Kullanıcı mesaj:33baysal

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin![kaynağı değiştir]

Hoş geldiniz 33baysal!

Merhaba, tamamen gönüllü katılımcıların çabalarıyla 285 dilde oluşturulmaya çalışılan ansiklopedinin Türkçe bölümü Vikipedi'ye hoş geldiniz!

  • Bu ansiklopedi beş temel taş üzerinde şekillenir, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar vardır.
  • Katkıda bulunmaktan lütfen çekinmeyin.
  • Denemelerinizi deneme tahtasında yapabilirsiniz.
  • Vikipedi'nin yazım kuralları oldukça basittir ve ansiklopedik bir madde yaratmanın altın kuralları biçem el kitabında ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
  • Yeni bir madde yaratmanızda madde sihirbazı büyük kolaylık sağlayacaktır.
  • Vikipedi'ye başka bir site ya da yazılı materyalde daha önce yayınlanmış herhangi bir içeriğin eklenmesinin, telif politikası ihlali doğurduğu ve bu eklemelerin farkedildiğinde geri alındığı ve/veya silindiğini unutmayın.
  • Deneyimli kullanıcılardan yardım istemekten çekinmeyin; yeni bir katılımcıya yardım etmekten mutluluk duyacaklardır.
  • Tartışma ve kullanıcı mesaj sayfalarında iletilerinizin sonuna, imza atmayı "~~~~" ihmal etmeyin.
  • 18 yaşından küçükseniz çocuk koruma politikasını okumanız tavsiye edilir.
Bizi daha yakından tanımak istiyorsanız
Hakkımızda
Danışmak için
Danışma masası
İletişim için
Köy çeşmesi
Herhangi bir sorunda
Yardım sayfası
İş birliğinde bulunmak istiyorsanız
İş Birliği Projesi
Vikipedi'de neler mi var?
Göz at
En çok sorulanlar Burada
Bulmak istediğim konuya nasıl erişirim? Gezinti
Bir madde için ekleme yapacağım ama telif hakları sorunu ne olacak? Kaynaklar
Madde hakkında nasıl tartışırım? Tartışma sayfasını kullanın
Bir madde için yapıcı eleştiri nasıl yapılır? Tavsiye
Bir kullanıcı ile sorunum var. Ne yapmalıyım? Nezaket (yorum yaparken katılımcıya değil konuya odaklanın) ve Sorun çözümü

Kolay gelsin. --Vikipedist 21:50, 22 Şubat 2008 (UTC)

Öncelikle Resim:Far.jpg görüntüsünü yüklediğiniz için teşekkür ederiz! Vikipedi'de içeriği ve lisansı uygun olan her türlü katkıya yer vardır.

Bununla birlikte eklediğiniz görüntünün lisansı biraz muğlak duruyor. Biliyorsunuz ki Vikipedi'ye sadece özgür lisansa sahip içerikler eklenebilir. Tahmin edersiniz ki bazen lisansları doğrulamak oldukça zor; özellikle kişinin kendi üretimiyse. Bu sebeple eklediğiniz görüntünün lisansına dair herhangi bir ek bilgi sunabilirseniz çok iyi olacaktır. Vikipedi'nin lisans ve telif haklarıyla ilgili politikalarına bakarak bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

--Gökhan 22:02, 22 Şubat 2008 (UTC)

Reality 12:17, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:17, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

Reality 12:22, 26 Eylül 2011 (UTC)

saitem başlığına hızlı sil etiketi koymanız üstelik nedensiz silme belirtmeniz zorbalıktır! Bu imzasız yazı 33baysal (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Öncelikle lütfen sakin olun. Nedensiz sil etiketi koymak bir durum yok ortada, sadece otomatik şablon yerleştiricisinden kaynaklanan bir problem var; normalde o bölümde G9 yazması gerekiyordu. Maddeye sil şablonu koymamın sebebi internet sitesinden telifli, başka bir deyişle kopyala-yapıştır, içerik aktarılmış olması. Vikipedi'de telifli içeriğin barınması da mümkün değil. Bu yüzden sil şablonunu da geri getirmiş durumdayım. Ek olarak attığınız mesajları ~~~~ işareti kullanarak imzalayabilirseniz çok iyi olur. İyi çalışmalar.--SayginerV-posta 20:47, 27 Eylül 2011 (UTC)
Uyarı
Uyarı
Ayrıntılı telif açıklaması.

