Kullanıcı:Sağlamcı/Eylül Arşiv

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mehmet Akif Ersoy[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar. Bahsi geçen cümleyi bir büyüğümden duymuştum. Haklısınız ki bu bir kaynak sayılmaz. Birtakım araştırmalar yaptıktan sonra ve geçerli bir kaynak bulduktan sonra eklenmesi doğru olacaktır. Bunu araştırıp kaynak bulmaya çalışacağım. Hoşça kalın. --Dilben 21:18, 4 Eylül 2007 (UTC)

Şu Vandallık bıktırıyor...[değiştir | kaynağı değiştir]

son değişikliklere bakıyorum koca sayfa içişne küçücük cümle iliştiriliyor temizlemek çok zor bu arada son değişiklik devriyesi olmak için ne gerekiyor aslında ben o gruba girmeden de yapıyorum ama olsun...Kullanıcı:Sabri76 2 Eylül

yine ben :D[değiştir | kaynağı değiştir]

monobook nedir?Kullanıcı:Sabri76

Lyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Aslında takım adını şehirden aldığı için ana maddeyi şehrin maddesi yapsak, ayrı bir anlam ayrım sayfası oluştursak, o anlam ayrım sayfasında da takımın sayfasına giden bir bağlantı olsa daha iyi olabilir. Sonuçta sanırım Lyon diye aratanların çoğunluğu şehri arıyor. Tabii isterseniz bu şekilde de kalabilir. Anlam ayrım sayfaları hakkında daha fazla bilgi için Vikipedi:Anlam ayrım sayfasına bakabilirsiniz. Bir de Lyon (takım sayfasını sildim ismi de sorunluydu zaten. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:34, 2 Eylül 2007 (UTC)

Haklısınız. Belki de takımı daha çok arıyorlardır; emin değilim ^_^ En iyisi bu haliyle kalsın, farklı düşünen birisi olursa zaten tartışma açar. Bu arada kastım şuradaki gibi bir anlam ayrım düzeniydi: Irak (isimde ülkenin maddesi var çünkü en yaygını o & anlam ayrım sayfasına bağlantı içeriyor tepede), Irak (anlam ayrım) (ismin farklı anlamlarının sayfalarına bağlantı içeren anlam ayrım sayfası) ve diğer anlamlar için ayrı sayfalar... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 16:48, 2 Eylül 2007 (UTC)

Lyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Lyon (şehir) sayfasının ismini Lyon yaptım (arada zaten var olan Lyon sayfası değişikliği yapabilmek için silindi). Oluşan yeni Lyon sayfasının tepesine de diğer anlam şablonunu kullanarak anlam ayrım sayfasına giden bir bağlantı koydum: Lyon. Benim anlatmaya çalıştığım düzen buydu. Eğer hoşlanmadıysanız geri alabiliriz? Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 17:13, 2 Eylül 2007 (UTC)
O zaman ben teşekkür ederim, Vikipedi'ye hayırlı olsun ^_^ İyi günler... - Noumenon mesajkatkılar 17:21, 2 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler.[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkür ederken wiki de yanlış anlaşılan bir detayı da düzeltmek isterim ; Yönetici olmak bu projeye gönül verenlerin ulaştığı bir başarı noktası değil , en zorlu sorumluluklardan birisi. Aslını sorarsanız bu tip bir görevi almaya yakın zamanda hiç mi hiç niyetim yok. Ancak çaresizlik ile mümkün . Yinede teşekkürler, iyi çalışmalar.. euthygenes 17:27, 2 Eylül 2007 (UTC)

İliryalı Kabileler[değiştir | kaynağı değiştir]

Selam.Ben İliryalı Kabileler maddesindeki metinleri google da arattığımda bir ihlal bulamadım.Hangi siteden kopyaladığını söyleyebilirmisiniz?Teşekkürler.Sağlamcıileti 22:13, 2 Eylül 2007 (UTC)

http://www.arnavutum.com/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=181 --Dreamer msj 22:15, 2 Eylül 2007 (UTC)

Malzeme Fiziği[değiştir | kaynağı değiştir]

Sayın Sağlamcı eğer Fransız Fizik Portalına bakarsanız -ki bu portal wikinin en kapsamlı portallarındandır(ödül sahibidir)- Burada Materyal Fiziğinden bahsedildiğini görebilirsiniz nano22:36, 2 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Çok teşekkür ederim.Çok önemli değil ufak bir sağlık problemi.İyi çalışmalar kolay gelsin.--Eldarionmesaj 22:39, 2 Eylül 2007 (UTC)

Mersavi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Kullanıcı:By MeRSaVi kullanıcı sayfasını ve mesaj sayfasını adeta aşiretin tanıtım sayfası olarak kullanıyor.Bir uyarıda bulunmamız gerekir mi?Ben karar veremedim de.Size danışayım dedim.Saygılar.Sağlamcıileti 14:25, 4 Eylül 2007 (UTC)

Selam Sağlamcı, evet arkadasin yaptigi dogru degil. Ben ilgili sayfayi eski bir surumune getirdim. Kullanci sayfasinda gerek telif, gerekse uygunusuz kullanimdan o tur yazilara izin vermiyoruz. Sayfayi da sildim. MetalMilita uyarmis, ek uyariya gerek gormedim. Gosterdigin icin tesekkurler, Citrat 14:57, 4 Eylül 2007 (UTC)
  • korkarım bunu yapan kullanıcının ta kendisi. mesaj sayfasına bakabilirsin. teşekkürler. --kibelemesaj 21:36, 4 Eylül 2007 (UTC)
  • :( --kibelemesaj 21:39, 4 Eylül 2007 (UTC)
  • o da aynı kullanıcı. katkılarına bakarsan anlarsın. --kibelemesaj 21:43, 4 Eylül 2007 (UTC)

SAyin editorum ben tam bilgi alamadim fakat ben mersavi.com administratoruyum FAKAT BURADA VERILEN BILGILER YANLIS KISI ISIMLERI KURULUS YANI YANLIS BILGILER YANSILITIYO ya siz bna ulasin yada ben size ulasiyim dogrusunu yazsakta tekrar baska kisiler yine degistiriyorlar bu bizim resmi sitemizdede bulunmaktadir yani bana yardimci olun her saat bilgi degisiyor ya bu konuyu kitleyin yada kaldirrisin ama benim bildigim VIKIPEDI halka insanlara karsi dogru bilgileri gosteren tek adrestir yani lutfen bende bu dogru yolda size yardimci olursamn bende sevinirim hemde halkada dogru bilgi yansitmis oluruz

                             Saygilarimla By_MeRSaVi (ibrahim Agac)

!![değiştir | kaynağı değiştir]

Haber şablonuna ekledim. Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 13:31, 6 Eylül 2007 (UTC)

Lincoln[değiştir | kaynağı değiştir]

Maalesef ilk vandalizmi değil. Son değişikliklere bakarsanız görürsünüz. Kullanıcının yaptığı değişikleri aşağıda yolluyorum. Uzun süredir yöneticiyim ve kuralları iyi biliyorum. Teşekkürler. --Zeynepmsj 14:33, 6 Eylül 2007 (UTC)

17:23, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Ebu Bekir‎ (Sayfa boşaltıldı) 11:36, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:4744.jpg‎ (adil kırhan) (son) [eski haline getir] 11:32, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Ronaldinho061115.jpg‎ (Yeni sayfa: haloha) (son) [eski haline getir] 11:26, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Ricardo Quaresma‎ (→Dış bağlantılar) (son) [eski haline getir] 11:23, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Ricardo quaresma 2.jpg‎ (son) [eski haline getir] 11:09, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Cristiano ronaldo 1.jpg‎ (son) [eski haline getir] 11:07, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Cris.jpg‎ (can hasekiye aittir) (son) [eski haline getir] 11:00, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Saklıkent‎ (son) [eski haline getir] 10:57, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Saklıkent‎ 10:56, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Vikipedi:Deneme tahtası‎ 10:55, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Rocky Balboa (film)‎ 10:47, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Saklikent008pw1.jpg‎ (son) [eski haline getir] 10:43, 6 Eylül 2007 (geçmiş) (fark) Resim:Saklikent008pw1.jpg‎ (serdar tolunaya aittir)

Kişisel saldırılar...[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Canavar meselesini yeni duydum, ufak bir not bırakayım istedim.

