Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan/2016 (Mayıs-Haziran)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi


Sivil Savunma Birlikleri (YPS)

Merhaba! YPS sayfasında yaptığım değişiklilkleri, Vikipedi İngilizce'den aldım. Aynı şekilde Vikipedi İngilizce yi kaynak gösterdim bu yaptığım kurallara aykırı değil diye biliyorum. Bunda gördüğünüz sakıncayı anlayabilirmiyim. Teşekürler:) "" 16:42, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Eğitim portalına davetlisiniz!

Nasılsınız Ahmet Turhan?

Akademisyen Vikipedistler kategorisinde yer alan kullanıcıları incelerken sizleri de gördüm. Aktif bir katılımcı olduğunuz içinde sizlere ayrıca teşekkür ederim. Elbette mesleğiniz gereği, bir eğitimci olarak, eğitim dünyasıyla da ilgileniyorsunuz. İşte sizlerden tamda bu konu da yardım almak istiyorum. Vikihaber'in Eğitim Portal'ına yardım edebilir misiniz? Tecrübeli bir kullanıcı olduğunuzdan pekte, sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Haberin kaynağı her neresi olursa olsun, sadece haberin, telif hakkı ihlalini önlemek adına, mümkün olduğu sürece kendi cümlelerimizle tekrardan yazıldığından emin olalım, bu kâfidir. Böylece sizde, Vikihaber'in gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Eminim ki, bunda da yine çok başarılı olacaksınız. İyi çalışmalar dilerim.--MerhabaNe yapabilirim? 18:10, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Merhabalar @Merhabaviki, teşekkür ederim siz nasılsınız? Davetiniz için teşekkür ederim, siz de görmüşsünüzdür son 1-2 haftadır işlerimin yoğunluğu nedeniyle pek katkıda bulunamıyorum ama, tabi ki bu portala katkıda bulunmak isterim. Fakat an itibariyle portal epey bi güncelliğini yitirmiş görünüyor. Öncelikle neler yapılabilir bunu konuşmak gerekli. Ayrıca Vikinews kapsamında olduğu için eğitsel bir durumdan öte yalnızca bir haber portalı. Bu yüzden aslında akademik/bilimsellikten ziyade bir basın portalı gibi. --Ahmet Turhan (mesaj) 18:18, 8 Mayıs 2016 (UTC)
Teşekkür ederim. Gerek çalışmalarınız ve o sorunuz için. Vikipedi olduğu gibi, diğer Vikimedya projelerine de katkı vermeye çalışıyorum. Öte yandan haklısınız. Farklı sebeplerden ötürü, maalesef yalnızca portal değil, bilhassa proje de güncelliğini yitirmiş. Ve yine haklısını ki, birer haber portalı; amatör ya da profesyonellerle daha doğrusu işbirlikçi gazetecilik ile insanlara haber sunan bir oluşum. Ne kadar çok, eğitim portalı olarak tanımlasak bile, bu portalı, sınav sonuçları açıkladığında birinci olan kişiyi görünce hatırlanıp, sonra haberi konulan bir yer olmasından öte; öğrencilerin hatta akademisyenlerin kendi sorunlarını dile getirebildiği ya da üniversitelerde yaşanan problemlerin, belki de protestoların bile herkese ulaşabildiği bir kaynak yapabilmek. Haberi, bizzat yaşayandan almak. Bu konu da sizlere de, vicdanen de önemli bir görevin düştüğünü düşünüyorum. Vikihaber'in bizlere sunmuş olduğu bu özgür yazılım, gerçekten de çok önemli fırsatlar sunuyor. Eğer ki, farklı görüş ve tavsiyeleriniz mevcutsa bu konu da ayrıca yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Her şey için teşekkür ederim.--MerhabaNe yapabilirim? 18:46, 8 Mayıs 2016 (UTC)

Koruma talebi

Merhaba. İp vandalizmi Kullanıcı mesaj:Ahmet Turhan sayfasının koruması bittikten sonra sistematik olarak yeniden başlamakta. Mesaj sayfama süresiz koruma talep ediyorum. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:57, 6 Mayıs 2016 (UTC)

Merhaba. Son korumanın bittiği 27 Nisan'dan bugüne 13-14 günde 2 anonim vandalizmde bulunmuş. İyiye doğru azalma:) O yüzden 1 aylık bir korumayı deneyelim, sonunda yine bakalım. Süresiz korumayı mesaj sayfalarında da maddelerde de çok tasvip etmiyorum. Fırsat bulursam tüm süresiz korumaları da elden geçirmeyi planlıyorum, gereksiz yapılmış korumalar eminim mevcuttur. Şimdilik böyle, kolay gelsin, iyi çalışmalar...Vikiçizer (mesaj) 19:58, 10 Mayıs 2016 (UTC)

