Kullanıcı mesaj:Sezgin İbiş/Arşiv 2014 Aralık 27

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikipedi:Adil kullanım hakkında
Vikipedi:Adil kullanım hakkında

Turkish Wikipedia Survey[kaynağı değiştir]

Dear İncelemeelemani,

Merhaba ve Selamlar. I am a dedicated Hindi Wikipedian and a regular contributor to many other projects of Wikimedia. In addition to this, I also study other language Wikipedians and their contributions. In this connection, I have authored the following blogs studying different projects of Wikimedia Foundation :

  1. Wikipedia for Schools Project (posted on Wikimedia Foundation blog)
  2. Samskrita Bharati and Sanskrit Wikipedia: The journey ahead (posted on Wikimedia Foundation blog)
  3. A Focused Approach for Maithili Wikipedia (posted on Wikimedia Foundation blog)
  4. Two Shades of Wikipedia in Punjabi (posted on Wikimedia Foundation blog)
  5. A Survey of Esperanto Wikipedians (posted on Wikimedia Foundation blog)
  6. Wikimedia Projects in Urdu: Unleashing the Latent Potential (posted on Wikimedia Foundation blog)
  7. Hindi Wikipedia - An Encyclopedia Bridging New Bonds of Friendship Across Borders


I have seen the fact that you have Turkish Wikipedia significantly. I will be glad if you could share your editing experience and observations by answering to the following questions, either here itself, or email me, if you have specified your own email address in the preferences of your Turkish Wikipedia account or post me a message (privately or on my wall) on Facebook with the responses to the questionnaire:

1. How did you reach Turkish Wikipedia?

2. Why did you decide you must contribute to Turkish wikipedia?


3. What is the primary difference you find in the editing cultures on Turkish and any other Wikipedia that you are aware of

4. How do you find fellow editors? Are there conflicts?

5. Indian Wikipedians joined hands for various editathons such as http://meta.wikimedia.org/wiki/Lilavati's_Daughters_Edit-a-thon. Has there been such other special editathons on Turkish Wikipedia?

6. Where are most of the Turkish Wikipedians located (the specific part of Turkey / TRNC / Bulgaria, etc)?

7. Have you attended or organized Turkish Wikipedia community meet-ups?

8. Are there any institutions that are either promoting or likely to promote Turkish Wikipedia?

9. What has been your experience in adding content on specific topics?

10. Can discuss any special experience which took most of your effort but resulted in immense happiness?

11. Can you share any experience of collaboration with a fellow Turkish Wikipedian?


12. How are the technical challenges/issues been for your language?

13. Now is it easy for a new user to start contributing on wikipedia easily?

14. How about interface translation (system messages) and other things?


15. Are there any non-native contributors (e.g. Arabs/ Kurds/ Armenians / Americans) on Turkish Wikipedia?


16. In addition to Turkish Wikipedia, do you plan to contribute to any other language Wikipedia?


17. What is your view about the stub class articles on Turkish Wikipedia?

18. Does Turkish Wikipedia in general adhere to the Neutral Point of View (NPOV) rule? Have you contributed to other Wikimedia projects such as Turkish Wiktionary, Wikibooks, Wikiquote and Wikisource? If so, what has been your experience?

19. Could you share any and all ideas - small or big, successful & not-so-successful - that you think can help drive Turkish and other language projects?

20. Could you give us a personal introduction of yourself (with username)? Also, can you provide the link of any notewothy article you’ve written as well as any user image you’ve uploaded on Wikimedia Commons? Teşekkür ederim. --Hindustanilanguage (mesaj) 18:43, 13 Eylül 2014 (UTC)

  Kurban Bayramınız Kutlu Olsun!


Sevgili vikipedist arkadaşım,

Kurban Bayramını kutlarım.


