Kas (marka)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Kas (içecek) sayfasından yönlendirildi)
Kas
TipMeşrubat
ÜreticiPepsiCo
Kökenİspanya
İlk üretim yılı1956
RenkTuruncu
Bağlantılı ürünlerFanta
Crush
Sunkist

Kas, PepsiCo tarafından üretilen meşrubat markasıdır. Greyfurt, portakal (sarı), limon (yeşilimsi sarı), acı (bitkisel özler) ve elma tatlarından yapılır. Kasfruit suları da çeşitli tatlarda sunulmaktadır. Kas, İspanya, Meksika ve Fransa'da, 1990'larda Portekiz, Brezilya ve Arjantin'de mevcuttu.[1]

Genellikle lezzet segmenti olarak adlandırılan, karbonatlanabilen meyve aromalı içecekler olarak adlandırılan bir içecek alanının bir parçasıdır.

Kas, 1956'da Roman Knörr Streiff tarafından Álava ili, Bask Bölgesinin başkenti Vitoria-Gasteiz'de, öncelikle alkollü içeceklerle (gin, vodka, rom, martini ve Izarra) karıştırılmış bir içecek olarak kullanılan yerel bir marka olarak tanıtıldı. Marka büyüdü, 1991 yılında Pepsi-Cola de España tarafından satın alındı ve diyet alkolsüz içecekler ve meyve suları olarak kullanıldı.[2]

1994 yılında Coca-Cola'nın greyfurt aromalı Fresca'nın rekabetçi lansmanıyla karşı karşıya kalan Pepsi-Cola de Mexico, Kas greyfurtunu Meksika pazarına sundu.

1990'ların ortalarında, guarana ekstraktından yapılan piyasada çeşitli meşrubat markalarının bulunduğu Brezilya pazarında başarılı olmak için Kas, guarana'yı kendi başına ya da acerola, passiflora edulis ile birlikte guarana be şeftali'den türetilmiş lezzetlerde tanıtıldı. Üretim lansmandan kısa bir süre sonra sona erdi ve portakal, limon ve elma lezzetleri Brezilya'da hiç mevcut olmadı.[3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "La historia tras el bitter kas | Diario Sur". 26 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2019. 
  2. ^ "Bitter Kas: medio siglo de burbujas rosadas con toque amargo". 26 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2019. 
  3. ^ "Butano, la desconocida historia del rey no alcohólico en los bares de León". 26 Şubat 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Şubat 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]