Kullanıcı mesaj:Bluetime93/2014-2016

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Vikipedi'ye Hoş Geldiniz![kaynağı değiştir]

Vikipedi'ye hoş geldiniz
Vikipedi'ye hoş geldiniz

Merhaba Bluetime93. Herkesin katkıda bulunabildiği Özgür Ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Aklınıza takılan sorular varsa ve danışma gereği duyuyorsanız yardım ve sıkça sorulan sorular sayfalarına bakabilirsiniz. Ayrıca sorularınızı Danışma masası ve Köy çeşmesinde de belirtebilirsiniz. Maddelerde değişiklik yapmak için bu sayfaya ve bu sayfaya bakmanızda yarar var. Ses, animasyon, fotoğraf, vb. dosyaları Vikipedi'ye yüklemek için önce mutlaka bu sayfayı okumalısınız. Vikipedistlerle mesajlaşmak isterseniz size her konuda yardımcı olmak isteyeceklerdir. Mesaj atmak istediğiniz kullanıcının mesaj sayfasına girip, üstteki "+" butonuna tıklayıp, çıkan değişiklik sayfasında konuyu, mesajı yazıp sonunda da 4 tilde ile (~~~~) imza atmayı lütfen unutmayınız!
  • Telif politikalarımız sebebiyle Vikipedi'ye telif hakkı saklı başka bir kaynakta var olan metinleri eklemiyoruz. Bunların içerdiği bilgileri ancak kendi cümlelerimizle buraya yazabilir ve onları kaynak gösterebiliriz. Lütfen başka site, kitap veya dergilerden Vikipedi'ye bilgi kopyalamayınız.

Unutmayın![kaynağı değiştir]

  • Maddelere imza atmayınız, maddelerde reklam yapmayınız, e-posta ve telefon numarası gibi özel bilgilerinizi paylaşmayınız. Kendinizi tanıtabilmek için kullanıcı sayfanızda Babil şablonlarını kullanabilirsiniz.
  • Aynı kişiye ait birden fazla hesabın ya da farklı kişilere ait olsa bile birden fazla hesabın tartışmalarda avantaj sağlamak amacıyla birlikte hareket etmesinin kuklacılık olarak değerlendirileceğini ve bunun yasak olduğunu unutmayın. Politika ve yönergeleri okuduysanız, değişiklik yapmayı ve Vikipedi'de neler yapabileceğinizi artık biliyorsanız cesur olun ve değişiklik yapmaya başlayın!...
Haydi kolay gelsin!

i.e.msj 12:37, 5 Şubat 2014 (UTC)

İyi günler. Sizden ricam buradaki ilgili şikayetim hakkında yorumda bulunmanız olacak. Şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim. Sökür (mesaj) 10:50, 15 Aralık 2015 (UTC)

İstasyon adları[kaynağı değiştir]

Selamlar. Danışma masasındaki mesajınız ve geri aldığım değişiklikleriniz üzerine yazma ihtiyacı hissettim. Genel adlandırma kuralları gereği istasyon adları şu ve şu şablonlarda benim bağlantı verdiğim şekilde olmalı. Örnek vermem gerekirse Karşıyaka istasyonunda yalnızca İZBAN trenleri durduğu için ve Karşıyaka adlı başka maddeler olduğundan anlam ayrımı yapmamız gerektiği için madde adı Karşıyaka (İZBAN) olmalı. İngilizce Vikipedi'deki benzer kullanımlar da bu şekilde. (en:Pasteur (Paris Métro)) Başka trenlerin de durduğu istasyonlar içinse örneğin Menemen İstasyonu veya Menemen Tren İstasyonu tercih edilebilir.--B.S.R.F. 💬 11:10, 4 Mart 2016 (UTC)

  • Bilgilendirme için teşekkür ederim. --bluetime93 💬 11:23, 4 Mart 2016 (UTC)

İç bağlantılar[kaynağı değiştir]

Selamlar. Yıllara çok gerekli olmadıkça bağlantı vermiyoruz. Ayrıca şurada madde adının kısaltması olan TCDD'ye defalarca bağlantı vermişsiniz ki bu yanlış bir uygulama. İç bağlantılarla ilgili olarak şu alt başlıkta yazanları okumanızı öneririm. Kolay gelsin.--B.S.R.F. 💬 21:13, 20 Mart 2016 (UTC)