~~ İyi vikilemeler, sevgiler, saygılar ~~   --Uğurkentmesaj 19:52, 3 Ekim 2014 (UTC)

Selam İncelemeelemani, senin 1 sene önce Vikihaber'de hizmetli adayı olduğunu gördüm. Herhalde Meta'ya başvurmadınız. Şimdi başvursakta adamlar nerede kaldınız diyecek. Tam ben senin için başvuruyordum neredeyse. --Uğurkentmesaj 18:46, 13 Ekim 2014 (UTC)

Ahhh, güzel kardeşim ahhh. Neresinden başlayayım da dert yanayım bilmiyorum. Kibele, tüm Vikipedi'yi sahiplenmiş. Arada bir Vikihabere girip, üç beş maddeye sil eklemekle her şeyin olup bittiğini sanıyor. Ayrıca bırak orayı, buraya bile günde on katkı yapmakla Vikipedi'yi kendisinin yarattığını sanıyor. Deşme benim gönül yaramı kardeşim. Bu kullanıcılar, Vikipedi'yi bırakmadığı müddetçe artık benden buraya fayda yok. Varsınlar, başlarına çalsınlar. Bizi, bizden aldılar yemin ederim. Allah nasıl biliyorsa öyle hasıl etsin diyorum, sözü kapatıyorum. Benden bir isteğin varsa, canımla başımla yardıma hazırım. Kendine iyi bak.--i.e.msj 19:00, 13 Ekim 2014 (UTC)

Şuradaki oylamaya katılmanız iyi olur. --Uğurkentmesaj 14:18, 21 Ekim 2014 (UTC)

Nerelerdesin?[kaynağı değiştir]

Selamlar abi. Nelerdesin? Yoksun bayağıdır, bekleyen değişiklikler hep bekliyor sen de olmayınca :(--RapsarEfendim? 18:49, 21 Ekim 2014 (UTC)

Aslında buralardayım sürekli. Günde birkaç defa giriyorum. Fakat, yalnızca resimler ile ilgileniyorum (ilgileniyorum dediğim bakıyorum...). Kolay gelsin.--i.e.msj 03:18, 23 Ekim 2014 (UTC)

Sürüm gizleme[kaynağı değiştir]

Selamlar İE, rica etsem bu sürümü silebilirmisin? Selamlar ve İyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 14:38, 24 Ekim 2014 (UTC)

Sizin gözünüzde hizmetliysem ne mutlu bana. Fakat, benim sadece devriye ve teknisyen yetkilerim var. Bir hizmetliden istemelisiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 14:40, 24 Ekim 2014 (UTC)
Zaten gerek de yok. Çünkü, yalnızca değişiklik özetinde küfür veya reklam varsa bu sürüm silinebilir. Elinize sağlık, geri almanız yeterli olmuş. Kolay gelsin.--i.e.msj 14:42, 24 Ekim 2014 (UTC)
Buradaki tartışmaya katılabilirsiniz...--i.e.msj 19:19, 24 Ekim 2014 (UTC)

Tartışmayla ilgili[kaynağı değiştir]

Selam İncelemeelemani, şablonla ilgili tartışmayı, bahsi geçen şablonun tartışma sayfasına taşıdım. Haberin olsun. Maddede tartışmak iyi olur. Köy çeşmesinde de senin yazdığın ilk cümleyi bağlantı olsun diye bıraktım. İyi Vikiler. --Uğurkentmesaj 19:39, 24 Ekim 2014 (UTC)

Çiler Erbil hakkında[kaynağı değiştir]

1990'lardan bir müzisyen ve dansçı bu Ufuk Bigayın Bir Numara parçasıyla meşhur olmuş ve kaydadeper olmalı ama bazı Vikipedistler silmekte sizden ricam eklesem kontrol edermisiniz vede silinecekse direkt silinmeyip SAS a göndermeniz bide bakarsanız siz karar verin kaydadeğer değilsede hiç eklemiycem size güveniyorum saygılar bazı Vikipedistler direkt silmekte ama siz bir yol gösterşn sizin kararınıza saygım var sayın İncelemeelemanı saygılar--92.44.106.24 06:15, 28 Ekim 2014 (UTC)

