Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2017 (Mayıs-Haziran)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


İFF

Selamlar, Ben de İBP için 1 / 15 mayıs tarihlerini ilk başta düşünmüştüm ama karışabilir belki diyerek bu düşüncemi ertelemiştim. Senin önerin üzerine nasıl yapılabiliri düşünüyorum şu an :) Vikimaraton için 10 - 15 maddelik bir liste hazırladım. Bu listeyi İBPde paylaşırsam vikimaraton için elimde madde kalmayacak. :) Sence nasıl bir şey yapabiliriz? --Pragdonmesaj 22:37, 28 Nisan 2017 (UTC)

Valla benim de kafam karışık ne yapalım bilemedim, zaten Mayıs'ın ilk yarısı geçti, keşke Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) zamanına denk gelen bir proje olsaydı. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:20, 3 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sovyetler Birliği şablonu

Şablon düzenlemelerini bitirdim. Sinema projesi için şurada görülebiceği gibi YİB ve Tartışma şablonlarını da ekledim. Önem parametrelerini İngilizce Vikipedi'den almayı düşünüyorum. Sınıf için madde gelişmişlik düzeyini ölçebilen bir yapay zeka sistemi var. Onu kullanmayı planlıyorum. Eğer madde enwiki'de projeye dahil edilmişse ve bizde edilmemişse bizde de maddeyi projeye ekleyebilirim. Bu önerilerim hakkında ne düşünüyorsun? --Mavrikantmsj 21:07, 2 Mayıs 2017 (UTC)

Selam @Mavrikant. Açıkçası somut olarak görmeden tam anlayamadım. Hedeflerinizi tam olarak anlatabilir misiniz? Bir de proje şablonunda eskiden dönemin İBP'sine bir yönlendirme mevcuttu, yeni tasarım da bunu tekrar edebilir miyiz? --Ahmet Turhan (mesaj) 20:52, 3 Mayıs 2017 (UTC)..
Önem ve Sınıf parametrelerini otomatik doldurmayı düşünüyorum. Ben de seni anlayamadım. Örnek göstersen ekleyebiliriz. --Mavrikantmsj 21:37, 3 Mayıs 2017 (UTC)
Aktif proje olmamız dolayısıyla şuradaki gibi ayın İşbirliğine bir atıfta bulunabiliriz diye düşünüyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:41, 3 Mayıs 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı, Eğer "Vikipedi:VikiProje_PROJE_ADI/İşbirliği_Projesi" sayfası varsa otomatik ek yazı eklenecek. Portalları da yakında ekleyeceğim. Eski hiçbir özellik kaybolmayacak. Bana mesaj at yeter. --Mavrikantmsj 22:10, 3 Mayıs 2017 (UTC)
@Mavrikant, kullanılacak şablon Şablon:VikiProje mu olacak yoksa Şablon:WPBannerMeta meta mı? --Ahmet Turhan (mesaj) 07:18, 4 Mayıs 2017 (UTC)

Sansür

Merhaba. Haddime olmayarak tartışma sayfalarında "otosansür" göndermesini daha ihtiyatlı kullanmanızı tavsiye ediyorum. Zira gerçekten yönergelerimize bariz uygun olan herhangi bir içeriğin kaldırılmasına / içeriğimizin belli "milli" beklentilere göre şekillendirilmesine yönelik bir girişim olursa gelecekte, ki buna hep birlikte karşı çıkacağımıza şüphem yok, tartışmalarda bu kelimenin ihtiyatsız kullanımı gücünü azaltacaktır. Bunun yanı sıra böyle durumlar dışında kullanımının kişisel yorum veya yapıcı olmayan üslup kapsamında değerlendirilme potansiyeli var diye düşünüyorum. Soğukkanlılığa azami dikkat etmekte fayda var. İyi çalışmalar... --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:35, 11 Mayıs 2017 (UTC)