  • Teşekkür ederim bundan sonra dikkat etmeye çalışacağım. --bluetime93 💬 21:22, 20 Mart 2016 (UTC)

İzban istasyonları[kaynağı değiştir]

  • Sayın bluetime93, biliyorsunuz ki İzban istasyonları hakkında birkaç gündür birlikte çalışma yürütüyoruz. Maddeleri geliştirmeye çalışıyoruz. Belirttiğiniz üzere çeviri yoluyla maddeleri açmışsınız. Temenni ediyorum ki emekleriniz/emeklerimiz heba olmaz. Siz çalışmalarınıza devam edin. Hayırlı geceler. Selamlar. İyi çalışmalar. Jumpeax (mesaj) 18:35, 6 Nisan 2016 (UTC)
Teşekkür ederim. Size de iyi çalışmalar. --bluetime93 💬 19:09, 6 Nisan 2016 (UTC)
Buradan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Eldarion 12:05, 10 Nisan 2016 (UTC)
Sağolun. Ancak benim söylemek istediğim sadece istasyonların inşaat sürecinde olmaları değildi. İstasyonların kayda değerliği üzerinde bir tartışmanın devam etmesiydi. Yine de bilgilendirme için teşekkürler. --bluetime93 💬 12:11, 10 Nisan 2016 (UTC)
İnşaat halindeki bir istasyonun kayda değerliği, tam olarak nerede tartışılıyor ? Eldarion 12:13, 10 Nisan 2016 (UTC)
Rapsar tarafından Listeye eklenen istasyonlar arasında Selçuk istasyonu da var. Ben bunu belirtmeye çalışıyorum. (Tartışma genel olarak istasyonların (listede yer almasa da) tamamı için yapılıyor.) --bluetime93 💬 12:21, 10 Nisan 2016 (UTC)
İnşaat halindeki istasyonların değil, var olan istasyonların kayda değerliği tartışılıyor. Zira inşaat halindeki yapılar çok istisnai durumlar dışında kayda değer değildirler. Eldarion 12:28, 10 Nisan 2016 (UTC)

Selam. İZBAN maddesini düzenlerken kaliteli madde olan en:Copenhagen Metro maddesini örnek almıştım. Yine aynı metronun istasyonlarını anlatan liste (en:List of Copenhagen Metro stations) seçkin liste seçilmiş. Bu konulara ilgi duyduğunuzu düşündüğüm için mesaj atıyorum belki İZBAN için de benzer bir madde açmak istersiniz. İyi günler.--B.S.R.F. 💬 16:49, 20 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba B.S.R.F., İzmir'de yaşadığım için İzmir ve çevresinde bulunan projelere bir ilgim var. Tavsiyenizi dikkate alacağım. İstasyonların listelenmesi iyi olabilir. Ancak bu aralar okulumla ilgilenmem gerekiyor, pek müsait değilim dolayısıyla. Yine de en kısa sürede ilgilenmeye çalışacağım teşekkür ederim. --bluetime93 💬 22:26, 20 Haziran 2016 (UTC)

Temel siyasi terim maddelerini oluşturma[kaynağı değiştir]

Merhabalar. Türkçe Vikipedi'de bulunmayan ve gerekli siyaset konulu temel maddelerin oluşturulması konusunda bir çalışma yapmayı hedeflemekteyim. Konunun işbirliği şeklinde şekillendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Daha yeni olmakla birlikte, bu kapsamda açılacak maddeler için şöyle bir liste mevcut. En temelden özele bu maddeleri ansiklopedimize kazandırmayı hedefliyorum. Yasa tasarısı, bütçe kanunu, gizli oylama, genel seçim gibi temel kavramlar örnek verilebilir. Sizden bu konuda isteğim akılınıza gelen ve listede olmayan maddeleri de listeye eklemeniz ve eğer vaktiniz varsa bu çalışmaya ortak olmanız. Listeye çeşitli konu altbaşlıklı eklemeler de yapılabilir. Ne dersiniz, konu hakkında katkı sağlayabilir misiniz?

Liste için tıklayın --Ahmet Turhan (mesaj) 17:38, 26 Ağustos 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği daveti[kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği Daveti
İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili tarih, politika, bilim, coğrafya, ekonomi, askeriye, hukuk, eğitim, felsefe, kişi, toplum vb. gibi konularda maddeler açmayı ve var olan maddeleri düzenleyerek kaliteli hale getirmeyi amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesine davetlisiniz.