Vikipedi'de durum ne olursa olsun kişisel saldırıda bulunmak yasaktır. Sözcüklerinizle aslında kişisel saldırı yapmaya çalışmıyor olabilirsiniz, aslında salt duygularınız bir dışa vurumu da olabilir sözleriniz fakat eğer karşınızdaki kişinin davranışlarına/katkılarına/değişikliklerine değil de doğrudan kişiliğine yönelikse biz buna Vikipedi'de kişisel saldırı deriz ve yapılmasını yasaklarız. Kişiler üzerinde yorum yaparak değil, olaylar ve katılımlar üzerine yorum yaparak geliştireceğiz Vikipedi'yi. Bunu lütfen unutmayın ve durum ne olursa olsun, haklı veya haksız olmanız fark etmez; lütfen kişisel saldırı olarak algılanabilecek hiçbir yorumda bulunmayın. Daha fazla bilgi için VP:KSY sayfasına göz atabilirsiniz; eminim her şekilde o sayfaya göz gezdirmeniz çok yararlı olur. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:19, 6 Eylül 2007 (UTC)

Uyarıların işlevi zaten yanlış bir noktayı Vikipediste gösterip, düzeltmesini beklemek; bu uyarı da bunun için atılmıştı... kısacası bir daha aynı eylemde bulunmamanız yeterli ^_^ Tutumunuzdan zaten yaptığınız yanlışın farkında olduğunuz ve bir daha yakınından bile geçmeyeceğiniz belli oluyor... bu güzel bir şey; en güzeli hatayı gördüğünde hata olarak nitelendirebilmek, sahibine bakmaksızın. Olumlu tavrınız için sizi kutlar, herkesin uyarılara, küçük notlara sizin gibi cevap vermesini umut eder, iyi çalışmalar dilerim... - Noumenon mesajkatkılar 22:27, 6 Eylül 2007 (UTC)

resim silme[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkür ederim sizede iyi geceler.

katkılarım[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkürler. evet bendede çıkmadı bir sorun var galiba tekrar iyi geceler.

VP:EP ve uyarılar...[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Aksi belirtilmediği sürece uyarı yollayıp yollamamak Vikipedistlerin ve engelleme görevine sahip yöneticilerin elindedir. Yine engelleme sonrası uyarı notu bırakmak da yöneticilerin insiyatifindedir. Bugüne kadar engelleme/kilitleme/silme fonksiyonlarının kullanıldığı durumlarda, eğer uyarı yoksa, olası bir uyarının durumu kurtarabileceğine şahit olmadım. Bununla kastım şu: akl-ı selim davranışlar zaten bellidir. Örneğin birisi burada küfürlü değişiklik yapıyorsa veya oldukça deneyimli bir üye kasten vandalizm yapıyorsa bunlar da uyarıya gerek yoktur. Zira birinci kullanıcı küfürlü bir değişikliğin genel anlamda bir hata olduğunu zaten bilmelidir, ikinci kullanıcı da deneyimi doğrultusunda vandalizm yapmasının büyük bir Vikipedi suçu olduğunun bilincindedir. Bazı yöneticiler karakterleri icabı engellemeden ziyade fazla uyarı atabiliyorlar, bazıları ise tam tersi olabiliyor. Ayrıca uyarılar da aslında yöneticilere bırakılmamalı... eğer telif hakkı ihlâli barındıran içerikler ekleyen birisini, vandalizm yapan birisini, kişisel saldırıya yakın tümceler kuran birisini fark ederseniz siz de uyarabilir, kurallardan, konulardan haberdar edebilirsiniz. Eğer sizin bu uyarınıza rağmen aynı veya başka bir hatayı tekrarlarsa uyarı ihtiyaç duyulmadan engellenebilir veya tekrardan da uyarılabilir. Aslında uyarıların da bir sonu yok gibi; dediğim gibi bu yöneticinin insiyatifinde. Benim şahsi tercihimi sorarsanız: hatalı eylem tekil gözüküyorsa (yani kullanıcının değişikliklerinden sadece eylemi bir kez yaptığı ve bir daha da yapmayacağı kanısı çıkıyorsa), genel bir tartışmada birçok taraf kişisel saldırı/nezaket politikalarını ihlâl etmişse veya ihlâle yaklaşmışsa, bilmeden yapılmış tekil vandalizmlerde, otobiyografi durumlarında, seri halde, M1 veya M3 gibi kriterlerle doğrudan silinebilecek maddeleri ekleyenlere vb. uyarı gönderiyorum. Tabii istisnalar da vardır. Otobiyografi ekleyenler (bunu reklamcılığa dönüştürmezlerse yani kötü bir davranışa eğilimleri yoksa) engellenebilecek kullanıcılar değillerdir; fakat ekledikleri madde silinebilir (bu da kesin değil telif ihlâli veya reklam-vari üslûp yoksa silinmez). Bu konuda bilgilendirilmeleri gerektiğini düşündüğümden ve maddeleri silinirse kötü hissetmemeleri için uyarı gönderirim. Kısacası: uyarılar sadece VP:EP ile ilgili değil, silme, koruma ve aslında Vikipedi'deki her politika ve yönergeyle ilgili. Hatayı gördüğünüzde göstermek ve eğer kendimizinse kabul etmek yapıcı bir Vikipedist olmanın temelinde yatıyor. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 22:43, 6 Eylül 2007 (UTC)

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

çok teşekkür ederim bende ne zamandır bunu arıyordum iyi geceler Fatalflex 22:46, 6 Eylül 2007 (UTC) :D

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

günaydın arkadaşım. sayende imza atmayı öğrendim. seninkisine baka baka bende bir imza oluşturdum:
Fatalflexmsj at
Fatalflexmsj at
Fatalflexmsj at
yanlız bişey sormak istiyorum. imzamın yanına "Çarşı" logosunu koymamda bir sakınca var mı? varsa lğtfen söyleyin hemen değiştireyim. tekrar günaydın

yöneticiler[değiştir | kaynağı değiştir]

tekrar günaydın arkadaşım sanırım pc başında değilsin neyse gelince bakarsın mesajlarına. arkadaşım bana yöneticilerin, vandalizm ile karşı savaşanların ve Vikipedi gönüllülerinin bir listesini yapar mısın? onlarla tanışmak istiyorum. şimdiden teşekkürler

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

Allah Allah neresi hatalı yaw: Fatalflexmsj at


Fatalflexmsj at

adil kullanım[değiştir | kaynağı değiştir]

Saglamci, hangi amblem? Ayrıca girse bile bunun dosyada belirtilmesi gerek. Ben dosyaları düzeltmiyorum. Sadece etiketliyorum. İlgili kisiler zaten düzeltriler diye. Dosyalarin tamami ile duzeltme bakimindan ilgilenmem olasi degil sen de tahmin edersin. Tam 1 saat oldu 300'e yakin resim inceledim. Cok incelenecek dosya var.--Erkan 11:27, 7 Eylül 2007 (UTC)

imza[değiştir | kaynağı değiştir]

teşekkürler arkadaşım. imzada Fatalflex diye gösterio ama Fatalfex'e msj yolluyo. haber ettiğin için teşekkürler :) Fatalflexmsj at

teşekkürler. bende sizler gibi biri olmaya çalışıyorum. çarşı'yı siliyorum. iyi günler

Son Değişiklikler Devriyeliği[değiştir | kaynağı değiştir]

