Kullanıcı:LostMyMind/deneme tahtası/Yarın2 + 5

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Şablonlar son halini göstermiyorsa: Önbelleği temizle

Vikipedi'ye hoş geldiniz!

Herkesin katkıda bulunabildiği özgür ansiklopedi

Nuckelavee, Orkney mitolojisinde at ve insan unsurlarını birleştiren at benzeri bir şeytandır. Kökenleri İskandinav mitolojisine dayanır, İngiliz halkbilimci Katharine Briggs nuckelavee'yi İskoçya'nın Kuzey Adalarındaki tüm şeytanların "en iğrenci" olarak adlandırır. Nuckelavee'nin nefesinin ekinleri soldurduğu ve çiftlik hayvanlarını hasta ettiği düşünülüyordu ve bu yaratık ağırlıklı olarak denizde yaşayan bir canlı olmasına rağmen karadaki kuraklık ve salgın hastalıklardan da sorumlu tutuluyordu. Nuckelavee'nin karada göründüğü halinin görsel bir tasviri, onunla yüzleştiğini iddia eden bir adalı tarafından verilmiştir, ancak yaratığın görünüşünün ayrıntılarını açıklayan anlatımlar tutarsızdır. Diğer birçok deniz canavarıyla ortak olarak tatlı suya tahammül edemez, bu nedenle peşinde olduğu kişilerin ondan kurtulmak için sadece bir nehir veya dereyi geçmesi gerekir. (Devamı...)
2017 Emirates Cup, İngiliz futbol kulübü Arsenal'ın ev sahipliğinde, 29-30 Temmuz 2017 tarihlerinde Londra'daki Emirates Stadyumu'nda düzenlenen ve iki gün süren, sezon öncesi hazırlık turnuvası statüsündeki Emirates Cup'ın 9. sezonudur. Turnuva, Arsenal'ın yanı sıra Sevilla, Benfica ve RB Leipzig takımlarının katılımıyla organize edildi. 2016 yılında stadyumdaki zemin çalışmaları nedeniyle düzenlenmeyen turnuva, 2015'ten sonra ilk kez gerçekleştirildi. Turnuvada iki maç yapan her takıma galibiyette üç, beraberlikte bir puan verilirken mağlubiyet durumunda puan verilmedi. Ayrıca takımlara attıkları her gol başına fazladan bir puan daha verildi. Arsenal ile RB Leipzig ve Benfica ile Sevilla birbirleriyle maç yapmadı. Emirates Cup'ın ilk gününde Sevilla, RB Leipzig'i tek golle mağlup ederken Arsenal ise geriye düştüğü maçta Benfica'yı 5-2 yendi. (Devamı...)

3 Mayıs:

Tungsten
Tungsten
Üzerlerinde buharlaşmış kristaller bulunan %99,98 saflıkta tungsten çubuklar ve 1 cm3 hacminde tungsten küp (%99,999). Sağdaki çubuğun üzerindeki renk değişiminin nedeni oksitlenmedir.

Üreten: Alchemist-hp

4 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
2 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
1 milyondan fazla maddeye sahip dil sürümleri:
500 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri:
250 binden fazla maddeye sahip dil sürümleri: