksine hem gitar sololarıyla hemde sözleriyle dikkat çekmektedir. Albümde karışık gitar rifflerinin yanında mükemmel yardımcı vokaller kullanılmıştır. Özellikle "GOD IS DEAD!", "I am the alpha", "I am the omega" gibi sözlerle bizi kendine bağlayan albüm, Ototeizm temasını tam anlamıyla işlemiştir. "mükemmel" kelimesinin yerine "bolca" yazarsam bu yazınında hiçbir öznel yargısı kalmaz." (Bu yazıyı Turgut46'nın mesaj sayfasına yazdım ancak buna rağmen hala taraflı bakış açısı denmekte.)

"Bana ototeizm temasını işleyen ya da benzer sound kullanan bir albüm gösterin haklısınız diyecem. Yani yepyeni bir müzik. Unutulmaz sololardan birisi olmuştur. Buda tartışmaya kapalı bir şeydir. Nasıl Fermented Offal Discharge unutulmaz sololardan birisi ise bu da unutulmaz sololardan birisidir. Mükemmel kelimesini değiştirdim zaten. Özellikle "GOD IS DEAD!", "I am the alpha", "I am the omega" gibi sözlerle bizi kendine bağlayan albüm, Ototeizm temasını tam anlamıyla işlemiştir." hala taraflı denilince de bu yazıyı yazdım.

Yani demek istediğim yazının tarafsız olduğunu savunuyorum. Bu imzasız yazı BySharky (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

"Tartışmasız dünyanın en yaratıcı albümlerinden biri" denilmiş. Bu ifade tam tersine tartışmalı bir ifadedir. Kime veya neye göre tartışmasız? Bu ifadeyi herkes kabul ediyor mu veya herkes bu konuda hemfikir mi? Şahsen bana göre tartışmasız dünyanın en yaratıcı albümü bu değil. "...bizi kendine bağlayan albüm..." İfadenin içinde biz bulunması zaten ifadenin taraflı olduğunu gösteriyor. İfadeler tamamen taraflı. --Turgut46 13:58, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Bana ototeizm konusunu işleyen ve benzer sound kullanan bir grup söyleyin yaratıcı olmadıklarını kabul ederim. "...bizi kendine bağlayan albüm" kısmında haklısınız. Ancak diğer kısımda haksızsınız. --BySharky 17:18, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Ototeizm konusunu işleyen ilk albüm deseniz anlarım. Ancak siz en yaratıcı diyerek derecelendirme yapmışsınız. Yani en yaratıcı albümler listesinde birinci sırada mı? Her albüm farklı alanlarda yaratıcı olabilir. Yaratıcı albümler çoktur, ancak şu albüm diğerlerinden daha yaratıcı demek yanlış olur. --Turgut46 17:48, 29 Temmuz 2016 (UTC)
tartışmasız en yaratıcı albümlerinden biri olmuştur. dedim ben. En yaratıcısı demedim ki. --BySharky 18:05, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Rapsar, II. Niveles, Kibele, E4024, KediÇobanı ve Üçüncü Adam'ı fikir belirtmeleri için tartışmaya davet ediyorum. --Turgut46 20:22, 29 Temmuz 2016 (UTC)
  • Yorum Yorum Albüm hakkında konuya hakim uzman kişiler tarafından yapılan teknik vb. yorumlar kaynaklarla maddeye eklenebilir. Lakin maddeyi yazan kişinin kendi görüşü gibi algılanacak yazımlar ansiklopedik içeriğe ters olduğundan bu davranışlardan kaçınılmalıdır. --II. Niveles (mesaj) 20:33, 29 Temmuz 2016 (UTC)
  • Diyebilecek her şeyi demişsin Turgut, daha öte denecek bir şey yok.--RapsarEfendim? 21:26, 29 Temmuz 2016 (UTC)
  • Cevap Cevap II. Niveles Yarın konu hakkında yorum yapan uzman kişilerin linklerini buraya atacağım. --BySharky 21:52, 29 Temmuz 2016 (UTC)
Link 1, Link 2, Link 3 Link 4 Türkiye de metal müzik haberleri yapan az site olduğu için sadece bunları bulabildim ancak eminim ki daha fazla türkçe inceleme yapan kişiler vardır. Bulunca daha fazla atarım ki zaten bunlar yeterlidir diye düşünüyorum. --BySharky 12:32, 30 Temmuz 2016 (UTC)
  • Ansiklopedi olarak, her hangi bir düşüncenin, objenin, sanatın, kişinin ya da gurubun en iyisi veya en sıra dışı olduğunu iddia etmek kaygımız olmamalı. Biz iddia makamı olmamalıyız. Mesela en yaratıcı albümlerden biri olduğunu vikipedi söylememeli, bunu söyleyen otoritelere ya da konunun uzmanlarına atıfta bulunarak bu bilgi verilebilir. Örneğin:Çeşitli müzik otoritelerince en yaratıcı albümlerinden biri olduğu belirtilmektedir. kaynaklar-KediÇobanı🐈 16:39, 30 Temmuz 2016 (UTC)
Cevap Cevap ...çok farklı bir tema sunarak dünyanın tartışmasız en yaratıcı albümlerinden biri olmuştur. yerine; ...çok farklı bir tema sunarak birçok metal müzik otoriterlerince metal müziğin en yaratıcı albümlerinden birisi olarak kabul edilmiştir. kaynaklar diye olabilecekse maddede "öznel" olan yerleri değiştirerek bir daha yazabilir miyim? --BySharky 16:57, 30 Temmuz 2016 (UTC)