Mesajınızı ve sorunuzu yeni gördüm, uzun bir süredir Vikipedi'ye uğrayamıyordum. Sorduğunuz sorunun cevabını öğrenmiş olduğunuzu düşünüyorum yinede ben de cevaplandırayım. Son Değişiklikler Devriyesi olmak için Vikipedi'de yöneticilik gibi bir göreve ya da bu göreve başlamak için gerekli olan onaylara ihtiyacınız yoktur. Son değişiklikler devriyesi'nin uzun süredir Vikipedi'yi kullanıyor olması da gerekmemektedir, yalnızca Vikipedi kullanımını ve kurallarını biliyor olmanız ve uygulamanız yeterlidir. Cevabımı geç ve muhtemelen artık gerek kalmadığı bir zamanda veriyor olduğum için kusuruma bakmayın. İyi değişiklikler. --Gökçe 21:49, 7 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Vandalizm Savaşçısı Barnstarı
Vandalizme karşı Vikipedi'yi koruma ve maddeleri geri getirmede gösterdiği yüksek çabadan dolayı Saglamci'ya teşekkürler. --Metal Militia ileti 08:32, 8 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Yarın araarım, görüşürüz acilen çıkmam gerek Sevgiler Levent Abi ileti 10:37, 8 Eylül 2007 (UTC)

Belli oldu eski hızımda değilim SDD'de,sanırım SDD'nin yeni taçsız kralı belli oldu:)Kolay gelsin.--Eldarionmesaj 10:42, 8 Eylül 2007 (UTC)
Bu ara işler çok zaten birde medya telif inceleme olayı çıktı dur bakalım nasıl yetişicez.--Eldarionmesaj 10:47, 8 Eylül 2007 (UTC)
Bakmamıştım ben son zamanlarda hiç şimdi baktım açılmıyor herhalde sitede sorun var.--Eldarionmesaj 11:41, 8 Eylül 2007 (UTC)

Geri alma[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağlamcı merhaba, kolay gelsin. Bir vandalizm yapıldığında sadece onu yani tek bir adımı geriye almak bazen işe yaramıyor çünkü öncesinde de ayrı kullanıcının veya aynı kullanıcının vandalizmi olabiliyor. Vandalizm kontrolünde geçmişe bakmanız daha iyi olabilir. Sevgiler.. -- tema 11:42, 8 Eylül 2007 (UTC)

Bir iki örnek görünce söylemek istedim, ukalalık olarak görmediniz umarım, sağlam çalışmalarınızın devamı dileğiyle. )-- tema 11:45, 8 Eylül 2007 (UTC)

sağol[değiştir | kaynağı değiştir]

Valla iyi akıl etmişsin tebrikler. Yöneticilige aday olmayı düşünüyormusun? "--Sabri76mesaj" 15:51 8 Eylül 2007 (UTC)

Ayrıca Nanoteknoloji maddesinde yazan tarih 2025 değil 2030 du önceki maddelerde(bu ayrıntıyı unutmuşsun ya ne biçim yapıyorlar ayrıntıda bile vandallık :D)..."--Sabri76mesaj" 16:30 8 Eylül 2007 (UTC)

Haklısın hata yapmışım geri aldım.)..."--Sabri76mesaj" 16:35 8 Eylül 2007 (UTC)

Evet sağol aslında Lise1 den beri hazırlanıyorum günde 1-2 saat burada takılıyorum...kolay gelsin..."--Sabri76mesaj" 16:41 8 Eylül 2007 (UTC)

Yardım isteği[değiştir | kaynağı değiştir]

Demin Dünya Vatandaşına da söyledim fakat okumadı sanırım. Marlo Morgan maddesine eklediklerim değiştirde çıkıyor fakat kaydedince yok oluyor. Bir fikriniz var mı?--Mehmet Baran 16:47, 8 Eylül 2007 (UTC)

  • hallettim saolun. referans tagında bir sorun varmış.--Mehmet Baran 18:02, 8 Eylül 2007 (UTC)

Büyük harf?[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,

Türk Dil Kurumu'nun yazım kılavuzuna bir göz atsak mı? Özel ismin bir bölümünü oluşturduğu için büyük harfle yazılması gerekmez mi? Eğer hatalıysa değiştirelim fakat çok da git-gel olmasın; eğer hatalı olduğu kesinse değiştirelim. - Noumenon mesajkatkılar 18:32, 8 Eylül 2007 (UTC)

Ben de şimdi aynı bilgiyi size bildirecektim. Teşekkürler, iyi çalışmalar... - Noumenon mesajkatkılar 18:38, 8 Eylül 2007 (UTC)
  • yok da o yüzden açıklamasını bulamıyorsun :) "unvanları, belirli bir kişiye ait ve tekil olduklarında büyük harfle başlatmak gerekiyor ama, çoğul olduklarında büyük harf gerekmiyor." necmiye alpay, dilimiz, dillerimiz'de böyle diyor.. diğerine bakıyorum şimdi. kolay gelsin. --kibelemesaj 19:10, 8 Eylül 2007 (UTC)
  • ikna olduysan sen de kullanıcıyı bilgilendirsen ne güzel olur. :) yeni şablonlar da aynı şekilde açılıyor da.. ben bu küçük harf/büyük harf uyarılarından bir süreliğine istifa etmeyi düşünüyorum çünkü.. --kibelemesaj 19:39, 8 Eylül 2007 (UTC)

Geçen haftalarda ben de sizin gibi düşünüyordum ancak yine benzer bir durumda yaptığım itiraza karşılık pınar hanımın gönderdiği TDK linkini okumuştm. Buradan çıkardığım sonuç bu yangının tarihi bir "dönem" olmadığı, bir "olay" olduğu dolayısyla da "özel isme ait olmayan tamlama" olarak kabul edilmesi ve yangının küçük yazılması--Pankiye 19:45, 8 Eylül 2007 (UTC)

İlave.Keza geçen haftalarda ana sayfada çıkan Katrina kasırgasın da benzer bir tartışma yapılmış http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Tart%C4%B1%C5%9Fma:Ana_Sayfa&oldid=2075160#Katrina_Kas.C4.B1rgas.C4.B1, kasırganın küçük yazımına karar verilmişti. Bu yangınsa o da kasırga.:-) --Pankiye 20:11, 8 Eylül 2007 (UTC)

Kullanıcı mesajlarından seçmeler[değiştir | kaynağı değiştir]

abi çok komik ne bunlar ya :D Fatalflexmsj at 19:52, 8 Eylül 2007 (UTC)

Tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

oo Sağlamcı, Vandalizm Savaşçısı Barnstarı ödülü almışsın hayırlı olsun. başarılarının dewamını dilerim Fatalflexmsj at 20:00, 8 Eylül 2007 (UTC)

Buluşma[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağlam merhaba; Levent abi'ye gsm numaramı e-mail ile gönderdim. Ben biraz geç kalabilirim, biriniz beni çaldırırsanız işim bittiğinde sizi bulurum. Bu arada günaydın :) euthygenes EPISTVLA 08:16, 9 Eylül 2007 (UTC)

  • sağlamcı selam, erol budan için açtığın sam'da verdiğin kısayollar kısayollara çıkıyor. :) haber vereyim dedim. kolay gelsin. --kibelemesaj 09:18, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • :) neyse başkaları kopmadan yoluna girmiş.. --kibelemesaj 09:23, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • slm.benim bugün işim yok saat 4 te.vikiyi bıraktım ama buluşmaya gelirim heralde bir mahsuru yoksa.[1]

kullanıcı şablonu[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba Sağlamcı. ben bi "Bu kullanıcı Vikipedi'de yenidir." diye bi şablon oluşturmak istiyorum. fakat resim olarak ne koyiyim bilemedim. bi yardımcı olurmusun. Vikipedi'de "Vikipedi acemisi" gibi bi resim varmı? :)


Büyük harf konusunda herhangi bir kaynağım yok. Doğrusu o ise dikkat ederim. Selamlar.Yzkoc 11:56, 9 Eylül 2007 (UTC)

VP:OY[değiştir | kaynağı değiştir]

pardon ya ben onu görmedim. "Oy verin" dedi bende verdim :D

çaylak=acemi[değiştir | kaynağı değiştir]

D tamam ben öyle bir resim yapıp yollarım vikipedi'ye
Pardon ne yapayım unutuyo insan Fatalflexmsj at 09:42, 9 Eylül 2007 (UTC)
  • emailinde sorun var atamadım.benimkine bişeyler yazın bende cevap olarak atarım.