  • Bir neden ve gerekçe sunmalısınız. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız, yorumun uygun bulmadığınız bölümlerini kaldırmalısınız. --i.e.msj 10:16, 29 Ekim 2014 (UTC)
Troll beslemediğimi en iyi siz biliyor olmalısınız. --Eldarion 13:02, 29 Ekim 2014 (UTC)
Lafın ucunu bana dokundurmasaydınız, içiniz rahat etmeyecekti biliyorum. Uzatmaya da niyetim yok. Vikipedi:Trol nedir? sayfasından bir alıntı yapayım;
Bilgisizlik, karşıt görüşe sahip olma, sert bir tarzda taraflı yazı yazmaya çalışma gibi eylemler kendi başlarına trollük sayılmaz. Birine trol demek, başkasının kişisel amacını yargılamak demektir. Bu tür bir amacı kesin olarak tespit edebilecek keskin çizgiler olmadığı için, trol etiketi yapıştırmadan önce iyi düşünmek gerekir.

Karşıt görüş ve kişisel amacım için kendimden bir örnek vereyim mesela, sizin ve Kibele'nin bir hizmetli olarak yaptıklarınızın hiçbirisini beğenmiyorum. Mümkün olan en kısa sürede hizmetliliği bırakmanızı istiyorum. Hala trol deyin, siz. Olmuyor, Eldarion olmuyor. İğne, çuvaldız meselesini de hatırlatırım. --i.e.msj 22:38, 29 Ekim 2014 (UTC)

Söylenecek söz kalmadı. Vikipedi'den sıkılmışa benziyorsunuz. Biz de sıkıldık.--i.e.msj 09:03, 30 Ekim 2014 (UTC)

uğraşma, değmez. derekelerine inilmez. boy vermiyor çünkü. ANADOLU (mesaj) 14:00, 29 Ekim 2014 (UTC)

Sürüm kontrolü[kaynağı değiştir]

Selamlar İncelemeelemani, burada sizin onayladığınız bi değişiklik var. Seren Serengil'in doğum tarihini doğru olarak bi yerde bulabildinmi? Çünkü burada 1971 görünüyor, burada 1976 görünüyor. Bu bayan belki bikaç yerde değişik şeyler söylemiş olabilir. Ama benim düşüncem o doğum tarihini oradan komple kaldırmak. Sen ne dersin? Selamlar ve iyi vikiler Fenerli1978Buyrun beniiiim? 07:29, 31 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba, önceki de kaynaksız olduğu için gelen bilgiyi onayladım. Dediğin gibi kaldırmak daha mantıklı geliyor. Kolay gelsin. --i.e.msj 07:34, 31 Ekim 2014 (UTC)

Merhaba ben yeni üye oldum basketbolu iyi bilirim Ante Tomic başlığıyla ilgili bazı eksiklikler vardı onları düzelttim ufak tefek değişiklikler yaptım onaylarsanız çok sevinirim.

Ante Tomic 2[kaynağı değiştir]

Pardon bir değişikliğimi eklemeyi unutmuşum Ante Tomic başlığına onuda onaylarsanız. Zahmet olucak ama şimdiden sağolun.

Teşekkürler[kaynağı değiştir]

[[Sahil Güvenlik Teşkilatı]] maddesinde bazı değişiklikler yaptım, inceleyip onaylarsan çok memnun olurum. Saygılarİmla çok Teşekkurederım. Teşekkür ederim... Sevgiler, saygılar... :) --SemiramisArman (mesaj) 04:35, 1 Kasım 2014 (UTC)

Ömer Sevinçgül maddesinde ufak tefek bazı değişiklikler yaptım, inceler de onaylarsan çok memnun olurum. Sevgiler... Saygılar... :) --SemiramisArman (mesaj) 02:25, 16 Kasım 2014 (UTC)

Elleriniz dert görmesin... Teşekkür ederim... Harikasınız... Saygılar :) --SemiramisArman (mesaj) 15:00, 16 Kasım 2014 (UTC)