Projeye katkıda bulunmak için katılımcılar listesine isminizi ekleyin, iş bölümü ve hedefler kısmına yapmayı düşündüğü katkıları yazarak benzer ilgi alanına sahip kişilerle birlikte hareket edin. Bununla birlikte bu ayın iş birliği projesine katılarak projenin gelişmesine katkıda bulunun. İşbirliği projesinde pek çok ödül sizi beklemekte.

Ayrıca çalışılan maddeleri ve düzenlenmesi gereken maddeleri inceleyebilir veya anket ve oylamalara katılarak görüş bildirebilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

--Ahmet Turhan (mesaj) 14:59, 30 Ekim 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Kasım ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 02:11, 1 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı[kaynağı değiştir]







VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 1 ay geride kaldı. Bu zaman zarfı içerisinde ilgili katılımcıların katkılarıyla proje geliştirildi ve halen geliştirilmeye devam ediyor.

Projenin bir aylık maratonunda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler kısmına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 19:54, 7 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı görseli önerisi[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği ana sayfasında yer alan ayın görseli için önerilerinize ihtiyaç duyuyoruz. Kasım ayının son haftasına girmemiz münasebetiyle, başta bir sonraki ay olan Aralık 2016 olmak üzere, gelecek aylar için Sovyetler Birliği ile ilgili ayın görseli önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 12 aday görsel bulunmaktadır. Ayın görseli seçimlerine dair görüşlerinizi bekliyoruz.

Bununla birlikte proje sizin katkılarınızla geliştirilmeyi beklemekte, lütfen proje sayfasını inceleyiniz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 12:49, 22 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği projesinde son hafta![kaynağı değiştir]


VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında gerçekleştirilen Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları maddelerinin oluşturulması projesinde son haftaya girmiş bulunmaktayız.

Sovyetler Birliği'nin madalya ve nişanları listesinde eksik olan maddeleri kapsayan proje 30 Kasım 2016 günü sona eriyor, projeye olan katkılarınızı gözden geçirmenin ve/veya yeni katkılar sunmanın tam zamanı. Proje sonunda ilk üçe giren katılımcılar ödül alacaktır, işbirliğine katkılarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 00:01, 25 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği projesi önerisi[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi kapsamında Aralık 2016 projesini seçiyoruz. Sizin de önerilerinize ihtiyacımız var. Proje önerilerinizi oylama sayfasına yazabilirsiniz. An itibariyle 8 aday proje mevcut. Adaylıklara ya da yeni projeler önerilerinize dair görüşlerinizi bekliyoruz.

İyi Vikiler, bol katkılar.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 16:14, 29 Kasım 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği Aralık ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Sovyetler Birliği Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Sovyetler Birliği ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Sovyetler Birliği projesi kapsamında her ay tekrarlanan Sovyetler Birliği İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu Şablon:1917 Rus Devrimi ve Şablon:Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ndeki kırmızı bağlantılı maddelerinin oluşturulmasıdır.

Her ay planlı bir şekilde Sovyetler Birliği ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli. Proje kapsamında verilen pek çok ödül sizi bekliyor.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 13:27, 1 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği - Bunları biliyor muydunuz?[kaynağı değiştir]

Merhabalar. VikiProje Sovyetler Birliği proje ana sayfasının sağ altında görülecek ve her 15 günde bir yenilenecek olan Bunları biliyor muydunuz? kısmı oluşturuldu. Arşive 113 madde eklendi. Proje konuları hakkındaki 5 farklı bilgi düzenli periyotlarla bu kısımda aktarılacaktır. Bilgilere göz atmak, düzenlemek ve metin eklemek için siz de ilgili sayfayı ziyaret edin.

İyi çalışmalar, iyi Vikiler! --MediaWiki message delivery (mesaj) 02:32, 13 Aralık 2016 (UTC)

Sovyetler Birliği İşbirliği projesinde hedefe ulaşıldı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi'nde belirlenen konularla ilgili 40 madde açma hedefine bugün itibariyle ulaşıldı. Tüm katılımcılara verdiği emekler için teşekkürler!