Vladimir Lenin dosyası

Merhabalar Ahmet Turhan. Bu sayfadaki dosyayı sence nerede kullanabiliriz? Kullanılabiliyorsa kullanılacak yere dosyayı ekleyebilir misin?--Shinobi19mesaj için 05:56, 21 Mayıs 2016 (UTC)

@Shinobi19, çok geç yanıt verdiğim için fazlasıyla üzgünüm, dünyevi işler peşimizi bırakmıyor. Bu tür görselleri Leninizm ya da Komünist sembolizm gibi maddelerde kullanabiliriz bana kalırsa. Nitekim şu veya şu gibi görseller Marksizm-Leninizm gibi maddelerde kullanılmakta. Bu da bu tip maddelerde kullanılabilir. --Ahmet Turhan (mesaj) 20:25, 27 Mayıs 2016 (UTC)

İstek yapıldı Yapıldı @Shinobi19, dosya Komünist sembolizm maddesinde kullanıldı. --Ahmet Turhan (mesaj) 10:27, 24 Temmuz 2016 (UTC)

"Özerkleştirme" Üzerine silinmeye aday gösterildi

Değişiklik yaptığınız bir sayfa ("Özerkleştirme" Üzerine) Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/"Özerkleştirme" Üzerine sayfasında silinmeye aday gösterildi. Bir fikir birliği oluşana dek tartışma sayfası açık kalacaktır. Tartışmaya herkesin katılımını bekliyoruz.

Maddede düzenlemeler yapabilirsiniz, ancak sayfanın üst kısmındaki silinmeye adaylık etiketini çıkarmayın. Teşekkürler.--Maurice Flesier message 12:29, 27 Mayıs 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 1. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 1. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Uygunsuz Davranışlar Sergileyen Katılımcılar için Uyarı/Engel Talebinde Bulunma konulu projede 1. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 10:27, 29 Mayıs 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

SAS Sürecindeki Maddeler İçin Fikir Belirtme konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 10:41, 29 Mayıs 2016 (UTC)

Lisans sorunu

SakhalinioBuyrun beniiiim? 21:29, 3 Haziran 2016 (UTC)

@Sakhalinio, uyarınız için teşekkürler. Commonsa kamu malı lisans etiketiyle eklendi. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:05, 4 Haziran 2016 (UTC)
Bu iki görsel zaten lisanslı bir şekilde burada yer alıyormuş. İkisini de silelim derim. --Ahmet Turhan (mesaj) 08:10, 4 Haziran 2016 (UTC)

Antikomünizm şablonu ve genel olarak şablonlar hk.

Merhaba

Uzun süredir kaynak amaçlı eriştiğim siteniz için küçük bir değişiklikte bulundum. Geçekçesi şöyledir

Takrir-i Sükun Kanunu; cumhuriyetin ilk yıllarında dinci gerici ayaklanmaları bastırmak amacıyla çıkarılmıştır. Bu süreçte Türkiye için Komünizm tehlikesi bulunmamaktadır.Eğer Viki kullanıcıları bunun AntiKomünizm amacı taşıdığını düşünüyorsa ilgili sayfalarda gerekçe veya örnekler göstermelidirler.

Müsadenizle, tavsiye amacıyla birkaç satır yazmak istiyorum.

Şablonda belirtilen olaylar, isimler, kuruluşlar vs. için belirtilen bağlantılı Viki maddelerinde; Antikomünst (veya şablon hangi konu hakkında oluşturulduysa) amaç (ta) içerdiği anlaşılabilmeli ki, fikir sahibi olmayan insanlarda kavrayabilsinler.

Aksi takdirde rastgele biraraya gelmiş isimler listesi gibi görünmektedir.

Şablon içinde ilgili kişi, kavram ve yasalar kısmında link verilmemiş, viki içeriği olmayan maddeler, bunların konuya rastgele dahil edildiği izlenimi vermektedir.

Son olarak Muhsin Yazıcıoğlu maddesinde bulunan ;

1978 yılında Abdullah Çatlı ve Mustafa Pehlivanoğlu yakalanınca, "Ankara'ya geldiklerinden bir saat kadar sonra şubeye telefon açarak, "Bu size son ihtarım. Abdullah Çatlı'yı bırakmazsanız Ankara'nın 150 yerinde bomba patlatacağız" diyerek emniyeti tehdit ettiği rivayet edilir. Bir iddiadan ibaret olan bu bilginin bir kesinliği yoktur.[1]

şeklinde kesinliği bulunmayan / rivayet denerek belirtilse dahi, bu gibi gerçekliği kanıtlanmamış bölümler, mevzu bahis şahısları küçük düşürmekte, zan altında bırakmaktadır.