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Tamam Sağlamcı, maili ve telini aldım. 2,5 saat sonra bordo-lacivert tişört ve siyah kotumla beni sevinçin önünde bulabilirsin :) Levent Abi ileti 10:45, 9 Eylül 2007 (UTC)

Bakarmısın...[değiştir | kaynağı değiştir]

Iğdır maddesini seçkin madde yapmak için çabaladım da acaba bakarmısın eksikler var mı yoksa aday listesine koymalımıyım?"--Sabri76mesaj" 17:05, 9 Eylül 2007(UTC)

İyi akşamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sağlamcı, Bence bir sorun yok. Diğer arkadaşlar da olumlu bakarlarsa, ekleyebilirsin. Ama vikimola'n uzun sürmesin, özletme kendini. Levent Abi ileti 18:43, 9 Eylül 2007 (UTC)

dustluk[değiştir | kaynağı değiştir]

be cok telas eliram !turkce diline ogranam ! but up to then we can talk in english! i if you accept my sugestion to be friends and try to change artices it mean you write for artices in turkish wiki and will write in fawiki ! if not again i will be honnerd to name you as my friend. gule gulaa--Mardetanha 21:16, 9 Eylül 2007 (UTC)

dustluk[değiştir | kaynağı değiştir]

be cok telas eliram !turkce diline ogranam ! but up to then we can talk in english! i if you accept my sugestion to be friends and try to change artices it mean you write for artices in turkish wiki and will write in fawiki ! if not again i will be honnerd to name you as my friend. gule gulaa--Mardetanha 21:18, 9 Eylül 2007 (UTC)

  • tamam baktım. sonra sınavda bu yüzden çuvallamanı istemeyiz.. :) orhanölmez'e kendisi olup olmadığına dair bir ek not bıraktım. cevap gelmezse engellenir, aceleye mahal yok.. diğerinin ise katkıları da bakılası, gereken yapılır merak etme.. benden de sana bir ev ödevi, madem bilim sınavına hazırlanıyorsun. bu kullanıcının dediklerinin doğru olmadığını düşünüyorum. şikayet sayfasına da yazdım. bir bak bakalım var mı böyle bir grup.. kolay gelsin. --kibelemesaj 08:45, 10 Eylül 2007 (UTC)

monokitap şeysi[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Ana sayfadan oturum açmaya çalıştığımda karşıma kodlarla dolu bir sayfa çıkıyor.Bilgin olsun.Bir de monobook um bozulmuş.Acaba belirli bir süre girmeyince inaktif mi oluyor?Teşekkürler.İyi geceler.Sağlamcıileti 21:56, 14 Eylül 2007 (UTC)

Monobook'un düzgün görünüyor. Sayfayı kaydettikten sonra, ön belleği boşaltmalısın. Yani: Mozilla / Firefox / Safari için: Shift e basılıyken sayfayı yeniden yükleyerek veya Ctrl-Shift-R yaparak (Apple Mac için Cmd-Shift-R);, IE: Ctrl-F5, Konqueror: Sadece sayfayı yeniden yükle tuşuna basarak. Browser'ın hangisiyse artık. Kolay gele. --Metal Militia ileti 22:01, 14 Eylül 2007 (UTC)
Ekranını göremediğim için ne tür bir problem olduğunu tahmin edemiyorum. Bilgisayarı, ya da modemi bir kapat-tekrar aç istersen... --Metal Militia ileti 22:06, 14 Eylül 2007 (UTC)

Sağol yoldaş, ben de 5. vitese takmış gidiyordum zaten :-D ...--Sabri76mesaj 16:31, 15 Eylül 2007 (UTC)


Atatürk çiçeği[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Buyurun, Erciyes Gazetesi'ndeki kendime ait arşivden fidesini alıp, gübre ve su ile büyüterek birşeylere benzetmeye çalıştığım Atatürk çiçeği. Siz yokken kapınıza bıraktım. İstediğiniz yere istediğiniz ebatta yerleştirin. Doya doya seyredin veya bir dostunuz armağan edin.--Hasan Sami 17:34, 15 Eylül 2007 (UTC)

Resmi, izninizi almadan yerine yerleştirdim. Acelemi hoş görün lütfen.--Hasan Sami 18:22, 15 Eylül 2007 (UTC)

Küfürlü vandalizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Küfür eden IP ler görüldüğü anda engellenirler. Kendilerine mesaj atmak için zahmet etmeyiniz. Yaptıkları değişikliği geri alırken, alttaki değişiklik özeti kutusuna "küfür silindi / çıkarıldı" vb. bir ifade yazarsanız, yöneticilerin görmesi daha da çabuklaşır ve gereken yapılır. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 19:42, 15 Eylül 2007 (UTC)

Peki teşekkür ederim.Aslında küfür edenlerin hemen engellendiğini biliyorum da yine de bir dahaki dönüşlerinde küfür etmelerini belki engeller diye gönderiyorum mesajı.Özet kısmına dediğiniz notu ekliyeceğim.Gerçi ben o konuyu şikayet sayfasında gözünüze sokuyorum ya neyse. :)) Kolay gelsin.Sağlamcıileti 19:47, 15 Eylül 2007 (UTC)
Demek istediğim de bu idi. Teşekkürler. --Metal Militia ileti 20:14, 15 Eylül 2007 (UTC)

Buldum nereden yazılıyormuş :)[değiştir | kaynağı değiştir]

--Sebsurer 20:01, 15 Eylül 2007 (UTC)Bu haftasonu bunu yapmayı planladım ve zamanım çok ama çok değerli dolayısı ile mümkünse biraz acele edeyim.Neyse... hala okuyorum ne nedir :) Bu arada koca portal idare ediyorum ama size bir türlü iletinizi tıklayıp da ileti yollayamıyorum ne diyeyim bilemedim. İleti yazan kısmı tıklıyorum sizin sayfanıza giriyorum ama o kadar.Neyse ben okumaya devam edeyim gece uzun ve bunu bu haftasonu yapmış olmalıyım.Size de iyi geceler.--Sebsurer 19:54, 15 Eylül 2007 (UTC)

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1_mesaj:Sebsurer"'dan alındı

Merhaba KOlay gelsin Ben size bir türlü giriş yapamıyorum.Ya da yaptığımı düzeltmeye çalıştığımda konutlarınızın arasında kayboluyorum.Kademe kademe anlatan daha sade bir yer var ise rica etsem... Saygılar benden

Erol Budan[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Erol Budan maddesi için beş günlük oylama süresi tamamlanmış ve sadece %46 silinmesini istiyor.Bu yüzden artık oylamanın sonuçlandırılması gerekmez mi?Uygulamaları daha iyi öğrenmek için bunu soruyorum.Saygılar.Sağlamcıileti 20:01, 15 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Saglamci, 5 gun biraz erken kalir bu tur ortada olan maddeler icin ancak genelde dedigin uzere 5-7 gunden sonra konuya pek ilgi kalmiyor. Genelde herkesin ortak fikir oldugu bariz maddelerde bu kadar kisa surede sonuca gidiyoruz. Maddelerin SAM'da bir sure daha kalmasini sahsen zararli bulmuyorum; bu da bir sure daha kalabilir bence. Citrat 20:08, 15 Eylül 2007 (UTC)
Kullanici isimleri konusunda dediklerinizde dogruluk payi var; zaten cok net bir fikri belirmedim ancak "ozellikle yeni gelenlere olmak uzere" iyi niyet kuralini ugulamak gerek diye dusunuyorum. Gerek Nike, gerekse CNyT (ya da ShiftDelete) bu konunun sinirinda olan isimler; tercihen kalmalarindan yanayim. Ancak Nike Ayakkabi, Katil, ShiftDelete.com, gibi isimlerde cok teredut yasayacagimizi sanmiyorum. Konuyu digerlerine de acalim derim hatlari netlestirmek icin. Tesekkurler, Citrat 20:41, 15 Eylül 2007 (UTC)

Şirin[değiştir | kaynağı değiştir]

Hocam selam.Bu Şirin Pancaroğlu maddesi yeniden eklendi.Yazının ve resimin sahibinden izin aldım diyor.Ben de daha önce silinmiş içeriğin aynısı olarak işaretledim.Sağlamcıileti 09:51, 16 Eylül 2007 (UTC)

İzin almak yeterli değil, içerik telifli. Nokta. Kendisi uyarılmış, tekrarında engellenir. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 09:53, 16 Eylül 2007 (UTC)

OK.Sen görmüşsün zaten.Sağlamcıileti 09:52, 16 Eylül 2007 (UTC)

Şu an Iğdır maddesini Seçkin Madde adayı olması için geliştiriyorum. 2 aylık sürenin dolmasına az kalmış dolduğu zaman oy vermeni bekliyorum...iyi çalışmalar..--Sabri76mesaj 16:25, 16 Eylül 2007 (UTC)

Iğdır maddesi şu anda bir seçkin madde adayıdır. Lütfen maddeyle ilgili tartışmaya katılın.

