Eredivisie şampiyonları listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Hollanda futbolunun en üst düzey ligi Eredivisie şampiyonları listesidir.

Şampiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Şampiyon İkinci Üçüncü
1888-89 VV Concordia Koninklijke HFC
1889-90 Koninklijke HFC RAP
1890-91 HVV Den Haag Koninklijke HFC
1891-92 RAP RC en VV Rotterdam
1892-93 Koninklijke HFC RAP
1893-94 RAP Koninklijke HFC
1894-95 Koninklijke HFC Sparta Rotterdam
1895-96 HVV Den Haag RAP
1896-97 RAP HVV Den Haag
1897-98 RAP SBV Vitesse
1898-99 RAP SBV Vitesse
1899-00 HVV Victoria Wageningen
1900-01 HVV Victoria Wageningen
1901-02 HVV Victoria Wageningen
1902-03 HVV SBV Vitesse Volharding
1903-04 HBS Den Haag Velocitas Breda PVV Enschede
1904-05 HVV PVV Enschede
1905-06 HBS Den Haag PVV Enschede
1906-07 HVV PVV Enschede
1907-08 Quick Den Haag UD Deventer
1908-09 Sparta Rotterdam Wilhelmina
1909-10 HVV Quick Nijmegen
1910-11 Sparta Rotterdam GVC Wageningen
1911-12 Sparta Rotterdam GVC Wageningen
1912-13 Sparta Rotterdam SBV Vitesse
1913-14 HVV SBV Vitesse Willem II
1914-15 Sparta Rotterdam SBV Vitesse
1915-16 Willem II Go Ahead Sparta Rotterdam
1916-17 Go Ahead UVV Utrecht Willem II
1917-18 Ajax Go Ahead Willem II
1918-19 Ajax Go Ahead AFC Amsterdam
1919-20 Be Quick 1887 VOC Rotterdam Go Ahead
1920-21 NAC Breda Be Quick 1887 Ajax
1921-22 Go Ahead Blauw-Wit NAC Breda
1922-23 RCH Be Quick 1887 Go Ahead
1923-24 Feyenoord Stormvogels NAC
1924-25 HBS Den Haag NAC Breda Sparta Rotterdam
1925-26 Twente MVV Feyenoord
1926-27 Heracles NAC Breda Ajax
1927-28 Feyenoord Ajax NOAD
1928-29 PSV Go Ahead Feyenoord
1929-30 Go Ahead Ajax Velocitas
1930-31 Ajax Feyenoord PSV
1931-32 Ajax Feyenoord Twente
1932-33 Go Ahead Feyenoord Stormvogels
1933-34 Ajax KFC Willem II
1934-35 PSV Go Ahead Ajax
1935-36 Feyenoord Ajax Twente
1936-37 Ajax Feyenoord PSV
1937-38 Feyenoord Heracles D.W.S.
1938-39 Ajax D.W.S. NEC
1939-40 Feyenoord Blauw-Wit Heracles
1940-41 Heracles PSV ADO Den Haag
1941-42 ADO Den Haag FC Eindhoven AGOVV
1942-43 ADO Den Haag Feyenoord Willem II
1943-44 Volewijckers VUC Den Haag LONGA
1944-45 - - -
1945-46 Haarlem Ajax Heerenveen
1946-47 Ajax Heerenveen NEC
1947-48 BVV Den Bosch Heerenveen Go Ahead
1948-49 SVV BVV Den Bosch AGOVV
1949-50 Limburgia Blauw-Wit Maurits
1950-51 PSV D.W.S. Willem II
1951-52 Willem II Hermes DVS Haarlem
1952-53 RCH FC Eindhoven Sparta Rotterdam
1953-54 FC Eindhoven D.O.S. PSV
1954-55 Willem II NAC Breda PSV
1955-56 Rapid JC NAC Breda Elinkwijk

Eredivisie (1956-)[değiştir | kaynağı değiştir]