Kullanıcılara çağrının kaldırılması

Neden ilgili kullanıcılara dair çağrımı köy çeşmesinden kaldırdınız? İletişime geçmeden müdahale anlamına gelebilecek bu tür davranışlar açıkçası VP:N ihlali. Ben bir Vikipedi kullanıcısı olarak demek ki buna ihtiyaç duymuşum ki yazmışım, bu durum tecrübesiz kullanıcılara uygulanabilecek bir davranış olsa gerek. Konuyla ilgili kullanıcıların tartışmaya katılması çağrımı oraya eklemenizi rica ediyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:30, 11 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. Özette gerekeni yazdım. Henüz yeni başlamış ve zaten kullanıcıların ilgisini çekmiş bir tartışma, devam eden bir tartışma. Her aktif tartışmaya köy çeşmesinde duyurmamaktayız.--RapsarEfendim? 15:33, 11 Mayıs 2017 (UTC)
Özette gerekeni yazmanız bir şeyi ifade etmiyor ki, o yazdığınıza zaten katılmadığım için sizinle iletişime geçtim. 1-2 kullanıcı görüşlerini ifade etti diye benim talebimi kişisel olarak "yeterli gördüğünüz" için oradan çıkarmanız benim maddeye dair ihtiyaç talebimi görmezden gelmeniz anlamıan geliyor. Tekrar rica ediyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:43, 11 Mayıs 2017 (UTC)
Ben doğru olanı uygulamaktayım ve bundan da hiç çekinmiyorum. Köy çeşmesi, sizin girdiğiniz her tartışmayı duyurma platformu değil. Daha tartışmanın başlamasının üstünden birkaç saat geçmiş, zaten Vikipedi'ye erişenler kısıtlı, siz bir de köy çeşmesini meşgul ediyorsunuz. Yarın başkası da gelir aynısını yapar, öbür gün öbürü gelir vs. Olmaz bunlar böyle. Önemli konuları orada tartışıyoruz, bir maddenin içeriği o maddenin tartışma sayfasında tartışılmakta.--RapsarEfendim? 16:04, 11 Mayıs 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Mayıs 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2017 (Mayıs-Haziran)!
VikiProje Sinema bünyesinde Mayıs 2017'nin iş birliği projesi, Cannes Film Festivali şablonundaki eksik maddelerin oluşturulması olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla şablonda maddesi oluşturulmamış Cannes Film Festivali ile ilgili 20 maddenin oluşturulması hedeflenmektedir.

Bir çok işbirliği projesinde olduğu gibi bu işbirliği projesinin sonunda da pek çok ödül seni beklemekte.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz. --Pragdonmesaj 11:19, 1 Nisan 2017 (UTC)

Siyaset Mayıs İşbirliği

Merhaba Ahmet Turhan,
Son siyaset işbitliği projesinde işler kesat. Ct hatırlatsaydık daha iyi olurdu ama hiç olmazsa bugün akşam olmadan "yarın işbirliği projesinin son günüdür" temalı bir toplu mesaj gönderir misiniz rica etsem.
Teşekkürlerimle.iazak (mesaj) 07:24, 15 Mayıs 2017 (UTC)

A-sınıf maddeler

Aktif proje yönetici olduğun için bu tartışmada fikir belirtebilir misin? --Mavrikantmsj 21:11, 15 Mayıs 2017 (UTC)

Şikayet sayfası

Merhaba Ahmet Turhan. Daha önce Şikayet sayfasında "kişisel saldırılar" başlığını altında belirttiğiniz, tarafımı ve birçok kullanıcının yorumu için talep ettiğiniz yaptırım isteği malumunuzdur. Henüz sonuçlanmadığı için, bu sayfayı müdahil olduğum mesaj ve tartışma sayfaları ile diğer platformlarda atıf yapmamanızı rica ediyorum. Bu en başta VP:N ve VP:İNOV ihlali olabilir. Bu konuda Vito Genovese'nin şu yorumuna da göz atmanızı isterim. İyi çalışmalar. --Maurice Flesier message 12:22, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Tabi ki, zira rahatsız olunan hiçbir konuyu üst üste vurgulamamalıyız. İsteğiniz elbette kabulüm, fakat bu konudan daha önce gelen, bu duruma neden olan ve daha öncelikli olan bir konu var: İçerik üzerine yorum yapınız, katılımcı üzerine değil. Yani Üyelerden herhangi birinin, diğer üyelerin gözünde itibar kaybetmesine yol açabilecek ifadeler kullanmayınız.. Bu konuya önem vermenizi rica ediyorum. İyi Vikiler, bol katkılar. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:40, 16 Mayıs 2017 (UTC)
bu konuda anlaşabildigimize sevindim. --Maurice Flesier message 08:56, 18 Mayıs 2017 (UTC)