--Sabri76mesaj 15:57, 17 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Saglamci. Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Filanca 19:09, 17 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hoşgeldin karaoğlan:) Yokluğun hissediliyor yahu Ferrari SDD.Sınav yaklaşmıştır herhalde.Kolay gelsin şimdiden.İyi çalışmalar.--Eldarionmesaj 22:11, 17 Eylül 2007 (UTC)

Güzelmiş evet bulunsun bir köşede.Buluşmada İstanbul'u geçmişiz dediğin gibi.Tekrarlayım uygun bir arada bari:).--Eldarionmesaj 22:18, 17 Eylül 2007 (UTC)

Size nasıl ulaşabilirim?[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Bir önceki mesaja ilave olarak ta yazdım ama sanırım size ulaşamadım. Öncelikle daha evvel yaptığım girişleri silemiyorum ve sanırım bu sadece yöneticiler tarafından yapılan bir şey...Eskilere giriş yapıp düzeltme de yapamıyorum ama tabii bu kullanmayı bilmediğimden kaynaklanıyor biliyorum. Bunun yanı sıra her ne kadar kısa zamanda yapmak istememe rağmen sizin de dediğiniz gibi sistemin işleyişini anlamakta ve kullanmakta zorluk çekiyorum. Hem Tarımsalpazarlama ile ilgili hem de kendi bilgi bankası girişlerimde denk gelen ve buraya eklemeyi arzu ettiğim konular ile ilgili giriş yapabilme hususunda hala sıkıntı yaşıyorum. Birebir destek veriyor musunuz bilmem ama size bu konuda nasıl ulaşabilirim? Benim e mail adresim sebsurer@yahoo.com Kolaylıklar dilerim. Saygılar

Harry Potter[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba bazı maddeler cidden gereksiz (tek madde olarak). Bazıları toplanarak kategorize edilerek madderler altında toplanmaya çalışılabilir. Ben VikiProje Harry Potter 'da bunları yapmaya çalıştım ama yeni gelenler bunları bilmeden ve görmeden :) kendi kafalarına göre takılıyo. Ben gördükçe düzeltmeye çalışıyom. Görmediklerimde beni uyarabilirsin. Kolay gelsin.--Aycan 10:18, 18 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Ben daha mesaj atmayı bile çözemedim, demekki eklediğim şeylerdede yanlış yapmışım. Allah sadece mesaj okumasını biliyorum. Bu mesajıda atıyorum ama kime gidiyor bilmiyorum. Çok karışık bir olay bu. Sayfayıda değiştire tıklıyorum java koduda çalışmıyor : ) sonra uyarı alıyorum işde öle

Karaoğlan[değiştir | kaynağı değiştir]

Karaoğlan yaktın beni ya ne söylüyosun adama yerimi:) tamam hallederiz de küfürlü değişiklik yapan kim?--Eldarionmesaj 11:48, 18 Eylül 2007 (UTC)

Saglamci[değiştir | kaynağı değiştir]

Saglamci sen çok iyi birisin pinar ve eldarin bana çok kızıyorlar beni silmek istiyolar. Tamam bundan sonra hiç kopyala yapıştır yapmicam ama böle yapmayıncada bizim bu vikipedia nasıl gelişecekki kafadan yorum yazmak da bir kaynağa dayanmazmı Prof. değilizki

Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Engellendi. Dikkatin için teşekkürler, iyi çalışmalar.--Machiavelli' msj 12:51, 18 Eylül 2007 (UTC)

Tamamdır.--Eldarionmesaj 14:16, 18 Eylül 2007 (UTC)



Latince ceza hukuku deyişleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba, mesaj atmak için bakındım ama bulamadım. Umarım yanlış bir yere yazmıyorumdur. söz konusu latince deyişler yalnızca birer deyiş olmaktan öte suçların ve cezaların kanuniliği ilkesinin temelini oluşturuyor ki bu deyişler üzerine bayağı bir hukuki literatür mevcut. Hatta ceza hukukun en önemli konusu diyebilirim. şimdlik bir başlangıç olsun diye giriş yaptım. yoksa ayrıntıda kalmış deyişler değil onlar. aslında birer deyişle ifade edilen hukuki bir literatürün özeti desek yeridir. --alperozan 23:09, 18 Eylül 2007 (UTC)


Hukuk Edebiyatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu arada hukuk edebiyatı diye bir konu başlığı gördüm. Yazılmak istenen şey hukuk literatürü olsa gerek. Zira Hukuk edebiyatı başlığı ile altında olanlara bakınca ortada bir garabet gözüküyor. Bir de hukuk edebiyatı başlığı altında hukuk kitapları, onun altında da kanun kitapları diye başlık var. kanun kitapları başlığına da bir adet kitap girilmiş sanırım. Kanun kitapları, ya da başka bir deyişler mevzuat, her yayınevinin kendince bastığı kanun kitaplarıdır. Bir kanunun ya da değişik kanunlardan oluşan derleme bir mevzuatın yüzlerce farklı yayınevinden çıkma değişik kişilerin derlediği basıları olabilir. Bu mevzuat ansiklopedik bilgi dahilinde yer alacak türden kitaplar değildir. Ansiklopedilerde de hukuk kitabı olarak ya yazarların yazdığı kitaplar ya da akademik kitaplar olarak yer alabilir. Kanun kitabı yerine de olsa olsa kanunların kendilerinin yer alması gerekir. Bu duruma bir el atılabilirse çok memnun olurum. --alperozan 23:23, 18 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba, Kategori:Uyarı şablonları kategorisinde aradığın uyarı etiketlerini bulabilirsin. Kaynaksız resim için: {{Kaynaksız resim}}, Lisanssız resim için: {{Lisanssız}} şablonlarını kullanabilirsin. Kolay gelsin. --Mskyrider ileti 10:04, 19 Eylül 2007 (UTC)
{{Kaynaksız resim|gün=19|ay=Eylül}} ve {{Lisanssız|gün=19|ay=Eylül}} şeklinde yazarsan bugünün tarihini atar. gün ve ay kısmını değiştirerek istediğin gibi kullanabilirsin. İyi çalışmalar. --Mskyrider ileti 11:20, 19 Eylül 2007 (UTC)
Tamamdır.--Eldarionmesaj 14:14, 19 Eylül 2007 (UTC)

Cvp: Merhabalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Selamlar.Öncelikle hoşgeldiniz.Burada adınızı heryerde görüyorum.Askerden gelmişsiniz.Geçmiş olsun mu denir bilmem ki?Neyse.Bi uygunsuz kullanıcı adı var.Şikayet sayfasına yazdım bakabilirmisiniz.Kolay gelsin.Sağlamcıileti 13:48, 19 Eylül 2007 (UTC)

Çok teşekkürler Sağlamcı, askerden geldim evet. Az önce baktım, Metal Militia kullanıcıyı engellemiş. Kolay gelsin! -Tembelejderha 14:44, 19 Eylül 2007 (UTC)