Merhaba,

Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemenizi takdir ve teşekkürle karşılıyoruz; çünkü sayısız kişiye karşılıksız bilgi sunan bu ansiklopedi, gönüllülük kavramıyla ayakta durabilmektedir. Ve en önemli konulardan Beş temel taşımızdan üçüncüsü; telif hakları konusudur. Vikipedi; ana sloganı olan Özgür ansiklopedi kavramına yakışır bir şekilde yaşamak istediği için, telif konusuna özen göstermektedir. Herhangi bir kurum, kuruluş ya da kişinin, telif ihlali nedeniyle yasal yaptırım uygulama hakkının olmaması için, özgür içerik kullanmaya çalışıyoruz.

Eğer herhangi bir sitede; Creative Commons lisansıyla özgürce alıntı yapılabileceğine dair açık ve net bir ifade yoksa, kopyalama yapamamaktayız. Site sayfalarında bu konuda herhangi bir açıklama ya da uyarı yoksa, bu durum da onun yasalar tarafından otomatik olarak korunduğunun göstergesi olabilir. Özellikle de, "Copyright, , Her hakkı saklıdır, TM" vb. yazı ve uyarı işaretleri varsa, zaten bu durumda kesinlikle o site sahibinin Vikipedi'ye izni olmadan alıntı, kopyalama yapamıyoruz. Unutmayın; alıntılarınıza kaynak göstermeniz tek başına yeterli değildir. Fakat alternatifler var elbet:

  • Alıntı yaptığınız site size aitse ya da site yetkililerinden izin aldıysanız; ilgili web sayfasının yüklü olduğu sunucuya bağlı yetkili bir e-posta adresinden, permissions-tr@wikimedia.org adresine; kendi web sayfalarından yapılacak her türlü içerik alıntısının Vikipedi'de kullanılmasına Creative Commons lisansı çerçevesinde izin verildiğini belirten bir e-posta yazılması bir çözümdür. Ya da;
  • Gerek cümleleri değiştirerek, gerekse kendimizden birşeyler katıp, yeni cümleler oluşturarak o sayfayı yazabiliriz. Hem böylece emeğimiz geçerek gerçek bir katkıda bulunur, hem de telif hakları ihlali yapmamış oluruz.
  • Telif yasalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayınız.

İyi bir yazar olamayabiliriz, hatalardan da korkmamalıyız, çünkü hergün yüzlerce hatayı düzelten birçok vikipedist var.

Bu anlamda silinen (ya da geri alınan) maddeyi/içeriği yeniden kendiniz yazarak Vikipedi'ye katkıda bulunacağınıza inanıyoruz. Herhangi bir durumda yardım istemekten çekinmeyin. Bildiğimiz her konuda elimizden gelen her şeyi yaparız. Tekrar hoş geldiniz, iyi çalışmalar.
Eldarion 21:08, 27 Eylül 2011 (UTC)


  • Bütün içerik www.saitem.org sitesinden aktarılmıştır. telif durumu söz konusu değil bütün yazılanlar zaten saitem'e aittir. dolayısıyla lütfen tarafsız açıdan bakınız ve saitem maddesi yerine diğer yüzlerce telif hakkı ihlali olan maddeye silme etiketi koyunuz. 33baysal 21:03, 27 Eylül 2011 (UTC)
Benim de söylemek istediğim o bütün içerik başka bir siteden aktarılmış durumda. İçeriğin saitem'e ait olduğu doğru ancak telif durumu söz konusu değil demeniz yanlış çünkü saitem.org serbest telifli bir site değil, "Telif Hakkı 2003 - 2011, SAITEM (Sakarya University Advanced Technologies Application Community) /" ibaresiyle korunuyor. Yani telifli. Bu durumda içerik ya bambaşka cümlelerle yeniden yazılmalı ya da şu örnekte olduğu gibi telif izni alınmalı. Taraflı bakmak gibi bir durum yok ortada, eğer bahsettiğiniz yüzlerce telif ihlalinden birine herhangi bir kullanıcı rastlarsa yapacağı aynı şey olacaktır emin olabilirsiniz.--SayginerV-posta 21:14, 27 Eylül 2011 (UTC)
  • gönderdiğiniz örneğe baktım, şayet bu örneği maddeyi silmeden önce gönderseydiniz en azından bir kaç gün süre tanıyıp hızlı sil etiketini bekletseydiniz bizde size benzer bir şekilde telif yazısı iletebilirdik. bu derece jet hızında silmeniz dahi sizin konuya taraflı yaklaştığınızın kanıtıdır.33baysal 21:30, 27 Eylül 2011 (UTC)
Maddeyi ben silmiş değilim, çünkü böyle bir yetkim yok. Bu işlem ancak hizmetliler tarafından yapılabilir, yani maddeyi silmeden önce örnek göndermek, sonra göndermek söz konusu değil. Telif söz konusu olduğunda maddelerin bekletilmesi mümkün olmuyor maalesef. Taraflı yaklaşımın söz konusu olmadığını bu vesileyle bir kez daha belirteyim. --SayginerV-posta 21:36, 27 Eylül 2011 (UTC)