SaygılarımlaTurkishtoscana (mesaj) 15:24, 6 Haziran 2016 (UTC)

Merhabalar @Turkishtoscana. Bahsettiğiniz konular tamamen maddenin tartışma sayfasında bahsedilecek konular. Bu maddelerin konu ile ilgili olmadığına dair fikirlerinizi ilgili tartışma sayfasına yazın, önce konu tartışılsın ve varsa aksi iddialar da ortaya konulsun. Örneğin Takrir-i Sükûn Kanunu için sizin "dinci, gerici ayaklanmaları bastırmak için yürürlüğe konulan" tabirinine elbet bir yanıt gelecektir. Örneğin benim sadece bir yanıtım, Takrir-i Sükûn Kanunu çıktıktan sonra bir komünist olan Hikmet Kıvılcımlı'nın da İstiklal Mahkemelerinde yargılandığı ve 10 yıl kürek cezası aldığı olur. Hatta o yıllara ait Mustafa Kemal Atatürk'ün Hikmet Kıvılcımlı'nın yazılarını zararlı ilan ederek sansürleme belgesini de şu şekilde paylaşabilir, ve aynı kanunla yargılanmasının eseri olan 1929 yılında İsmail Bilen'in İzmir Davası'ndaki provokasyonu nedeniyle 4,5 yıl yeni bir mahkumiyet aldığını (bunu Leonid Brejnev'e 1971 yılında yazdığı mektubunda kendi eliyle yazmıştır. yazabilirim. Ve bunun gibi birçok örneği verebilirim. Fakat bunlar ilgili maddenin tartışma sayfasında yazılmalıdır. --Ahmet Turhan (mesaj) 15:43, 6 Haziran 2016 (UTC)

+

Selam Turhan, size bırakıyorum, görüşmek üzere, iyi çalışmalar.--Kingbjelica (mesaj) 21:27, 7 Haziran 2016 (UTC)

Bilgi taramama, soruşturmama ve resmi bildirilere göz atmama rağmen böyle bir bilgiye rastlamadım, ilgili kullanıcının bu konuda kaynak belirtmesi gerekmekte. Öneriniz için teşekkürler. --Ahmet Turhan (mesaj) 04:13, 8 Haziran 2016 (UTC)

Merhaba Sayın Ahmet Turhan, Ben de Türkçe Vikipedi'ye 7-8 madde yazarak katkıda bulundum. Rutil, ilmenit, ultramafik kayaçlar, illit, fayalit, hidromanyezit ve forsteritik olivin maddeleri tarafımdan girilmiştir. Rutil maddesi tarafınızdan düzeltilmiş ve göründüğü kadarıyla bir sorun (örneğin bu madde viki standartlarına uygun değil yada bu madde öksüz gibi) kalmamış. Ahmet Bey, acaba diğer maddelere de bir zahmet bakıp maddi eksikleri giderebilir misiniz? Ben onları düzeltmede çok zorlanıyorum, hatta hiç yapamıyorum. Şimdiden çok teşekkürler. Bu imzasız yazı Vzedef (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Merhaba @Vzedef. Takdir edersiniz her üye kendi ilgi alanına veya birikimi olduğu konularda katkı yapmakta. Bahsini geçirdiğiniz maddelerle ilgili bir bilgim veya araştırmam yok, yani geliştirilmesine sağlıklı katkılarda bulunamam. Fakat normal yazım kuralları, noktalama işaretleri, anlatım dili, şablonlar vb. gibi teknik konularda yardımcı olabilirim. Maddelerde göze çarpan büyük eksiklikler yok gibi şimdilik. Sadece içerikleri geliştirilmeyi beklemekte. --Ahmet Turhan (mesaj) 07:38, 25 Haziran 2016 (UTC)

Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması

Wikimedia Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması’nda 2. oldunuz!
Tebrikler Ahmet Turhan!
Orta ve Doğu Avrupa Bahar 2016 Yarışması’nda yaptığınız katkılarla ikinci geldiniz. Emekleriniz için teşekkürler. Adresinize bir hediye göndermek için buradan adınızı ve açık adresinizi bildirmenizi rica ediyorum. --Başak (mesaj) 10:44, 10 Haziran 2016 (UTC)

Onay Talebi

Merhabalar, logosunu koyarak ve güncel halini yazarak zenginleştirdiğim bu maddeyi [1] uzun zamandır, onayını beklemekteyim, gereğinin yapılmasını arz eder, iyi günler dilerim. Jelican9 (mesaj) 03:16, 22 Haziran 2016 (UTC)

İşbirliği projesinde 3. oldunuz!!!

İş Birliği Projesinde 3. oldunuz!!!

Merhaba Ahmet Turhan,

İş birliği projesine katılımınız için çok teşekkürler!

Kaynaksız/Zayıf Kaynaklı Maddelere Kaynak Eklenmesi konulu projede 3. oldunuz. ¨ Katılımınızın devamını bekleriz.

İyi çalışmalar
Mecnun (mesaj) 11:43, 26 Haziran 2016 (UTC)