Sezon Şampiyon İkinci Üçüncü Gol kralı Attığı gol sayısı
1956-57 Ajax Fortuna '54 SC Enschede Dillen, CoenCoen Dillen 43
1957-58 D.O.S. SC Enschede Ajax Canjels, LeoLeo Canjels 32
1958-59 Sparta Rotterdam Rapid JC Fortuna '54 Canjels, LeoLeo Canjels 34
1959-60 Ajax Feyenoord Blauw-Wit Groot, HenkHenk Groot 38
1960-61 Feyenoord Ajax VVV Groot, HenkHenk Groot 41
1961-62 Feyenoord PSV Blauw-Wit Tol, DickDick Tol 27
1962-63 PSV Ajax Sparta Rotterdam Kerkhofs, PierrePierre Kerkhofs 22
1963-64 Door Wilskracht Sterk PSV SC Enschede Geurtsen, FransFrans Geurtsen 28
1964-65 Feyenoord Door Wilskracht Sterk ADO Den Haag Geurtsen, FransFrans Geurtsen 23
1965-66 Ajax Feyenoord ADO Den Haag van der Kuijlen, WillyWilly van der Kuijlen
Piet Kruiver
23
1966-67 Ajax Feyenoord Sparta Rotterdam Cruyff, JohanJohan Cruyff 33
1967-68 Ajax Feyenoord Go Ahead Kindvall, OveOve Kindvall 28
1968-69 Feyenoord Ajax Twente van Dijk, DickDick van Dijk
Ove Kindvall
30
1969-70 Ajax Feyenoord PSV van der Kuijlen, WillyWilly van der Kuijlen 26
1970-71 Feyenoord Ajax ADO Den Haag Kindvall, OveOve Kindvall 24
1971-72 Ajax Feyenoord Twente Cruyff, JohanJohan Cruyff 25
1972-73 Ajax Feijenoord Twente Janssens, CasCas Janssens
Willy Brokamp
18
1973-74 Feyenoord Twente Ajax van der Kuijlen, WillyWilly van der Kuijlen 27
1974-75 PSV Feyenoord Ajax Geels, RuudRuud Geels 30
1975-76 PSV Feyenoord Ajax Geels, RuudRuud Geels 29
1976-77 Ajax PSV AZ Geels, RuudRuud Geels 34
1977-78 PSV Ajax AZ Geels, RuudRuud Geels 30
1978-79 Ajax Feyenoord PSV Kist, KeesKees Kist 34
1979-80 Ajax AZ PSV Kist, KeesKees Kist 27
1980-81 AZ Ajax Utrecht Geels, RuudRuud Geels 22
1981-82 Ajax PSV AZ Kieft, WimWim Kieft 32
1982-83 Ajax Feyenoord PSV Houtman, PeterPeter Houtman 30
1983-84 Feyenoord PSV Ajax van Basten, MarcoMarco van Basten 28
1984-85 Ajax PSV Feyenoord van Basten, MarcoMarco van Basten 22
1985-86 PSV Ajax Feyenoord van Basten, MarcoMarco van Basten 37
1986-87 PSV Ajax Feyenoord van Basten, MarcoMarco van Basten 31
1987-88 PSV Ajax Twente Kieft, WimWim Kieft 29
1988-89 PSV Ajax Twente Romário 19
1989-90 Ajax PSV Twente Romário 23
1990-91 PSV Ajax FC Groningen Romário
Dennis Bergkamp
25
1991-92 PSV Ajax Feyenoord Bergkamp, DennisDennis Bergkamp 22
1992-93 Feyenoord PSV Ajax Bergkamp, DennisDennis Bergkamp 26
1993-94 Ajax Feyenoord PSV Litmanen, JariJari Litmanen 26
1994-95 Ajax Roda JC PSV Ronaldo 30
1995-96 Ajax PSV Feyenoord Nilis, LucLuc Nilis 21
1996-97 PSV Feyenoord Twente Nilis, LucLuc Nilis 21
1997-98 Ajax PSV SBV Vitesse Machlas, NikosNikos Machlas 34
1998-99 Feyenoord Willem II PSV van Nistelrooy, RuudRuud van Nistelrooy 31
1999-2000 PSV Heerenveen Feyenoord van Nistelrooy, RuudRuud van Nistelrooy 29
2000-01 PSV Feyenoord Ajax Kežman, MatejaMateja Kežman 24
2001-02 Ajax PSV Feyenoord van Hooijdonk, PierrePierre van Hooijdonk 24
2002-03 PSV Ajax Feyenoord Kežman, MatejaMateja Kežman 35
2003-04 Ajax PSV Feyenoord Kežman, MatejaMateja Kežman 31
2004-05 PSV Ajax AZ Kuyt, DirkDirk Kuyt 29
2005-06 PSV AZ Feyenoord Huntelaar, Klaas-JanKlaas-Jan Huntelaar 33
2006-07 PSV Ajax AZ Alves, AfonsoAfonso Alves 34
2007-08 PSV Ajax NAC Breda Huntelaar, Klaas-JanKlaas-Jan Huntelaar 33
2008-09 AZ Twente Ajax El Hamdaoui, MounirMounir El Hamdaoui 23
2009-10 Twente Ajax PSV Suárez, LuisLuis Suárez 35
2010-11 Ajax Twente PSV Vleminckx, BjörnBjörn Vleminckx 23
2011-12 Ajax Feyenoord PSV Dost, BasBas Dost 32
2012-13 Ajax PSV Feyenoord Bony, WilfriedWilfried Bony 31
2013-14 Ajax Feyenoord Twente Finnbogason, AlfreðAlfreð Finnbogason 29
2014-15 PSV Ajax Feyenoord Finnbogason, AlfreðAlfreð Finnbogason 29
2015-16 PSV Ajax Feyenoord Janssen, VincentVincent Janssen 27
2016-17 Feyenoord Ajax PSV Jørgensen, NicolaiNicolai Jørgensen 21