Futbol konulu VikiProje Sovyetler Birliği işbirliği

Vikiproje:Futbol üyesi olmanız sebebiyle; bu ayın Sovyetler Birliği'nde futbol şablonu konulu VikiProje Sovyetler Birliği İşbirliği Projesi belki ilginizi çekebilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 23:42, 16 Mayıs 2017 (UTC)

Merhaba. Teşekkür ederim şu an başka diyarlara odaklıyım :)--RapsarEfendim? 04:25, 17 Mayıs 2017 (UTC)

Toplu mesaj

Merhaba Ahmet Turhan,
Siyaset projesindeki Mayıs ayının 2. işbirliği için toplu mesajınızı rica ediyorum.
Teşekkürler. iazak (mesaj) 20:44, 17 Mayıs 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı @İazak. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:03, 18 Mayıs 2017 (UTC)
Merhaba Ahmet Turhan,
@Emreculha'nın önerisiyle Vikiproje:Siyaset/İşbirliği Projesi/Haziran 2017 (1) projesini oluşturdum. Siyaset projesi davet listesine toplu mesaj rica ediyorum.
Teşekkürlerimle. iazak (mesaj) 10:48, 1 Haziran 2017 (UTC)
İstek yapıldı Yapıldı @İazak. --Ahmet Turhan (mesaj) 00:35, 2 Haziran 2017 (UTC)

SSCB projeleri

Merhaba ! Mobil sahifeden SSCB projesinden adımı silmeyi başaramadım. Lütfen siz adımı siler misiniz? Teşekkür ederim.--Sae1962 (mesaj) 10:17, 28 Mayıs 2017 (UTC) Sae1962 (mesaj) 10:17, 28 Mayıs 2017 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı @Sae1962 toplu mesaj listesinden adınız kaldırıldı. İlginiz çekerse tekrar projeye katılmanızı bekleriz, iyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:33, 28 Mayıs 2017 (UTC)
Teşekkürler. iazak (mesaj) 15:09, 2 Haziran 2017 (UTC)

Madde adı

Öncelikle kolay gelsin, oluşturduğunuz "Sovyetler Birliği'nde futbol" şablonunda bulunan, Sovyet Yılın Futbolcusu maddesini, sizin şablonda önerdiğiniz başlıkla İng. vikiden çevirdim. Ama madde ismi rahatsız etti beni. "SSCB'de yılın futbolcusu" daha mı iyi olur. Siz ne dersiniz? Yoksa sizin adlandırdığınız gibi mi kalsa?--Potkal 19:42, 31 Mayıs 2017 (UTC)

Bence Sovyet Yılın Futbolcusu ismi uygun, zaten anlamı da karşılıyor @Potkal. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:06, 1 Haziran 2017 (UTC)

Thank you for participating in the UNESCO Challenge!

Hi,

Thank you for participating in the UNESCO Challenge! I hope you had as fun as we did!

If you could take a minute to answer our survey, we would be very grateful. Your answer will help us improve our Challenges in the future.

Best,

John Andersson (WMSE) (mesaj) 08:44, 2 Haziran 2017 (UTC)

VikiProje Sinema Ayın İş birliği daveti (Haziran 2017)

VikiProje Sinema'da Ayın İşbirliği'ne Davetlisin!
Merhaba Ahmet Turhan/2017 (Mayıs-Haziran)!
VikiProje Sinema bünyesinde Haziran 2017 iş birliği projesi, Önemi Bilinmeyen ve Değerlendirilmemiş Sinema maddelerinin değerlendirilmesi olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, proje başlangıcı itibarıyla değerlendirilmemiş 7.992 maddenin 500 tanesinin değerlendirilmesini sağlamak ve {{VikiProje Sinema}} şablonu olmayan maddelere bu şablonun eklenmesi hedeflenmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi ve katılım için TIKLAYIN.

*VikiProje Sinema mesajlarını almak istemiyorsanız buradaki listeden kullanıcı adınızı kaldırabilirsiniz.