Buna karşın, işbirliği projesi hala devam ediyor. 31 Aralık 2016 günü sona eren projeye dair 61 madde halen açılmayı bekliyor. Projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 21:00, 19 Aralık 2016 (UTC)

Vikiproje Sovyetler Birliği'nde Ocak 2017'ye son günler[kaynağı değiştir]

Yeni yılınız şimdiden kutlu olsun!

Önümüzdeki dönem olan Ocak 2017'ye dair VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi hedeflerini belirliyoruz. Bir sonraki ayın işbirliği projesi ve proje ana sayfasında gösterilecek ayın görseli, bu kapsamda görüşlerinizi beklemekte. Bunun dışında yapılmasını istediğiniz her türlü etkinlik, faaliyet ya da projeyi burada belirtebilirsiniz.

Bu kapsamda fikir ve önerilerinizi anket ve oylamalar kısmına eklemeniz projenin geleceği açısından önemli. Kollektif katkılarla ilerleyen projeye katılımlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 21:28, 25 Aralık 2016 (UTC)

Proje katılımcı[kaynağı değiştir]

VikiProje Sovyetler Birliği kapsamında geçmişte projeye emek veren, katılım sağlayan veya ileride sağlayacak kullanıcı olarak katılımcılar listesine adınızı eklemeyi unutmayın. Kolektif bir şekilde proje konuları ile ilgili maddelerin düzenlenmesini, geliştirilmesini ve yeni maddeler açmayı amaçlayan projemizde sizin de isminiz yer alsın.

Ayrıca kullanıcı sayfanıza {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} veya {{Kullanıcı SSCB}} şablonlarını da ekleyebilir, veya konu ile ilgili olduğunu düşündüğünüz kullanıcılara {{VikiProje Sovyetler Birliği-Davet}} şablonunu yollayabilirsiniz. --MediaWiki message delivery (mesaj) 18:28, 29 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 geride kaldı[kaynağı değiştir]



VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı
7 Ekim 2016 tarihinde oluşturulan VikiProje Sovyetler Birliği'nde 2016 yılı geride kaldı. Proje 2016 yılında katılımcıların katkılarıyla pek çok gelişmeye imza attı. Bu kapsamda;

Projeye katkı sunmak için öncelikle katılımcılar listesine isminizi ekleyin. Proje kullanıcı şablonu olan {{Kullanıcı VP Sovyetler Birliği}} şablonunu profilinize de ekleyebilirsiniz. Katkı sunmak istediğiniz alanları iş bölümü ve hedefler kısmına ekleyerek diğer kullanıcılarla ortak hedeflere yönelin ve üzerinde çalıştığınız maddeleri çalışılan maddeler kısmına ekleyin. Ayrıca düzenlenmesi gereken maddeler ve madde istek sayfalarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Proje katkılarınızla büyümeye devam edecek. Yeni yılda şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 20:57, 30 Aralık 2016 (UTC)

VikiProje Azerbaycan Ocak ayı işbirliği daveti[kaynağı değiştir]




Azerbaycan Ayın İşbirliği Daveti

İyi günler, iyi Vikiler.
Azerbaycan ile ilişkili konularda katkı sağlamayı amaçlayan VikiProje Azerbaycan projesi kapsamında her ay tekrarlanan Azerbaycan İşbirliği Projesine davetlisiniz.

Bu ayın proje konusu {{VikiProje Azerbaycan}} şablonunu Azerbaycan alanındaki maddelerin tartışma sayfalarına yerleştirmek olarak belirlenmiştir. Hedef 2000 maddeye şablon eklemektir.

Her ay planlı bir şekilde Azerbaycan ile ilişkin farklı bir hedefe odaklanan işbirliği projesinin bu ay ki ayağına siz de katılım sağlayın. Projeye katılmak için proje sayfasının en altında yer alan katılımcılar bölümüne isminizi eklemeniz yeterli.

Ayrıca anket ve oylamalara katılarak gelecek işbirliği projeleri için öneri ve görüş bildirebilirsiniz.

Ayrıca davet mesajları toplu olarak gönderilmektedir eğer bu mesajları devamlı almak istemiyorsanız adınızı toplu listeden kaldırabilirsiniz.

Şimdiden iyi çalışmalar, bol Vikiler!

--MediaWiki message delivery (mesaj) 10:36, 31 Aralık 2016 (UTC)