Kullanıcı mesaj:USs

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin USs![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Vikipedi'nin bazı önemli politikaların özetlerini okuyarak Vikipedi'nin işleyişini öğrenmenizde yarar var.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dreamer msj 08:10, 5 Eylül 2007 (UTC)

Resim yüklemek[kaynağı değiştir]

Merhaba USs. Vikipedi'ye resim yüklerken, resme ait kayak ve telif bilgilerinin de belirtilmesi gerekmektedir. Aksi halde, yüklediğiniz resimler silinecektir. Kolay gelsin. --Dreamer msj 08:12, 5 Eylül 2007 (UTC)

USs - Universal Science Society Türkiye[kaynağı değiştir]

Merhaba Dreamer. Ben Universal Science Society'nin Türkiye'ye uzanan kolundan Emir ÖZAYKAN. Kurumumuz tarafından düzenlenen ve tüm dünya ülkelerini içine alan kampanya National Geographic'in de büyük yardımlarıyla başarılı bir biçimde devam ediyor. Kampanya dahilinde Türkçe Wikipedia Vikipedi'ye 2007 yılında 10 yeni bilimsel içerikli madde eklenmesi başta geliyor.Bu kampanya 2010 yılının sonunda son bulacak. Hedefimiz Vikipedi'ye 2010 yılı bittiğinde 100'den fazla madde eklemiş olmak.

Bu kampanya; National Geographic Universal Science Discovery Animal Planet Boğaziçi Üniversitesi Ege Üniversitesi gibi büyük kurum ve kuruluşların, laboratuvarların önderliğinde oluturulmuştur.

Ben Universal Science Society Türkiye'den Emir ÖZAYKAN... USs 08:27, 5 Eylül 2007 (UTC)

Merhaba Emir ÖZAYKAN. Vikipedi için böyle güzel haberler duymak hem beni hem de tüm Vikipedi kullanıcılarını çok mutlu ediyor. Vikipedi'ye olan bu ilginize teşekkür ederim. İyi çalışmalar, kolay gelsin. --Dreamer msj 08:32, 5 Eylül 2007 (UTC)


Resim yukleme[kaynağı değiştir]

Lutfen telif ve kaynak problemi olan resim yuklameyiniz. Aksi taktirde resimleriniz silinecektir.--Erkan 10:31, 7 Eylül 2007 (UTC)

  • sözünü ettiğiniz kuruluşun herhangi bir bağlantısını bulamadım. eğer site adresi verirseniz isteyen oradan bilgilenir. kendi mesaj sayfanız dahil vikipediyi reklam amaçlı kullanmayın ve maddelere ilgisiz yazılar eklemeyin lütfen. ek olarak aşağıdaki telif uyarısını da okumalısınız. --kibelemesaj 08:23, 10 Eylül 2007 (UTC)


Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoş geldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye özgür lisanslı (Kamu malı, GÖBL, Creative Commons vs.) olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakları/SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

kibelemesaj 08:24, 10 Eylül 2007 (UTC)

Kambur balina[kaynağı değiştir]

Geçen gün kambur balina ile bilgileri çok büyük bir gelişime uğrattık fakat şu an yine eski ve az bilgileri görüyoruz. Lütfen bunu açıklayın o kadar emek boşa mı gitti?

Kampanyamıza yapılan saygısızlık nedeniyle Vikipedi gelişim projesi askıya alınmıştır.

Geliştirdiğimiz veya eklediğimiz maddelerden kampanya bilgilerimiz izinsiz çıkarılmıştır. Bu bilgiler kampanya bittiğinde zaten çıkarılacaktı. Fakat protokoller gereği kampanya sonuna kadar kalması gerekiyordu. Fakat maalesef Vikipedi ailesi bu protokolü çiğneyerek projemize büyük bir darbe attı. Bu darbeden sonra Vikipedi gelişim projesinin iptali için kampanyanın 3 ana sponsor şirketi (National Geographic, Greenpeace, Discovery) dilekçe verdi ve onları kampanyaya geri kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Sizden diplomatik bir özür bekliyoruz. Aksi takdirde şu ana kadar eklediğimiz 4 maddeye verisel telif hakkı koyarak bunların Vikipedi platformunda kaçak olarak barındırıldığını diplomatik olarak onaylamak durumunda kalacağız. Özürü bir yana bırakın, kampanya içeriğini bu maddelere 1 hafta süreyle yeniden ekleyin. Bu da yeter. Fakat "hayır" diyorsanız, bazı resmi işlemler yapma durumunda kalırız.

En kısa zamanda cevap veriniz lütfen.

Bu bilgisayarı lütfen takibe almayınız aksi takdirde bir tür bilgisayar böceğiyle karşılaşabilirsiniz. Bu böcek, Vikipedi platformunda maddelerin karışmasına neden olabilir, hatta bu siteye büyük bir saldırıda bulunabilir. Bu yüzden lütfen bu sistemi izinsiz takibe almayınız.

  • eklediğinz içerikler telifliydi, yukarda da uyarıldınız zaten. böyle bir kuruluş olmadığı, yani kampanyanın da sizin ürününüz olduğu belliydi, bu yazdıklarınızla kesinleşti. size vikipedide tehdidin bir engelleme sebebi olduğunu hatırlatırım. o aşamaya gelmeyeceğinizi ümit ediyorum. çünkü o zaman bütün bunların şaka olduğunu söylemenizin bir yararı olmaz. --kibelemesaj 18:29, 22 Eylül 2007 (UTC)