İtiraz eden yok anladığım kadarıyla yazıyorum bu yazıyı. --BySharky 19:56, 31 Temmuz 2016 (UTC)

Bu durumda kaynaklar kısmının içini doldurmalısınız BySharky. Kolay gelsin. --KediÇobanı🐈 08:23, 1 Ağustos 2016 (UTC)

Turgut46 isimli kullanıcıyı tartışmaya tekrar davet ediyorum. Nedeni ise E4024 adlı kullanıcı benden "ototeizm temasını açıkça belli ediyor" yazıma kaynak istiyor. Albümün ismi zaten Autotheism, albümdeki şarkıların sözleri zaten ototeizm üzerine ve albümün ana teması ototeizm. Şarkı sözlerini kaynak olarak atıp bütün makaleleri kaynak olarak mı atiyim ne yapayım? Progresif müzik yapan bir gruba şarkılarının notalarını istemekten farksız bu istek. Hatta o kadar saçma geliyor ki bu istek E4024 adlı kullanıcının bana karşı bir kin beslediğini düşünmeye başladım. Hayır yani öznel olduğunu düşündünüz maddenin değiştirdim, ancak bu nasıl bir istek? Türkçe Vikipedi bu mu yani? --BySharky 22:01, 4 Ağustos 2016 (UTC)

Kullanıcıya bir mesaj atabilir ya da tartışmaya davet edebilirsiniz. O kullanıcının aklından geçenleri ben bilemem. Ne amaçla böyle bir değişiklik yaptığını ondan öğrenmelisiniz. --Turgut46 22:17, 4 Ağustos 2016 (UTC)
@BySharky: Size daha önce de ilk önce Vikipedi politika, ilke, usul, kurallarını öğrenmeniz salık verildi ama pek kulak asmış görünmüyorsunuz. İşe şekil şartlarını öğrenmekle başlayabilirsiniz. Örneğin maddelerin ve tartışma sayfalarının bölüm başlıklarında ilk kelime hariç büyük harf kullanmıyoruz, tabii özel isim filan yoksa. Bunu, sizi madde yazmak konusunda istekli gördüğüm için belirtiyorum. Lütfen yazdığınız maddeleri birinin arkanızdan dolaşıp temizlemesi gerekecek şekilde kaleme almayın. Bunun için de kayda değerlik, doğrulanabilirlik, güvenilirlik kavramlarını çok iyi öğrenmenin yanı sıra bu şekil şartlarına da uymalısınız. Maddede size yol göstermeyi maçlayan katkımın nesini anlamadınız? "...şarkıları, ototeizm temasını işlediğini açıkça belli ediyor" diyorsunuz: Kimin görüşü bu? Hangi güvenilir kaynaktan aldınız? Kişisel görüşünüz ise buraya yazamazsınız. Yok siz bu alanın uzmanı olup da bu görüş daha önce bir güvenilir kaynakta dile getirdi iseniz ifadelerinizi "o güvenilir kaynaktan alımlamak suretiyle" kullanabiliriz. Var mı öyle bir kaynak? Not: "E4024 adlı kullanıcının bana karşı bir kin beslediğini düşünmeye başladım" absürditesini bir defalık görmezden gelecek, sizi şikayet etmeyeceğim. Ben sizi tanımam etmem, Vikipedide de öyle bir dizi maddede karşı karşıya filan da gelmiş değiliz, ne kini? (Ayrıca ben kimseye kin duymam hayatta.) Sizin buradaki en iyi dostunuz benim, çünkü size doğru yolu göstermeye çalışıyorum. --E4024 (mesaj) 06:56, 8 Ağustos 2016 (UTC)
Nedenini üstteki yazımda belirttim. Albümün ismi zaten Autotheism. Sözleri ve teması da ismine dayalı, bu zaten maddede yazıyor. Bunu yazmak için illa ki öznel yargı, makale yazmak, inceleme yazmak, görüş belirtmek gerekmiyor. Herkes tarafından kabul edilen ve nesnel bir şeydir bu. --BySharky 13:00, 8 Ağustos 2016 (UTC)
Siz öğrenmek istemiyorsanız biz boşuna yoruluyoruz. En azından ben bu yararsız çabadan vazgeçiyorum. Size kolay gelsin. --E4024 (mesaj) 13:10, 8 Ağustos 2016 (UTC)
İsmi Autotheism olan albüme "ototeizm temasını açıkça belli ediyor" dedim. Siz ise benden kaynak istiyorsunuz, albümün ismi kaynak zaten. Birde "kim diyor? öznel yargınızı buraya yazamazsınız" diyorsunuz. Öznel yargı nerede? Thrash metal yapan gruba sound ayarlarını kaynak istemekten farksız bu. --BySharky 15:05, 8 Ağustos 2016 (UTC)