Kullanıcı mesaj:Sebsurer

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Sebsurer![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

--Sabri76mesaj 15:43, 15 Eylül 2007 (UTC)

Eklediğiniz logo zaten reklam içerikli olduğu gerekçesiyle işaretlenmiş.Bilginize.Ayrıca tartışma sayfalarına eklediğiniz mesajların sonuna dört adet tilde koyarak imza atınız.Saygılar.Sağlamcıileti 18:52, 15 Eylül 2007 (UTC)

Bizde tanıtım olmaz :)[kaynağı değiştir]

Vikipedi bildiğiniz gibi bir ansiklopedidir.Bu yüzden bahsettiğiniz gibi burada kimsenin tanıtımı ve ya reklamı bulunamaz.Bulunuyorsa gözden kaçmıştır.Ancak sektörde ve ya piyasada önemli, öncü firmaların ürünlerin ve ya sitelerin bulunması gerekmektedir tabii ki.Girmeye çalıştığınız site logosuyla ilgili bir madde oluştururken lütfen kayda değerlik kriterlerimizi gözönünde bulundurun ki emekleriniz boşa gitmesin.Saygılar.Sağlamcıileti 19:04, 15 Eylül 2007 (UTC)

Öncelikle maddelerinizin telif ihlali içermemesi gerekir.Ayrıca belirli bir biçeme sahip olmalıdır bunu da Vikipedi:Biçem el kitabı'ndan ve Vikipedi:Sayfa nasıl yazılır'dan öğrenebilirsiniz.Ayrıca ekleyeceğiniz maddeler taslak kriterlerini sağlamazsa kısa olduğu için silinebilir.Bu yüzden en az beş cümleden oluşan maddeler oluşturunuz.Ayrıca şu tanıtım olduğunu düşündüğünüz maddeleri de {{sil|reklam}} şablonu ekleyerek işaretleyebilirsiniz.Ya da bana bir örneğini verin ben de bir göreyim.Başka bir sorunuz varsa buradayım.Saygılar.Sağlamcıileti 19:29, 15 Eylül 2007 (UTC)

Sanırım bu gece kendi portalımı bırakıp buraya doğrudürüst giriş nasıl yapacağım ile uğraşacağım. :) Sürekli girip çıktığım ve yararlandığım bir yer bu kadar karışık olmak zorunda mı? Bilgilendirme için teşekkürler. --Sebsurer 19:47, 15 Eylül 2007 (UTC)


Vikipedi araba sürmek gibidir.İlk başta biraz zorlanıyorsunuz ama bi öğrendinizmi başından kalkamıyosunuz :)).Çok acele etmeyin.Uzun süre buradayız(Artık sonsuza kadar mı kıyamete kadar mı:)) ).Ayrıca bana cevap verirken imzamın yanındaki ileti yazan kısma girerseniz mesajınızı daha rahat görürüm.Yani son değişikliklere bakmasaydım bu yazdığınızı göremeyebilirdim.İyi geceler.Sağlamcıileti 19:50, 15 Eylül 2007 (UTC)

Bu haftasonu bunu yapmayı planladım ve zamanım çok ama çok değerli dolayısı ile mümkünse biraz acele edeyim.Neyse... hala okuyorum ne nedir :) Bu arada koca portal idare ediyorum ama size bir türlü iletinizi tıklayıp da ileti yollayamıyorum ne diyeyim bilemedim. İleti yazan kısmı tıklıyorum sizin sayfanıza giriyorum ama o kadar.Neyse ben okumaya devam edeyim gece uzun ve bunu bu haftasonu yapmış olmalıyım.Size de iyi geceler.--Sebsurer 19:54, 15 Eylül 2007 (UTC)