Eşik Cini[değiştir | kaynağı değiştir]

merhaba, vikipedi'de bir sürü adı duyulmamış, belli bir bölgede ve amatör kişilerce çıkarılan dergi ve fanzinlere yer verilirken yekta kopan, murat gülsoy, nalan barbarosoğlu, ali teoman gibi türkiye'de önemli ödüller almış bilinen yazarların çıkardığı eşik cini dergisi kayda değer görülmediği için işaretlenmişti dün. arkadaşlara derdimizi anlatamadık. bir bakmak mümkün mü? sanırım eşik cini dergisinin sitesine bakıp amatör bir dergi sandılar. gerekçeleri de "türkiye'de son dönemde bir sürü edebiyat dergisi çıkmaya başladı. biz nereden bilelim kayda değer bir dergi olduğunu" "büyük edebiyat ansiklopedilerinde yer alıyor mu bu dergi" gbi şeylerdi. hayır, türkiye'de böyle kapsamlı ve güncel bir edebiyat ansiklopedisi var da ben mi bilmiyorum? şimdiden teşekkürler. --alperozan 16:32, 19 Eylül 2007 (UTC)

kayda değer bulunmuş. sadece bir iki gün teknik sebepten ötürü kalması gerekiyormuş. ilginiz için teşekkür ederim. --alperozan 19:17, 19 Eylül 2007 (UTC)

:)[değiştir | kaynağı değiştir]

Vaay, sen döndün mü be? Özlemişim ama.. yemin olsun kendimde değilim; iş tempom çok yorucu; akşam eve ceset gibi geliyorum, bir iki saat dinlenip az bişeyde buraya uğruyorum. O yüzden bakamıyorum ne zaman geldin ne zaman gittin, neler yaptın? Sevdiklerimi izlerdim oysa.. Neyse yahu, sağlık olsun da , öyle değil mi? Kendine iyi bak. Gündüz Kahramanlar, gece de mithatpaşa tarafına gelirsen görüşelim. Öptüm kırmızı yanaklarından :) Levent Abi ileti 19:37, 19 Eylül 2007 (UTC)

Tamam kolay gelsin. Ama yolun düşer, fırsat olursa bi çay içelim. Dedikodu yaparız biraz :) İyi geceler. Levent Abi ileti 19:42, 19 Eylül 2007 (UTC)
  • ee, çalışsın gençler, işleri ne :) metin zaten vikikaynak'ta var. eski bir sürüme geri aldım. şu şahane parantezlerin içine Vikikaynak'a taşı yazarsan yeterli olur. kolay gelsin. --kibelemesaj 20:13, 19 Eylül 2007 (UTC)
değirmenlerin modası geçmiş olabilir. zararlı mahlukat da aynı işi görür. --kibelemesaj 20:22, 19 Eylül 2007 (UTC)

Maddeyle ilgili[değiştir | kaynağı değiştir]

O konu benden çıktı abicim şaka bi yana, o konuyla Kullanıcı:Yabancı benden sonra daha çok ilgilendi sağolsun. Şimdi bi madde ekleyip yatıcam; istersen bi de ona sorar mısın? Olmazsa yine ilgilenirim. Kusura bakma, şarjım (ama şarz değil) dibe vuruyor.. Levent Abi ileti 20:43, 19 Eylül 2007 (UTC)

Geldim.[değiştir | kaynağı değiştir]

Evet Geldim ama nerden nasıl başlayacağız. Siz mi başlarsınız ben mi başlayayım ne yapmak istediğimi anlatarak?--Sebsurer 21:53, 19 Eylül 2007 (UTC)

Afife Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba. Haklısınız, yıllara göre de başlık açmak gerekiyor. Açıkçası, bunu yapmak o başlıkları açtığımdan bu yana aklımda, ama üşenmiştim biraz :) Uyarınız üzerine bu işi halledeceğim. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Yabancı 06:52, 20 Eylül 2007 (UTC)

Seçkin Madde[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayatın içinde çok önemli olduğuna inandığımız bir madde olan Çocuk hakları'nın gelişmesi, yetkin düzeye gelince de Seçkin Madde adayı gösterilmesi ve sonucu aşamasına kadar desteğinizi rica ediyorum. Sevgi ve saygılarımla. NOT: Bu ileti, ortak gönderim kapsamında değiştirilmeden birden fazla kullanıcıya yazılmıştır. Levent Abi ileti 20:44, 20 Eylül 2007 (UTC)

Standart makine elemanları[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Sağlamcı. Dostum makine elemanlarının tamamı standartlaştırılmış değildir. Çok komplike konular olan makine elemanlarının çoğu standart dışı kalmıştır. Örneğin; Bir kavrama, dişli çark veya bir mil standart olmayan makine elemanlarıdır ve konstrüksiyona göre değişiklikler arz eder. Bunun yanında rulmanlı bir yatak ya da bir cıvata standartlaştırılmış bir makine elemanıdır. Buna rağmen sana teşekkür ediyorum. Çünkü bu kategoriye "Standart makine parçaları" adını vermek daha uygun olacaktır. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Köroğlu 09:08, 21 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba[değiştir | kaynağı değiştir]

Kolay gelsin. Eğer o sitede bulunan içerik GNU Özgür Belgeleme Lisansı gibi bir özgür lisans kapsamına alınmışsa veya kamu malı olarak bağışlanmışsa buraya eklenebilir. Ama bunu açıkça belirtmeleri gerekir. Aksi taktirde buraya telif hakkı saklı içerik eklenemez. Site sahibi izin verse bile şartlı kullanımın telif hakkı saklıdır --Pinar 14:02, 21 Eylül 2007 (UTC)

  • Evet bence o şekilde bir öneri vermek iyi olur. Ya da sitelerindeki telif bilgisini değiştirebilirler ama buna razı olacaklarını pek sanmıyorum --Pinar 14:11, 21 Eylül 2007 (UTC)

Yanıt[değiştir | kaynağı değiştir]

Abicim, bir ay çok uzun süre yahu? sen arada bir bakıp katkılamaya çabala maddeyi. Ne olursa olsun insanlar bu konuya ilgi göstermeli. Son istek şu ki; kolay kolay insanlardan bişey istemem: yani böyle önemli bi konu için çağırıyorum. Hadi o gülen gözlerinden öptüm, iyi geceler. Levent Abi ileti 21:52, 21 Eylül 2007 (UTC)


Teşekkür[değiştir | kaynağı değiştir]

Çocuk hakları gibi önemli ve ciddi bir maddeye katkıda bulunduğunuz ya da olumlu yanıt verdiğiniz için için teşekkür eder; aşağıdaki şiiri armağan olarak kabul etmenizi rica ederim (çünkü "adam olduğunuzu" düşünüyorum). Sevgiler. (Çoğaltılmış mesajdır) Levent Abi ileti 04:44, 22 Eylül 2007 (UTC)



ADAM OLMAK
Çevrende herkes şaşırsa,
bunu da senden bilse,
sen aklı başında kalabilirsen eğer,
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır,
hem kendine güvenirsen eğer,
bekleyebilirsen usanmadan,
yalanla karşılık vermezsen yalana,
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana.
Düşlere kapılmadan düş kurabilir,
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer,
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir,
ikisine de vermeyebilirsen değer,
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz,
kandırabilir diye safları, dert edinmezsen,
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,
koyulabilirsen işe yeniden.
Döküp ortaya varını yoğunu,
bir yazı turada yitirsen bile,
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu.
Yüreğine, sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da,
herkesin bırakıp gittiği noktada,
sen dayanabilirsen tek.
Herkesle düşüp kalkar, erdemli kalabilirsen,
unutmayabilirsen halkı, krallarla gezerken,
dost da düşman da incitemezse seni,
ne küçümser, ne büyültürsen çevreni
her saatin her dakikasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyi ile dünya önüne serilir,
üstelik oğlum, adam oldun demektir...
Rudyard Kipling (1865-1936)


Kullanıcı adı değiştirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhaba Sağlamcı. Şimdiye kadar meta'da yapılan başvuruları onaylamış değilim, sadece kriterleri sağlamayanları sayfadan kaldırdım. Walter da şimdiye kadar Vikipedi'de değiştirdiği kullanıcı adları için onay falan istemedi. Be nedenle ismini Vikipedi:Kullanıcı adı değiştirme sayfasına eklediysen o zaten bakıp değiştirecektir. Olmazsa yakında Mskyrider veya Metal sana yardımcı olurlar merak etmeyesin --Pinar 09:02, 22 Eylül 2007 (UTC)