Ömer Sevinçgül maddesinde küçük bir değişiklik daha yaptım. Doğru bilgileri almak için yayınevine mail yazmıştım. Yeni bir mail geldi. Google aramalarında yazarın direkt doğum tarihi ve yaşı çıkıyormuş. Baktım, gerçekten öyle. Genç okurlara hitap eden bir yazar için bunun desavantaj olduğunu söylüyorlar, ben de onları haklı buldum. Bunu sizin de anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Şimdiden teşekkürler :) --SemiramisArman (mesaj) 20:30, 20 Kasım 2014 (UTC)

  • Beyaz listeye alınmam söz konusu mu acaba? n.y.k.s (mesaj) 12:05, 4 Kasım 2014 (UTC)
Elbette, bu mümkün. Fakat ben bu isteğinizi yerine getiremem. Bunun için bir kullanıcı tarafından bir hizmetli veya bürokrata önerilmeniz veya bu yetkiyi söz konusu hizmetli veya bürokratlardan talep etmeniz gerekli. Ayrıca devriyelik yetkisi için Vikipedi:Devriyelik başvurusu sayfasına müracaat edebilirsiniz. Kolay gelsin.--i.e.msj 12:24, 4 Kasım 2014 (UTC)
Syn. İncelemeelemani, yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Fakat devriyelik kriterlerini sağlamıyormuşum. Saygılarımı sunarım. İyi çalışmalar. n.y.k.s (mesaj) 12:29, 4 Kasım 2014 (UTC)

Aşure günü[kaynağı değiştir]

Merhaba arkadaşım Aşure günün kutlu olsun. Bu imzasız yazı Polat Alemdar1905 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Teşekkür ederim. Sizin de kutlu olsun.--i.e.msj 17:55, 4 Kasım 2014 (UTC)
Hangi takımlısın ? Bu imzasız yazı Polat Alemdar1905 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.
Futboldan anlamam pek. Fakat Fenerbahçe'ye karşı sevgim var.--i.e.msj 21:45, 4 Kasım 2014 (UTC)

Vikisöz bağlantısı[kaynağı değiştir]

Selamlar, bir madde içerisinde sözlük anlamı taşıyan bir kelimeye, Vikisöz'de bulunan bir maddeye nasıl bağlantı verebilirim? Mesela: [[w:Car|Araba]] gibi bir kısayol var mı :) Sait71 16:52, 7 Kasım 2014 (UTC)

Mesajını yeni gördüm. Belki bulmuşsundur. Daha gelişmişi var. Bulduğumda yazarım fakat Vikipedi:Kardeş projeler sayfasından tüm bağlantıları görebilirsin. Örneğin Vikisöz için [[q:]] ...--i.e.msj 17:08, 7 Kasım 2014 (UTC)
Teşekkür ediyorum, işime yarayacak şey buydu işte :) Sait71 17:16, 7 Kasım 2014 (UTC)

Kütüphane ile ilgili gerekli sayfalar[kaynağı değiştir]

Bunları bana iletebilir misin?--i.e.msj 17:55, 7 Kasım 2014 (UTC)

VP:VK sayfasındaki kırmızı bağlantılar :) Koordinatörler sayfası şu an için ilk ihtiyaç.--RapsarEfendim? 18:03, 7 Kasım 2014 (UTC)

Logo isteği[kaynağı değiştir]

Selamlar. Şuradaki logoyu svg formatında hazırlaman mümkün mü? Yalnızca logo.--RapsarEfendim? 09:08, 20 Kasım 2014 (UTC)