Selamlar.Eklediğiniz maddeleri kendiniz silemezsiniz.Bu sadece yöneticilerin yapabileceği bir iş.Eğer eklediğiniz maddelerin içini boşaltmaya çalışırsanız bu Vikipedi kurallarına göre vandalizm olarak karşılanır ve engellenebilirsiniz.Eklediğiniz maddeler geliştirilemez durumdaysa onlara {{sil|silme isteme nedeni}} şablonunu ekleyerek yöneticiler tarafından incelenerek silinmesini sağlayabilirsiniz.Silme isteme nedeni kısmına uygun ve yöneticiler tarafından kabul edilebilir bir sebep belirtmeniz gerekmektedir.Öte yandan maddeleriniz geliştirilebilir durumdaysa onları yavaş yavaş geliştirebilirsiniz.Silmenize hiç gerek yok.Eğer isterseniz maddenin en üstüne {{çalışma var}} şablonunu koyabilirsiniz.Böylece maddenizdeki bilgiler yanlış bile olsa kimse ellemez ve sizin düzeltmenizi bekler.Onun haricinde bu konuyu silinmesini istediğiniz maddelerin bir listesi ve sebepleri ile birlikte bir yöneticiye açabilirsiniz.Onlar da gerekeni yapmanızda yardımcı olurlar.Size maille de gönderiyorum bu metini.Kolaylıklar.Sağlamcıileti 10:29, 18 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba.Ben buralardayım haberiniz olsun.Sağlamcıileti 19:20, 19 Eylül 2007 (UTC)

BUrada iletişime alışamadım daha.--Sebsurer 21:55, 19 Eylül 2007 (UTC)

Tabii önce siz anlatın.Hatta burada kendi tartışma sayfanızda anlatın.Bin defa git gel olmasın.Ben cevabı da buradan veririm.Sağlamcıileti 21:55, 19 Eylül 2007 (UTC)

Şimdi ben öncelikle bir şey öğrenmek istiyorum bugüne dek kendi başıma yaptığım çalışmalar geriye dönük baktığımda gözüküyor ve altlarında yönetici mesajları ve silindi ibaresi var.Bu onlar gözükmesine rağman aslında yok mu demek? Bazı sorularım size basit gelebilir ama anlamaya çalışıyorum lütfen mazur görün--Sebsurer 21:59, 19 Eylül 2007 (UTC)

--Sebsurer 13:45, 21 Eylül 2007 (UTC)== Telif ihlali ==

Merhaba, Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Toprak Analizi ve Gübreleme maddesine yaptığınız katkıları takdir ediyoruz, fakat telif hakkı saklı internet kaynaklarindan veya basılı materyallerden alınmış metin veya görüntüleri kabul edemiyoruz. Belki maddeyi kendi sözcüklerinizle tekrar yazmak istersiniz. Daha fazla bilgi için politika ve yönergelere göz atabilirsiniz. İyi değişiklikler. --Pinar 13:32, 21 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba olabildiğince platform etiklerine uygun yapmaya çalışıyorum ama şu anda eklemeye çalıştığım yazı ile zaten söz konusu kaynağın iş geliştirme müdürünün özellikle sektör ile ilgili yaptığı bir araştırmaya istinaden hazırlanmış bir çalışmasıdır.Reklam ve tanıtım ya da telifle ilgili ne bir düşüncem ne de sorunum var...Benim de işlerim ile ilgili mennuniyetle kullandığım bir platforma ilgili olduğum sektörler ilgili bir katkıda bulunmaya çalışıyorum sadece sektörün önde gelen bilgi paylaşım platformlarından biri olarak.Ama takdir edersiniz ki içinde önemli detaylar bulunan böyle bir araştırma yazısını ne kısaltabilirim ne manuel yazabilirim ne de yazarın çalışmasını kendi sözcüklerimle yazabilirim ki konu sektörel bir konudur; özgün ve uzmanlık gerektirir ve ayrıca halihazırda sizler gibi güncel tutmam ve sürekli ilgilendiğim sektörel sitelerim var.Üstelik detayları açıklayıcı örnek resimler de var.Ekleyeceğim bilgiler telif sorunu olmayan kaynak gösterilen ve kaynak olarak kullanılmasını düşündüğüm bilgilerdir ama yine de takdir sizin.Saygılarımla--Sebsurer 13:45, 21 Eylül 2007 (UTC)