--MediaWiki message delivery (mesaj) 11:49, 8 Haziran 2017 (UTC)

Tasfiyecilik Üzerine silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Tasfiyecilik Üzerine) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Tasfiyecilik Üzerine sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 22:30, 14 Haziran 2017 (UTC)

Taylor Gildersleve yardım

https://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Taylor_Gildersleeve&oldid=18684988 - Madde SAS'ta müsait olunca bir bakabilirmisiniz...--Kostantinopulos... (mesaj) 09:02, 15 Haziran 2017 (UTC)

Marksizmin Bir Karikatürü ve Emperyalist Ekonomizm silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Marksizmin Bir Karikatürü ve Emperyalist Ekonomizm) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Marksizmin Bir Karikatürü ve Emperyalist Ekonomizm sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 23:38, 15 Haziran 2017 (UTC)

İş Birliği Projesi ödülü

Haziran 2017

Bilgilendirme simgesi Lütfen maddelerden bilgi silmeyiniz. Vikipedi'de sansür uygulanmaz ya da hoş bulunmadığı için bilgiler kaldırılmaz. Üzerinde anlaşmazlık yaşanan içeriği sürekli silmek yerine maddenin tartışma sayfasında fikir birliğine varmak için tartışma başlatabilirsiniz. Eğer söz konusu içerikteki resimler sizi rahatsız ediyorsa buradaki talimatları (İngilizce) takip ederek resimleri sizin için görünmez hale getirebilirsiniz. Teşekkürler!


Maurice Flesier message 09:25, 17 Haziran 2017 (UTC)

Cevap Cevap Sizinle iletişime geçmeme rağmen iletişim kanallarını temizlik sıfatıyla siz kapattınız, Vikipedi tarafsız bakış açısı ilkesi gereği hiçbir kişi ve grubu terörist olarak nitelendirmemekte ve sınıflandırmamaktadır. --Ahmet Turhan (mesaj) 11:12, 17 Haziran 2017 (UTC)

Daha Az, Daha İyi silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa (Daha Az, Daha İyi) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Daha Az, Daha İyi sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.----Maurice Flesier message 12:37, 19 Haziran 2017 (UTC)

Haziran 2017

Bilgilendirme simgesi Lütfen güvenilir bir kaynak sağlamadan veya maddenin tartışma sayfasında fikir birliği oluşmadan maddelerde üslup değişikliği yapmayınız. Kişisel bakış açınızı yansıtan bir üslup yıkıcı olarak değerlendirilebilir. Teşekkürler!


Maurice Flesier message 12:58, 19 Haziran 2017 (UTC)

:) Ansiklopedide yeni olan kullanıcılara atılacak bu tür otomatik mesajlar yerine kendi ifadelerimizle cümle kurarak iletişime geçmek daha uygun. Malesef parmak sallarcasına kullanıcıları uyarma üslubu hiç hoş olmadığı gibi aynı zamanda gerginliklerin tırmanmasına yol açıyor @Maurice Flesier. Daha önce sizin mesaj sayfanıza attığım iletişim mesajlarını "temizlik" yorumuyla kaldırmak yerine bu otomatik mesaja neden olan Halk Savunma Güçleri sayfasında tartışmaya yanıt vermek daha uygun olacaktır. Sevgiler, iyi Vikiler. --Ahmet Turhan (mesaj) 13:44, 19 Haziran 2017 (UTC)
Ne kadar güzel ve olumlu bir cevap. Üstüme vazife olmadığı halde teşekkür ederim böyle bir bakış açınız olduğu için. :)) --Nushirevan11 17:10, 20 Haziran 2017 (UTC)

COH Challenge

Hi!

Thank you for your contribution to the UNESCO Challenge a couple of months ago.

I don't know if you have noticed, but there is a new competition starting tomorrow, that is co-arranged by UNESCO and Wikimedia Sverige – the COH Challenge. This time, the purpose is to get as many of the images uploaded as part of the Connected Open Heritage project (e.g. of world heritage sites, the images can be found here) as possible to be used in Wikipedia articles (however, at most five images – with caption – per article).

I hope you want to participate! :)

Best, Eric Luth (WMSE) (mesaj) 15:58, 30 Haziran 2017 (UTC)

Vikibahar

Merhaba, D&R sitesinde (http://www.dr.com.tr/) bir hesap açıp o hesabın (veya mevcut bir hesabın) e-posta adresini mail ile bana bildirebilir misin? (D&R 'da hesap açılmış olması önemli).--Başak (mesaj) 20:42, 30 Haziran 2017 (UTC)

Gönderdim @Basak. --Ahmet Turhan (mesaj) 21:07, 30 Haziran 2017 (UTC)