Kolay inşallah. Zaten kütüphaneden sana mahcubum. Fakat, akşama müsaitim. Yarın öğlene sorunsuz halletmiş olurum.--i.e.msj 11:39, 20 Kasım 2014 (UTC)
Teşekkürler. Estağfurullah, bir ara inşa ederiz kütüphanemizi de :)--RapsarEfendim? 13:54, 20 Kasım 2014 (UTC)
Aslında tam olarak svg olduğu söylenemez. Çünkü, vektöre çevirdiğimde çok bozuluyor. Şu haliyle aslında svg içindeki png oldu :). İş görür mü bilmiyorum? Kolay gelsin.--i.e.msj 17:13, 21 Kasım 2014 (UTC)
Ha sen... :) Ben Şunun gibi olmasını istemiştim, çizim işi yani :) Teşekkürler.--RapsarEfendim? 18:13, 21 Kasım 2014 (UTC)
Çizgiler siyah-beyaz, arkadaki bayrak da Türk bayrağı renklerinde zaten :) Bir de Şu ve şu resimlerdeki logoyu da yapabilir misin? Siyah-beyaz bunun renkleri de.--RapsarEfendim? 20:11, 21 Kasım 2014 (UTC)

Selamlar İncelemeelemani, daha önceden bu konuyu bir hizmetliye yazmıştım ama beni pek kaale almadı! O nedenle birde senden yardım isteyeyim dedim. Benim bildiğim kadarıyla ülkemizde ilk defa bir şehrin logosu oldu. Bursa'nın logosu ile ilgili internette bir çok jpeg var ama bunu hangi lisansla yükleyip sayfaya koyabiliriz. Eğer zahmet olmazsa sen yükleyip sayfaya ekleyebilirmisin? Ben lisans konusunda doğru seçim yapabileceğimi düşünmüyorum. Selamlar ve iyi vikiler, Fenerli1978Buyrun beniiiim? 11:56, 20 Kasım 2014 (UTC)

Bu dosyası, bu da eklediğim yer. Buradan da adil kullanım lisanslarının kullanımı için tasarladığım şablonlara bakabilirsin. Kolay gelsin.--i.e.msj 17:34, 21 Kasım 2014 (UTC)

Dune 2000 sayfasındaki AK resimleri[kaynağı değiştir]

Veritas, Dune 2000 sayfasındaki Adil Kullanım resimlerini silmişti. Sebebini sorduğumda şöyle cevap aldım. " Merhabalar. Madde başına birden çok adil kullanım resmi koyamıyoruz malesef. Buradan ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. İyi akşamlar." Böyle bir politika maddesi/kural gerçekten var mı, ben mi göremiyorum? M.A.SEKİ WMS 07:43, 28 Kasım 2014 (UTC)

Merhaba, Mustafa bey. Aslında mesajını ilk gün gördüm. Fakat; belki kendiniz arar, bulursunuz ve benimde aynı şeyi söylemem nedeniyle bana darılabilirsiniz diyerek, herhangi bir cevap vermedim. Maalesef, Vikipedi politikaları her ne kadar Adil Kullanımı desteklese de; aslında oldukça serttir. Emin olun, İngilizce Vikipedi'de tek bir kelime dahi etmeden, tek bir bağlantı eklenerek pek çok AK görüntüsü silinmektedir. Vikipedi:Adil_kullanım#Adil_kullan.C4.B1m_kriterleri üçüncü maddesi çok net ve açık değildir aslında. Ancak, bir maddede genellikle bir veya ikiden fazla adil kullanım görüntüsü kullanmamızı engeller. Diğer hizmetli arkadaşlara da bir danışabilirsiniz, istiyorsanız. Kolay gelsin.--i.e.msj 13:00, 3 Aralık 2014 (UTC)
Bence Veritas biraz abartmış. Maddede diyor ki "Bir tanesi de aynı işlevi yerine getiriyorsa, birden çok resim veya ses dosyası kullanmayın." Dune 2000 sayfasında ise 1 ekran görüntüsü, CD resmi, Benim yaptığım türkçe dil paketinin görüntüsü, 4 ünitenin cameosu ve Müzikleden 4'ünün ilk 30 saniyesi vardı. Müzikleri biraz abartmış olabilirim fakat diğerleri birbiriyle pek alakalı değil. Maddeye aykırı olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca neden darılacakmışım sonuçta bir kural varsa buna uymak zorundayım. Size özel bir durum değil ki. M.A.SEKİ WMS 07:23, 4 Aralık 2014 (UTC)