Kulüp performansları[değiştir | kaynağı değiştir]

Kulüp Şampiyonluk
Ajax 0Star full.svgStar full.svgStar full.svg
33
PSV 0Star full.svgStar full.svg
23
Feyenoord 0Star full.svg
15
HVV Den Haag 0Star full.svg
10
Sparta
6
RAP
5
Go Ahead Eagles
4
HBS Craeyenhout, Koninklijke HFC, Willem II,
3
Heracles Almelo, ADO Den Haag, Racing Club Heemstede, AZ
2
DWS, DOS, Rapid JC, FC Eindhoven, SV Limburgia, Schiedamse Voetbal Vereniging, BVV, HFC Haarlem, Volewijckers, Sportclub Enschede, Twente, NAC Breda, Be Quick, Quick Den Haag, VV Concordia
1
Toplam kazanılan şampiyonluk
128

Şehirlere göre şampiyonluk dağılımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Şehir Şampiyonluk Kulüp
Amsterdam
40
Ajax (33), RAP Amsterdam (5), DWS (1), De Volewijckers (1)
Eindhoven
24
PSV (23), FC Eindhoven (1)
Rotterdam
22
Feyenoord (15), Sparta (6), VV Concordia (1)
Den Haag
16
HVV (10), HBS (3), ADO Den Haag (2), Quick Den Haag (1)
Haarlem
5
HFC (3), RCH (1), Haarlem (1)
Deventer
4
Go Ahead Eagles (4)
Tilburg
3
Willem II (3)
Alkmaar
2
AZ (2)
Almelo
2
Heracles (2)
Enschede
2
SC Enschede (1), FC Twente (1)
Breda
1
NAC (1)
Brunssum
1
Limburgia (1)
Groningen
1
Be Quick (1)
Heemstede
1
RCH (1)
's-Hertogenbosch
1
BVV (1)
Kerkrade
1
Rapid JC (1)
Schiedam
1
SVV (1)
Utrecht
1
DOS (1)
Toplam kazanılan şampiyonluk
128

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]