Sahimo başlığında ben girdim aynı biçimde girdim ve onda kaynak dahi belirtmedim. buyrun onuda silin o zaman. logonun altındaki "Özgür Ansiklopedi" yazısı sizin gibi ağrı dağı kadar egosu olanlar yüzünden bir işe yaramıyor. ayrıca Ariba başlığı altında bir sürü yerde kaynak belirtilmemiş göreve davet ediyorum sizi sayın İTÜ öğrencisi 33baysal 21:40, 27 Eylül 2011 (UTC)

Anlamamakta ısrar ediyorsunuz dolayısıyla, bu konudaki son mesajımı yazıyorum. Öncelikle madde benim tarafımdan silinmiş değil, çünkü maddeleri silme yetkisi olan kullanıcılardan biri değilim. Kaynaksız bilgilerin direk silinmesi söz konusu değil ancak kopyala-yapıştır, yani telifli, içeriklerin silinmesi gerekiyor. Sahimo maddesi hakkındaki uyarınız için teşekkürler. Son olarak bütün bunların da İTÜ öğrencisi olmamla uzaktan yakından alakası yok; buyurun istediğiniz herhangi bir üniversiteden olan hizmetliden, istediğiniz bilgileri alın. İyi geceler. --SayginerV-posta 21:54, 27 Eylül 2011 (UTC)

Selamlar. Söz konusu mail adresine erişme yetkisi olan arkadaşlarımızdan bir tanesi en kısa süre içerisinde gerekli işlemi yapacaktır. İyi çalışmalar. --Eldarion 07:50, 28 Eylül 2011 (UTC)

ilgili permissions-tr@wikimedia.org adresine saitem.org uzantılı mail adresimden telif hakları konusunda izin verdiğimi belirten bir yazı gönderdim. Sahimo ve Saitem madddesini eski haline getirirseniz sevinirim.33baysal 07:36, 28 Eylül 2011 (UTC)

Yukarıda Eldarion gerekli açıklamayı yapmış. Benim böyle bir yetkim yok. --SayginerV-posta 15:13, 28 Eylül 2011 (UTC)

Siyaset VikiProjesi'ne Davet Edildiniz![kaynağı değiştir]

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--~~~~

CEE Bahar Uluslararası VikiProjesi Sizsiz Olmaz![kaynağı değiştir]

CEE Bahar 2015 Uluslararası VikiProjesi davetiyesi
Merhaba, VikiProje Siyaset
Orta ve Doğu Avrupa ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Uluslararası VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Ayrıntılı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz. Projede değerli katkılarınızı görmek dileğiyle şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar. --Fenerli1978Buyrun beniiiim? 03:47, 20 Mart 2015 (UTC)

ArnavutlukAvusturyaAzerbaycanBelarusBosna-HersekBulgaristanÇekyaErmenistanEstonyaGürcistanHırvatistanKaradağKazakistanKıbrıs CumhuriyetiLetonyaLitvanyaMacaristanKuzey MakedonyaMoldovaPolonyaRomanyaRusyaSırbistanSlovakyaSlovenyaTürkiyeUkraynaYunanistan

~--~ Cano58ileti 08:00, 5 Temmuz 2012