Rozafa Castle.jpg[kaynağı değiştir]

Şöyle bir durum var, biraz beklesek daha iyi.--RapsarEfendim? 10:47, 8 Aralık 2014 (UTC)

Gereği yapıldı. Bilgilendirme için teşekkürler.--i.e.msj 18:48, 8 Aralık 2014 (UTC)
  • Mübarek, kendini boşu, boşuna yoruyorsun. Okumadan yazdıklarını geriye alan bir zihniyete, neden derdini anlatmaya çalışıyorsun? Ben artık bu Vikipedi'de Kibele adını kullanan bir kullanıcı yokmuş gözüyle hareket ediyorum. Hatta bu geri almaları böyle devam ederse, durumu köy çeşmesinde dile getirelim. Bundan sonra herkes kibele yokmuş gibi davransın. Bizde bu zulümden kurtulalım. Hiç uğraşma bence. --i.e.msj 07:29, 12 Aralık 2014 (UTC)

Kısa bir bilgi[kaynağı değiştir]

  • Merhaba. Şu mesajınızı gördüm de, bir miktar bilgim olduğunu düşündüğümden dolayı küçük bir yanıt vermek istedim. Örneğin, sizin oluşturduğunuz ve standart olmayan şeklinde belirttiğiniz sayfada bir sayfa kategorisindedir. Yani bu sayfada bir madde olarak gösterilir. Fakat standart olarak gelen MediaWiki, Yardım, Vikipedi, Tartışma, Kullanıcı, Kullanıcı mesaj gibi sayfalar sayfa statüsünde sayılmazlar. Bunlara buradan bakabilirsiniz. Yine çeşitli eklentiler ile birlikte belirlenmiş bazı ad alanları da sayfa sayılmazlar. Buna örnek olarak Scribunto eklentisi ile oluşturulan Modül sayfalarını verebiliriz. MediaWiki yazılımı tarayıcımızın (elbette güncel ve yeni olmaları tercih nedenidir.) adres satırına pek çok karakteri yazabilmemize olanak sağlar. Yani dediğiniz türde bir engelleme yapılması bildiğim kadarıyla MediaWiki yazılımında mümkün değildir. Ayrıca dilerseniz, tarayıcıya yazamayacağınız, yazsanız bile hata verecek karakterlere ise buradan bakabilirsiniz. Eğer buradaki karakterleri adres çubuğuna yazmaya kalkarsanız, karşınıza Türkçe Vikipedi'de silinmiş olan İngilizce Vikipedi'de örneğini gösterebileceğim en:MediaWiki:Badtitletext sayfasındaki metin çıkar. Umarım biraz yardımı olmuştur. Kolay gelsin.--i.e.msj 01:46, 20 Aralık 2014 (UTC)
Teşekkürler İncelemeelemani, sayfayı inceledim. --Mavrikantmsj 16:44, 20 Aralık 2014 (UTC)

İlgili değişiklik bir kullanıcıyı doğrudan hedef almakta olduğundan geri alınmıştır. Vikipedi'yi savaş ortamına dönüştürmeye yönelik eylemlere izin veremeyiz. İyi çalışmalar. --Superyetkinileti 13:34, 20 Aralık 2014 (UTC)

Sahil Güvenlik Teşkilatı (Türkiye). Sayfasında güncellemeler yaptım ve her yaptıgım degişikliğe kaynakca gösterdim tek tek ama 15 gündür beklemede onaylıyabilirseniz cok teşekkurederım daha önceki onaylamalarınız için ayrıca mınnettarım.saygılatımla.

Şifresini mi kaptırdı acaba? Bir gün verdim, gerekirse uzatırım. --e.c. 01:17, 22 Aralık 2014 (UTC)

Şikayet kalsın sevgili İncelemeelemani, kimseden çekincemiz yok. Yanlışını üstelemekte kararlı, baksana sayfa geçmişleri ne hale geldi, resmen matematik problemine döndü. --e.c. 02:42, 22 Aralık 2014 (UTC)