  • İsim değiştirildiğinden sonra başvuruyu arşive alırken onaylandığını yazıyorum. Yani bu benim onayladığım anlamına gelmiyor, bir bürokrat tarafından onaylanıp değiştirildiğini kastediyorum --Pinar
  • Mümin ismide var herkesin kötü bir niyeti olmayabilir, her şüphelendiğimiz ismi şikayet etmelimiyiz??--Sabri76mesaj 16:09, 22 Eylül 2007 (UTC)

Bu arada hayırlı olsun 2 aylık kullanıcı olmuşsun tebrik ederim--Sabri76mesaj 16:13, 22 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler[değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkürler dostum, umarım hep daha iyiye gideriz, Bilim takımını geliştirip daha iyi yerlere getireceğiz merak etme... Sevgiler, iyi çalışmalar... --Elmacenderesi E=mc2 21:35, 22 Eylül 2007 (UTC)

Karaoğlan aklında olsun telif sayfası genelde madde içeriği için adil kullanım resimleri ile bilgili burada VP:AKP.Kolay gele arayı uzatmayalım buluşalım bi ara tekrar :) --Eldarionmesaj 22:20, 22 Eylül 2007 (UTC)

hediyeniz[değiştir | kaynağı değiştir]

hediyeniz neydi görünmüyor ama


imza ibay

evet[değiştir | kaynağı değiştir]

haklısınız mümin sekman adlı kullanıcı engel kayıtlarına göre silinmesi gerekiyor.bu arada imza nasıl atılıyor?

anladım[değiştir | kaynağı değiştir]

anladım çok tşk --black wolf 09:47, 23 Eylül 2007 (UTC)

Hz.[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Sizin de belirttiğiniz gibi İsa'nın da adının başında Hz. var Musa'nın da Muhammed'in de.Burada ne gibi bir tarafsızlık problemi görüyorsunuz anlayamadım şahsen.Yani Muhammed'de olsa da İsa'da olmasa neyse ama. demişsiniz. Ancak burada eleştiriyi yapan kişi haklı eğer biryererde kullanılıyorsa, bu ifadeler çıkarılmalı. Bkz: Tartışma:Muhammed bin Abdullah. Ufak bir bilgi :). Kolaylıklar.--Machiavelli' msj 10:23, 23 Eylül 2007 (UTC)

Dediğin gibi Aziz bir kademe belirtiyor ancak İslam'da böyle bir kademe anlayışı yok ve Hz.'nin de böyle bir anlamı yok, sadece saygı belirtiyor.Sokaktaki herhangi bir adamada Hz. denilebilir, bir ayrıcalığı yok yani. Maddelerde örneğin Tayyip Erdoğan maddesinde Sayın Tayyip Erdoğan şurda doğmuştur diye mi başlıyoruz allasen? Aynı şeyler değiller ve tarafsızlık konusunda bir sakıncasınıda göremiyorum. Bu konu o kadar çok konuşulduki kullanıcı mesaj sayfalarında köy çeşmesinde değişik tartışma sayfalarında vallahi gına geldi insanlara . bu aziz olayıyla ilgili bir sürüde cevap verilmiştir. Sonuç olarak Hz. ifadeleri kaldırılmalı çıktı. yeniden açmadan önce bilimum yerleri araştır. Eğer eleştirdiğin noktalara cevap verilmemişse yeni bir tartışma aç ancak aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak anlamsız oluyor çünkü sadece ahanda burada cevabı deyip bağlantı veriyoruz artık --Machiavelli' msj 10:52, 23 Eylül 2007 (UTC)

tartışmaya katılır mısın?--Atacameñoileti 06:42, 24 Eylül 2007 (UTC)

sevgili sağlamcı[değiştir | kaynağı değiştir]

88.228.201.168 ip adresli kişiden şikayetciyim.şikayet bölümüne yazamıyorum ama bu kişi ansiklopedik değişiklik yapmıyor.hep saçma şeyler yazıyor. engellenmesini taleb ediyorum--black wolf 15:48, 23 Eylül 2007 (UTC)

Tamamdır buyur.Kolay gele.--Eldarionmesaj 10:06, 24 Eylül 2007 (UTC)

Taşnak[değiştir | kaynağı değiştir]

Ama her grup zaten üyelerinden oluşmuyor mu? Grubun adı Ermeni Devrimci Federasyonu ya da Taşnak, mensupları da Taşnaklar, sanırım belirsizlik buradan kaynaklanıyor. Etnik grup olarak Ermeni sayılırlar. İngilizce Wikideki maddeye bakınca da bu anlamı çıkartıyorum. Taşnaklar ve Taşnak başlıkları Ermeni Devrimci Federasyonu maddesine yönlendirilmeli (tartışma sayfasını yönlendirme yaptığın için buraya yazıyorum) --Pinar 10:13, 24 Eylül 2007 (UTC)

  • Bu gruba üyeler Türkler gibi ayrı bir etnik grup sayılmazlar. Ermeniler maddesine gerekli etnik grup bilgisini ekleyebiliriz ama Taşnaklar ile ilgile her bilgi Ermeni Devrimci Federasyonu maddesine eklenebilir. Aklıma daha iyi bir örnek geldi. Diyelim "Yeşiller Partisi" diye bir parti var (ki Ermeni Devrimci Federasyonu da bir siyasi partidir aslında). Bu partiye biz kısaca "Yeşiller" diyebiliriz. Ayrıca parti üyelerine de "Yeşiller" diyebiliriz. Her ikisini bir maddenin içinde ele alabiliriz. Anlam ayrıma gerek yok. Umarım kafanı daha fazla karıştırmamışımdır. --Pinar 10:23, 24 Eylül 2007 (UTC)

memleket meselesi[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Selam Saglamci, şu sayfada tartışıldığı üzere yeni kullanıcılara memleket mesajı yollamayı bırakma kararı almıştık. Belki bilgin yoktur diye düşündüm. Haberin olsun. Kolay gele.. --maderibeyzamsj 14:12, 24 Eylül 2007 (UTC)

Ama sil şablonu yanlış olmuş lisansı doğru ama--Sabri76mesaj 15:37, 24 Eylül 2007 (UTC)

İng. vikinin aldığı siteden aldım onlarda duruyorsa neden burada durmuyor?--Sabri76mesaj 15:43, 24 Eylül 2007 (UTC)

Tebrik[değiştir | kaynağı değiştir]

Hayırlı olsun ilk oyun, Iğdır maddesini yakın zamanda(3 güne kalmaz, 1-2 tamamlanması gereken şey var) KM adayı yapmayı düşünüyorum, umarım aday olunca tepkin daha da olumlu olur. İyi çalışmalar...--Sabri76mesaj 17:04, 24 Eylül 2007 (UTC)

Selam. Ben de onu düzeltmeye çalışıyordum ama başaramadım, şu an çıkmam gerekiryor acil olarak. Başka birisinden yardım istersen sevinirim. Kolay gelsin--Atacameñoileti 10:24, 25 Eylül 2007 (UTC)

Öyle vallaha dediğin doğru ama o tarz bir yazılım yok sanırım.Neyse sana bir e-mail atıyorum bakıver.Kolay gele.--Eldarionmesaj 11:25, 25 Eylül 2007 (UTC)
Gördüm, eline sağlık. Resim de çok güzel gerçekten--Atacameñoileti 12:57, 25 Eylül 2007 (UTC)

SAM[değiştir | kaynağı değiştir]

Anlaşılan prosedürü tam bilmiyorum. Siz yardımcı olabilirseniz, eksik kalan kısmını tamamlayabiliriz. Uyardığınız için teşekkürler. --2ulus 14:32, 25 Eylül 2007 (UTC)

Teşekkürler.--2ulus 14:44, 25 Eylül 2007 (UTC)

Madde deformasyonu[değiştir | kaynağı değiştir]

Mühendislik eğitimi terimleri konusunda kapsamlı bilgiye maalesef sahip değilim. Ama sanki deformasyon değince şeklin bozulması anlamı çıkıyor gibi bunu da dikkate alarak maddenin ismini değiştirebiliriz. Bende her zaman Türkçe kullanmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Dikkat ve özeniniz için sizi kutluyorum.

Peki. --nano 19:49, 25 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Sağlamcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu durumda şu var; bir maddenin ismini değiştirmek istediğinizde "adını değiştir" fonksiyonunu kullanmalısınız. Maddeyi kopyalayarak taşıdığınızda geçmişini taşımamış olursunuz, oysa maddeye katkı yapan bir çok Vikipedist var. Ad değiştirme doğru olandır çünkü madde geçmişi yeni madde adına aktarılır. Kolay gelsin. --temaileti 20:02, 25 Eylül 2007 (UTC)

Vikipedi "katkı"larla gelişiyor. Bu nedenle, her ne kadar katkı bir nevi anonim'e dönüşse de "katkı yapan" önemini korumaya devam etmeli. Bu da kısa gecenin felsefesi ) Bir tür benim boşboğazlığım da denebilir. Görüşmek üzere. ) --temaileti 20:10, 25 Eylül 2007 (UTC)

merhaba. iklimbilim'i geri aldım. iyi çalışmalar, Filanca 20:19, 25 Eylül 2007 (UTC)

FFT[değiştir | kaynağı değiştir]

Ellerinize sağlık. Çok teşekkürler.--2ulus 12:06, 26 Eylül 2007 (UTC)

Hidromek[değiştir | kaynağı değiştir]

Haber verdiğiniz için teşekkürler, az önce görmüştüm. Topluluk karar verecek bu durumda. İyi çalışmalar. --Yabancı 12:38, 26 Eylül 2007 (UTC)

:) ah şu telif yok mu--Machiavelli' msj 12:39, 26 Eylül 2007 (UTC)
:) Sağlık olsun. Takip edebildiğim kadarıyla o kadar çok katkıda bulunuyorsunuz ki vikiye, arada böyle şeyler olması çok normal. Değerli katkılarınızın devamı dileğiyle, kolay gelsin. --Yabancı 12:42, 26 Eylül 2007 (UTC)
Sağolun, sizin kadar fazla olmasa da fırsat buldukça katkıda bulunmaya çalışıyorum. İyi çalışmalar. --Yabancı 13:02, 26 Eylül 2007 (UTC)
  • selam sağlamcı. ya bu a ay filmine eklediğin resmin üstünde nal kadar ideefixe yazıyor, pek fena. :( aslında dvd'nin değil de filmin resmi olsa diye baktım, çok küçük bir örnek var sadece ne yazık ki. ama hiç olmazsa bu reklam ibaresi olmasa.. söyleyeyim dedim. kolay gelsin. --kibelemesaj 14:45, 26 Eylül 2007 (UTC)
  • şahane.. çok teşekkürler. ama bir daha amirim dersen bozuşuruz.. :) bir de, söylemeden geçemiycem.. şu mola yazısında kullandığın resim çok etkileyici ama insanı fena ediyor. hani onu gerekli yerlere bıraksan da gençliğine enerjine uygun bir şeyler seçsen diyeyim dedim. karışma sayfama dersen hemen giderim.. sevgiler. --kibelemesaj 16:12, 26 Eylül 2007 (UTC)
bir bak bakalım resmi o sayfaya kim eklemiş.. :) buluruz istersen neşeli bir resim, sen ağlama yeter ki.. --kibelemesaj 19:37, 26 Eylül 2007 (UTC)
Sildim yahu içeriği göremiyorum,geri getirmem lazım geçti artık.Bi dahaki sefer artık:) --Eldarionmesaj 15:15, 27 Eylül 2007 (UTC)

Eheh ![değiştir | kaynağı değiştir]

Teşekkür ederim, iyiyim nşallah genç mühendislerimizi sormalı ; sağlık vücuda dahil mi ? SDD ye geldiysen bende kendi işime bakayım bu arada kimse yok diye ilgileniyordum. euthygenes EPISTVLA 16:36, 27 Eylül 2007 (UTC)

Pekalâ ;

Bu arada senden bir ricam olacak mesaj bırakırken "+" sekmesini yahut diğer edit sekmelerinden hangisini kullanıyorsan , eğer altta bir başlığın yoksa başlık kullan , çok daha kolay bulunur mesajların . Hani uğramadın hiç ? Kolay gelsin euthygenes EPISTVLA 16:42, 27 Eylül 2007 (UTC)

  • Merhaba,
Bahsettiğiniz tartışmayı yeni gördüm ve üzüldüm. Anonim kullanıcı bahis konusu maddedeki neyin isbatını istiyor, anlayamadım. Siz ve diğer arkadaşlarımız zaten şahsa değil maddenin içeriğine yönelik eleştiri yapılması gerektiğini fazlasıyla yazmışsınız. Anonin kullanıcının ifadelerinden "oldukça hissi" olduğu anlaşılıyor. Kullanıcı sayfamdaki cip resminden O'na ne mesela? Konuyu fazla ciddiye almıyorum. Uyarınız için teşekkür ediyorum.--Hasan Sami 21:35, 27 Eylül 2007 (UTC)

Re:[değiştir | kaynağı değiştir]

Tashnak is the Armenian version of a ARF member so basically it is the same thing, and a redirect is necessary. --Yegoyan 00:48, 28 Eylül 2007 (UTC)

  • merhaba sağlamcı, detay gibi görünebilir ama yine de hatırlatmak istedim. 'değerli bir insan' ve 'iyi bir vikipedist olmak' da kişisel yorumdur ve 'maddeye ilişkin bir tartışmanın içinde' yeri olmamalı. kişisel yorumu sadece saldırı olarak değerlendirdiğimiz için böyle sapmalar olabiliyor kimi zaman. ama tartışmanın yönünü değiştirdiği açık. selamlar, kolay gelsin. --kibelemesaj 07:25, 28 Eylül 2007 (UTC)
  • Teşekkür ederim, yeni kullanıcı ismin hayırlı olsun. --Mskyrider ileti 17:06, 28 Eylül 2007 (UTC)
Thanks, but I hope there is no propaganda in the article like they massacred turks. --Yegoyan 03:04, 30 Eylül 2007 (UTC)

Merhabalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Merhabalar.Nasılsın.Bürokratlığın hayırlı olsun başarılar dilerim.Benim bir haftalık bir isim değişikliği başvurum var ilgilenebilir misin?Bu isimden sıkıldım artık.Doğrusunu istiyorum.Saygılar.Sağlamcıileti 16:59, 28 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Sağlamcı, iyi dileklerin için teşekkürler. Ben bakana kadar Mskyrider halletmiş bile. Kolaylıklar.. --Metal Militia ileti 17:15, 28 Eylül 2007 (UTC)
  • [2] İş kuyruğunda bekliyor senin katkıların bağlanması, yarın öbürgün düzelir sanırım. Sorun değil ! --Mskyrider ileti 17:34, 28 Eylül 2007 (UTC)
  • katkıların artık görünüyor. --Mskyrider ileti 17:49, 28 Eylül 2007 (UTC)
Engellendi tamamdır.Başka yerlere bakarken onu unutmuşum :) Kolay gele.--Eldarionmesaj 10:47, 29 Eylül 2007 (UTC)
  • işlem tamam.. kolay gelsin. --kibelemesaj 09:30, 30 Eylül 2007 (UTC)
  • Sevgili dostum işlem tamamdır, mesaj sayfanı arşivlesene... Sevgilerimi gönderiyorum... --Elmacenderesi E=mc2 14:55, 30 Eylül 2007 (UTC)

Tebrikler Ferrari SDD!!![değiştir | kaynağı değiştir]

Re:[değiştir | kaynağı değiştir]

Sure, if you check your history its easy no problemo. --Yegoyan 18:48, 30 Eylül 2007 (UTC)